[ HoT_Steppa @ 31.08.2017. 13:05 ] @
Sjedinjene Američke Države odobrile su prvi medicinski tretman za "redizajniranje" imunog sistema pacijenta tako da sam napada ćelije raka.

Američka uprava za hranu i lekove saopštila je da odluka predstavlja "istorijski" momenat za medicinu, prenosi BBC.

Takozvani "živi lek" se pravi odvojeno za svakog pacijenta od belih krvnih zrnaca iz njegove krvi. Ćelije se potom genetski programiraju da traže i napadaju ćelije raka.

Kako prenosi BBC, novi lek se prilagođava pacijentima, za razliku od konvencionalnih lekova, kao što su hemoterapija ili operacije.

Kompanija Novartis tretman naplaćuje 475.000 dolara.

http://rs.n1info.com/a314560/L...ek-koji-ubija-celije-raka.html

http://time.com/4921981/cancer-gene-threapy-fda/

Setih se Alan Forda

Bolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromašan džaba ti što si bolestan
[ component @ 31.08.2017. 14:03 ] @
Ako je terapija uspešna onda je ovo dobra vest. Naravno da je u početku skupo, ali vremenom će biti sve jeftinije i dostupno sve većem broju ljudi.
Komentarišeš vest kao da je loše što postoji napredak u medicini.
[ HoT_Steppa @ 31.08.2017. 15:25 ] @
Komentarišem vest i cenu.
[ dejanet @ 31.08.2017. 15:52 ] @
Citat:
component: Naravno da je u početku skupo, ali vremenom će biti sve jeftinije i dostupno sve većem broju ljudi.

Pa nece biti jeftiniji, zato sto je ovaj lek "personalizovan", tj. sprema se za svakog pacijenta posebno. Programiraju se bela krvna zrnca pacijenta da ubijaju celije raka.

U koliko se pkaze efikasnim(za sada je oko 80%) moze da bude samo skuplji.
[ sasa022 @ 31.08.2017. 16:59 ] @
Ovo nije novost za one koji prate ovu oblast.

Znam da ce sada krenuti teorije zavere , ali resenje postoji , ali farmako mafija ne dozvoljava siru upotrebu , tj. dozvoljava se upotreba uz naplatu ogromnih svota novca.
[ ademare @ 31.08.2017. 20:01 ] @
Ko zna koliko postoji , bolesti , za koje se koristi ime Rak ili Kancer . Napadaju razlicite organe , razliciti su im mehanizmi sirenja u slucaju , nelecenja itd.

Ovo je lek , za samo jedan oblik , jedne vrste raka , za 1 od hiljadu . Za jednu specificnu vrstu hemofilije .

I to sto napisa neko , o ovome se pise godinama , jos dok je bilo u fazi eksperimetnisanja. Nista tu novo nije otkriveno " Epohalno " i to sto je otkriveno , Ne moze da se koristi za ostalih 999 oblika Kancera .

Cena , za nekog mnogo , za nekog pristupacno . U USA i neke druge metode kostaju po par stotina , hiljada US $ , jer podrazumevaju , operacije , bolnicko lezanje, hemoterapije itd .

Sve to nema nikakve veze sa standardom zivota i Lecenja u Srbiji .

Na tzv. Pozitivnoj listi lekova , za koje se daju Lekarski recepti , i za koje , neke manje , neke vise , podmiruje troskove uz participacije , Zdravstveni fond R.Srbije, NE nalazi se ni Jedan , Jedini lek mladji od 10 godina . Znaci koji je u svetu razvijenom , uveden u terapiju pre 10 godina .

Sve su to dosta stariji , mnogi vec odavno prevazidjeni lekovi , koji se na kilo uvoze iz Indije i Kine i prodaju kao Genericki . Tako se radi Decenijama, uvoze se na primer Antibiotici u Buradima od 50 kg iz Kine , a kasnije se u Galenici i drugim "fabrikama" samo masinski oblikuje u tablete ili kapsule .

[ Living Light @ 01.09.2017. 07:57 ] @
Ako se malo ode na tu stranu, svasta nesto lepoga se ima videti,
evo nekih primera:https://www.facebook.com/Meddy...KaURqKBfBH7hoCBkPaBwgLWwLdTAnU

https://www.facebook.com/pg/Me...m&album_id=901021110017164

http://jamanetwork.com/journal...icle_alert&linkId=41176351

https://www.facebook.com/perma...3069371&id=113659508659976

https://www.facebook.com/facul...dicine/posts/10154563017951307

https://www.facebook.com/Impro...owlegde/posts/1518797551518978

https://www.facebook.com/jamajournal/posts/10154865061053341
[ component @ 01.09.2017. 08:03 ] @
Ademare,

Mogu ti reći da se, recimo u Hemofarmu, itekako proizvode lekovi, a sirovine za njih se uzimaju sa raznih strana. I ne kupuje se na kilo kao na pijaci. Postoji tačno propisane procedure, pravila od koga i na koji način možeš kupiti bilo šta što se koristi u proizvodnji. Razne nezavisne inspekcije sve proveravaju do najsitnijih detalja i to izuzetno često. Lekovi se i izvoze, a ako nemaš dokumentovan i najstniji korak u proizvodnji leka za tren izgubiš licencu za neko tržište.
Baš bih voleo da vidim sliku tih 50kg buradi iz kine u kojima se dopremaju antibiotici. Sam proces transporta je takođe komlikovan. Transport obično podrazumeva posebne kontejnere i senzore za menjenje vlažnosti, temperature i slično. Takve senzore ne možeš da lažiraš: ukoliko recimo vrednost pređe maksimalnu dozvoljenu samo za delić, to se jasno vidi i džaba ti ceo transport. I sve to je vremenski ograničeno.
Proizvodnja lekova je izuzetno precizan i komplikovan proces. Druga je stvar što sirovina košta 1000 puta manje nego krajnji lek. Radnici, mašine, fabrika, dozvole koštaju 1.000.000 puta više.

[ ademare @ 01.09.2017. 11:18 ] @
Burad sam Licno video . Fabrika posle upotrebe prodavala , gradjanima , ko je zainteresovan !!

Ja licno nisam kupovao , ne treba mi , ali znam ljude koji jesu .

Burad koju su oni kupili , Licno sam ja pregledao , kako izgleda , boja, materijal, i sta pise na buretu , deklaracija , sta je unutra i zemlja porekla .

Ima u Srbiji raznih inspekcija , i nisam bas uveren da to radi , bas kako treba . Na papiru nije nam ni Svajcarska ravna , u realnosti , Albanija nam bezi !

Moguce je da se neka pojedinacno fabrika, eto ta koju pominjes i koju su Nemci kupili , pa je sada prodaju , vise pridrzavala propisa , koji nisu sporni , jer su svi Prepisani od EU , samo nemam poverenje bas u te inspekcije .

U tom primeru je mozda malo drugacije , koji pomonjes ,jer je tamo Nemacki vlasnik garantovao svojim imenom, a pitanje je gde se to izvozi . Sama EU poznato je da ima 2-3 klase proizvoda sa istim imenom zavisno od trzista kome je namenjeno , i za hranu , a i za lekove .

U samom Hemofarmu je poslednjih 1-2 godine , Akcenat upravo bio stavljen , na totalnu Preorjentaciju , na Genericke lekove. A kao sto znas ti Genericki , za koje postoji po Medjunarodnim dogovorima , Univerzalno pravo proizvodnje, bez placanja licenci , su upravo ti Zastereli lekovi , jer oni koji izmisle lek, imaju Ekskluzivno pravo da ga koriste odredjeni broj godina . Posle toga postaje opste dobro , da bi upravo Siromasne zemlje , mogle da proizvode, makar zastarele lekove .
[ Java Beograd @ 01.09.2017. 11:53 ] @
Upotreba velikih slova u srpskom pravopisu
[ bananaphone @ 01.09.2017. 12:32 ] @
@ademare - pa sta je tu lose sto su se preorjentisali na genricke lekove? Ja prosto ne mogu da razumem ljude koji su protiv generickih lekova...

Svi se ubise dokazujuci kako farmaceutska industrija pljacka raju - najnoviji primer je ovaj tretman koji navodno kosta 0.5M $... H-A-L-O, covek-drzava-osiguranje treba da iskesira pola miliona dolara da bi covek preziveo samo jednu od mogucih havarija u zivotu, ali ni to nije naka ekskluzivna cifra, lekovi koji se koriste za odrzavanje u zivotu ljudi zarazenih hronicnim ili neizlecivim bolestima je dramaticna kad se saberu cifre koje se daju za vreme celokupnog tretmana (a kod vecine hrnonicnih bolesti - to je prakticno dok god je pacjent ziv).

Bila je pre par godina studija za HIV - u proseku zarazeni HIV-om placaju $379.000 po coveku za HIV lekove, a u Americi je tada bilo preko 1M zarazenih.

Hepatitis C je napokon dobio lek koji omugucava izlecenje, ali cena je od $60.000 do $140.000 za tretman koji traje tri meseca. Bila je studija gde je cena aktivnih komponenti ovih lekova oko $200 za verziju od $140.000 tretmana brendiranim lekom.

I sta sad kad istekne licenca za ove HIV ili hepatitis C lekove i krene Hemofarm da ih proizvodi za 1/10 (ili 1/50) deo orginalne cene?
[ SlobaBgd @ 01.09.2017. 12:48 ] @

Možda i njega yebe neka žlezda pa mu poremeti pravopis...
[ ademare @ 01.09.2017. 15:40 ] @


Da ne Citiram i Slobu - Zlobu , jer ste jednake Pameti

Ako vam je to Jedini Argument koji Imate , da vam se obojici ne Svidja moj stil pisanja , to me strasno pogodilo .

Kome se ne svidjaju moji postovi, koje Iritira moj stil pisanja, ili su jednostavno Intelektualno Inferiorni kao ovaj dvojac bez kormilara , preskacite , moje postove !!

Vidis ko je napisao , znas da te to Nervira, pa preskaci , Nemoj ni da ga citas .

Stedis Vreme i Zivce .
[ ademare @ 01.09.2017. 15:55 ] @
@ bananaphone

Potpuno si u pravu , samo sto oni koji nece doziveti da Hemofarm pocne da to stancuje , od Kineskih hemikalija , se ne bi slozili sa tobom, ja mogu .

Ti ne treba da se brines ako u tom Amsterdamu imas Holandsko zdravstveno osiguranje . U Hrvatskoj je na pozitivnoj listi oko 10 % lekova starosti 1-10 godina , u Sloveniji oko 20 , verovatno i nesto vise . U Holandiji je taj broj da ne licitiram , ocigledno jos veci .

To valjda ne znaci da je ova nasa Srbijica na pravom putu , kada nema ni jedan , jedini takav lek . Ili navodno ima ali neka komisija treba da odobri , pa za obicnog coveka nema nikada odobrenja, a makar za neku Spikerku se vade lekovi iz specijalnih sefova .

Gradjani ove drzavice , bi valjda trebali da imaju svi ista prava , ili ima onih koji su jednakiji od ostalih ?
[ bananaphone @ 01.09.2017. 21:28 ] @
@ademare - to je vise odvojenih dimenzija.

Nema to veze sa pravima (u smislu u kom vecina gradjana pominje "prava"), nego sa lovom, ili ce gradjani da pljunu vise love za zdravstvo (a ne znam kako), ili ce zdravstvo da kupuje jeftinije lekove (genericki lekovi su delic resenja), nema tu trece opcije.

Hrvatsku je zdravstveni sistem kostao u 2014-toj godini 681 euro po glavi stanovnika, NL je platila 4297 eura po glavi stanovnika.

Shodno tome, svakako da NL ima daleko vecu slobodu pri nabavci lekova, jer im je ukupan dostupan novac za zdravstvo potpuno sulud u odnosu na Hrvatsku ili Srbiju, preko sveg tog - sulud je poslednjih xy godina, odnosno u zdravstvo je ulaze kontinualno ogroman novac, nisu imali sankcije, rat, privatizaciju i ostala sranja koje su pogodile Hrvatsku i Srbiju.

Tako da ako hocemo da podignemo nivo dostupnosti lekova u Srbiji, mi mozemo da radimo na tome da se podigne budzet potreban da se kupe lekovi, ili na tome da se spusti cena lekova, obe su validne strategije.
[ Living Light @ 02.09.2017. 04:51 ] @
Citat:
SlobaBgd: Možda i njega yebe neka žlezda pa mu poremeti pravopis...

Ne dao ti BOG, tu ZAehhbacinu, koju pominjes,

Ti, tako ozbiljan,
salis se sa stvarima na koje NE mogu da uticem, nisam TO birao,
niti mi ima pomoci u ovoj Srbiji, jel HIRURGIJA ovde zaostaje.

Mozda Frankfurt, Bec iLi London,
...ali ja za TO nemam para.
-----------------------------------------------------------------------

Ti, koji neprestano pokusavas da "sejes" ogroman stepen mudrosti ovde na ES-u,

-od tebe nisam ocekivao, da ces i "Slošavanje Tudjeg Zdravlja" da koristis u sopstvenu promociju.

Pozdravljam Te Slobodane,

Svako Dobro,

PS:
http://www.kcs.ac.rs/index.php...ijabetes-i-bolesti-metabolizma


[ SlobaBgd @ 02.09.2017. 09:46 ] @
Roberte, ne drami i ne pravi od sebe mučenika. Tvoje zaebavanje sa načinom pisanja i sadržajem poruka traje već godinama, mislim da si bar dvaput i banovan zbog toga. Mnogi ti skreću pažnju da se ne mešaš u svaku diskusiju, i da pišeš koliko toliko jasno, ali ti ne slušaš nikoga, teraš svoje. I nije to posledica hormona i žlezde, umeš ti u istom danu da pošalješ savršeno jasnu, pismenu i pametnu poruku a odmah posle nje i pet drugih, koje bog sveti ne razume, pa ih ljudi uglavnom preskaču.

Ja ti ne mogu zabraniti da pišeš kako pišeš, a vidim i da je mnogima to simpatično. Ali ću uzeti sebi za pravo da reagujem kada remetiš teme koje su zanimljive i u kojima se vodi pametna diskusija, a ti upadneš bez ikakve veze, samo da bi se oglasio, kao ovde: http://www.elitesecurity.org/t496752-Konvergencija-integrala

Ovo pozivanje na bolest, žlezde, hormone, je neukusno na poseban način. Misliš da je zbog toga što imaš probleme sa zdravljem dopušteno i poželjno da se istresaš na forumu, da lečiš svoju muku preko drugih? Misliš li da su svi drugi članovi foruma zdravi? Naravno da nisu, i naravno da ima i članova sa istom ili sličnom boljkom kao što je tvoja, pa ipak samo ti učestvuješ tako kako učestvuješ. Na primer, i ja imam problema sa žlezdama, pacijent sam specijalista endokrinlogije, i lečim se već par godina od toga. Da li vilenim po forumu i da li se blesavim? Ne. Jer to nema veze sa bolešću koju imaš, već sa generalnim pristupom diskusijama i članovima.

Odrastao si čovek, mojih godina, i nije primereno da ti ja držim predavanja o ponašanju. Niti sam ja najpametniji niti si ti dete kojem treba tutor. Ali da ponovim, uz sve tvoje neosporne ljudske i stručne kvalitete, činjenica je da mnogima (ali ne i uredništvu) smeta to kako i šta pišeš kada si neozbiljan. Sa druge strane, kada rešiš da budeš ozbiljan i da se posvetiš problemu, onda je milina i čitati tvoje poruke i učiti iz njih: imaš i znanja i umeš da ga preneseš i imaš volje da pomažeš na svaki način.

Dakle, ne optužuj mene da se promovišem preko tvoje boljke, jer upravo ti to radiš.
[ Living Light @ 02.09.2017. 13:06 ] @
Uuf sto obozavam te, koji na sastancima "Zabrinuto Vrte palceve",
i igraju na sred terena "Bez Lopte",

[Ovu poruku je menjao Living Light dana 02.09.2017. u 15:29 GMT+1]
[ Living Light @ 03.09.2017. 02:02 ] @
Komsija, evo pomoc prijatelja

https://www.youtube.com/watch?v=fYo2gCVgCTk

Čisto da znas, da imas podrsku,
I taj tvoj ....

https://www.youtube.com/watch?v=EleKXJfvZ_w

PS: Niš, Kragujevac, Kruševac, Vranje, Leskovac, Svilajnac+

....TO Ništa ?

...a ?

*****Stvarno Nisi FER !

[Ovu poruku je menjao Living Light dana 03.09.2017. u 03:28 GMT+1]