[ dusanboss @ 17.08.2018. 21:17 ] @
Da li neko zna kolika je kazna ukoliko izazovete saobraćajnu neserću sa manjom materijalnom štetom?

Zovu me na sud zbog člana 333. st.2 tač.1. Našao sam čl 333 ali ne mogu da skontam šta tamo piše i kako se primenjuje.

Da li je neko imao slično iskustvo? Nisam bio pod dejstvom, niti sam napravio neki prekršaj, šta više vozilo koje sam udario je bilo nepropisno parkirano. Regulisao sam štetu sa vlasnikam ipak on je zavo policiju iz straha da mu neću platiti.

Mislim da me terete za neprilagodjenu brzina ili tako nešto. Pošto ako se desi nezgoda smatara se da si išao prebrzo čak i ako ideš 5km/h.
[ Living Light @ 17.08.2018. 21:58 ] @
"Našao sam čl 333 ali ne mogu da skontam šta tamo piše"
Jel to piše na kineskom?

"Nisam bio pod dejstvom, ....niti sam napravio neki prekršaj,"
Pod dejstvom..Čega ? ....Kako znaš da nisi ?

"vozilo koje sam udario je bilo nepropisno parkirano."
To ti procenjuješ ?!

"Mislim da me terete za neprilagodjenu brzina ili tako nešto."
Valjda su ti rekli, šta si uradio, ako sam ne znaš ?
[ gilopile @ 17.08.2018. 22:14 ] @
333. st.2 tač.1,
U najgorem slucaju mozes dobiti 12 godina zatvora, ali ako imas pet, sest hiljada eur da platis dobrog advokata, mozes se izvuci sa 4 -6 godina.
Naravno, neces biti u tamnici, vec zatvor sa mogucnoscu poseta, pa cak posle polovice izdrzane kazne mozes ici na vikend ako nisi pravio probleme. Ma laganica.

[ Living Light @ 17.08.2018. 22:16 ] @
Dragane,
Uteši ćoveka, načisto,
[ gilopile @ 17.08.2018. 22:22 ] @
Bolje da mu kazem sta ga ceka, nego da dam coveku laznu nadu.
Zvuci da je to mnogo, ali prodje to brzo. Evo, secam se nekih dogadjaja od pre 5, 6 godina, a mamumuebem kao da je jucer bilo...
[ zeoN_Rider @ 17.08.2018. 22:34 ] @
Citat:
gilopile: Bolje da mu kazem sta ga ceka, nego da dam coveku laznu nadu.

Ma on je dusanboss, izvućiće se.
[ Living Light @ 17.08.2018. 22:36 ] @
Citat:
gilopile: Evo, secam se nekih dogadjaja od pre 5,6 godina,mamumuebem kao da je jucer bilo

Nisi valjda Ti, to "mahhmumhhmujehhhhbem " vremena preživeo ?
[ SG kamikaza @ 17.08.2018. 22:44 ] @
Ja sam pre 9-10 godina prosao sa 65000 novcano i 3 meseca zatvora(2 godine uslovno) oduzimanje dozvole na 3 meseca, prvi mje prekrsaj bio. Mada sam isao pred krivicnog a ne prekrsajnog sudiju.

Neprilagodjena brzina u naseljenom mestu,udes i izazivanje vece materijalne stete. Nista alkohol.
Osteceni u sudu izjavili da im je steta namirena i ne zele da me gone.
[ gilopile @ 17.08.2018. 23:16 ] @
Citat:
zeoN_Rider:
Citat:
gilopile: Bolje da mu kazem sta ga ceka, nego da dam coveku laznu nadu.

Ma on je dusanboss, izvućiće se.

Hoce, al malo morgen :D

E moj Dusko, kad si mogao janpi i naduvan da jurcas 200km/s i da slupas coveku kola, sad budi faca pa muski izdrzi kaznu :D :D

Mojne kukas sad, clan ovaj, clan onaj, tacka ova, tacka ona, nego peskir, cetkicu za zube, par gaca i da se javis sutra na izdrzavanje :D
[ djoka_l @ 17.08.2018. 23:17 ] @
Dušane, član 333 stav 1 kaže da je kazna 5000, ako si prekršio neki od propisa po nabrojanim članovima, a nisi izazvao štetu ili ugrozio bezbednost drugog lica.
Stav 2 (koji je kod tebe) kaže da je za iste prekrašaje, za koje je kazna 5000 iz prethodnog stava, kazna u slučaju izazivanja štete od 6000 do 18000 dinara.

Dakle, sudija će da ti odredi neki iznos između 6 i 18 hiljada, osim ako ne proceni da te treba kazniti po nekom drugom članu, blaže ili strože.

[ gilopile @ 17.08.2018. 23:28 ] @
Ma dasta, mislim i da nece nista da plati ako ostecena strana izjavi da mu je steta nadoknadjena i ako niko nije povredjen i ne postoji druga materijalna steta.

Ali ima ovde i par nepoznanica:

Dule, a jel tebe policija ganjala ili? Kako znaju da si isao preko dozvoljene brzine? Jesu pravili uvidjaj, vestaci?

Za sta te tacno terete? Mora da pise u obrazlozenju i da ti to dostave.
[ djoka_l @ 17.08.2018. 23:36 ] @
Meni se desilo da mi je policija pisala prijavu po jednom članu, a da je sudija za prekršaje prekvalifikovao delo po članu koji je blaži, pa sam platio 6000. To što policija piše,ne mora mnogo da znači, nisu oni pravnici ni sudije, pišu prijave šablonski. Ako sarađuješ, sudija je taj koji odredi po kojoj odredbi će da te kazni. Naravno, pomaže ako nisi imao pre toga prekršaje, nisi imao alkohol u krvi i ako ne praviš sr*nje kod sudije.
[ SG kamikaza @ 17.08.2018. 23:43 ] @
Ako su vestaci izlazili da na osnovu traga kocenja odrede i eventualni brzinu, to se mora platiti.
[ dusanboss @ 18.08.2018. 00:49 ] @
Citat:
djoka_l:
Dušane, član 333 stav 1 kaže da je kazna 5000, ako si prekršio neki od propisa po nabrojanim članovima, a nisi izazvao štetu ili ugrozio bezbednost drugog lica.
Stav 2 (koji je kod tebe) kaže da je za iste prekrašaje, za koje je kazna 5000 iz prethodnog stava, kazna u slučaju izazivanja štete od 6000 do 18000 dinara.

Dakle, sudija će da ti odredi neki iznos između 6 i 18 hiljada, osim ako ne proceni da te treba kazniti po nekom drugom članu, blaže ili strože.

Hvala djole. To sam i ja konto. Malo je nejasno napisano. (ko ne veruje neka pročita sam zakon).

Najverovtanija je ta standardna varijanta od 6000-20000.

Vi bre ostali stvarno niste normalni. . A i ja sam još veća budala kad pitam ovde.
[ Doktor Hlad @ 18.08.2018. 00:50 ] @
Citat:
dusanboss:Zovu me na sud zbog člana 333. st.2 tač.1. Našao sam čl 333 ali ne mogu da skontam šta tamo piše i kako se primenjuje.

Nisi postovao clan 21 odnosno zakucao si se u nekog jer nisi drzao dovoljno odstojanje.
[ dusanboss @ 18.08.2018. 02:10 ] @
Citat:
Doktor Hlad:

Nisi postovao clan 21 odnosno zakucao si se u nekog jer nisi drzao dovoljno odstojanje.

Da, odprlike je to tako tj za to će da me terete. Mada nije tako jdnostavno ipak znam da se to sigurno (ili jako malo) neće uzeti u obzir.

Auto (tudji) je bio nepropisno parkiran, tj. veći deo auta (tamne boje) bio je na putu u izuzetno neosvetljenom delu ulice . Inače svetla na mome izuzetno loša. Duga ko kratka kratka biju 3m ispred auta... da ne davim dalje (po ovom novom sigurno ne bih prošao tehnički, što je i bolje jer bi me to 99% spasilo tog sudara uz to što bih dao znatno manje keša). Ne vadim se krivica je moja. Pitam samo kolika je kazna kada se napravi takav prekršaj. Recimo ako čuknete nekog na parkingu?

Inače da mi je sve tako jasno jel mislite da bih postavljao pitanja ovde? Ko je god pročitao član 333 zakona o bezbednosti saobraćaja i sve mu je savršeno jasno bez da ima neka predznanja ili iskustva sa tom materijum evo ja ću ga poljubiti u guzičicu ili guzičetinu šta već čovek ima .

[ anon70939 @ 18.08.2018. 02:55 ] @
Citat:
Doktor Hlad:Nisi postovao clan 21 odnosno zakucao si se u nekog jer nisi drzao dovoljno odstojanje.

kako se drzi odstojanje u odnosu na parkiran auto :)

Meni vise zvuci da nije prilagodio brzinu uslovima, ako postoji takav član
[ Doktor Hlad @ 18.08.2018. 09:03 ] @
Citat:
dusanboss:Inače da mi je sve tako jasno jel mislite da bih postavljao pitanja ovde? Ko je god pročitao član 333 zakona o bezbednosti saobraćaja i sve mu je savršeno jasno bez da ima neka predznanja ili iskustva sa tom materijum evo ja ću ga poljubiti u guzičicu ili guzičetinu šta već čovek ima .:)

Ne razumem sta ti tacno zelis ovde? Clan 333 u prvom stavu vise nego jasno kaze kolika je kazna za nepostovanje mnogih clanova pa izmedju ostalog i ono sto si ti uradio. Trazis da neko procita to umesto tebe ili sta...?
[ dusanboss @ 18.08.2018. 14:11 ] @
Citat:
Doktor Hlad:
Ne razumem sta ti tacno zelis ovde? Clan 333 u prvom stavu vise nego jasno kaze kolika je kazna za nepostovanje mnogih clanova pa izmedju ostalog i ono sto si ti uradio. Trazis da neko procita to umesto tebe ili sta...?

Da, a šta piše u drugom stavu tačaka 1? Ne piše ništa. Pretpostavljam da je stav 2 vezan za izazivaće saobrćajne nesreće mada nigde u zakonu nije jasno naznačeno.
[ bakara @ 18.08.2018. 18:48 ] @
Imao sam ja vrlo slicnu situaciju.

Vozio sam teretno vozilo u jednosmernoj ulici (sa obe strane parkirana vozila, centar grada), i kada sam naisao na parking upalio sam sva 4 migavca kako bi se parkirao u rikverc paralelno uz ivicnjak na prazno mesto.

medjutim bup, iza je bio magarac koji nabio odmah uz moj zadnji kraj tako da ga ja u retrovizorima u opste nisam video i cuknuo sam ga, ja nisam imao nikakvu stetu, ali njemu otisla prednja maska i hauba (skoda superB)

Sacekali policiju, ja odmah priznao krivicu, i kazna kod sudije bila 6000din stiglo otprilike nakon 10 meseci.

Kod tebe je jako glupo sto si ti platio coveku i on hoce da naplati jos.
Trebao si policiji da kazes da ste napravili dogovor i da se to unese u zapisnik.
[ gilopile @ 18.08.2018. 18:52 ] @
hehe, mene davno, za vreme rata jos, u kasarni lupio jedan vodnik, ja vozio keca, a on pinzgauer i isao u rikverc i nije me vidio i udari me onako ne bas jako, ali mi slomi predji migavac i ulubio malo branik.

Lik izadje, izadjem ja, a on, zdravo, sta se radi, kako cale? I ne pomenu da me je udario, a nisam ni ja :D
[ dusanboss @ 19.08.2018. 01:16 ] @
Citat:
bakara:

Vozio sam teretno vozilo u jednosmernoj ulici (sa obe strane parkirana vozila, centar grada), i kada sam naisao na parking upalio sam sva 4 migavca kako bi se parkirao u rikverc paralelno uz ivicnjak na prazno mesto.

medjutim bup, iza je bio magarac koji nabio odmah uz moj zadnji kraj tako da ga ja u retrovizorima u opste nisam video i cuknuo sam ga, ja nisam imao nikakvu stetu, ali njemu otisla prednja maska i hauba (skoda superB)

Sacekali policiju, ja odmah priznao krivicu, i kazna kod sudije bila 6000din stiglo otprilike nakon 10 meseci.

Kod tebe je jako glupo sto si ti platio coveku i on hoce da naplati jos.
Trebao si policiji da kazes da ste napravili dogovor i da se to unese u zapisnik.

Pa uneto je to u zapisnik. Ne vidima ni po čemu da on želi da naplati još. Ovaj poziv nema veze sa oštećenim (barem mi tako deluje )

Mislim da je i meni stiglo to ko kod tebe nakon 10 meseci zašta je propisana kazna od 6 do 18 hiljada.

Da li si imao zabranu ili poene? Kad kažeš "kazna je kod sudije bila 6000" pretpostavljam da si dobio poziv od sudije? Verovatno ću dobiti malo više od 6000 jer nije bilo čukanje na parkingu već na putu. Ne znam... videću.
[ bakara @ 19.08.2018. 09:31 ] @
Pa prosto je...
Ako je zvao policiju i oni napravili zapisnik jasno je da je tražio naplatu štete od osiguranja.

Nisam dobio nikakve poene niti zabranu, bio sam kod sudije, priznao sam krivicu, najmanja kazna.
Meni je takodje bilo na putu, ali nije uzeto u obzir da je to bilo prilikom parkiranja, jednostavno piše da je to bilo prilikom kretanja u nazad a zbog čega sam se kretao nije bitno.
[ popusicko @ 19.08.2018. 12:02 ] @

Citat:
bakara:

ali njemu otisla prednja maska i hauba (skoda superB)

Kakva je to Škoda superB?

super B ili superb kao bolji od super?

Hehehe samo zekim

Nervira me kad ljudi bas naglasavaju to super B.

[ Java Beograd @ 19.08.2018. 18:58 ] @
Citat:
popusicko: Nervira me kad ljudi bas naglasavaju to super B.
Tako se zove model. Šta te tu nervira ? Ima i model Oktavia. Nije valjda da ti i Oktavia nervira.
[ kaćunčica @ 19.08.2018. 20:13 ] @
Nepoštovanje prvenstva prolaza rezultiralo sudarom sa štetom na oba vozila. Kazna je bila 10000 + neka taksa oko 2000. Desilo se ove godine. Važno je da odeš u zakazanom terminu i "nagodiš se".
[ popusicko @ 19.08.2018. 21:09 ] @
Citat:
Java Beograd:
Citat:
popusicko: Nervira me kad ljudi bas naglasavaju to super B.
Tako se zove model. Šta te tu nervira ? Ima i model Oktavia. Nije valjda da ti i Oktavia nervira.

Znam dobro koji je model samo ga nisi dobro nazvao a to me nervira.
Nije super B nego superb
[ gilopile @ 19.08.2018. 21:24 ] @
Mene Oktavia izuzetno nervira. Odma me probada u grudima i izlaze graske znoja po celu, neko predinfarktno stanje.
A vidis, Super B mi je skroz ok.
[ popusicko @ 19.08.2018. 21:31 ] @
Hehehehe!
[ Bradzorf012 @ 19.08.2018. 21:52 ] @
Mene je nekada nerviralo kada čujem "kockica" za one stare modele kadeta ili bmw serije 3, "audi jaje" za stari 80 ili "opel suza" za kadet sa navedenim nivoom opreme. Uh, pošašavio bih načisto kada tako nešto čujem.
[ Living Light @ 19.08.2018. 21:56 ] @
Citat:
gilopile: Odma me probada u grudima i izlaze graske znoja

Kad god legne na tebe neka od 52kg, odma te probada,
ko da ti je stavljen džak cementa :)

De, malo,....pokaži se :)
Nemo' da nas obrukaš :)

[ Living Light @ 19.08.2018. 21:57 ] @
Citat:
Bradzorf012: Uh, pošašavio bih načisto kada tako nešto čujem.

Još više ? Pa kud više... :)
[ gilopile @ 19.08.2018. 22:08 ] @
Stvarno to za suzu i kockicu je katastrofa.
[ pajapop @ 19.08.2018. 22:39 ] @
Citat:
dusanboss:
Da li neko zna kolika je kazna ukoliko izazovete saobraćajnu neserću sa manjom materijalnom štetom?

Zovu me na sud zbog člana 333. st.2 tač.1.

A svega ovoga ne bi bilo da si na vreme...ko covek...otisao u Legiju.... U ostalom, ovo bi sad mogao biti dobar motiv za prijem...