[ Grada22 @ 20.02.2019. 17:13 ] @
https://www.telegraf.rs/vesti/...tion&utm_campaign=web_push
Masala!
[ cika dacha @ 20.02.2019. 18:02 ] @
Ako je porodilja stvarno sa one strane "duge", onda od mene unlike a za dete neka je zivo i zdravo!
[ Lavlja_Jazbina @ 20.02.2019. 19:07 ] @
Nesto mi tu nije jasno,kao da mi fali u fabuli krucijalni deo a zove se penis.Gresim li ili je covek vec stigao na Mars.
[ bojan_bozovic @ 20.02.2019. 19:11 ] @
Premijerkin partner je oplodjen vestacki, i sa time moderan civilizovan covek nema problem.
[ Lavlja_Jazbina @ 20.02.2019. 19:16 ] @
[ jovajovic100 @ 20.02.2019. 19:36 ] @
Lepo , lepo

[ ademare @ 20.02.2019. 20:11 ] @
Ono sto je Najludje u svemu ovome , je sto je izdato Zvanicno saopstenje , kabineta Premijerke !

Ona je i obavestila javnost ?!

Znaci niko se ne bavi Fikus premijerkom, pa da neko istrazuje , sta ona radi itd . potpuno opskurna , cirkus licnost . Nego sama izdaje saopstenja , pod firmom kabineta , o svojim privatnim stvarima ?

http://www.novosti.rs/vesti/na...ijerke-Ane-Brnabic-rodila-sina
[ kaćunčica @ 20.02.2019. 20:40 ] @
Eto, sad smo moderna zemlja! Neka nam Zapad upiše plusić u pedagošku svesku.
[ SG kamikaza @ 20.02.2019. 20:50 ] @
Ne znam hoću preterati, ali moram....
[ gilopile @ 20.02.2019. 23:06 ] @
Mislio sam da je @Ever

Nema veze, dace visa sila da se Valerijan usreci. Tolko
[ Everbot @ 20.02.2019. 23:22 ] @
Ne, ja sam postao tata odavno.

Imo bi' i ja sto god kasti na ovu temu, al se bojim ove vlasti, pa neću.

U stvari, što da ne kažem, neka je živo i zdravo!
[ dusanboss @ 21.02.2019. 00:45 ] @
Nek se deca radjaju pa kako god! Nek nam je živ i zdrav mali Igor.

Mislim da će javnost odregovati poprilično latentno što sigurno ne bi bio slučaj da je u pitanj muški gej par.
[ Windows2 @ 21.02.2019. 01:41 ] @
Da, modernizacija bas uzima maha. Prognoziram da ce mozda vec u narednom odabiru vlade neku od visih vaznijh funkcija zauzeti neka trandza. Za koju niko nikad nije cuo niti znao da postoji a koja trenutno bitise u slicnim krugovima kao sto je i ova dok nekom okupatorskom mozgu nije sinula sjajna ideja da bi bilo odlicno da bude premijerka.
I kao sto su pisali strani mediji kako Srbija moze da se pohvali prvim "openly gay" prajm minister-om tako ce pisati i o prvoj "transrodnoj osobi" u srpskoj vladi.
Bilo bi idealno da se taj trenutak vremenski poklopi sa zavaljivanjem Kosova. A i logicno. Barem po logici usvojitelja pomenutog okupatorskog mozga.
[ looker-on @ 21.02.2019. 06:34 ] @
Ako kamion može biti tata, zašto ne bi mogla i Ana?

[ Lavlja_Jazbina @ 21.02.2019. 06:36 ] @
Odlican +1.
[ Java Beograd @ 21.02.2019. 08:37 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina:Nesto mi tu nije jasno,kao da mi fali u fabuli krucijalni deo a zove se penis.Gresim li ili je covek vec stigao na Mars.
Grešiš. Potreban je spermatozoid, a ne penis.
[ looker-on @ 21.02.2019. 09:06 ] @
Penis je alat za ubacivanje spermatozoida.
Iebeš majstora bez alata!
[ Java Beograd @ 21.02.2019. 09:34 ] @
Da, alat. Nekad bio jedini alat za to ubacivanje. Sad više nijie.
[ looker-on @ 21.02.2019. 10:02 ] @
Citat:
Java Beograd: Da, alat. Nekad bio jedini alat za to ubacivanje. Sad više nijie.

Kako kome volja, da li je Bog ili priroda, ali zna se od pamtiveka šta je alat za te stvari!
Imrovizacije ili kopije su sve samo ne original!
Da, a to dete, kako će biti vaspitavano, kao gej ili....?
[ bojan_bozovic @ 21.02.2019. 10:10 ] @
Kako god da bude vaspitano, nece biti gej ako se ne pali na istospolnu ljubav. To vi homofobi mora da shvatite, ti su ljudi jednostavno takvi, to ne znaci i da su zli ili pokvareni. Treba samo uzeti u obzir koliko je bilo gej osoba koje su dale strahovit doprinos nauci ili kulturi, i Ana Brnabic, mnogo je vaznija od madzone trolova.
[ Branimir Maksimovic @ 21.02.2019. 10:33 ] @
Citat:
looker-on:
Citat:
Java Beograd: Da, alat. Nekad bio jedini alat za to ubacivanje. Sad više nijie.

Kako kome volja, da li je Bog ili priroda, ali zna se od pamtiveka šta je alat za te stvari!
Imrovizacije ili kopije su sve samo ne original!
Da, a to dete, kako će biti vaspitavano, kao gej ili....?

A cuj i Isus je zacet vantelesnom oplodnjom...
[ looker-on @ 21.02.2019. 10:34 ] @
Stara izreka kaže, sa kim si, takav si!
Ne verujem da je to rečeno bez osnova, čim spada u stare mudrosti?
Ali ako ti Božoviću kažeš to što kažeš, onda nema mesta dilemi a još manje starim izrekama.
[ Java Beograd @ 21.02.2019. 10:44 ] @
Nemaš ti pojma.
Ako bi išli tvojim rezonom, onda iz hetero veze ne može da nastane gej osoba?!
Da li je neko gej ili nije (da ne pominjem transrodne osobe) zapisano je negde nekako u genima, i nikakvo vaspitanje ne može to da promeni. To se iskaže ili ne iskaže.

A, veruj mi, kad čitam o tolikim primerima zlostavljanja i zanemarivanjima dece pomislim kako stvarno ima parova (hetero) kojima ne treba dozvoliti da gaje decu.

Oko 10% populacije je gej. Tako je još od pamtiveka. Ali, zarad društvenih stega, to se naravno prikrivalo. Prikriva se i danas, ali ima slučajeva gde se ne više ne krije.
[ looker-on @ 21.02.2019. 11:23 ] @
Citat:
Java Beograd: Nemaš ti pojma.
Ako bi išli tvojim rezonom, onda iz hetero veze ne može da nastane gej osoba?!
Da li je neko gej ili nije (da ne pominjem transrodne osobe) zapisano je negde nekako u genima, i nikakvo vaspitanje ne može to da promeni. To se iskaže ili ne iskaže.

A, veruj mi, kad čitam o tolikim primerima zlostavljanja i zanemarivanjima dece pomislim kako stvarno ima parova (hetero) kojima ne treba dozvoliti da gaje decu.

Oko 10% populacije je gej. Tako je još od pamtiveka. Ali, zarad društvenih stega, to se naravno prikrivalo. Prikriva se i danas, ali ima slučajeva gde se ne više ne krije.

Šta ti to znači, nemaš ti pojma?
Budi malo korektan, čitaj šta sam napisao. Naveo sam staru izreku a ne bilo kakvu moju tvrdnju.
[ Everbot @ 21.02.2019. 11:30 ] @
Citat:
, i Ana Brnabic, mnogo je vaznija od madzone trolova.

Po čemu je Ana Brnabič važnija od madzone trolova? Tvrdim da sve što je ona uradila svaki MZ trol može mnogo bolje, a tu pre svega mislim na projekat uvođenja elektronskog dnevnika u škole, IT prekvalifikaciju i očinstvo. Pored toga tu je trolovanje na TV-u, a ona tu tek ne bi imala šta da traži.

Citat:

Kako znaš?
[ Branimir Maksimovic @ 21.02.2019. 12:47 ] @
Ne kapiram samo sto je ovo vest? Cimerka Ane Brnabic dobila dete.... nit mogu u brak niti moze da usvoji...
[ Windows2 @ 21.02.2019. 14:45 ] @
Citat:
Java Beograd:

Pa da, upravo je u tome i poenta svog naduvavanja i histerisanja oko tzv. nasilja u porodici i porodicnih nasilnika. Bilborda i svih ostalih budalastina na tu temu. Neprestano stvarati bas takvu sliku o klasicnoj tradicionalnoj porodici. Setih se sad onog slucaja i teme o Dr. Zoranu Milivojevicu.
[ Everbot @ 21.02.2019. 17:17 ] @
Ako je tata trebalo bi da se zove Anakin, a ne Ana.
[ Lavlja_Jazbina @ 21.02.2019. 17:43 ] @
Citat:
Java Beograd:
Citat:
Lavlja_Jazbina:Nesto mi tu nije jasno,kao da mi fali u fabuli krucijalni deo a zove se penis.Gresim li ili je covek vec stigao na Mars.
Grešiš. Potreban je spermatozoid, a ne penis.

Isto tako nisam pomenuo ni vaginu.Budi malo fleksibilan i ne detaljisi.Bolje pogledaj ovu poruku i mozda se zabrines?!

[ Ivan Dimkovic @ 21.02.2019. 17:49 ] @
Citat:
Windows2:
Citat:
Java Beograd:

Pa da, upravo je u tome i poenta svog naduvavanja i histerisanja oko tzv. nasilja u porodici i porodicnih nasilnika. Bilborda i svih ostalih budalastina na tu temu. Neprestano stvarati bas takvu sliku o klasicnoj tradicionalnoj porodici. Setih se sad onog slucaja i teme o Dr. Zoranu Milivojevicu.

Nevezano za ovaj dogadjaj (IMHO mislim da nije vredan vesti osim zato sto je u pitanju osoba na visokoj politickoj funkciji), nasilje u porodici je prilicno realna stvar i nije uopste za ignorisati.

Takodje, ne vidim kakve veze nasilje u porodici moze imati sa tipom porodice. Prilicno sam siguran da su "gej", "trans", stagod osobe podjednako sposobne za nasilje, bas kao i samohrane majke, ocevi, stagod.

Licno iskustvo, ja sam u osnovnu skolu isao u malo gadnijem kraju BG-a i secam se da su nekolicina mojih vrsnjaka bili redovno odvaljivani od batina do te mere da su imali vidne povrede i posledice i to je nista drugo nego zlostavljanje.

Pravo cudo, vecina njih su odrasli u kriminalce sa klasicnim putem od sitnih kradja, ubijanja i zlostavljanja malih zivotinja pa onda "mature" u dilovanju droge, zatvoru i onda dalje kako to vec ide :(

Svako drustvo ima svoj procenat psihopata i nasilnika koji, na zalost, isto mogu da imaju decu kao i svako drugi. Od njih kao "roditelja" se moze ocekivati samo najgore.

Nije nikakva histerija podizati nivo svesti ljudi da to nije u redu i da takvi ljudi trebaju biti kaznjeni.

Deca nisu privatna svojina vec osobe sa neotudjivim ljudskim pravima, izmedju ostalog pravima na odrastanje bez zlostavljanja.

Seksualno opredeljenje roditelja ili tip porodice su tu apsolutno irelevantni.
[ Lavlja_Jazbina @ 21.02.2019. 18:04 ] @
Citat:
Licno iskustvo, ja sam u osnovnu skolu isao u malo gadnijem kraju BG-a i secam se da su nekolicina mojih vrsnjaka bili redovno odvaljivani od batina do te mere da su imali vidne povrede i posledice i to je nista drugo nego zlostavljanje.

Pravo cudo, vecina njih su odrasli u kriminalce sa klasicnim putem od sitnih kradja, ubijanja i zlostavljanja malih zivotinja pa onda "mature" u dilovanju droge, zatvoru i onda dalje kako to vec ide :(

To mislis na one koji su dobijali batine ili one koji su batinali?
[ Proza_1 @ 21.02.2019. 18:06 ] @
@Java....
"Da li je neko gej ili nije (da ne pominjem transrodne osobe) zapisano je negde nekako u genima, i nikakvo vaspitanje ne može to da promeni."

[ Java Beograd @ 21.02.2019. 18:50 ] @
Citat:
Windows2:
Citat:
Java Beograd:

Kako JA koji sam odrastao "u klasičnoj i tradicionalnoj porodici", i svoje sinove gajim u "u klasičnoj i tradicionalnoj porodici" mogu da stvaram sliku (čuj: stvaram sliku), valjda negativnu o "klasičnoj i tradicionalnoj porodici"?!?!?

Kažeš "histerisanje i naduvavanje" ?!
Mogu ti reći da sam odrastao u neposrednom komšiluku u kome je živeo nasilnik koji je tukao, ali baš tukao ženu i decu. Pesnicama, cokulama, motkom i tako dalje. Kao da tuče najgoreg dušmanina, a ne svoju rođenu decu, nejaku od deset godina. Meni su se te neke slike urezale duboko u sećanje. Jezive slike nasilja. I zato, stvarno imam pravo da kažem da neki ljudi (hetero) ne zaslužuju da imaju decu.

Blago rečeno, muka mi je od tog i takvog tradicionalizma. Još je samo falilo da spomeneš pravoslavlje i patriotizam.
[ Windows2 @ 21.02.2019. 19:12 ] @
Ne znam zasto si zapenio sa tolikim podebljanim "ja"(mozda ono ja pa ja), kad nigde ne pise da ti stvaras tu sliku vec da mediji koje sam kazes da citas stvaraju takvu sliku. Jedino ako mozda i sam radis u nekom od tih udboida-svinjoida koji se bave tim stvarima ili poznajes nekog ko tamo radi pa te to zacnulo pa zato kazes "ja". A gadjenje prema pravoslavlju apsolutno ide u paketu sa celom tom pricom protiv porodice. Upravo si u ovoj poruci izjednacio sve ono sto je cisto i normalno, tradicionalizam, patriotizam i pravoslavlje, sa jezivim nasiljem i gazenjem i zlostavljanjem svoje dece. Maltene onaj ko se zalaze za sve te stvari po default-u verovatno mora biti kriminalac zlostavljac, nasilnik, psihopata, zatucan, primitivac, sirovina itd.

[Ovu poruku je menjao Windows2 dana 21.02.2019. u 20:23 GMT+1]
[ Everbot @ 21.02.2019. 19:23 ] @
Ako neko maltretira ženu/muža ili decu, to nije klasična tradicionalna porodica. Možda bi mogli da je nazovemo nasilnička porodica i razmatramo nezavisno od toga da li su partneri homoseksualci. Homoseksualci mogu takođe da budu nasilnici, zar ne?
[ deedee6 @ 21.02.2019. 19:35 ] @
Citat:
Everbot: Ako neko maltretira ženu/muža ili decu, to nije klasična tradicionalna porodica.

Kako nije kada se tradicionalno peglaju generacijama...
[ Windows2 @ 21.02.2019. 19:51 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Nevezano za ovaj dogadjaj (IMHO mislim da nije vredan vesti osim zato sto je u pitanju osoba na visokoj politickoj funkciji), nasilje u porodici je prilicno realna stvar i nije uopste za ignorisati.

Takodje, ne vidim kakve veze nasilje u porodici moze imati sa tipom porodice. Prilicno sam siguran da su "gej", "trans", stagod osobe podjednako sposobne za nasilje, bas kao i samohrane majke, ocevi, stagod.

Svako drustvo ima svoj procenat psihopata i nasilnika koji, na zalost, isto mogu da imaju decu kao i svako drugi. Od njih kao "roditelja" se moze ocekivati samo najgore.

Nije nikakva histerija podizati nivo svesti ljudi da to nije u redu i da takvi ljudi trebaju biti kaznjeni.

Deca nisu privatna svojina vec osobe sa neotudjivim ljudskim pravima, izmedju ostalog pravima na odrastanje bez zlostavljanja.

Nasilje u porodici je samo jedna od mnogih pojava koje se medijski predimenzioniraju da bi se postigli odredjeni ciljevi (sve rigorozniji zakoni iz godine u godinu, sve dublje zadiranje drzave tamo gde je pre nikada nije bilo niti bi trebalo i smelo da je bude, sve vise nadzora i kontrole nad stanovnistvom, proizvodnja straha i paranoje, sve vise uskracivanja prava vecini koje se stalno pravda odbranom necijih prava itd.). Mislim da sam to vec jednom napisao ali evo ponovicu, sama definicija "porodicno nasilje" meni zvuci onako nekako kao antiporodicni slogan. Porodica=nasilje. Kao da je smisljen u nekoj od ovih lgbt nvo.
A sto se tice "podizanja svesti", ah da to je ono cuveno, "awareness". Pa sad ne znam mozda ce te ovo iznenaditi, ali eto ja konkretno imam bas lepo misljenje o svojoj svesti. Smatram da je cak i na visem nivou od tvoje. Ali nikada mi ne bi palo na pamet da se bavim podizanjem tvoje na neki visi nivo. Ni tvoje ni bilo cije. A sta da ti kazem o tome kakav tantoprc dobijem kad tek vidim ko se sve bavi "podizanjem" moje svesti. Vredi li uopste trositi pokrete po tastaturi da bi se reklo nesto o tim podizacima svesti. Kao sto rece Java neki ne zasluzuju da imaju decu, a koliko tek ima onih koji ne zasluzuju da imaju neki medij. Ne samo da ne zasluzuju nego bi ih od njih trebalo odvojiti kao sto bi neke druge nerazumne trebalo odvojiti od ostrih predmeta.
[ Darko Nedeljković @ 21.02.2019. 19:59 ] @
Izvinte sto vas prekidam, ako moze jedno laicko pitanje - da li ce malom Igoru u izvodu iz maticne knjige rodjenih pod ime oca pisati Ana Brnabic, ili ce to polje biti prazno - otac nepoznat, ili postoji specijalni formular sa dve majke, ili kako to uopste izgleda?
[ Everbot @ 21.02.2019. 20:19 ] @
Pisaće Anakin Brnabič.
[ kaćunčica @ 21.02.2019. 20:38 ] @
Ne verujem da će tom detetu išta faliti pored dve obrazovane žene, ali će one pre ili kasnije morati da spakuju kofere i odu u neku tolerantniju sredinu, ako žele da mu pruže normalno odrastanje.
[ Lavlja_Jazbina @ 21.02.2019. 20:43 ] @
Ne kasnije ,odmah.
[ Everbot @ 21.02.2019. 20:43 ] @
Normalno odrastanje sa dve majke... nisam siguran koliko će tu tolerantnija sredina uticati na normalnost. Možda bi u tolerantnijoj sredini odrastanje bilo prijatnije.
[ SlobaBgd @ 21.02.2019. 21:14 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Citat:
Windows2:
Citat:
Java Beograd:

Daj, Dimkoviću, iste ovakve nebuloze si pisao i u onoj temi o dr Zoranu Milojeviću i zakonu koji zabranjuje fizičko kažnjavanje dece, i tamo su mnogi pregazili tvoje izjave koje veze nemaju sa realnim žibotom. Ako misliš da ponavljaš iste manipulacije i polutačne stavove istrgnute i iz konteksta i iz realnog života, reci da ne gubimo vreme.
[ Everbot @ 21.02.2019. 21:21 ] @
Citat:
Ne verujem da će tom detetu išta faliti pored dve obrazovane žene,

Ljubav prema deci nema nikakve veze sa obrazovanjem. Neobrazovana žena može da bude mnogo bolja majka od obrazovane.
[ Java Beograd @ 22.02.2019. 08:34 ] @
Citat:
Windows2:Nasilje u porodici je samo jedna od mnogih pojava koje se medijski predimenzioniraju ...

Naprotiv! Nasilje u porodici dobija tek 1% potrebne pažnje u medijima. Hvala bogu da se stvari menjaju. Ako se ovako nastavi, biće nekad i 2% neophodne pažnje u medijima.

Pazi, do pre nekoliko godina, nasilje u porodici nije bilo ni prekršaj, ni krivica.

Dakle, " ženo, udala si se za njega, sad ima pravo da te bije i mlati svaki dan ceo dan, zato što je tako u mogućnosti ". Komšija, prijatelji, faimilija gledaju svoja posla, a ti ženo trpi pesnice i cokulu u glavu svaki dan.
Dakle, "deco, šta vam mi tu možemo?" To vam je tatko, on vas vaspitava, kako najbolje zna i ume. Pesnicom u glavu 10-to godišnje dete? Gumenim crevom po licu? Pa to je za detetovo dobro. Batina je iz raja izašla.

Hvalabogu, nasilje u porodici je napokon izjednačeno sa "običnim" nasiljem, pa je podložno prekršajnom/krivičnom gonjenju.
Dobro je da je finansijski momenat prepoznat kao jedan od najvažnijih faktora, pa su organizovane sigurne kuće i tome slično.
[ SlobaBgd @ 22.02.2019. 09:27 ] @
Java, to što pišeš nije tačno!
Koliko je dugo pamtim, a to nije malo, nasilje bilo koje vrste bilo je kažnjivo. I pre 10, 30, 50 godina je milicja/policija dolazila na vrata nasilnika koji je prijavljen da fizički napada ukućane, i sudovi su osuđivali nasilnika. Tada nije postojala kategorija "nasilje u porodici" već samo "nasilje". E sad, da li je žrtva smela da se pridruži tužbi ili da svedoči šta je stvarno bilo, i da li su žrtva ili komšije prijavljivale nasilje, to je socijalno i psihološko pitanje i po mojem mišljenju ni danas nije mnogo bolje stanje. Danas je samo ceo proces efikasniji do apsurda, pa smo imali priliku da pročitamo pre neki dan kako su nekog dedicu ekspesno pritvorili i uklonili iz stana jer su ga žena i ćerka prijavile da je vikao na njih (zbog nekih para, valjda), i da su ga posle vikanja a pre prijave - pretukle! Ej, pretukle čoveka jer se bunio kako troše pare, i posle zvale pandure da prijave kako ih on maltretira vikanjem, i panduri došli i ekspresno uhapsili izubijanog dedicu!?

Ali važno je da se troše pare iz državnih i stranih fondova i da se grade naučne i političke karijere na hajpu oko porodičnog nasilja.
[ Branimir Maksimovic @ 22.02.2019. 09:34 ] @
Slobo opet pravis coveka od slame? To sto ima jedan takav slucaj ne znaci da ono sto Java kaze nije tacno. A sto se tice info-a cisto u medijima to je kao pokvarenih telefona...
[ looker-on @ 22.02.2019. 09:45 ] @
Citat:
Branimir Maksimovic: Slobo opet pravis coveka od slame? To sto ima jedan takav slucaj ne znaci da ono sto Java kaze nije tacno. A sto se tice info-a cisto u medijima to je kao pokvarenih telefona...

A ti tačno znaš broj slučajeva, imaš proverene informacije?
[ Branimir Maksimovic @ 22.02.2019. 09:48 ] @
Znam za taj jedan od Slobe... sto se tice proverenih informacija to ce ici malo teze, jer nasi mediji su poznati po proverenim informacijama...
[ SlobaBgd @ 22.02.2019. 09:51 ] @
Jedina slama je u tvojoj glavi.
Ovo je jedan od verovatno mnogih slučajeva koji se dešavaju kada treba ispuniti neku agendu i prikazati neko društvo kao nasilno i nedovoljno zrelo da samo vodi svoje porodične odnose (kao i odnose sa decom), nego za sve treba pojačana uloga države i anonimnih, nedobronamernih i nestručnih državnih ćata. Već je na mnogo mesta pisano kako su muškarci često žrtve zakona o sprečavanju nasilja u porodici, ali se iz već navedenih a i drugih razloga o tome uglavnom ćuti i takvi slučajevi se zataškavaju.

Što se tiče "info-a cisto u medijima to je kao pokvarenih telefona", nemoj meni da skrećeš pažnju na to. Java je potegao medije kao bitan element u smanjenju nasilja:
Citat:
Nasilje u porodici dobija tek 1% potrebne pažnje u medijima. Hvala bogu da se stvari menjaju. Ako se ovako nastavi, biće nekad i 2% neophodne pažnje u medijima.

Sad se vi dogovorite je l' mediji naduvavaju priču ili ne. Ili su važni kad potvrđuju vaše stavove a lažu kad opovrgavaju vaše stavove?
[ looker-on @ 22.02.2019. 09:53 ] @
Pa zašto onda komentarišeš, pišeš, " To sto ima jedan takav slucaj..." ako nisi informisan koliko takvih slučajeva ima?
Jedino, ako ti je cilj da negiraš Slobino pisanje, imao ili ne imao argumente.
[ Branimir Maksimovic @ 22.02.2019. 09:59 ] @
Ne nego ti sada glumis drvenog advokata. Covek brani nasilje u porodici time da ispada da vecina prijava za nasilje je zapravno zloupotreba sto je van pameti.
[ looker-on @ 22.02.2019. 10:14 ] @
Citat:
Branimir Maksimovic: Ne nego ti sada glumis drvenog advokata. Covek brani nasilje u porodici time da ispada da vecina prijava za nasilje je zapravno zloupotreba sto je van pameti.

Ne, nisam bilo kome advokat. Lepo te pitam, imaš li ti validne informacije za tvoje tvrdnje ili prosto troluješ?
[ SlobaBgd @ 22.02.2019. 10:22 ] @
Citat:
Branimir Maksimovic:
Covek brani nasilje u porodici time da ispada da vecina prijava za nasilje je zapravno zloupotreba sto je van pameti.

Šta lupaš ti bre? Zašto lažeš da to tvrdim? Ako ne razumeš šta učesnici pišu i kakve stavove zastupaju, ako ne možeš da ispratiš diskusiju, nije obavezno da u istoj učestvuješ i da je truješ svojim lupetanjem. Sedi i čitaj.
[ looker-on @ 22.02.2019. 10:33 ] @
Citat:
kaćunčica:Ne verujem da će tom detetu išta faliti pored dve obrazovane žene...

Naravno, otac je tu nebitan. Obrazovane žene će mu obrazovano objasniti da je muškarac (otac) suvišan u celoj priči. Sa takvim objašnjenjem, ostaje mu da sutra sebe, kao muškarca, proglasi suvišnim i da menja pol?
Ma šta reći, lepa budućnost ga čeka.
[ Branimir Maksimovic @ 22.02.2019. 10:43 ] @
Citat:
looker-on:
Citat:
Branimir Maksimovic: Ne nego ti sada glumis drvenog advokata. Covek brani nasilje u porodici time da ispada da vecina prijava za nasilje je zapravno zloupotreba sto je van pameti.

Ne, nisam bilo kome advokat. Lepo te pitam, imaš li ti validne informacije za tvoje tvrdnje ili prosto troluješ?

Moje informacije su validne koliko su Slobine informacije validne. Dakle znamo za jedan slucaj zloupotrebe , znas li ti jos jedan?
[ Branimir Maksimovic @ 22.02.2019. 10:44 ] @
Citat:
SlobaBgd:
Citat:
Branimir Maksimovic:
Covek brani nasilje u porodici time da ispada da vecina prijava za nasilje je zapravno zloupotreba sto je van pameti.

Šta lupaš ti bre? Zašto lažeš da to tvrdim? Ako ne razumeš šta učesnici pišu i kakve stavove zastupaju, ako ne možeš da ispratiš diskusiju, nije obavezno da u istoj učestvuješ i da je truješ svojim lupetanjem. Sedi i čitaj.

Moras pokazati indukcijom da ako P(1) i P(n+1) onda tvrdnja stoji. Fali ti ono p(n+1)...
[ SlobaBgd @ 22.02.2019. 12:23 ] @
Fali tebi štošta drugo, ne samo p(n+1).
[ Grada22 @ 22.02.2019. 13:57 ] @
Citat:
looker-on:
Citat:
kaćunčica:Ne verujem da će tom detetu išta faliti pored dve obrazovane žene...

Naravno, otac je tu nebitan. Obrazovane žene će mu obrazovano objasniti da je muškarac (otac) suvišan u celoj priči. Sa takvim objašnjenjem, ostaje mu da sutra sebe, kao muškarca, proglasi suvišnim i da menja pol?
Ma šta reći, lepa budućnost ga čeka.

Bas na buducnost tog deteta sam mislio kad sam postavio temu.
Polazak u skolu.. Deca pricaju o mamama i tatama.. A on ce: "ja imam dve mame"
Pa kasnije pismeni zadatak na temu 'moj tata'
Deca umeju da budu jako nezgodna (blaga rec!) kad neko odstupa od sredine. Bog sveti zna kroz sta ce sve prolaziti..

Jako, jako neodgovoran potez od njih dve!
[ eeestablishment @ 22.02.2019. 14:36 ] @
Ako danas sutra recimo Ana i njena supruga ( ili sta vec ) odluce da se razidju (razvedu ) hoce li premijerka

morati da placa alimentaciju ?
[ mjanjic @ 22.02.2019. 14:44 ] @
Ma jeste, sad će to dete ići u neku prosečnu beogradsku školu. Ići će u školu, ali negde u Švajcarskoj ili ko zna gde, gde neće ni smeti da mu daju pismeni na temu "moj tata" ili "moja mama".
[ dule_ns @ 22.02.2019. 14:56 ] @
Citat:
eeestablishment: Ako danas sutra recimo Ana i njena supruga ( ili sta vec ) odluce da se razidju (razvedu ) hoce li premijerka

morati da placa alimentaciju ?

Po trenutnim zakonskim rešenjima ne. Pričam o raziđu, ne o razvedu, pošto nisu ni venčane, barem po propisima Srbije.
[ Grada22 @ 22.02.2019. 15:46 ] @
Citat:
mjanjic:
Ma jeste, sad će to dete ići u neku prosečnu beogradsku školu. Ići će u školu, ali negde u Švajcarskoj ili ko zna gde, gde neće ni smeti da mu daju pismeni na temu "moj tata" ili "moja mama".

Sedmogodisnje dete - u svajcarski internat? Lepo odrastanje bez roditelja!
Sem ako ne mislis da ce mama i 'tata' takodje da odu u Svicu.. (licno-navijam za tu varijantu).
[ Darko Nedeljković @ 22.02.2019. 16:16 ] @
Citat:
dule_ns:
Po trenutnim zakonskim rešenjima ne. Pričam o raziđu, ne o razvedu, pošto nisu ni venčane, barem po propisima Srbije.

Pre svega toga pitanje koje sam gore postavio - da li ce Ana Brnabic biti upisana kao otac u izvod iz maticne knjige rodjenih. Ako ce biti, onda podleze alimentaciji kao i svaki drugi vanbracni otac. Medjutim, u tom slucaju moze za koju godinu naknadno da ide na dnk analizu i ospori ocinstvo, pa se tako izbrise kao otac i izbegne alimentaciju. Ukoliko ce ovo dete za ime oca imati upisano "otac nepoznat", onda naravno da neka random osoba koja nikakve veze sa detetom nema ne podleze alimentaciji.
[ Everbot @ 22.02.2019. 16:34 ] @
Citat:
da ide na dnk analizu i ospori ocinstvo

Polako, da vidimo prvo rezultate. Možda bi DNK analiza pokazala da ona jeste otac.
[ kaćunčica @ 22.02.2019. 18:12 ] @
Problem sa neminovnim "nezgodnim" pitanjima dece imaju mnoge kategorije roditelja. Što se škole tiče, ogroman je procenat dece iz tzv. nekompletnih porodica, tako da argumenti tipa "jadno dete, šta će da piše, dok druga deca pišu o tati" uopšte ne stoje.

Meni je sve to jednostavno: zajedno smo zato što se volimo, volimo jedna drugu, volimo tebe, ljubav je pozitivno osećanje i to je to.

Mnogo komplikovanije je to što od prvog dana rođenja par miliona ljudi smatra da si poseban i drugačiji i izložen si svoj sili predrasuda u užem i širem okruženju. Zato mislim da ne bi trebalo da odrasta ovde. A kad kažem da verujem da mu neće ništa faliti pored dve obrazovane žene, nisam rekla da bi ga neobrazovane manje volele, nego da verujem da one i mogu i znaju šta treba da mu pruže u životu.
[ Proza_1 @ 22.02.2019. 19:02 ] @
citat: "Meni je sve to jednostavno: zajedno smo zato što se volimo, volimo jedna drugu, volimo tebe, ljubav je pozitivno osećanje i to je to."

Kad dete postane punoletno samo će odlučivati šta mu je činiti.
Potražiće, možda, biološkog oca.
Ako ga budu sprečavali na bilo koji način onda je to ZLOČIN.
Ništa nije jednostavno, što je svima jasno, tako da je i moj komentar suvišan.
Ništa nije jasno a pogotovo jednostavno.

[ Grada22 @ 22.02.2019. 19:42 ] @
Citat:
kaćunčica:
...verujem da one i mogu i znaju šta treba da mu pruže u životu.

Za pravilan razvoj licnosti neophodni su i otac i majka! To kaze nauka.
Nije bitno sta "milioni ljudi sa predrasudama" misle.
[ Shadowed @ 22.02.2019. 21:56 ] @
Citat:
Grada22: Za pravilan razvoj licnosti neophodni su i otac i majka! To kaze nauka.

Moze li neki relevantan link do naucnih radova koji to potvrdjuju?
Hvala unapred.
[ Grada22 @ 22.02.2019. 22:13 ] @
To sam naucio iz Psihologije.
Nisam guglao pa nema ni linka.
[ Branimir Maksimovic @ 22.02.2019. 22:23 ] @
Za pravilan razvoj licnosti potrebni su dobri roditelji, nema to veze sa polom.... moze 100 puta da bude otac i majka koji su losi pa i dete tako da ispadne. Znaci pre svega osoba kao osoba a pol tu i ne figurise neku ulogu...
[ Bradzorf012 @ 22.02.2019. 22:27 ] @
Ovo izgleda postaje humoristički program.
[ Everbot @ 22.02.2019. 22:34 ] @
Nije bitna čak ni vrsta. Vulkanci bi na primer bili odlični roditelji ljudskom detetu. Mislim da bi dve vulkanske majke bile bolje nego Klingonci u bilo kojoj kombinaciji.
[ deedee6 @ 22.02.2019. 22:39 ] @
- Sine, jel te zezaju u školi što imaš dvojicu tata?
- Ne. U stvari zezaju me za mamu.
- Zašto za mamu?
- Kažu da mora da je bila toliko ružna da si ti morao na kraju da oženiš muškarca...
[ Grada22 @ 22.02.2019. 22:50 ] @
Citat:
Branimir Maksimovic:
Za pravilan razvoj licnosti potrebni su dobri roditelji

Tako je, Branimire! Roditelji.. Dve mame nisu roditelji!
Davno je to rasvetljeno.
Toliko od mene, Bradzorf je izgleda u pravu..

[ Windows2 @ 22.02.2019. 23:36 ] @
Citat:
Java Beograd:

Naprotiv! Nasilje u porodici dobija tek 1% potrebne pažnje u medijima. Hvala bogu da se stvari menjaju. Ako se ovako nastavi, biće nekad i 2% neophodne pažnje u medijima.

Pazi, do pre nekoliko godina, nasilje u porodici nije bilo ni prekršaj, ni krivica.

Hvalabogu, nasilje u porodici je napokon izjednačeno sa "običnim" nasiljem, pa je podložno prekršajnom/krivičnom gonjenju.

Stvari se zaista menjaju u korak sa konstantnim izmenama-poostravanjima zakona. I to na gore! Zlocina i nasilja je sve vise i sve su brutalniji. Mislim da isto pravilo vazi i za neke druge oblasti, recimo bezbednost u saobracaju gde se takodje stalno poostravaju pravila i kazne. Ili tzv. vrsnjacko nasilje, isti slucaj. Ne znam sta bi jos trebalo da se dogodi pa da neki shvate da to ama bas nista ne resava. Naprotiv, rekao bih da su te stvari povezane na nacin da u nekoj cudnoj psiholoskoj reakciji na sto jacu represiju ide sve vise agresije. Ponekad me obuzima utisak da je to ustvari i cilj. Ne da se stvarno suzbijaju sve te pojave nego bas da se stvara zverinjak.
Ali oni koji donose te zakone odlicno razumeju da to nista ne resava, ali njih i savrseno zabole za to da se bilo koji problem stvarno resi. Oni su zainreseovani samo za zavodjenje policijske drzave. I za svoju licnu vajdicu u svemu tome.
[ MajorFatal @ 23.02.2019. 02:53 ] @
Citat:
Java Beograd:

Pa stvarno i ima, i takvima - što oduzimaju decu, što utiču na njihovo ponašanje socijalni radnici, ali to što ti čitaš o tolikim primerima je već nešto drugo, verovatno zato što ne možeš da pogledaš snimak sa naplatne rampe kako Babić gazi ljude, a o nečemu ipak mora da se čita pa samim tim i piše. Ima još jedan problemčić sa sredstvima čitanja od pamtiveka, preciznije od kako su postali sedma sila: nije vest da je pas ujeo čoveka, već kad čovek ujede psa, što se moraš priznati dosta ređe dešava, te tako ne možeš čitati o milionskim višedeceniskim malverzacijama u AMSS, ali možeš pročitati da je zamenik ubio direktora, jer je tad čovek već toliko ujeo psa da više ne može ni da se sakrije. Da bi se vrzino kolo zatvorilo ne možeš čitati o mitu i korupciji u socijalnim službama, ali zato proglašavanje siromaštva za zanemarivanje dece, dotiranje hraniteljskih porodica namesto bioloških roditelja, neobezbeđivanje pristojnog posla ljudima da mogu da izdržavaju porodice o tome ćemo čitati u nekom sledećem broju.

Citat:
Java Beograd:

Da ti ne bude malo 10% ili prekratak period "od pamtiveka", moguće da je problem u tome ako si previše čitao o zlostavljanju i zanemarivanju? I, da, Jordane, šta je to "gej"? :)
[ Java Beograd @ 23.02.2019. 09:09 ] @
Citat:
Grada22:
Citat:
kaćunčica:
...verujem da one i mogu i znaju šta treba da mu pruže u životu.

Za pravilan razvoj licnosti neophodni su i otac i majka! To kaze nauka.
Nije bitno sta "milioni ljudi sa predrasudama" misle.
Koja to "nauka" kaže?
I šta je sa milionima uspešnih, vrednih, zdravih ljudi koji su odrasli bez oca ili majke?

Onoliki ratovi, onoliki očevi izginuše. I? Šta jesu li ta deca imala "nepravilan" razvoj?
[ Java Beograd @ 23.02.2019. 09:12 ] @
Citat:
MajorFatal:
Citat:
Java Beograd:

Pa stvarno i ima, i takvima - što oduzimaju decu, što utiču na njihovo ponašanje socijalni radnici, ali to što ti čitaš o tolikim primerima je već nešto drugo, verovatno zato što ne možeš da pogledaš snimak sa naplatne rampe kako Babić gazi ljude , a o nečemu ipak mora da se čita pa samim tim i piše. Ima još jedan problemčić sa sredstvima čitanja od pamtiveka, preciznije od kako su postali sedma sila: nije vest da je pas ujeo čoveka, već kad čovek ujede psa, što se moraš priznati dosta ređe dešava, te tako ne možeš čitati o milionskim višedeceniskim malverzacijama u AMSS , ali možeš pročitati da je zamenik ubio direktora, jer je tad čovek već toliko ujeo psa da više ne može ni da se sakrije. Da bi se vrzino kolo zatvorilo ne možeš čitati o mitu i korupciji u socijalnim službama , ali zato proglašavanje siromaštva za zanemarivanje dece, dotiranje hraniteljskih porodica namesto bioloških roditelja, neobezbeđivanje pristojnog posla ljudima da mogu da izdržavaju porodice o tome ćemo čitati u nekom sledećem broju.
Brate, žešće si prolupao.
[ Java Beograd @ 23.02.2019. 09:16 ] @
Citat:
Windows2:Stvari se zaista menjaju u korak sa konstantnim izmenama-poostravanjima zakona. I to na gore! Zlocina i nasilja je sve vise i sve su brutalniji. Mislim da isto pravilo vazi i za neke druge oblasti, recimo bezbednost u saobracaju gde se takodje stalno poostravaju pravila i kazne. Ili tzv. vrsnjacko nasilje, isti slucaj. Ne znam sta bi jos trebalo da se dogodi pa da neki shvate da to ama bas nista ne resava. Naprotiv, rekao bih da su te stvari povezane na nacin da u nekoj cudnoj psiholoskoj reakciji na sto jacu represiju ide sve vise agresije. Ponekad me obuzima utisak da je to ustvari i cilj. Ne da se stvarno suzbijaju sve te pojave nego bas da se stvara zverinjak.
Ali oni koji donose te zakone odlicno razumeju da to nista ne resava, ali njih i savrseno zabole za to da se bilo koji problem stvarno resi. Oni su zainreseovani samo za zavodjenje policijske drzave. I za svoju licnu vajdicu u svemu tome.
Naprotiv. Ranije ti je bila "glava u pesku" pa nit' si znao, nit' si čuo, nit' si mogao da čuješ za neko nasilje. To je bilo tabu tema, i o tome se ćutalo.
Sad se o tome piše, govori, ima u medijima, pa ti se samo čini da je toga sve više i više.

[Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 23.02.2019. u 11:00 GMT+1]
[ Java Beograd @ 23.02.2019. 10:06 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:
Citat:
dule_ns:

Pre svega toga pitanje koje sam gore postavio - da li ce Ana Brnabic biti upisana kao otac u izvod iz maticne knjige rodjenih. Ako ce biti, onda podleze alimentaciji kao i svaki drugi vanbracni otac. Medjutim, u tom slucaju moze za koju godinu naknadno da ide na dnk analizu i ospori ocinstvo, pa se tako izbrise kao otac i izbegne alimentaciju. Ukoliko ce ovo dete za ime oca imati upisano "otac nepoznat", onda naravno da neka random osoba koja nikakve veze sa detetom nema ne podleze alimentaciji.

1. Ne može da bude upisana kao otac. Pre svega zato što nije otac. Niti sam čuo da hoće da bude upisana kao otac. Možda te je šaljiv (podugljiv) naslov teme odveo ka pogrešnim zaključcima.

2. Alimentaciji podležu i majke, ne samo očevi. Zavisi gde (sa kojim roditeljem) žvi dete, koliko koji roditelj ima para i slično.
[ popusicko @ 23.02.2019. 10:09 ] @
Da samo u 99% slucajeva je muskarac nasilnik.Sta je sa psihickim nasiljem koje skoro svaki muskarac ima u vezi?
[ Java Beograd @ 23.02.2019. 10:16 ] @
Muški hormoni podstiču agresivnost. To je jednostavno - tako. Postoje agresivne žene, naravno, ali prirodni balans hormona jednostavno vodi ka tome da je kod muškaraca agresivnost mnogo izraženija.

Muškarci su i fizički jači. Zato je procenat fizičkog nasilništva otprilike onakav kakav je popusicko naveo. Mada bih ja pretpostavio da je manje od 99%

Što se tiče psihičkog nasilja, rekao bih da je tu lapo-lapo. Mentalno jači kinji mentalno slabijeg.
[ Bradzorf012 @ 23.02.2019. 10:34 ] @
Java

Na tvoju, moju i njegovu žalost, Fatalni Major je ubo u centar: sve je trulo. Na temi o botovima, na kojoj su upravo botovi uzeli najviše učešća niko nije želeo da govori o tome. To je tabu tema, o tome se ne priča. Svi pljuju po njemu, nikom ne valja ON, ali kada se postavi pitanje: ko je vozio škodu, odjednom svi ućute i sakriju se u mišju rupu. Nastradala je majka četvoro dece, ako se ne varam. Zar smo toliki neljudi postali, zar je dovoljno upirati prstom u nepismene i neobrazovane ministre kreveljeći se, a pritom biti isto toliko gl*p i nepismen? Zar je to dokaz građanske svesti i odgovornosti za zajednicu?

Biznismeni koji bi da im poreski obveznici garantuju profit, tajkuni koji bi da primaju socijalnu pomoć, svaka šuša bi da bude kalif umesto kalifa, propali prodavci magle koji bolje prodaju maglu od NJEGA. Pa čekaj, ako ON zaista prodaje maglu, očigledno je najbolji jer ne bi ni bio tu gde je sada. Čak i da nije, šta ja imam od toga što bi mi neki drugi picopevac bolje prodavao maglu? Ništa, na ovoga sam se bar navikao.

Tužna je ovo zemlja, tužna da tužnija ne može biti.
[ Branimir Maksimovic @ 23.02.2019. 11:38 ] @
"Stvari se zaista menjaju u korak sa konstantnim izmenama-poostravanjima zakona. I to na gore! Zlocina i nasilja je sve vise i sve su brutalniji."

Cudno rezonujes. Znaci zato sto sada zakon stiti zrtve nasilja zlocina je sve vise?
Ne mogu nikako da zaboravim kada je lik na 202 radio doveo popa da prica kako su za nasilje u porodici odgovorne zrtve - zene,
zato sto su se emancipovale...

[ popusicko @ 23.02.2019. 11:42 ] @
Hehehe.Jos si mlad.Za 10-ak godina kad tvoja nasmejana gospodja postane jos emancipovanija a deca narastu,videces i sam kao predstavnik muskog roda kako ces proci
[ Darko Nedeljković @ 23.02.2019. 12:28 ] @
Negde sam citao da sada oko 80% mladih u EU koji su u godinama idealnim za reprodukciju nemaju neku posebnu zelju za brakom i decom, a od preostalih 20 polovina se razvede tokom prvih nekoliko godina, tako da popusicko, pretis mu praznom puskom, gospodja nije pod moranje. Jednostavno, ljudi su ranije bili spremni da mnogo pretrpe zbog dece i porodice, neko je trpeo psihicko nasilje, neko fizocko, neko je psihickim a neko fizickim nasiljem pokusavao da koriguje neodgovarajuce karakterne osobine bracnog partnera, a danas ne - cim to prestane da bude idealno, 'ajmo razlaz.
[ Java Beograd @ 23.02.2019. 14:17 ] @
Citat:
popusicko:
Hehehe.Jos si mlad.Za 10-ak godina kad tvoja nasmejana gospodja postane jos emancipovanija a deca narastu,videces i sam kao predstavnik muskog roda kako ces proci

Hehehe. Ti možda reflektuješ svoju situaciju. A i ne znam odakle ti podatak da "skoro svaki muškarac u vezi trpi psihičko nasilje". Ja ne trpim.
Mojne brate ni ti da trpiš nasilje, nema razloga. Jedan život imaš, provedi ga na dostojan način.

Gospođa i treba da bude emancipovana, ja sa nekom zatucanom ne bih mogao da živim. Deca i treba da narastu, nek su živi i zdravi. Ali, sve to nema, ama baš nikakve, veze sa nasiljem u porodici. Fizičkim ili psihičkim, nad ženom ili nad muškarcem.
[ niki212 @ 23.02.2019. 14:54 ] @
kako ste vi prolupali ko širom otvoren prozor, valjda znate staru poslovicu

[ popusicko @ 23.02.2019. 16:03 ] @
Sve je vise razvoda u danasnje vreme.
Po defaultu zene su te koje iniciraju.
Velica se LGBT zajednica a satire porodica i vrednosti koje su bile ustaljene vekovima.

PS.Java
voleo bih da potvrdis kako te nikada gospodja nije zvala kad si sa drustvom i terala da dodjes kuci.
[ Bradzorf012 @ 23.02.2019. 16:41 ] @
Ne razumem ništa, ko je jupiter, a ko vo?
[ Darko Nedeljković @ 23.02.2019. 16:53 ] @
Na sve treba gledati sa svetlije strane. Stanovnistvo na planeti se prenamnozilo vise nego ikada ranije. Ako mogu da biram nacin korekcije izmedju popularizacije gejeva uz minimalizaciju porodice i dece ili da se organizuje snetski rat u kom ce biti ubijeno milijardu ljudi, onda je ovo prvo mnogo bolja opcija,.
[ Darko Nedeljković @ 23.02.2019. 16:54 ] @
Na sve treba gledati sa svetlije strane. Stanovnistvo na planeti se prenamnozilo vise nego ikada ranije. Ako mogu da biram nacin korekcije izmedju popularizacije gejeva uz minimalizaciju porodice i dece ili da se organizuje snetski rat u kom ce biti ubijeno milijardu ljudi, onda je ovo prvo mnogo bolja opcija.
[ bojan_bozovic @ 23.02.2019. 17:56 ] @
Citat:
popusicko:
Velica se LGBT zajednica a satire porodica i vrednosti koje su bile ustaljene vekovima.

PS.Java
voleo bih da potvrdis kako te nikada gospodja nije zvala kad si sa drustvom i terala da dodjes kuci.

Satiru se porodica i ustaljene vrednosti? Who cares.
Isto tako je muz tukao zenu. To je takodje bilo ustaljeno.
[ Java Beograd @ 23.02.2019. 18:23 ] @
Citat:
popusicko:

PS.Java

Finansijska nezavisnost je osnova svih drugih nezavisnosti.
Važi univerzalno, od ličnog nivoa do nivoa čitave nacije.

Elem, da. Sve više razvoda. Zašto? Zato što je žena postala finansijski nezavisna. Može da radi, da zaradi, i da živi od svojih para. Ne sve žene na planeti, naravno, ali bazično posmatrajući u savremenom zapadnjačkom društvu.

Da li je žena mogla da se razvede od čoveka pre 100 godina? Nije. Nema gde da ode, nema od čega da živi. Dakle, bazična egzistencija joj zavisila od muža. I onda, ili je "muž otera" ili ostane pored muža. Nema tu "razvoda zbog neslaganja". A ako je muž otera onda možda može da se vrati u očevu kuću, ali pošto najčešće ne može, ostaje joj varijanta da je neko primi u nekoj bogatijoj kući kao slugu. Ali, muž uglavnom i nije mogao tek tako da otera ženu. Ako su imali dece, na primer, čitava zajednica bi osudila takav postupak. Od roditelja do sveštenika, paroha.

Ja, naprotiv vidim da se porodica, i porodične vrednosti veličaju kao nikad pre (na primer, 90% reklama na TV-u prikazuju muža, ženu, i decu u porodičnom domu) ali pripadnici LGBT se više ne kriju. Nikad nigde nisam video "veličanje" LGBT zajednice.

P.S. pousicko
Da li je to "psihičko nasilje"?
[ popusicko @ 23.02.2019. 18:43 ] @
Da li si ti pogledao bilo koji film ili seriju snimljene zadnjih godina?
LGBT lobi gura scene koje propagiraju homoseksualnost.
Od naucno fantasticnih serija tipa ST Discovery,Orville pa cak i u seriji cija je radnja smestena u 50 godine proslog veka(project blue book),Sense 8 itd,itd.

PS. Nemam nista protiv homica ali zasto je potrebno da nam nabijaju na nos njihovo devijantno ponasanje.
Da li su potrebne pride parade ponosa i takva sranja.Jak im ponos
[ ineve74 @ 23.02.2019. 19:01 ] @
Ljudi se danas razvode jer su pokvareni.
[ Darko Nedeljković @ 23.02.2019. 22:20 ] @
Imam jos pitanja u vezi teme. Procitah upravo da je "samohranim" zenama i onima koje zive u istopolnim zajednicama zabranjena vestacka oplodnja u Srbiji. Da li je to tacno i ako jeste, da li se ovde radi o protivzakonitoj oplodnji preko veze?
[ anon70939 @ 24.02.2019. 00:02 ] @
Mozda o trosku drzave? Ne verujem da mogu da zabrane da neko sam plati u privatnoj klinici.
[ Darko Nedeljković @ 24.02.2019. 00:46 ] @
Ja se izvinjavam za dezinformaciju - izvor mi je bio bajat, oplodnja zena bez muskog partnera je u Srbiji moguca vec 10 meseci. Pre toga to nije moglo da se plati u privatnoj klinici, jer takva praksa ima razne administrativne i tehnicke preduslove, kao sto je formiranje banke sperme, nacionalni registar sperme i slicno. Istom prilikom je omoguceno i prebzcivanje jajnih celija iz jedne zene u drugu, kao i kompletnih vec formiranih embriona. Time je prakticno omogucena jos jedna stvar - zena koja nece da se cima da nosi bebu 9 meseci u stomaku moze da angazuje drugu zenu da to radi umesto nje, tako sto u nju prebaci svoju jajnu celiju, odnosno embrion. Tu se tada slicno utvrdjivanju ocinstva otvara put i utvrdjivanju majcinstva, a smejali smo se onom vicu u kom se plavusa porodi pa pita da li je moje... Tu bi posebnim zakonom trebalo da se definise cije je dete u slucaju da majka koja nosi dete u stomaku na pola trudnoce resi da zeli da raskine ugovor sa bioloskom majkom i dete zadrzi za sebe - cije je tada dete, bioloske majke ili majke koja ga je rodila? Takodje, ovde mora da se definise da li je to dozvoljeno samo na nacionalnom nivou, ili zene iz bogatijih drzava mogu da iznajme matericu iz srbije na 9 meseci i tome slicna pitanja koja ako se u startu ne definisu eto zanimacije i za domace sudove i za medjunarodni sud za ljudska prava.
[ MajorFatal @ 24.02.2019. 00:58 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:
Na sve treba gledati sa svetlije strane.
Naravno da bi trebalo, i takav pogled na svet se zove "pogled kroz ružičaste naočare", otprilike kao na tv Pink ili RTS1, njihova stvarnost stvarno izgleda sjajno naslikano, ali takav stav nije ništa manje patološki od onog suprotnog "pogled kroz tamne naočare" gde se čoveku čini da je sve crno oko njega i da nema izlaza, naime oba takva pogleda na svet nisu ono što bi trebalo da budu - nisu realni.

Citat:
Darko Nedeljković:
Stanovnistvo na planeti se prenamnozilo vise nego ikada ranije.
Zamisli molim te, prenamnožilo se pa još i više nego ikad ranije? To mi baš deluje čudno s obzirom da se popolacija ljudi uvećava još od pećinskog doba, i da bilo koji trenutak u istoriji odabereš broj stanovnika je bio veći nego ikad ranije pre tog trenutka. Kad se tačno prenamnožilo po tvom mišljenju? Da li bi verovao da su i u 19. veku postojale budale koje su se prvo natrpale u milionske gradove da žive jedni drugima na glavama, a onda mudro zaključili kako je planeta prenaseljena? To je inače bilo kad je planeta koja ima resursa za pristojan život 100 milijardi stanovnika imala oko 2 milijarde stanovnika, moraš priznati da je tad bila mnogo manje prenaseljena nego danas.

Citat:
Darko Nedeljković:
Ako mogu da biram nacin korekcije izmedju popularizacije gejeva uz minimalizaciju porodice i dece ili da se organizuje svetski rat u kom ce biti ubijeno milijardu ljudi, onda je ovo prvo mnogo bolja opcija,.

Još kad bi te neko ubedio da moraš ("možeš" kako ti kažeš) da biraš između ta dva mogao bi mirne duše da započne neki ratić, i pri tom još da ga se ostavi na miru da obavlja posao pod pretnjom sveopšte kataklizme zar ne?

Citat:
Darko Nedeljković: Tu bi posebnim zakonom trebalo da se definise cije je dete u slucaju da majka koja nosi dete u stomaku na pola trudnoce resi da zeli da raskine ugovor sa bioloskom majkom i dete zadrzi za sebe - cije je tada dete, bioloske majke ili majke koja ga je rodila? Takodje, ovde mora da se definise da li je to dozvoljeno samo na nacionalnom nivou, ili zene iz bogatijih drzava mogu da iznajme matericu iz srbije na 9 meseci i tome slicna pitanja koja ako se u startu ne definisu eto zanimacije i za domace sudove i za medjunarodni sud za ljudska prava.

Moraće da dođe Mudri Solomon iz biblije za sudiju pa da ih pusti da se natežu oko deteta, ona koja prva pusti da ga ne bi raščerečili njeno je dete :)
[ anon70939 @ 24.02.2019. 01:06 ] @
Citat:
ili zene iz bogatijih drzava mogu da...

Bilo je neka afera pre par godina za jednu od poznatijih klinika u BG, da su krali embrione javljali devojkama da se nisu razvili i "više sreće sledeći put", a prodavali te embrione dalje...

Nisam ovu vest procitao, ali neku slicnu
https://www.blic.rs/vesti/drus...vra-a-to-sa-sobom-nosi/l7fqs3k
http://www.novosti.rs/vesti/na...7-Sumnje-u-sverc-jajnih-celija
[ MajorFatal @ 24.02.2019. 01:51 ] @
Citat:
Java Beograd:
Citat:
MajorFatal:
Citat:
Java Beograd:

Pa stvarno i ima, i takvima - što oduzimaju decu, što utiču na njihovo ponašanje socijalni radnici, ali to što ti čitaš o tolikim primerima je već nešto drugo, verovatno zato što ne možeš da pogledaš snimak sa naplatne rampe kako Babić gazi ljude, a o nečemu ipak mora da se čita pa samim tim i piše. Ima još jedan problemčić sa sredstvima čitanja od pamtiveka, preciznije od kako su postali sedma sila: nije vest da je pas ujeo čoveka, već kad čovek ujede psa, što se moraš priznati dosta ređe dešava, te tako ne možeš čitati o milionskim višedeceniskim malverzacijama u AMSS, ali možeš pročitati da je zamenik ubio direktora, jer je tad čovek već toliko ujeo psa da više ne može ni da se sakrije. Da bi se vrzino kolo zatvorilo ne možeš čitati o mitu i korupciji u socijalnim službama, ali zato proglašavanje siromaštva za zanemarivanje dece, dotiranje hraniteljskih porodica namesto bioloških roditelja, neobezbeđivanje pristojnog posla ljudima da mogu da izdržavaju porodice o tome ćemo čitati u nekom sledećem broju.
Brate, žešće si prolupao.

Moguće da sam prolupao ali sam ipak potvrdio tvoje sumnje, ti si pomišljao da ima, i napisao sam ti da ima takvih parova i kako se postupa sa takvima. Sad, zlostavljanje skoro pa rezervisano za notorne alkoholičare, i zanemarivanje skoro pa rezervisano za narkomane, meni deluje manji problem od toga ko tolikim silnim ljudima diluje drogu, i ko im je ukrao poslove a uselio siromaštvo i nervozu u kuću. Što se tiče problema čitanja, baš kao što se podrazumeva da je pas ujeo čoveka (ili bar nekad dok je na ulicama bilo više besnih pasa) tako se podrazumeva i da su parovi koji gaje decu hetero pa ne moraš da naglašavaš, ima mnogo manje samohranih roditelja i najmanje onih za koje ti veruješ da ih ima 10% ali si izgleda eskivirao da objasniš šta su ili ko su.

Ovo ostalo što si bio izdvojio i zacrveneo se meni podrazumeva ali evo probaću da objasnim: Graditelj koridora je postradao u saobraćajnoj nesreći, iako je vozio njegov vozač on je dao ostavku kao moralni čin, iako na naplatnoj rampi postoje kamere već mesec dana ne možemo da vidimo snimak nesreće, vozač je odmah pušten da se brani sa slobode iako je ubio ljude, neki opravdano smatraju da nije ni bio tu u vreme nesreće već da je vozio Babić lično, pogotovo što vozilo nije bilo službeni auto nego privatne firme, izgleda da sad čekamo da vidimo koliko je Babić sklonio na Kipar bele pare za crne dane i da li ima dovoljno ortaka da ga iščupaju iz bule, pa ako jeste nikad nećemo videti snimak, a ako nije zbogom Babiću i da mu se pošteno sudi ko i svakom drugom. A ako je hm na oproštajnoj turneji onda će mu i uzeti pare i pustiti ga niz vodu, jer što će mu?

Direktor AMSS je izgleda bio veoma sposoban za svašta kako za rukomet tako i za motorna vozila, izgleda da jedino nije umeo da odabere zamenika https://www.kurir.rs/crna-hron...-strasti-pa-platio-glavom-foto

A pitanje za tebe je, pošto nisi umeo da objasniš šta je to gej, čime se tačno bavi AMSS, najcrnja prisilna birokratija?
http://www.amss.org.rs/index.p...rticle&id=47&Itemid=53

A što se tiče socijalnih službi, iz vremena kad smo bili koliko toliko uređena zemlja, i kad im je zadatak bio da pomažu najugroženije stanovnike, pretvorili su se u službu za otimanje stanova i dece. Roditeljima petoro dece oduzeti decu jer im curi krov a nemaju da poprave, i dati ih u pet hraniteljskih porodica od kojih svaka prima 30.000 din za hranjenje, pa zar nije efikasnije dati 150.000 odmah tim ljudima da poprave krov isti iznos koliko se izdvaja mesečno za sve hranitelje, ili još bolje obezbediti tim ljudima ili bar ocu pristojan i pristojno plaćen posao pa da može da izdržava svoju mnogobrojnu porodicu? U šta smo se pretvorili.

[ Darko Nedeljković @ 24.02.2019. 10:14 ] @
Ana i Milica su cimerke, a Ana najviše što može da postane je bebisiterka. Ona nema nikakva roditeljska prava. Ako raskinu, Milica odlazi, ako se ne daj Bože Milici nešto desi dete ide Miličinim roditeljima i njenim rođacima, Ana tu nema ništa, tako da to je to, to je trenutna realna situacija”, rekao je Predrag Azdejković, urednik gej magazina “Optimist”.

Cemu onda saopstenje iz kancelarije drzavnih organa i zasto je tolika vest da je Ana postala bebisiterka?!
[ Branimir Maksimovic @ 24.02.2019. 13:22 ] @
Da to sam isto pitao na 2. strani... cimerka Ane Brnabic dobila dete, jaka vest. Kao da eto sad lgbt dobijaju neka prava u ovoj drzavi... mozda je na pomolu zakon o istopolnim brakovima? Mislim kad vec Ana moze to da izvede...
[ Java Beograd @ 24.02.2019. 18:19 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:.... i tome slicna pitanja koja ako se u startu ne definisu eto zanimacije i za domace sudove i za medjunarodni sud za ljudska prava.
Znam za primer, poznanici poznanika, gde je surogat majka nađena u Ukrajini. Dakle, oplođena jajna ćelija -> u matericu surogat majke.
I čujem dakle, kako je to u Ukrajini zakonski definisano do najsitnijih detalja, i sve moguće i nemoguće opcije koje mogu da se dese su pokrivene ugovorom.
Između ostalog, koliko sam čuo, surogat majka može biti samo udata žena koja već ima svoje dete (ili možda dva deteta). Time je varijanta trudnice pobegulje isključena. Pa zdravstveno osiguranje surogat majke, pa cena porođaja, pa zdravstveno osiguranje bebe. Trista petljancija. Beba prijatelja, nek je živa i zdrava, dan nakon rođenja dobija srpski pasoš iz naše ambasade, a sedmog dana -> avion za Beograd.

Kinta je oho-ho. Sve ukupno, od prvog kontakta, i obraćanja Ukrajinskim vlastima u vezi namere da se nađe surogat majka do aviona za Beograd - preko 50.000€
[ Windows2 @ 25.02.2019. 14:07 ] @
Citat:
Branimir Maksimovic:

Cudno rezonujes. Znaci zato sto sada zakon stiti zrtve nasilja zlocina je sve vise?

Tako sam poceo da rezonujem jer sam svedok da cemu god da su drzava i mediji objavili rat svud su poginuli. Borba protiv siromastva, mita i korupcije, "tajkuna", narkomanije i droge, svih oblika nasilja, za ocuvanje Kosova itd. Jednostavno kada vidim da su plodovi potpuno suprotni od onoga sto su deklarativni ciljevi moram da se zapitam moze li sve to biti tek tako slucajno. I onda se setim Orvela, novogovor, dupli govor i tako to. A posto su udboidi i maltene svi vazniji mediji njihovi onda i ono sto kroz njih saopstavaju rezonujem na isti nacin. Znaci kad cujem borba protiv tog i tog ili borba za bolji zivot, rezonujem da u prevodu to znaci da kazu da zele sve suprotno. Kao sto u Orvelovom delu imas ministarstva koja zapravo rade sve suprotno od onoga sto im stoji u nazivu tako vidim i nasa ministarstva.
[ Lavlja_Jazbina @ 25.02.2019. 19:50 ] @
Mene cudi zasto nije kao pre u nekoj temi pomenut DILDO.

A jeste za temu,kategorja pomagalo.
[ Java Beograd @ 25.02.2019. 20:03 ] @
Nisam još čuo za primer da je neka zatrudnela od dilda.
[ Lavlja_Jazbina @ 25.02.2019. 20:30 ] @
To JAVA.Ti pomenu drugi put a ja kazem sta si pomenuo pa ce biti triput.Dildo Srbija..
[ Java Beograd @ 27.02.2019. 08:49 ] @
- Koji brend bele tehnike kupuje Ana Brnabić? LG-bt.

- Dok neka deca gladuju, beba Ane Brnabić se bahati sa 4 sise! (S.T.)
[ jovajovic100 @ 28.02.2019. 04:02 ] @
Dve sike i nisu neke . . .