Imao je svoju komunu i slepo poslušnu vojsku. Glavni proizvod im je bio oružje. Služili su se gerilskom taktikom. Otimao je bogatima i delio sirotinji. Organizovani su iventi njemu u čast, gde su pevane neke smešne pesmice. Do današnjih dana se zadržao kult njegove ličnosti. Mene ovo podseća na komunizam.
[ anon70939 @ 25.09.2019. 16:23 ] @
On je u bandi imao i svestrnika. Komunisti nisu voleli svestenike
[ Zurg @ 25.09.2019. 16:28 ] @
Citat:
He was a former monk of Fountains Abbey (or in some cases, St Mary's Abbey in York, which is also the scene of some other Robin Hood tales) who was expelled by his order because of his lack of respect for authority. https://en.wikipedia.org/wiki/Friar_Tuck
Staljin je na primer studirao bogosloviju, pa je čini mi se izbačen iz istih razloga kao Fratar Tak.
U toku Drugog svetskog rata Staljin je promenio mišljenje o sveštenicima.
[ anon70939 @ 25.09.2019. 16:39 ] @
Znaci Robin Hud je napisan po uzoru komunista, a Staljin je fratar Tak. Ko je bio onda Robin Hud?
[ Zurg @ 25.09.2019. 16:54 ] @
Lenjin bi mogao da bude Robin Hud. Možda pravi komunizam nastaje kada Fratar Tak preuzme vlast od Robina Huda?
[ anon70939 @ 25.09.2019. 17:19 ] @
uh, davno sam čitao, ne sećam se toga da Fratar Tak preuzima vlast.
[ Living Light @ 25.09.2019. 17:35 ] @
Uz dužno POŠTOVANJE prema učesnicima,
(a znate svi VI mene)
-Mislim da: Ovde nedostaje onaj "Aftobus" iz filma Ko to tamo peva,
pa da svi uđemo u njega, i pravac KOVIN !
------------------------------------------------------
Detalj iz filma:
-Ne brinite puška je zakočena !.....BUM !...
-Napolje!!!... ma napolje...
Joj, veliki Pozdrav sjajnoj ekipi,
Svako Dobro.
[ Zurg @ 25.09.2019. 17:37 ] @
Fratar Tak preuzima vlast i ulazi u sukob sa Malim Džonom. Malog Džona, po nalogu Fratra Taka, likvidira tajna policija u Meksiku.
[ Living Light @ 25.09.2019. 18:13 ] @
Zurg,
Xexexexexexe,
Majka ovakvog više ne rađa!!!
Koji si Ti "Ludomir" sa manjkom hromozoma?
Ja pomislih da sam jedina budala rođena 1.Aprila?
Sad vidim da ima još takih...
------------------------------------------
Nemo da me večeras opet bole trbušnjaci,
(pločice koje je prekrilo salo od duvan čvaraka)
Aj, pišite malo Vi, ja ne mogu....
(otišao mi "Blajbinger")
[ ineve74 @ 25.09.2019. 18:57 ] @
Drumski razbojnici su zaista postojali u srednjem veku.
Kod nas su postojali hajduci.
[ anon70939 @ 25.09.2019. 19:02 ] @
To znači da su hajduci preteča komunista
[ bananaphone @ 25.09.2019. 19:22 ] @
[ Living Light @ 25.09.2019. 19:35 ] @
Citat:
CoyoteKG: To znači da su hajduci preteča komunista
UUfff, uff, ovo je "Duboko"
Đabe ja išao do Valjeva, a mogao sam i do Kragujevca, kada si Ti u NS, el tako?
Da se vidimo + rukujemo! (ehhbemti taj FB, Twit i ostali šit)
pOz za Novi Sad!
[ goranvasiljevic @ 26.09.2019. 07:33 ] @
A Robin Hud i Mali Dzon su bili veseli drugari, sto znaci da su isli po svadbama i uveseljavali narodnu masu.
[ Zurg @ 26.09.2019. 08:32 ] @
Drugari su preteča drugova.
Citat:
To znači da su hajduci preteča komunista
Naravno da jesu. Bilo je mnogo pokušaja i pre i posle Robina Huda. Prvi pisani tragovi o začecima komunizma vode nas do druga Adama. On je živeo sa svojom ženom, koja je inače bila žrtva genetskih istraživanja na plantaži jabuka. Kapitalista je shvatio da mu je potrebno više radne snage, pa je zato klonirao Adama. Od uzorka uzetog sa Adamovog rebra napravio je Adamu drugaricu, Evu. Dugo su Adam i Eva živeli i radili na plantaži ne shvatajući kako svet funkcioniše. Eva je na plantaži upoznala i druga Zmiju. Sad, da me pitate zašto su ga prozvali Zmija... ne bih da vas lažem, valjda nešto u vezi sa njegovim telom... Bilo kako bilo, Eva je veoma uživala u njegovom društvu. Smetali su joj malo Zmijini govori, ali ostali aspekti druženja su joj odgovarali. Zmija je jednom prilikom rekao Evi: "Znam da te smaraju ovi moji govori, ali ako mi ne veruješ odnesi samo jednu jabuku Adamu". Eva je poslušala Zmiju, a Bog je zahvaljujući instaliranom sistemu nadzora odmah primetio krađu i obratio se Evi pogrdnim rečima. Eva je shvatila da je drug Zmija bio u pravu. Indokrinirala je Adama i nastupila je klasna borba na plantaži jabuka. Na kraju je Bog uspeo da napravi razdor u partiji i okrene Evu i Zmiju jedno protiv drugog. U toku revolucije Zmija je ostao bez udova, ali je preživeo, a Adam i Eva su zatražili azil u susednoj zemlji. Eva je rodila dva sina, od kojih je jedan bio prava Zmija. Oni su nastavili klasnu borbu i sve kasnije revolucije vode do njih.
[ bananaphone @ 26.09.2019. 08:38 ] @
@Zurg - postovao sam ti ovaj filmic da bi dobio i drugu percepciju na druga Robina. Naime u ovoj interpretaciji on je ocigledno plemic, da ne kazem clan kraljevske porodice...
Lenjin potiče iz ugledne jevrejske porodice — otac Ilja Nikolajevič je bio upravnik školskog odbora u Simbirsku, nosilac Reda Stanislava prve klase i plemić (sa dobijenim pravom nasleđa) četvrtog od četrnaest redova ruskog plemstva. https://sr.wikipedia.org/sr-ec...%D0%9B%D0%B5%D1%9A%D0%B8%D0%BD
[ bananaphone @ 26.09.2019. 09:24 ] @
Jeste - ali to znaci da nije bas bio komunista, odnosno ono sto mi nazivamo komunistom...
[ Zurg @ 26.09.2019. 09:29 ] @
Ko je komunista ako Lenjin nije?
[ bananaphone @ 26.09.2019. 09:48 ] @
Staljin naravno!
[ Zurg @ 26.09.2019. 12:13 ] @
Ovo je jedna od retkih prilika kada moram da priznam sagovorniku da je u pravu. Mada, to što je Staljin veći komunista od Lenjina ne znači da Lenjin nije komunista.
[ bananaphone @ 26.09.2019. 14:20 ] @
Citat:
Zurg: Ovo je jedna od retkih prilika kada moram da priznam sagovorniku da je u pravu. Mada, to što je Staljin veći komunista od Lenjina ne znači da Lenjin nije komunista.
Pa Lenjin je bio komunista kao Robin Hud, delio sirotinji ono sto nije njegovo, i cekao da pobedi njegov kralj
Robin - Ricard 1
Lenjin - Vilhem 2
[ Zurg @ 26.09.2019. 14:31 ] @
Tako je! To je sansara, kružni tok istorije koja se ponavlja. Da bismo izašli iz sansare potrebna je:
[ bananaphone @ 26.09.2019. 14:41 ] @
Posle nirvane dolazi veciti:
Sa albuma "BLAGO ONOM KO RANO POLUDI"
[ Whitewater @ 26.09.2019. 19:14 ] @
Englezi su jos u 13. veku Robin Hood-a proglasili za odmetnika, a posle ga pretvorili u bajku i tako u korenu sasekli komunizam.
Superhik je prava stvar. Vrlo cool lik.
[ Bradzorf012 @ 26.09.2019. 20:30 ] @
Citat:
Zurg:
Tako je! To je sansara, kružni tok istorije koja se ponavlja. Da bismo izašli iz sansare potrebna je:
Ne kaže se sansara, nego samsara.
[ Zurg @ 26.09.2019. 20:58 ] @
Može i sansara. Samsara je prihvaćeno na zapadu, ali ako znaš sanskrit onda verovatno znaš da je to nešto između m i n.