[ ctrl alt del @ 17.01.2020. 14:35 ] @
Znam da nadležni ministar i nenadležni predsednik kažu da je ovo zagadjenje atmosfere poslednjih dana sasvim uobičajeno i da nije opasno, ali ja ipak razmišljam o kupovini nekog uredjaja sa hepa filterom za prečišćavanje vazduha. Pogledao sam trenutnu ponudu i postoji više modela - od sedamdesetak ojra pa sve do hiljadu... Neki su od proizvodjača za koje sam čuo, neki su no name, ima čak i "ruskih modela razvijenih u institutu iz Sibira", neke pravi poznati proizvodjač šerpi, modeli kineskog proizvodjača telefona su u najavi...

Jel ima neko ličnog iskustva ili bar neki dobar savet šta kupiti? Koliko često menjate filtere i koliko koštaju, koliki je nivo buke? Da li i ovde vredi: koliko ojra - toliko muzike? Da li i u kojoj meri eliminiše duvanski dim, da li vidno smanjuje prisustvo polena u sezoni?
[ dejanet @ 17.01.2020. 14:55 ] @
Zeznuo sam se, zbog klinaca, pa sam pretprosle godine pazario Ther*Air(od onog sto prodaje serpe i lonce), relativno kvalitetan uredjaj u smislu da ne tandrce i ako radi non stop, ali za ucinak nisam siguran. Ima senzor, koji kada otvorim prozor, sada zimi, signalizira (bojom i brojem obrataja), kao da sam zapalio gumu u stanu :). Smiri se kada zatvorim prozor.
Elem, hteo sam da kupim Ventu air washer ili tako nesto, ali nisam nasao novi, ali po mom skromnom misljenju to je retko efektivna stvar za ovu namenu. Ima na ES u nekoj od tema, proguglaj.