[ bane @ 04.08.2020. 10:29 ] @
Koji parfem u smislu:

- da traje što duže (a ne kao neke toalene vode tipa oriflame koje traju po 1 sat),
- da je u nekom srednjem - nižem cenovnom segmentu.

Nisam siguran za dezodorans. Ovaj nivein je katastrofa jer uvijek ostaju fleke na odeći.

[ Java Beograd @ 04.08.2020. 11:05 ] @
1. Kao prvo, treba da znaš sledeće:

Sadržaj mirisnih esencija u odnosu na alkohol, i naziv mirisnih proizvoda

Naši prevodi su: parfem - parfemska voda (ili vodica) - toaletna voda - kolonjska voda - parfimisani dezodorans

Sa slike je već jasno šta je skupo, a šta jeftino, a i nacrtano je šta koliko traje.

2. Kao drugo, parfem, tj. "miris" (jer možda ćeš da kupiš toaletnu vodu, a ne baš parfem) moraš obavezno da pomirišeš, probaš, osetiš. Džaba ti forumaških diskusija.

Uđeš lepo u parfimeriju, kažeš koliko para misliš da potrošiš (koliki je budžet) i pustiš prodavačicu da ti pokaže šta ima za te pare. Pomirišeš, probaš i kupiš šta ti se dopadne.
[ član @ 04.08.2020. 12:05 ] @
Citat:
bane:Koji parfem u smislu:

- da traje što duže (a ne kao neke toalene vode tipa oriflame koje traju po 1 sat),

moja preporuka:

zadovoljava oba kriterijuma, jedino je pitanje ukusa da li ti se svidja miris ili ne.
[ Living Light @ 04.08.2020. 12:45 ] @
Kad sam bio mlad,
https://www.youtube.com/watch?v=VgELUaqpAAw

Kad sam bio mlad valjalo i je ovo:
https://www.google.com/search?...gKEAE&biw=1337&bih=599

U to vreme uz svu senzualnos i posvecenost,
"Ribe smo barili" i na ovo:

[ djoka_l @ 04.08.2020. 12:59 ] @
Pogledaj malo po internetu, recimo:
https://www.imbringingblogging...mens-colognes-scents-on-trend/

Od parfema sa liste ja imam dosta njih, pa evo mojih preporuka:

1. Sauvage Christian Dior - prvo sam kupio toaletnu vodu, pa sad parfem. "Ubija" koliko je jak i dugotrajan. MOJ FAVORIT #1 !!!!
2. Aventus Creed - neverovatno popularan i užasno skup. Umesto njega sam kupio kopiju, pa onda Vibrant Leather Zara koja je imitacija. Ni jedan ni drugi nemaju neku trajnost u poređenju sa originalom, ali su lepi letnji parfemi.
3. Terre d'Hermes - pravi "muški" parfem, dosta blag ali dugo traje.
4. 1 Millione Pacco Rabanne - ne sviđa mi se, stoji mi na polici i skuplja prašinu (toaletna voda i dezodorans)
5. Aqua di Gio Giorgio Armani parfume - godinama sam koristio toaletnu vodu, sada imam parfem, svež lep muški miris koji žene obožavaju Moj #2

6. Invictus Pacco Rabanne - moja žena i ćerka obožavaju kada stavim ovaj parfem, meni je "onako". Dakle, ako ti je cilj da ostaviš utisak na ženski pol onda #1, ali ako ti moraš da ga osećaš ceo dan, bolje zaobiđi.
7. Cedrat Boise Mancera - unisex parfem koji podseća na Aventus. Neverovatno dugo traje. Kada isprskaš na odeću, posle pranja i dalje odeća zadržava miris - Moj najnoviji #3
8. Jardin Exclusive Mancera - unisex parfem cvetnog mirisa, moja žena za njega kaže da je najviše seksi od svih parfema koje imam - rangiram ga kao #4
9. Homme Prada - malo je slatkast, ali me svako pita koji parfem nosim kada ga naprskam #5
10. Guilti Gucci - dosta lep ali "težak" za nošenje. Dobro ide zimi

I na kraju dva parfema koja su mi dosadila, ali nisu loši:

11. Code Armani - ranije mi se sviđao, ali mi je sada previše "sladak"
12. L"Homme libre Yves Saint Laurent - ok parfem, podseća malo na Aqua di Gio, pa onda radije koristim Armanija

EDIT: Uzgred, kupi Kouros ako ti je ciljna grupa žene od 60-80 godina. Ostale beže od njega...
[ djoka_l @ 04.08.2020. 13:18 ] @
Savet za kupovinu:

1. Proveri na internetu šta je trenutno u trendu
2. Proveri u parfimeriji kako ti stoji, ali NE KUPUJ.
3. KUPUJ ONLINE
- kupi kopiju. Nikada nije potpuno ista kao pravi parfem (naročito što se tiče trajnosti), ali tek dužim nošenjem možeš da stekneš pravi utisak.
- Originali će te koštati bar 10% jevtinije nego u parfimeriji
- Kupi tester! Testeri su originali i to bar 30% jevtiniji, ali stižu bez kutije. Po pravilu, njih kupuju parfimerije i ne nalaze se u slobodnoj prodaji. Međutim, gomila ljudi prodaje online testere
- Kupi dekant. Možeš da nađeš gomilu oglasa za prodaju dekanta. Ljudi "odliju" u flašicu 10ml parfema, koji košta 10% od originala, ponekad prodaju načete parfeme, koji im se ne sviđaju. Ovo je idealan način da ne daš puno para, ali da stekneš utisak o parfemu. Ako ti se svidi i posle dužeg nošenja, kupi online "ceo" parfem

Prouči https://www.punmiris.com/
[ Shadowed @ 04.08.2020. 14:30 ] @
@Living Light, a Brion?
[ Java Beograd @ 04.08.2020. 14:49 ] @
Brion rulez!
To je sve šta je potrebno pravom muškarcu!
[ Living Light @ 04.08.2020. 15:17 ] @
A prava ženstvenost?

TO nema nigde pomena? :)
[ Living Light @ 04.08.2020. 15:31 ] @
Ona, koja mota levom rukom 2 sarme istovremeno,
-Koja pravi Podvarak sa Dimljenim mesom,
-Mece tursije, i Zimnicu, da ti usta skupe,

Ona koja ume da razume,
da od "Nicega Rucak naparavi",

Ona, koja ustaje pre mene,
a ja joj skuvam jutarnju kafu,
uz Crvenu Ružu!

Ona, koja uspeva da mi Dušu otme,
i sinhronizuje uz svoju,

Grudi nasloni na moje,
i kaže

-Naše srce kuca u istom Ritmu !!!

pOz

[ dusans @ 04.08.2020. 16:04 ] @
Evo nekih preporuka:

Prada Luna Rossa Carbon - letnji, solidno traje

Valentino Uomo Intense - zimski, ozbiljan, veoma jak i dugo traje

Chanel Allure Homme Sport - letnji, veoma prijatan - kopija, ne znam kakav je original

Armaf Club de Nuit Intense - letnji, solidno jak, dosta traje, kopija Aventus Creed-a
kog nisam probao, ali ako je u ovom fazonu onda je ozbiljno precenjen

Azzaro Wanted by Night - za malo hladnije vreme, slatkast, voćni, solidno jak i traje

Mada, nikada nisam bio oduševljen parfemima koji predugo traju,
posle određenog vremena kada ostanu samo određene note ili kada
se pomešaju sa znojem, mirisima iz okoline itd... bolje i da ih i nemaš na sebi,
a neki ostaju i posle pranja u mašini...
Tako da su ovi sa "normalnim" trajanjem sasvim OK.

Preporuka je da uvek uzmeš dekant pa tek posle nekoliko nošenja odlučiš da li da kupiš ili ne.
Ono probanje u parfimeriji na brzaka ne znači apsolutno ništa.
[ Living Light @ 05.08.2020. 00:23 ] @
Citat:
Shadowed: a Brion?

E, svasta ima na YT.
Uuu, al' pece

https://www.youtube.com/watch?v=g7Ya86aDVak

[ bananaphone @ 05.08.2020. 09:55 ] @
Citat:
Shadowed:
@Living Light, a Brion? :)

Pino Silvestre!
[ Living Light @ 05.08.2020. 13:51 ] @
Amsterdam, ti me podse na ovaj klip

https://www.youtube.com/watch?v=yw-qUSScVds
[ bananaphone @ 05.08.2020. 15:03 ] @
Ja reko na Perhana...
[ Living Light @ 05.08.2020. 17:36 ] @
Amstertdam,

ehhbote, ja mislio i ceo NET pretrazio
Šta je "Perhan" ??? :-)

Kad ono, ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=bEMc9HAC_mk

[ Living Light @ 05.08.2020. 17:41 ] @
Ako sam omasio, --Reci,

Ako sam pogodio,---Cuti

https://www.youtube.com/watch?v=8YRcYtpz6j8
[ jmalic @ 05.08.2020. 18:17 ] @
Vozhd - Nevena Leskovac:D
[ Boobec @ 07.08.2020. 00:27 ] @
U nizem cenovnom rangu bi toplo preporucio Versace Dreamer, dosta star ali to sto je do sad opstao na trzistu najvise govori o njemu, odlican za sve prilike.
[ jmalic @ 07.08.2020. 23:57 ] @
Zamisljam Vas sve sa ovom diskusijom kao MNE narcise ;-)
[ test1234 @ 07.08.2024. 12:32 ] @
U Srbiji ne možeš naći kršten parfem. Sve popusti 50-90% a u stvarnosti kućne varijante punionica/točionica na sve strane.
[ mjanjic @ 07.08.2024. 13:10 ] @
Koristio više godina Armani (Black) Code 100ml, čak onaj turski ili koji već, i sasvim je OK, da li je original bolji, ne znam, ali za naš standard ne vredi tog novca, mada dobar deo te cene odlazi na bočicu, za poprilično nižu cenu imaju da se kupe dopune u plastičnoj bočici od 150ml.

Da li je možda neko kupovao/poručivao parfeme po želji u parfimeriji "Sava" u Beogradu (Kralja Petra 75 ili tako nešto), to je valjda poslednja takva parfimerija u Srbiji (ako uopšte još uvek radi), gde možete poručiti da vam izrade parfem po želji. Zna li neko koje su cene za parfeme koji su ekvivalent nekim od poznatih parfema?
[ djura63 @ 08.08.2024. 13:01 ] @
moj komšija je 70ih koristio onaj ,,crna mačka'' ili tako nekako
[ Flo33 @ 09.08.2024. 06:07 ] @
Citat:
test1234:
U Srbiji ne možeš naći kršten parfem. Sve popusti 50-90% a u stvarnosti kućne varijante punionica/točionica na sve strane.

To, naravno, nije istina.

U parfimerijama su original, ima par niche parfimerija, a na FB potraži grupe ljubitelja parfema, par ozbiljnih dilera je, koji imaju sve što postoji, po ok cenama. Znatno nižim nego u parfimerijama. Samo pažljivo potražite one koji drugi preporučaju.

[ Java Beograd @ 09.08.2024. 08:32 ] @
Ja lično, parfeme baš slabo trošim. Imam ih svega par koje sam dobio.
Ono, kad se sinovi smore od nekih (poluprazni), ili dobiju neke koji im nisu po volji - "evo tebi ćale ovo" - super! Hvala sine. Meni svi lepo mirišu.

Pošto se redovno brijem, i naravno koristim after shave, namirišem se, praktično time.
A sad, da kupujem kolekcije istih, ono fazon: after shave, parfem i dezodorans - jok, nisam u tom fazonu.
Ponekad, naprskam parfem umesto after shave. (termin "parfem" koristim u kolokvijalnom smislu, nije to pravi parfem sa 50% ekstrakta, već kolonjska voda)

Od dezodoransa, u 99% kupujem neki Nivea, tek ono, da ne bude posle tuširanja "klot sapun".

Jedino, ostalo mi iz mladalačkih dana, volim da kupim Brut dezodorans, pa se ponekad naprskam i setim mladosti
[ mjanjic @ 09.08.2024. 10:24 ] @
Od dezodoransa preveriram kao one Axe fazon, koji nemaju čestice aluminijuma i slične gluposti (kao većina tih Nivea i sličnih), već je nešto kao parfem-dezodorans.

Inače, zadnjih par bočica od 100ml tog Armani Code mi je trejalo po godinu dana iako sam ga stavljao kad god idem iz kuće. Mogu misliti koliko bi trajao kad bi se koristio samo povremeno, a ne svaki dan, tako da i cena originala onda nije baš toliko strašna, nego deluje tako kad treba da iskeširaš iz džepa odjednom toliku sumu. Međutim, ako je turska varijanta 99% kao original, čemu onda original, osim ako baš imaš para za bacanje? lako je onima koji imaju biznis i kojima je 100 ili 150 evra bukvalno sića, toliko popiju sa društvom u kafiću za jedno veče, a možda i više.
[ SunnyBoy @ 01.09.2024. 10:17 ] @
Citat:
član:
Citat:
bane:Koji parfem u smislu:

moja preporuka:

zadovoljava oba kriterijuma, jedino je pitanje ukusa da li ti se svidja miris ili ne.

Ovo svakodnevno koristim.

Imam i u EDP i u EDT verziji.
Probao sam i neke druge JOOP parfeme, ali mi se nisu toliko svideli.
Na zalost cuo sam da je prestala proizvodnja, pojavljuju se na likvidacijama, pa sam kupio nekoliko flasica od 200ml.

Inace ima neki 30-40 razlicitih parfema, ali ovaj mi je nekako svakodnevni.