[ pisac @ 12.08.2020. 02:13 ] @
Šta god vi stavili u setovanja vašeg ajFona, makar poisključivali sve moguće sinhronizacije i uključili sve moguće opcije svoje privatnosti, GPS na ajfonu se redovno na nekoliko sati "kalibriše" tako da uvek zna vašu tačnu lokaciju, i ta lokacija se šalje sa drugim podacima Apple-u čim se spojite na Internet.

Privatnost koja se prosipa na sva usta naivnim korisnicima mobilnih špijunskih uređaja je privatnost koju ima devojka kada neko zatvori vrata od kabine wc-a iznutra i kaže joj smirujućim toplim nežnim utešnim glasom da slobodno može da nastavi da piša/kenia/drka ili šta god je radila, jer on će budno i pažljivo motriti da obezbedi njenu apsolutnu privatnost tako da niko ne može da uđe i vidi je i da ništa ne može da joj se desi.
[ Java Beograd @ 12.08.2020. 08:11 ] @
Odavno nema privatnosti.

A nemogućnost jednostavnog vađenja baterije je uvedena upravo da bi telefon stalno bio u funkciji.

Realno:
- kad isključimo telefon, ugasi se ekran, telefon ne reaguje na komande, dugmiće, a da li u pozadini radi i snima - nemamo pojma.
- kad isključimo GPS - ukloni se ikona lokacije u notification bar-u, a da li prati lokaciju ili ne - nemamo pojma
- i tako dalje ... kamera, mikrofon, internet ...

[ BuzzLightyear @ 12.08.2020. 08:30 ] @
@Pisac

U ovom slučaju si u pravu. Stanje sa mobilnim telefonima mi se ni malo ne sviđa. Šta misliš o ovom telefonu (osim da je skup) https://puri.sm/products/librem-5/.

Citat:
A Security and Privacy Focused Phone
The Librem 5 represents the opportunity for you to take back control and protect your private information, your digital life through free and open source software, open governance, and transparency.


Nije mi jasno samo zašto koristiš Windows 10, nekako mi ne ide uz ovo što pišeš.
[ kvaju @ 12.08.2020. 08:30 ] @
Fini tvoj symbian.
[ X Files @ 12.08.2020. 08:38 ] @
Citat:
Java Beograd:
- kad isključimo GPS - ukloni se ikona lokacije u notification bar-u, a da li prati lokaciju ili ne - nemamo pojma

Čak i imamo pojma :)
Apple iPhone Collects Location Data Even If Turned Off, Warns Krebs
Citat:

[...]
Flagship iPhone 11 Pro will track a user’s location, even when location settings are turned off, researcher warns. Apple promises change
[...]
Apple has responded and said this was by design and is tied to the inclusion of a new short-range technology that users to share files locally with other nearby phones that have the same capability.
[...]


Drugim rečima, nije to zbog starog, nego novog vida praćenja.
[ Branimir Maksimovic @ 12.08.2020. 09:51 ] @
Citat:
BuzzLightyear:
@Pisac

U ovom slučaju si u pravu. Stanje sa mobilnim telefonima mi se ni malo ne sviđa. Šta misliš o ovom telefonu (osim da je skup) https://puri.sm/products/librem-5/.

Citat:
A Security and Privacy Focused Phone
The Librem 5 represents the opportunity for you to take back control and protect your private information, your digital life through free and open source software, open governance, and transparency.


Nije mi jasno samo zašto koristiš Windows 10, nekako mi ne ide uz ovo što pišeš.


1. mnogo para za to, ne bih dao vise od 300$.
2. Covek nema gps na kompu :P
ali zato ima ip adresu :P
[ pisac @ 12.08.2020. 11:15 ] @
Citat:
BuzzLightyear: Nije mi jasno samo zašto koristiš Windows 10, nekako mi ne ide uz ovo što pišeš.

To što piše tu levo ne mora biti tačno (i nije).
[ BuzzLightyear @ 12.08.2020. 11:21 ] @
Šta koristiš ako nije tajna? Nemoj samo da mi kažeš da koristiš Tor bez enkripcije :)
[ BuzzLightyear @ 12.08.2020. 11:30 ] @
Citat:
Branimir Maksimovic:
1. mnogo para za to, ne bih dao vise od 300$.


Jeste mnogo, napisao sam već da je skupo. Problem je što ljudi daju toliko novca za Apple telefone, pa se posle žale kako ih Apple špijunira.
[ pisac @ 12.08.2020. 12:24 ] @
Objašnjeno je zašto je enkripcija apsolutno nepotrebna za gledanje glupih vesti i glupih reklama i glupih foruma (sem kada se loguješ na svoj nalog). Jer ne štiti od onoga od koga treba da štiti, a to je upravo onaj (gugl, epl, svevideće oko) koji zavodi enkripciju da niko drugi ne bi mogao da vidi šta ti radiš, i istovremeno te prati na svakom koraku da bi znao apsolutno sve o tebi dok te smiruje brutalnim lažima kako brine o tvojoj privatnosti i sigurnosti.

Objašnjeno u prvom postu kakva je ta vrsta "privatnosti" i sigurnosti, na primeru devojke. Ta metafora je apsolutno tačna.

Zabole mene (a i mnoge žene) za nekog sporadičnog voajera koji će da gvirne odnegde iz daljine dok neka ženska piša u wc-u, problem predstavlja upravo onaj koji bez pitanja i premišljanja upada i zatvara vrata i govori kako brine o tebi i tvojoj sigurnosti i štiti te. Taj je psihopata sa potrebom apsolutne kontrole nad nekim, a nađite na Internetu kako se to završava. Voajeri su krajnje benigna stvorenja, a psihopate su smrtonosne.

Čovečanstvo ide (se usmerava) u brutalno lošem smeru.
[ bananaphone @ 12.08.2020. 12:34 ] @
Kakav Apple - bilo koji telefon, ali bilo koji, je detaljno pracen, kog interesuje nek potrazi Directive 2006/24/EC za EU. Svi pozivi, svi SMS-ovi, internet traffic, vase kretanje, - koje se prati kroz sam signal telefona itd, su snimljeni i cuvani najmanje 6 meseci unazad, zvanicno i po zakonu - negde do 2014-te godine, kad je direktiva ukinuta.

Normalno od kad je direktiva ukinuta, svi sistemi za nadzor su sklonjeni i niko ih vise ne koristi
[ pisac @ 12.08.2020. 12:51 ] @
To nije veliki problem, signal mobilne mreže triangulacijom nije dovoljno precizan naročito u ruralnim delovima, a pozivi i sms poruke su dostupne kome dune u vlasti i toga je svestan skoro svako.

Problem je praćenje tačne GPS lokacije uprkos svim mogućim setovanjima privatnosti, to je psihopatija. GPS lokacija postoji i tamo gde ne postoji signal mobilne mreže, a svo kretanje se loguje i šalje čim se spojiš na Internet. To veze nema sa nikakvim marketingom i uvaljivanjem reklama i proizvoda, to je prava psihopatija u pravom smislu reči i sa pravim posledicama te dijagnoze, u budućnosti.

Ovo za ajfon sam sam otkrio, nisam morao da tražim na Internetu. Pošto je ajfon definitivno otpisan kao uređaj koji će u dogledno vreme ostati u mom posedu, iskoristiću neko preostalo vreme da testiram da li to radi i kada je isključen danima.

A sledeći korak je nabavka više snažnih ometača GPS signala koje ću postaviti na svim lokacijama na kojima boravim, a i u kolima, za svaki budući slučaj.
[ BuzzLightyear @ 12.08.2020. 13:32 ] @
Ma ne vredi ti to, počeli su da detektuju signal sa ometača. Jedino ako bi nabavio i ometač ometača. Mada i to nije trajno rešenje. Uskoro će početi da prate ometače ometača, pa ćeš morati da nabaviš ometače ometača ometača.
[ gilopile @ 12.08.2020. 13:33 ] @
Ja sam na mom ajfonu odlemio gps ic.
Pisac, uradi i ti isto i milina. Kurc ce me sada prate i lociraju.
[ BuzzLightyear @ 12.08.2020. 13:35 ] @
Ozbiljno? Mislio sam da bi OS odbio da se pokrene.
[ gilopile @ 12.08.2020. 13:41 ] @
Pise `gps module cannot start, continue to boot?` yes i to je to.

Inace sam pratio napone gps ic-a kad je tel iskljucen i na svakih 90min dobija 0,9V u trajanju od 4min i tako u krug. Temperatura ic-a skoci na 55c, a iz baterije vuce 655 mA tih 4min i onda padne na 5mA ( sb ).
Telefon koji je u limenoj kutiji i koji ne moze da uhvati gps, napon na ic-u dobija na svakih 48h.

Napunjena batt na iphone pri ugasenom telefonu traje 93 dana, a na androidu koji nema nikakve aktivnosti 390 dana. Na iphone u limenoj kutiji 299 dana...Android isto 390.
Mrzilo me detaljnije da ispitujem kad je stvar jasna ko dan.[Ovu poruku je menjao gilopile dana 12.08.2020. u 14:54 GMT+1]
[ SlobaBgd @ 12.08.2020. 13:56 ] @
Ovo treba staviti u one anarhističke dokumente (kako se beše to zove, anarchist cookbook?), dobri su to giletovi podaci, izmereni i dokumentovani, da GPS radi i kad nije uključen, i da je moguće zaustaviti taj modul.
[ bananaphone @ 12.08.2020. 14:15 ] @
pisac - to sto ti pominjes je bilo aktuelno pre 15-20g, od tada su stvari napredovale drasticno. Citaj malo o "assisted GPS"-u. E da - zaobravio sam reci - cak i sa ovim starim sistemom triangualcije, danas sa 3g i 4g baznim stanicama (eNB), gustina stanica je mnooogo veca, i u gradu GMLC moze da te nadje sa preciznoscu od par metara.

Preko iPhone-a imas i google maps kao najveceg konkurenta apple-u.

gile - ti si car, majke mi
[ BuzzLightyear @ 12.08.2020. 14:31 ] @
Odlemio sam GPS modul i sada mi prikazuje samo crni ekran :( Izgleda da moj model ima neku fabričku grešku.
[ gilopile @ 12.08.2020. 14:35 ] @
U tom slucaju premosti gps ic pin 42 na pin 77 cpu preko 4,7k otpora i startovaces fon bez problema.
Ili jednostavno vrati ic nazad i samo iskljuci gps antenu. Efekat je isti, ne moze da uhvati gps signal.
Da sam ovo znao ne bih se zajjebavao sa skidanjem ic-a.
Izvini jbg.
[ BuzzLightyear @ 12.08.2020. 14:43 ] @
Pa nije baš u potpunosti isto. Ne smeta meni to što me prate, nego što da mi džabe troše struju! Posle moram stalno da punim telefon, a strujomer okreće li okreće...
[ gilopile @ 12.08.2020. 14:54 ] @
Kupi solarni punjac za ajfon $299 samo.
Isplatice ti se kroz 11,8 godina.
[ Java Beograd @ 12.08.2020. 14:57 ] @
Zađaba si ti budžio po telefonu, kad laganica mogu da te prate triangulacijom komunikacije sa antenama za mobilnu telefoniju.

Uzgred, prate te i preko antena za mobilnu telefoniju koje nisu za tvoju mrežu, na primer, ako si u MTS, jes' da ne možeš da koristiš Lelenor za komunikaciju, ali te njihova antena i te kako registruje.
I kad na kraju krajeva baciš mobilni, i odeš da se prošetaš "ko čovek" "da te niko ne prati i niko ne zna gde si" sačeka te ovo na svakom ćošku!
P.S.
Ove kamere "ne rade" kad se desi ubistvo, pljačka ili šta god drugo što bi krimose, bliske vlastima, kompromitovalo. Uvek fali baš tih glavnih 5 minuta.
A ako je u pitanju obična fukara, onda kamere rade, pa za istog nesrećnika postoje simultani snimci desetak kamera istovremeno.
[ BuzzLightyear @ 12.08.2020. 15:01 ] @
Ma kakva antena, ja sam prestao da koristim telefone sa antenama još od Nokie 3310. E... to je bio telefon... nema GPS modula, nema antene... nema ovih kripto čuda...

Što se tiče kamera, ništa im to ne vredi. Ja izgledam toliko prosečno da još nije napravljen AI koji bi mogao da me klasifikuje. A od ovih što gledaju uživo se ne bojim. To su sve državni službenici koji spavaju na poslu.
[ Branimir Maksimovic @ 12.08.2020. 15:14 ] @
Citat:
BuzzLightyear:
Citat:
Branimir Maksimovic:
1. mnogo para za to, ne bih dao vise od 300$.


Jeste mnogo, napisao sam već da je skupo. Problem je što ljudi daju toliko novca za Apple telefone, pa se posle žale kako ih Apple špijunira.


Da, al onda nemas Google store i Apple store :P
[ BuzzLightyear @ 12.08.2020. 15:14 ] @
Citat:
gilopile:
Kupi solarni punjac za ajfon $299 samo.
Isplatice ti se kroz 11,8 godina.


Dobra je to ideja. Razmišljam i da nabudžim bicikl pa da preko dinama punim telefon.
[ Branimir Maksimovic @ 12.08.2020. 15:16 ] @
Java:"Zađaba si ti budžio po telefonu, kad laganica mogu da te prate triangulacijom komunikacije sa antenama za mobilnu telefoniju"

To stoji ali to mogu sam operateri, kao sto mogu i da ti citaju sms i ostalo... Nekom moras da verujes...

[ BuzzLightyear @ 12.08.2020. 15:17 ] @
Radio stanica i "one-time pad" enkripcija. To je jedino rešenje.
[ gilopile @ 12.08.2020. 15:25 ] @
E jbg. Nekada sa Nokia 3310 si mogao ko covek da narucis drogu, ubistvo...a sada bogme nije pametno to raditi preko telefona.
[ MajorFatal @ 12.08.2020. 15:42 ] @
Sve će vas pohapsiti pisac, samo kad mu dosadite..
[ BuzzLightyear @ 12.08.2020. 17:00 ] @
Vidiš da se maksimalno trudimo da ga zabavimo.
[ gilopile @ 12.08.2020. 17:03 ] @
Ima Pisac pametnija posla, nego da se zahebava sa nama.
Mnogo je zaheban i sheban, al kazu dobar ko leb.
Jednostavno covek ne voli da ga se prati, uhodi, triangulira, prisluskuje, video/audio nadzire i dzipiessise.
[ Shadowed @ 12.08.2020. 17:29 ] @
Osim kad cita blic i ES :)
[ mjanjic @ 12.08.2020. 22:45 ] @
Citat:
pisac:
To nije veliki problem, signal mobilne mreže triangulacijom nije dovoljno precizan naročito u ruralnim delovima, a pozivi i sms poruke su dostupne kome dune u vlasti i toga je svestan skoro svako.

Bio je pre N godina bilo je popularno da se zove škola i prijavi da je podmetnuta bomba, posebno pred neki kontrolni ili pismeni, ali klinci "pametni" pa samo u telefon ubace novu prepaid karticu koju su kupili na ulici i posle vrate svoju, a ne kapiraju da operater može da prati uređaj preko IMEI broja (ok, može to da se lažira, ali većina klinaca nema pojma o tome). Sad proverih na internetu, ima vest čak iz 2009. godine da je to bila učestala pojava u Pančevu, a ponekad se dešavala i u drugim mestima po Srbiji.
Uglavnom, inspektor iz lokalne PU mi priča nekoliko godina posle toga za neki drugi slučaj, locirali su preko operatera bukvalno terasu stana sa koje je izvršen poziv, a to je bilo pre bar 6 ili 7 godina, pa se vi i dalje tešite kako je "triangulacija" preko baznih stanica nedovoljno precizna.

A za izmenjivu bateriju... pre par sedmica sa uslužno odneo starijem komšiji neki telefon do servisa, zeznuo USB konektor pa nije mogao da se puni, bila neka Motorola, mislim da je E5 ili šta već, uglavnom samo se skine ceo zadnji poklopac i baterija je dostupna. E, sad, ovi skuplji modeli... pa šta očekujete, da platite telefon 1000€ i da možete sami da skidate bateriju kad vam se ćefne?
[ Branimir Maksimovic @ 12.08.2020. 23:34 ] @
mjanjic:" pa šta očekujete, da platite telefon 1000€ i da možete sami da skidate bateriju kad vam se ćefne?"

Te fore sa baterijama su im prve... ode baterija i kupuj novi telefon...
[ Ivan Dimkovic @ 13.08.2020. 00:03 ] @
Ne kontam, u cemu je problem da zamenis bateriju i na novim telefonima?

OK, za Apple ti treba pentalobe srafciger i malo paznje pri vadjenju baterije ali je to sve. Zamena baterije je posao od nekoliko minuta nekome ko je to vec radio ili 15-tak minuta nekome ko to prvi put radi.

Ali, reci ce neko, to je i dalje duze od starih dobrih izmenljivih baterija.

Da, jeste, duze i napornije... ali zato novi telefoni jesu otporni na vodu (a ne u*eru se ako se okupaju kao nekada), kamere su im naucna fantastika i za vecinu potrosackih fotoaparata od pre 10 godina i tako dalje.

Ko hoce SD kartice, rupe svih oblika, izmenljive baterije - ima lepo i za njega roba i to je to.

Brate mili pre par nedelja sam koleginicu iz prodaje naucio da zameni displej za 20 min (displej sklop, naravno ne samo LCD, ne preterujmo sta se moze nauciti za 20 minuta) na iPhone-u - i to sa usput ubudzivanjem originalnog fingerprint senzora (iPhone jbg) sa sve pipavim trakastim kablicima na obe strane telefona.

Zena bez frke ponovila celu proceduru na iPhone 6-tici bez greske. Imas klince koji urnisu telefone, kupis lepo novi displej sklop na eBay-ju za nista i zamenis za vreme koje bi ti trebalo da navatas taksi do servisa.

U cemu je problem? Mislim ne trazi se od ljudi da budu Louis Rossmann, dovoljan ti kineski set za opravku i malo paznje.
[ gilopile @ 13.08.2020. 03:20 ] @
Tako je Ivane.
Sto se tice zamene ekrana, nista lakse.
Nocna mora su ovi ostali za servis.

Za Iphone ti treba samo odgovarajuc srafciger i vakum guma i zameni se vrlo brzo.
A opet i relativno su jeftini displeji za Iphone, kada uporedis sa drugim telefonima gde original displej kosta vise nego nov telefon.
Primera radi, originl displej ( Amoled naravno ) za matori J3 kosta i do 100eur, a ceo telefon se moze kupiti u dobrom stanju za 40eur. Tu su i ostali Galaxy i brdo drugih...
[ BuzzLightyear @ 13.08.2020. 06:35 ] @
Rosman potvrđuje ono što je pisac rekao. Apple traži kućnu adresu klijenata koji donesu uređaj na popravku u nezavisni servis!

[ Ivan Dimkovic @ 13.08.2020. 09:06 ] @
Hebe sa Apple-u za kucnu adresu korisnika, ta mera je dizajnirana da u*ebe nezavisne servisere (cineci ih nepozeljnim ili intruzivnim).

Ti Apple ne cini “dobrim” uopste, ali je sasvim drugi tip problema. Pritom ovo insistiranje je nista u odnosu na druge “mere” koje Apple ima namenjene za servisere, ukljucujuci i ovlascene.

Zapravo ovlascene servise najbrutalnije i tretiraju. Ima Louisovih epizoda o tome, bukvalno mogu da bankrotiraju nekog ko se “drznuo” da prekrsi pravila.
[ BuzzLightyear @ 13.08.2020. 09:21 ] @
Ne znam da li adresu traže zato što im se jebe il' ne jebe, ali očigledno da traže, što znači da vlasnik Apple uređaja može samo da moli Boga da nije ono prvo.
[ ademare @ 13.08.2020. 11:08 ] @
Citat:
BuzzLightyear:
Rosman potvrđuje ono što je pisac rekao. Apple traži kućnu adresu klijenata koji donesu uređaj na popravku u nezavisni servis!


Pa da prvo odu na Apple ili povezani sajt i naruce telefon sa kucnom isporukom .

Posle kada dodje vreme za servis , kriju od Appla adresu
[ BuzzLightyear @ 13.08.2020. 11:34 ] @
Šta je sa onima koji kupe polovan telefon ili odu do prodavnice?
[ gilopile @ 13.08.2020. 12:32 ] @
Mislim da smo mi smrtnici srecni sto im nismo zanimljivi.

Imate sajt za proveru bitnosti.
https://Bitan_ili_pak_ne.rs

Ja sam na ovoj listi, verovali ili ne, na 2. mestu nebitnosti. 1. je neki Alzirac Ruhamaddanis.
Znao sam da sam neki nebitan lik, anonimus, ali da se bas nadjem pri vrhu, to nisam ni sanjao.
Spadam u manje rizicne `safe group`.
[ BuzzLightyear @ 13.08.2020. 12:38 ] @
Da li misliš da će neko stvarno da se upeca i klikne na https link?

Ok, ja sam se upecao i izgleda da sam prilično bitan! Za mene piše da sam nedostupan.
[ ademare @ 13.08.2020. 14:03 ] @
Znaci sve si nas prevario da si Zli Imperator ?

Na kraju ispalo ono sto se niko nije nadao , da si nebitan
[ BuzzLightyear @ 13.08.2020. 14:38 ] @
Da li ti stvarno misliš da sam ja Zli Imperator... :))) JA SAM IGRAČKA! IGRAČKA ZA VELIKE KORPORACIJE. Biti igračka ne znači da si nebitan! To je nešto najbolje! Zamisli samo koliko sreće donosiš svojim vlasnicima. Ja imam na svim svojim stvarima napisano ime brenda i to trajnom bojom. (Ovo bi trebalo da kaže Woody, ali mrzi me da sad otvaram novi nalog)
[ ademare @ 13.08.2020. 14:44 ] @
Ja sam mislio na Gileta .

Ti si na sajtu ispao bitan , nemam pojma gde si se prepoznao
[ BuzzLightyear @ 13.08.2020. 14:46 ] @
Mislio sam da se obraćaš meni, jer iza Zli Imperator ide Zurg (moj prethodni nalog). Zašto bi Gile bio Zli Imperator?

Mislim da ne treba nešto posebno da naglašavam da je Zurg moj nalog. Muka me je naterala da otvorim ovaj novi jer je Zurg suspendovan. Valjda administrator nije znao da čita ćirilicu, pa ko zna šta je pomislio da sam pisao, a ja sam se baš u tom periodu trudio da pišem ozbiljno.
[ SlobaBgd @ 13.08.2020. 15:06 ] @
Citat:
BuzzLightyear:
...ali mrzi me da sad otvaram novi nalog

Došlo je zadnje vreme!
[ BuzzLightyear @ 13.08.2020. 15:08 ] @
Godine Slobo... nisam ni ja više mlad kao nekad.
[ SlobaBgd @ 13.08.2020. 15:15 ] @
Razumem te... To valjda i mene čeka...
A i jesi se bio preforsirao sa tim nalozima, možda si se tu zeznuo? Malte ne dva puta dnevno otvarati novi nalog, to bi i mlađe i jače izmorilo.
Sad lepo sedi, pij uvin čaj i kuckaj po tastaturi, dozvoli da se vratiš u formu.
[ BuzzLightyear @ 13.08.2020. 15:24 ] @
Ne bih ja otvarao onoliko Ever* naloga da nije bilo temp mejla. Zahvaljujući meni privremeni mejlovi više ne rade, pa me zato mrzi da otvorim nalog. Nećeš mi verovati, ali malo je članova foruma koji su doprineli bezbednosti kao ja. Redirekcija na https - ja (nisam bio jedini), blokiranje temp mejlova - ja, sigurosni propust koji je omogućavao SQL injekciju, ponovo ja. Ja sam skroman, ne tražim ništa zauzvrat, ako me se sete za Dan bezbednosti... sete...
[ ssi @ 13.08.2020. 15:59 ] @
Citat:
pisac:
To nije veliki problem, signal mobilne mreže triangulacijom nije dovoljno precizan naročito u ruralnim delovima, a pozivi i sms poruke su dostupne kome dune u vlasti i toga je svestan skoro svako.

Problem je praćenje tačne GPS lokacije uprkos svim mogućim setovanjima privatnosti, to je psihopatija. GPS lokacija postoji i tamo gde ne postoji signal mobilne mreže, a svo kretanje se loguje i šalje čim se spojiš na Internet. To veze nema sa nikakvim marketingom i uvaljivanjem reklama i proizvoda, to je prava psihopatija u pravom smislu reči i sa pravim posledicama te dijagnoze, u budućnosti.

Ovo za ajfon sam sam otkrio, nisam morao da tražim na Internetu. Pošto je ajfon definitivno otpisan kao uređaj koji će u dogledno vreme ostati u mom posedu, iskoristiću neko preostalo vreme da testiram da li to radi i kada je isključen danima.

A sledeći korak je nabavka više snažnih ometača GPS signala koje ću postaviti na svim lokacijama na kojima boravim, a i u kolima, za svaki budući slučaj.


[ pisac @ 13.08.2020. 16:16 ] @
Citat:
BuzzLightyear:Mislim da ne treba nešto posebno da naglašavam da je Zurg moj nalog. Muka me je naterala da otvorim ovaj novi jer je Zurg suspendovan.


A znaši Zurg je iz porodice Everović? Eeee, pa primetio sam da se iza površinske impresije drkažije krije prilično pametna osoba, što sam još ranije (pre odsustva) primetio za porodicu Everović.
Za razliku od nekih drugih drkažija van te porodice koji smaraju sa kojekakvim insertima filmova ili bizarnim slikama nenormalnih osoba, iza kojih se krije upravo ista takva bizarna praznina.
[ ademare @ 13.08.2020. 16:31 ] @
Citat:
BuzzLightyear:
Mislio sam da se obraćaš meni, jer iza Zli Imperator ide Zurg (moj prethodni nalog). Zašto bi Gile bio Zli Imperator?

Mislim da ne treba nešto posebno da naglašavam da je Zurg moj nalog. Muka me je naterala da otvorim ovaj novi jer je Zurg suspendovan. Valjda administrator nije znao da čita ćirilicu, pa ko zna šta je pomislio da sam pisao, a ja sam se baš u tom periodu trudio da pišem ozbiljno.


U pitanju je naravno mala sala . Ima ljudi koji nisu ukapirali ni onu Veliku Giletovu , a gde ce ukapirati moju malu

Ali neka si otvorio dusu , jer eto ima ljudi koji te nisu prepoznali , pa se pitaju gde je onaj divni Zurg , sto ga nema
[ ssi @ 25.08.2020. 08:30 ] @
Citat:
pisac:
Citat:
BuzzLightyear:Mislim da ne treba nešto posebno da naglašavam da je Zurg moj nalog. Muka me je naterala da otvorim ovaj novi jer je Zurg suspendovan.


A znaši Zurg je iz porodice Everović? Eeee, pa primetio sam da se iza površinske impresije drkažije krije prilično pametna osoba, što sam još ranije (pre odsustva) primetio za porodicu Everović.
Za razliku od nekih drugih drkažija van te porodice koji smaraju sa kojekakvim insertima filmova ili bizarnim slikama nenormalnih osoba, iza kojih se krije upravo ista takva bizarna praznina.


Sta je bilo sada ?

Video si nekoga u liku kojeg je tako lepo predstavio i odglumio Bata Stojkovic ?

Sta mislis koliko si ti bitan na ovoj planeti da bi te Apple spijunirao ?

[ bananaphone @ 25.08.2020. 09:13 ] @
Citat:
ssi: ...
Sta mislis koliko si ti bitan na ovoj planeti da bi te Apple spijunirao ?


Hehe - to je argument - kad milicija bije nevine ljude, a ti kazes - sta si ti bitan - sto bi tebe tukli - nije tvoj problem, ili sloboda govora - sta je tebi bitno - i onako nemas sta da kazes, politika te ne interesuje
[ ssi @ 25.08.2020. 09:24 ] @
Citat:
bananaphone: Hehe - to je argument - kad milicija bije nevine ljude, a ti kazes - sta si ti bitan - sto bi tebe tukli - nije tvoj problem, ili sloboda govora - sta je tebi bitno - i onako nemas sta da kazes, politika te ne interesuje :)


Ni blizu.
[ bananaphone @ 25.08.2020. 09:37 ] @
Citat:
ssi: Ni blizu.


Da - kad ne razumes - onda ni blizo

Pisceva bitnost nema veze sa tim da li je ispravno da ga neko spijunira ili ne, i nije argument u toj raspravi.

Mozes misliti da je globalno spijuniranje dobra stvar i zastupati to misljenje, mozes misliti da je globalno spijuniranje njesra - sto je isto legitimno misljenje, a to kakav je pisac covek i sta on ima da krije (a nije vec izneo na ovom forumu ) - je potpuno nebitno za ispravnost i legitimitet neodobrenog, masovnog, korporativnog spijuniranja.
[ Windows2 @ 25.08.2020. 15:43 ] @
Citat:
Java Beograd:


I kad na kraju krajeva baciš mobilni, i odeš da se prošetaš "ko čovek" "da te niko ne prati i niko ne zna gde si" sačeka te ovo na svakom ćošku!


P.S.
Ove kamere "ne rade" kad se desi ubistvo, pljačka ili šta god drugo što bi krimose, bliske vlastima, kompromitovalo. Uvek fali baš tih glavnih 5 minuta.
A ako je u pitanju obična fukara, onda kamere rade, pa za istog nesrećnika postoje simultani snimci desetak kamera istovremeno.

Za obicnjaka nije nikakav problem identifikovati lice i izvrsiti potpunu rekonstrukciju kretanja pregledanjem snimaka sa raznih kamera. Odakle je izasao, u koji prevoz je usao odakle dokle i gde je tacno iz istog izasao, da li je negde svratio na pice ili brzi obrok, skoknuo do ljubavnice i koliko sa tamo zadrzao itd.

Ali kad treba recimo pronaci nesto kao bager koji rusi u sred centra grada nocu, onda odjednom to postaje nemoguca misija za svu sofisticiranu tehnologiju za pracenje.
Nije moguce izvrsiti rekonstrukciju kretanja masine od nekoliko tona koja onako zuta jos i bljesti u noci, utvrditi odakle je tacno izvezena, kuda se onako malecka i neupadljiva kroz grad kretala i gde je posle odradjenog posla odvezena. Kao da se na ulice "telepromptovala" direktno iz svemirskog broda, supersonicnom brzinom neuhvatljivom za oci kamera odradila ceo posao i isto tako misteriozno kako se pojavila zatim i iscezla. A da ne pricamo o identifikaciji "lica" i kretanju onih koji su njome upravljali.
[ Living Light @ 26.08.2020. 01:14 ] @
Mogu odmah da krenu da prate
mene, brata, majku, sestru, zeta,

-Ja ne idem u BG,
-Brat još manje,
-Majka jedva iz kuce izlazi,
-Sestra tek od kuce ne mrda,
-Zet samo od kuce do posla,

Ako to znaci "Pracenje",
alal ga Gooogle majci, Ee jesu maheri u 3.14 !

Google samo puni svoj SSD sa budalastinama.
[ Windows2 @ 26.08.2020. 01:45 ] @
Pa da, oni to zovu "collect it all". O tome je pricao onaj novinar sto je prvi intervjuisao Snoudena a cijeg imena trenutno ne mogu da se setim. Sakupljanje i skladistenje svega o svakome. Bas kao Bog, zar ne.
[ Living Light @ 26.08.2020. 01:59 ] @
Windows2,
Upravo tako!

Ako oni prate majku, brata, sestru, mene,

-Od toga ce da ga "Produvane", i nista vise.

Mogu da me "šnjufiraju do mile volje",
od toga Leba jesti Neće!
[ pisac @ 02.09.2020. 13:28 ] @
Living, zaebo si se.

Nije cilj praćenje tebe kao pojedinca iz voajerskih razloga ili uvaljivanja šminke i mobitela, nego praćenje stada kojim upravlja gosn. Diablo Svevideći kako bi znali koga kada mogu da zakolju da bi dobili najviše kvalitetnog mesa, ko daje najviše mleka, čija je vuna najbolja, ko je dobar predvodnik krda a ko je poslušan izvršitelj, ko je podložan uticajima i sklon agresiji kako bi bio iskorišćen za izazivanje nemira u regionu, itd...

Sve se beleži večno da bi se sve znalo o svakome u svakom trenutku, i da bi se big data analizom upravljalo masama. Ljudi su uobrazili da imaju svest i da odluke donose samovoljno, ali već postoji (javno obelodanjena) itekako razvijena psihologija u marketingu gde se može jasno videti da ljudi odluke donose sasvim predvidivo i da je manipulacija vrlo prisutna čak i ako neko ne zna sve o tebi jer deliš zajedničke karakteristike populacije, a ako sve znaju o tebi tu si jednostavno gotov (ma koliko bio pametan i oprezan).

Ova država (SFRJ) se recimo nije raspala sama od sebe, raspala se tako što je "neko" na vrlo "čudan" način ubacio prave ljude na pravo mesto da bi izazvali pravu stvar (pri čemu ti ljudi većinom nisu ni bili svesni da rade u tuđem interesu). Kad znaš dovoljno podataka o dovoljno ljudi, i raspolažeš sa dovoljto moći, to je relativno lako.

Od skoro svako dete dobija JOB (jedinstveni obrazovni broj) kako bi od rođenja bio praćen i kako bi se znalo sve o njemu (za šta je dobar, kako ga najbolje iskoristiti). Meni je jedan obožavalac masonerije (inače brutalno pametan i ujedno psihopata) to rekao još pre 10 godina. Sistem prati sve što može, sve treba da se zna o svakome, i svako je samo ovca u stadu pored klanice.
[ BuzzLightyear @ 03.09.2020. 08:17 ] @
U pravu si pisac, osim što neko može da bude predvidiv i svestan. Upravljanje masama postoji od kada postoji civilizacija, tj. civilizacija nije ništa drugo do upravljanja masama. Metode upravljanja su usavršavane vremenom, a i samo stado je vremenom postajalo sve bezobraznije, tako da se odnos između upravljača i upravljanih od početka vremena asimptotski približavao nekoj konstanti i naginjao na stranu upravljanih. Zahvaljujući modernim tehnologijama taj odnos je u poslednje vreme promenio smer kretanja. Upravljači dobijaju sve veću moć i kontrolu. Ljudi su svesni toga, ali svesni su i da je svaki otpor uzaludan i da je mnogo lakše promeniti svoj položaj u okviru sistema, nego promeniti sistem.

P.S.
Ako uopšte ima nade, ona je u prolima.
[ bananaphone @ 03.09.2020. 08:36 ] @
Ma jok - upravljanje masama je sve humanije. Idemo kao demokratskom vrlom novom svetu, iz autokratske 1984.
Danas ljudi kukaju sto ih apple prati dok setaju Kalisom, a pre 200g bi gledali ovakve prizore:
Ostavi g* od telefona kuci - i niko te ne prati

[ BuzzLightyear @ 03.09.2020. 08:51 ] @
Misliš da su pre 200 godina svi ljudi sve vreme gledali takve prizore? Gadafi je nedavno završio na sličan način. Kada za 200 godina budu pustili snimke iz našeg vremena šta će moći da vide? Holokaust, Hirošimu, gulage, Gvantanamo, razna proleća...
[ bananaphone @ 03.09.2020. 09:01 ] @
Citat:
BuzzLightyear: Misliš da su pre 200 godina svi ljudi sve vreme gledali takve prizore? Gadafi je nedavno završio na sličan način. Kada za 200 godina budu pustili snimke iz našeg vremena šta će moći da vide? Holokaust, Hirošimu, gulage, Gvantanamo, razna proleća...


Kako da ne! Svet nije ujednacen, i sigurno da promena nije apsolutna - negde je bolje - negde gore, evo gledas sad na youtube-u kako panduri biju ljude po indiji ako ne nose maske. Ali sama cinjenica da je pracenje telefona nacin na koji se pokusavaju kontrolisati mase - daje mi neku nadu da necemo gledati u buducnosti nabijanje pobunjenih masa na kolac u centru Bgd-a. Meni je to napredak bez presedana

Sa druge strane ne mislim da je ovakvo pracenje nesto dobro, ustvari mislim da je jako lose, samo sam ga stavio u percepciju tvoje tvrdnje da stvari idu na gore . Stvari definitivno idu na bolje, po meni.
[ BuzzLightyear @ 03.09.2020. 09:11 ] @
Živi bili pa videli. Vidimo se ovde za 200 godina, pa ćemo pričati kako je bilio.
[ Branimir Maksimovic @ 03.09.2020. 09:18 ] @
Buzz:"Živi bili pa videli. Vidimo se ovde za 200 godina, pa ćemo pričati kako je bilio. "

Nista se mnogo nije izmenilo za 200 godina proslih, tehnologija napredovala to da, ali ljudi su uvek isti...
[ MajorFatal @ 03.09.2020. 14:14 ] @
A što smo otkrili Ameriku pre 200 godina? I vidi de je sad Amerika na vrhu sveta, čak nam čuva i privatnost stalnim praćenjem.
[ Branimir Maksimovic @ 03.09.2020. 14:43 ] @
Major:"A što smo otkrili Ameriku pre 200 godina? I vidi de je sad Amerika na vrhu sveta, čak nam čuva i privatnost stalnim praćenjem."

Pre 10 godina Google je dao 3 milijarde dolaza za DoubleClick, od tada ko zna koliko je jos para ulozeno u to. Primarna motivacija pracenja
je profit na reklame koji se meri u stotinama milijardi dolara. E sad nije to ono pracenje u smislu politike, nego ciste ekonomije...
[ pisac @ 03.09.2020. 17:00 ] @
Citat:
bananaphone:
...
Danas ljudi kukaju sto ih apple prati dok setaju Kalisom, a pre 200g bi gledali ovakve prizore:Ostavi g* od telefona kuci - i niko te ne prati


Jel se šališ il si ozbiljan?
A elekronski zdravstveni karton svakog člana (stočnog) krda? Broj za praćenje obrazovnih sposobnosti još od pre škole? Kamere sa prepoznavanjem lica na svakom koraku? Krađa i prosleđivanje u Ameriku poreskih informacija o svakom građaninu ove (i drugih država)?

Prouči malo kako psihopata uvlači žrtvu u svoju mrežu, jer se dešava upravo to. Sve je sada bajno, sjajno, organizovano... prosto da poželiš da neko zna sve o tebi i brine o tebi 7*24h - sve do trenutka kada psihopata zaključi da više nemaš nikakvog izlaza iz njegove mreže. Znaš šta je problem sa psihopatijom? To što par milijardi mrtvih ne predstavlja nikakav problem ako je to u interesu psihopate (odnosno psihopatske organizacije). E upravo to će i da se desi, jer zlo je u ljudima i samo im treba dati mogućnost da to zlo ostvare. Država se polako i sigurno organizuje da ima brutalnu moć, i da na njeno čelo zatim dođe zlo (u stvari već je, ali je još u jagnjećoj koži).

[ Branimir Maksimovic @ 03.09.2020. 17:02 ] @
pisac, da li si to mislio na Kinu? Tamo je taj fazon...
[ pisac @ 03.09.2020. 17:13 ] @
Fazon je isti gde god je tehnologija dovoljno razvijena, a ljudi su stoka bez obzira gde su rođeni.
[ pisac @ 03.09.2020. 17:24 ] @
Evo, na primer, rekoh jasno i glasno da se poslednjih stotinak godina vlasništvo nad decom (ciljano, organizovano) polako prebacuje sa roditelja na državu, i da su ljudi ispranih mozgova (skuvani kao žaba) uobrazili da je to dobro jer "država štiti" decu od poremećenih roditelja. Školovanje je obavezno, a država propisuje šta će deca učiti u školi. Evo juče vidim da se sada uči kako je danak u krvi omogućavao dečacima da postanu važni u Turskoj hijerarhiji i tako napreduju daleko više nego što bi bili u stanju da su ostali u porodici. Jel vam to zvuči nekako poznato, jel liči malo na oduzimanje dece od siromašnih roditelja i davanje u hraniteljske porodice?

A šta je država? Pa država su ljudi koji imaju moć i koji takođe mogu biti poremećeni, ali ovaj put mogu naneti daleko veće zlo mnogo većem broju dece nego jedan sitan roditelj svom detetu. Tatjana Vojtehovski je na poternici jer je u svojoj emisiji "Život Priča" otkrila kako se deca u Srbiji oduzimaju roditeljima i preprodaju bogatima, od strane države. (uzgred Srbija od prošle godine ima ugovore sa 7 inostranih kompanija za usvajanje dece). Na poternici zbog toga što je povredila "tajnost podataka". A Srbija je još u potpunosti nerazvijena što se tiče oduzimanja dece, tek uvodi tu zapadnu praksu.

Znate kako će izgledati život u budućnosti? Pa neko pogleda elektronsku bazu podataka i nađe dete koje mu odgovara (koje može biti i sa prirodnim roditeljima), kupi od države licencu za odgajanje i dobije željeno dete na kućnu adresu.

https://www.facebook.com/photo...p;type=3&theater&ifg=1
[ pisac @ 03.09.2020. 17:43 ] @
Citat:
BuzzLightyear:U pravu si pisac, osim što neko može da bude predvidiv i svestan.


Ako si predvidiv onda ne upravljaš svojim postupcima, a ako si ujedno svestan toga onda nemaš nikakvu kontrolu nad sobom.
Da li ti misliš da nemaš kontrolu nad svojim postupcima, ili misliš da imaš? Ako veruješ da je imaš, onda nisi svestan.
[ Branimir Maksimovic @ 03.09.2020. 17:49 ] @
Citat:
pisac:
Evo, na primer, rekoh jasno i glasno da se poslednjih stotinak godina vlasništvo nad decom (ciljano, organizovano) polako prebacuje sa roditelja na državu, i da su ljudi ispranih mozgova (skuvani kao žaba) uobrazili da je to dobro jer "država štiti" decu od poremećenih roditelja. Školovanje je obavezno, a država propisuje šta će deca učiti u školi. Evo juče vidim da se sada uči kako je danak u krvi omogućavao dečacima da postanu važni u Turskoj hijerarhiji i tako napreduju daleko više nego što bi bili u stanju da su ostali u porodici. Jel vam to zvuči nekako poznato, jel liči malo na oduzimanje dece od siromašnih roditelja i davanje u hraniteljske porodice?

A šta je država? Pa država su ljudi koji imaju moć i koji takođe mogu biti poremećeni, ali ovaj put mogu naneti daleko veće zlo mnogo većem broju dece nego jedan sitan roditelj svom detetu. Tatjana Vojtehovski je na poternici jer je u svojoj emisiji "Život Priča" otkrila kako se deca u Srbiji oduzimaju roditeljima i preprodaju bogatima, od strane države. (uzgred Srbija od prošle godine ima ugovore sa 7 inostranih kompanija za usvajanje dece). Na poternici zbog toga što je povredila "tajnost podataka". A Srbija je još u potpunosti nerazvijena što se tiče oduzimanja dece, tek uvodi tu zapadnu praksu.

Znate kako će izgledati život u budućnosti? Pa neko pogleda elektronsku bazu podataka i nađe dete koje mu odgovara (koje može biti i sa prirodnim roditeljima), kupi od države licencu za odgajanje i dobije željeno dete na kućnu adresu.

https://www.facebook.com/photo...p;type=3&theater&ifg=1


Izvrces istinu. Dovoljno.
[ Branimir Maksimovic @ 03.09.2020. 17:49 ] @
Citat:
pisac:
Citat:
BuzzLightyear:U pravu si pisac, osim što neko može da bude predvidiv i svestan.


Ako si predvidiv onda ne upravljaš svojim postupcima, a ako si ujedno svestan toga onda nemaš nikakvu kontrolu nad sobom.
Da li ti misliš da nemaš kontrolu nad svojim postupcima, ili misliš da imaš? Ako veruješ da je imaš, onda nisi svestan.


Svaki svestan covek ima kontrolu nad sobom osim u slucajevima koji su dobro poznati.
[ pisac @ 03.09.2020. 17:58 ] @
Ženska je na poternici jer je povredila tajnost podataka, a tajnost podataka je da neko zloupotrebljava moć koju je država dobila (a koju ne treba da ima) radi ličnog interesa (što je sasvim očekivano, što se se sigurno dešavati u budućnosti).

To je tebi izvrtanje istine? Ili nešto drugo?

Kaži mi šta će se desiti kada se takvi likovi u državi dosete kako da iskoriste sistem za totalno praćenje kretanja i zdravstvenog stanja i obrazovanja svakog pojedinca, koji se upravo implementira?

Što se tiče kontrole nad svojim postupcima, nema je nijedan čovek. To je samo privid nesvesnih ljudi, jer svim postupcima kontrolišu niži centri u mozgu a tzv. svest (prividna) je samo angažovana da odluči o onome što je niži nivo mozga odredio kao manje bitno. Ako ti niži nivo mozga (recimo amigdala) odredi da nekog treba da ubiješ, ti ćeš to uraditi i svest neće uopšte biti pitana. Prouči kakvu vezu ima amigdala sa drugim centrima u mozgu, i prouči u kojim slučajevima se svest jednostavno iskljućuje iz sistema i signali direktno kreću iz amigdale u ostale centre (za bežanje, akciju, šta god).

Ne, ljudi nisu svesni, a ovo što si rekao je upravo dokaz.
[ Branimir Maksimovic @ 03.09.2020. 18:06 ] @
pisac:"To je tebi izvrtanje istine? Ili nešto drugo?"

1. ona je na poternici zato sto se nije odazivala na poziv na sud.
2. emisija uopste nije bila o tome o cemu pricas nego o eskpresnom dodeljivanju dece *ocevima*.
[ SlobaBgd @ 03.09.2020. 18:08 ] @
Hmmm... Zanimljivi argumenti...
[ pisac @ 03.09.2020. 18:34 ] @
Citat:
Branimir Maksimovic:1. ona je na poternici zato sto se nije odazivala na poziv na sud.
2. emisija uopste nije bila o tome o cemu pricas nego o eskpresnom dodeljivanju dece *ocevima*.


Za 1 ne znaš kako sudovi funkcionišu (srećom za tebe) a za 2 si u pravu da sam u žaru borbe nesvesno malo drugačije interpretirao sadržaj emisije. Sad vidim, kad pročitam šta sam napisao. Što ipak ne menja bitno suštinu da država kada ima moć, tu moć u stvari imaju pojedinci i sigurno će je zloupotrebiti pre ili kasnije.
[ ssi @ 03.09.2020. 19:42 ] @
Citat:
pisac:
Evo, na primer, rekoh jasno i glasno da se poslednjih stotinak godina vlasništvo nad decom (ciljano, organizovano) polako prebacuje sa roditelja na državu, i da su ljudi ispranih mozgova (skuvani kao žaba) uobrazili da je to dobro jer "država štiti" decu od poremećenih roditelja. Školovanje je obavezno, a država propisuje šta će deca učiti u školi. Evo juče vidim da se sada uči kako je danak u krvi omogućavao dečacima da postanu važni u Turskoj hijerarhiji i tako napreduju daleko više nego što bi bili u stanju da su ostali u porodici. Jel vam to zvuči nekako poznato, jel liči malo na oduzimanje dece od siromašnih roditelja i davanje u hraniteljske porodice?

A šta je država? Pa država su ljudi koji imaju moć i koji takođe mogu biti poremećeni, ali ovaj put mogu naneti daleko veće zlo mnogo većem broju dece nego jedan sitan roditelj svom detetu. Tatjana Vojtehovski je na poternici jer je u svojoj emisiji "Život Priča" otkrila kako se deca u Srbiji oduzimaju roditeljima i preprodaju bogatima, od strane države. (uzgred Srbija od prošle godine ima ugovore sa 7 inostranih kompanija za usvajanje dece). Na poternici zbog toga što je povredila "tajnost podataka". A Srbija je još u potpunosti nerazvijena što se tiče oduzimanja dece, tek uvodi tu zapadnu praksu.

Znate kako će izgledati život u budućnosti? Pa neko pogleda elektronsku bazu podataka i nađe dete koje mu odgovara (koje može biti i sa prirodnim roditeljima), kupi od države licencu za odgajanje i dobije željeno dete na kućnu adresu.

https://www.facebook.com/photo...p;type=3&theater&ifg=1


Kakvo vlasnistvo nad decom ? Da nisi nesto opet pogresno "povezao". Da se ne radi o starateljstvu.

Kada kazes vlasnistvo, da li ti mislis na ropstvo ? Ako je to u pitanju... ne bi bilo lose da ti malo, za promenu postanes necije vlasnistvo.
[ Branimir Maksimovic @ 03.09.2020. 19:50 ] @
Citat:
pisac:
Citat:
Branimir Maksimovic:1. ona je na poternici zato sto se nije odazivala na poziv na sud.
2. emisija uopste nije bila o tome o cemu pricas nego o eskpresnom dodeljivanju dece *ocevima*.


Za 1 ne znaš kako sudovi funkcionišu (srećom za tebe) a za 2 si u pravu da sam u žaru borbe nesvesno malo drugačije interpretirao sadržaj emisije. Sad vidim, kad pročitam šta sam napisao. Što ipak ne menja bitno suštinu da država kada ima moć, tu moć u stvari imaju pojedinci i sigurno će je zloupotrebiti pre ili kasnije.


Pazi koliko citam ona se potpuno oglusila na sve pozive suda. Mislim ono, zenska misli da je iznad zakona...
[ pisac @ 03.09.2020. 20:32 ] @
Citat:
ssi:Kakvo vlasnistvo nad decom ? Da nisi nesto opet pogresno "povezao". Da se ne radi o starateljstvu.

Kada kazes vlasnistvo, da li ti mislis na ropstvo ? Ako je to u pitanju... ne bi bilo lose da ti malo, za promenu postanes necije vlasnistvo.


Znaš šta je vlasništvo? To je kada možeš da odlučuješ o sudbini nečega, prodaš nešto, udaš ga, i tako to.
E, država je vlasnik dece, a ne ti. Ti si samo staratelj, ako ti država dozvoli, a država može da ti oduzme dete i proda ga nekome. Bukvalno.
Ranije nije bilo tako jer su roditelji bili vlasnici dece, a sada je to država, a ti probaj da se potrudiš da to ukapiraš.

Možda si propustio da pročitaš da je Srbija prošle godine potpisala ugovore sa 7 inostranih kompanija za usvajanje dece. Deca postaju obična roba na tržištu, i to je proces koji se odvija više decenija unazad i tek će se dovesti do kraja. Ovo je tek početak.
[ pisac @ 03.09.2020. 20:46 ] @
No svejedno, da se vratimo na EPL špijuniranje.

Nisam utvrdio da se na mom SE ajfonu odvija GPS lociranje dok je isključen. Bar se softverski ništa ne vidi nakon paljenja, treba mu oko minut da utvrdi lokaciju kada se upali u drugom delu države.
Ali sam utvrdio da svaki broj koji se otkuca sa namerom da se pošalje poruka (pre nego što se pošalje), proverava na EPL serverima. Jako simpatično, epl zna kome pišete hteli vi to ili ne. To su metapodaci, vrlo dragocena informacija i koliko mi se čini jedan od razloga zašto je Snowden zbrisao iz Amerike u neuspelom pokušaju da osvesti svet.

iMessage se ne može isključiti dok se ne sazna broj vašeg telefona. Znači, i kada ga isključite u setovanjima telefon će svaki put nakon paljenja ili prijave na mrežu davati poruku da aktivacija iMessage-a može biti naplaćena od operatera, i svaki put treba da klikćete "cancel" sve dok jednom ne pogrešite i kliknete "ok" i telefon prijavi vaš broj na epl servere. Nakon toga možete da isključite iMessage ako želite, jer epl samo želi da sazna vaš broj a odluka za dalje korišćenje iMesidža je na vama.

Količina podataka koja se šalje EPL serverima je enormna čak i kada su sve moguće sinhronizacije isključene i sve moguće privatnosti uključene.
[ MajorFatal @ 03.09.2020. 20:51 ] @
Citat:
Branimir Maksimovic:
Pazi koliko citam ona se potpuno oglusila na sve pozive suda. Mislim ono, zenska misli da je iznad zakona...


Zanimljivo, ona je zapravo ušla u trag nekima koji su mislili da su iznad zakona, na primer Siniši Malom, a kaže da je nedavno saznala da se već tri godine vodi proces protiv nje a da nije dobila ni jedan poziv za sud niti obaveštenje, što je čudno jer je veći deo vremena bila na svojoj adresi, a sad su raspisali poternicu kad treba da se vrati sa odmora. Sudija koja je sa istom ekipom sudskih veštaka i advokata dodelila decu Siniši Malom i još par zaslužnih očeva je naravno nagrađena boljim radnim mestom. A gospođa od Siniše u zamenu za vraćanje dece otkazala učešće u emisiji, pa emisija išla bez nje. Ja na primer tako pročitao.
[ Windows2 @ 04.09.2020. 20:16 ] @
Citat:
Branimir Maksimovic:
pisac, da li si to mislio na Kinu? Tamo je taj fazon...

Fazon je globalni, samo sto postoje mesta za "beta tesiranja" na zamorcicima, poput Kine. Ili recimo trenutno Australije tacnije Melburna kad se radi o test fazi nekih novih taktika za borbu protiv aktuelnog opakog "nevidljivog neprijatelja". Kina je test poligon za sve ono sto se planira za ostatak sveta.