[ Boboje @ 18.10.2020. 23:23 ] @
Ima li na našem tržištu (u Srbiji) neki lak u spreju ili lepak, bez rastvarača. Kao zeleni Oho lepak ali da može ravnomerno da se nanosi. Imam neke delove od providne plastike koji su izgrebani. Poliranje mi nikako ne polazi za rukom, pritom ima i nepristupačnih detalja. Pokušao sam da prelakiram bezbojnim auto lakom i bezbojnim prajmerom u spreju i nakon nanošenja rezultat je savršen. Međutim rastvarač posle nekog vremena počinje da nagriza tu plastiku i postane mat, onako mlečno neprovidna. Imao sam Oho lepak u tubi i probao da nanesem tanak sloj i u suštini bilo bi odlično kad bih uspeo da ga ravnomerno nanesem. Ovako se po refleksiji svetla vidi da je površina neravna. Da li postoji neki sličan lepak u spreju? Ili neki lak? Pokušaću još lak za kosu, možda neće nagrizati plastiku, mada mislim da će površina biti lepljiva.
[ optimizator @ 18.10.2020. 23:54 ] @
Naravno da ima, ali hoćeš li naći kad ti treba to je drugo pitanje. Upravo se tako i zovu. Lak u spreju za plastiku. Ako ne uspeš da nađeš probaj obični bezbojni lak na vodenoj bazi koji ćeš nanositi pištoljem za farbanje.
Ima valjda i neki lak u spreju za štampane pločice, elektroničari znaju...
A zašto ti poliranje ne ide za rukom? Sa nekim Dremel graverom koji ima ,,mali milion" nastavaka možeš ispolirati bilo koji ugao ili deo nečega. Poliranje ti je trajno, a lak je lak, može se i oljuštiti.