Citat:
BuzzLightyear:
Matičar je umislio da je Bog... i posle neko kaže kako sam ja šef šalterušici.
Imam ja jednu mnogo bizarniju priču sa matičarima
Moja rođena sestra, koja živi u drugoj SFRJ republici rešila da svoju decu upiše u knjigu državljana Srbije.
Jer, ona jeste državljanin Srbije, deca su njena rođena, prema zakonima - može.
Pokupi ona od dokumenata sve šta treba, (i FT1P kojih je trebalo nekoliko) preda u matičnu službu i kažu joj: ovo ide relativno sporo, sačekaćete mesec-dva.
OK, kaže sestra, nije joj bilo ništa hitno.
Prođe mesec-dva-tri ... Raspita se moja sestra - nije još gotovo. OK, sačekaću.
Prođe 6-7-8 meseci ... nije još gotovo ...
Prođe godina dana - raspita se sestra - nije gotovo. Traži ona prijem kod načelnika matične službe, da vidi u čemu je problem? Kaže načelinik: izvinjavamo se ... biće uskoro ... ništa ne brinite.
Prođu dve godine (!) raspita se sestra - nije gotovo. Traži ona opet prijem kod načelnika matične službe, da vidi u čemu je problem: izvinjavamo se ... biće uskoro ... ništa ne brinite.
Sve dok "matičarka - boginja" kod koje je bio predmet nije otišla u penziju !!!
Šta se dešavalo?
Utripovala matora babetina, matičarka da "ne može to tako" "kako se kome ćefne da postane Srbin" i jednostavno - sve takve predmete nije rešavala. Neće i tačka! Valjda ona bolje zna ko sme a ko ne sme da bude upisan u knjigu državljana!
I pazi: niko joj ništa ne može!!!
Kad je otišla u penziju, novozaposleni matičar izvukao desetine takvih, nerešenih predmeta, sa "dna fijoke" koje "matičarka - boginja" jednostavno nije htela da reši.
I za mesec dana - predmet rešen, državljanstvo odobreno, deca upisana u knjigu državljana Srbije.