[ NECCA3 @ 13.12.2020. 14:50 ] @
Dobar dan, pravim POS aplikaciju za generisanje dnevnog izvestaja iz Galebove kase gp-100. Potreban mi je pouzdan nacin komunikacije kase i aplikacije. Istrazujem vec neko vreme i dolazim u iskusenje da komuniciram direktno sa kasom preko COM porta koristeci Galebov protokol kase. Laksi nacin je koristenje Galebovih drajvera, ali ne zelim da korisnik bude primoran da koristi i taj Third Party drajver, posto to resenje zahteva koristenje GUI-a tog drajvera. Nigde ne mogu naci drajver po definiciji koji nije spojen sa GUI aplikacijom, kako bih ga mogao koristiti programski. Kontaktirao sam i Galeb, ali samo su mi dali njihov protokol komunikacije, sto znaci da moram koristiti COM port.
Nadam se da neko ima lako resenje. Inace pravim aplikaciju u C# jeziku, koristim .NET. Ima slicnih tema ali su sve zastarele i jednostavno nisu ble korisne ni dok su bile sveze.

Evo nekoliko linkova Third Party programa preko kojih mogu izvuci excel tabelu, zatim je obraditi u mojoj aplikaciji, ali to onda otezava posao korisnika aplikacije:
https://galeb.com/program/fisk...aji/software-2/erk-komander-2/
https://galeb.com/program/fiskalni-uredjaji/software-2/gp-driver/

E sad evo potencijalnog resenja ali opet mora se posebno instalirati "protokol" fi550 koji opet zahteva posebnu instalaciju + ne znam da li ce raditi sa gp-100 kasom:
https://galeb.com/program/fiskalni-uredjaji/software-2/fi550-win/

I krajnje resenje koje bih izbegao po svaku cenu, da komuniciram direktno sa kasom preko COM porta koristeci protokol kase(iako je protokol za gp500, koriste ga sve kase):
https://www.galeb.com/wp-conte...12/protokol-gp-550-ver-105.pdf

Nadam se da ce biti zainteresovanih za ovu temu...