[ sandra.vracar @ 04.03.2021. 18:16 ] @
Pozdrav svima
Student sam i zivm u iznajmljenom stanu gde imam ovu ves masinu.Radila je jako dobro ali je od nedavno pocela da kaplje i ustanovila sam da voda dolazi od onog crnog creva izmedju bubnja i pumpe u prodavnici mi rekose da se zove F.
Odlucila sam sama da se bacim u posao zamene posto mi je majstor trazio samo hiljadarku za dolazak do mene plus delovi itd... a kao sto rekoh posto sam student nemam para za bacanje :)
Novo crevo me je u prodavnici kostalo svega 200 dinara i rekli su mi da se ono lepi uzela sam Sintelan lepak jer je on vodootporan .
Sad moj problem je kad sam skidala ovo staro nisam bas najbolje obratila paznju pa bi Vas zamolila da mi kazete do kog tacno dela crevo ulazi u kadu ves masine
Pogledajte sliku obelezila sam sa A i sa B meni neka logika govori da taj razrez A ide u kadu unutrasnjost a da ti listici ispod idu na spoljni deo kade
https://www.udrop.com/53x6/Gum..._slika_O_109895355_%281%29.jpg

koliko dugo da drzim lepak da se susi 24h ili 48h ?

Jos jedna stvar me zanima kad sam otvorila masinu spazila sam ovaj plasticni mehur koji ide od creva pumpe pa me zanima kakva je njegova funkcija ?

https://www.udrop.com/53x8/IMG_20210120_150845.jpg[ baresi @ 04.03.2021. 19:39 ] @
Crevo ulazi do "A", a kako dugo se suši ljepilo, vjerovatno piše na njemu. Prije nego zašrafiš dio creva koji ide na onu šolju, očisti je od praška da može hidrostat normalno raditi.
[ edi maj @ 04.03.2021. 20:48 ] @
Jesi li sigurna da si kupila pravo crijevo? Neke 306-ce su imale crijevo na šelne (slika).
Ako jeste pravo, kada skineš staro crijevo moraš prvo dobro očistiti i posušiti dio oko rupe. U taj urez A naspeš ljepila i dok je svježe ubaciš crijevo ali tu treba malo vještine. Moraš stisnuti taj dio B da A postane elipsasto, ubaciš jedan kraj, a zatim se varakaš da ubaciš i drugi. Potom još zaliješ ljepila na spoju gume i kazana. Ostaviš dan-dva.
[ edi maj @ 04.03.2021. 22:13 ] @
Ali prije svega znaš li u šta se upuštaš. Jedna je stvar ustanoviti odakle kaplje, a sasvim druga upustiti se u popravku. Koliko znam taj se dio ne može zamijeniti dok mašina stoji uspravno, skidanjem poklopca sa zadnje strane. Mora se ili poloziti na leđa/ bok, ili nageti na zid da je jedna osoba drži dok druga radi. Samo iskusni majstori sebi mogu priuštiti da nagnu mašinu na zid dovoljno da sami rade. Obaranje mašine na stranu nije baš ni lako ni bezazleno.
[ edi maj @ 04.03.2021. 22:13 ] @
Ali prije svega znaš li u šta se upuštaš. Jedna je stvar ustanoviti odakle kaplje, a sasvim druga upustiti se u popravku. Koliko znam taj se dio ne može zamijeniti dok mašina stoji uspravno, skidanjem poklopca sa zadnje strane. Mora se ili poloziti na leđa/ bok, ili nageti na zid da je jedna osoba drži dok druga radi. Samo iskusni majstori sebi mogu priuštiti da nagnu mašinu na zid dovoljno da sami rade. Obaranje mašine na stranu nije baš ni lako ni bezazleno.
[ sandra.vracar @ 05.03.2021. 14:52 ] @
Prvo hvala Vam svima na pomoci i savetima :)
Bilo bi mnogo lakse da ima ta pomenuta selna na kadi jer bi onda vezivanje bilo lakse i nema maltretiranja sa lepljenjem i cekanjem da se osusi
Pa sve u svemu nije toliko tesko bilo ....
Vodu iz filtera pumpe sam ispraznila jos prilikom skidanja starog creva,.
Ves masinu sam uz pomoc cimerke polagano spustila na desni bok (racunala sam da je bolje tako jer ako voda iz fioke za prasak ode ona nema gde da se slije,da sam na levu stranu okrenula najverovatnije bi voda mogla da osteti elektroniku tastaturu programator motor itd...
Rupu od kade sam osmirglala sa vodenom smirglom P180 tako da je glatka i spolja i iznutra ...Malu casicu sa mali tankim crevom sam dobro stegla srafcigerom selnu.Onda nanela po F crevu tanak sloj lepka po zljebovima creva isto po ivci sloj po unbutrasnjem i spoljnem delu kade i relativno je lako proslo kroz rupu kade jer je lepak klizav i guma prolazi .Donji delovi creva onaj spoljasnji rub od par cm je odmah uhvatio za spoljni deo kade
Stegla sam drugi deo creva za filter pumpe i sad cekam da se osusi do nedelje.... valjda nece procureti :)
evo slike

https://www.udrop.com/drWn/IMG_20210305_151644.jpg
malo me zbunjuje ovo sto crevo ide nakoso ... ali valjda tako treba ...zar ne ?

Inace ocistila sam malo unutrasnjost masine ! Nisam verovala kakve se sve tu prljavstine sakupilo po motoru kadi kucistu pumpi ...uzas

Da niko mi nije rekao cemu onaj mehur plasticni sluzi ? ja sam sve mislila da iz vodene pumpe treba direktno ide crevo za izbacivanje vode napolje iz masine a ono zapravo pravi presek .Prvo ide neko malo crevo izmedju pumpe i tog mehura a onda iz mehura nastavlja dalje ka kanalizaciju drugi deo creva za izbacivanje vode
Zar ovakav princip ne otezava masini izbacivanje vode ?
[ Java Beograd @ 05.03.2021. 15:02 ] @
Bravo, super si uradila! Svaka čast.

Lepak se brzo suši, kad je na otvorenom, ali kad ga ubaciš onako u žljebove, onda mu treba malo više. Sačekaj do nedelje.

Taj mehur nisam viđao na mašinama, i ne znam čemu služi.
[ edi maj @ 05.03.2021. 16:41 ] @
Svaka čast. Mnogi bi se muški postidjeti ovoga kako si ti to uradila, ali prava potvrda posla bice kada masina pocne raditi. Posuda nema neke znacajnije uloge. Ono sto ja mislim jeste da je neko (pod jedan) posudom htio osigurati dovoljnu visinu na kojoj mora biti crijevo da se ne bi desilo da stavljanjem crijeva u wc solju voda stalno istice i (pod dva) osigurati da se lako moze promjeniti crijevo u slucaju pucanja ili stavljanja duzeg, bez zavlačenja pod mašinu. Jos jednom, svaka cast, sad’ se mozes i oženiti.
[ baresi @ 05.03.2021. 20:07 ] @
Svaka čast i sa moje strane, baš me zanima šta studiraš, budući da imaš tehničku žilicu. Kad pokreneš mašinu, metni ispod neke novine, tako ćeš najlakše vidjeti dali kaplje sa creva.