[ BuzzLightyear @ 02.08.2021. 08:30 ] @
Bilo bi lepo kada bi sve pesme naših talentovanih forumaša bile objedinjene u okviru jedne teme, kako bi ih čitaoci lakše našli (ili izbegli). |
[ BuzzLightyear @ 02.08.2021. 08:30 ] @
[ nenadovic85 @ 02.08.2021. 08:50 ] @
Pišem pesme i ne mislim mnogo
neki kažu da ja ovo vogo šta li znači i sam naslov teme kada pišem ovde nosim teško breme od utiska vaših i mojega cilja samo pišem pesme al' sad reči biram znam da neću od ovog da zaradim mnogo ko još čita poeziju pod imenom vogo a sve vam je prosto i na dlanu dato sve što sklepam ovde u čitanke bato može neki lajk a može i smešak imam neka kola al' sam ipak pešak kraljeva je mnogo rasuli se na sve strane neki kažu bolje bi mi bilo da pišem romane pisao sam tako i romane pre pročitam par puta pa obrišem sve vrlo sam kritičan prema samom sebi nije sve za ljude al da pišem ja prestao ne bi nek tema zaživi jer za pesme nismo krivi nek se sklepa rima jer za svakog ovde vala mesta ima. [Ovu poruku je menjao nenadovic85 dana 02.08.2021. u 10:05 GMT+1] [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 09:04 ] @
pesma o internetu
postoje neke žice a može i bez njih internetom sada svaka reč nam plovi slova, reči i pokretne slike sve je to za ljude al' i za vojnike kažu stari od njih je i počelo vojska pravila oružije moćno ali narod hteo da bude tog deo pa je malu mrežu na internet sveo i ovo je pravo mesto da se ljudi druže a može i neke usluge da se pruže niko više ne izlazi iz kuće internet je tu a napolju vruće samo molim da deca nam mala ne nađu nekog, ko nam je budala i svi sad da pazimo šta ovde radimo a pametne lajkom da nagradimo mesto novca tu je lajk a šta ćemo jesti, mora stupit štrajk internet je ravan komunizmu ceo ali baš nas briga i mi smo tog deo. [ MajorFatal @ 02.08.2021. 09:08 ] @
Samo da podržim temu koja već u najavi deluje da će biti sjajna ...
[ SlobaBgd @ 02.08.2021. 09:15 ] @
Sjajne teme ubijaju, zar ne?
[ MajorFatal @ 02.08.2021. 09:17 ] @
Ne, ako neko ima tekst pesme "Priznaj da te oduvala ova moja stvar" iz broja fanzina odbačenih pesama YoPajtas! nek obavezno objavi. Hvala unapred.
[ BuzzLightyear @ 02.08.2021. 09:31 ] @
Da nije možda objavljeno u ovom broju? Svećice su na naslovnoj strani, a gde su svećice, tu mora da ima i duvanja.
[ nenadovic85 @ 02.08.2021. 09:34 ] @
Sada ću da vam pišem o njoj
mojoj jedinoj znam da je i bosa i žedna ali mog je srca ona vredna zbog nje ja ostavljam sve i zbog nje meni se plače možda nije tolko jaka da se uda za ludaka ali da je verim ja se dugo spremam jer ni jednu osim nje ja više i nemam ne znam šta bih sada radio i ljudima i bogu vazda sam dosadio možda sam u pesmi našao svoj put ali pazim da mi neko ne bude sad ljut o svemu ja mogu da osmislim stih ali da se živi može i bez njih probali su neki da u reči stave dela ali im se smejala tada svita cela a kad neki govoraši prosipaju reči ne znaju ni sami da beba zakmeči i tako ja sam pišem stih jer znam i tako ja s vama ubijam dušmana. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 09:48 ] @
Misliš
Misliš druže da je meni lako oko mene ljudi a u glavi pakao Misliš druže da ja nešto znam odavno ja sebi više ne pripadam Misliš druže moj baš je lako, pucaću, stoj Misliš sada ti ko me to raspameti i ko uze moje dane od boga blagodarne imam neku u grlu knedlu imam neku, al nemam ni jednu Misliš druže moj, a i drugi misle kakve su se to reči u meni stisle I što prosto knjigu ne objavim ali ja ne živim, ni u snu ni na javi kud bih ja sa tom popularnošću kud bih išao sa tim tegom ovako mogu sa rečima da se zafrkavam i da nikog baš ne ogovaram Misliš druže moj da je meni lako nema više ljudi a u glavi pakao [ BuzzLightyear @ 02.08.2021. 09:56 ] @
Zašto stvarno ne objaviš knjigu? Upavo čitam biografiju Šarla Bodlera (http://secanja.com/sarl-bodler/). Čovek je stvarno bio lud. Palio se na prostitutke patuljastog rasta. Uživao u smradu i truleži. Bio je sadista. Spiskao bogatstvo i živeo u dugovima u iznajmljenim stanovima, gde je ostavljao mrtve žabe i zmije... Na kraju ostao je upamćen kao veliki pesnik. Pročitao sam nekoliko njegovih pesama i mogu da ti kažem da su tvoje bolje.
[ nenadovic85 @ 02.08.2021. 10:00 ] @
Ako smirim dušu i srce, ako naučim se strpljenju, ako naučim kako s kritikom a kako sa fanovima, možda i objavim. Za to nikad nije kasno. Hvala na pohvali druže.
[ nenadovic85 @ 02.08.2021. 10:18 ] @
Nisam gladan, sad sam jeo
nisam gladan, pojeo sam burek ceo a što mi u stomaku onda neka praznina pije mi se kafa, ne znam šta cu s njima s njima što nam dušu vade s njima što nam nebo gase s njima što im srce stade s njima što nas kore sa terase dal' smo dobar narod ikada i bili ili su nas drugi u crno zavili tu smo na putu pa može svako da nas gazi neki bi bar svirnuli i rekli, pazi izmedu vekova i zbilje kadife i svile izmedu vekova i mora i starih odgovora [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 10:27 ] @
Odavno sam se rastao sa umom
izdao sam kuma, spavao sam s kumom a neki mi nude presto ja bih rađe u zatvor za sve resto ja sam kriv što Srbija nema more ja sam kriv što nam je sve gore i gore ja sam kriv što ne znamo kolika nam kuća seči drva, kidaj pluća ja sam kriv što me neki žale ja sam kriv što nemamo pare ja sam kriv što se ne bojim rata ja sam kriv što uvek udari brat na brata ja sam kriv što sam se rodio nisam znao da sam se dogodio ja sam kriv za sve resto neću zatvor, neću presto Podignuću i ja sablju visoko u nebo u dželata pretvoriću telo ja sam kriv za sve što se desilo desilo se a nije smelo. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 10:35 ] @
Hej, tu si
evo pišem ti a ti odbrusi kaži mi samo kako je tamo, ima li stvarno rajskih vrtova ima li zemlje i puteva kaži mi jel te boli glava ili ti se samo duboko spava kaži mi gde ću ja sad slomilo me vreme a još sam mlad kaži mi dal da zemlju kopam niko ništa iskopao nije kaži mi kad sam gladan šta da klopam dal boj opet mora da se bije da sam na tapetu ja to znam na tapetu sam jer sam sam i svako me pozdraviti može a srce veliko ispod tesne kože što li me vuče da pijem pivo što kad se napijem mrzim sve živo i kaži koliko da se protegnem pa da mirno i ja u zemlju legnem. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 10:50 ] @
Ja znam da mi Srbi mnogo smo jaki
ja znam da smo taki kaki A znam i druge, isto su jaki i oni su taki kaki al' ne znam dal su na suprotnoj strani ne znam zašto porekla se bojim Boga mi svima su odbrojani dani a vojnik crni na suncu se znoji i kažu opet prizivaš rat i kažu opet će brat na brat a ja slušam i tiho se smeškam rat je samo obostrana greška Neko će zlo ipak da nas snađe dal rat ili brat, potpuno svejedno ko će novi dom da pronađe šta je to u očima vredno. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 11:03 ] @
Izašao sam jednom, ja sam u grad
besna kola i ludi san pomislila glava da joj je sve ravno pa sama u diskoteku pravo tu su me sačekali neki ljudi neki se mršte a neki su ludi devojke oči otvoriše jasno a ja se svima nasmejah glasno i poče neka muzika da svira neki trans od kog se vibrira i poče tela da se njišu u mraku a ja gledam kojoj da dam žvaku počeh i ja da se naglo cimam nisam drogiran nit droge imam al me mesto zaludelo skroz počeh da skačem, oči zatvorih skroz priđe mi jedna dama lepa kao da je s ekrana ja ne znadoh šta da joj kažem u sebi se tešim, treba mi mlađe i tako dosta, duboko u noć dok telo nije umorilo se skroz izađoh ja na vazduh svež tada sam kosu terao na jež udari me neka božja praznina gledam oko sebe, svak devojku ima a ja nit pijan nit lud skamenim se tako, shvatih nemam kud dođoh kući bahato i glasno počeh stvari po kući da bacam ko sam šta sam ima li mi spasa probudih materu i oca poče svako nešto da zvoca a meni glava da prsne skroz otišo sam u bespuće neko u glavi odzvanja, jesam li ti reko i mirno sedeh na kamen čist oko mene pade list po list od tolike sreće, sad mi se plače ne znam šta me to snašlo sanjao sam neke apače a sunce ko da nije ni zašlo shvatih lagano da sam lud darovaše mi lep put a ja ne znam da li bih pošo ili bih samo u mestu osto i tako prođe još neki dan misli sve jače, ja sve više sam i posle ne znam šta je sve bilo rekoše zdrav si, samo ti se snilo. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 11:24 ] @
Moram da ti pišem
od ove praznine ne znam da li vazduh dišem probudim se jednom i sve mi je bedno počeh da kašljem ko slon u grlo ko da čuči avion cigare bedne ubiše me skroz bolje da pare dajem na loz al navika čudna kuka na ulici sve vuk do vuka ispili smo zadnje voćne kapi zasmetali i zapadu i Papi uzdamo se mi u Ruse a u srcu čuvamo i gusle al ništa neći biti ja da vam kažem od smrti, živeti je draže a sad idem da malo spavam smorio sam i sebe i vas i sutra ću da se izmotavam u tome nalazim spas. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 12:02 ] @
Vreme gazi i ne haje
sve se manje čovek daje ostavlja svu pamet za sebe a za druge baš ga srce grebe i tako padne sam u živi trans ima neki poso, kuću, ženu a tu je i pas ima neki hobi koji mu znači a sa sveta otišli su i najjači zato s Bogom najpre pa posle sa robom pomoli se ako veru znaš zato s Bogom najpre pa posle sa sobom isplači se pre nego se daš. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 12:21 ] @
Lepi su nam krajevi
lepe i sredine kad se beba rodi, prvo daš joj ime Lepe su nam žene, mi smo lepi ljudi al' o tome neka drugi sudi. Pamet sveta odavde potekla razvila se na sve strane otišla i deca neka u tuđini broje dane da se vrate, pitaju se kome nisu stekli avione nisu stekli slavu svetsku u džepu im novci zvecku vratiće se, biće kasno potrošačko društvo jasno potrošiće svoje pare na sve bivše im drugare. Al' to nije neki greh biće lepo, zavladaće se smeh svi ti silni rodoljubi uvek beže kad se život gubi A seljaka poso čeka, čuva njega zvezda neka sa parcele neće svoje makar nemo svoje proje. I Bogu je sve to milo, baš se tako njemu snilo gazda traži roba svoga bar seljaka jednoga. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 12:36 ] @
Ispričaću vam jednu priču
ali niko da se ne začudi mi smo samo mala deca a tek juče bili smo mi ljudi ide život unatraške po glavi nam opet vaške gazi vreme svojim smerom eno čovek priča s kerom i svak živi kako mora sve dok petli kukuriču da se živi, i to mora za detalje pitaj čiču Svako sebi mesto našo svak se bori za svoj stav polako s te reči dečko da si meni živ i zdrav A kad ne znaš kuda poći kad te stignu lude noći uzmi svesku pa zapiši za detalje obrati se čiči I važan je miran san, ja drugo i ne znam i važne su reči ove, makar sutra bile moje. I vreme će opet stati, ko će more obuzdati istorija sve je bliže, a mi uvek u sred krize Kako pretke dočekati, za detalje pitaj mati a kad treba vatre, dima, pitaj čiču, on to ima. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 20:46 ] @
Zavukla se neka zima
pod moju kožu da prostite jes' vrućina a ja slušam moga Božu Ako niste znali Moj Boža je samo pas evo sad ste to pitali i ja ću vam dati glas Mrak je pao svetla nema kad kad zucne i sirena Mrak je pao i ja padam zar opet da legnem gladan Nisam gladan zbog što nemam nego zato što se patim gledam samo svoj stomak i od sala da ga skratim Jedva čekam da usnijem darovaću sebi san neći ni s kim da se bijem evo baš sam umoran. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 21:07 ] @
Pitaju se svi
kako na vlast doći pitaju se svi da li može s pomoć stih da li može neka pesma laka da nas spase od ludaka da li može neki ton ili sopran saksofon ili mora da se pare zajme da pravimo mi plakate da lepimo ajme ajme posle da se pare vrate od koga si zajam uzo taj ti se pod kožu skrio ne bi li na vlast dopuzo bio biven ili bio ponovo će ustat narod na nas čeka celi svet svi će reći bravo bravo u Srbiji vatromet Klinci vole da se pale na odvratne te budale a nemaju od tog ništa nema puta do skloništa Prorežimska pesma ova da nas spase od nitkova prorežimska glavna slika šta se iza toga spika sve se zna i sve je laž doterali cara do duvara sve se zna u tome je draž a prazna nam buvara i vazda će biti tako, na vlast doći nije lako a kad vidiš celu sliku sav ti narod na gubitku. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 21:19 ] @
Nisam gledo vesti nekoliko dana
znam, nekima je to i duševna hrana ne znam šta se po svetu zbiva kome orden kome robija kome knjiga kome tapija neću da me vesti muče evo sedim ja kod kuće neću da mi mozak kvare oštrokondže i budale ja sam samo dobri bata od vesti me svašta hvata i nervoza, celuloza i mistrija i kirija pojma nemam šta sam reko, nekima je smešno eto pojma nemam šta sam hteo dao sam vam život ceo i od stihova može čovek da zaglupi neko o sto šakom lupi a neko ćuti, ćuti. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 21:28 ] @
Kad popijem zadnju kafu
biće to oko pola jedan e do vraga nemam jafu baš sam prost i bedan Stihovi te moji lože, o bože, bože stihovi su tu da tugu razbiju Jednom sam i ja bio mali da sam loš svi su znali odem tako nekud sam po selu ja razbijam neke cigle i sitnice da im vidiš samo lice kisele ti ove višnje što me nudiš, nema više ružne reči ja sam pričo svakome sam bio drag jadni moji vaspitači obrao sam zelen bostan kad dobijem keca, nisam smeo kasti smejala se neka deca, kad me otac upropasti Jesam bio biven al vredelo nije i opet će da se bije, evo sad će, samo što nije. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 21:38 ] @
Dajte neke lake droge
da izmislim nešto sad užasno me bole noge i strašno sam nevaspitan ja do srca njenog, samo bi hteo a ona se plaši, pa mi daje samo deo po deo i do love moram stići al me bole svi mišići imam kuću imam stan al strašno sam nevaspitan mislim ja da nešto znam, na duši mi svašta leži ne brini se, mogu sam, ajde beži, beži Pričao sam ja o svojim problemima i svi su mi savet dali sad problema više nemam ništa meni sad ne fali ali neću da se gordim nekome će to da smeta ja ću sebe da zarobim jer strašno sam nevaspitan. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 21:45 ] @
Zašto ne volim proleće
sve se tad budi i poleće Zašto ne volim zimu jer neće hladnoću da ukinu Zašto ne volim leto vrućina, eto Ali zato volim jesen kad sve pada ili mre jesen je za pesnike jesen se diše. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 22:12 ] @
Mi smo jaki i kad gubimo
mi smo jaki i kad vodimo mi smo jaki i kad spavamo mi smo jaki i kad sanjamo mi smo jaki za sva vremena. Al' smo slabi kad nas neko u srce dira kad nam božur od zemlje otima kad nam dira našu decu kad se klanja našem svetcu slabi smo jer nam se htelo zbog božura srce se vaznelo i sad čuči negde na nebesima a narod oprašta tuđim gresima dokle bre da se oprosti mora dokle da nas drugi uče Srbija je ljudi, sve do mora a vetar huče li huče Ma da se narode moj, ne lažemo više ceo svet je naš, tako nam se piše al' mi nikad to, nećemo reć hoćemo samo Prizren i Peć i celu zemlju od Boga otetu a ti objasni tvom detetu Kako si tuđe uzeo suze kako si tuđu prolivao krv sve je naše, pa kako se uzme nas nikad neće pojesti crv. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 22:24 ] @
Pričao sam jednom s Bogom
imao je jednu boljku on da umre nije mogo mesto smrti našo školjku Ja se čudim šta to priča zar da Boga smatram za slabića Al njegova muka velika beše stalno mu se ponavljao san došli ljudi pa ga teše ti si Bože bogom dan Ne beše mu to baš mnogo al' je ipak poslušao ljude Sada priča s drugim Bogom a s ljudima šta bude, bude. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 22:37 ] @
Malo mi fali da zaokružim poentu
šta ću, kad ovde, živim ko u getu Malo mi treba da otkrijem tajnu večeraću so i leba i gledati zvezdu sjajnu Svaki mi stih od kraja beži svaka mi strofa na jezičku ćuti Zbog mene svako kuče mi reži daleki su ovi besomučni puti Neću da spavam i da se nadam preskočiću molitvu svaku Bog je reko da moram da stradam jer sam sam u svom grehu Ne znam šta da mislim, a šta drugom da kažem izgleda da nismo čisti, kad se toliko laže Ma ja ću da ćutim i da gledam poso svoj za mene su drumovi, za tebe puti svaki čovek samo je broj Al' ima nešto što nas razdvaja i leči to su reči, reči Od reči kažu, da je sve počelo i majmun se rečima doveo u red po neku reč i kuče naučilo posle čoveka na njega je red I nemam pojma, šta sam sve čito kad bi me neko baš to pito I nemam pojma šta nam se zbilo dal se more opet okamenilo A jednu stvar znam jasno Dobro je i to kažem glasno. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 23:11 ] @
Kad te neko pita
s kim se u snovima družiš reci mu boli te kita šta ti meni imaš da pružiš Kad te neko pita s kime noću spavaš reci mu jasno neću da me ogovaraš Ali kad ti neko svoju ruku pruži čoveka si steko i s njim dalje produži --------------------------------------- Pitali magare, jel ti je teško robovlasnik broji pare, magare ga gleda smeškom Pitali i popa, da li znaš šta pričaš a pop ko pop, jedno isto nonstop A Boga kad pitaš, da ti kaže bilo šta Bog neće mnogo da razmišlja reći će ti jasno a nekad i glasno radi šta ti volja, ako ti je savest čista veća ti je pamet moja, ne treba mi tvoja bista. Pomoli se, jer takav je red ne boj se života, neće u nedogled. Pomoli se, jer to nešto znači I od mene Boga tvog, ima neko jači. [ nenadovic85 @ 02.08.2021. 23:41 ] @
Izmislili ljudi struju
kako bez nje živeti se moglo našeg diku sad u zvezde kuju a on skeptik, nije dobro Bar da požive još vek ili dva tad bi struja samu sebe izmislila I sad bi ljudi poskidali žice energija bi sama putovala licem Pa bi svako uzo neku kofu, da pozajmi struju i nahrani stoku Biće i to, jednog lepog dana struja biće skroz besplatna Baš je smešna ona magnet sprava ništa se ne kreće a struju nam stvara Tako se i naša okreće planeta niko je ne gura i nikom ne smeta Za sve je kriva referentna tačka oko nje se vrti svet a osa dugačka Kad već pitaš sve o toj crnoj rupi kupi treće oko i mozak ne tupi Ali samo jedna istina je prava crna rupa teška i nikad ne spava rekli meni ljudi da je svemir mali ajde i ti drug mi budi, mišljenje opali Znam da ne znaš i zalud se mučiš nikad nećeš znati ma koliko učiš Na prvome mestu prvo ti je vera kad ubediš sebe da si poput kera A onda ubedi i drugog da sanja mesto struje da on svemir ganja Sa strujom il bez nje isto nam je sve kružnica mog znanja, iskreno je mala gde si strujo moja, sad ću da te sanjam. [ nenadovic85 @ 03.08.2021. 00:10 ] @
Rešio sam i ja da izmislim nešto
referentna tačka pobegla mi vešto na koju ću tačku sad da se oslonim na vrh mi je pameti i sitno ja brojim pomagajte ljudi ako Boga znate struje ima, svega ima a ideje plamte Eto ta mi reč na vrh glave stade šta to tera vatru kiseonik da krade Dal' je vatra stvarno, neko živo biće diše ko svi mi, e to je otkriće Odavno je točak izmislio čovek a do vatre doći treba dubok koren kada ne bi znali da je vatra vruća misao bi cvetala a glava ko kuća zato pera kojot nikada ne padne tek kad vidi dole, seti se šta znade sve su nam ta pravila, izmislili ljudi pomozi mi sad, ajde čovek budi vatru ću sad ja da pospem sa ledom u komoru večnu zajedno sa dedom pritisak ću onda da napravim razni vatra gori, led se ledi, ko će da pobedi kada dođem ja sve do trojne tačke mislim da će svet pasti na glavačke led će da nam gori a vatra da mrzne otkriće je to da se čovek drzne samo mi još fali gravitaciju da pobedim da li gorim il se ledim, o tome da mislim ne bi istina je prava u stvarima prostim žiroskop je čudo veće od gluposti kada bi ga neka okretala sila i bez trenja, gravitacije ni promila mislim da bi tada otvorila se vrata nekog drugog sveta eto to je vatra. [ MajorFatal @ 04.08.2021. 09:51 ] @
Citat: BuzzLightyear: Da nije možda objavljeno u ovom broju? Svećice su na naslovnoj strani, a gde su svećice, tu mora da ima i duvanja. Ma jok bre, je l ti ja ličim da čitam čehoslovački, de si ovo našo, pravi naš domaći Yo Pajtas je bio u pitanju, tu su neafirmisani autori slali svoje radove, pa je i od takvih čoveku se učinilo da ne može da objavi baš sve pesme jer ne zadovoljavaju minimum kriterijuma, a posle kad je objavio broj sa tim odbačenim pesmama svi se složili da su bolje od onih odabranih. Bila je ta Priznaj da te oduvala ova moja stvar, gde se autor nesebično divio svojoj sopstvenoj poeziji, i bila je neka od dve strofe, gde prva strofa počinje sa: Ako si pank budi pank i reci to glasno, a druga sa: Ako si pank budi pank i ne govori nikom :) Evo flajer kako je izgledao: @nenadovic85 Odlične su ti pesme, ako sam dobro prebrojao na ovoj i onoj drugoj temi imaš bar 3/5 omanje zbirke pesama, znači još 20 pesama da objaviš i to je to, ali ne žuri da ne sagoriš, i obavezno daji naslove pesmama, kad objaviš i drugu zbirku možeš da konkurišeš za nacionalnu penziju, preporučio bih ti i online fanzin Poezin, kao i čitanje poezije Pesničenje, i izdavačku kuću Treći trg imaju konkurse pa ko pobedi objave mu zbirku .. [ nenadovic85 @ 05.08.2021. 16:16 ] @
MajorFatal, hvala ti. Sila je uz tebe.
[ MajorFatal @ 05.08.2021. 21:13 ] @
Nema na čemu. Misliš kao neka Plavetna sila (a da nije panduracija)?
Inače ne bih objavljivao konkurentsku poeziju, nego je moj crtež, ilustrovao sam već dve zbirke pesama pa ako budeš planirao nešto da objavljuješ možda će ti trebati ilustrator, moraš priznati da sam se dobro snašao da ilustrujem plavetnu silu, priznaj da te oduvala ova moja ilustracija? Pesma nije moja nego od drugarice koja piše pesme. [ MajorFatal @ 05.08.2021. 21:36 ] @
Evo kako bi to moglo da izgleda mnogo bolje. Šteta što je tema otvorena samo za vogonsku poeziju, ali ne i za vogonsko slikarstvo, jer bih imao štošta da dodam
[ BuzzLightyear @ 05.08.2021. 22:26 ] @
Jesu li ovo na slici logička kola Bamblvini 57 sub-mezonskog mozga za ploter atomskih vektora uronjen u sredinu koja je snažan proizvođač Braunovog kretanja?
[ MajorFatal @ 05.08.2021. 22:33 ] @
Mogu da budu, jer na slici je tradicionalni indijski crtež Sri Yantra sa pripadajućim transformacijama, a ta Sri Yantra je mnogo čudna i moćna, kad u Cernu otkriju Higsov bozon, indijci stanu pred Sri Yantru, i malo prate linije prstom i kažu: Pa mi smo ovo imali otkriveno i nacrtano još od 12-tog veka, a možda i ranije, da Higsov bozon postoji, i koje su mu osobine .. maltene sve je već nacrtano u Sri Yantri pa tako verovatno i logička kola koja pominješ.
[ nenadovic85 @ 06.08.2021. 10:59 ] @
Izdala me sada glava
neće pamet da mi dođe dosadila cura od morala al i ljubav jednom prođe prolazi mi tako svaki voz nešto se ne štrecam puno zaljubljen sam bio skroz a sad imam belo runo sada znam i sam ispao sam ovca njoj je noć bogom dan a ja osta sav bez novca kad ostane ona bez partnera, tog ubice il švalera ona meni šalje lajk, a ja glumim treći Rajh :) To sam sad smislio. Inače, Majore, imam te u vidu. [ MajorFatal @ 06.08.2021. 12:25 ] @
Paa .. ako počneš da daješ naslove pesmama, jer ja ovako ne znam o čemu je :)
[ nenadovic85 @ 06.08.2021. 14:43 ] @
Da, u pravu si Majore. Sledeća svaka imaće naslov, a za napisane smisliću naknadno kad ih izanaliziram.
[ nenadovic85 @ 10.08.2021. 15:03 ] @
Moderan čo'ek
Skinite se sa tv ekrana svaka reč samo je reklama rekla kazala uzduž i popreko jedan drugome za reč vadi oko i tako svaki bogovetni dan lepši vam je popodnevni san mesto vesti ti gledaj u nebo da se možda ne bi malkice zahebo a ja ću po svome delim packe i grafite A na dušu moju stavite kredite. [ Living Light @ 10.08.2021. 19:18 ] @
.....
odlicno. Samo nastavi... [ nenadovic85 @ 24.08.2021. 18:23 ] @
Vesna
Mislio sam da je volim zato sam je mrzeo i ponižavao al' ni ona ni ja više nismo svoji drznula se da tone u plač Jedina je vredela mog života jedina je znala šta ja sanjam i onda otišla za tog idiota od tad ja više ne mogu da spavam Bila je moja i u snu bila je sve što život može da pruži posle nje sve su druge ravne zlu ona to zna i kuži A sad nakon toliko vekova opet mislim da sam živ hiljade i hiljade sklekova zbog nas znam ja sam kriv. [ nenadovic85 @ 24.08.2021. 18:32 ] @
Sećanja na budućnost
Od toliko suza srce više ne može da diše, ravni su mi drumovi i staze, mojoj sreći ne prilaze. I više ne znam šta je bilo, i više ne znam ni šta sam to hteo, bio sam biven i ja sam prebijao, ali sad je na druge došao red. I ne znam da li pišem ili plačem, do definiciji sasvim sam lud, nije mi važno što mene ne mogu da shvate, neka shvate bar ovo što pišem. Došao je život i na moja vrata, došla neka druga, nepoznata i strana, uzalud mi se vere oko vrata, uzalud se borim za dan. Samo jedan dan i ništa više, da ponovo vidim te oči snene, samo jedan tren pa da u snu pišem, sve se srušilo za rad nje. [ nenadovic85 @ 04.09.2021. 20:00 ] @
Besmisao
Živim, radim, spavam i ne znam za rad čeg svake noći budan sanjam a za svetlost na druge došao je red pokušam da pobegnem u nešto ne znam ni sam kako bih ga nazvo pokušaj da razumeš vešto bar ti kad je meni srce prazno I evo opet došao je mrak sunce se izgubilo u sjaj pa mi sad svetli potpuni kolaps da je bar 19. maj Ali nije teško shvatiti prazninu svakom onom ko je ima i poznade teško je shvatiti većinu kad samo misle a ništa ne rade I nije ta većina u kosmosu bitna svake noći rodi se po zvezda istorija moja sad je sasvim sitna čemer, glad i beda za sve ono što nam se desi nikada ne traži krivca ipak smo mi samo čoveci pa mora nekad da nastane kriza i za kraj legni pa se ne budi i za kraj košmare sanjaj znaće svetlost kad da te probudi došao je 19. maj. [ nenadovic85 @ 04.11.2021. 18:37 ] @
Evo ovde, jedan link, možda je bezveze, mislim da je bolji Pink, al nema veze :)
https://www.youtube.com/channel/UC7B-NlNySaU7jC5gTpy_Vwg Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|