[ nenadovic85 @ 11.08.2021. 14:52 ] @
Svako se bavi nekim poslom, pa i da se ne bavi, sve jedno, dovoljno je da ode u bilo koju prodavnicu i da odlazi malo češće u takozvani šoping i primetiće da sve živo poskupljuje. Od prošle godine, 80% roba i usluga je poskupelo za 100%. Država ipak održava neki socijalni mir, pa osnovne životne namirnice, kao i struja, voda na primer su na istoj ceni. Pa se ja pitam zašto? Jel to zbog Japana sa čijom smo valutom jednaki. Ne znam kako se kaže ali 100 dinara je 100 jena.

Verovali ili ne i ja po nešto radim, da li i ja da korigujem cene?
[ BuzzLightyear @ 11.08.2021. 15:44 ] @
Ako klijenti hoće da plate više, onda mislim da treba da koriguješ cene.
[ test1234 @ 11.08.2021. 15:55 ] @
Približavaju se izbori, treba napraviti privid da je sve ok. a to košta, to ćemo kao i uvek do sada platiti kroz razne vidove mahinacije. Nije samo to ali utiče dosta.
[ Java Beograd @ 11.08.2021. 17:30 ] @
@nenadović
Aj' navedi šta je to poskupelo 100%, pa možemo da diskutujemo dalje.

Ne računajući sezonsko voće/povrće, lubenice i slično.
[ nenadovic85 @ 11.08.2021. 18:01 ] @
Klime, pranje auta, step kesice, kuhinje po narudzbi, garniture, komode, kancelarijske stolice, laserski štampači, televizori, laptopovi, tableti, telefoniranje, sms, internet tu i tamo, USLUGE MOBILNIH OPERATORA I TELEFONI KOJE NUDE, sredstva za sanitariju, paušalno vođenje knjiga, otvaranje preduzetničke radnje, izdavanje pasoša, cigare, vino, TAKSE U POŠTI za popunjavanje priznanica ... ima po dosta veliki spisak.

[Ovu poruku je menjao nenadovic85 dana 11.08.2021. u 19:13 GMT+1]
[ BuzzLightyear @ 11.08.2021. 18:07 ] @
Gvožđe je skočilo za jedno 100%, sa 90-100, na 180-190 dinara.
Građa je sa cene od 26.000-27.000 skočila na 37.000-38.000 dinara.
Litar ulja je koštao 110-115 dinara dok ga je sada teško naći ispod 200.
Kukuruz je koštao 25 dinara po kilogramu, danas je 45.
Koncentrat za junad, džak od 40 kg koštao je 1.000 dinara, sada 1.650.
Od januara je veća i pretplata za javni servis – za RTS i RTV tako umesto 255 dinara mesečno plaćamo 299 dinara.
Bitkoin je sa nekih 10000$ dostigao cenu preko 40000$.
[ Living Light @ 11.08.2021. 18:27 ] @
[ BuzzLightyear @ 12.08.2021. 09:45 ] @
Bankarske usluge skuplje i 100%.

https://www.bizlife.rs/bankars...o-banaka-ili-pljacka-gradjana/
[ SASA M. @ 12.08.2021. 10:42 ] @
https://www.stat.gov.rs/sr-Latn/oblasti/cene/potrosacke-cene

verovatno ima neki relevantniji sajt, ali eto ovaj za pocetak
[ nenadovic85 @ 12.08.2021. 11:09 ] @
Bravo SASA, znači ipak ima inflacije. A Vučić pominje 0,6% inflacije. Nema, spremaju se izbori. Po novom zakonu on ne sme da bude nosilac liste, pa videćemo, ko će koga i za koga.
[ jovajovic100 @ 12.08.2021. 11:24 ] @
Ajd sada bez zaebavanja , sta je to inflacija , promena vrednosti jedne valute
prema drugoj ili nesto drugo . Kolike su promene cena pomenute robe po svetu ?
[ BuzzLightyear @ 12.08.2021. 11:29 ] @
To za listu mora da je smislio Emanuel Goldstin (a.k.a. Đilas) lično! Ništa mu to ne vredi, glasači su i do sada zaokruživali na osnovu broja. Neka stave četvorocifrene brojeve, pa da vidimo kako će se onda snaći! Ministarka Irena zna da barata brojevima čak do sedam cifara, ali da vidimo kako bi se prosečan glasač SNaSao sa četvorocifrenim brojem i ćirilicom!
[ nenadovic85 @ 12.08.2021. 11:40 ] @
Citat:
jovajovic100:

Ja mogu po "seljački" da ti objasnim.

Inflacija nastaje kada na tržištu nastupi veća količina novca, od ukupne vrednosti ponuđenih proizvoda. Da "narod" ne bi ispraznio rafove, diže se cena proizvoda i eto sad je stanje takvo kakvo je. To na unutrašnjem planu. I mislim da je univerzalno. U poslednje vreme ljudi često nalaze falsifikovane dinare. Ja našao falsifikovanu novčanicu od 500 dinara. To je možda deo problema. Druga strana problema je ta što "država" IPAK štampa previše novca.
[ Java Beograd @ 12.08.2021. 12:06 ] @
Citat:
SASA M.:
https://www.stat.gov.rs/sr-Latn/oblasti/cene/potrosacke-cene

verovatno ima neki relevantniji sajt, ali eto ovaj za pocetak

Nije ti ovo dobro. Ovde piše 3.5%, a dobro jer poznato da je bar 80% roba i usluga poskupelo 100%
[ mjanjic @ 12.08.2021. 12:08 ] @
Citat:
nenadovic85:
Po novom zakonu on ne sme da bude nosilac liste, pa videćemo, ko će koga i za koga.

Po kom zakonu? Zar i do sada nije važilo da onaj ko nije na listi kandidata (npr. za poslanika na republičkim izborima) ne može da bude nosilac liste?

Ali, najbolji su mi botovi koji na nekim portalima prebacuju onim drugima komentare tipa "samo ste se uhvatili za Đilasa i Jeremića, nemate nikakvo novo lice...", a ovaj njihov je kao nov na političkoj sceni? Nije bio nov ni tamo 2008. ili 2012. godine.

Ono što je najgore, svi ti političari gde god su branili srbe, tamo srba više nema (Krajina, delovi BiH...), i opet nam kroje kapu umesto da su još krajem 90-ih počišćeni sa političke scene.

Treba izgleda uvesti zakon da niko ne može da bude na bilo kojoj javnoj funkciji duže od 2 mandata, pa ako je 2 mandata bio poslanik, onda više ne može da bude ništa, ni ministar niti predsednik niti bilo šta drugo. Ali, opet bi se našla neka rupa u zakonu...
[ BuzzLightyear @ 12.08.2021. 12:15 ] @
Očigledno da nije važilo:

https://www.rik.parlament.gov.rs/tekst/sr/1937/izborne-liste.php

P.S.
Jesu li bili izbori prošle godine?
[ nenadovic85 @ 12.08.2021. 12:24 ] @
Ja koliko znam, Aleksandar Vučić je Predsednik Srbije. I to već dva mandata. Na treći mandat nema pravo. Te stoga ne može da se kandiduje. A ako hoće da bude poslanik, nisam siguran, onda valjda može. Ali to je "s konja na magarca". Lepše bi mu bilo da ode u političku penziju i bude nezavisni analitičar.
[ BuzzLightyear @ 12.08.2021. 12:31 ] @
Postoji više nivoa vlasti. Ovaj koji mi vidimo i glasamo je samo vrh ledenog brega. Ispod toga su stranci, stranka, investitori...
[ nenadovic85 @ 12.08.2021. 12:54 ] @
Ne glasamo mi ništa. Baš ono što je Vučić predviđao će se desiti. Citiram: "Neće meni neki ambasadori da kroje politiku" E baš to se dešava! Zavrću nam slavinu sa svih strana. Da bi Srbija bila zaista nezavisna i jaka, moramo razmišljati kosmopolitski. Kao na primer: "Kapital nema ime i prezime" ili "Poklonu se u zube ne gleda"

Stalno se pozivaju na Švajcarsku koja je decenijama, ako ne i vekovima nezavisna. Tamo ti je život sigurica, baš zato što su liberalni. Treći Rajh je tu čuvao pare i zlato itd...

A da bi zaista skočio bruto domaći proizvod, sama reč kaže moramo da proizvodimo i IZVOZIMO.

Java Beograd,

Nije ti ovo dobro. Ovde piše 3.5%, a dobro jer poznato da je bar 80% roba i usluga poskupelo 100%

--------------------

Nemoj da si ironičan, nije trenutak. Ima tu po dosta materijala za jednu ozbiljnu smenu garniture.
[ Java Beograd @ 12.08.2021. 13:07 ] @
Citat:
nenadovic85:Od prošle godine, 80% roba i usluga je poskupelo za 100%. Država ipak održava neki socijalni mir ...

Citat:
Java Beograd: Nije ti ovo dobro. Ovde piše 3.5%, a dobro jer poznato da je bar 80% roba i usluga poskupelo 100%

Citat:
nenadovic85: Nemoj da si ironičan, nije trenutak. Ima tu po dosta materijala za jednu ozbiljnu smenu garniture.

Smena "garniture" ? Može, uvek i u svako doba. Samo, ne zbog triipopostotne inflacije. Može zbog drugih stvari.
[ jovajovic100 @ 12.08.2021. 13:14 ] @
Citat:
nenadovic85:
Citat:
jovajovic100:

Ja mogu po "seljački" da ti objasnim.

Inflacija nastaje kada na tržištu nastupi veća količina novca, od ukupne vrednosti ponuđenih proizvoda. Da "narod" ne bi ispraznio rafove, diže se cena proizvoda i eto sad je stanje takvo kakvo je. To na unutrašnjem planu. I mislim da je univerzalno. U poslednje vreme ljudi često nalaze falsifikovane dinare. Ja našao falsifikovanu novčanicu od 500 dinara. To je možda deo problema. Druga strana problema je ta što "država" IPAK štampa previše novca.

Da ja tebi po seljacki objasnim :)
Koja drzava , Amerika ili EU ? Amerika je gurnula 2.000.000.000.000 $ u opticaj glanc novih ,
jos mirisu na farbu . I Eu je gurnula minimum 400 miliardi evra , koliko sam procitao . Verovarno
i vise , i time su svoju inflaciju nabacili na grbacu po celom stanovnistvu sveta . Ovaj nas Av je
sitna riba pljuckavica u celom poslu , nevazna gnjida . Svi americki super bogatasi su postali
duplo bogatiji za zadnjih godinu dana . Miliardama se gadjaju kao klikerima . Gvozdje je u celom
svetu poskupelo skoro 100% , plastika je otisla gore , staklo , bakar . Ulje je svugde poskupilo ,
meso je poskupelo ohoho .

Korona je odradila dobijeni zadatak .
[ nenadovic85 @ 12.08.2021. 13:17 ] @
@Java

Ok. Ja sam to i pitao. Zašto poskupljuju proizvodi 100% ako je inflacija 3,5%. Znači, negde nam novac curi. A gde? Pojma nemam. Mogu samo da nagađam. Na primer, nismo profitabilni. Ulaže se u objekte koji su potrošači a ne proizvođači. Da bar imamo neke top menadžere u tim objektima a da žive ovde i ovde troše pare, ne. Nego pletemo kablove, gledamo pink, šaljemo sms poruke itd...

[Ovu poruku je menjao nenadovic85 dana 12.08.2021. u 14:38 GMT+1]
[ nenadovic85 @ 12.08.2021. 13:26 ] @
@jovajovic100

https://www.youtube.com/watch?v=82CnY0CSbEQ

Tu je naša nesreća. Poslušaj dobro sve reči.
[ Nj_13 @ 12.08.2021. 13:40 ] @
Primarna emisija dinara je slijedila takve emisije dolara i eura.Oko 12 do 15 % izgleda.Tolika je inflacija svugdje,a kursna lista ostaje ista.Trka pri spašavanju novca zamjenom za robu uglavnom iz robnih rezervi pravi ove neobične nestašice i nesklad u poskupljivanju.Nema šanse da Srbija ne radi primarnu inflaciju.Morali bi revalvirali dinar i mjenjati kursnu listu.To bi svjerske banke ignorisale.
[ MajorFatal @ 12.08.2021. 14:10 ] @
Neko reče da je eura od početka korone doštampano 15% to je tih 400 mld, a dinara 40% ... "da ne bila kriza zbog korone" :)
[ mjanjic @ 12.08.2021. 15:00 ] @
Citat:
nenadovic85:
@jovajovic100

[ jovajovic100 @ 12.08.2021. 15:04 ] @
Citat:
nenadovic85:
@jovajovic100

Ti bi hteo ovo

https://www.youtube.com/watch?v=3_7fYTObkrw
[ BuzzLightyear @ 12.08.2021. 15:12 ] @
Ako ljudi samo sede kod kuće i pišu po forumu može Bajaga do večnosti (i dalje) da peva "pada vlada". Najbolja vlada na svetu će se pokvariti ako nema naroda koji će je kontrolisati. Nije kriva vlada.
[ nenadovic85 @ 12.08.2021. 16:11 ] @
Citat:
jovajovic100:
Citat:
nenadovic85:
@jovajovic100

Ti bi hteo ovo

https://www.youtube.com/watch?v=3_7fYTObkrw

DA. To bi hteo. I ja i sav narod mojjjj... Inače, može i preko interneta da se utiče na vlast. Čekam da neko otvori temu: "Izbori 2022" I da se svi sa foruma dogovorimo za koga da glasamo. Nek svako proguta po gnedlu i nadjemo kompromis, al bez zahebancije. Ja neću da kažem ko je moj favorit. Čekam prvo vi da se ispucate, jer ste se verovatno bolje "snašli" u moru opcija i funkcija.
[ Living Light @ 12.08.2021. 16:28 ] @
Eee, moj Brajko,
Ja se nisam snašao u tom Moru Funkcija, Niti u mahinacijama, jednostavno, NE znam to.

Evo vec 4.-ti mesec cekam da mi RZFZO uplati koju kintu
na ime bolovanja,

Pa da platim makar racune, da me ne skinu sa struje i NET-a.
[ nenadovic85 @ 12.08.2021. 16:35 ] @
Dobro Living, onda je tebi opravdano da ne iznosiš ime svog favorita. Ako si raspoložen, možemo tebe da kandidujemo pošto SNS skuplja potpise po narudžbi. Skupimo čas deset 'iljada potpisa, predamo izbornom štabu i čekamooooooo... iiiii GOLLLLLL, pobeda, skupimo se na livad'če, može ušće ili hipodrom i pevamo Hriste Bože Raspeti i Sveti, Srpska Zemlja, kroz oblake leti...
[ Living Light @ 12.08.2021. 16:39 ] @
Maaaa, necu tako!
Ako može, ja bi ovako:

https://www.youtube.com/watch?v=AmpjyQZ88Hc

...bice pozvani Svi sa Foruma ES :)
[ nenadovic85 @ 12.08.2021. 16:58 ] @
Znači da se je' i da se koka holesterol, da se pije pivo i povraća, da se vataju pevaljke s masne prste...i bre Living mora da si 68-aš.

https://www.youtube.com/watch?v=aorHbNWhLE4
[ Living Light @ 12.08.2021. 17:35 ] @
nenadovic85,
Ma ja sam još stariji,....ja sam 63-e god.

Mi kada smo skidali lustere, to je bilo na nešto ovako:

https://www.youtube.com/watch?v=FYGTT7YhywA
https://www.youtube.com/watch?v=4-43lLKaqBQ
https://www.youtube.com/watch?v=CyVuYAHiZb8

[ nenadovic85 @ 12.08.2021. 17:43 ] @
Poštivam. Ja se inače družim sa "matorim drtinama" da naučim nešto. Ali slabo mi se lepi za mozak. hihihihi
[ Living Light @ 12.08.2021. 17:56 ] @
H V A L A !
Inace, te straije rade posao bolje nego ove danasnje sa 3cm noktiju,
sa dopunskim trepavicama, a o Wonder-Bra Grudima da i ne pišem :)

Ove starije jos umeju da skuvaju i Nedeljni rucak,
pa te bude sa mirišljavom kafom u krevetu,

..a ove mladje,
odu kuci taxijem u pola 06:00h,
..a ja mogu da se držim za kvaku od Fižidera ceo dan :)

..dok mi se Tašta Subotarka ne probudi :)
(a celu noc oka nije sklopila, samo je Nadzirala, i slušala)
[ nenadovic85 @ 12.08.2021. 18:11 ] @
Teško tebi, ja tek planiram da se ovaplotim, tj. stupim u bračne tekovine sivih nijansi.
[ Living Light @ 12.08.2021. 18:18 ] @
UUuu, pa Ti si na konju!!!
Ma, Ti si SUPER!
Još imaš vremena i da se razvedeš

..a ne kao ja..
imam vremena samo da rezervišem grobno mesto.
Ali necemo o tome...
[ niki212 @ 12.08.2021. 18:25 ] @
Living Light ima svoj favorit na izbori Ilona Anna Staller
[ nenadovic85 @ 12.08.2021. 18:26 ] @
Nedaj se Living, još si potreban čovečanstvu. Zar ne znaš da je ovaj forum, riznica mudrosti. Kao što su nekad pisali stari ljudi na pergamentu, sad pišu ovde. Nema šta nije rečeno i raščivijano. Nadam se da su tome doprineli i moji mnogobrojni pređašnji nikovi, stavovi i razmišljanja. Ovde smo svi samo reč. Reč i Delo. A tako je sve počelo.
[ Living Light @ 12.08.2021. 18:33 ] @
Citat:
niki212: Ilona Anna Staller

eel to neka Frigidna kao ona iz EU parlamenta,
zvana Ursula?
Eevo, nasao sam je:
(a i Ona je,...jadan joj muž, nahhebbo kao žuti)
Ursula:
https://rs.sputniknews.com/201...-fon-der-lajen-1120252866.html
[ SlobaBgd @ 12.08.2021. 18:59 ] @
Ajde nemoj da se foliraš da ne znaš ko je Ilona Anna Staller!
[ Living Light @ 12.08.2021. 19:08 ] @
Kada se SlobaBG javi, ..ja se više NE javljam!
Kritikuje me i uzduž i popreko,
NEuporedivo više nego druge članove.
Šta mu je...Sam BOG zna?

Kao:
-Ja se prečesto javljam,
-Pa stalno nešto dobacujem,
-Pa Kritikujem,

eevo sada posle SlobeBG odustajem da išta novo kažem.
Pa nek a ON nastavi svojim ritmom.

Pozdrav,
Svako Dobro!
[ SlobaBgd @ 12.08.2021. 19:23 ] @
Čekaj, Roberte, je l' ja ne smem da ti se obratim na forumu? Gde ti ovde vidiš napad ili kritiku?
[ Living Light @ 12.08.2021. 19:35 ] @
SloboBG,
Šta god napišem,.... Čekaš kao MEČ Loptu.

..da me sasečeš, onako iz petnih žila,
(pa ko ume da se ofrkesti-- Uspeo je)

Zahvaljujem Ti se na svim savetima sa ES-a,
i hvala Ti na svim nahhpiččkavanjima ovde sa ES-a.

Veliki Pozdrav Beogradu,

[ nenadovic85 @ 12.08.2021. 19:43 ] @
Nemo se zadirkujete... ne znam vašu intimnu history ali ja stvarno nisam znao ko je ta dama, a onda video guuulišave slike, pa mi bilo jasno da sam je nekako preskočio u celooooooj mojoj mladosti puuurnohubcenja.
[ Living Light @ 12.08.2021. 20:08 ] @
Pogrešio si temu!
Ovo sto si napisao trebalo je da ide ovde:
https://www.elitemadzone.org/t506908-0#4007843

Mozda bi trebalo da Pazis, gde šta pišeš
Možda je tako naj bolje

[ Living Light @ 12.08.2021. 20:10 ] @
Nisi Ti ništa preskočio.
I nisi ništa propustio.

budi spokojan...
[ nenadovic85 @ 12.08.2021. 20:13 ] @
E sad mi je lakše. U vaše vreme gosn. Living, kupaći je išao od članaka do grla, ova dama je bila "u to vreme" kao naša Eva Ras. Koja sad čami u muvari nekoj, stara i iznemogla. Jedino joj još jezik radi kako treba, kao i svakoj google babi :)
[ Living Light @ 12.08.2021. 20:22 ] @
Mani ti Evu Ras,
Ona je igrala uloge kakve su bile potrebne trenutnom sistemu.

Nego, šta če mo sa današnjim Lepojkama od 4cm noktima?
Da li znaju, makar jaja da ispeku?

O Nedeljnom ručku mogu samo da sanjaju!
Ili da ga naruče ON-LINE,
[ nenadovic85 @ 12.08.2021. 20:35 ] @
Ne znaju one ni da se kecaju, kamo li jaja da "ispeku". Znaju samo da poziraju i pričaju gluposti. Što veća glupost, veća slika i šokantniji natpis. To njima treba, popularnost. Onda ih svi zovu, ne moraju ni da pevaju, čak ni da pričaju. Dovoljno je da imaju dil sa novinarima i eto nama radosti.

A ako misliš na domaćice, ima ih raznih. Neke sanjaju da budu kao te sa ekrana, neke misle da mogu, a neke pak, digle ruke od toga pa gledaju da se udaju, ali bar da ne moraju krave da muzu. A opet s druge strane ima onih koje muzu krave. Svaka čast.

A ti pitaš šta ćemo s njima? Kako ko. Neko će da ih plaća, neko će džabe, neko će zdravo zdravo, a neko da se samo krsti, pojma nemam. Otišla mi tema na drugi kolosek prvi peron lijevo.

Da vidimo mi kako da obuzdamo tržište. Svi kukaju na Severnu Koreju, ali tamo su razlike u platama i penzijama 10-20%. Ovde kod nas, neki tajkun, bilo koji, ne znam ih jer su "tajkuni" može da nas sve kupi sa usssrranim gaććama. A neki nemaju ni 'leba da jedu.

Znači strašno vreme došlo. Kažu državne rezerve su 400 milijardi dolara ili evra ne sećam se. Pa za šta se te pare čuvaju, majku mu, za saranu?

I ONO ŠTO JE KLJUČNO. KAD SE POVEĆAVAJU PENZIJE, PLATE I SOCIJALNA DAVANJA, NE TREBA DA SE TO RADI LINEARNO, NEGO OBRNUTOM PROGRESIJOM. Tj. male plate povećati na veće,a veće zadržati na tom stanju. Ili ovako, ako imamo tri, četiri klase (razreda) ovako to treba odraditi povećati minimalac za 10%, srednju, takozvanu radničku klasu, za 5%, a ovim "stručnjacima, ili kako da ih nazovem, bizgovima, povećati za 1%. Tako rade ozbiljne države. Ali ne sme država to, odmah bi pala vlada. Ali to mora kad tad da se odradi, jer smo već odavno izgubili tu radničku klasu koja najviše trpi. A o socijalnim slučajevima i da ne pričam. Nego šta naša država radi. Gasi požare. Ko se pobuni, odmah dobije nešto, a oni jadni koji ne mogu da se organizuju i ne bune se, ko ih šiša. E ne može tako.

I na kraju jednostavno pitanje. Zašto gospodin Vučić lelemud, ne priča o povećanjima u dinarima a ne u procentima? Ne sme, jer će izbiti štrajkovi ONIH koji misle da zaslužuju više. Pa sram ih bilo. Nek lepo kaže, svima će penzije biti povećane za hiljadu dinara. To su pare. Neko ko prima deset hiljada, primaće jedanaest, njemu to znači kao hleb nasušni. Onaj koji prima sto hiljada, njemu ne znači ništa, ali pare su pare.

Razočarali su me do srži.

[Ovu poruku je menjao nenadovic85 dana 12.08.2021. u 21:46 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao nenadovic85 dana 12.08.2021. u 21:48 GMT+1]
[ Living Light @ 12.08.2021. 21:17 ] @
Je li, Nenadovic,
Ti kao neka Sindikalna majka?

Uspeces..Kada?
Ne vredi,....Puška ti je kratka!

(u ovom momentu
PAR : SOC ...1 : 1 )
[ nenadovic85 @ 12.08.2021. 21:33 ] @
Što kaže Šurda: "Ako nemaš taj kantar za pravdu ovde u srcu (lupa se po grudima), džaba si učio fakultet"

Ja se držim te devize. Aman ljudi svaki posao je težak na svoj način. Neki više fizički, neki više mentalno. Za neki posao moraš više da učiš, neki skapiraš za pola sata. Ali rad je rad. Kad bi mi kao narod više cenili sebe, ne bi tako olako pristajali na minimalac i rad na crno. A toga puna Srbija. Treba nam dostojanstvo i da se svi kolektivno pobunimo.

I to tako, što niko neće da izađe na izbore. Za početak. Pa kad izađe 20% Vučićevih, da vidimo da li smeju da nastupaju javno bez legitimiteta. Ima u mišiju rupu da se sakriju. Samo da prođe zima, eto nama radosti.
[ BuzzLightyear @ 13.08.2021. 08:02 ] @
Ako bi ostalih 80% izašlo na ulicu, onda verovatno, ali ako sede kod kuće... ništa od toga.
[ nenadovic85 @ 13.08.2021. 13:28 ] @
Će da izađemo, što da ne. I to BAŠ na dan izbora. Ima da se skupimo ispred svake zadruge, škole, bioskopa, gde se već glasa, ali neeee, mi ne glasamo, mi se onako dobrovoljno skupljamo... a onda da dođu autobusi i da nas pokupe, redom iz svakog kraja Srbije i pravac BEOGRAD. Da čekamo izborne rezultate. I da vidimo šta kažu režimski mediji a šta kažu opozicioni. Pa u skladu sa tim postupamo, nastupamo i tako to.
[ Bradzorf012 @ 19.08.2021. 16:22 ] @
Citat:
nenadovic85:
Tako rade ozbiljne države. Ali ne sme država to, odmah bi pala vlada.

Država propisuje plate onima kojima je poslodavac, ni manje ni više. Propisuje i minimalac. Preciznije, socijalno ekonomski savet u koji ulaze predstavnici vlade, poslodavaca i sindikata.
[ nenadovic85 @ 20.08.2021. 19:22 ] @
Jasno. A šta rade privatnici ??? Oni koji zapošljavaju narod ??? Kamo sreće da se bar drže minimalca, nego ni to ne poštuju i niko ne odgovara. Potpisuju se neki ugovori na dve tri nedelje i slično... Ima do duše i onih koji poštuju zakone. Zato povećati minimalac na 40 k dinara. I povećati kazne za sve poslodavce koji zapošljavaju više od deset radnika. Jer je 10 radnika neki stepenik koji se teško prelazi. Ovi ispod toga, muljaju, šićare na sitno i to nije neki trošak za državu, pušta ih i inspekcija... Ali ti bato zaposliš 50 100 radnika i teraš kera ko da si Bog. Mrš bre...
[ Bradzorf012 @ 20.08.2021. 21:30 ] @
O toj temi se ovde naširoko razgovaralo, ne na posebnoj temi koja bi bila namenjena baš za to, nego kroz mnoge druge. Različiti su stavovi i razmišljanja, imalo bi se mnogo toga reći.

Uzgred, pogrešan ti je tok zaključivanja. Minimalac je potrebno povećati iz drugih razloga, ne zbog onoga što si naveo. Otprilike kao da kažeš, pošto lopovi mnogo pljačkaju banke, a policija i sud ne uspevaju da ih uhvate, onda da im smanjimo porez na dobit. Pa ono, baš logično.

Evo, baš ovih dana je bila priča o povećanju minimalca, mislim da je prošlo. Uglavnom, privatnici poslodavci su rekli može, smanjite poreze i doprinose za minimalac. Hau jes nou.