[ jorga @ 18.04.2004. 01:10 ] @
Mnoge firme daju dosra para kao sponzaori mnogih manifestacijam klubova ... Zanima me da to predstavlja samo markenting ili oni dobijaju i neke povlastice? |
[ jorga @ 18.04.2004. 01:10 ] @
[ igorsa @ 18.04.2004. 04:18 ] @
Pa zavisi od deala. Ali sponzorstva su jako dobar vid promocije, zato se često primenjuju na razne manifestacije, sportske klubove i slično.
[ tone @ 18.04.2004. 05:15 ] @
Kako se dobije sponzorstvo, kako se nagovori sponzor da ti bude sponzor jel to vremenski da određeno vrijeme imaš postavljene negdje npr na autu .......reklame od sponzora, kako to sve ide.Ima li ko ovdje sponzora ako da neka napiše kako to sve ide.
[ igorsa @ 18.04.2004. 07:08 ] @
Tvoj potencijalni sponzor mora takođe imati koristi od tebe. Uglavnom se glavni akcenat daje predstavljanju javnosti i promocija. Često su to sportski timovi, primer je Partizan Mobtel ili velike manifestacije, na primer muzičke koje okupljaju ogroman broj ljudi i gde će reklama biti istaknuta i veoma upečatljiva.
@tone Uglavnom se ne radi tako. Ove reklame na autima što vidiš po gradu su većinom službena prevozna sredstva distributera tih proizvoda. [ Nabukodonosor @ 18.04.2004. 10:03 ] @
Imaju povlastice! U vidu neplacanja poreza. Znam iz iskustva.
[ tone @ 18.04.2004. 11:05 ] @
Citat: Igor Šalindrija:@tone Uglavnom se ne radi tako. Ove reklame na autima što vidiš po gradu su većinom službena prevozna sredstva distributera tih proizvoda. Ne mislim na službena vozila distibutera......već neko ko sređuje auto i onda od kod nekog proizvođača ili zastupnika.....i dogovori se za sponzorstvo u vidu nekih dijelova od proizvođača ili novčano a za uzvrat im na auto stave naljepnicu npr: remus, garrett, bomex, apex...........i onda ide na okupljanja i reklamira te firme tako da kada ljudi gledaju auto on ih upoznaje sa firmom gdje kako nabaviti ili bilo kako .......sve zavisi od načina kako ko radi. To mene zanima koko se dobija kod nekih firmi sponzorstvo u vidu nekog proizvoda i kao to sve radi i u kojoj visini cijene ti daju neki proizvod...................može li to neko objasniti. [ Dragan Varagic @ 18.04.2004. 12:18 ] @
Uvek treba malo potražiti po Internetu, pa se objašnjenja mogu pronaći i na srodnim jezicima:)
http://www.google.com/search?q=sponzorstvo+definicija Veoma je intersantna ppt prezentacija iz oblasti osnova PR-a, koja ima i objašnjenje termina sponzorstvo. http://www.publichealth-zagreb...management/predavanje%20pr.ppt Najjednostavniji konkretan odgovor na vaše pitanje može se objasniti zu jednoj reči: PRODAJA. Ako naučite dobro da prodajete, nabavićete sponzorstva. To vam je alfa i omega kompletnog poslovanja. Zato su (pravi) prodavci i najcenjeniji ljudi u poslu (jer donose pare). [ UroS @ 18.04.2004. 13:34 ] @
Citat: tone: za uzvrat im na auto stave naljepnicu npr: remus, garrett, bomex, apex........... Hehe, odmah da ti kažem u srbiji ljudi stavljaju te nalepnice čisto da bi se znalo da imaju(a često ni nemaju) remus ili tako neku poznatu marku na svojim kolima. [ tone @ 18.04.2004. 13:59 ] @
To da ljudi stavljaju naljepnice da bi se znalo da imaju ili nemaju remus.............ne mislim na to oni smatraju da je to cool staviti da dobro izgleda šta ti ja još znam oko toga nego ima baš ljudi koji sređuju auta ili bilo šta i trebaju neke dijelove i obrate se firmi od koje trebaju dio a za uzvrat o ih reklamira ili upućuje ljude na tu firmu da kod njih mogu nabaviti dijelove koje trebaju ili čak bude kao neki vid nekog zastupnika koji skuplja kupce i naručuje robu odjednom da ih u neki vid košta kao jeftinije možda takvim ljudima bude sponzori.Ja ujedno isto trebam neke dijelove pa me zanima ako ima sponzora da ih nađem jer je štos kako dobiti sponzora kojim trikovima.
[ Marko_L @ 18.04.2004. 14:55 ] @
Pa uglavnom, ne mozes da odes u neku firmu i kazes ja sam tone, pa ako bi mogli da mi date nekoliko delova dzabe, a ja cu da pricam svima za vas keve mi (mislim, mozes ali neces imati koristi) :)
Sponzorstvo dobijaju oni koji su sponzorima isplativi za sponzorisanje (lepa recenica :) ), odnosno treba dokazati potencijalnom sponzoru da ce od vas imati koristi u vidu dobrog marketinga, koji bi uslovio bolju prodaju, povecanu potraznju za uslugama te firme...itd (zavisno od firme, tj. cime se ista bavi).Upravo zato velike firme koje sponzorisu, uglavnom se odlucuju na sigurno tako sto sponzorisu razne manifestacije, sportske klubove, festivale, poznate TV i Radio emisije i sl. za koje se zna da ce pratiti mnogo ljudi, pa ce samim tim i reklama biti vidjenija.To je u teoriji, e sad u tvom konkretnom slucaju (auto-delovi) ne mogu da govorim iz iskustva, ali verovatno se, uglavnom, svodi na isto.Treba dokazati potencijalnom sponzoru isplativost takvog poduhvata (konkretno sponzorisanja tebe), jer ne verujem da bi neko prihvatio da daje delove besplatno, ako ce se nalepnica (ili sta vec) sa njihovim imenom stavljati na 2-3 automobila nedeljno, ali kako ne znam tvoju situaciju (odnosno da li : 1.imas automehanicarsku radnju, 2.radis privatno, 1,2,10,15 automobila dnevno, 4.vozis svoj auto itd...?) ne mogu da tvrdim nista, tj. da li bi mogao da dobijes sponzorstvo ili ne.Opet ponajvise zavisi od dogovora sa predstavnikom odredjene firme, tako da je tesko predpostaviti sta bi im bilo dovoljno da bi ti dali delove ili bar popust na iste.Jos jedna otezavajuca okolnost je i ta, kako je UroS pomenuo, da mnogi ljudi vole da na kolima imaju nalepnice poznatih proizvodjaca (imali oni taj deo ili ne), tako da ih lepe bez ikakve nadoknade od strane proizvodjaca, pa ti sad vidi da li se nekom isplati da daje delove sa popustom, samo radi reklame koju moze i dzabe da dobije.Sve u svemu, nije to tako jednostavno, jer da jeste niko ne bi kupovao delove sa full cenom, vec bi svi jurili sponzore. Poz. [ tone @ 18.04.2004. 15:38 ] @
Marko L što si naveo to sve stoji ali ne daje se sponzorstvo na bilo kojo auta neće sponzor biti nekome ko vozi yugu, golf1........kao što si naveo treba ići na manifestacije, natjecanja............koja mislim ići i takmičiti se ne samo kod nas nego i u BiH, Hr i Slo..milim da bi onda imao neke šanse.Što se tiče nekih velikih firmi kao remus........oni ne trebaju da daju sponzorstva jer da mnogi ljudi vole da na kolima imaju nalepnice poznatih proizvodjaca (imali oni taj deo ili ne) jer otprilike znaju da se ljudi pale na te stvari ali neke firme koje nisu previše zastupljene e onda mislim da bi tu imao šanse.
[ Marko_L @ 18.04.2004. 17:39 ] @
Cek malo, ja i dalje ne znam (ili bar nisam razumeo) cime se ti bavis i po kom osnovu mislis da trazis sponzorstvo.U kom smislu mislis manifestacije i natjecanja ? Ako mislis da provozikas neki krug na nekoj stazi u Sumrakovcu, kao samostalan vozac pred 10-tak ljudi, ne verujem da bi te neko sponzorisao.A ako mislis na neke vece manifestacije, da ne kazem "trke" (jer ja ne znam da postoje neke druge manifestacije gde se isticu reklame na kolima), koliko je meni poznato na njima ucestvuju vozaci koji voze za svoj racing tim (trkacki klub), a onda se ne sponzorises ti kao vozac, vec klub kao klub, a ti si kao clan kluba obavezan da na kolima imas reklamu firme koja je sponzor tvog kluba.Jesam li nesto prevideo ?
Poz. [ tone @ 18.04.2004. 18:33 ] @
Mislim ići se takmičiti u ubrzanju,muzici i u izgledu auta na šta god naiđem.
[ igorsa @ 19.04.2004. 06:49 ] @
@tone
Ne kapiraš, ili ne znaš da objasniš :) Reci nam po čemu si ti zanimljiv proizvođačima, da ti ustupe sponzorstvo? [ iNCUBUs @ 19.04.2004. 12:12 ] @
Citat: Igor Šalindrija: @tone Ne kapiraš, ili ne znaš da objasniš :) Reci nam po čemu si ti zanimljiv proizvođačima, da ti ustupe sponzorstvo? Ima nešto slično na šta je on možda mislio. Coca-Cola je plaćala odredjeni broj litara benzina vlasnicima crvenih (Coca-Cola crvenih) automobila koji su bili spremi da stave njen logo na bočne strane. Ne znam kako je to tačno funkcionisalo, ali princip je jasan. Ti nas promovišeš, mi tebi plaćamo benzin. [ tone @ 19.04.2004. 12:31 ] @
Pa zanimljiv sam proizvođačima po tome što mi je sređeno auto drukčije je znači ističe se od drugih recimo kako to biva sa ljudima da se ljudi okreću za autom ili kad je na prakingu onda dođu razgledavati auto premda mi nije namjera folirati se i biti šminker, sređujem auto jer se to meni sviđa i nizbokog drugog to neradim radi drugih znači bila bi dobra prilika da sponzori ulože u moj auto bilo novčano bilo materijalno jer idem na sajmove, okupljanja, natjecanja.........šta god bilo a da se može promovisati proizvođač onda idem to mi nije problem.Sponzor može mi donirati određenu svotu noca a ja mu za uzvrat nalijepiti naljepnicu i promovisati mu firmu na okupljanju.............................ili mi može donirati određeni dio-ove a ja mu za uzvrat nalijepiti naljepnicu i promovisati mu firmu na okupljanju.............................NA to mislim, mislim da bi trebali da razumijete jer ne znam u čemu je problem da razumijete.
Marko_L,,Ako mislis da provozikas neki krug na nekoj stazi u Sumrakovcu'' Pa koliko bude trebalo sve zavisi od takmičenja, mogu se odvesti samo određeni broj krugova i da bude takmičenju kraj ne govorim sada baš o Sumrakovcu već bilo gdje je potrebno da se ide onda se ide meni je drago kad se održava neka okupljanja idem sa prijateljima. [ igorsa @ 19.04.2004. 14:14 ] @
Vidiš to je već druga situacija. Sada bar imam neku sliku o tvojoj ideji a do sada sam o tome mogao samo da nagađam.
Zanimljivo je to sa "nabudženim" autima, koji se razlikuju u gradu. Na taj način imaš sigurno više šanse i bićeš interesantniji potencijalnim sponzorima. Ali, na žalost moram da te razočaram da za ovakve stvari, nema pravila i nema definisane preporuke. Sve što ti mogu reći je da kreneš redom, od firme do firme, od distributera do distributera i da pitaš i budeš uporan, a ja ti želim sreću. [ tone @ 19.04.2004. 18:17 ] @
Naravno da auto mora biti sređen "nabudženim" auto jer zašto bi mi onda sponzori bili sponzori kada se ničim nebi isticao.E sada je štos baciti dobru priču da sponzori budu mi sponzori.Znate li kako bih mogao nagovoriti sponzore šta bi trebao da kažem, kako se to sve ugovara.
[ igorsa @ 19.04.2004. 19:27 ] @
Treba ti kurs iz osnova poslovne komunikacije
Šalim se naravno, nema tu neke univerzalne filozofije. Treba ti iskustvo i smisao za biznis. [ tone @ 19.04.2004. 19:57 ] @
E sada ne mislim biti profi bizmismen samo mi trebaju sponzori.E trik je u tome kako ih pridobiti.
[ Marko_L @ 19.04.2004. 20:13 ] @
Pa lepo ti Igor rece, nema tu neke preterane filozofije.Ides od firme do firme i objasnis cime, odnosno cime mislis da se bavis, gde bi se ta reklama videla, kako planiras da ih prezentujes i slicno.Ako neko u tome bude video neku korist, sponzorisace te, u protivnom nece.To ti je to.
Poz. [ igorsa @ 19.04.2004. 20:15 ] @
Pa upravo to. Iskustvo u komunikaciji, i smisao za istu. Rekoh već. Ako nisi siguran, "unajmi" nekoga da to obavi umesto tebe.
Ako već nemaš nešto što će ih fascinirati, onda moraš da koristiš razne zavrzlame, ne bi li ih ubedio da im je to potrebno. [ tone @ 20.04.2004. 04:51 ] @
Vjerujte imam ih čime fascinirati to je sigurno.Kada prvi put uđeš u auto treba ti dobrih 15 minuta da dođeš sebi i skontaš šta je šta izgleda kao space shuttle.
Zahvaljujem svima na odgovorima, krećem u akciju po sponzore. [ Zevs85 @ 03.07.2004. 16:38 ] @
Imam i ja jedno pitanje, manje - vise vezano za ovo... Jel tacno da ako je firma sponzor (npr. studentu), ne placa neki porez ili mozda gresim....?
[ Nabukodonosor @ 03.07.2004. 17:38 ] @
Pa ne mislis li da bi to bilo malo smesno?! Zamisli da neka velika firma koja treba da placa milione dinara poreza godisnje nadje nekog klinca kome ce da plati nekoliko hiljada dinara skolarinu i da tako ustedi milione dinara koje bi dala za porez?!?
[ Milan Andjelkovic @ 03.07.2004. 19:28 ] @
To bi bilo smešno, ali ne i da firma ima izvesne poreske olakšice, proporcionalno iznosu takvih sponzostava i donacija, što i jeste slučaj u mnogim zemljama.
[ Nabukodonosor @ 03.07.2004. 20:35 ] @
Poreske olaksice da, ali neplacanje poreza nikako.
[ Zevs85 @ 03.07.2004. 22:20 ] @
Nisam ni mislio sav porez nego jedan deo, nisam siguran ali ta prica je postojala i nisam siguran koji je to porez bio u pitanju...... Ne znam..... :-)
[ BEZIMENI @ 24.07.2006. 01:15 ] @
mene intersuje sponzorstvo u sportu,npr Zvezda - Toyota ili GOOD YEAR - Jadranska liga.Kako to funkcionise.Ipak se sponzorima mora obratiti nekim pismom,ako ne znams generalnog direktora.
[ _djevojka_ @ 24.07.2006. 04:37 ] @
Pozdrav,
Ovo pisem u zurbi, pa nezamjeritestojenavratnanos. Citat: BEZIMENI: mene intersuje sponzorstvo u sportu,npr Zvezda - Toyota ili GOOD YEAR - Jadranska liga.Kako to funkcionise.Ipak se sponzorima mora obratiti nekim pismom,ako ne znams generalnog direktora. Ako dodje do toga... Prije nego sto potpises bilo kakav ugovor, gledaj da ga pregleda bar jedan (DOBAR) pravnik - naravno, ne njihov. Takodje, pazi da ti vremenske obaveze (sa njima) ne dolaze u sukob sa treningom itd. Moj prijedlog je da nadjes dobrog posrednika. Znaci, osobu iz porodice, rodjaka kome vjerujes ili dugogodisnjeg prijatelja koji se razumije u papirologiju & ko ima profesionalni nastup; i da se on/a obrati u tvoje ime; pogotovo ako ganjas sponzorstvo kod nekoliko ljudi. Ovo cisto jer zna da uzme dosta vremena (a i moze da bude prepiske u nedogled). Gledaj prvenstveno da sponzoru objasnis sta oni time dobijaju sto bi te sponzorovali - tj. koja je njihova korist. Beneficije. Ne odustaj cak i ako dobijes 40 odbijenica. Najgore sto mogu da ti kazu je 'ne'. Big deal. Ides dalje. Takodje, pazi prije nego sto kazes 'da' ili bilo sta potpises. Prije nego sto krenes sa piskaranjem, predlazem da se pogledas u ogledalo i vidis da li si 'reprezentativno parce'. Tj. da ti sam sebe gledas sa strane, a da si u poziciji neke vece kompanije, sta bi ti vidio? Po cemu si...drugaciji? Ovim mislim na sljedece - licna higijena (da ne navodim uredne nokte i sl. stvari) - zubitji (da ne nalice na pianino) - nacin oblacenja - zasto bi u tebe da ulazu? (sta si do sada uradio/sta trenutno radis/koje su ti aspiracije za buducnost) - kakav si sa 'bre'/'znas'/'je8ote'/'ovaj' (kapacitet za sklapanje prostoprosirenih recenica u drustvu sa ozbiljnim/poslovnim ljudima) - ako igrate u drugom gradu; i ako te neko eventualno pozove na neku formalnu veceru, bitna stavka: vezanje kravate. Jel' imas jedno posteno odijelo, dvije kravate i dvije kosulje? Izbaci bijele sokne ako nosis crne cipele; bar dva para dobrih crnih sokni. Ako se nadjes u nekom drugom gradu, jel' znas sebi da opeglas kosulju? Znaci, malo rada na sebi je uvijek dobra stvar. Jel' mozes da sklopis dobru spiku o sebi? Zato ganjas Toyota ili Good Year? Pred nosom imas mnostvo manjih kompanija - sto je opet dobro ako si u manjem mjestu, jer mozes da im uradis efektivniji marketing. Napravi listu stvari - sta ti treba za trening/putovanje (ako igrate u drugom gradu/van zemlje); i nek' ti bude fokus da to PRVO obezbjedis. Nije caka da te roditelji izdrzavaju, a vozis posljednji Toyotin model koji moras da vratis na kraju godine. Ako si izuzetno dobar u onom sto radis, i ides na duze staze, bice i toga. Sve u svoje vrijeme. Bitna stavka - ako zelis da radis i putujes (ako zemlja u kojoj zivis trenutno ne nudi bolje stvari), predlazem da krenes sa ozbiljnim ucenjem (bar) engleskog; i digni prosjek u skoli bar na cetvorku; a ako budes htio, moze i petica. Nikad nije rano da pocnes da trazis sponzora (citaj: godine nebitne); ne govori svakom zivom u skoli i okolini sta radis/planiras (citaj: gledaj svoje stvari, zbog sebe i zbog onih koji bi htjeli da gledaju tvoje). Sretno. p.s. Ako sam ja sa 16 & u drugoj zemlji (long, long time ago) uspjela da prodam nekog, onda i ti mozes. [ BEZIMENI @ 24.07.2006. 09:52 ] @
meni nije problem kada dodoje do sponzorstva.Drugo imam jedan veoma dobar projekat koji ce se odvijati na prostoru bivse juge i ostalih balkanskih zemalja.Mislim da je to sponzorima veoma atraktivno.Druga stvar sto ce to ici u svim zemljama na TV.
Sto trazim "Toyotu ili GOOD YEAR",zato sto je projakat skup,a meni trebaju samo jaki,zbog naseg imidza,jer zelimo da stvorimo brend koji ce nas pratiti.Projekat je predvidjen da se realizije sledece godine os septembra.Najvise lici na jadransku ligu u kosarci.Mislim da je veoma,veoma atraktivan. [ _djevojka_ @ 24.07.2006. 12:42 ] @
Nisi dao preciznije detalje, pa je moja pretpostavka bila da trazis sponzorstvo sa sebe.
Ako kazes da ti trebaju samo 'jaki', onda prezentacija treba biti na nivou. Fino upakuj, nadji nacin da se povezes sa ljudima i predstavi ambalazu. Kad otvore, gledaj da ih ne zadese rupe, nego da ste uradili domaci i pokrili sve baze. Ne razumijem zasto kazes sljedece: Citat: BEZIMENI: mene intersuje sponzorstvo u sportu,npr Zvezda - Toyota ili GOOD YEAR - Jadranska liga.Kako to funkcionise.Ipak se sponzorima mora obratiti nekim pismom,ako ne znams generalnog direktora. A onda: Citat: BEZIMENI: meni nije problem kada dodoje do sponzorstva. Sad trazis, a sad nije problem? [ BEZIMENI @ 24.07.2006. 13:27 ] @
prvo trazim za organizaciju koja ce pokrivati celo ovo podrucje Slovenija,Hrvatske,BIH,Srbije,Madjarske,Rumunije,CG,Makedonije,Grcke,Albanije,Bugarske.
Nisam dobro napisao,nije mi problem kada vec dodje do razgovora,vec kako da ne budem jedan od onih papirica koji zavrse u kanti za smece neotvoreni ili posle 1 minute citanja. [ bakara @ 24.07.2006. 14:06 ] @
Kako?
Pa ako nisi siguran, bolje nadji nekog u koga si siguran da te zastupa, tako ces izgledati ozbiljnije. Izvuci neki zakljucak od coveka koji je postavio ovaj topic, on nije umeo da objasni sta 'oce... [ SmilieBG @ 24.07.2006. 16:20 ] @
Za ovog sa kolima - sponzore mozes 'dobiti' na taj nacin sto ces im jasno, kratko i precizno staviti do znanja gde ce se njihove reklame videti / cuti. U smislu: ja idem godisnje na 12 manifestacija, od kojih su 3 medjunarodne a 9 domacih. Na njima ucestvuje od 10 do 10.000 izvodjaca. Moj automobil je vec bio predstavljan u emisijama A, B i C, kao i 3 gostovanja u radio emisijama A, B i C. Ja se krecem po tim i takvim mestima i vidjen sam u drustvu takvih i takvih ljudi.
Ovim zelim da stupim u kontakt sa vama povodom sponzorstva, koje bi se ogledalu u materijalnoj pomoci sa tim i tim delovima. Ukoliko ste zainteresovani, zeleo bi cuti vasu ponudu i potraznju za ovakav vid sponzorstva. Sa postovanjem... naravno, prilozis par slika automobila, eventuelne isecke iz novina i slicno i tako im pridjes. Takodje savet, prvo pridji 'manjim' igracima / proizvodjacima, da se 'naucis' na njima. Da kada krenes u lov na vece proizvodjace, da znas kako da 'igras' tu igru. Poz, Sale [ Dr. Sachma @ 25.07.2006. 14:29 ] @
da li imas slike automobila pa da ih postujes da se i mi malo divimo ili ako imas neki link ka tvojim slikama
sto se tice sponzorstva jacih stranih firmi auto bi stvarno trebao da bude mnogo ''jak'' pa gro ljudi na svoje extra sredjene automobile lepi nalepnice besplatno a inace mogu da ti i sredim neke knjige o marketingu povoljno :) [ zwelle85 @ 28.12.2006. 01:15 ] @
for SmilieBG
Mnogo mi se svideo vash text radi sponzorstva onog lika sa automobilom od spejshatla. Pa, bih vam bio veoma zahvalan da i meni pomognete na taj nachin. Naime, ide se na exkurziju u shpaniji i prelazi se preko italije i francuske. Nekolicina mojih drugova i ja nemamo dovoljno para, pa bih trazili sponzore. Da li imate predstavu kome bismo trebali da se obratimo i shta da im predlozimo, kako bi nam za uzvrat odobrili sredstva. Ja sam mislio da im predlozim slikanje na nou kampu u barseloni sa nekim njihovim proizvodima, ili tome slichno. Shta mislite o tome? Unapred Hvala!!! S poshtovanjem, Stevanovic Sasha student Megatrenda. [ dalibord5 @ 28.12.2006. 08:45 ] @
Kao student bilo bi lepo da koristis osnovna gramaticka pravila u svom pisanju.
"text" je u mom jeziku uvek bio,samo i jedino,TEKST. O tome da "shta" ne moras tako da pises,razumemo i klasicno "sta",necemo sada... Probaj da geografske odrednice pises velikim slovom. Na kraju,zasto bi ti bilo ko platio zajebavanje na ekskurziji? Prestani da razmisljas na tu stranu,probaj da zasuces rukave. Molim te da ovaj post ne shvatis licno i kao uvredu. Samo dobronamerni saveti. Mozda sam i ja nekada bio slican tebi. Trosi svoje vreme na nesto produktivno,ne na mastarije. Kultura ponasanja i sposobnost uspesne komunikacije su kljucne vestine za vecinu poslova sa kojim ces se sresti nakon zavrsetka studija. Tu spada i poznavanje pravopisa. Ostavlja los utisak... Posebno od nekog ko pretenduje da bude akademski gradjanin ove zemlje. Pozdrav [ zwelle85 @ 29.12.2006. 12:47 ] @
Prijatenju, ko je tebi dozvolio da se ubacujesh. Kao shto si imao prilike da vidish text je bio upucen drugom.
Kada mi neshto zatreba u vezi nekih saveta ti ostavi broj, a ja cu te pozvati. Yo Rap! [ dalibord5 @ 29.12.2006. 13:16 ] @
Ne mogu da odolim...ha hah..uh...YO RAP!
yo jourself... Izvini,u pravu si. U pricu u kojoj se ti nalazis,ne bih trebao da se ubacujem...ikada. [ SmilieBG @ 29.12.2006. 16:21 ] @
Za ekskurziju jako tesko, gotovo nemoguce. Pogotovo ako to pravite medju sobom, ne preko fakulteta i slicno. Tako da u nekom novcanom smislu ne verujem da imas bash sanse. Jedino da probas lokalnog pekara, samoposlugu ili slicnog trgovca da 'obradis' za neku klopu / pice, a zauzvrat da pricas da su ti oni dali to i to u kraju.
I eventuaaaaalno, mozda ako ides JAT-om ili vozom, da probas tu neki popust da napravis, da te u tom pogledu 'sponzorisu'. Nemoj sponzorstvo samo u cistom kesu da trazis, bar ne u tvom slucaju. Poz, Sale [ zwelle85 @ 29.12.2006. 18:54 ] @
SmilieBG
Molim te javi mi se na moj mail [email protected] imao bih josh neshto da te pitam , a ne bih zeleo da svoje glupostim podelim sa svima. Yo RAp Dabome!!! [ mune @ 26.10.2007. 08:15 ] @
caos..radim diplomski na ovu temu..tek pocinjem pa sam u fazi prikupljanja materijala posto za sada nista nemam...ako ima neko nesto sto bi mi pomoglo ili da me uputi..hvala..
[ New Village DC @ 27.10.2007. 21:51 ] @
Za pocetak, imas onaj ppt na pocetku ove teme...
[ mune @ 28.10.2007. 18:49 ] @
video sam al to je vise pr..a meni tema usko vezana za sponzorstvo...hm..da mi je =naci neki slican rad.....
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|