[ FireBallKiller @ 30.12.2001. 23:39 ] @
Koju muziku slushate???

Molim bez "dobru" i slicnih odgovora neko da cujemo vrstu i sl.
[ Floyd @ 30.12.2001. 23:57 ] @
Dobru..
Nemam ništa određeno,ali jako volim blues.
[ Ni ten ichi ryu @ 31.12.2001. 00:05 ] @
svakakvu.... preferiram neki veseli house, i sambu... Da, zapravo Samba is the one!:) Yele Brasil, Big Noise i slicno... takodje volim bad manners. i tako jos svasta... kvalitetno... mano negra, da, od samog pocetka... i tako...
[ Ivan Dimitrijević @ 31.12.2001. 01:22 ] @
house,tech-house,hip-hop(old & new school),RnB....
A kad sam pijan,naravno CITY records,Best records,Ljakse i kompanije(gde ces bez njih) ...
[ B o j a n @ 31.12.2001. 01:29 ] @
Upravo sad: /mnt/d/mp3/Iced Earth/Iced Earth - Travel in Stygian.mp3
...
[ Darko Prelic @ 31.12.2001. 02:32 ] @
Upravo sada >

From "Reservior Dogs" S.W. - Stuck in the middle with you

A posle toga >

From "Pulp Fiction" Dusty S. - Son of a preacher man

.. Pa sada zaključite kakvu muziku volim, ....

Ali naravno - sve zavisi od raspoloženja, doze alkohola u krvi ...

Normalno, kao što Collide reče, onda se bije po Ceci, Samardžiću, ETC.
[ NLO @ 31.12.2001. 05:34 ] @
metal, rock, tehno, rap.....
[ Zoran Rašković @ 31.12.2001. 07:34 ] @
Citat:
darX:
doze alkohola u krvi ...

ili krvi u alkoholu
[ BORG @ 31.12.2001. 15:15 ] @
Techno,Trance,RAP,R&B(valjda), a narodnjake ne podnosim,ne znam zasto....
[ CONFIQ @ 31.12.2001. 15:23 ] @
right now:
Limp Bizkit\Chocolate Starfish and the Hotdog Flavored Water Disc 1\Getcha Groove On.wma

after:

meso\munja\rizlu imas licnu kartu nemas.wma

Rock baiby Rock :D

and when i'm stone... trance of course
[ anon676 @ 31.12.2001. 15:27 ] @
rock, hard rock, metal...
[ Trunks @ 31.12.2001. 16:17 ] @
Ne mogu da verujem da neko sluša RnB :)

Ja - hip hop [west coast uglavnom, underground i neki crossover] a ponekad i progressive tehno, trance.
[ BORG @ 31.12.2001. 17:29 ] @
Sta je RnB ...kakva je to muzika...mozda i ne slusam..
[ weB_KiLeR @ 31.12.2001. 18:42 ] @
Ja slusam sve sto je kvalitetno punk,metal hard rock,trash sve sto nije sa pinka:)
[ Insekt @ 31.12.2001. 21:28 ] @
Nista odrednjeno od vrsta ali od grupa to su:

Nightwish
Rammstein
Eyesburn
FatBoySlim
Astral
Prodigy
The RHCP

Itd...
[ Simke @ 01.01.2002. 01:33 ] @
Progresivni rock najvise.... znaci stvari kao
pink floyd, led zeppelin, deep purple, jimi hendrix...
[ Floyd @ 01.01.2002. 12:49 ] @
Citat:
weB_KiLeR:
Ja slusam sve sto je kvalitetno punk,metal hard rock,trash sve sto nije sa pinka:)

Punk,metal,trash i sl. definitivno nije kvalitetna muzika..
[ Milan Aksic @ 01.01.2002. 15:17 ] @
Techno, Acid, Funky, Street Jazz, Blues, Slow, Raege, Club, Rock, Ethno... clasic.
Naravno sve zavisi od raspolozenja ali uglavnom ide sve sto je kvalitetno, osim narodne.
[ CorpseEater @ 01.01.2002. 23:42 ] @
metal,punk,hip-hop-metal,blues,klasiku pa chak i malo hip-hop-a

Citat:
Floyd :

Metal nije kvalitetna muzika ??
Pa najkvalitetnije vrste muzike (najtezhe za sviranje i one koje iziskuju najvecji napor i mnooogo vezhbe) su klasika,metal i jazz - jedina razlika je shto klasika i jazz koriste veliki broj instrumenata dok se metal uglavnom poistovecjuje samo sa gitarom ali to niposhto neznachi da je to lako odsvirati i da je nekvalitetno - bash naprotiv !
[ Floyd @ 02.01.2002. 00:10 ] @
Kako možeš da svrstaš jazz,blues,klasičnu muziku i metal u istu grupu ???
A svirati Jazz i Metal (na gitari) ne može da se poredi.To što oni sviraju uopšte nije ništa posebno.Jedna gitara vrti 3 akorda i to onako divljački,jedan vrti kao neki solo koji je samo tehnički izvežban i u tome nema nikakvog osećaja.To što oni tamo kao upadaju u neki trans dok sviraju je foliranje.Porediti tako nešto sa klasikom ili jazzom je smešno.
Ne ogleda se kvalitet muzike u tome koliko brzo on svira.Jeste to teško odsvirati,ali samo što se tiče brzine,ničeg više.
[ weB_KiLeR @ 02.01.2002. 01:21 ] @
Citat:
CorpseEater:
metal,punk,hip-hop-metal,blues,klasiku pa chak i malo hip-hop-a

Citat:
Floyd :

Metal nije kvalitetna muzika ??
Pa najkvalitetnije vrste muzike (najtezhe za sviranje i one koje iziskuju najvecji napor i mnooogo vezhbe) su klasika,metal i jazz - jedina razlika je shto klasika i jazz koriste veliki broj instrumenata dok se metal uglavnom poistovecjuje samo sa gitarom ali to niposhto neznachi da je to lako odsvirati i da je nekvalitetno - bash naprotiv !

Ako si svirao metal onda znas ja sam svirao i metal i punk i blues i jazz i da ti kazem da klasicna muzika je mnogo ali mnogo teza od metala punka u stvari od cele rock muzike pazi ovako ti kad drmnes na processoru neku distorziju kad ti sviras ne cuju se greske a u klasicnoj nema tu je sve na cleen i tu nema cuje se sve kad gresis ovde samo drzis rif i picis dok ovde moras da si skolovan muzicar da bi dobro svirao...
Pazi ne kazem da neke metal grupe jadno sviraju ima mnogo dobrih grupa ali klasicna muzika se slusa i dan danas dok se ovo polako zaboravalja...
[ B o j a n @ 02.01.2002. 03:02 ] @
Citat:
Floyd:
Citat:
weB_KiLeR:

Slazem se, ali moras da priznas da je muzika stvarno dobra, osim toga mislim da je jedina kvalitetna muzika -> KLASIKA
Bethoven, Brams, Mocart, Cajkovski ... /etc/

[ Illiron @ 02.01.2002. 10:12 ] @
slusam
Blind Guardian
Iced Earth
Nighwish
Demons & Wizards
Hamerfall
Therion(preporucujem svima koji misle da metal nije lako svirati) posebno pesma : Rise of Soddom and Gomorah
...
Takodje neki tehno nije lose ponekad cuti, mada uglavnom metal
[ Floyd @ 02.01.2002. 11:12 ] @
Citat:
B o j a n:
Citat:
Floyd:
Citat:
weB_KiLeR:

Slazem se, ali moras da priznas da je muzika stvarno dobra, osim toga mislim da je jedina kvalitetna muzika -> KLASIKA
Bethoven, Brams, Mocart, Cajkovski ... /etc/

Tu svrstaj i jazz, koji je sigurno kvalitetna muzika.
Metal i punk mi se ne sviđaju jer jednostavno...ne znam,svako ima svoj ukus.
[ B o j a n @ 02.01.2002. 12:19 ] @
Neko cuo za Night Shift
?

Nasi klinci, domaci, sviraju obrade ?
[ CorpseEater @ 02.01.2002. 13:03 ] @
Pa nisam ni rekao nishta za punk - nekazhem da je punk visoko kvalitetna muzika a shto se tiche metala,jazza i klasike - pa naravno da je klasika najtezha za sviranje i da je potrebno najvecje znanje muzike za sviranje iste a i jazz naravno iziskuje veliko znanje o muzici ali ovo shto reche Floyd za metal da je to samo tehnichki dobro odsvirano - to ne stoji jer ako tako gledash na stvari onda je i klasika samo tehnichko uvezhbavanje - uzmesh notni text i kad ga dobro uvezhbash odsvirash !

Kazhe Floyd bez osecjaja se svira metal - pa zar ijedna solazha mozhe da se odsvira bez osecjaja za pozadinski akord koji ide ??

I josh jedno pitanje za Floyda - ako mislish da je metal s***** i da tu netreba znanje muzike i da treba svega 3 akorda - zashto svrstavash blues onda pored klasike i jazza - tek to je shablon i 3 akorda - naravno treba veliki osecjaj za muziku da bi se svirale blues solazhe ali nevidim zbog chega je to kvalitetnije (i po chemu) od metala !?!

(inache jako volim blues - da me neko ne bi sluchajno pogreshno shvatio pa da ispadne da blatim blues)

A za web-killera - otkud tebi da se metal polako zaboravlja a da se klasika i dan danas slusha ?!

Naravno da se slusha klasika ali je totalno marginalizovana od strane ovih komercijalnih gluposti - dok se metal uopshte ne zaboravlja vecj konstantno ima svoje (relativno zavidno) mesto u prodaji muzichkih diskova i to je mnogo vecja prodaja metal diskova od klasike !
[ CorpseEater @ 02.01.2002. 13:08 ] @
Citat:
B o j a n:
Neko cuo za Night Shift
?

Nasi klinci, domaci, sviraju obrade ?

Ja sam chuo - gledao sam ih prvi put na telekasteru na BK pre mesec i po dana a i vidim da su bili ovih dana na tv-u - valjda neki njihov shou - nisu loshi - mada sviraju sve i svashta ali dobro je shto konachno ima i malo gitarske muzike na tv-u !!!

P.S. Pa i nisu bash klinci !
[ B o j a n @ 02.01.2002. 14:04 ] @
Ma, maximalno su dobri ....

Jest' to da sviraju sve i svasta ... al' su ipak OK, nego, nisam ja gledo to na BK ... kad je bilo ?
[ Floyd @ 02.01.2002. 14:42 ] @
Citat:
CorpseEater:
Pa nisam ni rekao nishta za punk - nekazhem da je punk visoko kvalitetna muzika a shto se tiche metala,jazza i klasike - pa naravno da je klasika najtezha za sviranje i da je potrebno najvecje znanje muzike za sviranje iste a i jazz naravno iziskuje veliko znanje o muzici ali ovo shto reche Floyd za metal da je to samo tehnichki dobro odsvirano - to ne stoji jer ako tako gledash na stvari onda je i klasika samo tehnichko uvezhbavanje - uzmesh notni text i kad ga dobro uvezhbash odsvirash !

Pa ne kazem ja da klasicna muzika nije tehnicki uvezbana.Samo sto napisati neku klasicnu kompoziciju je neuporedivo slozenije nego napisati metal.Ne govorim ja samo o izvodjenju nego i o kompoziciji.A koliko ja vidim metal se smatra kvalitetnim zbog izvodjenja,koje nije nista posebno,nego samo brzo sto ne znaci da je dobro.

Citat:

Kazhe Floyd bez osecjaja se svira metal - pa zar ijedna solazha mozhe da se odsvira bez osecjaja za pozadinski akord koji ide ??

Govorim o tome kako se oni ponasaju dok to sviraju i kakve pokrete oni izvode dok to sviraju i onda 90% ljudi automatski pomisli da se on zaneo u tu "muziku".
Citat:

I josh jedno pitanje za Floyda - ako mislish da je metal s***** i da tu netreba znanje muzike i da treba svega 3 akorda - zashto svrstavash blues onda pored klasike i jazza - tek to je shablon i 3 akorda - naravno treba veliki osecjaj za muziku da bi se svirale blues solazhe ali nevidim zbog chega je to kvalitetnije (i po chemu) od metala !?!

Blues i Jazz se baziraju na jednostavnim melodijama koje se kasnije improvizuju u velikoj meri.Blues i Jazz su kvalitetna improvizacija i zato ih svrstavam u kvalitetnu muziku.
Citat:

Naravno da se slusha klasika ali je totalno marginalizovana od strane ovih komercijalnih gluposti - dok se metal uopshte ne zaboravlja vecj konstantno ima svoje (relativno zavidno) mesto u prodaji muzichkih diskova i to je mnogo vecja prodaja metal diskova od klasike !

Zna se zasto se metal prodaje.Jer 90% njih koji kupuju te CD-e misle da su "cool" ako to slusaju,a ustvari im se ne svidja.
[ UroS @ 02.01.2002. 15:49 ] @
au bre floyd sad si ga bas sjebo
pa bas najmanje ima likova koji slusaju metal zato sto misle da su cool

ako oces da mislis da si cool slusaj city records kurce palce i slicno... mislim ko jos misli da je kul zato sto slusa metal ne kontam...
[ Floyd @ 02.01.2002. 18:18 ] @
Rekoh 90%.Nije mi bila namera da kazem da on zato slusa metal.Vidi se da je pametniji od toga.
A da ima najmanje likova koji slusaju metal jer misle da su cool se ne slazem.Hteo sam da kazem da vecina metalaca slusa metal da bi bili "metalci",ne zato sto im se slusa muzika.Opet kazem da se to ne odnosi ni na koga ovde,nego na vecinu .
[ CorpseEater @ 02.01.2002. 19:08 ] @
Citat:
Floyd:
Pa ne kazem ja da klasicna muzika nije tehnicki uvezbana.Samo sto napisati neku klasicnu
kompoziciju je neuporedivo slozenije nego napisati metal.Ne govorim ja samo o izvodjenju
nego i o kompoziciji.

Pa stoji to - ali donekle - mislim da je ipak sve pitanje uz kakvu muziku odrastesh - da smo se mi rodili pre dva veka i da su nas roditelji vodili na balove i prijeme - mislish da bi mi mogli da onda razumemo ljude koji sviraju metal i el. gitare ?!?!
(naravno da je onda postojala el. gitara)
To bi nam tad bilo josh vishe strano, nerazumljivo i tezhe za sviranje nego shto nam sad deluje klasika !
Citat:
Floyd:
A koliko ja vidim metal se smatra kvalitetnim zbog izvodjenja,koje
nije nista posebno,nego samo brzo sto ne znaci da je dobro.

Metal solazhe nisu dobre i kvalitetne - daj bre pa ljudi pokushavaju GODINAMA da skinu neka gitarska izhivljavanja i ti sad kazhesh da je to samo brzo i nije dobro !
A inache ako cjemo bash u detalje - samo sviranje klasike nije toliko teshko - jeste da treba vremena da se navezhba ali najtezhe u klasichnoj muzici jeste uklopiti 100 (ili vishe) ljudi sa razlichitim instrumentima u jednu celinu - e tome se ja divim kod klasike !
Citat:
Floyd:
Govorim o tome kako se oni ponasaju dok to sviraju i kakve pokrete oni izvode dok to
sviraju i onda 90% ljudi automatski pomisli da se on zaneo u tu \"muziku\".

Pa naravno da se zaneo - shta mislish da se ljudi foliraju - daj bre Floyde ne seri ..
Zar se i blues-eri foliraju kad sviraju neku solazhu !?
A zashto si stavio navodnike kad si rekao muzika - hocjesh da kazhesh da metal nije muzika ?!?
Citat:
Floyd:
Blues i Jazz se baziraju na jednostavnim melodijama koje se kasnije improvizuju u velikoj
meri.Blues i Jazz su kvalitetna improvizacija i zato ih svrstavam u kvalitetnu
muziku.

Opet trpash jazz i blues zajedno - ja sam te pitao za blues a ne za jazz - i isto mislim da su blues melodije kvalitetna improvizacija ali zar metal solazhe nisu (i ne samo solazhe pa i samo sviranje je zahtevno - naravno ima lakih stvari ali ima i jaaako teshkih) ?!?
Citat:
Floyd:
Zna se zasto se metal prodaje.Jer 90% njih koji kupuju te CD-e misle da su \"cool\" ako to
slusaju,a ustvari im se ne svidja.

hahaha - daj Floyde ne seri - ko slusha metal da bi bio kul - mozhda neki ljudi slushaju metal jer imaju neke komplexe koje time leche ali im metal nesluzhi da bi bili kul vecj da se isprazne i istroshe neku negativnu energiju !
Citat:
Floyd:
Rekoh 90%.Nije mi bila namera da kazem da on zato slusa metal.Vidi se da je pametniji od
toga.

Ma svi smo mi ovde pametni !
Citat:
Floyd:
A da ima najmanje likova koji slusaju metal jer misle da su cool se ne slazem.Hteo sam da
kazem da vecina metalaca slusa metal da bi bili \"metalci\",ne zato sto im se slusa
muzika.Opet kazem da se to ne odnosi ni na koga ovde,nego na vecinu .

Zashto ti nemozhesh da shvatish da neko voli metal i da ga zato slusha i da ga boli kara da li se to nekom svidja ili ne - potpuno mogu da shvatim ljude koji slushaju ostale vrste muzike i ne znam zashto se tebi chini da su metalci isfolirani - pa pre bi se to moglo recji za ljude koji slushaju techno (sve vrste a posebno house pa i trance) jer je to sad 'in' - i uopshte isfolirani slushaju najpopularnije vrste muzike (ono shto je mainstream) a to metal, klasika, blues i jazz sigurno nisu niti cje ikad biti !
[ zgubidan @ 02.01.2002. 19:16 ] @
ma breee .... ceca,jeca,zeks i goca su zakon ...... a u kafani mogu da cujem i shellac, morphine, silu i ostalu boraniju !!
[ Floyd @ 02.01.2002. 20:48 ] @
Ufff,kol'ko je ovo,trebace mi pola sata dok ne odgovorim.
Citat:
CorpseEater:
Pa stoji to - ali donekle - mislim da je ipak sve pitanje uz kakvu muziku odrastesh - da smo se mi rodili pre dva veka i da su nas roditelji vodili na balove i prijeme - mislish da bi mi mogli da onda razumemo ljude koji sviraju metal i el. gitare ?!?!
(naravno da je onda postojala el. gitara)
To bi nam tad bilo josh vishe strano, nerazumljivo i tezhe za sviranje nego shto nam sad deluje klasika !

E,pa nemoj mi reci sad da je teze napisati neko klasicno delo,nego metal!
To je cinjenica i nema nikakve veze sa vremenom u kojem zivimo.Govorim o kvalitetu muzike.Radi se samo o navici na muziku...onda je J.S. Bach isti kao Iron Maiden,samo je razlika u tome sto nismo navikli na to !?

Citat:

Metal solazhe nisu dobre i kvalitetne - daj bre pa ljudi pokushavaju GODINAMA da skinu neka gitarska izhivljavanja i ti sad kazhesh da je to samo brzo i nije dobro !
A inache ako cjemo bash u detalje - samo sviranje klasike nije toliko teshko - jeste da treba vremena da se navezhba ali najtezhe u klasichnoj muzici jeste uklopiti 100 (ili vishe) ljudi sa razlichitim instrumentima u jednu celinu - e tome se ja divim kod klasike !

Sviranje klasike nije tesko? Pa jebem mu mater,jesi ti nekad bio na solo koncertu nekog pianiste? Ti mislis da je klasicna muzika samo orkestarska muzika?! Pa naravno da je lakse svirati kompozicije gde ima 100 instrumenata.Zamisli da sad svako pocne da svira najbolje sto moze ?
Ti poredis solazu metalca i nekog instrumenta u orkestarskoj muzici i onda kazes da je metal teze odsvirati...bezveze

Citat:
Pa naravno da se zaneo - shta mislish da se ljudi foliraju - daj bre Floyde ne seri ..
Zar se i blues-eri foliraju kad sviraju neku solazhu !?
A zashto si stavio navodnike kad si rekao muzika - hocjesh da kazhesh da metal nije muzika ?!?

Zna se sta izvode metalci dok se ubijaju tamo od soliranja.Skachu i glupiraju se,o tome govorim.Stavio sam pod navodnike jer taj solo nije nista .Umesto da slusas kojom brzinom on svira to,obrati paznju malo na sta svira.
Ajde idi skini John Lee Hooker - Annie Mae (blues) i uporedi solo klavira u toj pesmi i solo u nekom metalu.
Citat:

Opet trpash jazz i blues zajedno - ja sam te pitao za blues a ne za jazz - i isto mislim da su blues melodije kvalitetna improvizacija ali zar metal solazhe nisu (i ne samo solazhe pa i samo sviranje je zahtevno - naravno ima lakih stvari ali ima i jaaako teshkih) ?!?

I na ovo je odgovor da skines tu pesmu (ako nije problem) i da uporedis sta on svira dok solira a ne kojom brzinom vrti 3 note.

Citat:

hahaha - daj Floyde ne seri - ko slusha metal da bi bio kul - mozhda neki ljudi slushaju metal jer imaju neke komplexe koje time leche ali im metal nesluzhi da bi bili kul vecj da se isprazne i istroshe neku negativnu energiju !

Vecina slusa metal zbog imidza.Opet kazem vecina,ne svi.

Citat:
Zashto ti nemozhesh da shvatish da neko voli metal i da ga zato slusha i da ga boli kara da li se to nekom svidja ili ne - potpuno mogu da shvatim ljude koji slushaju ostale vrste muzike i ne znam zashto se tebi chini da su metalci isfolirani - pa pre bi se to moglo recji za ljude koji slushaju techno (sve vrste a posebno house pa i trance) jer je to sad 'in' - i uopshte isfolirani slushaju najpopularnije vrste muzike (ono shto je mainstream) a to metal, klasika, blues i jazz sigurno nisu niti cje ikad biti !

VECINA NE SVI Opet ti meni okreces reci.Ispada da ja mislim da se ni jednom liku koji slusa metal ustvari ne svidja metal nego da slusa zbog imidza.Nisam to rekao.Rekao sam vecina.Sta mislis,da se nekom decku od 14 godina svidja metal toliko da se on sav oblaci u crno i time izrazava postovanje prema toj muzici ...ili sta vec ??? Ne.On to radi da bi bio drugaciji i da bi se pokazao u drustvu.Kazem decku od 14 godina,jer sta mislis ko kupuje te CD-e ??
[ ph0boS @ 02.01.2002. 21:11 ] @
duhovnu,rap,punk-rock (nemojte da pomislite da sve od svake vrste slusam) ...

vrlo malo grupa i izvodjaca mi se svidjaju : Mizar,Bjesovi,Everlast,Body count,Pavle Aksentijevic (pojac) ... (ovo u poslednje vreme) ...

pre sam slusao sve-i-svasta ali metal NIKAD , takodje nemogu da shvatim tu muziku,mozda i mogu ali nikako da se "palim" na nju ... stavljam ispred ono o cemu se peva pre nego kako se peva ...
[ FireBallKiller @ 02.01.2002. 22:01 ] @
Gojko javi se!!!
Pa valjda i ti slushas muziku?!?!
[ MAD-MAX @ 03.01.2002. 00:59 ] @
Ja slusam razlicitu muziku u zavisnosti od raspolozenja. Mada, moram priznati, da najvise volim techno muziku (trance, house... sve). Ali mi veoma prijaju i dobre rock balade. Sto se tice ove metal-rasprave mislim da metalci uopste nisu cool ljudi i ne mogu da shvatim nekoga ko ce sam, kuci, da uziva u heavy metal muzici ali i tu ima izuzetaka pa mislim da mogu da se i tu nadju dobre pesme.

Takodje mislim da ne treba biti zatucan i slusati samo jednu vrstu muzike. Ako si na svadbi na primer ne mozes da ocekujes Guns 'n' Roses na primer i tu onda Toma Zdravkovic rulez .

I, jedan komentar na Pink pesme, the're SUX, SUX, SUX, SUX, SUX, SUX, SUX, SUX, SUX, SUX, SUX, SUX, STINKS, STINKS, STINKS, STINKS, STINKS, STINKS, STINKS, STINK, STINKS, STINKS, STINKS, STINKS, STINKS.
Sve su to sami gey-boyovi (Zeljko Joksimovic) i dobre kurvice (mmm.. sve)
[ Jovan Marjanovic @ 03.01.2002. 03:46 ] @
ma pali brate, narodnjaci su zakon (pokupljeno sa TV-Pink)

Inace, slusam Jazz, Blues, Progressive rock, Fusion i slicne stilove.
Kad programiram, slusam islkjucivo klasicnu muziku ili Led Zeppelin.
Kad gledam pornice, slusam muziku iz pornica (ovo je valjda logicno samo po sebi)
Kad se naprzim ilegalnih materija, slusam Techno, Trance, House, Jungle, Drumm & Bass.
A kad me uhvati inspiracija, pokusavam da sviram jazz, a kada me uhvati inspiracija potkrepljena
ilegalnim materijama, kombinujem jazz sa house-om, i ispade nesto sto ze 1999/2000-e godine zvalo
Iznogud haus krew. Zarili smo i palili po ljubljani (cele dve svirke)
[ Zoran Rašković @ 03.01.2002. 04:22 ] @
D I V LJ I N A
[ random @ 03.01.2002. 05:22 ] @
Par komentara:

* ako možete koristite imena konkretnih izvođača kad govorite o muzici. Kad se kaže "klasika", Vivaldi i Betoven nisu jedno te isto, porediti njih je kao porediti Kylie Minogue i John Coltrane-a. Pored toga, ako raspravljate o temama kao što su "jazz", "metal", "klasika", a ne pomenete nijedno ime, čovek mora da se zapita da li imate uopšte pojma o čemu pričate.

* Kad neko kaže "jazz" to kao da je rekao "muzika", toliko je to danas nespecifično. Mada ljudi najčešće misle na bebop. Recite konkretno na koji stil jazza ili kog muzičara mislite. Takođe nemojte koristiti blues i jazz u istoj rečenici ako se već odlučite da nešto generalizujete. To ne prolazi čak ni u "Bleferskom vodiču kroz muziku".

* Metal i klasična muzika imaju mnogo zajedničkog, metalci (posebno oni prezajebani svirači poput Nightwish, Stratovarius, Symphony X) jako slušaju klasiku i vrlo su dobro muzički obrazovani.

Suština: Nije ova ili ona muzika loša (ili dobra) već je delo ovog ili onog muzičara dobro (ili loše). Među muzičarima je neko nepisano pravilo da se uvek priča samo o dobroj muzici. Loša nije interesantna, jer ni dobre čovek ne može da se nasluša koliko je ima.

Što se mene tiče, ja slušam najviše raznorazne pravce jazza (instrumentalnog isključivo), od Milesa Davisa i Charlie Parkera do Joshue Redmana, ali ne volim likove kao što su npr. Spyro Gyra, David Sanborn i sl., nekako mi to ljigavo, eventualno Yellowjackets mogu da prođu. Volim posebno fusion, kao i kolega blue :o), pored toga slušam zaista sve što je dobro smišljeno i dobro odsvirano, pa makar bio i narodnjak. Sviram i gitaru nekih 8 godina. Ovih dana od "kolega" posebno cenim Scott Hendersona, John Scofielda i Allana Holdswortha (uglavnom su svi ludaci). Takođe dosta godina sam proveo nekad slušajući intenzivno rock, hard rock i u jednom periodu mnogo bluesa.

Od velikih muzičara sa našeg podneblja, izdvojio bih Duška Gojkovića i Vlatka Stefanovskog.

Trenutno slušam neku kompilaciju Tony Williamsa iz mlađih dana na mp3-ci (za neupućene: zajeban bubnjar)

P.S. Naknadno sam za manje poznate likove stavio linkove da bi mogli i oni sa jeftinijim ulaznicama (koji rekreativno slušaju muziku) da isprate. Ni ja ne očekujem od moje keve da zna ko su Linus Torvalds, Ken Thompson, Steve Jobs ili Jordan Hubbard.

P.P.S. Divljina je super stvar, definitivno hit prošle godine. Uvek odgledam ceo spot i smejem se slatko :o). Zna li neko odakle je uzet sempl klavijatura (ako je uzet, a zvuči kao da jeste)?ije tesko? Pa jebem mu mater,je
[ Jovan Marjanovic @ 03.01.2002. 06:20 ] @
Po Primeru kolege randoma, da malo generalizujem da ne ispadnem tu sada neki boga pitaj koji ko se pravi pametan.

Od jazz-a volim ponekad da cuje Duketa Elingtona, Ali uglavnom instrumentalce kao Charley Parker, ili Dizzy Gilespy (sto je mozda beebop?) Od malo modernijih dzera skroz kapiram weather report (Joe Zawinul & co. Jaco Pastorius) zatim Chick Corea, ponekad ca poslusam i starog dobrog bensona. Takodje volim da cujem Stenlija Dzordana za koga smatram da ima naj interesantniju tehkniku na gitari.

Od klasike koju slusam dok programiram mi izuzetno leze Beethoven (9-a simfonija), Prokofyev, Rimski-Korsakov, i Grieg. Ponekad cak uletim i u nemacku operu i slusam Wagnera.

(muziku iz pornica necu komentarisati :P)

Od Techno-a, trance-a i sl. volim da cujem DJ Hiroshi, Goa GIl, Infected Mushroom, Juno Reactor, JunkieXL i slicne

Ako je progressive rock u pitanju, slusam engleze: Massive Attack, Primal Scream, i naravno Jethro Tull (mada se mnogi ne slazu samnom da je Tull progresive rock). Takodje su mi dragi Primus, Prong, i slicni "weird" bendovi, i naravno RHCP (ovde sam se skroz udaljio od progressive rocka)

Od Bluesa volim da cujem Roberta Johnsona, Muddy Watersa, J.L Hookera, (B.B. Kinga ne podnosim organski, i molim ga da ne pominjete), zatim mi izuzetno lezi Buddy Guy, Walter Wolfman Washington ....

A kad se napijem - I tebe sam sit kafaaaaaannoooooooooooo!
[ random @ 03.01.2002. 11:05 ] @
Citat:
blue:
Od malo modernijih dzera skroz kapiram weather report (Joe Zawinul & co. Jaco Pastorius) zatim Chick Corea

Može, može, mada to baš više i nije moderno. Poslušaj obavezno najnovijeg Herbie Hancocka ;o) ("Future 2 Future" se zove album).

Citat:
, ponekad ca poslusam i starog dobrog bensona.

Porno.

Citat:
Takodje volim da cujem Stenlija Dzordana za koga smatram da ima naj interesantniju tehkniku na gitari.

Najinteresantniju sigurno.

Citat:
... Infected Mushroom ...

:o)) Ništa neću reći. Psycho!

Citat:
... i naravno Jethro Tull

Ho ho, odlično, ja sam isto Tull freak, imam im kompletnu diskografiju.
[ ||NeX|| @ 03.01.2002. 11:57 ] @
Ma sve je to Rock and Roll baby.
A za mene naj je Hard Rock!
[ Floyd @ 03.01.2002. 17:39 ] @
Omiljeni:

Blues: John Lee Hooker, Lightnin' Hopkins
Jazz: Miles Davis
Rock: U zadnje vreme Incubus,RATM
[ Gojko Vujovic @ 03.01.2002. 18:10 ] @
Conforty, kad naučiš engleski možda ti se i svidi nešto od strane muzike.. drži se izraelske narodne do tada :>>
[ Jovan Marjanovic @ 03.01.2002. 20:45 ] @
Ovdasnji ? gde je to ovdasnje ?

Bojan Bašić: obrisan nepotreban citat

[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 13.02.2004. u 22:52 GMT]
[ Jovan Marjanovic @ 03.01.2002. 22:04 ] @
Kad smo kod izraelske muzike, siguran sam da kolega C0NF0RTY slusa velikane izraelske muzike kao sto su Zahava Ben i Eyal Golan.

A sto se tie izraelskog rocka, Mashina rocks!

[ CorpseEater @ 03.01.2002. 22:58 ] @
Ajde da se sad Floyde ti i ja nesvadjamo bezveze i da gushimo forum - ono shto je bitno :
Klasichna muzika (generalno) jeste najkvalitetnija vrsta muzike, najtezhe je spremiti i odsvirati kao i shto je najtezhe napisati i potrebno je najvecje znanje muzike da bi se to odradilo - i nisam nikad ni rekao da je metal kvalitetniji od klasike i jazza ali da ima jako kvalitetnih stvari - ima !

Vazhno je isto tako i recji da i u metalu ima gomila govana (narochito americhkih bandova) - znachi nesme se generalizovati kao shto neko reche i onda sudecji po tome govoriti da je sve s***** !

A za metal imidz ipak mislim da greshish - vecjina se ne oblachi tako da bi bili cool - mozhda manjina ali vecjina nikako !

A shto se tiche bandova - evo samo nekih :

Cradle of Filth, Heloween, Nightwish, Therian ...
Rage Against The Machine, Marilyn Manson, P.O.D. ..

Kid Rock (ovo nije bash neki metal ali na njegovima albumima ima dosta meshanja pravaca koji mi se svidjaju - hip-hop, hard rock, malo blues-a, malo kantrija, malo punk rock-a..)

Volim da chujem i malo kalifornijskog zvuka (punka) s'vremena na vreme - uglavnom Green day, Bad religion a od nashih trenutno jedino Dog House !

I naravno - Iron Maiden i Metallica kao legendarni bandovi koji su izvrshili i najvecji uticaj na mene !

A za onu stvar od John Lee Hooker-a - daj neki mp3 link pa da skinem - zanima me jako - sad sam bio u najblizhoj prodavnici diskova i nema te stvari na blues kompilacijama !

Da ne zaboravim legendu - Lou Reed-a !

P.S. Neko reche shta je to RnB - pa to bi bio Rythm and Blues - ali nemojte pomisliti na BB Kinga ili nedaj bozhe Erica Claptona jer se pod ovim na MTV-u podrazumeva s***** kao shto su Destiny's Child, i uopshte zhenska crnachka muzika koja nema veze sa blues-om (a ni sa ritmom) !

Valjda su pored britni spirs i kristine agilere morali da izmisle nagradu za crnkinje pa su izmislili nagradu za najbolji RnB !
[ CONFIQ @ 04.01.2002. 08:38 ] @
Citat:
blue:
... C0NF0RTY slusa velikane izraelske muzike kao sto su Zahava Ben i Eyal Golan.

pa kada sam dosao ovde bio sam odusevljen tom muzikom,non-stop sam slusao dok mi nije dosadila posle godinu dana.
Onda je pocelo da bude monotono (ne valja previse tehno-a) i onda sam se vratio na rock, tek onda sam upoznao neke grupe kao sto su Jeudim,Minica sex etc...
[ Illiron @ 04.01.2002. 10:45 ] @
Pa kao sto je random rekao dosta metal bendova je evoluiralo iz "zivotinjskog" sviranja u veoma kvalitetnu muziku. Tako je recimo Blind Guardian poceo kao bukvalno neki H/C, a prerastao u bend koji intenzivno koristi klavijature, hor i pratnju orkestra. Takodje veoma uspesno prave pesme po poznatim knjigama i pricama/filmovima. Na prime Blade Runner, Silmarilion(po ovoj knjizi je ceo album uradjen), Mac od Senare...Da ne nabrajam vise:)
Isto tako i Therion. Iz veoma ruznog Death manira dosta su evoluirali, i sada intenzivno koriste horove i pratnju orkestra.
Ukratko metal nije vise kao simbl divljanja, satanizma i ostalih "propasti" naseg drustva...
[ Jovan Marjanovic @ 04.01.2002. 10:47 ] @
Citat:
C0NF0RTY:
Citat:
blue:
... C0NF0RTY slusa velikane izraelske muzike kao sto su Zahava Ben i Eyal Golan.

pa kada sam dosao ovde bio sam odusevljen tom muzikom,non-stop sam slusao dok mi nije dosadila posle godinu dana.
Onda je pocelo da bude monotono (ne valja previse tehno-a) i onda sam se vratio na rock, tek onda sam upoznao neke grupe kao sto su Jeudim,Minica sex etc...

Ha Yehudim su skroz cool. stavise. basista je bio samnom u vojsci. Inace jedna starija izraelska grupa mi je skroz kil - Stela Maris. ne znam da li znas za njih.
Pored toga mi je Gidi Gov skroz faca :) i stari bendovi u kojima je bio ala Kaveret. Ali to je bas matoro ;)
[ Floyd @ 04.01.2002. 10:58 ] @
Corpseater,bas sam hteo da kazem da mi je dosadilo da se raspravljam. :)
Ok,slazem se s time sto si napisao.Annie Mae,kao sigurno mozes naci na audiogalaxy.(skini ga sa www.audiogalaxy.com ,ima i za Linux)
Pesma je odlicna i neces zazaliti.Ako bas ne budes mogao da nadjes,mogu ja uploadovati negde,pa ti kasnije skini ako oces.Ne znam da li to ima u Beogradu,ali ovde u Subotici ima da se kupi mp3 kolekcija John Lee Hookera (i jos mnogih drugih) albuma kojih ima 14 na ovom CD-u.
P.S. Rage against the machine nije metal.
[ CONFIQ @ 04.01.2002. 11:03 ] @
a Yeudim nisu izbacili album vec nekoliko godina, izgleda da su previse uduvalii,neko ne zna sta je sa njima.
Drugarica mi je rekla da je jednom na njihovom koncertu pevacica i neki clan grupe poceli da begatten ( ne znam kako se speluje na nemackom) i to je bio njihov poslednji koncert od tada...
sta se tice starijih grupa stvarno ne znam nikada nisam cuo, pitacu drugaricu.
A jel si cuo za Monica sex? oni su izdali prvi album '92 ,ne znam dal si bio tad ovde , i imaju veoma dobrih pesama. Ako hoces mogu da upload-ujem ako nikad nisi cuo za njih

P.S. Kako bila vojska?
[ Daddy @ 04.01.2002. 12:29 ] @
Citat:
Simke:
.... znaci stvari kao pink floyd, led zeppelin, deep purple, jimi hendrix...

Jedan od malobrojnih s istancanim ukusom, i jos nesto za sve Vas ostale!
Zar ne mislite da i u (EX) YU ima dobrih muzicara! Meni licno se svidjaju "Osvajaci", pogotovo prvih par hitova. Takodje preferiram i na "Azru", "Bijelo Dugme", Olivera Dragojevica, "Parni Valjak" a cak volim i muziku pokojnog Tome Zdravkovica!
Zavisi od trenutnog raspolozenlja i situacije.
[ Gojko Vujovic @ 04.01.2002. 13:35 ] @
[ Illiron @ 04.01.2002. 15:59 ] @
takodje moram reci da Stevie Ray Vaughan rula:)
cova je bog na gitari:)
[ random @ 04.01.2002. 16:37 ] @
Bogme nije više. Dotični je mrtav već godinama.
[ Ivand @ 04.01.2002. 16:40 ] @
Marilyn Manson rulez

;)
[ CorpseEater @ 04.01.2002. 19:33 ] @
Citat:
Floyd:
P.S. Rage against the machine nije metal.

Ko kazhe da jeste ?!?
[ Floyd @ 04.01.2002. 20:01 ] @
Citat:
CorpseEater:
A shto se tiche bandova - evo samo nekih :

Cradle of Filth, Heloween, Nightwish, Therian ...
Rage Against The Machine, Marilyn Manson, P.O.D. ..

Kid Rock (ovo nije bash neki metal ali na njegovima albumima ima dosta meshanja pravaca koji mi se svidjaju - hip-hop, hard rock, malo blues-a, malo kantrija, malo punk rock-a..)
....

Mislio sam da si navodio metal bendove..
Nesporazum.
[ Illiron @ 04.01.2002. 21:05 ] @
pa dobro, nije bog...ali je legenda:)
[ B o j a n @ 05.01.2002. 02:56 ] @
Citat:
Ivand:
Marilyn Manson rulez

;)

Bogme, covek nie bash$ losh ...

nego, neko pomenu Blind Guardian ... hm, jest' da mi se svidjaju i oni i Hammerfall, ali kao sto mi neko reche usporedbu: "Zvuce kao Osvajaci "
.... posle toga ja sam ostao wordless L;((
[ hodac @ 06.01.2002. 23:18 ] @
trance i goa
[ U--G @ 07.01.2002. 09:06 ] @
http://www.dr.dk/skum/cigarfar/growl.htm
[ B o j a n @ 07.01.2002. 12:19 ] @

Uuuh, huh huh huh huh ...

Poksava nesto da kaze ... L;))

[ bug killer @ 07.01.2002. 21:37 ] @
Trenutno trance, tehno.
Al nadje se mesto i za narodnjake.(na zurkama)
Mada najvise tezim Apocalyptici, rhcp, prodigy,*80.........
[ Ivan Tanasic @ 14.01.2002. 16:06 ] @
Citat:
UroS:
au bre floyd sad si ga bas sjebo
pa bas najmanje ima likova koji slusaju metal zato sto misle da su cool

ako oces da mislis da si cool slusaj city records kurce palce i slicno... mislim ko jos misli da je kul zato sto slusa metal ne kontam...

Hahahahah, e tu si se sad presao.....

Znam gomilu likova koji 'slusaju metal' da bi bili stosni....

Floyd: ajd sad ga pretera sa jazz i ti malo... po cemu je to recimo jazz kvalitetna muzika a punk nije :D :D (btw. jazz sucks)

Ja praktikujem Hate Core, R.A.C, white noice i ostale vidove wp muzike.
[ Milos Milunov @ 14.01.2002. 16:18 ] @
Grupe koje slusam:

Rammstein
Nightwish
Eyesburn
The RHCP
[ UroS @ 14.01.2002. 18:10 ] @
Citat:
ultra_viper:
Grupe koje slusam:

Rammstein
Nightwish
Eyesburn
The RHCP

e likovi koji slusaju ovakvu muziku mogu biti u fazonu da je slusaju da bi bili cool

posto ovo je najgora komercijala moguca sto se tice tog vida muzike...
[ Floyd @ 14.01.2002. 19:15 ] @
Citat:
autoexes:
po cemu je to recimo jazz kvalitetna muzika a punk nije :D :D (btw. jazz sucks)

U punku drka 3 akorda u krug.
Jazz je improvizacija.To što jazz sucks po tebi je verovatno jer si čuo jazz koji ne možeš da razmeš ni ti ni ja,a da čuješ nešto malo jednostavnije verovatno bi ti se svidelo.

I neću više da se raspravljam oko toga da li je punk kvalitetan ili ne.Dosadilo mi je!
[ UroS @ 14.01.2002. 20:21 ] @
pa ti na umetnickim fakultetima imas smer za jazz... naravno da bi ti se svidjao jazz moras da se razumes u muziku i sve i jazz spada u najkvalitetniju muziku...
[ random @ 15.01.2002. 11:56 ] @
Citat:
autoexes:
po cemu je to recimo jazz kvalitetna muzika a punk nije :D :D (btw. jazz sucks)

Ovo je otprilike kao da si pitao

Citat:
po čemu je to recimo linux kvalitetan OS a win98 nije :D :D (btw. linux sucks)

Naravno, stav čoveka koji jedva uspeva u Windowsu da se pokupi, a Linux mu je "nešto crno". Prenesi ovu analogiju na muziku, i videćeš da je stvar ista -- o stvarima koje ne poznaješ možeš samo da lupetaš.

I što bi bilo koji Linux programer (ili jazz muzičar) gubio vreme da takvom "znalcu" objašnjava tako nešto :o).
[ koyote @ 18.01.2002. 09:02 ] @
tech-house
[ Milos Milunov @ 18.01.2002. 09:39 ] @
Citat:
UroS:
Citat:
ultra_viper:
Grupe koje slusam:

Rammstein
Nightwish
Eyesburn
The RHCP

e likovi koji slusaju ovakvu muziku mogu biti u fazonu da je slusaju da bi bili cool

posto ovo je najgora komercijala moguca sto se tice tog vida muzike...

Hmmm evo odgovora!
Rammstein slusam vec 2 godine zato please cuti!
Nightwish je the best group i ne razumem kako je "komercijala"!!!?!?!?!!?
Eyesburn jos manje a i ovaj novi regge fazon je mnogo opak!
The RHCP ne znam zasto sam naveo jer mi se svidjaju samo 5-6 pesama!

Rezime :) Slusam samo Rammstein i Nightwish jer grupe rulaju i boli me uvo ko ih jos slusa a sto se tice vrste muzike slusam tu-i-tamo techno & house!

P.S.
NIGHTWISH NIJE KOMPERCIJALA!

C-Ya!
[ Ni ten ichi ryu @ 18.01.2002. 21:51 ] @
99% muzike se pravi da bi postalo komercijala.
kakve veze onda ima sta je "komercijala" ili ne?
licno bih voleo da nadjem toga koji je smislio tu "rech", da popricamo po jednu.
ako ti se muzika dopada, slusaj je. ukusi su razliciti, a svako rodjenjem stiche pravo na svoje misljenje.
komercijala je sjajna stvar, i kad je slusamo i volimo izvodjace, mi im pomazemo kupovinom njihovih diskova. ako svi pricaju da je komercijala, pretpostavimo onda da gomila ljudi kupuje te diskove. znaci ljudi se bogate od prodaje svojih diskova, ljudi slusaju muziku i svi srecni... onda se pojavi trece lice, kome se nesto u tom vecnom sistemu ne dopada, i izmisli rec "komercijala".... kada su mi ljudi svojevremeno govorili da je muzika koju slusam komercijala, ja sam bio srecan. A sada se ljudi ne razmisljaju tako, i "iz petnih zila" se trude da dokazu kako ta muzika NIJE komercijala.... de, de, de, de.......
Budite i vi srecni.
Nek i komsiji krava bude ziva i zdrava
E, to je TOlerancija:)
[ MoHicAn @ 13.02.2002. 13:28 ] @
Heh imate numeru koju je sepultura snimila sa Luchiano Pavarotijem :P smeh eto vam mesavina.

Inace ja slusam

Raised Fist
Shai Hulud
Vision of Disorder
Youth of Today
Earth Crisis
Deftones

itd itd
to mi je kao primarno
al gotivim odredjene grupe/pesme iz drugih zanrova
gotivim i nesto black/gothick metala uglavnom kad mesaju klasicne instrumente sa gitarom ...
Ko sto rece onvde neko Nightwish je gotivan riba ima stravobalan glas
[ 01011011 @ 15.02.2002. 10:50 ] @
Pozdrav, evo ja tek sad primjetio da se ovdje radi o muzici, pa reko da se ukljucim. Vidim dosta ljudi se vec prepire ko je pametan ko sta slusa, sta je bolje...bla bla bla//

Inace slusam Metal Muziku i Rock Domaci ponekad...Ulgavnom slusam Death Metal znaci Cannibal Corpse, Deicide, Vader, Six Feet UNder, itd...BAS sam priosle sedmice sjebao arkadu na koncerty Deicide..hehehe...

a ovako inace se bavim muzikom od malena i sviram u bandu u CHicagu, band mi se zove Knock Out, i sviramo obrade srpskih badnova i bandova sa prostora bivse juge.

Sto su se mnogi prepirali....Svaka vrsta muzike ima svoj kvalitet, jedina vrsta muzike koja nema svoj kvalitet je 99 % nase novokomonovane muzike, koja su sve obrade nekih meoldija iz Azije amerike, itd...znaci sve sto je stvoreno izmisljeno ja postujem...

Licno imam 10 CDiova koje sam kupio u kompledtu o kalsicnoj muzici, probao sam slusati, ide ponekad ali ne moze se to slusati....kotnas, ako iko ovjde normalan ima i dovede ribu (ukoliko niste ozenjeni) kuci i pusti klasiku, to vam je 70%sansi izgubljeno da cete je ikada povaliti...budite realisticni, i recite sta volite, a ne ono sto mislite da cete ispasti kul...

Hej ja slusam Schizopprenichni Jezz, povezan sa Blues-metalom ***ote, stvarno sam kul
[ Vertygo @ 16.02.2002. 00:59 ] @
koju muziku slusam?
pa zavisi kako kada ali se vecina toga svodi na techno i trance...

Grupe (izvodjaci) :

Etnica
Shidapu
Pomalo kosheen-a i Lighting force-a
astral

etc...
[ Predrag Damnjanovic @ 16.02.2002. 12:28 ] @
Iz mog potpisa se to vidi :)
Nikola Vranjkovic (sto ukljucuje i Block-Out), Bob Marley, Sinatra, KKN, DakwoodDUB, DelArno [pomalo]...
[ fairy @ 16.02.2002. 20:21 ] @
Ne ogranicavam se na odredjenu vrstu muzike, slusam ono sto pozelim u datom trenutku...
Bitno je samo da se pjesma svida meni i da ja uzivam u njoj. Bila ona komercijala ili ne.

Najvise i najcesce slusam:
Skunk Anansie,Tracy Chapman,Dido,Bryan Ferry.
Dream Theater,Type of negative,Pearl Jam,Monster Magnet,Massive Attack, Creed,Stone temple pilots,...
[ impaque @ 18.02.2002. 03:08 ] @
elektroniku i ostalu.

od elektronike idm (autechre, mouse on mars, plaid, squarepusher, richard d james, boards of canada, ...), *beat/*hop (the avalanches, prefuse73, snooze, dzihan&kamien, howie b, ...), ambient ( the orb, orbital, future sound of london, susumu yokota, ...) i neki nazovi-misc (etienne de crecy, jimi tenor, flanger, ...). volim i 4/4 (joey beltram, jeff mills, dave angel, ...)

od ne-elektronike altern/poprock/emo (radiohead, falling forward, elliott, the get up kids, unison, castor, alkaline trio, last days of april, metroschifter, depeche mode, ...), britpop (suede, veliki prezir, the smiths, the cure...) i misc (pink floyd, rambo amadeus, ..)

99% gore navedene muzike je za "mozak i dushu" ;) (sem one 4/4...).
tako inache delim muziku.

psy/trance/house/techno/minimal/.. je samo za "telo"...

99.999% rocka ne volim. drndanje. priglupi tekstovi.
'chist' metal, pogotovo ovaj new school, ne volim. nekontrolisana agresivnost. svi su besni, vrishte, drndaju gitare i imaju spotove u kojima se pojavljuju izgubljena deca, shtroka, .. don't like.
hardcore.. vrte davno prezhvakane teme uz trorifnu muziku.. *smeh*
ne volim ni gothic/dark.. ne kontam tu depresiju..
ne volim 'plitke' viva&mtv bendove koji postoje samo da bi zgrnuli pare (npr limp bizkit, linkin park, etc etc..)
hip-hop.. vishe niko nema nishta pametno da kazhe, samo furaju egoistichne tekstove.
suvishno je recji da ne gotivim narodnjake/dance/etc...

ima tu josh stvari koje volim i ne volim, ali, heh, 4am, time to ZZZzzz...
[ impaque @ 18.02.2002. 03:11 ] @
Citat:
fairy:
...

Type of negative
...

type o negative.
[ impaque @ 18.02.2002. 03:17 ] @
Citat:
Trut:
99% muzike se pravi da bi postalo komercijala.
kakve veze onda ima sta je "komercijala" ili ne?
licno bih voleo da nadjem toga koji je smislio tu "rech", da popricamo po jednu.
ako ti se muzika dopada, slusaj je. ukusi su razliciti, a svako rodjenjem stiche pravo na svoje misljenje.
komercijala je sjajna stvar, i kad je slusamo i volimo izvodjace, mi im pomazemo kupovinom njihovih diskova. ako svi pricaju da je komercijala, pretpostavimo onda da gomila ljudi kupuje te diskove. znaci ljudi se bogate od prodaje svojih diskova, ljudi slusaju muziku i svi srecni... onda se pojavi trece lice, kome se nesto u tom vecnom sistemu ne dopada, i izmisli rec "komercijala".... kada su mi ljudi svojevremeno govorili da je muzika koju slusam komercijala, ja sam bio srecan. A sada se ljudi ne razmisljaju tako, i "iz petnih zila" se trude da dokazu kako ta muzika NIJE komercijala.... de, de, de, de.......
Budite i vi srecni.
Nek i komsiji krava bude ziva i zdrava
E, to je TOlerancija:)

NAPOKON neko da kazhe pametnu stvar!

JEZIVO je kad neko krene da deli muziku na komercijalnu i nekomercijalnu!
beastie boysi, npr, po meni jedan od najvecjih bendova svih vremena, kao i recimo dire straits, pink floyd, .. su KOMERCIJALNI, ali NEPREJEBIVI.

odrastite.

ne delite muziku prema komercijalnosti.

ne nasedajte priche o undergroundu -- bend je tu da podeli emocije sa publikom, da izda materijal => da bude komercijalan.

samo je pitanje da li prilikom te komercijalizacije krene da se udodvorava masi i da menja zvuk kako bi se materijal shto bolje prodao i na koncert doshlo shto vishe ljudi... ali deco, to je druga pricha.
[ ouros @ 18.02.2002. 04:03 ] @
Citat:
impaque:
ne volim 'plitke' viva&mtv bendove koji postoje samo da bi zgrnuli pare (npr limp bizkit, linkin park, etc etc..)
hip-hop.. vishe niko nema nishta pametno da kazhe, samo furaju egoistichne tekstove.

Sta fali Linkiln Park-u ? Ovaj novi album im je odlican.
Hip-hop je totalno cool, ali opet zavisi od ukusa. Kazes ponavljaju se tekstovi, pa reci mi vrstu muzike gde se tekstovi ne ponavljaju. svugde je sve isto, ljubav, zezanje, smeh, tuga, radost, ubistva ... nema sta tu novo da se izmisli.

Poz
Uros
[ Zoran Rašković @ 18.02.2002. 04:28 ] @
ma kakvo pevanje bre

znachi neka przi minimal samo i nista nam vise ne treba

goa, takodje.
[ fairy @ 18.02.2002. 11:10 ] @
Impaque, u pravu si.
Primjetila sam da sam pogresno napisala tek nakon sto sam vec poslala odgovor. No,nije mi se dalo vrsiti ispravak samo radi te greske, jer sam znala da ce biti potpuno jasno da je to obicna greska u pisanju.
Ali, tnx sto si me ispravio.
Pozdrav.
[ impaque @ 19.02.2002. 03:20 ] @
Citat:
ouros:
Sta fali Linkiln Park-u ? Ovaj novi album im je odlican.

mda..

Citat:
ouros:
Hip-hop je totalno cool, ali opet zavisi od ukusa. Kazes ponavljaju se tekstovi, pa reci mi vrstu muzike gde se tekstovi ne ponavljaju. svugde je sve isto, ljubav, zezanje, smeh, tuga, radost, ubistva ... nema sta tu novo da se izmisli.

Poz
Uros

hmm..
ovako.
99% rechi u hip-hopu danas su JA i MI. "ja sam car...".. "ja sam najbolji mc, ostale sjebavam u startu...".. "mi smo najjachi...".. stvarno prejadno.

a muzika koju JA slusham ;)), s druge strane, se uopshte ne svodi na JA i MI (chak je lishena 'prvog lica' u vecjini sluchajeva), nego je duboka, metaforichna, suptilna, na divan nachin deskriptivna, puna emocija, sa prelepom teksturom, polifonijom i poliritmijom... ;>
[ impaque @ 19.02.2002. 03:23 ] @
sad mi pade na pamet...

pokushajte da objasnite ZASHTO slushate muziku koju slushate.

shta vas to PRIVLACHI u njoj?
[ ouros @ 19.02.2002. 03:51 ] @
Izvini ali se ne secam koju si muziku rekao da slusas. Ja prvo ne slusam samo Linkiln Park i tako to ,ali sve zavisi od trenutka.

Kad vozim snowboard, onda mi treba neki HC, Punk ... i mogu ladno da slusam Linkiln Park, Limp Bizkit, Papa Rouch ... daje ti neku da kazemo "agresiju" i onda poludis i vozis do jaja :)

Kad sam u kolima onda mi je cool da slusam hip-hop ili goa-u
Kad hocu da se bedacim onda Balasevica i neke ex-yu rock grupe ...

Mogu da slusam sve, svidja mi se i jazz, ali ne mogu to da slusam svaki dan.

Zadovoljan ??? :)

Poz
Uros

a koji je tvoj razlog ????

edit: citat

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 11.09.2005. u 15:29 GMT+1]
[ Zoran Rašković @ 19.02.2002. 04:15 ] @
mene pali ona masa, tj. rave, kad se uneses u muziku, i rejvujesh, do jaja je.
[ impaque @ 19.02.2002. 04:24 ] @
ourose, refreshuj stranice sa vremena na vreme... ili bolje gledaj...

na sve sam odgovorio, praktichno i unapred.

pogledaj trecju stranu i moj post o hip-hopu.. u nastavku tog posta je opisano ono shto ja trazhim/vidim u muzici koju slusham: dubinu(emocija+inteligencija), sa jedne strane, i energiju (pozitivna), sa druge... ukratko, uproshcjeno.
[ ouros @ 19.02.2002. 07:07 ] @
Citat:
impaque:
ourose, refreshuj stranice sa vremena na vreme... ili bolje gledaj...

na sve sam odgovorio, praktichno i unapred.

pogledaj trecju stranu i moj post o hip-hopu.. u nastavku tog posta je opisano ono shto ja trazhim/vidim u muzici koju slusham: dubinu(emocija+inteligencija), sa jedne strane, i energiju (pozitivna), sa druge... ukratko, uproshcjeno.

Procitao sam ja sta si ti napisao o hip-hopu, koju muziku slusas ... ali nisi obrazlozio SVOJE pitanje ZASTO je slusas.
Ja volim suede ,ali hoces da mi kazes da su njihovi tekstovi DOSTA drugaciji od ostalih grupa. sve je to isto, muzika je drugacija.
Nemaju ni oni sta pametno da kazu ko ni ostali, ali sve to lepo sloze i lepo je za slusanje.
Na str.3 si spomenuo komercijalu ... i rekao si ,ne secam se ko je to napisao, da je muzika tu da bi se slusala i da normalno da izvodjaci treba da zgrnu pare.
E sad ti meni reci sta to mozes od RECI ti da cujes u elektronici, sem mozda neki vokal,ali nikad se nista pametno ne kaze,ako trazis neke mudrosti u tim pesmama.

[ drdrksa @ 19.02.2002. 13:35 ] @
TECHNO !!!!

TECHNOKRATIA !!!!

COOL !!!

[ Trunks @ 19.02.2002. 14:22 ] @
Citat:
impaque:
hmm..
ovako.
99% rechi u hip-hopu danas su JA i MI. "ja sam car...".. "ja sam najbolji mc, ostale sjebavam u startu...".. "mi smo najjachi...".. stvarno prejadno.

Skroz netachno. Hip hop se uopste ne svodi na takvo foliranje. Imas vise aspekata/stilova hip hopa, ono o cemu ti pricas je battle rap. Mozda je najvise zastupljen kod mainstream MC'a ali ne i u globalu.
[ impaque @ 19.02.2002. 15:57 ] @
Citat:
ouros:
Procitao sam ja sta si ti napisao o hip-hopu, koju muziku slusas ... ali nisi obrazlozio SVOJE pitanje ZASTO je slusas.
Ja volim suede ,ali hoces da mi kazes da su njihovi tekstovi DOSTA drugaciji od ostalih grupa. sve je to isto, muzika je drugacija.
Nemaju ni oni sta pametno da kazu ko ni ostali, ali sve to lepo sloze i lepo je za slusanje.
Na str.3 si spomenuo komercijalu ... i rekao si ,ne secam se ko je to napisao, da je muzika tu da bi se slusala i da normalno da izvodjaci treba da zgrnu pare.
E sad ti meni reci sta to mozes od RECI ti da cujes u elektronici, sem mozda neki vokal,ali nikad se nista pametno ne kaze,ako trazis neke mudrosti u tim pesmama.

pa napisao sam zashto slusham to shto slusham, shta osecjam u muzici koju slusham. inteligencija+emocija u jednoj muzici i pozitivna energija u drugoj.

suede konkretno se poprilichno razlikuje od ostalih grupa. uzmi proanaliziraj pesme kao shto su trash, lazy, beautiful ones... ako ne provaljujesh taj britanski sarkazam/metaforu/oslikavanje - jebiga. ja necju ovde da ti pishem interpretaciju ;)

o elektronici uopshte necju da polemishem, zato shto me MRZI.
povuchen iskustvom sa intelli foruma, gde sam na 3-4 strane objasnio shta elektroniku chini posebnom, a niko me nije razumeo, ne zhelim i ovde da tracjim vreme.
ochigledno je ne kapirash, chuo si samo ono shto se vrti po klubovima, i na osnovu toga zakljuchujesh.

elektronika je mnogo mnogo MNOGO vishe od "tumbfc tumbfc...".

elektronika je novi muzichki svet za SEBE i NE MOZHE da se poredi sa bilo chim drugim.

ti u drugoj muzici chujesh tekst, pa ga trazhish i u elektronici.
e pa, toga ovde nema.

chuo si distorzirane gitare, parne ritmove?
i toga ovde uglavnom nema (makar u ovoj elektronici shto je JA slusham ;)

za elektroniku ne vazhe 'pravila' za koja je prikovana ostala muzika, ponajvishe zato shto nema ogranichenja u njenom 'izvodjenju' (nemoj 'izvodjenje' da poistovetish sa 'dj'. nije isto. izvodjenje se odnosi na live act, etc).

...i ako ti je potreban TEKST da bi osetio neshto u muzici -- sorry ;((
[ impaque @ 19.02.2002. 15:59 ] @
Citat:
Trunks:
Citat:
impaque:
hmm..
ovako.

Skroz netachno. Hip hop se uopste ne svodi na takvo foliranje. Imas vise aspekata/stilova hip hopa, ono o cemu ti pricas je battle rap. Mozda je najvise zastupljen kod mainstream MC'a ali ne i u globalu.

prosvetli me, preporuchi mi neku grupu/mc-ja.

jedna od RETKIH ne-egoistichnih grupa (da se tako izrazim) za koje znam su the roots. reci mi josh neke.
[ ouros @ 19.02.2002. 17:18 ] @
Citat:
impaque:

ti u drugoj muzici chujesh tekst, pa ga trazhish i u elektronici.
e pa, toga ovde nema.

chuo si distorzirane gitare, parne ritmove?
i toga ovde uglavnom nema (makar u ovoj elektronici shto je JA slusham ;)

...i ako ti je potreban TEKST da bi osetio neshto u muzici -- sorry ;((

Ja nisam rekao da trazim tekst u muzici, meni se elektronika svidja, ustvari volim goa-u samo. ja nisam rekao da volim SAMO Linkiln Park ... ali da mi nista ne smeta njih da slusam i ne vidim sto su oni veca komercijala od drugih.
Drugo,sto se Suede-a tice, znam ja njihove pesme, i oni su ok. Ali NISU ni oni jedini koji sarcasticno pevaju o svom drustvu, imas isto to u hip-hop-u, rap-u, punk-u, HC ....
Ono sto je moja poenta bila je da svi oni pevaju o slicnim stvarima,samo na drugaciji nacin. a kome koji nacin odgovara taj ce to i slusati. simple as that

Uros
[ Zoran Rašković @ 19.02.2002. 19:17 ] @
pa lepo sam rekao da ne treba pevanje uopste .... ja samo najvise volim one zenske uvrnute vokale kad se ubace u nekoj stvari, to je do jaja.
[ Ivan Golubović @ 19.05.2002. 02:29 ] @
Hard Rock, Rock, Rock balade....
[ Serbian Fighter @ 19.05.2002. 13:41 ] @
Neke su i za caleta , ali ovo je uglavnom moja WinAmp lista
http://www.burek.co.yu/vl.htm
[ Pera_Anarhista @ 20.05.2002. 19:53 ] @
pank...
[ Bobi-Wan Kenobi @ 20.05.2002. 23:48 ] @
Svako raspolozenje (drustvo, pa i godisnje doba) ima svoju muziku.
Uvek mi prija:

J ack DeJohnette, Dave Weckl
A l di Meola, Pat Metheny, John McLaughlin
Z oot Sims, Stan Getz, Art Pepper, Charlie Parker
Z akir Hussain, Trilok Gurtu

Albumi: Live at the Royal festival hall - McLaughlin, Eckhardt, Gurtu
Thursday night at the Village Vanguard - Pepper, Cables, Mraz, Jones
Beyond the Missouri sky - Haden, Metheny
Parallel Realities - DeJohnette, Metheny, Hancock
In a sentimental mood - Ellington, Coltrane

Ravnopravna sa jazzom, primetno savrsenija klasika:

Bach - Magnifikat
Beethoven - Piano concerto 5 - Emperor
Albinoni - Adagio
Smetana - Vltava
Tchaikovsky - Piano concerto 2
[ xtraya @ 21.05.2002. 11:37 ] @
samo cu reci ovo.... (citiram...a ko zna...zna ko je ovo...)

NOT EVERYONE UNDERSTANDS HOUSE MUSIC....
IT`S A SPIRITUAL THING....
AND BODY THING....
AND SOUL THING....
[ UroS @ 21.05.2002. 12:23 ] @
znam ja sta je to.... obicna komercijalna fraza ubacena u jos komercijalniju "house" muziku ako se uopste tako moze i nazvati...

bas sad klubski hitici ne mogu se nazvati muzikom koju aktivno slusamo...
inace respect za house ali pravi
[ Floyd @ 23.05.2002. 19:07 ] @
Citat:
xtraya:
samo cu reci ovo.... (citiram...a ko zna...zna ko je ovo...)

NOT EVERYONE UNDERSTANDS HOUSE MUSIC....
IT`S A SPIRITUAL THING....
AND BODY THING....
AND SOUL THING....

samo cu reci ovo....

LOL
[ impaque @ 23.05.2002. 22:29 ] @
vaistinu, floyd.
[ gh0st @ 19.12.2002. 19:57 ] @
A sta ti sviraju .?

Ništa ako nije Metal jer je on najbolji.

UNITED WE STAND
[ Trunks @ 19.12.2002. 21:40 ] @
Odgovor za imp-a : Deltron, Dr. Octagon, The Roots ;), Public Enemy (donekle), Cannibal Ox, Kid Koala, Jedi Mind Tricks, Dan The Automator, Mr. Lif, Cage, El-P, Aesop Rock, Jeru the Damaja, Roots Manuva, Common (donekle)...
[ grunger_ @ 20.12.2002. 23:22 ] @
Ljudi, pa ne verujem da NIKO NIJE SPOMENUO GRUNGE !!!
(Znate vec: Nirvana, Foo Fighters, Alice in Chains, Soundgarden, Sonic Youth...) !!!!!
[ cedomir @ 21.12.2002. 16:53 ] @
Blues, Rithm And Blues (ne ono sto se sada zove r'nb, to je glupost nego praavi ritam i bluz), Rock, Hard Rock, Metal....
[ kizza @ 21.12.2002. 20:06 ] @
Dragan Lakovic
Branko Kockica
itd...
...ako razumete sta hocu da kazem!

A nekad sam bio COOL tip...
Violent Fammes
Tom Waits
Husker Du
itd
[ caiser @ 21.12.2002. 20:26 ] @
Latino, latino house, house, punk/hc (ljubav iz mlađih dana),...

Više mi je smor da pamtim imena bendova i izvođača, tako da trenutno nemam pojma šta mi se trenutno vrti u XMMS-u ...uglavnom je na španskom, ništa drugo nije bitno.

Eh, da, evo našo sam kako se zove: Basilos - Cara Luna.mp3

Inače pesma je do jaja. Ko voli latino zvuk uživaće uz ovo sigurno.
[ mikis @ 22.12.2002. 04:01 ] @
E, a jel ne smatrate da je glupo odgovarati na poruke od pre skoro godinu dana?
[ caiser @ 22.12.2002. 08:18 ] @
Pa ne znam baš... Prethodna poruka je postovana samo 20 minuta pre moje, a to je mnogo kraći period od godinu dana. :P
[ mikis @ 22.12.2002. 14:01 ] @
Citat:
caiser:
Pa ne znam baš... Prethodna poruka je postovana samo 20 minuta pre moje, a to je mnogo kraći period od godinu dana. :P

Nisam mislio konkretno na tebe, već na čoveka koji 19. decembra odgovara na poruku poslatu dvadeset i nekog maja, a koja je opet odogovor na poruku od 19. februara. I opet, ne samo zbog toga već zato što je sve češća pojava da se novi korisnici uključuju u diskusije koje su davno, davno završene (a pitanje je da li su uopšte i imale smisla dok su bile aktivne).
[ impaque @ 25.12.2002. 14:10 ] @
kesh kolica i shmekerica... !
[ Trunks @ 26.12.2002. 01:50 ] @
I vlažna cupi. ;)
[ Montoya @ 31.12.2002. 04:57 ] @

Pa nesto kao...opustencija......:

Timo Mass - OCB 10 2.mp3

Negro Can - Cada Vez (Grant Nelson Mix).mp3

Blank & Jones - Suburban Hell.mp3

D:\Music\Strano\Unknown Artists\22-AudioTrack 22.mp3

[ caiser @ 31.12.2002. 11:04 ] @
Citat:
Montoya:
D:\Music\Strano\Unknown Artists\22-AudioTrack 22.mp3

Imam i ja tu pesmu. Mnogo je dobra. :)))
[ Floyd @ 31.12.2002. 13:26 ] @
Da li ovde neko zna koja je "chillout" muzika? Mislim, tako se zove vrsta muzike. Neće drug da mi kaže, kaže da moram da čujem. Na šta liči taj "chillout"?
[ Montoya @ 31.12.2002. 15:59 ] @
Citat:
Floyd:
Da li ovde neko zna koja je "chillout" muzika? Mislim, tako se zove vrsta muzike. Neće drug da mi kaže, kaže da moram da čujem. Na šta liči taj "chillout"?

..Pa ....opustencija....ma slusaj nesto totalno ne komerciijalno a u nekom new age fazonu ...kao.....ma idi na EXIT...ali vise se u pauzama se pusta...pred nastup nekih likova
nesto kao

Moloko - Pure Pleasure Seeker.mp3 ili mozda

TIMO MAAS feat. MC CHICKABO - Shifter (Radio Mix).mp3

ovaj drugi primer je bolji...mislim..valjda....ono ...za mene je to chill out

[ @ 03.05.2003. 23:59 ] @
Za g.VODNIKA-ODLICAN IZBOR!
[ Ivan Stanojevic @ 05.05.2003. 04:21 ] @
a slusa li iko enigmu?
trazim jednu pesmu "close to heaven" koju niko zivi nema...

p.s. da na zaboravi i vangelisa

a od "obicnih" eto pade mi na pamet red hot chilli peppers ili u2 i drugi...

Bojan Bašić: skinuto e-mail obaveštavanje po zahtevu korisnika

[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 13.02.2004. u 23:31 GMT]
[ darko1 @ 05.05.2003. 12:02 ] @
PINK rulez
[ The Mars @ 07.05.2003. 09:59 ] @

Pa , kako si to postavio temu ?! Koju muziku slušate ... a koju TI muziku slušaš ?

Uvijek me nervirala osobina nekih ljudi da prvo ispitaju mišljenje drugih ... pa tek onda se odluče da kažu i o sebi.

A uvijek su mi se sviđali ljudi koji , da citiram Eminema

" willin' to stick out my neck, for respect if it meant life or death, never live
to regret what I said "

Pa , da ja kažem šta slušam ....

ARMY OF LOVERS
MANIC STREET PREACHERS
ALPHAVILLE
CRAFTWERK
GARBAGE
GUANO APES
KIM WILDE ( Never trust a stranger )
KYLIE MINOQUE
RADIOHEAD
PLACEBO (Every me Every you)
U 96 ( Night in motion )
REAMONN ( Supergirl )
ALTERA ( Suicide Sunlight )
EMINEM ...

I da na kraju citiram Manicse " This is my truth, tell me yours "

Ćao ...

[ darko1 @ 08.05.2003. 13:57 ] @
"pali brate narodnjaci su zakon"
[ Doc @ 18.06.2003. 21:22 ] @
http://www.flashbackradio.com/
[ @ 24.06.2003. 16:13 ] @
slusam ono sto je najbolje,a to je naravno LINKIN PARK ! ! ! ljudi,ne mogu da vam opisem osjecaj dok ih slusam,oni su moj lijek,moj spas,moja nada i moja najveca ljubav... nakon tebe ,Ivane, naravno... he he he i zato vam svima preporucujem da ih poslusate,mora da cete naci nesto sto vam se svidja od njihove mjuze... svi istomisljenici mi mogu pisati na [email protected] ... i,ne zaboravite, LINKIN PARK RULES 4EVER! ! !
[ manca @ 24.06.2003. 18:55 ] @
Sve sto je vezano za Rock i Metall!
[ postmortem @ 25.06.2003. 01:21 ] @
da li je neko slusao mozda Control Denied? bash me zanima kako to zvuci?
[ DoomMaker @ 03.08.2003. 01:31 ] @
definitivno jebeno, chuck svira :-)

shto ovdje nema nikog ko slusha metal, svi slushate sve i svashta i pljujete jedno po drugom :-P
[ Miroslav Strugarevic @ 03.08.2003. 01:50 ] @
Manca metallac :-)
[ MAD-MAX @ 03.08.2003. 04:47 ] @
Citat:
DoomMaker:
... shto ovdje nema nikog ko slusha metal, svi slushate sve i svashta i pljujete jedno po drugom :-P

Pa evo i ja slusam metal :) izmedju ostalog.
[ Miroslav Strugarevic @ 03.08.2003. 05:09 ] @
Moji ste ljudi.. Znate sta valja :).

Iron Maiden je ubedljivo najbolja grupa koju sam ikada slusao.. Posle njih standardno Metallica, Rammstein, Paradise Lost, Night Wish, Blind Guardian, Dark itd....

Kakva je lista kod vas..

[ MAD-MAX @ 03.08.2003. 05:54 ] @
NEVEROVATNO!. Moja lista je identicna uz male razlike ali da ne cepidlacim! :)\

Ali moram da dodam Guns 'n' Roses jer to je za mene nacin zivota :)
[ B o j a n @ 03.08.2003. 14:21 ] @
umm ... black&roth lives?
http://24.30.199.10:8000
[ reject @ 03.08.2003. 14:28 ] @
Citat:
DoomMaker:
definitivno jebeno, chuck svira :-)

Ispravka, svir'o je nekad. Umro je.

Inace bile je bas ovde pricica o Deathu, ali je nestala
pri nekom od padova ES-a.
[ Miroslav Strugarevic @ 03.08.2003. 17:10 ] @
Citat:
B o j a n:
umm ... black&roth lives?
http://24.30.199.10:8000

Uff. Da je meni veza dobra.. Sto da ne.. Ali ovako ... ubistvo..
[ manca @ 03.08.2003. 18:52 ] @
ja slusam HM i ROck.....
najbolja pesma Hotel California, neprevazidjena!!!
[ B o j a n @ 03.08.2003. 21:44 ] @
i volis sve sto vole mladi?

l;)
[ UroS @ 03.08.2003. 22:38 ] @
ja slušam tehno i na mixeti i gramofonima odsviram 5 puta više nego ti na gitari !!!!
[ manca @ 03.08.2003. 23:44 ] @
Citat:
[rammstein]:
Moji ste ljudi.. Znate sta valja :).

Iron Maiden je ubedljivo najbolja grupa koju sam ikada slusao.. Posle njih standardno Metallica, Rammstein, Paradise Lost, Night Wish, Blind Guardian, Dark itd....

Kakva je lista kod vas..

potpuno ista lista, i ja Maidene stavljam na prvo mesto,
ali kako kaze Mad i GNR ne treba zaboraviti, ali ni Cradle Of Filth.......
[ Miroslav Strugarevic @ 03.08.2003. 23:52 ] @
Imam od njih mp3 cd, nisam odusevljen .. ima par pesama koje su super..
[ BeastMaster @ 04.08.2003. 00:02 ] @
Maiden forever, a uz njih Metallica, Joe Satriani Gary Moore.....
[ iz0t0p @ 04.08.2003. 03:03 ] @
Ljudi pa je l' vi znate uopste sta je metal muzika?

Izraz hevi metal je inace prvi put upotrebljen za muziku koju je pravio Hendrix, i to je pisano otprilike: ''...kao da teski metal pada sa neba...'', posle je upotrebljavan za Led Zeppeline, a sad kazu da je metal muzika metallica :(, kakve to veze ima za metal muzikom ja ne znam ali... svi znaju ko je the best of the best, pogledajte samo koju je majicu Vlatko Stefanovski nosio na exitu 03, sve ce vam biti jasno :), nista protiv maidena, sabbatha, rammsteina i ostalih naravno ali.... nije to to
[ B o j a n @ 04.08.2003. 15:51 ] @
cuj, mnogo stvari se naziva pogresnim imenima ... pa nikom nista l;)
[ manca @ 04.08.2003. 16:36 ] @
Citat:
BeastMaster:
Maiden forever, a uz njih Metallica, Joe Satriani Gary Moore.....

Tako je Beast Mastere/////

ZIVEO HEAVY METALL
[ NLO @ 04.08.2003. 16:52 ] @
poshto vidim da ovde ima puno "metalaca" i rockera i ostalog :)
jer je neko iz bg-a voljan za mp3 razmenu?
http://nlo.freeshell.org/sharing.php

[ manca @ 04.08.2003. 17:14 ] @
vecinom imam to sto i ti imas....ali bih mogli da uradimo razmenu.....
ali ima fraka>>>>JA NISAM IZ BGD!!!
[ postmortem @ 04.08.2003. 19:39 ] @
eh...

[ BeastMaster @ 04.08.2003. 23:34 ] @
Citat:
iz0t0p:

Izraz hevi metal je inace prvi put upotrebljen za muziku koju je pravio Hendrix, i to je pisano otprilike: ''...kao da teski metal pada sa neba...'', posle je upotrebljavan za Led Zeppeline, a sad kazu da je metal muzika metallica , kakve to veze ima za metal muzikom ja ne znam ali... svi znaju ko je the best of the best, pogledajte samo koju je majicu Vlatko Stefanovski nosio na exitu 03, sve ce vam biti jasno , nista protiv maidena, sabbatha, rammsteina i ostalih naravno ali.... nije to to

Ako se odnosilo na mene, ja ni u kom trenutku nisam rekao metal već sam samo nabrojao grupe, ti ih svrstaj u koji god hoćeš muzićki pravac. NHF
P.S. Reč "automobil" je prvi put bio upotrebljen za prevozno sredstvo koje je na sve ličilo samo ne na (danas poznati) moderni auto, ali mi i današnja vozila nazivamo automobilima .....pozdrav
[ Miroslav Strugarevic @ 05.08.2003. 17:59 ] @
Rammstein -- sve.
Metallica -- sve.
Iron Maiden -- sve.
SLAYER -- sve.
Paradise Lost -- sve.
Dark -- sve.
Oomph -- sve.

To je od prilike to.. Ali moze da se nabavi jos :)))
[ Miroslav Strugarevic @ 05.08.2003. 18:03 ] @
Citat:
[rammstein]:
Imam od njih mp3 cd, nisam odusevljen .. ima par pesama koje su super..

Ispravka, CD SLAYER-a ne KREJDELA.. :)
[ manca @ 05.08.2003. 22:12 ] @
ok,
a kako ti se cine Gansi???
[ Miroslav Strugarevic @ 05.08.2003. 22:35 ] @
Ne slusam ih. Cuo sam nekoliko pesama, to je to..
[ MAD-MAX @ 06.08.2003. 01:22 ] @
Citat:
iz0t0p:

Izraz hevi metal je inace prvi put upotrebljen za muziku koju je pravio Hendrix, i to je pisano otprilike: ''...kao da teski metal pada sa neba...'', posle je upotrebljavan za Led Zeppeline, a sad kazu da je metal muzika metallica :(, kakve to veze ima za metal muzikom ja ne znam ali... svi znaju ko je the best of the best, pogledajte samo koju je majicu Vlatko Stefanovski nosio na exitu 03, sve ce vam biti jasno :), nista protiv maidena, sabbatha, rammsteina i ostalih naravno ali.... nije to to

Nisam neki metal strucnjak ali stvarno prvi put cujem da je hevi metal prvi put upotrebljen za Hendrix-ovu muziku. Koliko ja znam iz citanja Rock Expressa (e da jel cita to neko ovde? (a Metal express?)) Black Sabbath se smatra pionirom H Metala!
[ manca @ 06.08.2003. 02:14 ] @
ja citam i rock i metall expres(mada je on u rock ex.)
jeste u pravu si Black Sabbath je poceo da svira 60- tih god.
ali znas li ko je pionir HM muzike.......ko je pronasao distorziju....THE KINKS mozda je neko cuo , a ako ne neka zna da su oni pioniri HM-a, a ne Black...
[ MAD-MAX @ 06.08.2003. 17:27 ] @
Sad znam, hvala. :)))

Nego slusa li neko trance, psy trance, goa trance ...?

Mislim ja to volim i te kako (uz rock na prvom mestu naravno) ali nemam bas puno informacija o trance muzici (kao recimo za rock ili (na zalost) hip-hop). Interesuju me sajtovi, casopisi (domaci i/ili strani) o trance-u.
[ manca @ 06.08.2003. 17:44 ] @
ja slusam i tehno i trance i house.....itd.....
samo ne aktivno kao HM i Rock.....ali i ja bih bio zadovoljan kad bih dali neki sajt o takvim stvarcicama.....
[ MAD-MAX @ 08.08.2003. 13:41 ] @
Evo ja imam 2 linka:
http://www.transmute.co.yu/
http://trance-muzik.ath.cx/
[ manca @ 08.08.2003. 14:19 ] @
e ovaj prvi link je skroz OK......
a i drugi nije los....samo sto je prvi srpskI!!!!
[ blues @ 08.08.2003. 16:32 ] @
sluasm del arno, dylana, darkwoode, ladytron, air, massive attack, trickY, portishead, radiohead, res, angie stone, dj shadow, rhcp, eyesburn, a tribe called quest, bla...
slusam d'n'b, breakbeat, elektro.
poneki teckhouse.

mrzim trance.
uff... bas ga mrzim.

[;
[ manca @ 08.08.2003. 18:31 ] @
sto be???
[ hodac @ 08.08.2003. 18:42 ] @
www.chillout.co.yu, hehheee , neko je rekao techno technokratia i druge foreee, hehee, bravo ljudi to , klasican priemr Vladanaja ljudskim misljenjem pomocu samo jedne emisije, heheeee, no opusteno breeee.Heheee, vecina ljudi se pali na elektronsku muziku iz nekih losig 3p-ova, ehhee , jebiga droga te nabolje radi na elektronskoj muzici i isti su im svi fazoni elektronske muzike heheee, da kaze mami mama bio sam na Technu u da znas kako se tu drogira hehe, ehheee, no opusteno.

[ TiXo @ 08.08.2003. 18:47 ] @
Sabbath, Zeppelin, Floyd, Haustor, Whitesnake, Purple i sve u tom stilu...
[ manca @ 09.08.2003. 14:12 ] @
Citat:
hodac:
www.chillout.co.yu, hehheee , neko je rekao techno technokratia i druge foreee, hehee, bravo ljudi to , klasican priemr Vladanaja ljudskim misljenjem pomocu samo jedne emisije, heheeee, no opusteno breeee.Heheee, vecina ljudi se pali na elektronsku muziku iz nekih losig 3p-ova, ehhee , jebiga droga te nabolje radi na elektronskoj muzici i isti su im svi fazoni elektronske muzike heheee, da kaze mami mama bio sam na Technu u da znas kako se tu drogira hehe, ehheee, no opusteno.

Naravno, mada ja ne volim toliko trance i tehno kao sto volim svo omijljeni i nikada ne prevazidjeni:

HEAVY METALL
[ iNCUBUs @ 09.08.2003. 20:51 ] @
Lepo od tebe. Ali heavy metall ne postoji, postoji samo heavy metal :)

edit: citat ( sredjivanje teme )

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 11.09.2005. u 15:14 GMT+1]
[ manca @ 10.08.2003. 20:34 ] @
e bas postoji METALL
METALL!!!!!!!!!!
[ iz0t0p @ 11.08.2003. 02:01 ] @
Termin Hevay Metal Je prvi put upotrebljen od ne znam kog novinatra za Hendrixxa ko mi ne veruje nek proberi btw rok expres je s*****

Yngwie J. Malmsteen
1981 Rising Force
1982 Marching Out
1986 Triology
1988 Odissey
1990 Eclipse
1992 Fire And Ice
1994 The Seventh Sing
1994 Smoke On The Water [Tribute To Deep Purple by Yngwie J. Malmsteen]
1995 Magnum Opus
1996 Inspiration
1997 Facing The Animal
1999 Alchemy
1999 Concerto Suite For Electric Guitar And Orchestra In E Fla.1
2000 War To Eng All The Wars

Beck, Bogert & Appice
1973
1973 Live In Japan (2CD)

Free
1968 Tons Of Sobs
1969 Free
1970 Fire And Water
1970 Free Live
1970 Highway
1971 Hertbreaker
1972 Free At Last

Lynard Skynard
1991
[jedan kome ne znam ime (sweet home alabama...)]

Vanila Fudge
1991 The Best Of

Ac Dc
1976 Dirty Deeds Done Dirty Cheap
1976 High Voltage
1977 Let There Be Rock
1978 If You Want Blood
1978 Powerage
1979 Highway To Hell
1979 Volts
1980 Back In Black
1981 For Those Abot To Rock
1983 Flick Of The Switch
1985 Fly On The Wall
1988 Blow Up Your Video
1991 The Razors Edge
1992 Live

Aerosmith
1973
1974 Get Your Wings
1975 Toys In The Attic
1976 Rocks
1977 Draw The Line
1979 Night In The Ruts
1982 Rock In A Hard Place
1985 Done With Mirrors
1987 Permament Vacation
1989 Pump
1993 Get A Grip
1997 Nine Lives
1998 A Little South Of Sanity Live
1999 Not The Same Old Song And Dance - Tribute To Aerosmith

Black Sabbath
1970 Black Sabbath
1970 Paranoid
1971 Master Of Reality
1972 Vol. 4
1973 Sabbath Bloody Sabath
1975 Sabotage
1976 Tehnical Ecstasy
1978 Never Say Die
1980 Live At Last
1980 Heaven And Hell
1981 Mob Rules
1983 Live Evil
1983 Born Again

Bon Jovi
1984 Bon Jovi
1985 7800 fahrenheit
1986 Slippery When Wet
1988 New Jersey
1992 Keep The Faith
1995 These Days
1995 These Days (Special Edition, Bonus CD)
1997 1995, 1996 Fields Of Fire
2000 Crush

Jon Bon Jovi
1990 Blaze Of Glory - Yung Guns II
1997 Destination Anywhere

Richie Sambora
1998 Undiscoverd Soul

Deep Purple
Abandon
Burn
Come Hell Or High Water
Come Taste The Band
Deep Purple
In Rock
Last Concert In Japan
Live At Olimpia
Live In London
Machine Head
Made In Europe
Made In Japan
Nobodys Perfect
Perfect Strangers
Poverhouse
Purpendicular
Scandinavian Nights
Shades Of Deep Purple
Slaves & Masters
Stormbringer
The Battle Rages On
The Book Of Taliesyn
The House Of The Blue Light
The Royal Philharmonic Orchestra
Who Do We Think We Are

Iron Maiden
A Real Live One
Brave New World
Fear Of The Dark
Iron Maiden
Killers
Live After Death
No Prayer For Dying
Piece Of Mind
Powerslave
Seventh Son Of A Seventh Son
Somewhere In Time
The Number Of The Beast
The X Factor

Joe Satriani
1986 Not Of This Earth
1987 Surfing With The Alien
1988 Dreaming 11
1989 Flying In A Blue Dream
1992 The Extremist
1993 Surf On This Earth
1993 Time Mashine
1995 Joe Satriani
1998 Cristal Planet
2000 Engines Of Creation

Joe Satriani, Eric Johnson, Stevie Vai
1997 G3 - Live In Concert

Michael Schenker Group
1980 Michael Schenker Group
1981 M.S.G.
1982 Built To Destroy
1984 Rock Wil Newer Die
1987 Perfect Timing
1989 Save Yourself
1992 M.S.G.
1993 Thank You
1996 Written In Sand
1999 The Unforgiven
2000 Advantures Of The Imagination

Rainbow
1975 Ritchie Blackmore's Rainbow
1976 Live In Germany CD1
1976 Live In Germany CD2
1976 Rainbow Risng
1977 Rainbow On The Stage
1978 Long Live Rock 'n' Roll
1979 Down To Earth
1981 Difficult To Cure
1982 Straight Berween The Eyes
1983 Bent Out Of Shape
1986 Finyl Vinyl (Live 80's)
1995 Stranger In Us All

Yes
1994 Talk

Scorpions
1972 Lonesome Crow
1974 Fly To The Rainbow
1975 In Trance
1976 Virgin Killer
1979 Lovedrive
1980 Animal Magnetism
1982 Blockout
1984 Love At First Sting
1985 World Wide Live
1988 Savage Amusment
1990 Crazy World
1993 Face The Heat
1996 Pure Inctinct

Skid Row
1989 Skid Row
1991 Slave To The Grind
1992 Maxi
1995 Subhuman Race

The Doors
Absolutely Live
Box Set - Wthout A Safety Net
Box Set - Band Favorites
Box Set - Live In New York
Box Set - The Future Ain't What It Used To Be
Stoned Immaculate
1967 The Doors
1967 Strang Days
1968 Waithing For The Sun
1969 The Soft Parade
1970 Morrison Hotel
1971 L.A. Women

Toto
Dune (iz filma The Dune)
Fahrenhait
Hydra
I'so-la'tion
Mindfields
Tambu
Toto
Truth The Locking Glase
Turn Back

Whitesnake
1977 David Coverdale's White Snake
1978 Live At Hammersmith
1978 North Winds
1978 Snakebite
1978 Trouble
1979 Lovehunter
1980 Live... In The Heart Of The City
1980 Ready An' Willing
1981 Come An' Get It
1982 Saints & Sinners
1984 Slide It In
1987 Whitesnake 1987
1989 Slip Of The Tongue
1993 Coverdale - Page (nije bas whitesnake...)
1997 Restless Heart
1997 Starkers In Tokyo

Europe
1984 Wings Of Tomorow
1986 The Final Countdown
1988 Out Of This World
1989 Europe
1991 Prisoners In Paradise

John Norum
1987 Total Cotrol
1992 Face The Truth
1995 Another Destination
1996 Worlds Away
2000 Slipped Into Tomorow

Joey Tempest
1995 A Place To Call Home
1997 Azalea Place

Monty Alexander
1999 Stir It Up - The Music Of Bob Marley

Beck Bogert & Appice
Live

Genesis
The Way We Walk

Megadeth
Rust in Peace

Mr Big
1
2

pa ko hoce pp

to je ono sto mi je na hardu, naravno 2000 albuma +

sorry zbog kucanja pijan sam
[ iz0t0p @ 11.08.2003. 02:02 ] @
da je l' neko gledao crosroads na b92 ko mi oppet kaze da je s*****... mislim stvarno nije normalan
[ iNCUBUs @ 11.08.2003. 11:29 ] @
Citat:
manca:
e bas postoji METALL
METALL!!!!!!!!!!

Da, ako si Nemac ili Skandinavac pa ga tako speluješ na maternjem jeziku.

[ steewsc @ 11.08.2003. 13:19 ] @
Rock , Metal and something like that... (Punk ...)
[ HammerFall @ 03.10.2003. 23:31 ] @
HM HM HM HM HM HM HM HM HM HM HM HM

Trash, Power, Doom, Progressive, Speed, Death, Black, Gotic, Industrial, Nu metal...

HM HC HM HC HM HC HM HC HM HC HM HC HM

HammerFall
Iron Maiden
Gamma Ray
Blind Guardian
Rhapsody
Metallica
Pantera
Slayer
Kamelot
Immortal
Rammstein
Slipknot
Korn
Coal Chamber
Machine Head
Nightwish
Sepultura
Soulfly
Marilyn Manson
Cradle Of Filth
Megadeth
System Of A Down
Manowar
Linkin Park
Guns n' Roses
Rage.........................................................................................................
[ manca @ 04.10.2003. 15:47 ] @
evo jos jednom za sve metalce :::::

ŽIVEO HEAVY METAL
[ TiXo @ 04.10.2003. 17:02 ] @
e manca? jedno ili 2 L?

p.s. šalim se naravno :PPP
[ iNCUBUs @ 04.10.2003. 18:34 ] @
Citat:
TiXo:
e manca? jedno ili 2 L?

p.s. šalim se naravno :PPP

AAA ne pokreći opet, jedva je naučio! :)
[ manca @ 04.10.2003. 20:19 ] @
ma moze i dvsa L, ako ocemo ne stranom jeziku!:)
[ Mitrović Srđan @ 05.10.2003. 00:50 ] @
ja najvise slusam tomu zdravkovic i milanceta radosavljevica i saban hehe i naravno sypres hill i red hotse i prodigy
[ steewsc @ 06.10.2003. 18:06 ] @
Ramms†ein je zakon

A kad smo vec kod njega da li neko zna da li su skoro izdali nov album !!!
[ markom @ 06.10.2003. 18:13 ] @
Citat:
steewsc:
Ramms†ein je zakon
A kad smo vec kod njega da li neko zna da li su skoro izdali nov album !!!

http://www.rammstein.com/

Marko.
[ Lunatic @ 06.10.2003. 21:36 ] @
techno, drum&bass house...
veoma me zanima da ljudi koji su rekli da slusaju tehno malo preciznije odgovore posto neki i ne znaju shta je tehno pa tu svrstavaju... npr.... PRODIGY(ne kazem da su losi... ma odlichni ali to nije sad tema)
[ iNCUBUs @ 06.10.2003. 22:33 ] @
Hajde reci, koju muziku svira Prodigy po tebi?
[ S_Kid @ 06.10.2003. 22:46 ] @
Prodigy je punk ludilo :)

[ Doc @ 07.10.2003. 20:31 ] @
Da biste ozbiljno raspravljali o muzici prvo morate čuti Vatrogasce! ;)

Link
[ postmortem @ 09.10.2003. 21:02 ] @
ma vi ste svi neki mangupi, ocigledno..
[ Ni ten ichi ryu @ 18.10.2003. 05:59 ] @
Citat:
ja slušam tehno i na mixeti i gramofonima odsviram 5 puta više nego ti na gitari !!!!

e ovo je faca covek - svira na mixeti i gramofonima ;]

limp bizkit je slucajno jedan od najslusanijih bendova danasnjice. meni se ne dopada, ali ni ceca mi se ne dopada pa je slusa zilion ljudi.

ja u poslednje vreme slusam radio ;]
The Postal Service, Outkast, mnogo simpaticno ;]
Online: http://di.fm
[ Ni ten ichi ryu @ 18.10.2003. 21:30 ] @
da li ti se ne dopada zbog muzike koju sviraju ili zato sto je komercijala? Ako je ovo drugo, upucaj se u ledja odmah...

Kakve veze ima da li je nesto komercijala ili ne?
[ iNCUBUs @ 18.10.2003. 23:24 ] @
Citat:
Ni ten ichi ryu:
da li ti se ne dopada zbog muzike koju sviraju ili zato sto je komercijala? Ako je ovo drugo, upucaj se u ledja odmah...

Kakve veze ima da li je nesto komercijala ili ne?

Egzektli.
I Prodigy su (bili) zesca komercijala pa im to nije smetalo da budu najjaca grupa.
Robbie Williams je ultra komercijalan pa je ipak najbolji pop pevac... itd

[ Trunks @ 19.10.2003. 00:45 ] @
Citat:
Ni ten ichi ryu:
Outkast,

Svaka čast. ;)
[ boki @ 14.01.2004. 22:56 ] @
We trust in trance and love to dance :)

Citat:
Sad znam, hvala. :)))

Nego slusa li neko trance, psy trance, goa trance ...?

Mislim ja to volim i te kako (uz rock na prvom mestu naravno) ali nemam bas puno informacija o trance muzici (kao recimo za rock ili (na zalost) hip-hop). Interesuju me sajtovi, casopisi (domaci i/ili strani) o trance-u.

ja mislim da ovde imas dovolnjo informacija: www.psynews.org

Ja najvise volim gou(tu najvise full on i neki morning trance sa dosta melodija), mada slusam i minimalu a volim i rock (metallica, linkin park - to vise smatram pod rock nego metal). Od domace muzike jedino sto slusam su ortodox celti i njih obozavam a na pink sam alergican :)
[ djdrale @ 19.01.2004. 01:36 ] @
Ja gotivim i slusam goa, ali u zadnje vrijeme sam se navukao na komercijalni house.
Ma sta ne slusate sa pinka Seka Aleksic je zakon(joj Sekoooo....)hehehehe
zezam se.
Pozdrav
[ matttii @ 20.01.2004. 20:56 ] @
Ma jedino sto me pali je stari dobri rock-n-roll:)

A jedino bi izdvojio Azru
[ nenadned @ 13.02.2004. 20:23 ] @
Slipknot is the best group on the world( and guano apes to).
[ -=k3rn3l=- @ 13.02.2004. 21:49 ] @
vidite problem nije toliki problem kada se neko svadja oko techna-rocka i tako tih stvari problem je sto ima ljudi koji slusaju cecu, zdravka colica i ostale pedere ili ima i jos gorih ali ne znam im imena. licno bih naredio da se svi ti ljudi uhapse ali sta cu ovo je demokratija i treba iomati razumevanja. A sto se tice mog slusanja to ne moze da se napise za nedelju dana. Moj put je bio od Hard ROcka a sada Blues i Jazz. Znam mnogi bi rekli smaranje ali nije verujte mi samo zahteva vise paznje. Ono sto preferiram od jazza John Coltrane, Miles Davis, Jim Hall, Pat Methenny, Jeff Back, Jan Garbarek, Marcus Miller, Charlie Hadden, Tim Buckley, John Zorn, Victor Wooten ........ zaleteo sam se mogao bih do zore. Ali ne mogu da izostavim Frank Zappa-u legendu, Jimi Hendrixa, Gary Moore, Clapton, Zeppelini, Purple, ma necu vise da pisem ako nastavim dobicete kompletnu istoriju RNR-a a ima mnogo bendova. S tim sto sviram gitaru pa sam sve zivo presao.
[ Corey @ 06.03.2004. 13:32 ] @
Citat:
nenadned:
Slipknot is the best group on the world( and guano apes to).

SLIPKNOT RULES
[ @ 20.03.2004. 10:38 ] @
Muzika slusham vsiakakva.No naj-ve4e metal.Da jiveat metallica,chernorizetc(BG),epizod(BG),nightwish, & megadeth.
[ vertig0 @ 21.03.2004. 17:41 ] @
ovog trenutka

Radiohead - Idioteque

sledece na listi

The Cure - Fire In Cairo

old school

inace drum'n'bass, minimal techno, poneki interesantan housić...
razno razne dj mixes...
trance - bljuc, viva dance, mtv dance - bljuc...
inteligentnu muziku uglavnom... hehe...

mmm...
[ trsh @ 22.03.2004. 08:26 ] @
AT THE DRIVE-IN
[ @ 25.04.2004. 19:27 ] @
bon jovi, guns'n'roses, aerosmith...
[ Wooyke @ 26.04.2004. 14:34 ] @
trenutno slusam u Winampu :
Megadeth - Dread and Fugitive mind.mp3
pa ondak
Slayer - Dittohead.mp3

a inace slusam rock (yu.rock/strani/soft/hard), metal (thrash,malo deatha), irish, ska, punk, hardcore (old-school & domaci), klasiku, blues, jazz i industrial, Ajsa Negrutina uz dodatke starog dobrog benda - Prodigy ... sve ostale sa foruma koji slusaju bilo sta od navedenog sto ja slusam - totalno podrzavam. Sto se tice ostalih - neka slusaju sta hoce

Najvishe volim speed/thrash tipa Sodom i Slayer, ali i melodicni thrash tipa Megadeth, a samo thrash-thrash > TestAmenT ... ali necemo o metalu sad :P

Da pricam kako 100 godina slusam muziku a 70 sviram gitaru ne zelim da pricam, a niti da pametujem...sto se tice narodnjaka, techna, SHITY Recordsa - samo ime govori ... ne zelim da pljujem kvalitet muzike koju ne slusam, a ostali koji navedu da je metal/rock/blues/jazz/klasika NEkvalitetna muzika - moze odmah da se obesi.
[ Tisma @ 26.04.2004. 18:06 ] @
Pa naravno- METAL i to u poslednje vreme iskljucivo POWER.
[ grka @ 27.04.2004. 22:29 ] @
Ma KORN bre!!!
[ flipson @ 03.05.2004. 02:10 ] @
sada
Handsome Boy Modeling School - The Truth

pa
Seelenluft-Manila

zatim
Delerium - Silence (Feat. Sarah McLachlan)

a onda ide United Future Organization (album 3rd Perspective)
------------------------------------------------------
par meseci unazad iskljucivo JAZZ ali u izvodjenju japanskih muzicara
[ chemical brother @ 06.05.2004. 14:26 ] @
Iskljucivo dobru electronic muziku,npr:PRODIGY,Crystal method,Chmical Brothers....................
[ chemical brother @ 06.05.2004. 14:36 ] @
Culi smo za Night Shift!
Cuo sam za njih i iako nisam imao prilike da nesto puno od njih slusam smatram da su veoma dobri.Cuo sam cak dam obradjuju pjesme i od Rammsteina,je li to istina?
[ BABy_WiTH_BRAiN @ 07.05.2004. 13:07 ] @
Jedna rijec METALLICA....
[/b ] icoz NOTHING ELSE MATTERS!...
[ MMX @ 07.05.2004. 13:25 ] @
Rock i Punk, a moze u obzir da dodje i Heavy Metal (samo odredjene grupe). Omiljene grupe:
Domace - Prljavo Kazaliste, Parni Valjak
Strane - R.E.M. , Scorpions :)
[ @lien @ 07.05.2004. 14:51 ] @
Slusam Electro,Techno,Trance,Chill...
Normalno prave stavri...

Ipak ukusi su razliciti tako da nemam nista protive ostale zike
kao sto su rokic,metalic,narodnjaci itd.

[ fumaremigel @ 07.05.2004. 22:18 ] @
New York hard core, Industrial
[ Tisma @ 08.05.2004. 16:38 ] @
A kakav je problem praviti muziku na kompu?!?!?
To je najprostije, ali ne i kada imas bend pa sve to lepo mora
da se uklopi (gitara,bas,bubnjevi,vokal).
[ bierkof @ 09.05.2004. 23:26 ] @

PRVO DA NESTO RAZRESIMO:

METALLICA JE NAJBOLJA!!!
U svim pogledima nema bolje od metallice, jedino se nemogu rec jel bolja bila od Nirvane al je sad NO 1.
Poslije tek dolazi:
2. Nirvana
3. System of a down
4. Guano Apes
5. Red hot chili pappers
6. U2

vi nastavite!!!
[ -bane- @ 09.05.2004. 23:45 ] @
Jazz, Acid Jazz, House, R A M B O A M A D E U S....
[ boki @ 10.05.2004. 23:30 ] @
Citat:
Tisma:
A kakav je problem praviti muziku na kompu?!?!?
To je najprostije, ali ne i kada imas bend pa sve to lepo mora
da se uklopi (gitara,bas,bubnjevi,vokal).

Pa u tome i jeste fora sto nije tesko.... mnogo veca masa ljudi dobija mogucnost da proba da napravi nesto, da isproba svoj talenat.... i onda dobijes more pesama od kojih samo najbolje isplivaju. Kad je veca "konkurencija" odma je bolji i kvalitet....
[ VRKY @ 11.05.2004. 20:37 ] @
Ja slušam sve po malo ,nemam niš da sam opsjednut tim sve mi je jednako dobro
[ Tisma @ 11.05.2004. 20:51 ] @
Ma o tome ne treba više raspravljati.Ja znam da sam u pravu i neću više da pričam o tome.Samo mi reci da li si čuo za Yngwie Malmsteen-a i za grupu Rhapsody? To ti je klasika na metal način.I kako za tako nešto možeš da kažeš da je komercijala.Pa njih nećeš čuti ni na jednoj TV stanici, osim možda na nekim, gde se pušta TRUE METAL. A te komercijalne "metal" grupe na koje si mislio su verovatno: Slipknot, Nightwish, Alogia, itd.
[ boki @ 12.05.2004. 00:59 ] @
Citat:
Tisma:
Slipknot, Nightwish, Alogia, itd.

.....Korn, Rammstein, Metallica? .... no ukusi su razliciti i o tome netreba raspravljani, naravno da nisam sve grupe podrazumevao pod komercijala...
[ m4rk0 @ 09.12.2004. 22:44 ] @
Nema odredjenog pravca muzike koji slusam. Ipak evo mojih favorita:
Prodigy, Spiller, Sobireski, Chemical brothers, Fatboy slim, Bob Sinclair.
Ali mi ne smeta ni narodnu ( i to one svadbarske pesme) da slusam. Cuj ne smeta mi, ma bre narodna rula bre...

edit: izbrisan post iznad

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 11.09.2005. u 14:46 GMT+1]
[ Nabukodonosor @ 09.12.2004. 23:41 ] @
Citat:
m4rk0:ma bre narodna rula bre...

Pa tako reci, nemoj da se foliras.
[ Mister Big Time @ 10.12.2004. 00:42 ] @
Za mene je rock n roll nacin zivota

[ vertex @ 05.01.2005. 15:17 ] @
Domaci i strani hop, i nesto techna
[ markolazarevic @ 05.01.2005. 15:24 ] @
Tehno (Benny Bennassi - California Dreaming 2004 trenutno)
[ misko2004 @ 05.01.2005. 16:30 ] @
Uglavno nasu i stranu,ono sto slusaju mladi,sto se slusa,ali ne bas narodnjake
[ vertex @ 06.01.2005. 10:42 ] @
Citat:
ali ne bas narodnjake

TO KUME!!!!!!!!!
[ Milos Dedijer @ 06.01.2005. 11:37 ] @
Slusam:

R & B
Rap
Metal(Heavy, Trash, power, speed)
Trash
Rock
Rock & Roll
Reggae
Soul
Jazz
Blues

To bi bilo to sto se mene tice.
[ Emil Ranc @ 06.01.2005. 14:02 ] @
Hmmm... dobro pitanje. Pa, ne bih baš izdvajao vrstu-vrste muzike koje slušam, pre bih spomenuo neke grupe koje volim da čujem, bez određenog redosleda:

Suede, REM, The Beatles, JSBX, Steve Wynn, Garbage, Cardigans, New Order, Beck, Blur, Stone Roses, Placebo, Portishead, Morphine itd.itd.itd....
[ bokini @ 06.01.2005. 14:56 ] @
Evo i mog doprinosa ovoj besciljnoj diskusiji Mozda jednog dana resim da pronadjem ovaj post

Slusam skoro sve, osim naravno novih (od '90) narodnjaka. Starije pesme Brene, Tozovca mogu da svarim kako tako, ali ovo novo tipa Zam, Grand... - bljak.

Moguce je da mi se oko Brene nekako "urezalo" u glavu jer sam se rodio kada je ona pocinjala

Slusam i nas stariji Pop: Zdravka Colica ponekad (starije pesme), Djordja Balasevica naravno (posle genijalne pesme Ziveti Slobodno otkrio pravo blago njegovih pesama).

Strani Pop: Voleo sam ranije Majkl Dzeksona i George Michaela , ali su me obojica razocarali. George malo manje, ali mu nije trebalo Nadam se da Dzekson nije uradio to sto se prica. Ipak ostaje njihova muzika, pa mogu sve da preguram.

E sad ide ono pravo:

Rock And Roll i sledeca trojka:
1) Queen
2) Iron Maiden
3) Metallica

O ova 2 Heavy Metal benda mozda vazi onaj klise o svim Heavy Metal bendovima, ali ko im da sansu videce sta sve mogu ovi ljudi i sta su sve stvorili. Garantujem da ce se za svakog naci po jedna pesma sa njihovih albuma. Evo Metallica: Creeping Death i Nothing Else Matters - 2 krajnjosti.

Queen, sta da kazem, best bend ever! Secam se jos kao klinac kada sam ih slusao na MTV-u i odmah se zaljubio u tu muziku. Onda sam negde u srednjoj skoli nabavio sve njihove pesme. Sta da kazem, svi ih kopiraju, svi im obradjuju pesme, imaju jednu od najboljih pesama (Bohemian Rhapsody) svih vremena, jednog od najboljih Rock pevaca, imaju i Show Must Go On , We Will Rock You i naravno We Are The Champions.

Ostaje jos mesta za Techno (Goa Trance and Co.), Klasicnu i poneki strani Pop (tipa Bee Gees & Co.)

pozdrav, i manite raspravu
[ wlado_T2 @ 15.01.2005. 16:48 ] @
creeping death i nothing...bas krajnosti....nothing ih je profurala u mainstream....

Metallica je je***o najbolji bend na svetu!!!!

obozavam njihovu muziku i njih...
.

CLIFFORD LEE BURTON REST IN PEACE MY BROTHER!!!

jednostavno...ko nije neka poslusha pesmu orion(inace instrumental)....

tako da r&r.

elvis,queen, mike oldfield,king diamond,helloween, i naravno BedallicAAAAARGHHHH!!!
[ Nabukodonosor @ 15.01.2005. 18:02 ] @
U pravu si, prijatelju. Evo za tebe jedna slika:

[ Nabukodonosor @ 15.01.2005. 18:23 ] @
Zaboravih da napomenem da mi se mnogo svidja novi zvuk RATM-a, tj. Audioslave-a. Ovako za dve klase bolje zvuce nego sa De La Rochom. Mnogo su dobri.
[ forgotten @ 15.01.2005. 20:09 ] @
Uf Audio Slave je strava. Kad sam kupio njihov prvi (i za sad jedini) album nisam mogao da se odvojim od te muzike i glasa Chrisa Cornella. Muzika im je dobra ali reci su im najjace. Inace u poslednje vreme nesto preterujem sa rammsteinom, a omiljena grupa mi je... ko ih slusa saznace u mom potpisu. mala pomoc - pesma "Enter Sandman"
[ postmortem @ 15.01.2005. 20:11 ] @
po tri bambija za sve vas
[ Nabukodonosor @ 15.01.2005. 20:40 ] @
aaa...i pridruzio se postmortem, veciti protivnik Metallice. Najgore je sto ni on sam nije siguran zasto je to tako. Zadnji put kada smo o tome diskutovali jednostavno je iscezao iz diskusije. Vanished.
[ postmortem @ 16.01.2005. 00:33 ] @
nabavih danas koncert Death-a iz doba kada su imali samo Scream Bloody Gore LP, cini mi se neka 87ma.. ona prva postava sa Rozz-om sa onim njegovim shishkama :) bash mocno :) ima neko neshto da mi ponudi za razmenu?

edit: izbacen flame

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 11.09.2005. u 14:49 GMT+1]
[ Nabukodonosor @ 16.01.2005. 01:04 ] @
Citat:
postmortem: svetski putniche druze Marjane, poshtedi me svoje jeftine psihoanalize, i vrati se svojem Audioslave-u i putovanjima.

Sta li bi ova provokacija trebala da znaci? Opet ne znas?! hmmm...

BTW, ne kaze se svojem, vec svom. Cisto da znas.
[ Mitrović Srđan @ 16.01.2005. 01:06 ] @
ma semsa rulez bre,i Vida Pavlovic
[ Nabukodonosor @ 16.01.2005. 01:08 ] @
Slika samo za mog prijatelja, postmortema-a:

P.S. Daj neku sliku.
[ anon28907 @ 16.01.2005. 09:45 ] @
Metal.

al ratm rulez.

evo za sve koji slusaju metal (vec je postavljeno u zan. linkovi, nadam se da nece biti brisano) forum: www.yumetalyu.co.sr
[ *SHomi* @ 16.01.2005. 16:06 ] @
E ljudi mozete da pricate sta hocete, ali IRON MAIDEN je ubedljivo najbolji bend svih vremena!!!
Da ne bude da je ovaj post samo flejm da odgovorim na pitanje:
Slusam: Metal (Heavy, Power, Black.....), mada u zadnje vreme sam poceo da slusam kvalitetniju muziku tipa Jazz, Inst. Rock (Joe Satriani !, Steve Vai...). Necete mi verovati ali volim da slusam i neke obrade klasike ili samo klasiku (stvarno je iznenadjujuce dobro).
E da sto se tice Metallice: Jesu oni dobri i sve (cak sam bio i na koncertu), ali oni su oduvek bili komercijalizovani (ne bas od samog pocetka ali..), ipak cenim sve sto su uradili za metal muziku (metal bi bio mnogo odbaceniji da nije bilo njih...).
[ postmortem @ 16.01.2005. 23:25 ] @
http://mi.bpcdn.us/BluBravery/retarded.jpg
[ Nabukodonosor @ 16.01.2005. 23:34 ] @
postmortem, ima nesto Kirk da ti kaze:

[ shumar @ 17.01.2005. 16:47 ] @
Rock
Rock&Roll
Hard Rock
Blues
Blues-rock
Punk
Jazz(slabo)
[ BytEfLUSh @ 20.01.2005. 15:27 ] @
Ahahaha, 100% se ne slažem.

Inače, što se mene tiče...
Nu Metal (ajde udrite, baš me briga)
Rock
Rap
[ crazygirl @ 25.01.2005. 21:19 ] @
OBOZAVAM METALLICU...kad je cujem prosto me obuzme neka ljubav i sreca,ko droga je...na koncertu sam stajala ukopana i suze su mi tekle dok su isli fade to black(moja omiljena pesma) i sanitarium...sve je bilo ko u snu... a valda ih volim jer sam i ja tako promenljiva ko i oni svaki album nova prica,uvek oni dobri stari muzicari ali sa novim shvatanjem...jel koncert u bg sniman,ja imam amaterski snimak,nije los al me malo glava zaboli kolko se lik pomera...

a slusam i:
immortal-daju neku cudnu mracnu moc
slipknot i korn-agresija
nightwish-uzvisenost,smirenost
prodigy-nemam pojma to sam prvo pocela slusat
eternal tears of sorrow-neam pojma
nirvana-jer su "klosari"
itd...

a volim i neke punk grupe to je dobro da se malo iskaces i izludiras...
hladno pivo,goblini,ritam nereda(ako je to punk)itd...

jeste culi kad pavla aksentijevica??kako covek ima mocan glas...
postujem nasu izvornu muziku...i neke narodnjake...

turbo folk ne volim ne postujem i ne razumem...

tehno ne volim al ne znam zasto,nekako mi sve vestacko...mozda gresim...volim jedino kad tuce bass...to je dobro...a to bi onda bilo drum and bass??

[ leprosy @ 21.02.2005. 16:05 ] @
Slusam sve sto valja!Od starog stranog popa do black metala.Omiljeni bendovi:
Guns 'n' Roses,Whitesnake,Pretty Maids,Alice Cooper,HammerFall,Avantasia,Iron Maiden,Nightwish,Chinchilla,Axel Rudi Pell,Helloween i jos dosta toga,a od domaceg Alogia,Kraljevski Apartman...
[ hipnos @ 04.04.2005. 12:22 ] @
znaci za Powder monkeys niste culi?
[ greentooth @ 04.04.2005. 13:28 ] @
strane - grunge
npr pearl jam, nirvana, alice in chains, perfect circle, tool, sonic youth, mother love bone
domace - pecat, love hunters, obojeni program, disciplina, partibrejkers,

uglavnom rok...narodnjake mogu samo dok srcem nedeljnu pilecu supu. ;-)
[ WiZaRd1015 @ 04.04.2005. 14:23 ] @
Zanimljiva tema za post.
HipHop, trenutno, evo kopitam iz info boxa
/win/e/Music/2Pac/2 Pac- Letter 2 the president.mp3
[ abishai @ 04.04.2005. 14:38 ] @
Jel su slusa neko Sarah Brightman, Andrea Bocelli itd... ??
Ili ajde ako je u pitanju "heavy" Malmsteen? Satriani...?
[ Silenoz @ 04.04.2005. 15:31 ] @
Slayer
[ crazygirl @ 04.04.2005. 17:07 ] @
eXiT 05,9.7., wOoOoHoOoO
vIdImO sE ?
[ Silenoz @ 04.04.2005. 17:11 ] @
O da, ko ne slomi obe noge bolje da nije ni isao
[ zvezdanac @ 04.04.2005. 21:38 ] @
to bi bio izliv energije.potrazi jeff milsa-konkretno pesmu:phase 4.ja sam sa njom jedne noci izgoreo 3 visokotonca;prosto sama trazi da se pojaca jos malo i jos i jos...
[ dukeStepa @ 05.04.2005. 12:42 ] @
Dream theater, EKV, Sade, Sting, Depeche mode, RATM, trance, ...
[ kv66 @ 05.04.2005. 15:28 ] @
Vidim ima dosta vas koji slusaju sve i svasta,u stilu:Slusam sve-od Silvane do Nirvane!
[ vertex @ 09.04.2005. 12:44 ] @
Tupac Shakur 4eva :D
[ Astral Projection @ 10.04.2005. 01:30 ] @
Trust in Trance !
[ Pandora 58 @ 10.04.2005. 21:28 ] @
"Fuga i tokata"-Bah

P.S. Jednom sam slusao koncert za orgulje u katolickoj Crkvi na Crvenom Krstu/Vracar,i bilo je to zaista religiozno iskustvo. Koncert je odrzan za vreme bombardovanja i bilo je misticno. Plamen sveca,ljudi koji meditiraju slusajuci Baha,sve to je prenelo moj duh u neke vise dimenzije! Slusajte Baha i Mocarta!
Njihova bozanska muzika pomaze da se brze razviju intelektualne sposobnosti kod male dece,a i cvece brze raste u okruzenju Vivaldijeve muzike.
[ vertex @ 10.04.2005. 22:50 ] @
de bill...
[ -sfx- @ 12.04.2005. 02:10 ] @
Citat:
Pandora 58:Slusajte Baha i Mocarta!

IMPERATIV!!!!
[ Corey @ 12.04.2005. 21:45 ] @
Pandora je definitivno prso skroz....
[ xxxrugby @ 15.04.2005. 21:45 ] @
Rock till the end of time!

Deep Purple
AC/DC
Stari albumi Metallice
Jonny Cash
Mark Knopfler
The Byrds
Pink Floyd
.
.
.
I svi ostali dobri koje sam zaboravio napisat!

Azra
[ PeterTosh @ 16.04.2005. 19:06 ] @
Reggae, roots, Pravoslavnu duhovnu...
[ aceall @ 17.04.2005. 02:36 ] @
Azra
[ frenky_online @ 17.04.2005. 13:55 ] @
Progessive House ali i Baju Malog Knindzu
[ Asrai @ 13.08.2005. 10:44 ] @
hmmm...jednostavno pitanje koje zahteva kompleksan odgovor...
ali da skratim...
jazz (posebno charlie parker i ella), blues, classic (satie, mendelson, bach), floydi i to je to...
u mladosti (tacnije pre 5 godina) slusah doorse i gunse etc., ali sve su to prolazne faze, zar ne???

poz
[ Deda_Mraz @ 13.08.2005. 11:02 ] @
Maltene sve to ima veze sa dobrom elektronikom, techno, trance, psy...
[ Jimi Hex @ 14.08.2005. 00:39 ] @
Citat:
VERTEX.eXe**SH@DER: de bill...

hmmm....
nikada necu razumeti osobe poput tebe...

[Ovu poruku je menjao Jimi Hex dana 14.08.2005. u 01:43 GMT+1]
[ Deda_Mraz @ 16.08.2005. 21:42 ] @
Pošto ovde na forumu ima dosta ljudi koji slušaju Techno, zamolio bih vas da mi napišete vaših najboljih 10 hard techno ili psy pesama i koji DJ ih radi. Treba mi za jednu extra žurku, gde se pušta baš hard techno. Ajde molim vas
[ vertex @ 19.08.2005. 18:24 ] @
Citat:
Jimi Hex: hmmm....
nikada necu razumeti osobe poput tebe...

[Ovu poruku je menjao Jimi Hex dana 14.08.2005. u 01:43 GMT+1]

nije lako mene razumeti...
[ Floyd @ 19.08.2005. 19:25 ] @
deda, ako je hard techno u pitanju, samo nadji Arkus P
Shranz, bolest! ima da se pokoljete svi tamo
[ deroko @ 20.08.2005. 01:03 ] @
Ja slušam samo četničku...
[ Deda_Mraz @ 21.08.2005. 12:21 ] @
Citat:
Floyd: deda, ako je hard techno u pitanju, samo nadji Arkus P
Shranz, bolest! ima da se pokoljete svi tamo

Brate je skinuo par njegovih pesama, kad ono neki transić sa rečima i pravim melodijama. Ne pravi brate on hrad techno.
[ Corey @ 21.08.2005. 12:24 ] @
Citat:
deroko: Ja slušam samo četničku...

Me2 :)
Ali imam i još par žanrova koje volim da pustim.....
[ Floyd @ 21.08.2005. 13:00 ] @
Citat:
Deda_Mraz: Brate je skinuo par njegovih pesama, kad ono neki transić sa rečima i pravim melodijama. Ne pravi brate on hrad techno.

Ovo sto ja imam nema m od melodije, samo pilanje. Pa onda znas sta ti je ciniti, DJ Rush ili Marco Remus. Christian Varela je isto bruka dobar, Dj Pauze, The Advent (nije tolko brzo, al je tvrd zvuk).
[ Deda_Mraz @ 21.08.2005. 13:18 ] @
Hmmm aj pošalji mi pun naziv tih mixova i pesama od Arkus-a.
Dj rush je dobar, imam 4-5 njegovih najvećih hitova, ali ni to nije to što tražim, treba mi još trvdji techno sa onim tupim basevima, ako znaš našta mislim.
Sada ću da vidim ova dva izvodjača što si mi napisao da probam njih, jer sam čuo za njih ali se ne sećam koju vrstu techno-a prave.

Pozdrav i hvala ti na pomoći
[ Deda_Mraz @ 21.08.2005. 15:34 ] @
Citat:
Floyd: Marco Remus. Christian Varela je isto bruka dobar

Brate imaš od mene dve gajbe Jelen Piva ako se nekada budemo videli
To je to što sam tražio !!

Pozdrav i sve najbolje brate.

Malopre sam skinuo žurku od Marco-a traje 59:16 minuta extra je
[ katarina87 @ 22.08.2005. 10:06 ] @
Pop. I to obavezno strani. Upravo slusam Mariah Carey- We Belong Together. Inace mogu da slusam i rap, R'n'B, nesto rock-a (cisto da se podsetim svojih "buntovnickih" dana ;)).
[ berserk @ 22.08.2005. 11:42 ] @
Ah,napokon se vratih!
Jao koliko mi je drago da vidim ovoliki broj ljudi koji slushaju HARD TECHNO i SCHRANZ!
Top 5 TECHNO Djz:
1.WJ Henze
2.Chris Liebing
3.Adam Beyer
4.Dj Rush
5.Cristian Varela

Top 5 SCHRANZ Djz:
1.Frank Kvitta
2.Tomash Gee
3.Mario Ranieri
4.DJ Amok
5.OBI

pozz 2 all

Ako nekome trebaju set-ovi i EP-ji,nek' se javi na PP!

[Ovu poruku je menjao berserk dana 24.08.2005. u 21:59 GMT+1]
[ berserk @ 24.08.2005. 21:20 ] @
@Deda_Mraz

Arkus P-jeve setove i liveact-ove mozesh naci na www.mp3.qo.pl !Stvarno shuri!!!
Tamo imash na tone SCHRANZ setova!
Moja preporuka su ti :
1. Tomash Gee livepromo 2005
2. With Love In Austria 08.05.2004 Frank Kvitta vs Red Vendeta
3. Combat Skill MIX Vol1. Frank Kvitta vs Amok
4. Arkus P liveact @ hardtribe
5. Mario Ranieri live @ technoelement webradio 23.01.2005 -to mozesh skinuti sa www.marioranieri.com -a.

pozz
[ Anarch87 @ 25.08.2005. 14:36 ] @
ja slušam metal....metal je najsavršeniji sklad gitara i bubnjeva....nema do metala
a i sviram gitaru...ja sam faca

ICED EARTH je zakon.....e bojane ti si faca

np:IE - Dantes Inferno
[ iggy3 @ 25.08.2005. 14:43 ] @
PIXIES !!!!!!!!!!!!
TOM WAITS !!!!!!!!!!!!!!
Frank Zappa
Nick Cave
Husker Du
The Fall
Pavement
Muse
Laurie Anderson
Van Morrison
Throwing Muses
Pink Floyd (zakljucno sa "The Final Cut")
Velvet Underground & Lou Reed
Joy Division
New Order
Depeche Mode
.........

[ iggy3 @ 25.08.2005. 14:55 ] @
i (nepravedno) zapostavljena domaca (i ex-domaca) muzika:

AZRA (zakljucno sa Krivim srastanjem)
Haustor
Paraf
Sarlo Akrobata
Disciplina Kicme
Obojeni program
Boye
EKV
Idoli (zakljucno sa Odbrana i poslednji dani)
Pankrti
Miladojka Youneed
Buldozer
Dza ili bu
Partibrejkers
Love Hunters
La Strada
Drugi Nacin
Mizar
Hladno pivo
..................
[ Deda_Mraz @ 26.08.2005. 11:06 ] @
Citat:
berserk: @Deda_Mraz

Arkus P-jeve setove i liveact-ove mozesh naci na www.mp3.qo.pl !Stvarno shuri!!!
Tamo imash na tone SCHRANZ setova!
Moja preporuka su ti :
1. Tomash Gee livepromo 2005
2. With Love In Austria 08.05.2004 Frank Kvitta vs Red Vendeta
3. Combat Skill MIX Vol1. Frank Kvitta vs Amok
4. Arkus P liveact @ hardtribe
5. Mario Ranieri live @ technoelement webradio 23.01.2005 -to mozesh skinuti sa www.marioranieri.com -a.

pozz

Hvala ti na preporukama

Inače ja sve te pesme skidam preko p2p (LimeWire pro), ali ću svakako pogledati i te sajtove, pa ako ima tu što bezveze da se drndam po gunteli

btw Ako neko kojim slučajem poseduje/ima/sakuplja, neke video techno žurke, neka mi se molim vas javi na PP i ako bi bio u mogućnosti da mi ih pošalje što više, ja bi platio poštarinu i sve, na vama je samo da mi pošaljete

Tako da ono unapred hvala!

Citat:
Anarch87: metal je najsavršeniji sklad gitara i bubnjeva....

E batice nisi ti video šta čovek na techno žurci "I Love TECHNO" radi sa mixetom i bubnjevima !?!?!?!
[ LyoShi @ 26.08.2005. 14:10 ] @
The Orb
Depeche Mode
Aphex Twin
Juno Reactor
Al Dimeola
LFO
Orbital
Pink Floyd
Luomo
Mos Def
Air
Future Sound Of London

[ neuroeye @ 28.08.2005. 18:04 ] @

P 8 Y c 0 d 3 l 1 c 7 r 4 n c 3

- best shapes of music elements beautifying our reality, better than classic music because there are no limitations of strings, drums and other natural elements that music devices are made of.
- psy trance is formed of any sound that silicium can produce :)(
- the limit is only your mind and the rest is God's bussines.
- the most powerful genre.

snd-emu10k1 ---> Eskimo lego head & ozzy - imaginary headphones.mp3p
[ Demoritus @ 29.08.2005. 15:53 ] @
Slusam metal; black, death, thrash, viking i sl.
Takodje, volim Skandinavsku progresivu i norveski folkrock.
[ Silenoz @ 29.08.2005. 19:50 ] @
Citat:
Demoritus: Slusam metal; black, death, thrash

Jedno 'ladno vopi za tebe

[Ovu poruku je menjao Silenoz dana 29.08.2005. u 20:51 GMT+1]
[ Acika @ 29.08.2005. 20:10 ] @
Techno i trance!!!
[ ypow @ 02.09.2005. 19:15 ] @
Ljudi, jel neko od vas cuo za, npr:
43 zla
Prti Bee Gee
Skaba
D-fence
...
To je zika
[ Burgos @ 02.09.2005. 20:12 ] @
Rock, Hard Rock, Heavy Metal (uglavnom pocetci, kada su se samo truncicu razlikovali od Hard Rocka - kao Black Sabbath, itd.)
[ v.m@rko @ 06.09.2005. 12:32 ] @
Floyd dali di svirash kakav instrument?
[ Arsenko @ 07.09.2005. 06:28 ] @
OD "Dragane Mirkovic-Matematika" pa do "rammstein-du hast"
Shalim se malo,ali slusham sve,u zavisnosti od raspolozzenja.
[ fLuXx @ 12.09.2005. 21:31 ] @
Metal bilo koje vrste:
Death, Carcass, In Flames, Children Of Bodom, Symphony-X...
A volim i:
Megadeth, Metallicu, Slipknot, System Of a Down, Iron Maiden, Nightwish itd...

Ostalo uglavnom ne slusam, mada mi se ponekad svidi po neka dobra pop ili house pesma, mada retko. E, da, povraca mi se od "narodnjaka" (mada to i nisu narodnjaci nego tehno sa zavijajucim, domacim vokalima - to vise nije ni turbo folk), pre svega zbog previse debilnih tekstova!
[ iz0t0p @ 14.09.2005. 00:59 ] @
slusam trance (full on, morning full on, progressiv, dark trance, goa) zato sto je to jedina muzika koja mi sasvim lezi, uz nju mogu potpuno da se opustim i da se prepustim... jednostavno da uzivam... volim i blues, jazz, hard rock.. ali to nije to... do pre godinu dana sam i redovno isao na trance, u principu svaki vikend na neku jacu zurku ali sd redje.. sad samo na neke extra dogadjaje, npr sad ce da bude 1og oktobra simon aka hallucinogen u barutani i na to moram da idem...
[ Djalama @ 16.09.2005. 14:10 ] @
Techno rules
[ iz0t0p @ 17.09.2005. 01:19 ] @
Psyhodelic trance rula :p
[ M E N E @ 19.09.2005. 23:57 ] @
Necu da vas gnjavim spiskom, ali recimo da se ovih dana podsecam nekih redjih pesama, sa singlica, od PIXIES, davim se sa SLINT, a kao novo, uz pomoc emule-a, i slicnih tvorevina, dok citam elitesecurity, skidam (u poslednje vreme) najnovije CLINIC, BLONDE REDHEAD i TORTOISE
[ bojan_bozovic @ 21.09.2005. 11:53 ] @
Goth/Industrial/EBM.

'klasici' poput Susanne Dillion (aka Siouxsie), Alien sex fiend, sisters of mercy, skinny puppy

Clan of xymox
Blutengel
Lacrimosa
Wolfsheim

PS: slusam mnogo i bjork.
[ Acika @ 21.09.2005. 12:31 ] @
I love techno and trance!!!
[ mushu @ 22.09.2005. 19:29 ] @
Trenutno:Yoko Kanno
[ berserk @ 26.09.2005. 02:25 ] @
Citat:
mushu: Trenutno:Yoko Kanno

Legendarni kompozitor(majstor) muzike za anime(G.I.S.,Cowboy Beebop,Gundam,itd.)!
Saradjivao je i sa Ken Ishi-jem(jedan od meni omiljenih DJ-eva i producenata techno-a)!

Oslushni i Susumu Hirasawa-u(Berserk OST )!

pozz

[Ovu poruku je menjao berserk dana 26.09.2005. u 03:34 GMT+1]
[ ExoduS @ 26.09.2005. 05:35 ] @
Metal. Jak power i thrash najvise.
Iced Earth, Kreator, Lost Horizon, Carnivore, Sodom, Comunic itd...
Iced Earth najvise volim. Gledao ih u Detroitu 2002. Ma sta reci. Strava.
[ mushu @ 26.09.2005. 17:42 ] @
Citat:
berserk: Legendarni kompozitor(majstor) muzike za anime(G.I.S.,Cowboy Beebop,Gundam,itd.)!
Saradjivao je i sa Ken Ishi-jem(jedan od meni omiljenih DJ-eva i producenata techno-a)!

Oslushni i Susumu Hirasawa-u(Berserk OST :D)!

pozz

[Ovu poruku je menjao berserk dana 26.09.2005. u 03:34 GMT+1]

Yoko je žensko.Odlepih za "Sora" iz Escawlone-a(savršena za skok sa neke visoke litice gde ima puno cveća i svitaca).Berserk jeste super,ali pogledah samo početak jer mi je bio jako depresivan,za raspoloženje je bolja uvodna pesmica iz Ranme,a najbolji ne-manga starijih crtaći su Poslednji jednorog(naravno ubih se plačući),Let zmajeva,Karika koja nedostaje,i hrvatski Štakorčić
[ berserk @ 26.09.2005. 18:02 ] @
Pravo da ti kazem nisam ni znao da je zensko(tipovao sam da je lik),ali poznate su mi anime za koje je radila muziku,kao i Ken Ishi-jev "KicKo-Vo" track(veoma pogana stvar),gde ona ima svoj deo!
Da li je ona zapravo pevachica ili kompozitor(ili verovatno i jedno i drugo)?
@Let Zmajeva
Imash li na divx/dvd/vcd-u? Ja sam negde imao na VHS-u(snimak sa TV Politike),medjutim ne mogu da ga nadjem!

@Berserk anime/manga
Jes' gled'o/chit'o?

Shto se muzike tiche iz B-a tiche: "Guts","Murder","Earth" i "Forces",mnogo pogane(dobre) stvari(chak i meni koji slusham techno)!

pozz

[Ovu poruku je menjao berserk dana 26.09.2005. u 19:09 GMT+1]
[ blaza @ 26.09.2005. 18:41 ] @
Incognito.
[ mushu @ 26.09.2005. 19:26 ] @
I pevacica i kompozitor i saradjuje sa raznoraznima(sa tendencijom ka jazz-erima koliko mi se cini),a Let zmajeva sam i ja imala na VHS ali pozajmih nekom dusmaninu pre 10 godina koji mi nije vratio,moracu da obratim paznju na muziku iz B-a,volim te sto kazes pogane stvari,imaju neku iskonsku snagu,a tehno me smori i malo je prazan,a najbolesniji crtani su Mumijevi to je kao za decu al sve nesto nenormalno,nisam znala da Berserk moze i da se cita pretpostavljam strip kao Akira
[ IcyImpact @ 26.09.2005. 20:39 ] @
Techno.
[ Acika @ 26.09.2005. 21:09 ] @
#t e c h n o#

&

#t r a n c e#

Sve je receno!!!

Poz svima!!!
[ Oroku @ 29.12.2005. 22:05 ] @
Domaci i strani rock,ali ne ovaj novi(tipa:Green Day),vec Led Zeppelin,Pink Floyd,Deep Purple....A domace Riblja Corba,Azra,Bijelo Dugme...
[ Nemanja Avramović @ 29.12.2005. 23:37 ] @
reggae
roots reggae
[ Corey @ 30.12.2005. 15:13 ] @
Šta mi se svidi i od situacije do situacije...ali ono što ne slušam je pop,rnb,hiphop,rap i ostali trash.
[ The Godfather @ 24.03.2006. 19:42 ] @
slusam stvarno svasta. poredjacu vrste po "kolicini ljubavi koju gajim prema njima":
rock-deep purple, led zeppelin, bijelo dugme, white snake
virtuozne gitariste-steve vai, joe satriani,greg howe, marty friedman
ever green(valjda)-Balasevic, prljavo kazaliste i idoli, dino merlin i sl
techno- skazi, astral projection,miranda, goa...
PRODIGY
klasika-Bach, Bach, Bach i eventualno mozart
hip hop-2pac, wu tang clan, Ice Cube, Cypress hill
ambijenta(ili sta vec)-vangelis, jan michael jare, mike oldfeald...
metal-metallica, megadeth, dream theatre, iron maiden
blues-SRV i buddy guy

edit:offtopic, flame

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 25.03.2006. u 01:14 GMT+1]
[ boki @ 24.03.2006. 23:23 ] @
Ako si za sve u pravu onda je iteresantno to sto su ti skazi, ap i miranda techno artisti. To nisu ni oni sami znali....
[ Backy @ 25.03.2006. 00:50 ] @
boki evo ti 5... trance je podžanr techna
[ Abstract @ 25.03.2006. 11:31 ] @
Citat:
The Godfather
techno- skazi, astral projection,miranda, goa...

Citat:
Backy trance je podžanr techna

O boze...
[ boki @ 25.03.2006. 11:46 ] @
Citat:
trance je podžanr techna

Ironija?

Nadam se...
[ Frane Marinković @ 25.03.2006. 22:23 ] @
punk-rock, primjese metala kao SOAD, i punk, te rock i punk-rock
[ Borg Collective @ 28.03.2006. 16:07 ] @
Citat:
Oroku: Domaci i strani rock,ali ne ovaj novi(tipa:Green Day),vec Led Zeppelin,Pink Floyd,Deep Purple....A domace Riblja Corba,Azra,Bijelo Dugme...

jeeeeeee! to je ok, i ja isto
al' trenutno
> Rage Against The Machine # Renegades of Funk
[ maliradojca @ 28.03.2006. 16:17 ] @
roots reggae, rap iz '90-ih , pop iz '80-ih , Jean Michaelle Jarre i naravno Dzej:)
[ Nemanja Avramović @ 28.03.2006. 23:32 ] @
Svaka cast covece
[ acaradio @ 28.03.2006. 23:48 ] @
Slusam mnooooogo muzike, a da ne bih sada nabrajao...kasno je, mora da se spava.
Na primer, trenutno preslusavam cetiri albuma...danas je moj mp3 player ugostio sledeca dva:
1. Boz Scaggs - Silk Degrees (1976)
2. Orson - Bright Idea (2004)

....a sutra su na redu:
1. El Presidente - El Presidente (2005)
2. Hollies - Evolution (1967)

...to je trenutno stanje...
[ fanfon @ 29.03.2006. 08:47 ] @
Trenutno sam u fazi Enye...
[ kv66 @ 29.03.2006. 15:47 ] @
Citajuci letimicno postove vidim da ima dosta ljudi sa profilisanim muzickim ukusom,ali brate ima i onih"slusam sve od Silvane do Nirvane..."
[ Nikolica87 @ 10.05.2006. 20:12 ] @
Trance is the best....................
....................................................
Bizzare Contact
Wizzy Noise
Skazi
Astrix
................................................Itd...........................................
[ THEPRODIGY @ 05.07.2006. 22:17 ] @
THE PRODIGY RULEZZZZZZZZZZZZZZZZ.......
Meni su najbolji , xtra su za sprintanje , za sutiranje ( normalno ljudi , ponekad i mladjih ) , svaka pesma za ponesto , mada priznajem , trcao sam maraton uz skazi brutal remix - infected mushroom - i wish ! i ok je

Mada >>>>>>>>>>>>>>>THE PRODIGY RULEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ<<<<<<<<<<<
[ BillyTheKid_79 @ 05.07.2006. 22:44 ] @
Pazi sad:

Domaca:
Vlado Georgiev
Gibonni
Neverne bebe
Etno:
Balkanika,Madam Piano,Zona Zanfirova itd.....
itd....

Strana:
Tracey Chapman
Vaya con dios
U2
SADE
Dido
Buena Vista social club
itd...

a "bensedin" mi je duhovna pravoslavna muzika (koje imam min oko 8GB)-pred spavanje!
[ vuki1 @ 06.07.2006. 00:01 ] @
r'n'b
[ anon75319 @ 30.08.2006. 19:20 ] @
Slusam puno toga ali naravno normalnu muziku ne narodnjake itd.

Najvise volim stari heavy metal i stari rock. Naprimjer bendovi kao Iron Maiden, Judas Priest, Led Zeppelin, ac/dc, wasp.
Ali slusam i svasta drugo naprimjer znam poslusati i neki zesce metal bendove kao ensiferum itd.
Blackmore's Night je odlican bend iako ne spadaju niti pod rock niti metal. Stvarno mi pase ta muzika i mogu ju slusati danonocno. Slusam i blues, jazz, cak i neku klasiku ali ne podnosim sve.

Od domacih ex-yu bendova volim slusati Azru, Opca Opasnost, Crne Udovice, Zabranjeno Pusenje i neke dobre domace punk bendove kao Anti Todor

Jedino sto nepodnosim su narodnjaci, hip hop i tehno sve ostalo moze proci!

P.S. moze li mi netko preporuciti nekakav bend koj svira slicnu muziku kao i Blackmore's Night ? Nasao sam neke irske pjesme i to mi isto pase ali ako netko zna jos nesto
[ lpalfi @ 31.08.2006. 14:44 ] @
Ja obožavam rock. Pogotovo onaj stariji Deep Purple, Hendrix... A od metala Iron Maiden i sl.
[ Silly @ 01.09.2006. 12:09 ] @
Ne znam baš da li je ovo odgovor ili pitanje...
Ja slušam svašta ali me strašno zanima da li neko zna gde bih mogla da downloadujem pesmu od Beach Boys
I Get Around,Ako neko možda ima tu pesmu mogao bi da mi pošalje na private(privatne poruke).
[ Zoran Rodic @ 01.09.2006. 12:51 ] @
trenutno

Nicola Conte

Nils Peter Molvaer
Eric Truffaz
[ Burgos @ 03.09.2006. 20:03 ] @
PUNK ROCK

Strani
Clash
Ramones
....

Domaci

KUD Idijoti
Pekinska patka
Goblini
Ladno Pivo
l....|

Naravno, svaki dobar rock, hard rock i heavy metal mogu da slusam (navika iz proslih dana :).

[Ovu poruku je menjao Burgos dana 04.09.2006. u 11:19 GMT+1]
[ lord_NIKON @ 03.09.2006. 20:19 ] @
indie rock uglavnom, od elektronske muzike drum n bass

Interpol, Franz Ferdinand, The Coral, Datsun, Kasabian, Editors, new order, ...
[ Burgos @ 04.09.2006. 10:24 ] @
BTW, a evo tacno pre godinu dana :)

Citat:
Burgos: Re: Koju muziku slushate??? 02.09.2005. u 21:12
Rock, Hard Rock, Heavy Metal (uglavnom pocetci, kada su se samo truncicu razlikovali od Hard Rocka - kao Black Sabbath, itd.)
[ svetlanalane @ 04.09.2006. 20:40 ] @
a narodnjake ne podnosim, ne znam zasto....
takodje
A slušam uglavnom domaći i strani evergreen, balade, kubansku, klasičnu i ponešto od novih.
[ Nemanja Avramović @ 04.09.2006. 23:02 ] @
Citat:
svetlanalane: a narodnjake ne podnosim, ne znam zasto....

lol, pa kako ne znaš?
[ Voodoo @ 15.10.2006. 11:59 ] @
VAŽNO OBAVEŠTENJE:
Ko ide sutra na Blind Guardian, koncert ne počinje u 22 (kao što piše na karti) nego u 20:00!
[ Pali zari @ 15.10.2006. 18:23 ] @
rok metal sve sem fucking turbo folka i kvazi narodnjaka
[ markozelenovic @ 03.11.2007. 18:15 ] @
Hard Rock ya now Guns n Roses, Iron Maiden,Metallica, and fu''ing Aerosmith
[ braker @ 04.11.2007. 03:17 ] @
Trenutno:

Morphine
Charles Mingus
John Coltrane
Ornette Coleman
Sun Ra
Oliver Nelson
Miles Davis
Peter Broetzmann

Hmm, jazzy.
[ warmasine @ 09.12.2007. 19:11 ] @
Guns n Roses, Iron Maiden,Metallica i ostalo ali ne nikako nove guns n roses.Jer Axl rose peva kao Elton john .
[ Marko Medojević @ 09.12.2007. 20:08 ] @
Ovo je moja omiljena kompilacija:

Citat:
Disc: 1
1. Set You Free - N-Trance
2. Pump Up The Volume - M.A.R.R.S.
3. The Power - Snap
4. Move Any Mountain - Shamen
5. Killer - Adamski
6. Charly - Prodigy
7. Go - Moby
8. You Got The Love (Erens Bootleg Mix) - Candi Staton
9. Don't You Want Me - Felix
10. Voodoo Ray - A Guy Called Gerald
11. Beat Dis - Bomb The Bass
12. Pacific State - 808 State
13. On A Ragga Tip - SL2
14. Anthem - N-Joi
15. Rhythim Is Rhythim - Strings Of Life
16. Connected - Stereo MC's
17. Paid In Full - Eric B & Rakim (Coldcut Mix)
18. The Bouncer - Kicks Like A Mule
19. Sweet Sensation - Shades Of Rhythym
20. Don't Go - Awesome 3
Disc: 2
1. Theme From - S Express
2. Ride On Time - Black Box
3. Fools Gold - Stone Roses
4. (I Wanna Give You) Devotion - Nomad
5. Good Life - Inner City
6. Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) - C&C Music Factory
7. Dub Be Good To Me - Beats International
8. The Only Way Is Up - Yazz & The Plastic Population
9. 7 Ways To Love - Cola Boy
10. The Key, The Secret - Urban Cookie Collective
11. Playing With Knives - Bizarre Inc
12. U Sure Do - Strike
13. Dirty Cash - Adventures Of Stevie V (Radio Edit)
14. Plastic Dreams - Jaydee
15. Activ 8 - Altern 8 (Hardcore Holocaust Mix)
16. Injected With A Poison - Praga Khan
17. Let The Beat Hit Em - Lisa Lisa & Cult Jam
18. Sweet Harmony - Liquid
19. Cubik - 808 State
20. Break Of Daw - Rhythm On The Loose
[ Muki Men @ 11.12.2007. 14:54 ] @
Pa ovako
-Strana muzika pa skoro sve ali najvise Rock,Hard Rock,Texno (Guns n Roses mi jedna od omiljenih grupa)
-Domaca muzika samo YU-pop-rock
[ newtesla @ 08.05.2013. 14:20 ] @
Umreće tema ako ja odmasadaodma ne kažem da su mi po meri uha Loreena McKennitt i Sarah Brightman ;)