[ B3R1 @ 05.05.2022. 14:33 ] @
Jos uvek se nismo oslobodili ni korone do kraja, stizu nam novi problemi ... pa da otvorimo temu o tome:

Multi-Country – Acute, severe hepatitis of unknown origin in children

Koliko se ja secam, zutica je cesto vladala po skolama cak i pre 40 godina ... bas kao i nazeb i grip ... ali sada, u ovom prokletom 21. veku, sve te stare bolesti nekako postaju strava i uzas, pa tako i stara, dobra zutica, koja je najednom postala fatalna. A te zutice se secam iz osnovne skole, narocito po onoj ostroj recenici kada bih se vratio iz skole kuci: "Nema jela dok ne peres ruke! Jesi li normalan?! Vlada zutica, a ti bi prljavim rukama da jedes ... blabla ... !!!".

Medijski hajp? Ili realna opasnost? Iima li veze s koronom? Ili nema? Ima li veze s vakcinama? Ili nema? Zaprasuju li nas iz aviona? Ili je objasnjenje prozaicnije - deca, cak i ako operu ruke po naredjenju (sto je retkost, jer ni roditelji nisu nista bolji), za vreme rucka malo jedu, pa malo cackaju telefon koji su dirali prljavim rukama, pa ponovo hranu ... pa ponovo telefon ...

I sta sad? Hocemo li sada opet da nosimo maske? Ili rukavice? Ili skafandere? Policijski cas, pod izgovorom da moramo da "cuvamo decu"?

S druge strane, samo pre par meseci samozvani vodeci virusolog modernog sveta Bil Gejts nas je upozorio da nas ceka nova pandemija. Bas kao sto nas je pre 7 godina upozoravao za koronu.

Ovde nesto bas smrdi ...
[ ademare @ 05.05.2022. 17:10 ] @
Ovo ocigledno nije " dobra stara zutica " !


U Hrvatskoj je trenutno Epidemija te " stare dobre zutice " Hepatitis A medju skolskom decom . Ali to nije ovo novo !


U sustini se nista ne zna , osim da otkazuje jetra , sto kod " stare dobre " nije bas ni brz ni uobicajen proces . Cak sa Hepatitisom C mnogi ljudi zive godinama , a da uopste i ne znaju da ga imaju .

Ne bi trebalo da ima nikakve veze sa vakcinama , jer u Srbiji skoro nijedno dete nije ni vakcinisano . Ali se izgleda , javio prvi slucaj , detetu je otkazala jetra iznenada . Lekari nemaju pojma .

[ optimizator @ 05.05.2022. 17:34 ] @
Pa u linku što je ostavio i piše da kod svih slučajeva i nije nađen poznati virus ,,The common viruses that cause acute viral hepatitis (hepatitis viruses A, B, C, D and E) have not been detected in any of these cases."....koji izaziva žuticu, što i znači da je nešto novo,- smućkano u laboratoriji!
I još ako se prenosi vazduhom, za razliku od obične sa prljavim rukama što je unošena...