Ne bi da ipadne reklama ali evo jedno iskostvo od zadnjih nedelju dana.
U servisu na popravci imam 4 mašine i pošto su popravljene testiram ih sa vešom na sve najčešće programe.
1. Gorenje „Sensocare” od 7 Kg 1200 obrtaja
2. Gorenje 10/7 Kg pranje i susenje 1400 obrtaja inverter
3. Candy 7/4 Kg pranje i sušenje 1200 obrtaja
4. Bosch 8 Kg 1400 obrtaja inverter motor.
Veš koji stavljam na testiranje su neke krpe koje ja u servisu koristim uglavnom za brisnje ruku kad se dobo zamastim prilikom menjanja ležajeva i prilikom čišćenja samih spoljašnosti mašina. Te krpe su konstantno prljave i peru se u svim mogućim mašinama koje dodju na servis i isključivo na programu Coton 90*C.
Nijedna ih mašina do sada nije oprala.
Voda je uvek ista kao i prašak. Prašak koristim “Dash” koji dobijem po simboličboj ceni u rifuzi, onaj što im se pocepaju kutije i kese pa ga lopatama skupljamo samo da se skloni.
Ima nekoliko krpa koje su toliko bile prljave i masne da sam hteo da ih bacim. Naročito jedan beli čaršav koji je bio baš Jako mastan i sav onako šaren i braon.
E sad sam te sve krpe gurnuo u ovu Bosch 8 Kg 1400 obrtaja inverter na program Coton 90*C. Kada se program od oko 3 sata završio krpe su bile vidljivo dobro oprane naročito onaj gore pomenuti čaršav. Bilo mi to nešto sumnjivo pa sam ženu zamolio da mi da neke masne kuginjske krpe na koje mi se žali da nikako neće da se operu u mašini pa mora da ih povremeno iskuvava na šporetu. I te kuhinjske krpe su vidljivo dobro oprane.
Ima nešto kod nekih modela da jednostavno dobro peru. Mislim da je na takvim mašinama korišćeno komplet sve što utiče na pranje od tehnologije materijala pa do načina bućkanja i svega ostalog.
Evo slike od te što dobro pere.