[ bordzija @ 15.03.2023. 00:18 ] @
Zgrada ima 3 ulaza i ispred na ulici telekom šaht iz koga treba kroz postojeći bužir da se provuče optički kabl do podrumskih zajedničkih prostorija gde je razvodni orman i dalje provuče ka ostalim ulazima pa dalje po vertikalama.

Na prvom ulazu žena upravnik stanar zabranjuje bilo kakve popravke i uopšte sprovođenje optičkog kabla paralelno sa postojećom telekomovom infrastrukturom jer to zrači(?!??). Prvo je tvrdila da to uopšte ne ide tuda i da to nema veze sa njima niti ona to želi (?!??)

Pošto sam naveo da je bio inženjer iz telekoma onda je tražila da joj pošaljem mejl sa zahtevom da bi ona razmotrila sa stanarima jer nije u zemlji i u postupku je da preda funkciju profi upravniku. Tu sam shvatio da je žena potpuno luda i da na sve načine opstruiše telekom srbije i nas kao potencijalne korisnike. I da kupuje vreme jer nije u zemlji niti planira da preda funkciju - jednostavno je smislila šemu kako da zavlači.

Ja kao upravnik svog ulaza sam potpisao uvođenje optike. Ne zato što volim telekom i želim nego nam treba alternativa.

U zgradi imamo zajedničke podrumske prostorije, grejanje, vodu, telefon itd. Znači li toda će nam neko u budućnosti ograničiti upotrebu vode ili grejanja jer se domogao funkcije upravnika a kasnije izgubio razum?

Trebam li ja da zabranim prolaz sbb kablovske do njenog ulaza?

Šta dalje opština? Komunalna policija?

[ ademare @ 15.03.2023. 08:35 ] @
Komunalna policija vise ne postoji ! To je dr. Sapic izmenio , sada su oni isto sto i Komunalna inspekcija !

Niti su ranije sta radili , niti danas sta rade !


" Zgrada ima 3 ulaza " .

Jesu li to razliciti brojevi ? Ako nisu zasto je tako odvojeno ?


Sto se tice kabla , zena je delimicno u pravu !

Samo ulazi u zgradu tamo gde je Telekomova postojeca infrastruktura i tamo se pravi valjda neki glavni ormar.

Posle ide od sprata do sprata sa busenjem poda hodnika svake etaze !

Na zidu pored mog stana se nalazi mali MTS ormaric !

Kod nas u zgradi sam za sada samo ja uzeo Optiku , iako je stigla pre 2.5 godine !!

Niko nas nista nije ni pitao , valjda samo upravnik potpisao i uzeo neki dinar !
[ B3R1 @ 15.03.2023. 09:25 ] @
Citat:
bordzija:Šta dalje opština? Komunalna policija?

Advokat.
[ bordzija @ 15.03.2023. 10:50 ] @
Ovde nema bušenja razvodi se kroz postojeću infrastrukturu, dodaje kabl za optiku jer se komšije žale na loš internet i televiziju.

Ulazi su fizički odvojeni na 1,2,3.

Ovde je generalno probl što žena neda ko da je to njeno. Ceo život smo funkcionisali kao celina i onda se ta osoba osilila.
[ madcama @ 15.03.2023. 11:15 ] @
Zašto vama treba saglasnost te stambene zajednice?
Ako se ništa ne buši sad kad ona nije tu neka dođu Tlekomovi monteri provuku žicu stave razvodnu kutiju kod vas u ulaz i gotova stvar.

Neće ona ni znati da je to urađeno.
[ bordzija @ 15.03.2023. 11:27 ] @
Zna jer je komšija bio glasan u hodniku i oni odmah istrčali ivrište nedaju.

Ovaj iz telekoma psuje kaže niko nam ne dozvoljava da uvodimo optički internet kažu da smo sns bagra 🤣

Ova žena na prvom ulazu je luda to je problem. Zračenje ovo ono, mislim da jednostavno sve opstruiše.
[ sdurut @ 15.03.2023. 11:51 ] @
Ispičaću vam moje iskustvo sa uvođenjem MTS optike u moju zgradu. Pošto sam upravnik stambene zajednice pre nekoliko godina sakupio sam potpise stanara sa oba ulaza i predao Telekomu saglasnost.
Kad su počeli radovi krenula je pobuna stanara u drugom ulazu zašto buše i da im ruže ulaz. Najviše se bunila stanarka koja koristi prostor ispod stepeništa kao ostavu i koja tvrdi da to zrači i da ima operisanu štinu žezdu.
U prvom ulazu se niko nije bunio. Stanari drugog ulaza su me optužili da sam u dilu sa Telekomom i da sam uzeo neke pare. Pisali su peticije i žalili se i posle nekoliko meseci Telekom je skinuo opremu iz drugog ulaza.
Posle godinu dana ti isti stanari koji su pisali peticije tražili su da im se uvede MTS optika u stan. Telekom im je odgovorio da nema tehničkih uslova pošto je oprema skinuta.
Nekako smo našli rešenje da se peč ormar sa razvodom postavi u podzemnu garažu ispod ulaza da ih ne zarači. Sve u svemu luda kuća.

Probaj da ideš od stana do stana i da sakupiš potpise stanara. Treba ti više od 50% potipsa za saglasnost. Upravnik mora da se povinuje većini.
[ B3R1 @ 15.03.2023. 12:19 ] @
Citat:
bordzija:
Ovde nema bušenja razvodi se kroz postojeću infrastrukturu, dodaje kabl za optiku jer se komšije žale na loš internet i televiziju.

Ulazi su fizički odvojeni na 1,2,3.

Ovde je generalno probl što žena neda ko da je to njeno. Ceo život smo funkcionisali kao celina i onda se ta osoba osilila.
...
Zna jer je komšija bio glasan u hodniku i oni odmah istrčali ivrište nedaju.

Ovaj iz telekoma psuje kaže niko nam ne dozvoljava da uvodimo optički internet kažu da smo sns bagra 🤣

Ova žena na prvom ulazu je luda to je problem. Zračenje ovo ono, mislim da jednostavno sve opstruiše.

Izvini, ali meni je ova prica totalno konfuzna. Ko daje, ko ne daje, ko vristi, a ko se zali da mu je los Internet, kakve veze ima ta zena - je li ona vlasnik zgrade? Ovde lud zbunjenog ... Meni ova prica lici na onaj navodno Ajnstajnov zadatak u stilu: Englez i Francuskinja su per i zive u crvenoj kuci, zelena kuca je do zute, a Nemac zivi u plavoj, gde je onda crna kuca? Tako nesto, verujem da vecina vas zna tu zagonetku, bila je vise puta objavljivana na raznim portalima ... a verujem da vecina vas to resava u 3 poteza, jer ste clanovi Mense. :-)))

E, sad, za ove koji nisu clanovi Mense - da li ta zgrada (ulazi 1-3) ima jedan zajednicki kanal kroz koji trenutno ulazi Telekomov bakarni kabl (parice do centrale) ili su to tri odvojena kabla? Ako su to tri odvojena kabla i ako kanal izmedju sahta i zgrade ne prolazi kroz ulaz na kome ona ima stan - u cemu je problem?

Koliko se secam propisa od pre 25 godina, Telekom je vlasnik inrastrukture sve do razvodnog ormana (tamo gde su trenutno reglete na kojima se parice zavrsavaju). U tom razvodnom ormanu oni mogu da instaliraju sta god im je volja. Od tog ormana ka stanovima vlanici ste svi vi, odnosno stambena zgrada. Tako da oni svakako mogu kabl da uvedu u zgradu.

Takodje, ta zena nije vlasnik stanova, vec svi vi. Ako uspes da sakupis vecinu potpisa ona se nista ne pita.

I ako vec zivi u inostranstvu, na koji nacin ona moze da vas spreci? Odradite to, pa neka ona vristi, njena stvar.
[ ademare @ 15.03.2023. 12:25 ] @
Nema nista bez busenja !!

Imamo vec buseno za SBB ! Ali MTS tu ne moze da se provlaci !!

Zato su busili etaze po ivici hodnika , dok SBB ide Sredinom busenje i kablovi !

Svako ima kanalice pa se ne vidi toliko , ali na svakom spratu ormarici !!


Optika Nema nikakve veze sa postojecim PTT instalacijama !!

Svugde dolazi iz hodnika u Stan isto kao i SBB !
[ ademare @ 15.03.2023. 12:34 ] @
@ B3R1

Promenilo se dosta od tvog odlaska !

SNS je smislio novi Reket ! Profesionalne Upravnike zgrada ! Ko nece SNS upravnika , i da ga placa svakog meseca , moze neko iz zgrade !

Kod Mene skup Idiota i Budala !!


I niko te nista ne pita ! Samo da Upravnik i ekipa oko njega nesto odluce ! Pljacka , pranje para , ugradjivanje !!

Od nove godine iznenadjenje ?? Na uplatnici infostana nova stavka 2.000 mesecno ??

Raspitam se po zgradi , Idioti se skupili njih 3-4 i zaduzili sve nas vlasnike stanova na 7 meseci po 2.000 dinara !!

Angazovali nekog svog Bandita - " majstora " da umesto Metalnih vrata stavi Plasticna ! Na ulaz zgrade ! Imamo dva ulaza pa racunaj ! 34 stana po 14.000 din 476.000 Dinara !!!!


Sve legalno !

Niko te nista nije pitao , samo stizu racuni !!

Ako ne platis ide Uterivac dugova !!


E to je AV-ova Lopovska Drzava gde su i zakoni Prilagodjeni Mafiji !!!!!

https://www.paragraf.rs/propis...vanju_i_odrzavanju_zgrada.html

Iscitao sam ceo zakon , sve Legalno i udeseno za Mafiju !!!

[ bordzija @ 15.03.2023. 13:53 ] @
Mi smo stanari i vlasnici stanova, u pitanju su tri ulaza iste zgrade i u svakom ulazu neko od stanara obavlja besplatno ovu dužnost. Ne naplaćujemo ništa stvar je dobre volje. ja ceo život menjam sijalice i popravljam ulazna vrata, automat interfon. Za ostalo se zove infostan (krov, lift) grejanje toplana itd. Nije komplikovano uopšte i kada se ne naplaćuje nema interesa. Kapiram da mnogo kradu kada postoji neka suma novca koja se svakog meseca naplaćuje od stanara. mi to nemamo jer je zgrada održavana oduvek.

Ptt instalacija ulazi iz šahta ispred zgrade u podrum ispod prvog ulaza gde je u podrumu glavna razvodna ptt kutija odakle se dalje podrumom razvodi na sva tri ulaza. Nema bušenja nema rušenja ali jednostavno upravnik u prvoj zgradi ne dozvoljava da serviseri održavaju pomenute instalacije i eventualno provuče optički kabl za jedan od ulaza koji je potpisao sa telekomom uvođenje optike.

Dakle kroz podrum stiže do nas gde će koristiti postojeće bergmanove cevi i sprovesti kroz zid. Na svakom spratu će biti razvodna kutija odakle će se po potrebi vući do stanova kroz male pvc kanalice isto kao sbb.

Uvodim jer treba imati alternativu.

I komšije se žale da im postojeći internet, telefon i televizija ne rade kako treba. Serviseri telekoma kažu da je dotrajala infrastruktura i da je treba proveriti i naravno uvesti optički kabl.

Uvođenje optike je unapređenje usluge i izbegavanje nestabilnog rada bakarne instalacije koja je odavno zastarela.

Iskreno nemam baš neko pozitivno mišljenje o optičkom internetu kod nas ali sam koristio u inostranstvu. Možda i kod nas proradi kako treba za 10-20 godina.
[ B3R1 @ 15.03.2023. 16:09 ] @
Citat:
ademare:
SNS je smislio novi Reket ! Profesionalne Upravnike zgrada ! Ko nece SNS upravnika , i da ga placa svakog meseca , moze neko iz zgrade !

Znam za to, zgrada gde su moji isto ima upravnicu i ona je korektna i saradjuje. I da - isto tako ima par ljudi starog kova i domacinskog vaspitanja koji se trude da se zgrada ne raspadne i staraju se o popravkama, cistoci, sijalicama, kontaktiraju EPS/toplanu/vodovod u slucaju ozbiljnijih kvarova, drze kljuceve od ventila za vodu (posto u Srbiji nikome u stanu ne rade ventili, pa kada nesto procuri zatvara se voda u celoj zgradi ... posle dodje blatnjava itd.).

A poznata mi je i neutemeljena fobija nasih ljudi vezanih za "zracenje", to datira jos iz vremena cernobiljskog incidenta i tu nema leka.
Citat:
Ptt instalacija ulazi iz šahta ispred zgrade u podrum ispod prvog ulaza gde je u podrumu glavna razvodna ptt kutija odakle se dalje podrumom razvodi na sva tri ulaza. Nema bušenja nema rušenja ali jednostavno upravnik u prvoj zgradi ne dozvoljava da serviseri održavaju pomenute instalacije i eventualno provuče optički kabl za jedan od ulaza koji je potpisao sa telekomom uvođenje optike.

Jedino da skupis potpise ljudi i sa drugog ulaza i kada dobijete apsolutnu vecinu upravnica ce morati da postupi kako vi kazete.

Puno srece!
[ bordzija @ 15.03.2023. 18:42 ] @
Ali ona je već dugo u inostranstvu i u postupku predaje funkcije profesionalnom upravniku. To traje već godinu dana i očigledno je samo opstrukcija u pitanju po svaku cenu.

Nema ona nameru da preda funkciju profi upravniku već po svaku cenu da onemogući uvođenje optičkog interneta. U suštini žena pati od optikofobije koliko sam shvatio iz kratkog razgovora pre godinu dana.

Dakle kako eliminisati nekoga ko uopšte nije u zemlji i obavlja funkciju upravnika.
[ dejanet @ 15.03.2023. 18:53 ] @
^ Kao sto su ljudi vec rekli, skupite 50% potpisa i skinete je sa grbace.

Prvo je smenite i postavite novog upravnika, cak vam se vise isplati neka firma koja daje usluge upravnika nego da imate lokalnog ludaka..
[ bordzija @ 15.03.2023. 21:25 ] @
Sutra idemo u opštinu da to rešavamo a paračelno ću joj poslati mejl obaveštenje da će se uvoditi optički internet po ugovoru sa telekomom koji ne može da spreči. Jer smo se mi već dogovorili.
[ B3R1 @ 16.03.2023. 10:02 ] @
Citat:
bordzija:
U suštini žena pati od optikofobije koliko sam shvatio iz kratkog razgovora pre godinu dana.

Meni se cini da je ona pomesala opticki kabl i baznu stanicu mobilne telefonije. Obe stvari imaju jedan zajednicki imenitelj i zove se Telekom, pa je nesto u njenoj glavi probilo na masu. Sto nije nikakvo cudo. jer je verovatno starija, a uz to i polupismena, poput 80% Srbije. I verovatno je o tzv. "zracenju" cula nesto od neke prijateljice kojoj su pricali oni koji su o tome nesto culi na tv ili procitali, pa su totalno pogresno razumeli. Igra gluvih telefona. Nazalost, ti polupismeni se uvek prave da su strucnjaci za sve oblasti i tu leka nema.
[ bordzija @ 16.03.2023. 11:20 ] @
Ma igrali smo se još u pelenama nije toliko matora ali je nažalost probila na masu ko i većina u velegradu.

Njoj sve zrači iako ima optičkih kablova na sve strane jbg.
[ jovajovic100 @ 18.03.2023. 01:50 ] @
Normalno da je probila na masu kada se kao klinka igrala sa tobom ...
[ bordzija @ 18.03.2023. 10:23 ] @
Radi li telekomov internet bolje od sbb koji trenutno koristim?

[ ademare @ 18.03.2023. 10:45 ] @
Ma kad ti stigne MTS optika , uzmes Yettelov internet !

Tako sam ja uradio . Jos imam i SBB opremu uskoro vracam , ima onaj otkazni rok 30 dana .
[ blaki @ 18.03.2023. 10:48 ] @
Evo podatak, doduše iz provincije. Pre dva dana mi istekao ugovor, predao sam zahtev za IDP broj, planiram preći u Yettel - opet godinu dana po dinar, da nije toga ne bih ga menjao, dve godine bez ikakvih problema, u pitanju je Box-3 paket.

[ bordzija @ 18.03.2023. 19:11 ] @
U beogradu je sbb nikakav, kad padne kiša jedva radi. Tako je zadnjih 10 godina.

Zato hoću da uvedem optiku u zgradu jer kada sbb propadne skroz da se ne čeka.