[ Bora Sonar @ 02.06.2023. 11:09 ] @
Vlada RS je bez ikakve prethodne najave ili rasprave odjednom odlučila da se školska godina završava 6. juna, odnosno 2 nedelje ranije.

Saopšteno je iz Vlade Republike Srbije:
Citat:

- Naš obrazovni sistem stvoren je sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku, ohrabruje ih na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svesne i odgovorne pojedince. U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu. Vodeći računa upravo o tome, Vlada Republike Srbije je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo, donela odluku da se školska godina završi 6. juna 2023. godine u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.


Ja ne vidim nikakvu logiku u ovom saopštenju. Zašto bi za decu bilo najbolje da se prekine školska godina? Da je prekinuta odmah nakon masovnog ubistva, razumeo bih, ovo ne razumem. Na društvenim mrežama se pojavljuju različite teorije, koje idu od toga da počinje rat, do toga da je cilj vlade da narod ode ranije odmor kako bi se rasturili protesti.