[ bordzija @ 06.11.2024. 16:54 ] @
Dakle 5 terasa je palo odjednom. https://nova.rs/magazin/prica-...usila-se-fasada-nema-armature/ |
[ bordzija @ 06.11.2024. 16:54 ] @
[ ademare @ 06.11.2024. 19:13 ] @
"Genije" par ulica od mene Bez ikakvih dozvola sagradio Soliter od 10 spratova ?!
Gradio je sve od Siporexa, temelj nije kopao, a stubici tanki na ivici naravno Bez armature jer gvozdje je mnogo skuplje od dzakova betona i peska i sljunka ! Malo jaci Vetar i ode Soliter ! Ne trebaju zemljotresi i slicne stvari. Jedino mu posto svi znaju prodaja ide jako slabo, pa je to za sada "sreca u nesreci" . Ako sve isproda i svi se usele mozda padne od tezine i bez vetra ? [ kosmopolita @ 06.11.2024. 19:24 ] @
Da nisam video da "preduzimač" pravi kuću bez temelja ne bi verovao da to neko radi.
Koliko sam čuo, zavšio je u zatvoru. [ bakara @ 06.11.2024. 19:50 ] @
Naravno da su te terase imale armaturu koja je pokidana inace bi terase ostale da stoje.
Nije konzolna terasa predvidjena da nosi palete granitnih plocica. [ Darko Nedeljković @ 07.11.2024. 06:47 ] @
Armatura pokidana ili iščupana?
Još kao dete gledao sam kako se ispravlja armatura transportovana u koturima pomoću traktora i radnih mašina - jedan kraj se veže za kakva ogromno drvo, a drugi za traktor/bager i onda se mašina zaleti da odmotava armaturu u punoj brzini kako bi što jačim udarom u pravcu istezanja ispravila istu... Nijedna se nije otkinula, nasuprot cinjenici da se radilo o veoma tankom materijalu, prečnika možda u opsegu 6-10. Deca su bila veoma impresionirana tim postupkom i ogromnim silama koje se koriste, tako da se još uvek sećam detalja. Čupanje armature koja je pogrešno povezana je totalno druga priča. Internet je pun savetanzanlaike kako senprabilno a kalo nepravilno povezuje armaturani koliko sam primetio profesionalni majstori to rade na način koji je opisan kao nepravilan i opasan. [ bakara @ 07.11.2024. 08:31 ] @
Ne moze armatuara nikako da se iscupa iz betona, beton je krut i neelastican ne dozvoljava cupanje povezane armature.
Gvozdje je elasticno i moze da se kida samo ako nije oblozeno betonom Znaci moze samo da se pokida na sastavu ploce kada se dovede do tacke kidanja, drugacije nikako ne moze da se otkine ta terasa, osim ako bi se raspao sam beton, a to se nije desilo. [ bordzija @ 07.11.2024. 12:07 ] @
Iju propadoh, komšije jeste za kaficu? 🤣🤣🤣
A evo i nove ž stanice u beogradu PROKOP! 🤣 https://www.instagram.com/reel...?igsh=MXF1aGV3eWt5M2h1YQ%3D%3D Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|