[ Nebojsa Milanovic @ 19.11.2024. 02:18 ] @
Imamo ovakvu temu za Ameriku i za EU, pa nema razloga da ne postoji i za Rusiju.

To je posebno aktuelno od danas, kada je odlazeća USA administracija i tzv. "predsednik" Bajden stavio vruć krompir u ruke dolazećeg predsednika Trampa i dao zvaničnu dozvolu trupama NATO pakta da balističkim raketama i prijektilima napadaju Rusiju duboko u njenu teritoriju: https://twitter.com/BowesChay/status/1858247241980359087

Izlišno je naglašavati da je ovo totalno novi momenat rata koji može sve da promeni, otud i ova tema, a evo prvih reakcija na tu odluku:

https://www.geopolitika.news/v...io-jasan-ovo-je-rat-s-nato-om/

https://www.geopolitika.news/v...-je-lakse-to-je-dar-za-trumpa/

[ djoka_l @ 19.11.2024. 09:58 ] @
Ja se trudim da ne gledam to tabloidno đubre.
Ovo su neki kanali koje pratim.

Prvi je military summary, Tip je iz Belorusije, zove se Dima, a ima prilično neutralan stav koji pomalo naginje na rusku stranu.
Drugi je australijanac, takođe vrlo neutralan, sa malim naginjanjem prema zapadu.
Treći je amerikanac koji dosta kritikuje zapad, ali je pre orijentisan na Kinu nego na Rusiju
Četvrti je švajcarac, ne bavi se toliko ratom, ali ima jako dobre analize.

[ Java Beograd @ 19.11.2024. 10:08 ] @
Zvaničnu dozvolu za upotrebu NATO balističkih raketa nismo ni čuli ni pročitali - zvanično. Sve rekla/kazala po medijima. Pljuni pa poliži.

Mislim da se tendenciozno diže tenzija, na globalnom nivou, da bi, nakon preuzimanja vlasti od strane Trampa, svi "jedva dočekali da se ludilo završi, bez obzira na cenu" i da Tramp preuzme ulogu peace maker-a.

Verujem da će se potpisati neko loše primirje, fazon:
- ratne operacije prestaju
- svako ostaje tamo gde jeste
- ali se ne prejudicira konačno rešenje
- bitno je da prestane krvoproliće

Konačnog rešenja verovatno neće biti u narednih 20 godina.
[ ademare @ 19.11.2024. 13:53 ] @
Usa mediji a i DW su objavili da dozvola nije neogranicena !

Po DW juce je to preneo N1 samo se odnosi na Kursk i to nekih 50 milja valjda ?

Drugi su spekulisali da je 300 kilometara, toliki je domet rakete ali ne znaci da svih 300 moze u dubinu Rusije.

Takodje su spekulacije svugde a ne samo Kursk ?

Ali sve sto imamo je samo pisanje medija koji imaju najblaze receno Sumnjive informacije !

Isti ti mediji su pisali da je Tramp zvao Putina, a to je ispalo obicna laz kao i mnogo toga sto pisu !
[ dejanet @ 19.11.2024. 15:52 ] @
Kako ovaj Bajden imao zao mozak.

Rusija ima(la) samo dve crvene linije: Ukrajina i napad raketama dugog dometa kojima upravlja nato odnosno ameri, ono aktiviranje, ciljanje, navigacija i navodjenje.

Posto su vec prve rakete ispaljene, ako sam dobro cuo sve su poobarane Pancirom, prilicno sam siguran da ce biti nekog odgovora sa ruske strane.
Mislim da je bilo neko skladiste u Brijansku, nema veze sa Kurskom, mozda gresim.

[ mjanjic @ 19.11.2024. 16:07 ] @
Citat:
Java Beograd:

Malo je 20 godina, pogledaj Severnu i Južnu Koreju.

Sa druge strane, znamo kako se završilo između Severnog i Južnog Vijetnama, doduše iz obilatu pomoć SSSR, da bi danas taj Vijetnam, iako još uvek komunistički, okrenuo leđa Kini (između ostalog i zbog spora na ekonomska prava u Južnokineskom moru) i ispeglao odnose sa SAD, tako da je sada u tom regionu njihov saveznik, uz Japan, Južnu Koreju, Filipine i Tajvan.

Putin (sa ili bez ovih sa Zapada, mada za sukob makar i mišljenja uvek je potrebno dvoje) uspeo je da udalji Rusiju od Zapada više nego što je to bio SSSR u vreme vrhuncka hladnog rata.
[ dr0id @ 19.11.2024. 16:41 ] @
Citat:
dejanet:

Matori zlotvor, uspesno sabotira i zaebava Ukrajince vec godinama. Prvo ne da rakete, pa da ali ne smeju da koriste, pa ajde mogu malo da koriste ali samo na bliske i odabrane mete, a i posle ovog
https://www.blic.rs/vesti/svet...zije-nato-zemlja-digla/kblwcl5
https://www.blic.rs/vesti/svet...-na-elektroenergetskoj/0t9slws
kao eto moze dublje ali opet neka ogranicenja.

Sto se teme tice - nema razloga da se Rusija raspadne ako se povuce iz Ukrajine i uozbilji (resi partokratiju, korupcijiu, birokratiju, nepotizam, uhvati korak sa 21. vekom), stavise mogla bi da vaskrsne. Ovako, ovim putem kojim sad ide, nema neku buducnost.
[ ademare @ 19.11.2024. 17:05 ] @
Citat:
dejanet:

Mislim da je bilo neko skladiste u Brijansku, nema veze sa Kurskom, mozda gresim.

Jeste to je vest od danas. Brjansk 115 km od granice Ukrajine.

Bilo je i ranije Semnjivih napada ! Kao veliki napad na nekoliko raketnih skladista zapadno od Moskve koja su dalja i od 300 kilometara od Ukrajine !

Gorelo danima , zvanicna vest dronovi !

E sad koji dron i sa cime moze da probije podzemna betonska skladista ?

Naravno nijedan !

Gorela skladista danima. Svi se pravili ludi sa pricom o dronovima ukljucujuci i Moskvu !
[ dejanet @ 19.11.2024. 18:31 ] @
Moguce je da ce Putko (sa)cekati Trampa, pre definitivne odluke o roksovanju, kada se vec pravio lud 3 godine.

[ Nebojsa Milanovic @ 19.11.2024. 21:44 ] @
Citat:
dr0id:
Citat:
dejanet:

Matori zlotvor, uspesno sabotira i zaebava Ukrajince vec godinama. Prvo ne da rakete, pa da ali ne smeju da koriste, pa ajde mogu malo da koriste ali samo na bliske i odabrane mete
Naravno, nije hteo niti odmah da da, niti odmah da angažuje NATO trupe kao što to čini danas.

Bilo je potrebno da PRE TOGA ŠTO VIŠE i Rusa i Ukrajinaca izgine - pa će se tek onda oni jače uključiti.
Citat:
Java Beograd:
Zvaničnu dozvolu za upotrebu NATO balističkih raketa nismo ni čuli ni pročitali - zvanično.
Kao što nisi čuo ni da je NATO pakt objavio rat Rusiji, što nećeš ni čuti.

Ali vrlo lako i čuješ i vidiš kako NATO-pakt balističkim projektilima raketira RUsiju po dubini, a uz podršku NATO vazdušnih snaga. Kačim ti u prilogu dva napada na Rusiju američkim balističkim raketama ATACMS.

Citat:
Ne verujem da će Rusija dozvoliti da se rat razvlači ni iza sredine sledeće godine, a kamoli kasnije.

Mnogo su nama u pamćenju plavi šlemovi, Unprofor i druge "mirovne snage" koje su zamena za NATO okupaciju, pa zato previše poistovećujemo Srbiju i Rusiju.

Nema šanse da Rusija dozvoli bilo kakvu okupaciju tog ili bilo kog drugog tipa.
[ dejanet @ 19.11.2024. 22:36 ] @
Pricaju svi na Zapadu, eto treba privoleti Rusiju na pregovore, pregovori ce biti na prolece, zamrzavanje konflikta, eto Krim je nedostizan itd..

To manje vise nema veze sa realnoscu jer je Zapad vec sve ucinio sto je mogao da porazi Rusiju, pa ne znam sta je jos ostalo od trikova u rukavu za te neke pregovore i slicno.
Rusi su pojeli dosta go*na ovih godina i sada dolaze po naplatu, a ova druga strana misli da je u tv igrici pa ce da pritisne pause i ukuca cheat code.
Putko negde i sam prizanje da ispadao dalabu, takod da sumnjam da ce biti nekog zamrznutog konflikta.

Evo sada sam slusao Tim-a Marsala (pisao je o padu Slobe, mislim knjiga Igra Senki ili tako nesto). Nevezano za njegove mi6 bajkovite pustolovine, mislio sam da je ipak racionalan i normalan covek, pisac i novinar, medjutim njegova spika je gore opisana.

Nekada se zapitam da li sam u stvari ja u tripu..

[ Java Beograd @ 20.11.2024. 06:39 ] @
Citat:
mjanjic:Putin (sa ili bez ovih sa Zapada, mada za sukob makar i mišljenja uvek je potrebno dvoje) uspeo je da udalji Rusiju od Zapada više nego što je to bio SSSR u vreme vrhuncka hladnog rata.

Naprotiv.
Putin je na početku svoje političke karijere, SVE uradio da Rusiju približi Evropi, EU, politički, ekonomski.
Pokretač brojnih inicijativa, saveza, sporazuma: o bezbednosti, ne-napadanju, ekonomskim vezama, naučnoj saradnji.
Na sve moguće načine je pokazivao i dokazivao: Rusija nije komunistička tvorevina koja teži da uništi kapitalizam. To je prošlost. Mi smo se promenili. Nema razloga da se konfrontiramo.

I cela stvar je počela da se kreće u tom pravcu. Nemačka, sa Angelom Merkel je prednjačila. Dobrobit za sve.

I? Desila se USA!
Wtf? Ko će onda biti babaroga? Ko će nam služiti za ratnohuškačke ciljeve? Kako da papanima prodajemo oružje?
I sve je stalo. I pokrenulo se u kontra.

Tvrdim: ne postoji NIŠTA šta Rusija može da uradi da bi je Kolektivni Zapad prihvatio. Osim da se samouništi, samorasparča, i dozvoli da bude rasturena i opljačkana.

[ dr0id @ 20.11.2024. 12:07 ] @
Sve je stalo jos kad mu nije uspelo preuzimanje Ukrajine ni posle trovanja Juscenka i namestanja izbora 2004.
[ Java Beograd @ 20.11.2024. 14:01 ] @
Naprotiv, sa Ukrajinom je razlaz bio na najbolji mogući način. Nije ni pomenuto da Krim nikad nije pripadao Ukrajini. Nema veze, neka bude Ukrajinski.

Bilo je: OK, mi smo bratski narodi, verujemo da će država Ukrajina svim Rusima da obezbedi sva ljudska prava. Jedino je traženo i dobijeno da Ruska Crnomorska flota ostane na Krimu.

Obrati pažnju na taj nivo prijateljstva među državama.
Nikad nigde viđeno u istoriji, tako lako odustajanje od velikog dela strateški važne teritorije, s ruske strane. (Krim)
I takođe, s ukrajinske strane, lagana dozvola da druga država drži čitave ratne luke, i čitavu ratnu mornaricu na svojoj teritoriji.

I sve bi bilo lepo, da alavima nije zafalilo kinte u ratnoj industriji. A morali da pobegnu iz Avganistana.
[ Nebojsa Milanovic @ 20.11.2024. 14:30 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic:
To je posebno aktuelno od danas, kada je odlazeća USA administracija i tzv. "predsednik" Bajden stavio vruć krompir u ruke dolazećeg predsednika Trampa i dao zvaničnu dozvolu trupama NATO pakta da balističkim raketama i prijektilima napadaju Rusiju duboko u njenu teritoriju: https://twitter.com/BowesChay/status/1858247241980359087

Kad sam okačio ovaj tweet mislio sam da je taj klip samo neka ilustracija - kada ono stvarno, fašista je u šetnji po nekim šumama pokrenio III svetski rat?!

[ mjanjic @ 20.11.2024. 14:49 ] @
Citat:
Java Beograd:
Citat:
mjanjic:Putin (sa ili bez ovih sa Zapada, mada za sukob makar i mišljenja uvek je potrebno dvoje) uspeo je da udalji Rusiju od Zapada više nego što je to bio SSSR u vreme vrhuncka hladnog rata.

Naprotiv.
Putin je na početku svoje političke karijere, SVE uradio da Rusiju približi Evropi, EU, politički, ekonomski.

Da, sve je pokušao da učini, osim onog glavnog - sloboda kritikovanja vlasti, sloboda medija, neproganjanje neistomišljenika...
Misliš da bi ovakva EU bila bolja i recimo prema Mađarskoj da je tek kandidat za EU, zbog Orbana bi ih držali na dugom štapu kao i Tursku, nikada ne bi ušli u EU.

U Rusiji su 90-ih pokradene hiljade milijardi državne imovine, Putin to nikada nije vratio državi, samo je naterao oligarhe da budu poslušni, one koji su odbili poslušnost je poslao u zatvoru (uz oduzimanje imovine) ili su oni sami pobegli iz Rusije. A to da budu poslušni je podrazumevalo tu i tamo da nešto malo vrate narodu, pa je recimo Abramovič samo godinu dana nakon kupovine Čelsija morao da uloži malo para i u CSKA, doduše indirektno kao sponzor, da ne pominjemo gradnju ili renoviranje škola, vrtića i sl.

Ali, dok je jedno vreme Putin odgovarao mnogima na Zapadu, jer je lakše dogovoriti se sa jednim dominantnim liderom nego sa predstavnicima države koji se svako malo menjaju na izborima - neki misle da se dosta toga promenilo u svetu od onog vremena kad su se npr. sve velike usprotivile donošenju Sretenjskog ustava koji je ograničavao vlast Miloša Obrenovića - kasnije je Putin počeo svima da im ide na živce, ne toliko zato što je odbijao da igra kako mu oni sviraju, već zato što je stvarno hteo od Rusije da napravi uspešnu imperiju sličnu onoj iz vremena Petra Velikog ili SSSR-u na svom vrhuncu. Ni to ne bi bilo problem, da nije krenuo sa oružanim sukobima u okruženju, počeo da preti nuklearkama, priča koliko minuta treba da ruske rakete dobace do Londona, Njujorka, itd.
[ dr0id @ 20.11.2024. 16:32 ] @
Jeste oduzeo imovinu pa podelio sebi i drugarima.
Citat:
Java Beograd:
Naprotiv, sa Ukrajinom je razlaz bio na najbolji mogući način. Nije ni pomenuto da Krim nikad nije pripadao Ukrajini. Nema veze, neka bude Ukrajinski.

Bilo je: OK, mi smo bratski narodi, verujemo da će država Ukrajina svim Rusima da obezbedi sva ljudska prava. Jedino je traženo i dobijeno da Ruska Crnomorska flota ostane na Krimu.

Obrati pažnju na taj nivo prijateljstva među državama.
Nikad nigde viđeno u istoriji, tako lako odustajanje od velikog dela strateški važne teritorije, s ruske strane. (Krim)
I takođe, s ukrajinske strane, lagana dozvola da druga država drži čitave ratne luke, i čitavu ratnu mornaricu na svojoj teritoriji.

To su dogovorili ovi https://en.wikipedia.org/wiki/Belovezha_Accords

a Putin je uvek bio protiv toga
Citat:
I sve bi bilo lepo, da alavima nije zafalilo kinte u ratnoj industriji. A morali da pobegnu iz Avganistana.

Pa nije rat poceo 2022.
[ miki069 @ 23.11.2024. 21:27 ] @
https://n1info.rs/svet/putin-p...jnike-koji-se-bore-u-ukrajini/

Toliko o Ruskom patriotizmu i gomili dobrovoljaca.
Niko neće da ratuje bez para.
[ Nebojsa Milanovic @ 23.11.2024. 21:39 ] @
Svi ruski vojnici su se dobrovoljno javili u vojsku i svi imaju plate i potpisane ugovore.

Činjenica da su to dobrovoljci ukazuje da njihov kvalitet nije onakav kakav se ima kod profesionalno obučenih vojnika. Zato su ruske žrtve, iako dvocifren broj puta manje nego NATO-Ukr žrtve, i dalje visoke.

Prave ruske vojne snage, kvalitetno dugotrajno obučeni vojnici i specijalne snage se čuvaju za trenutak kada nacisti krenu direktno.

Koji deo ti nije jasan?
[ miki069 @ 23.11.2024. 23:09 ] @
Nije mi jasno kako je broj ruskih žrtava dvocifren broj puta manji?
Ne verujem ni da je manji za dvocifren broj procenata.
Koji ti je izvor podataka?
[ Nebojsa Milanovic @ 24.11.2024. 00:10 ] @
Koga bre briga šta ti "veruješ" ili "ne veruješ" 😂🤯🤯

Jedina stvar koja je trenutno aktuelna je da li će se nacisti prizvati pameti - ili neće?

Imaš li nešto smisleno na tu temu da kažeš?

edit: nakon UK nacista, postaje sve jasnije ko se sledeći potura pred cev 🤡 🤯🤯

[Ovu poruku je menjao Nebojsa Milanovic dana 24.11.2024. u 01:46 GMT+1]
[ Nebojsa Milanovic @ 24.11.2024. 21:12 ] @
@miki/sikira

Provociranjem o broju poginulih samo troluješ temu, jer poznato je da tih podataka zvanično nema, osim onog sajta gde Rusi broje potvrđene smrti. Nedavno je taj broj prešao 70k, ali se veruje da je (ne puno) veći.

Što se tiče Ukrajine, znamo da je zvanično saopštenje nacističkog narkomana da je poginulo 31k ukrajinaca - što samo govori šta misli o svom narodu.

Upućeniji posmatrač može sam da dođe do nekog okvirnog broja poginulih, koji se po ozbiljnjim analitičarima kreće 10-15:1

Može ti pomoći da pogledaš kako Rusi dobrovoljci idu u rat, pogledaj dobro: https://twitter.com/MaimunkaNews/status/1860370213989986535

A evo kako Ukre hapse i šalju u rat:

https://twitter.com/MyLordBebo/status/1790103297514193150

https://twitter.com/GabeZZOZZ/status/1794096190952235332

https://twitter.com/Alex_Oloyede2/status/1860639349743784049

https://x.com/MyLordBebo/statu...07981?t=9t7PdAclkomIgkvtFguEww

A evo i ENGLESKOG filma o tome:

Ima mnogo parametara koje treba uzeto u obzir, evo recimo pogledaj kako izgleda udar samo JEDNE bombe ODAB 1500:

https://x.com/squatsons/status/1806036427035279726

Pa pomnoži puta koliko njih je dnevno, pa sve to puta skoro tri godine..ko želi da računa, ima načina...

Ne znam samo kako će nacisti sve to da plate...
[ ademare @ 28.11.2024. 14:13 ] @
Posto je Zelenski saopstio Fantazijsku cifru od 31.000, uvideli su da u to ne veruju cak ni Botovi , resili su preko zapadnih medija da malo uvecaju cifru !

Sada je cifra Lazna ali uvecana na 100.000 .

Posto je medij Ukrajnski koji prenosi pisanje zapadnog medija javila su se 3 Bota Ukrajinska u "komentarima" i lepo kaze Bot " stalno pratim Ukrajinska saopstenja o Ruskim zrtvama ..."

Nove Fantazijske cifre su 100.000 Mrtvih vojnika, 400.000 tesko ranjenih nesposobnih za povratak na ratiste ! Lakse ranjenike niko ne racuna !

Obe cifre su Fantazijske i Lazne !

Prvo odnos je mnogo manji izmedju Poginiulih i tesko ranjenih jer nije to Vijetnamski rat vec sasvim nesto drugo . Granate i rakete biju sa Ruske strane u tom obimu kao nikada pre u istoriji Ratovanja !

Zato ima mnogo vise poginulih nego ranjenih !!

Jer da su ove cifre ne bi postojao MANjAK ljudstva u Ukrajinskoj Armiji !

Oni su u startu mobilisali 1.5 milion ljudi i od tada imali Mobilizacije svaki dan non stop 3 godine !

I onda im Opet Fali ljudi ?

Pa gde su ti Mobilisani Milioni ! Medju Zivima na frontu ih nema ! NIKO nije demobilisan !

Nema ih ni medju ranjenim ?

Ostaje samo da su Mrtvi !

https://kyivindependent.com/economist-casualties-estimates/
[ Darko Nedeljković @ 28.11.2024. 21:29 ] @
koliko se ja razumem u umiranje, da bi neko bio zvanično proglašen mrtvim, potrebno je da dođe doktor sa licencom, utvrdi identitet, konstatuje smrt i razlog, popuni smrtovnicu itd. Ako se nešto od toga ne uradi, čovek nije zakonski mrtav i ne ulazi u brojno stanje mrtvih. Sa druge strane, ne ulazi ni u brojno stanje vojnika, jer prilikom postrojavanja nije došao sa puškom i stao u stroj. Tako je zakonski potpuno moguće da se vojnik ne vodi ni među živima ni među mrtvima.
[ Nebojsa Milanovic @ 28.11.2024. 23:36 ] @
Ko to da proglasi?!?

Gde se Ukri vode i ko njih igde vodi?!?

Ko da proglasi mrtvima stotine hiljada NATO-Ukrih, uzmite samo one koji su evaporizovani od FAB i ODAB bombi i od napalma iz TOS1?!? A gde su svi ostali?

A u isto to vreme pola planete, tačnije CEO Zapad, ne zna i ne želi da zna da je cela ooogromna država Ukrajina NESTALA, i zločinci i plaćena NATO propaganda nastavljaju da drljaju kako Rusa gine preko 1500 dnevno?!?! 🤯🤯

Evo na primer jednog od mojih ljubimaca sa ovih prostora, po kome je poginilo više desetina miliona Rusa 😂🤯🤮

https://www.facebook.com/domagoj.franic.3

[ Darko Nedeljković @ 29.11.2024. 06:20 ] @
Citat:
Ko to da proglasi?!?

Gde se Ukri vode i ko njih igde vodi?!?

Pa Zelenski, naravno, tj. ne lično nego neki arhivatori iz njegove administracije. Ne bi on lupio broj od 31.000 slučajno, sve je to neko zaprimio papire u pisarnicu, dodelio delovodni broj, proverio da ne fali negde pečat itd. Ako na nekom delu teritorije nema tehničkih i kadrovskih mogućnosti za pečat i delovodni broj, onda - pa žao mi je, ne možeš biti mrtav bez pečata i delovodnog broja, nije po zakonu!
[ Nebojsa Milanovic @ 29.11.2024. 18:09 ] @
Ne verujem da li iko ozbiljan na planeti komentariše tu brojku od 31 hiljada poginulih NATO-Ukrih pa ne moramo ni mi, rekoh to samo govori šta taj zločinac korumpirani narkoman misli o svom (pitanje da li je njegov?) narodu.

Nego, našao sam onaj sajt koji broji mrtve Ruse za koga sam mislio da je istinit, sve dok nisam video da je on finansiran od BBCja 😂😂🤮🤮, evo ga: https://en.zona.media/article/2022/05/20/casualties_eng

Citat:
Volonteri koji rade sa Bi-Bi-Si-jem i Medijazonom prebrojavaju nove vojne grobnice na 70 groblja širom Rusije od početka rata. Kao što se može videti i sa snimaka iz vazduha, groblja su se veoma proširila. Slike i video snimci snimljeni na terenu pokazuju da većina ovih novih grobnica pripada vojnicima i oficirima poginulim u Ukrajini. Bi-Bi-Si takođe procenjuje da najmanje dva od pet mrtvih ruskih boraca nisu imala nikakve prethodne veze sa ruskom vojskom, prenosi slovenačko „Delo”.

https://www.politika.rs/sr/cla...li-on-premasuje-50-000-vojnika

Tu kažu da broje grobove i potvrđene mrtve, ali i da je istina, tu naravno ima i prirodno umrlih koji nemaju veze sa ratom 😂🤯

Po meni realan broj mrtvih Rusa je manji od toga, ali on je svakako velik. Glavni razlog toga je što u prvoj polovini rata većinu ruske vojske je činio neobučen i neobrazovan sloj dobrovoljaca, velikim delom robijaša raznih vrsta i sličnih, par desetina hiljada njih je izginulo samo u borbama oko Bahmuta.

Ali u novije vreme broj poginulih Rusa je sve manji, jer struktura boraca je puno kvalitetnija, iako su i dalje dobrovoljci po ugovoru, a i ti koji su bili u početku neobučeni - sada su stakli debelo ratno iskustvo.

Kod Ukrih je situacija potpuno obrnuta: oni su isprva imali veoma dobro obučene i od strane NATO pakta naučene i opremljene jedinice, ali od tih provobitnih do sada je ostalo manje 10%, verovatnije par procenata.

Sada ubedljivu vićinu NATO-Ukr "boraca" čine obični ljudi pohapšeni na ulicama, po radnjama i na svojim radnim mestima koji se sa par dana "obuke" šalju sada već veoma iskusnim i prekaljenim Rusima pred cev, što je masakr kakav planeta nije videla :(

I najbizarniju stvar u svemu ćete lako videti na tim graficima na linku gde BBC broji ruske žrtve: u poslednje vreme ih čak i po njima ima par desetina dnevno (što i dalje nije malo naravno), a često ih bude jednocifren broj dnevno ukupno.

U isto vreme, bizarna NATO propaganda koju veoma lako možete videti u Hrvatskoj recimo, svaki dan objavljuje kako gine više od 1500 Rusa dnevno 😂😂🤯🤯.

Ko će snositi odgovornost za tolike laži koje direktno stimulišu usijane glave da idu u rat???

[ Nebojsa Milanovic @ 07.12.2024. 17:22 ] @
Glavno on-topic pitanje u ovoj temi je kako Rusija ekonomski izdržava ovaj rat.

Troškovi ratovanja na ovaj način su nesnosni, posebno imajući u vidu da su u njihovoj vojsci samo dobrovoljci pod ugovorom, dakle i stalnom platom koja se stalno povećava plus dobijaju i druge velike prinadležnosti (oprost kredita, dugova, itd.).

Pri svemu tome inflacija u Rusiji je jednocifrena, ali glavni podatak da je oficijelna kamata preko 20% govori da je država u veoma ozbiljnim problemima.

Samim tim i rublja koja se dobar deo rata odlično držala prema dolaru u poslednje vreme značajno popušta, evo grafa.

Lično uopšte ne razumem kako Rusija izdržava sve ovo, ako u narednih 6 meseci ne skupi snage da završi sa nacizmom za sva vremena, nemilosradne USA i EU štamparije falš dolara i evra će je pobediti.
[ ademare @ 07.12.2024. 17:54 ] @
Povratila se sada na 100.48 Rub za 1 US$ .

Mada puno oscilira pa videcemo sta ce biti ubuduce.
[ Nebojsa Milanovic @ 07.12.2024. 18:36 ] @
Oporavilo se jer je bila intervencija centralne banke, ali na kraju sve to plaća ruski narod i niko više.

Snaga toga se ne može porediti sa USA printerom u hiljadama milijardi dolara, čiji se dug samo prelije da ga plaća ceo svet A NE Amerika.

Slično je i sa štamparijom EUR, i to se prenosi na celu Evropu a i dobar deo sveta.

Samo te dve štamparije su jače od cele ruske države, nema tu nikakvog poređenja.
[ miki069 @ 09.12.2024. 09:05 ] @
Ako ima 48.000 nestalih ruskih vojnika, koliko je onda poginulih?

https://mondo.rs/Info/Svet/a20...j-nestalih-ruskih-vojnika.html
[ Nebojsa Milanovic @ 09.12.2024. 20:18 ] @
E konačno da vidim da si okačio nešto od plaćenog đubreta, samo si promašio temu, trebalo je to da staviš u onu temu o propagandi 🤯

Najpre pogledaj da je tu bizarnost pustio NEXTA sa sedištem u Varšavi 😂 🤯

U svakoj normalnoj državi, posebno u USA, to đubre bi bilo zatvoreno po ovim zakonima: https://www.justice.gov/nsd-fara

A ako već misliš o gubicima, oni su na obe strane ogromni, rekao sam da je odnos 1:8-10 tokom većine rata, a sada je taj odnos i znatno veći.

Niko nikada ti neće reći pravi broj gubitaka, ali razmisli sam, ovo su očigledne činjenice:

1. Najviše gubitaka u ratu nanosi artiljerija

2. Odnos u artiljeriji u proseku je oko 1:6-8 u korist Rusije pri tom NE RAČUNAJUĆI rusko najjače oružje - a to su FAB i ODAB ogromne avio bombe.

3. Pominjao sam da je veliki broj NATO-Ukrih evaporizovan, dakle NESTAO/bukvalno_ispario od dejstava tih bombi.

Prema tome, ako razmišljaš o nekakvim nestalim - to mogu samo Nato-Ukri, ne rusi.
[ miki069 @ 11.12.2024. 00:28 ] @
Ne znam ko je pustio vest.
Ova Ana Civileva je Putlerova rodbina i niko vest nije demantovao.
Osim tebe.

U ratu veće gubitke ima onaj ko napada, jer mora da ima odnos snaga 3:1, ako hoće da pobedi.
Putler taj odnos nema i zato ništa nije uradio.
Hoće i jare i pare, a to teško će da bidne.

[Ovu poruku je menjao miki069 dana 11.12.2024. u 01:47 GMT+1]
[ Nebojsa Milanovic @ 11.12.2024. 02:37 ] @
Nije to vest nego obična NATO bljuvotina i lepo piše ko je pusto - Nexta sa sedištem u Varšavi 😂🤯

I nije tačno da to niko nije demantovao, nego NIKO TO NIJE NI POGLEDAO, osim vas Nato-masturb. pardon poklonika.

Samo potpuni idiot i recimo poneki zakrvljeni Hrvat može na takve stvari da se prži, čitaj onu detaljnu statistuku koju finansira BBC i videćeš vrlo lepo i pregledno da Rusi ginu u jednocifrenom broju nedeljno (ni to nije malo da se razumemo).

A te priče o odnosu snaga 😂🤯 su iz WWII kada su protivnici bili sličnog naoružanja, pa je trebalo toliko ljudi više.

U ovom ratu već dve godine Rusi ratuju skoro isključivo FAB i ODAB bombama, po neki Iskander i slično - i posle se samo ušetaju. Iz njihovig ugla nema tu previše ratovanja.

E sad, a kako je NATO-Ukrima - to je drugo pitanje.
[ Nebojsa Milanovic @ 11.12.2024. 11:57 ] @
Citat:
miki069:
Ajd i ovo da ti rešim:

Niko od vas gutača Nato propagande ne shvata rusi ne vode osvajačke ratove i nije im primarni cilj terotorija, oni teritorije imaju i previše.

Misija Rusa u ovom ratu je uništenje nacizma i njihovom delovanjem planeta je svaki dan bliža tom cilju, potpuno nevezano od teritorija, gde je linija fronta i slično. Potrudi se da to razumeš.

I sad ti meni nešto objasni:
Citat:
Hoće i jare i pare, a to teško će da bidne.

A šta će da bidne??
[ dejanet @ 11.12.2024. 12:36 ] @
Tu pricu od 3:1 svi pominju kao neki aksiom, ali ona izgleda nije tacna prakticno niti istorijski gledano, pocevsi od Aleksandra Makedonskog, Hice, Rata u Iraku, i u nasem slucaju probijanje koridora u Bosni, NATo agresije (slamanje UCK na Kosovu prakticno za nekoliko dana) itd..
U skoro svim slucajevima gore "napadac" je imao slicno ili manje trupa nego "branilac" a naneo poraze i imao manje gubitaka.

Nisam siguran, ali ta "patka" dolazi od kampanje Amera u Francuskoj za vreme II SR, gde su Ameri imali tri puta vise gubitaka od Nemaca u situacijama gde su Svabe htele da se biju.

Sto se rata u Ukrajini tice, "napadac" je u potpuno novoj situaciji jer nikakav manevar nije moguc zbog dronova, pa je prinudjen da vodi rat iscrpljivanja. U ratu isrpljivanja pobedjuje onaj ko ima vise artiljerije, bombi, ukratko "dzebane", i naravno ko ima vise hrane i goriva.

U poslednjih 110 godina 80% plus procenata gubitaka je posledica dejstva artiljerije.

[ Nebojsa Milanovic @ 11.12.2024. 13:12 ] @
Citat:
dejanet: Tu pricu od 3:1 svi pominju kao neki aksiom

Ne pominju svi, samo NATO konzumenti.

Čekamo da nam pametnica miki objasni šta će to da bidne?

Mene najviše zanima kako će to nacisti da pobede i posebno ono što je ranije pominjao, koju za koju teritoriju (ili šta već) će da trampe?
[ dr0id @ 11.12.2024. 13:40 ] @
Ukrajinci mogu da pobede tako sto ce promeniti debilnu taktiku koju koriste od pocetka, ili nastaviti ovako bez predaje jos godinama/decenijama, ili isprovocirati nesrazmeran napad Rusije (masovno na civile ili nuklearno i sl.) koji bi izazvao odgovor EU/NATO po Rusiji/Belorusiji, ili tako sto ce napraviti/dobiti desetine/stotine hiljada dronova ili cak neko nuklearno oruzje, itd.

Bukvalno imaju dvocifren broj nacina do pobede, dok Rusija ima samo par - predaja Ukrajine, prelazak EU/NATO na stranu Rusije, medjunarodni dogovor/razmenu nekih teritorija/zona uticaja (Arktik, Bliski istok, Afrika, ovo-ono za istok Ukrajine).
[ Nebojsa Milanovic @ 11.12.2024. 14:05 ] @
Opet nikakva konkretizacija, umete li bre nešto da kažete???

Citat:
dr0id: Ukrajinci mogu da pobede tako sto ce promeniti debilnu taktiku koju koriste od pocetka
Od prvog dana govorim da im je vrlo debilno i krajnje samoubilački što se nisu odmah predali.

Objasni koja im je to debila taktika PO TEBI??

Citat:
ili nastaviti ovako bez predaje jos godinama/decenijama
Kako da nastave??? 😂😂

Citat:
Ili isprovocirati nesrazmeran napad Rusije (masovno na civile ili nuklearno i sl.) koji bi izazvao odgovor EU/NATO po Rusiji/Belorusiji
Da nacisti provociraju to je tačno ali Rusija veoma pažljivo odgovara, ali me zanima KAKAV BI TO BIO ODGOVOR EU/NATO po Rusiji/Belorusiji???

Veoma precizno daj odgovor na to pitanje!

Citat:
Bukvalno imaju dvocifren broj nacina do pobede
I ovo objasni, ne mora dvocifren, SAMO NEKOLIKO NAČINA NAVEDI i objasni.

Citat:

dok Rusija ima samo par - predaja Ukrajine
Nije par, nego taj jedan jedini.
Citat:

prelazak EU/NATO na stranu Rusije
Ovo se nikad neće desiti, em nacisti neće sa Rusijom, em je pitanje koliko će nacista sada uopšte preostati.

Citat:
medjunarodni dogovor/razmenu nekih teritorija/zona uticaja (Arktik, Bliski istok, Afrika, ovo-ono za istok Ukrajine).
Ni ovo se neće desiti.
[ dr0id @ 11.12.2024. 14:34 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic: Nije par, nego taj jedan jedini.

Ovo se nece desiti.
Citat:
Od prvog dana govorim da im je vrlo debilno i krajnje samoubilački što se nisu odmah predali.

Objasni koja im je to debila taktika PO TEBI??

To sto se nisu predali je normalno a ne debilno, debilna taktika im je glupiranje po frontu i igranje odbrane.
Citat:
Kako da nastave??? 😂😂

Pa ovako, front + dronovi/rakete po strateskim ciljevima + sankcije i sl.
Citat:
Da nacisti provociraju to je tačno ali Rusija veoma pažljivo odgovara, ali me zanima KAKAV BI TO BIO ODGOVOR EU/NATO po Rusiji/Belorusiji???

Veoma precizno daj odgovor na to pitanje!

Adekvatan, ako Rusi krenu da oru po gradovima ili probaju nuklearno, isti odgovor po Rusiji/Belorusiji.
Citat:
I ovo objasni, ne mora dvocifren, SAMO NEKOLIKO NAČINA NAVEDI i objasni.

Naveo sam:
- precizne akcije, napadi, sabotaze na bilo koji deo ratne masinerije
- gerilski rat
- zamke za neprijatelja - povlacenje iz miniranih ili teritorija spremnih za granatiranje
- spaljivanje ili potapanje sopstvene teritorije (moze malo i prekogranicne, sto da ne)
- rojevi dronova (ne DJI igracki sa okacenom granatom, vec onih sa vecim dometom)
- atentati, napadi na skuplja sredstva, bitnije polozaje po Rusiji koji bi izazvali bes i nesrazmernu reakciju po Ukrajini
- nabavka nuklearnog oruzja (proizvodnja sto od onog otpada, sto novog ili pozajmljivanje od neke nuklearne sile)
- nanosenje masovnih gubitaka, na lokacije gde su snage koncentrisane (bese neko selo/gradic sa 10.000 severnokoreanaca i jos ko zna koliko ostalih)
- upotreba onih vodenih dronova i na severu, istoku a ne samo u Crnom moru
- oslobodjenje ili unistenje Krima bez obzira na broj zrtava kao poruka i mesto odakle je sve pocelo
itd.
[ dejanet @ 11.12.2024. 17:54 ] @
@dr0id:

Posle letnje ofanzive 2023-ce koju su dizajnirale "najumnije" glave NATO pakta, gde su Ukrajinci doziveli poraz velikih razmera i prakticno vec tada izgubili rat, dakle od tada pokusavaju da uvuku NATO pakt u rat, koristeci vecinu varijanti koje si naveo, sem prljave A-bombe.

Hocu da kazem da je sve sto si naveo bilo ili je jos na stolu, samo sto se broj opcija smanjuje.

Sta je problem ?

Problem je sto preostale varijante podrazumevaju direktno ucesce NATO osoblja, jer bilo koja raketa ili bomba ne moze da koristi GPS u Rusiji za navodjenje, vec batica u Pentagonu mora da preuzme vodjenje rakete preko satelita u relanom vremenu.
Druga opcija je ucitavanje geografskih odlika terena gde onda komp u raketi prepoznaje i navodi se prema tome. Tim podacima, takodje, samo Ameri imaju pristup. Nemaju cak ni Britanci ni Francuzi, a ni Nemci.

Na kraju krajeva, mislim da Rusi u odgovoru nece roknuti Kijev ili Lavov, vec London, Berlin i Brisel.
I duboko verujem da nikakvog povratnog odgovora nece doci, cak mislim da se nece aktivirati ni Article 5. Jednostavno Ameri nece dozvoliti da se ide u totalni atomski rat.

[ Nebojsa Milanovic @ 11.12.2024. 19:07 ] @
E konačno da vidimo nešto od NATOvaca, makar kako bizarno bilo..

@droid, jasan mi je ovaj prvi deo, dakle zalažeš se za masovne terorističke napade od strane Nato-Ukrih, što je i inače omiljena strategija svih USA mezimaca.

Ali možda to neće biti ni potrebno, jer mnogo Nato trupa je već u Ukrajini, a evo vidimo Makron javno najavljuje da pakuje još 40.000 vojnika na Rusiju: https://www.geopolitika.news/v...00-stranih-vojnika-u-ukrajini/

Pojasni ovo: kako to misliš da se Nato-Ukri glupiraju na frontu?
Po meni oni se uprkos ogromnih pogibija i nestancima bore veoma žilavo. Gde greše i šta bi trebalo bolje da rade?

Citat:
front + dronovi/rakete po strateskim ciljevima
Odlično. I šta će Rusija da radi na to, po tvom mišljenju? Gledaće belo?!?🤯🤯

Citat:
Adekvatan, ako Rusi krenu da oru po gradovima ili probaju nuklearno, isti odgovor po Rusiji/Belorusiji.
Kao što vidiš rusi ne oru, samo odgovaraju na agresiju. Nema razloga da oru i ne žele da oru.

Citat:
- nabavka nuklearnog oruzja (proizvodnja sto od onog otpada, sto novog ili pozajmljivanje od neke nuklearne sile)
Pojasni kako će ovo da reše?

Prvi deo je donekle jasan, to je "prljava bomba", ali koja tačno nuklearna sila će to da im da??

Citat:
- oslobodjenje ili unistenje Krima bez obzira na broj zrtava kao poruka i mesto odakle je sve pocelo, itd.
Super. Ponovo isto pitanje kao gore, ali ovde treba detaljniji odgovor:

Dakle po tebi uništenje Krima Rusi će totalno lagano da posmatraju i samo će okrenuti glavu?!? 🤯🤯

Citat:
dejanet:
Na kraju krajeva, mislim da Rusi u odgovoru nece roknuti Kijev ili Lavov, vec London, Berlin i Brisel.
Huhuh, pojasni okud ti ovo? Ja to ne mislim.

Citat:
I duboko verujem da nikakvog povratnog odgovora nece doci, cak mislim da se nece aktivirati ni Article 5.
Sa ovim se slažem u potpunosti, oduvek pričam da povratnig NATO udara neće biti, jer naprosto ne smeju.

[ dr0id @ 11.12.2024. 20:12 ] @
Citat:
dejanet: @dr0id:

Posle letnje ofanzive 2023-ce koju su dizajnirale "najumnije" glave NATO pakta, gde su Ukrajinci doziveli poraz velikih razmera i prakticno vec tada izgubili rat, dakle od tada pokusavaju da uvuku NATO pakt u rat, koristeci vecinu varijanti koje si naveo, sem prljave A-bombe.

Nisu nikako mogli da izgube rat, samo bitku. I nista od navedenog jos nije korisceno, osim nekoliko polovicnih diverzija.
Citat:
Problem je sto preostale varijante podrazumevaju direktno ucesce NATO osoblja, jer bilo koja raketa ili bomba ne moze da koristi GPS u Rusiji za navodjenje, vec batica u Pentagonu mora da preuzme vodjenje rakete preko satelita u relanom vremenu.

Pa ne znam onda kako lete ove sad rakete, jesu batice vec preuzele ili obucile Ukrajince?
Citat:
Druga opcija je ucitavanje geografskih odlika terena gde onda komp u raketi prepoznaje i navodi se prema tome. Tim podacima, takodje, samo Ameri imaju pristup. Nemaju cak ni Britanci ni Francuzi, a ni Nemci.

To se isto vec radi https://www.bbc.com/news/articles/c6240qepyppo
https://time.com/6691662/ai-ukraine-war-palantir/
Citat:
I duboko verujem da nikakvog povratnog odgovora nece doci, cak mislim da se nece aktivirati ni Article 5. Jednostavno Ameri nece dozvoliti da se ide u totalni atomski rat.

Mozes ti da verujes i u Deda Mraza samo je vise nego naivno da ce neko ko je vec bacao atomske bombe ostati duzan cak i ako mu se na taj nacin ugroze interesi a ne veci gradovi... Fascinantan mi je taj stav/strah/ubedjenost da ce Rusi 100% baciti ako ne dobiju ovo-ono a Ameri i ostali 100% nece jer ne smeju a i kako bi onda gledali Superbowl, All-Star i Evroviziju

Citat:
Nebojsa Milanovic: @droid, jasan mi je ovaj prvi deo, dakle zalažeš se za masovne terorističke napade od strane Nato-Ukrih, što je i inače omiljena strategija svih USA mezimaca.

Ne postoje teroristicki napadi u ratu cak ni kad napadas a ne kad se branis.
Citat:
Pojasni ovo: kako to misliš da se Nato-Ukri glupiraju na frontu?
Po meni oni se uprkos ogromnih pogibija i nestancima bore veoma žilavo. Gde greše i šta bi trebalo bolje da rade?

Onda se ocigledno se ne razumes ni u istoriju ni u ratove i borbe. Zamisli da su Rusi samo branili Staljingrad od napada i Britanci London od bombardovanja, danas bi pricali nemacki i u Moskvi i Londonu.
Citat:
Odlično. I šta će Rusija da radi na to, po tvom mišljenju? Gledaće belo?!?🤯🤯

Pa radice ono sto vec radi, to je danasnje i predjasnje stanje tj. taktika.
Citat:
Kao što vidiš rusi ne oru, samo odgovaraju na agresiju. Nema razloga da oru i ne žele da oru.

Videli smo da su preorali tamo jugoistok i da bar par puta mesecno prete Oresnikom, Sarmatom i sl. ako ne dobiju ovo ili ono i ako ih neko napadne ovim ili onim. A pre ili kasnije ce morati ili da podviju rep i povuku se ili ostvare pretnje, sto vodi ili do poraza ili do adekvatnog odgovora.
Citat:
Pojasni kako će ovo da reše?

Prvi deo je donekle jasan, to je "prljava bomba", ali koja tačno nuklearna sila će to da im da??

Prljavu mogu da naprave do vikenda, jesi cuo ti za Cernobilj? A koja sila bi mogla da im da, pa recimo Francuzi, Britanci, Izraelci, za pravu cenu verovatno i Indijci, Pakistanci a za neku proviziju mozda i Donald.
Citat:
Super. Ponovo isto pitanje kao gore, ali ovde treba detaljniji odgovor:

Dakle po tebi uništenje Krima Rusi će totalno lagano da posmatraju i samo će okrenuti glavu?!? 🤯🤯

Nebitno kako god odgovore, vodilo bi se kao poraz.
[ Nebojsa Milanovic @ 11.12.2024. 20:26 ] @
Citat:
dr0id: Nebitno kako god odgovore, vodilo bi se kao poraz.

Ok malo si pojasnio mada je trebalo bez zagonetki, ali nigde u tvoj priči ne vidim koliku cenu će Nato-Ukri za to morati da plate, još koliko miliona će ih izginuti/pobeći.

Jel to ima neke veze ili nema?
[ Nebojsa Milanovic @ 11.12.2024. 23:17 ] @
Jedna potpuno on-topic analiza, a to je i odgovor na pitanje koje sam gore postavio:

Medvjed stjeran u kut. Hoće li NATO razmjestiti atomske bombe B-61 u Poljsku i(li) Ukrajinu

Kada se setimo da nacisti "ne smeju da izgube ovaj rat" - stvari su potpuno jasne.
[ axiel @ 11.12.2024. 23:27 ] @
Citat:
miki069

U ratu veće gubitke ima onaj ko napada, jer mora da ima odnos snaga 3:1, ako hoće da pobedi.

Ti si dobar matematičar i siguran sam da ti je jasno da si napisao kontradikciju.
Jer ako Rusija nema odnos snaga 3:1 onda kako ima veće gubitke?

Citat:
dejanet

Problem je sto preostale varijante podrazumevaju direktno ucesce NATO osoblja, jer bilo koja raketa ili bomba ne moze da koristi GPS u Rusiji za navodjenje

Kako to da se ne može GPS koristiti za navodjenje na teritoriji Rusije?

*** Rusija - raspada li se ili ne? ***

USA/NATO zapravo homgenizuju Rusiju.

Medjutim pretnje preme Rusiji rastu.

USA/NATO/Izrael izvode planirane i sinhronizovane akcije koje imaju za cilj okruživanje Rusije dok je istovremeno napadaju preko bivše Ukrajine.

1. Tzv. ofanziva Zelenskog iz 2023-će je isplanirana tako (ne da se probije front prema Rusiji) nego da Izrael "odrešenih ruku" pokrene i izvrši masovne zločine nad Palestincima.
2. Ovogodišnji upad USA plaćenika u Kursku oblast imao je za cilj da spreči otpor Rusije prodoru Izraela i Turske u Liban i Siriju. USA i Izrael su to dobro isplanirali i proveli uz angažovanje Turske (koja glumi oponenta Izraelskim masovnim zločinima u Palestini a stvarno ih podržava).
Kao nagradu Izrael je okupirao nove teritorije Sirije. Takodje i Turska dobija "svoj" deo.
Za privremenog premijera Sirije imenovan je Mohamedom el Bašir za kojim je USA raspisala poternicu zbog navodnog terorizma.
U pogodnom momentu USA će ga likvidirati kad im više ne bude potreban.
Zato je za USA sjajno rešenje da Mohamedom el Bašir bude "na oku" kao premijer a što ne i kao predsednik (umesto da ga jure po nekim Avganistanskim bespućima)?

Rusija je pretrpela težak debakl u Siriji i ne zna se kako se tu može održati.

Ko je video oklopna vozila (kante) kojima je Mohamedom el Bašir umarširao u Damask jasno mu je da je Sirijska vojska bila u totalnom rasulu i organizaciono i materijalno-tehnički (jer je poražena od "oklopnih" kanti).

Obe (1. i 2.) akcije imaju kao jedan od ciljeva okruživanje Rusije sa južne strane.

Sledeće godine treba očekivati da Zelenski dobije nove zadatke protiv Rusije (možda masovan napad na Krim?) i to tako da se Izraelu i USA omogući pojačanje pritiska na Iran.

USA i Izrael rovare kao pacovi i za sada im uspeva.

Nije jasno kako su Izraelci i USA omanuli u Južnoj Koreji kada je premijer uveo vanredno stanje a vojska ušla u Parlament.
Ili nisu omanuli?

Potencijalni cilj USA i Izraela u tom regionu je pritisak na Severnu Koreju.
Kako će za to iskoristiti Zelenskog ostaje da se vidi.

[ dejanet @ 12.12.2024. 00:06 ] @
Citat:
@dr0id: Pa ne znam onda kako lete ove sad rakete, jesu batice vec preuzele ili obucile Ukrajince?

+@Nebojsa Milanovic
Huhuh, pojasni okud ti ovo? Ja to ne mislim.

Oko Londona i atomnjaka. Teorija.

Mislim da sada svi znaju ili misle da znaju(ubrajam i sebe) da nikakvi Ukrajinci pa cak ni Englezi, Francuzi ne mogu da gadjaju Ruse atomskom bombom bez da Ameri ne odrade 90% posla i ne odobre, a kamoli Ukrajinci. Koliko razumem osnovni razlog je sto je GPS ometan u Rusiji. Himars i letece bombe nemaju rezervni sistem, neki sistemi imaju, ali su pod kljucem. Dodatno 90% toga Rusi obore, tako da postoji malo opcija, a te opcije podrazumevaju krstarece rakete sa tehnologijom koja je pod kljucem Amera.

Po mom misljenju, Rusi kao odmazdu ne mogu da priuste unistenje sveta gadjajucici Amere sa 20 hiljada nuklearnih glava, vec sa po 6, 12 ili 36 koliko je pakovanje na London, Brisel itd...
Sa druge strane ni Ameri ne mogu da priuste isto to sa svoje strane, a i imaju mehanizam da to sprece.

dr0id je napisao listu od kojih su neke stavke vezane za eskalaciju a neke za ratovanje samo. Vecina toga je vec pokusana, neke uspesno neke neuspesno, ali nisu pomerile Ruse ni za 1 cm.

- precizne akcije, napadi, sabotaze na bilo koji deo ratne masinerije
Takvih akcija je bilo na desetine na teritoriji Rusije i Novo Rusije

- gerilski rat
Bilo je gerilskog rata na pocetku, ali sada vrlo malo. Izginulo drustvance.

- zamke za neprijatelja - povlacenje iz miniranih ili teritorija spremnih za granatiranje
Jos jedan rutinski dan na ratistu.

- spaljivanje ili potapanje sopstvene teritorije (moze malo i prekogranicne, sto da ne)
Uradjeno na nekoliko mesta do sada. Poslednja je brana u Kurahovu, a najpoznatija je rusenje one velike brane na Dnjepru, koju su srusili Ukrajinci, najverovatnije.
Ideja sa Kurskom je bila da Ukrajinci stignu do NE Kursk, ali nisu uspeli jer je 100 ruskih klinaca od 19 godina mlatilo 2 dana dok nisu ostali bez municije.

- rojevi dronova (ne DJI igracki sa okacenom granatom, vec onih sa vecim dometom)
Jos jedan obican dan na ratistu Ukrajine.

- atentati, napadi na skuplja sredstva, bitnije polozaje po Rusiji koji bi izazvali bes i nesrazmernu reakciju po Ukrajini
Bilo je puno takvih akcija u pozadini i Rusiji samoj. Puno vidjenijih ljudi(npr. kcerka Dugina) kao i civila koji nemaju veze ni sa politikom niti vojskom.

Ovo je jos na stolu.

- nanosenje masovnih gubitaka, na lokacije gde su snage koncentrisane (bese neko selo/gradic sa 10.000 severnokoreanaca i jos ko zna koliko ostalih)
Svakodnevnica na ratistu. Jedni i drugi su ucili na greskama. Sve redja pojava.

- upotreba onih vodenih dronova i na severu, istoku a ne samo u Crnom moru
Bilo je puno toga, dosta ruskih brodova je potopljeno, ali mucena Crnomorska flota i dalje bije kalibrima.

- oslobodjenje ili unistenje Krima bez obzira na broj zrtava kao poruka i mesto odakle je sve pocelo
Ovo bio cilj te kobne letnje ofanzive 2023-ce. Spalili su pola tehnike NATO pakta za jedno selo, koje su u medjuvremenu izgubili ponovo, tj oslobodjeno.
-------

Elem, ovih metar preostalih dana predsednikovanja ludog Bajdena i ekipe psihopata Demokrata, kao i njihovih drugara u EU, je najkriticniji period poslednjih 30_000 godina u istoriji Sveta.

[ miki069 @ 12.12.2024. 00:45 ] @
Axiel, nigde nisam i napisao da je više Ruskih gubitaka.
Po meni je otprilike isti broj poginulih na obe strane.

Odnos 3:1 se uči na Vojnoj akademiji u Beogradu. Ispit se zove Taktika.I na svim Vojnim akademijama u svetu.
Taj odnos je potreban za sigurnu pobedu. Može i sa manje, ali ide teško, što i vidimo u Ukrajini.
[ dr0id @ 12.12.2024. 12:15 ] @
Citat:
dejanet:
Mislim da sada svi znaju ili misle da znaju(ubrajam i sebe) da nikakvi Ukrajinci pa cak ni Englezi, Francuzi ne mogu da gadjaju Ruse atomskom bombom bez da Ameri ne odrade 90% posla i ne odobre, a kamoli Ukrajinci. Koliko razumem osnovni razlog je sto je GPS ometan u Rusiji. Himars i letece bombe nemaju rezervni sistem, neki sistemi imaju, ali su pod kljucem. Dodatno 90% toga Rusi obore, tako da postoji malo opcija, a te opcije podrazumevaju krstarece rakete sa tehnologijom koja je pod kljucem Amera.

Kakve veze Himars ima sa atomskim bombama i kakve veze atomske bombe imaju sa GPS-om i kakve veze Englezi, Francuzi imaju sa Himars-om, Ameri sa Storm Shadow i sl? Odakle ti te ideje, majke ti?
Citat:
precizne akcije, napadi, sabotaze na bilo koji deo ratne masinerije
Takvih akcija je bilo na desetine na teritoriji Rusije i Novo Rusije

Bilo par sabotaza pruga, tunela po Rusiji, sve na nekom predskolskom nivou. Dakle nista.
Citat:
Bilo je gerilskog rata na pocetku, ali sada vrlo malo. Izginulo drustvance.

Ili ne znas sta je gerilski rat ili ne znas razliku izmedju rata i akcije.
Citat:
Jos jedan rutinski dan na ratistu.

Ponovo isto, brkas neku smesnu akciju i nacin ratovanja. Pricas o par desetina/stotina ljudi a ja o desetinama/stotinama hiljada.
Citat:
Uradjeno na nekoliko mesta do sada. Poslednja je brana u Kurahovu, a najpoznatija je rusenje one velike brane na Dnjepru, koju su srusili Ukrajinci, najverovatnije.
Ideja sa Kurskom je bila da Ukrajinci stignu do NE Kursk, ali nisu uspeli jer je 100 ruskih klinaca od 19 godina mlatilo 2 dana dok nisu ostali bez municije.

To sto se ne zna ni ko je srusio niti ima ikakvog efekta se ne racuna ni u sta. Opet pricamo o ozbiljnom nacinu ratovanja a ne vezbi.
Citat:
Jos jedan obican dan na ratistu Ukrajine.

Jos jedno sto se nikad nije desilo, par desetina DJI i FPV igracki nisu roj dronova. Niti pricamo o ratistu Ukrajine, vec napadu na neprijatelja.
Citat:
Bilo je puno takvih akcija u pozadini i Rusiji samoj. Puno vidjenijih ljudi(npr. kcerka Dugina) kao i civila koji nemaju veze ni sa politikom niti vojskom.

Nije bilo nijedne. Neka tamo cerka nije vidjeniji ljud, niti su civili bitni i skuplji (a ni normalni ratni cilj, osim ako su u kamikaza modu i zeljni da poginu za cara).
Citat:
Svakodnevnica na ratistu. Jedni i drugi su ucili na greskama. Sve redja pojava.

Aj navedi dva primera (lokacije i datuma) kad je na jednom mestu (kasarna, skloniste, suma, selo) poginulo bar 5-10.000 u roku od par sati.
Citat:
upotreba onih vodenih dronova i na severu, istoku a ne samo u Crnom moru
Bilo je puno toga, dosta ruskih brodova je potopljeno, ali mucena Crnomorska flota i dalje bije kalibrima.

Gde je bilo, sta pricas ti? Aj navedi jedan slucaj van Crnog mora.
Citat:
Ovo bio cilj te kobne letnje ofanzive 2023-ce. Spalili su pola tehnike NATO pakta za jedno selo, koje su u medjuvremenu izgubili ponovo, tj oslobodjeno.

Cilj, zelja, ideja nisu akcija...
Citat:
Elem, ovih metar preostalih dana predsednikovanja ludog Bajdena i ekipe psihopata Demokrata, kao i njihovih drugara u EU, je najkriticniji period poslednjih 30_000 godina u istoriji Sveta.

Jeste, a za metar i po dana kad dodje McDonald sledi ulazak Putina u Kijev gde ga docekuju cvecem, Zelenskog streljaju za primer drugima, EU i NATO se gase, Rusija se prostire do Berlina a Americi uzimaju stampariju pa se raspada od droge i siromastva.

[Ovu poruku je menjao dr0id dana 12.12.2024. u 15:49 GMT+1]
[ dejanet @ 12.12.2024. 17:58 ] @
@dr0id
OK, mislim ono ne bi skodilo tu i tamo neko objasnjenje ili referenca.

Nisam ni ja bio nesto detaljan, ali...
[ Nebojsa Milanovic @ 15.12.2024. 00:59 ] @
@droid

Budi ozbiljniji i argumentovaniji u izlaganju.

Kapiram da si ti u svom svetu igrica zamislio kako ća NATO-Ukri napasti Rusiju sa "stotinama hiljada dronova" 😂🤯🤯, ali to nema dodirnih tačaka sa istinom.

Da ti pomognom, reci ODAKLE NJIMA TO i KAKO ĆE sve to oni da rode/nabave?? Kako će Rusija na to reagovati??

Dalje, pojasni ovo oko USA pretnje Rusiji atomskim oružjem?? 😂🤯

Da li si zaista toliko zaslepljem/degenerisan da misliš da će Ameri ići na Rusiju atomskim oružjem? 🤯 Toga ima samo u igricama i nigde više 😂😂🤯

Ko može više da izgubi u ratu USA-Rusija???

Ko vodi agresivni rat hiljadama kilometara od njegove zemlje - a ko je agresijom priteran uza zid pred svojim dvorištem???

https://www.geopolitika.news/a...-kada-ce-zavrsiti-vec-medvjed/

Takođe, nisi dao komentar na ovu trezvenu HR analizu:

Citat:
Nebojsa Milanovic:
Jedna potpuno on-topic analiza, a to je i odgovor na pitanje koje sam gore postavio:

Medvjed stjeran u kut. Hoće li NATO razmjestiti atomske bombe B-61 u Poljsku i(li) Ukrajinu

Kada se setimo da nacisti "ne smeju da izgube ovaj rat" - stvari su potpuno jasne.

Hoćemo li čuti nekada tvoj rezon U ODNOSU NA ONO ŠTA TI JE REČENO - ili kao i svi NATO-trolovi, samo vrtite iste nebuloze potpuno nevezano od toga šta vam se kaže?!? 🤯🤯🤯
[ dr0id @ 15.12.2024. 12:59 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic: @droid

Budi ozbiljniji i argumentovaniji u izlaganju.

Kapiram da si ti u svom svetu igrica zamislio kako ća NATO-Ukri napasti Rusiju sa "stotinama hiljada dronova" 😂🤯🤯, ali to nema dodirnih tačaka sa istinom.

Da ti pomognom, reci ODAKLE NJIMA TO i KAKO ĆE sve to oni da rode/nabave?? Kako će Rusija na to reagovati??

Igrice su mala beba u odnosu na realnost. Sto se tice odakle im i kako ce da nabave, pa nakupi se, imaju nekoliko milijardi $ budzet samo za one FPV dronove i nekoliko stotina fabrika, izbacuju valjda oko 2 miliona godisnje. A sad su se (konacno) malo uozbiljili pa prelaze i na masovnu proizvodnju ovakvih
https://ramuav.com/
https://terminalautonomy.com/aq-100-bayonet/
https://terminalautonomy.com/aq400-scythe/
https://airlogix.io/en
https://athlonavia.com/en/home/ https://dev.ua/news/furiia-vyrosla
https://armyrecognition.com/fo...g-range-strikes-against-russia
https://www.forbes.com/sites/d...-with-a-robot-at-the-controls/
pa otvaraju fabrike Turci, Nemci, Finci
https://www.independent.co.uk/...ykar-kyiv-russia-b2491543.html
https://thedefensepost.com/202...drone-company-ukraine-factory/
https://thedefensepost.com/202...2/summa-defence-drone-ukraine/
pa Ameri, Nemci, Britanci, Francuzi salju
https://shield.ai/v-bat/
https://www.twz.com/air/ai-ena...-now-in-production-for-ukraine
https://windracers.com/drones/
https://delair.aero/delair-com...l-mapping-drone-delair-ux11-2/
itd. bice toga, nakupi se.

Citat:
Dalje, pojasni ovo oko USA pretnje Rusiji atomskim oružjem?? 😂🤯

Da li si zaista toliko zaslepljem/degenerisan da misliš da će Ameri ići na Rusiju atomskim oružjem? 🤯 Toga ima samo u igricama i nigde više 😂😂🤯

Ko može više da izgubi u ratu USA-Rusija???

Da li si zaista toliko zaslepljen/degenerisan da mislis da je Rusima bitniji deo Ukrajine u kom su zaglavljeni preko 10 godina i ostace bar jos 50 ili Americi status neprikosnovene sile, svetskog policajca, vrednost trzista i dolara i uopste zivotni standard i nacin zivota (zapadna kultura) koji od toga zavisi? Razmisli jos jednom ko moze vise da izgubi gubitkom Ukrajine (a eventualno i odredjenih delova Evrope).
Citat:
Ko vodi agresivni rat hiljadama kilometara od njegove zemlje - a ko je agresijom priteran uza zid pred svojim dvorištem???

Ne mozes biti priteran uza zid pred svojim dvoristem vec samo unutar svog dvorista (ili kuce)...
Citat:
https://www.geopolitika.news/a...-kada-ce-zavrsiti-vec-medvjed/

Takođe, nisi dao komentar na ovu trezvenu HR analizu:

Hoćemo li čuti nekada tvoj rezon U ODNOSU NA ONO ŠTA TI JE REČENO - ili kao i svi NATO-trolovi, samo vrtite iste nebuloze potpuno nevezano od toga šta vam se kaže?!? 🤯🤯🤯

Ne citam HR analize jer mislim da su retardirani kao i mi ako ne i vise, a po rezonu (bez trolovanja, niti mi je ista receno) na osnovu naslova - hoce, ako bude potrebno razmestice u Poljsku a mozda i u Ukrajinu (jer realno su u obavezi, jesu potpisali zamenu nuklearnog oruzja za suverenitet i integritet Ukrajine), zabole ih za medvjeda.
[ Nebojsa Milanovic @ 15.12.2024. 19:47 ] @
Citat:
dr0id: imaju nekoliko milijardi $ budzet samo za one FPV dronove

Nemaju oni ni za crni 'leba, sve je to USA i EU printer. Ali se slažem da je Rusima veoma teško da se bore protov oba dominantna svetska printera koji plaćaju celu planetu da ratuje protov Ruisije.

Zato sam i rekao da Rusi do sredine sledeće godine treba ovo zlo da provode kraju, inače će im biti sve teže.

Citat:
Razmisli jos jednom ko moze vise da izgubi gubitkom Ukrajine (a eventualno i odredjenih delova Evrope).
Opet si nekulturan, ovo pitanje sam ja tebi postavio, a ne ti meni.

Nemam nikakvu sumnju i valjada je to očigledno, da Amerika ima mnogostruko više da izgubi u tom ratu, i zato ako imalo pameti ima, ne trebalo previše da se kocka.

Citat:
Da li si zaista toliko zaslepljen/degenerisan da mislis da je Rusima bitniji deo Ukrajine u kom su zaglavljeni preko 10 godina i ostace bar jos 50 ili Americi status neprikosnovene sile, svetskog policajca, vrednost trzista i dolara i uopste zivotni standard i nacin zivota (zapadna kultura) koji od toga zavisi?
Na pitanje odgovaraš potpuno trolovski 🤯
Odgovori razumno, dakle stavi se u kožu USA i opiši kako to vidiš.

Citat:
Ne mozes biti priteran uza zid pred svojim dvoristem vec samo unutar svog dvorista (ili kuce)...
Ok znači po tvom mišljenju agresor nije dovoljno pritisnuo Rusiju?!?! 🤯🤮

I da nije odgovorila agresor bi ostao u Americi, pardon u Ukrajini, jer to je Američka zemlja, plaćena falš dolarima?! Jel tako?

Citat:
zabole Ameroiku/NATO za medvjeda.
Eto baš zbog ove rečenice Rusija treba da se izvrši denacifikaciju ne samo Ukrajine, nego i mnogo šire, da se takvi kao ti nauče pameti.
[ dr0id @ 15.12.2024. 21:58 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic: Nemam nikakvu sumnju i valjada je to očigledno, da Amerika ima mnogostruko više da izgubi u tom ratu, i zato ako imalo pameti ima, ne trebalo previše da se kocka.

Ocigledno ne razumes ni da Amerika povlacenjem gubi skoro isto kao gubitkom rata, a ni da vise razloga za borbu ima bas onaj ko moze vise da izgubi... Putin bi ako povuce trupe malo ispao magarac (dok ne postroji i zavede red medju Rusima i onda sve po starom) i to je sve (nista mnogo gore nego ovo povlacenje iz Sirije ili ono iz Avganistana) a Ameri ako se povuku ili izgube rat gube prakticno sve, dakle ne dolazi u obzir.
Citat:
Ok znači po tvom mišljenju agresor nije dovoljno pritisnuo Rusiju?!?! 🤯🤮

I da nije odgovorila agresor bi ostao u Americi, pardon u Ukrajini, jer to je Američka zemlja, plaćena falš dolarima?! Jel tako?

Agresor je Rusija, a Ukrajinci imaju pravo da odlucuju ko ce ostati u Ukrajini, gde ce i kako Ukrajina i ko ce i cime placati.
Citat:
Eto baš zbog ove rečenice Rusija treba da se izvrši denacifikaciju ne samo Ukrajine, nego i mnogo šire, da se takvi kao ti nauče pameti.

Samo napred drugacije se agresor nece nauciti pameti
[ Nebojsa Milanovic @ 15.12.2024. 22:03 ] @
Citat:
dr0id: Ocigledno ne razumes ni da Amerika povlacenjem gubi skoro isto kao gubitkom rata

Ja ne razumem?!?! 🤯🤯😂😂

Jel to ona priča da "Amerika ovaj rat ne sme da izgubi"? 😂😂

Čuo sam je i ja milion puta na nacističkim medijima, ali samo totalni moron to može da uzme za ozbiljno i da objašnjava da je tako 🤯😂.

Da, znamo dobro da Amerika "ovaj rat ne sme da izgubi" i kako joj, po tvom mišljenju, znači NE po mišljenju nacističkih medija, za sada u tom ratu ide??
[ dr0id @ 15.12.2024. 22:17 ] @
Pa ne razumes, kazes da onaj ko moze vise da izgubi ne treba da se kocka, a zapravo je suprotno.

Ja mislim da im ide skroz ok s obzirom da nije proslo ni 3 godine. NATO se siri i donosi vise para nego ikad, industrija se razvija, Rusi trose svoje pare, sredstva i ljude, zaglavljeni su u Donbasu pa im se smanjuje uticaj po svetu, sve su zavisniji od Kineza, stize Tramp pa ce biti jos manje prihoda od nafte i gasa, sve je vise ovakvih Rusa
[ Nebojsa Milanovic @ 15.12.2024. 23:42 ] @
Ok dakle slažemo se oko nespornog da Amerika u ovom ratu može mnogo više da izgubi.

1. I na tu činjenicu ti im predlažeš da što jače udare na Rusije, jer jelte, u slučaju suprotnog nesporno mnogo više gube, zato što se mogućnost Ruskog odgovora u NATO ispranim mozgovima i ne razmatra 😂😂🤯🤯

2. A na tu činjenicu ja im predlažem da podviju rep i vrate se X hiljada kilometara nazad i pokušaju da sačuvaju sve što su vekovima opljačkali, da ne čačkaju mi medveda ni mečku.

Jer u protovnom vrlo tamo-neki-Putin li neko posle njega puno otresitiji (jer niko u Rusiji nije mlak kao Putin) samo može da kaže MORE MRŠ STOKO AGRESORSKA - i da pritisne crveno dugme.

A posle toga - tišina.

Ali u degenerisanim NATO krugovima to se i ne razmatra, jer Rusija to ili "ne može" ili u najgorem slučaju - "blefira" 😂🤯🤯
[ dr0id @ 16.12.2024. 00:33 ] @
Naravno da se razmatra, samo sto posle ovog
Citat:
Jer u protovnom vrlo tamo-neki-Putin li neko posle njega puno otresitiji (jer niko u Rusiji nije mlak kao Putin) samo može da kaže MORE MRŠ STOKO AGRESORSKA - i da pritisne crveno dugme.

A posle toga - tišina.

prvo ide automatski odgovor https://www.elitemadzone.org/t510702-1#4088938 pa onda tisina.
[ Nebojsa Milanovic @ 16.12.2024. 01:00 ] @
Nije sporan automatski odgovor, ali evo dve činjence:

1. Ruske rakete su PUUUNO brže i nezaustavljive.

2. Ruska država je neuporedivo veća i retko naseljena, a sve NATO zemlje razmerno male i veoma gusto naseljene.

I? 🤯

Tresu li se gaće nacistima - ili ne? Dakle pitam za njih, NE za tebe keyboard warriora koji samo bulazni gluposti nesvestan o čemu tipka.
[ dr0id @ 16.12.2024. 01:13 ] @
Nisam znao da postoje brze i sporije balisticke rakete i zaustavljive i nezaustavljive pa ako ti nije tesko navedi par primera. A ja ne mogu da odgovorim u njihovo ime, mada mi ovako deluje sto iz medija sto iz prica stanovnika NATO zemalja da im se ne tresu gace.
[ mjanjic @ 16.12.2024. 11:46 ] @
China’s Xi warns Putin not to use nuclear arms in Ukraine

Eto, Si kritikuje Putan po pitanju rata u Ukrajini, a sa druge strane sam sprema nešto oko Tajvana :)))
[ miki069 @ 16.12.2024. 16:18 ] @
Da Rusija nije prodala Aljasku za šaku pirinča, imala bi strategijsku prednost u raketiranju protiv USA.
Ovako je siguran remi u eventualnom raketiranju.
Treba prebaciti i Aljasku i Kanadu. Mnogo je to kilometara.

Ako se 1962.godine nisu raketirali, neće ni danas.
[ ademare @ 16.12.2024. 18:10 ] @
Tako mali Perica zamislja svet ! Guta USA propagandu bez razmisljanja !

Ali verovatno mali Perica misli da je Ruski car Aleksandar II bio Pijani glupi Rus kao i svi sto su ? Samo sto on nije bio Rus vec Nemac kao i njegovi preci na tronu i naslednici !

Tako da ta Bajka o Glupom Rusu ne "pije vodu " !

Inace pre ove "prodaje " Najveci Vojskovodja u modernoj istoriji koji je mogao da okupi ogromnu armiju "prodao " je 10 puta bolju teritoriju za Pola sake pirinca ?

Kako i zasto , jel moze to Mali Perica da izmozga ?

Napoleon nije bio Glupi Pijani Rus , a ipak je prodao u danasnjoj vrednosti dobio je 371 Milion US $ za 1/3 danasnje USA ??

Posle toga su Amerikanci pitali Meksiko da im proda teritoriju od Teksasa do Kalifornije , danasnjih 7 saveznih drzava oko 1/4 danasnje USa . Meksiko je odbio a oni su napali i Osvojili tu teritoriju ! "Kupili je za dz. " !

Tako da je tadasnja Rusija mogla da bira da li da proda za saku pirinca ili za dz. !

Napoleon je izabrao pola sake Pirinca, Meksikanci su izabrali nista , videli smo za sta se odlucio Svaba na tronu Rusije !

[ Nebojsa Milanovic @ 17.12.2024. 21:16 ] @
@droid, znao sam od početka da si samo običan trol koji se samo hrani poganom propagandom i pri tom blage veze nema ni o čemu 🤯🤯

Jer, niko drugi ne može da izjavi ovo: 😂😂🤯

Citat:
dr0id: Nisam znao da postoje brze i sporije balisticke rakete i zaustavljive i nezaustavljive pa ako ti nije tesko navedi par primera.

Raspitaj se malo o ruskim supersoničnim raketama, bukvalno ceo iole svestan svet je preplavljen informacijama o njima, suvišno bi bilo da i ovde to stavljam.

Prema tome, Nato nema nikakve šanse u raketnom obračunu sa Rusijom, i do njega neće doće ZATO ŠTO NATO TO NE SME!

Do toga neće doći jer NATO oficiri koju su trezveni ljudi znaju šta imaju protiv sebe, ALI ĆE POLITIČARI upregnuti ceo tzv. "Zapad" da ratuje protiv Rusije do poslednjeg, bilo Ukrajinca, bilo Evropljanina.

A kada se iscrpi topovsko meso i kada izgini SVI koji su se usudili da ratuju protov Rusije, tek tada će rat prestati, a to neće biti skoro.

A što se tiče uzroka rata i vašeg bizarnog baljzganja "da je Rusija agresor", SVI VI NATO TROLOVI POSLUŠAJTE DOOOBRO šta kaže ugledni američki naučnik:

GLEDAJTE OVDE KOJI JE uzrok rata i KO i ZAŠTO prouzrokuje rat:

https://www.youtube.com/watch?v=NP6z8zRxPYM

Ovaj klip ću vam stavljati pod nos sve dok makar to ne naučite.
[ dejanet @ 17.12.2024. 21:47 ] @
Mislim da nece biti naglih poteza Rusije dok ne vide sta na umu ima Tramp(ono give peace a chance). U tom cekanju prolazi ovo sve sto prolazi.

Ako i docekamo Trampa zivi, to opet ne znaci nikakavo carobno resenje, samo je pitanje da li ce gruvati po Ukrajini ili i sire.

Nesto mi pada na pamet, da Rusi osim ovog cekanja Trampa imaju i okove od strane Kine, Indije i arapskih zemalja. Ono "gasenje svetla" u Ukr, likvidacija politckog vrha, bombardovanje sire po izboru je veliko "no-no" od strane "Saveznika".

Upravo smo videli kako je imati takvog sveznika, kao sto je Erdogan i Turska. Moj osecaj je da su ovi drugi jos gori.

[ Nebojsa Milanovic @ 17.12.2024. 22:13 ] @
O Erdoganu mislim sve najgore još od onog u krvi gušenja pobune i neshvatljivo je da iko u njemu vidi bilo kakvog saveznika bilo za šta.

[ dejanet @ 17.12.2024. 22:21 ] @
Pazi, povrh svega Putko mu je spasio zivot prilikom tog puca u Turskoj (1/1), ono zvrcnuo ga je par minuta pre nego sto mu je vila na moru bombardovana od strane pucista.
OPet razumem da u politici nema morala i slicno, ali taj licni momenat se puno ceni u tim zemljama i narodima.
[ Nebojsa Milanovic @ 17.12.2024. 22:33 ] @
Čuo sam i za to, evo @droid je dočekao da Nato-Ukri krenu sa direktnim terorističkim akcijama kako je i predlagao, tako da se Rusiji veoma sužava manevarski prostor.

Što još treba da im se desi da bi rekli DOSTA?
[ dr0id @ 17.12.2024. 23:23 ] @
Nisu oni sad krenuli nego je to jako retka pojava umesto svakodnevne, valjda vise vole da se valjaju u blatu i masovno ginu, jbm li ga.
Citat:
Nebojsa Milanovic:Raspitaj se malo o ruskim supersoničnim raketama, bukvalno ceo iole svestan svet je preplavljen informacijama o njima, suvišno bi bilo da i ovde to stavljam.

Jao brate, ICBM-ovi su hipersonicni, supersonicno je limunada, jos su V-2 bile supersonicne...znaci npr. ovo https://en.wikipedia.org/wiki/RT-2PM2_Topol-M i ovo https://en.wikipedia.org/wiki/...nuteman#Minuteman-III_(LGM-30G) su bar duplo brzi od tih Oresnika/Kinzala/Cirkona i sl. gluposti
[ Nebojsa Milanovic @ 18.12.2024. 01:46 ] @
Te "gluposti" su streptomicin za naciste, ali Rusija nema printer kao USA i EU da ga uključi u šestu brzinu i te "gluposti" naštancuje, čime bi završila rat brzo.

Sve se svodi oko printera, rekoh odavno da protiv USA i EU štamparije i posledične pljačke celog sveta Rusija nema previše šansi.

edit: vrlo važna stvar je i što Rusija NE ŽELI preterano da razbije Ukrajinu, jer previše tu ima čistih rusa, a i ukrajinaca nasilno prekrštenih u ruse i zato su oprezni.

[Ovu poruku je menjao Nebojsa Milanovic dana 18.12.2024. u 14:06 GMT+1]