[ bordzija @ 12.12.2024. 18:46 ] @
Iz sata u sat hrana pred istekom roka trajanja u Lidlu vrtoglavo poskupljuje! Meso koje puni godinu dana sa 320 din na 370 din iz minuta u minut! Srbi se otimaju ko će da kupi!

Dok je svuda u svetu sveže meso 4-5 evra kilo.

U idei ista situacija! Hrana pred istekom roka trajanja svakog minuta sve skuplja! Zlatni mućak stranih trgovinskih lanaca!

https://youtu.be/Bczfy_5ytI8?feature=shared

[Ovu poruku je menjao bordzija dana 13.12.2024. u 00:00 GMT+1]
[ test1234 @ 12.12.2024. 19:39 ] @
Na popustu i opet skuplje nego u Mađarskoj.

[ bordzija @ 12.12.2024. 23:01 ] @
To je sve trulo tvrdo ko kamen. Potpuno izgubi ukus!
[ dusanboss @ 13.12.2024. 11:40 ] @
Da li je to meso iz zamrzivača ili sveže? Ne znam baš da bi mogli kao sveže da prodaju ova što su preko pola godine bila po zamrzivačima širom EU. Rekao bih da to uglavnom ide u preradu. Kad se začini manje se oseti da nije sveže, ali je ipak očigledno u mnogim slučajevima.

Kako prepoznati da li je meso bilo zamrzavano ili ne?
[ optimizator @ 13.12.2024. 12:33 ] @
Ma ništa, uskoro bolje, evo rusi uskaču sa svojom svinjetinom zbog velike zarade koja im pruža Srbija, jer Kina je manje zainteresovana.
[ bordzija @ 13.12.2024. 12:50 ] @
To je biznis pred kraj dok ne srušimo diktatora trovača vučića!
[ bordzija @ 13.12.2024. 12:52 ] @
Odmrzavano ispušta vodu ali ni to ne znaš jer guraju hemiju i upumpavsju vodu pa dok pečeš kalira duplo. Curi žuta slina i jezivo smrdi. Inače meso koje se prodaje u srbiji ima ukus stiropora. Jedva čekam da odem bilo gde u EU da se najedem pravog i svežeg mesa.
[ bordzija @ 13.12.2024. 13:18 ] @
Inače je lidl u haosu sa cenama sve su pogrešne! Valjda imaju neki bag u sistemu jer non stop povećavaju! Jedino mi se u lidlu desilo da sam krenuo rukom da uzmem nešto a to je poskupelo u tom trenutku! Skočila cena 10% na onom digitalnom panelu! Gledam jel me neko zeza!

[ dejanet @ 13.12.2024. 13:44 ] @
Proverite konzerve tunjevine, konkretno u mom slucaju u salamuri.

Kod svercera gde kupujem kafu je 300 RSD, za mene 200 RSD a zena proverila u prodavnicama 480 RSD plus minus.

Godisnja inflacija u SRB kazu 3.9%
[ Java Beograd @ 13.12.2024. 14:12 ] @
Ja sam tunjevinu voleo, ali otkako sam skapirao pojmove vezane za živu (Hg):

- područja u svetskim okeanima sa više / manje žive
- područja ribolova tune
- obavezu deklarisanja odakle je tunjevina, a uzimajući u obzir nepostojeću/nepouzdanu državnu kontrolu kod uvoza i moguće manipulacije

ozbiljno sam se zapitao: šta će to meni?

[ bordzija @ 13.12.2024. 14:51 ] @
Tunjevina u salamuri je o.d.v.r.a.t.n.a. i bila je u lidlu komadi 150 konzerva. Neka hvala ima ukus lešine. Kupim u metrou normalna cena 150 din komadi u ulju. Kada kupim više bude ona rio mare po toj ceni, veće konzerve ne one mikro kaviar tuna.

U svakom slučaju, u srbiji je hiperinflacija hrane. Vučić je dozvolio trgovcima da divljaju jer mu se bliži susret sa čaušeskuom!
[ dejanet @ 13.12.2024. 15:47 ] @
Nisam cesto gledao cene, medjutim ovo izmice kontroli. Lupetaju cene na pijaci u zavisnosti da li te znaju ili si dosao obrijan ili neobrijan, kao i u prodavnicama, imas nemas app, cene su postale personalizovane sto u prevodu znaci da niko ne zna pravu cenu.

U stvari jedino znas da si ustedeo 250% ali ne znas u odnosu na sta.
[ bordzija @ 14.12.2024. 13:50 ] @
Vučiću se bliži kraj pa i trgovcima zato pljačkaju. Nije ni čudo što su partizani posle drugog sv rata napunili jame poštenim trgovcima. Šta imaju da izgube, zakupljen poslovni prostor i metalne rafove.
[ mjanjic @ 14.12.2024. 17:06 ] @
Znam da je Atlantik grupa nenormalno podigla marže, dok manje piljarnice nekim kanalima nabavljaju robu direktno od proizvođača i tako dobijaju istu znatno jeftinije.
Ista priča je i sa nekim drugim distributerima, uostalom da proverimo recimo ko je sada vlasnik C kafe i Grand kafe, da se malo okrenemo nekim lokalnim brendovima, da maksimalno ignorišemo supermarkete gde nas prave budalama šetajući cene svaki dan gore-dole (recimo, video sam više puta sa određenim artiklima u Maksiju da se to dešava, takođe ovde kod mene DIS ima nenormalne cene pojedinih artikala, čak sam čuo da će da se zatvori i da će tu biti još jedan Lidl, a sećam se kad su iz okolnih gradova dolazili tu u DIS vikendom i kad je radilo po 6-8 kasa, a zadnjih 5-6 godina radi po jedna kasa, eventualno dve).

Sad većina manjih piljarnica ima POS terminale, tako da se može platiti karticom, te nema razloga da se zaobilaze, a vrlo često imaju poprilično niže cene nekih artikala, posebno recimo suhomesnati proizvodi (ok, nema uvek veliki izbor, ali ima poneka piljarnica recimo 2 vrste pršute, od kojih je jedna sasvim ok kvaliteta, boljeg nego u supermarketima gde su im suhomesnati proizvodi na meru ukusa kao da su bajati i ukvareni).
Sad recimo ima specijalizovanih prodavnica gde se prodaje samo voće i povrće, često bude povoljnije nego u bilo kojoj drugo prodavnici, a pošto imaju solidan promet, bude i kvalitetnije i svežije.

Kad se ovde pojedinci čude kakve su cene u Nemačkoj, to sam više puta čuo uživo i pročitao u komentarima naših ljudi koji tamo žive, nemci neće kupiti nešto što je u ondosu na juče skuplje za 5 ili 10 centi zato što je to dunulo vlasniku supermarketa, jednostavno će taj proizvod kupiti negde drugde.

Sećam se pre pandemije priče o jednoj pekari u Parizu, gde su podigli cene za tipa 5%, pa su ih posle 5 dana vratili na staro zato što im je drastično opao promet. Jednostavno, narod ne dozvoljava da neko omalovažava njiho teško zarađen novac.

Problem Srbije je što narod kuka, ali i dalje kupuje, međutim, sad su trgovci otišli predaleko pravdajući se rastom cena goriva, sirovina i ko zna čega sve, samo još nedostaje da objasne kako je isti proizvod jeftiniji u Austriji ili Nemačkoj, a tamo su plate radnika znatno veće, da ne pričam o cenama zakupa lokala.

Gleda na YT pre pola godine neki logal "Burek Drina" u Beču, sad pogledam na sajtu cene, burek/pite oko 15€, 10 ćevapa u somunu 14€, pa uporedite sa tamošnjim troškovima (cena zakupa lokala, plata radnika) i ovim cenama kod nas.

[Ovu poruku je menjao mjanjic dana 14.12.2024. u 18:20 GMT+1]
[ goran_68 @ 14.12.2024. 17:32 ] @
Nije samo cena u pitanju.
IDEA mesara mi je pre desetak dana prodala oko 4kg mesa koje je smrdelo. Kad sam ga doneo kući i otvorio pakovanje, šlogirao sam se.
Vratio sam ga nazad i napravio haos na kasama. Neko nemušto objašnjenje im je bilo da je na nalepnici rok važeći!??
Ovo im je drugi put da mi prodaju pokvareno meso. Prvi put je bila riba u pitanju.
Da su poslednja radnja u gradu više nikad tamo!
[ bordzija @ 14.12.2024. 22:10 ] @
Lidl ima svoju špediciju i koristi priliku da pljačka i truje srbe na svskom koraku! Prošle zime sam nekoliko puta kupio meso i sve je smrdelo iako je bio važeći rok trajanja.

Dakle u pitanju je udruženi zločinački poduhvat! Kada vučić padne sa vlasti svi oni će pobeći!