[ dusanboss @ 25.05.2025. 13:25 ] @
| Da li neko neko zna kako ovo kod nas funkcioniše. (ili ne funkcioniše) Tetka, koja je zadnjih godinu dana vezana za krevet, ima niska primanja i još nekoliko bolesti podnela je zahtev pre nekih 6 meseci. O tada ništa. Pozvana je jednom navodno na komisiju gde je jedna doktorka samo izašla pogledala je (pošto je bila na krevetu). I sad ništa ne javljaju. Kad smo zvali lokalni PIO rečeno nam je da se rešava i da treba doktorska komisija da zaseda da valjda reši slučaj.
Da li je neko prolazi kroz isti proces i koliko je trajao u vašem slučaju?
Takođe ima pravo na neko Dunav Osiguranje u okviru osiguranja invalida rada koje plaća. Tu takođe mute i mrse i rekli joj da će joj isplatiti kada lečenje bude završeno. Ne znam što se pod tim smatra, ali njen slučaj je specifičan i lečenje verovatno nikad neće biti završeno do kraja niti će oporavak biti potpun.
Inače u pitanju je nezgodan prelom noge gde prvi put intervencija nije urađena kako treba tako da je morala da bude operisana drugi put da bi joj noga kako tako zarasla tek sad skoro godinu dana nakon preloma. Pored toga pati od reumatskih tegoba zbog koji ih je i pre toga teško ustajala iz kreveta tako da je ovih godinu dana u krevetu i pitanje da li će i kako ustati.
Da ne pominjem koliko sve to košta i koliko su doktori go*na pohlepna gde će svaki između ostale gomile lekova prepisati suplement od hiljadu-dve dinara koji ne može da škodi, ali najverovatnije apsolutno nije potreban. Ona ide kod 5 različitih doktora i svaki uvali svoj suplement. Da ne pominjem skupe lekove koje prepisuju i ako istih ima na listi.
Tek javašluk bezobrazluk i totalna kurcobolja je neverovatna. Svaki doktor prepiše svoj antibiotik i probiotik pritom apsolutno ga ne zanima da neko već pije antibiotik. Ni sam doktor, a i ne moram da budem da bih znao da doktor mora da pogleda da li pacijent pije neku terapiju pre nego što prepiše svoju...
|
[ ademare @ 25.05.2025. 22:13 ] @
Tzv. tudja nega i pomoc nema Nikakve veze sa primanjima ! Znaci i ko ima mala primanja i ko ima najveca ima podjednaku sansu da je dobije !
Obicno ljudi prvo dobiju tzv. "invalidsku penziju " pa tek onda traze "tudju negu i pomoc " (TNP).
Postoje vise vrsta TNP zavisno ko treba da je plati koji fond ! Pa tako ljudi koji dobijaju socijalnu pomoc njima isplacuje opstina ! Ko ima penziju njima ispalcuje fond iz koga dobijaju penziju . Poljoprivredna penzija poljoprivredni fond. Samostalne deletnosti poseban fond istog imena, normalne penzije, klasican PIO fond itd.
TNP mogu da dobiju i deca preko roditelja, jedan nas clan je imao to !
U sustini osim fondova kakva je vrsta zavisi i iznos ! Znaci ko dobija socijalnu pomoc on ce imati najmanji iznos TNP, posle poljoprivrednici itd.
Postoje vise procenata valjda je maksimalno 60 % ? Ne mozes biti zaposlen i dobijati TNP !
Inace moze biti i 40 % zavisno od procene . Deca valjda mogu dobiti samo 40 % max jer nisu direktni osiguranici ! Ali to nisu procenti od primanja . Ima neka racunica da ne trazim sada.
Sve u svemu u Srbiji je Zvanicno Najteze dobiti Invalidku penziju u celoj Evropi !! Ne samo u clanicama Eu vec i kada se racunaju sve drzave i koje nisu clanice !
Dobiti TNP je bar 10 puta teze ! Jer da bi dobio Invalidsku penziju covek treba da bude nesposoban za obavljanje bilo kog posla koji postoji na Planeti !
A da bi dobio TNP treba plus da bude tezak neizleciv bolesnik koji moze da premine svakog trenutka !
Rokovi ne postoje i NIKO ne dobija posle Prvo stepene komisije ! Vec svako ide na Drugostepenu komisiju i tamo je krajnje neizvesno ! Gubljenje vremena po mom misljenju !
Pricu znam jer je dobijao moj Teca dok je bio ziv i to je imao Alchajmera, bukvalno nije znao covek ni ko je ni kako se zove ! Jedva dobio na drugostepenoj komisiji ! Inace on je imao max. penziju iz radnog odnosa tako da imovinsko stanje ne utice na male sanse za dobitak, jer sve njih Zabole !
Inace 90 % ljudi preko 80 godina zivota bi dobijalo , a ne dobija skoro Niko !
Najteze dobiti u Evropi Invalidsku penziju a TNP jos 10 Puta Teze !!!
Sto da dajemo ljudima kada mozemo da stavljamo u svoje dzepove ? Tako razmislja vlast !
[ Java Beograd @ 26.05.2025. 07:28 ] @
Mrak, dno, biznis, kriminal.
Tako bih opisao srpsko zdravstvo, mogućnost lečenja u pravom smislu reči, negu i brigu.
Već duži niz godina komentar kod prijave za tuđu negu i pomoć je "Ako može da drži kašiku - neće dobiti ništa".
To sam sve čuo kad sam za (sada pokojnog) oca tražio tu nadoknadu.
Prosto se pribojavam da uopšte počnem da komentarišem ponašanje lekara u privatnim klinikama. Plašim se besa koji je nakupljen u meni.
Evo samo jedna, kratka a neverovatna priča.
Zadesila oca prehlada bešike, zna se šta je i kako se manifestuje, i šalje njega lekar na analizu krvi, da proveri da li je možda alergičan na nešto (zaboravio sam sad koja je supstanca).
Analiza košta oho-ho! Pitam lekara, čemu ta analiza? Kaže, MOŽDA ću da mu prepišem antibiotik taj-i-taj, pa da vidim da nije možda alergičan.
Pitam, a zar mora baš taj antibiotik? Jel može neki drugi? Pa može, kaže, ima dosta različitih antibiotika za upalu bešike!
A da ne pominjem koliko su stari ljudi izloženi grubostima, maltretiranjima i šikaniranjima u domovima zdravlja!
[ X Files @ 26.05.2025. 08:22 ] @
Mrzi me sad da tražim prepisku sa njima, jer su mi odgovarali pisanim putem, a ja opet na njihove razloge za odbijanje, koje inače nije teško pobiti...
U svakom slučaju - bog treba da ti bude ujak da dobiješ.
[ ademare @ 26.05.2025. 09:26 ] @
Sto se tice TNP , lekari su Pogresna adresa za zalbu ! Ti lekari njima je stalno radno mesto u tim "Komisijama" !
To im je stalno radno mesto nemaju drugo, tzv. medicina rada !
I oni samo izvrsavaju naredjenja svojih sefova i direktora !
A oni svojih sve do Ministarstva za socijalna pitanja i drzavne kasice gde se ponasaju kao da je to njihova Privatna kasa !
90% Penzionera misle da AV "daje" penzije , i da je to Iskljucivo njegova dobra volja ?? Eno vec najavljuje par % vise od januara iduce godine , prica pricu jer idu "vazni " izbori u nekakvom Kosjericu koji ima stanovnika kao moja ulica dugacka 100 metara ?
Naravno ni nekakva "Milica Lazljivica" ne odlucuje Nista ! Pre nekoliko meseci bivsa ministarka zdravlja Danica G. je dala intervju u kome tvrdi da nije ni o cemu znacajnom odlucivala kao Ministarka !?
Tako da ako vlast odluci da Skoro niko ne dobija , lekari su tu samo pokrice !
Ako bi Lekar poceo da deli TNP van naredbe da ne dobija Skoro Niko , morao bi brzo da trazi drugi posao !
A posao je Super, nista se fakticki ne radi , malo zezas starce i one koje su ih doveli a imas platu kao Neurohirurg !
[ dejanet @ 26.05.2025. 10:24 ] @
Znam coveka koji je bez noge dobio resenje da je PRIVREMENO NESPOSOBAN.
Predpostavljam da su mislili da ce mu izrasti nova noga.
[ bordzija @ 10.06.2025. 20:47 ] @
Prijateljica je to imala, novčana pomoć i bolnička sestra koja je dolazila da kupa bolesnika.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.