[ dusanboss @ 23.07.2025. 17:27 ] @
|
| Problem je naveden u naslovu. CD jedinica nije korišćena godinama. Režem audio CD i nareže ga negde do pola (ili manje) i tu izbaci neki error i stane. To što je narezao može da pročita.
Šta može biti problem? Što se tiče čitanja sve radi OK. |
[ bachi @ 23.07.2025. 19:45 ] @
Koji je to neki error?
[ dusanboss @ 24.07.2025. 11:38 ] @
Nisam zapamtio koji error je bio. Evo sad probao da režem ponovo i narezao ga bez problema. Pre toga 3 CD je prekinuo tačno posle određene količine narezanih podataka. Jedina razlika što sam tada koristio najsporiju brzinu tj. X4 a sad X16 na AnyBurn programu.
Što je mogao biti problem?
[ bachi @ 24.07.2025. 12:01 ] @
Nekompatibilnost medija sa uređajem.
To se rešava ili promenom medija ili ako postoji, instaliranjem novog firmware za uređaj čime dobijaš ispravku bagova i širu kompatibilnost sa medijima.
Alternativno, škart samih medija. Meni se dešavalo da iz zvona od 50 komada, 4 - 5 diska puknu, ili ne nareže kako treba, ili nareže, ali ne prođe verifikaciju.
[ dusanboss @ 24.07.2025. 13:04 ] @
Nije to ovde bio slučaj. Sve CD su isti. 3 koja sam rezao na x 4 svi su stali dok na većoj brzine sve reže OK. Verovatno iz nekog razloga ne može na tako maloj brzini da reže. Ili ne podržava ili se nešto pregreje.
[ jolemisa @ 26.07.2025. 20:47 ] @
Apdejt drajvera za optiku u Device Manageru.Ne bi bilo lose,da ako ne koristis cesto DVD Citac,kupis CD za ciscenje gave optike.Nisu skupi.Pustis njega 2-3 puta da obrise glavu,pa onda pocens narezivanje.
Copyright (C) 2001-2026 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.