[ smilan291 @ 08.08.2025. 16:56 ] @
Pozdrav svima na forumu, imam android plejer koji može da se poveže sa tv-om preko hdmi kabla i takođe ima jedan av priključak za povezivanje sa starim tipovima televizora. To bi trebalo da bude kabl 3.5 jack na 3 činča (žuti, crveni i beli). Kad povežem plejer preko takvog kabla (kupljen je u radnji, nije dobijen zajedno sa uređajem) na starom crt tv-u nema nikakva slika, samo se čuje zujanje i smetnje. Probao sam na više televizora i uvek je isti rezultat. Takođe nije u pitanju neispravan av kabl, jer on radi na drugim uređajima. Zamolio bih nekog ko zna da me posavetuje šta je u pitanju, da li u nečemu grešim ili možda je jedino rešenje da se kupi convertor za hdmi - cvbs video.
[ ademare @ 08.08.2025. 18:49 ] @
Postoji vise vrsta kablova !

I to sa strane samog uredjaja. Razlikuje se duzina one "bananice" koja ulazi i uredjaj !

Tako na primer sa kablom koji imam nikako nisam mogao da povezem SBB uredjaj, ali sam mogao da povezem Kineski plejer uz koji je i stigao .

Znaci duzina tog jednog pina kao i raspored-medjusobni razmak poprecnih nazovimo prstena kojih treba da ima 3 komada za svaki cinc po jedan se razlikuju na razlicitim uredjajima. Tako da nema odgovarajuceg kontakta koji je potreban.
[ krgo @ 08.08.2025. 21:52 ] @
Desilo mi se jednom ali je box bio neispravan tj. nije uopšte davao sliku preko činčeva.
[ dusanboss @ 09.08.2025. 14:42 ] @
Citat:
smilan291:
Pozdrav svima na forumu, imam android plejer koji može da se poveže sa tv-om preko hdmi kabla i takođe ima jedan av priključak za povezivanje sa starim tipovima televizora. To bi trebalo da bude kabl 3.5 jack na 3 činča (žuti, crveni i beli). Kad povežem plejer preko takvog kabla (kupljen je u radnji, nije dobijen zajedno sa uređajem) na starom crt tv-u nema nikakva slika, samo se čuje zujanje i smetnje. Probao sam na više televizora i uvek je isti rezultat. Takođe nije u pitanju neispravan av kabl, jer on radi na drugim uređajima. Zamolio bih nekog ko zna da me posavetuje šta je u pitanju, da li u nečemu grešim ili možda je jedino rešenje da se kupi convertor za hdmi - cvbs video.

Pa napiši koji je uređaj u pitanju. Da li si siguran da je taj 3.5 mm izlaz stvarno video ili nešto drugu. To je dosta retko, a ako ima pored stereo audio i video izlaz onda bi bananica trebala da bude sa 4 kontakta.
Ako već jeste sa 4, moguće da raspored kontakta nije odgovarajući na kablu. Treba da se proveri kakav je na uređaju pa da se uporedi.
Po meni bolja ti je opcija HDMI konvertor. Ima ga za 500 din na Temu.
[ smilan291 @ 11.08.2025. 09:38 ] @
izvinjavam se što se javljam sa zakašnjenjem, mislim da si i pravu, investiraću još 500 dinara za hdmi-cvbs konvertor
mislim da je to najbolje rešenje, nije skupo i što je najvažnije to će da radi.
Hvala puno na odgovorima.

[ Java Beograd @ 11.08.2025. 10:32 ] @
Ja imam iskustva sa tim HDMI to činčevi / SCART i jeste, to radi, ali je njesra.
Slika na CRT televizoru se jedva nazirala, hiljadu muka sa neprilagođenim formatima slike, ekstremno loš zvuk i tako dalje.

Znam da: svako ima svoju muku, nije lepo gledati u tuđ novčanik, dinar u tuđem džepu je uvek veći ... ali polovni LED TV, 32 inča, sasvim ispravan može se naći već od 35€ - 40€.
Iskreno preporučujem to umesto svega drugog.
[ smilan291 @ 11.08.2025. 12:38 ] @
ovaj android plejer sam preko temua platio samo 1900 dinara, model X96Q Android 10 Smart TV Box with Allwinner H313
piše u uputstvu da postoji av izlaz, a na temu ima komentara da je kupcima uspelo da ga priključe na stari tip televizora.
Videćemo, probaću drugi av kabl ili konvertor, ako ne može onda plejer ide na lcd tv.

[ dusanboss @ 11.08.2025. 13:57 ] @
Na kom si još uređaju imao priliku da isprobaš kabal.
na ovom tvom boxu raspored bi trebao da bude sledeći pa ako imaš unimer proveri kabel.

3.5 mm konektor za AV izlaz na X96Q Smart TV Boxu obično ima četiri kontakta, što se naziva i TRRS konektor (Tip, Ring, Ring, Sleeve).

Ovi kontakti su raspoređeni na sljedeći način:

Vrh (Tip): Video signal.

Prvi prsten (Ring): Desni audio kanal.

Drugi prsten (Ring): Levi audio kanal.

Cilindar (Sleeve): Uzemljenje (ground).

Moguće I da mu njegov unutrašnji DAC ne radi tako da ti je externi konvertor onda jedina opcija. Radi će, ali što kaže java nije slika nešto.
[ smilan291 @ 11.08.2025. 14:43 ] @
av kabl sa kojim sam pokušao da spojim android radi sa wd live streaming media plejerom bez ikakvih problema,
to je običan 3.5 jack na trožilni (3 činča) kabl iz prodavnice od 300 dinara (nije došao u pakovanju ni sa jednim plejerom).

Nisam stručan ali nema veze, ako ne može drugačije žrtvovaću 500 dinara za konvertor, ako je slika baš
toliko katastrofalna, prebaciću android u dnevnu sobu na veliki lcd i to je to