[ bordzija @ 09.08.2025. 20:26 ] @
[ bordzija @ 09.08.2025. 20:26 ] @
[ bordzija @ 10.08.2025. 00:47 ] @
Koga šta interesuje neka pita, kamera potpuno haotično funkcioniše, dešava se da snima plafon dok neko prolazi i kuca na vrata. Potpuno je nefunkcionalna tako da zaboravite patrol funkciju iz reklame. Potpuno je sumanuta. Kada se neko kreće ona ne snima. Kada nema nikoga ona snima i snima sat dva.
Aplikacija je još gora, od spama ne može da se vidi ništa i stalno prijavljuje da nema snimaka (?!??) i da platite ajklaud. [ dusanboss @ 10.08.2025. 13:33 ] @
Jel si namestio to napajanje?
Koliko para je bila kamera? Kakva je kamera? [ bordzija @ 10.08.2025. 14:14 ] @
Nisam još dve iste kamere koje imaju potpuno različita napajanja. Jednu je neko čačkao i polomio napajanje a vidim fali kablić za povezivanje a drugo napajanje ima rupu u tranzistoru. Dakle duplo golo.
Iste imamo i mi ispravne i golo su sra nje. [ bordzija @ 10.08.2025. 18:18 ] @
[ ademare @ 10.08.2025. 19:35 ] @
Ne moze kamera od 900 din sa PDV-om sa Temua da bude dobra !
Jos malo pre gledam na Temu umesto bele koja ce da "lici na sijalicu, stavili crnu ? Zasto ne moze kada u telefonu od 50 Eura gde kamera ne prelazi 10 % vrednosti radi 10 puta bolje ? Zato sto u telefonu postoji bar Kineski cip senzor od na primer 5 m piksela ! Ovo sa slike je najverovatnije VGA 640 X 480 interpolirano da bude lazni HD ready ? Ovde kod ovakvih kamerica na kilo aplikacija sa telefona sluzi kao daljinski, da se pogleda sta kamera snima itd. Par jednostavnih funkcija koje nemaju veze sa telefonom ! Ta kamerica od 900 dinara osim cip senzora koji prima svetlost mora da ima svoj CPU koji obradjuje da od svetlosti ispadne fotografija - snimak ! Sta moze da se dobije za taj novac sa PDV-om ? Shranje ! Zato sve ukupno rezultat beda ! U telefonu od 50 Eur , osim dve kamere najmanje, prednja i zadnja, postoji i CPU sa 8 jezgara koji od Kineskog tresh cip senzora , pravi solidne fotografije - snimke ! To u ovim malim kamericama od 900 dinara ne postoji . Znaci u Telefonu postoji bilo android fabricka , bilo dodatna aplikacija koja ce od senzora i svetlosti da napravi solidnu fotografiju - snimak uz pomoc CPU od 8 jezgara ! Kamerica od 900 dinara nema od toga nista, aplikacija sluzi kao daljinski i za pregled , kamerica sama obradjuje signale pravi filmove i zato su ovakvi ! [ zeoN_Rider @ 10.08.2025. 23:13 ] @
Citat: Naravno da ne može, klasična slepačka posla! [ bordzija @ 11.08.2025. 12:52 ] @
Pa sve što dolazi iz kine je prosta kopija i simulacija nekog imaginarnog proizvoda koji kinez sklepa. Telefon flešovan sve unutra lažno od procesora do memorije, klime inverter imaju simulaciju rada inverter klime pročemu troše tri puta više struje nego fujitsu inverter. Kineski auto piše jedno a dobiješ drugo itd.
Ja vratio staru kameru onu statičnu sijalicu kojoj sam davno menjao elektrolite radi bolje od ovog đubreta. Uključiš tu smart patrol funkciju a kamera snima plafon 🤣🤣🤣 [ bordzija @ 11.08.2025. 12:53 ] @
A da ne pominjem lažnu sd karticu u kameri od 64GB koja se na dnevnom nivou popunjava 10% 🤣🤣🤣
Ima realnih 10 gb. Kamera kao ima opciju da kada se popuni briše stare snimke i snima nove. Problem nastane kada kamera misli da ima još prostora (lažna memorija) i tu zaglavi. [ dusanboss @ 11.08.2025. 14:02 ] @
Znam da je BG metropola, ali de nađe tog crnca sa gitarom?
![]() [ bordzija @ 11.08.2025. 14:07 ] @
De ja nađe? Gde on mene nađe u ovolikom gradu?!?? Zamisli da sam izašao u tom trenutku ili žena a crnac jaše bravu? A kamera je radila nedelju dana pa sam vratio staru 🤣
[ ademare @ 11.08.2025. 14:46 ] @
Sve je to Fejk !
Eno na tom ekranu sa aplikacije pise da je "kvalitet snimka " HD i 47 k/s ocigledno da je bitrejt tolicni da toliko trosi memorije na Sd kartici u sekundi ! E sad kao neko ko je obradio par hiljada filmova mogu da kazem da ta Kamerica koja ima Cip od 1 US$ ne podrzava nema snage da snima ni u jednom modernom CODEC-u ! Najcesce sa radi o cipovima od pre 15-20 godina tipa ARM 7 ili ARM 9 ! Zato i kostaju 1 US$ na veliko i manje ! Ali imaju snage samo za zastarele Codece kod kojih 47 KB/S daje jadne rezultate kako se i vidi na fotografiji ! Novi cipovi koji mogu da snimaju u Codecima tipa H.264 47 KB/S bi moglo ali za rezoluciju 640 X 360 ! Nikako za HD ready ili za Full HD ! Kao u Kineskim telefonima na kilo ostavio sam link u temi Radio na mobilnom, koji kostaju 10 Eur u Srbiji u prodavnici sa carinom, PDV-om i transportom ! Ali nemaju RAM vec neki pseudo RAM tj, lazni inace imaju kamerice max. 320 X 240 a najcesce 1/4 te rezolucije ! Znaci 160 X 120 !! Pa kad snimis komsiju Mileta, ono izgleda kao "Crnac sa gitarom " ![]() [ ademare @ 11.08.2025. 15:01 ] @
Evo Linka i ovde jer ko ce da trazi neku staru temu :
https://bazzar.rs/p/EQV4ZVJ-ip...on-2g-gsm-dualsim-32mb-srpski? 1.111 Dinara sa laznim kuponom koji svako dobije, tako da je to prava stalna cena . Ovo sto pise 32 MB je taj lazni Pseudo RAM. Pravi RAM za korisnike je oko 20-tak Kilobajta, manje nego u NOKIA-ma pre 25 godina ! U opisu pise Zadnja kamera 0.08 Mpix ?!? Mpix je Milion pixela i ovde imamo Tacno 80.000 Tacaka ! To je zaokruzeno jer je korisna rezolucija 320 X 240 =76.800 Dobro dosli u 2001. godinu ![]() [ mjanjic @ 11.08.2025. 15:26 ] @
Bar je IPRO, nije Nokla, Phone i slično, ima na Asianometry kanalu relativno noviji video na temu tih kineskih telefona, samo što ne pominje te "brendove" (logično, lik je iz Tajvana, a možda putuje po Kini, pa ne bi da ima problema), ali je zanimljiv video na temu toga kako su kinezi štancovali te telefone, bilo po nekoliko destina ili čak više novih modela svakog dana, čak se pojavili modeli sa 2, 3 i 4 SIM kartice pre nego što su to veliki igrači uveli. A sve zahvaljujući pločici koju je razvio MediaTeK, na kojoj je bilo nephodno sve što je potrebno za jednostavan telefon, čak su imali neki OS i kompletnu dokumentaciju za nadogradnju dodatnih funkcija.
[ bordzija @ 12.08.2025. 03:41 ] @
E imao sam takvu nokiju dual sim davno davno kao poslovni tel a displej mu je bio oslepača :D
Ova kamera koju opravljam ima da biraš rezoluciju e sad na auto i na noćno snimanje je toliko a po danu ide do 150kbps. Sad mi je probl nemam napajanje od 5v 1a. Svi stari koje imam su 0.4a [ mjanjic @ 12.08.2025. 17:15 ] @
Znači, noću ide neki smešan bitrate, a danju čak do 150kbs? Da me neko ne shvati pogrešno, i tih 150kbs je smešno, ali je super u odnosu na taj "noćni režim".
Tako je to kad su ugradili biosenzor od oka kokoške koja ima kokošje slepilo, da su za bazu uzeli oči sokola ili bar mačke, razbili bi konkurenciju :))) [ bordzija @ 18.08.2025. 15:48 ] @
Gledam sada ljudi prodaju tu kameru za 1300 din
[ ademare @ 18.08.2025. 16:44 ] @
Na Temu je bila 920 din. kada sam gledao, jos redovni kupci dobijaju neke akcije , popuste itd.
Kupi covek, i ocekuje cuda za 900 dinara. Kada isproba, razocara se i da na oglas za 1.300. Inace ne vredi ni tih 900 koliko Kinezi cene, jer tu nema postarine . Evo sada je puna cena 969. Kinezi to stalno menjaju, najcesce poskupljuju. https://www.temu.com/rs-en/sma...86w&_x_sessn_id=qtx0izhylf U sustini kamera je pokretna po dve osovine . Levo -desno pun krug, i Gore- dole 1/4 kruga ! To joj je i najvaznija osobina, kada ne pogresi, pa se okrene gde ne treba . U sustini sta su sve natrpali unutra za 8 EUR sa postarinom i 20 % PDV, kvalitet samog snimka Mora da bude Los ! [ ademare @ 18.08.2025. 17:01 ] @
Evo sad sam pogledao preko aplikacije preko PC-a ne daju nikakve popuste ?
Iako nisam redovan kupac ponudili su mi istu ovakvu za 710 dinara ??? Ljudi sa nekim kuponima i shranjima mozda jos ucare ? [ bordzija @ 19.08.2025. 11:12 ] @
Kao što sam napisao kamera kada treba da snima okrene se u nebo 🤣
Imam dve ispravne nove i dve pokvarene. U suštini je bolje imati one lažne kamere nego ovo ![]() [ bordzija @ 27.08.2025. 12:03 ] @
[ bordzija @ 28.08.2025. 13:39 ] @
[ DSL @ 29.08.2025. 07:09 ] @
Pomogli bi da kazes iz cega je sklop, gde stoji, sta vec...svaki detalj moze biti bitan.
[ bordzija @ 29.08.2025. 09:41 ] @
*SCAR11A
[ bordzija @ 29.08.2025. 11:32 ] @
OP2177 pronalazim ali samo sa 8 nožica a ovaj fizički nema jednu, samo 7 nožica. Čak i uz upotrebu Ai nisam ništa našao...
[ vucko47 @ 29.08.2025. 15:25 ] @
Teško da ćeš po toj oznaci nešto naći a velika verovatnoća je da je i soc ispustio beli dim. Ako imaš napajanje sa regulacijom napona i struje prikači pa testiraj taj krš. To se isplati popravljati jedino ako imaš u furdi delove ili celu ploču koja može da se uglavi al' opet i to je upitno s obzirom koliki je to krš.
[ bordzija @ 29.08.2025. 16:46 ] @
Ma znam nego sam uzeo usput da pogledam čoveku... Kuća ostala bez faze. Ako naletim. Imam od starih mobilnih punjače 5v ali su duplo slabiji nego što treba.
Dve iste kamere kupljene u isto vreme a napajanja i kablovi različiti pa ne mogu da kombinujem.. [ bordzija @ 31.08.2025. 11:13 ] @
Kuća ostala bez nule*
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|