[ Ixtis @ 14.09.2025. 15:49 ] @
|
| Godinama nisam svraćao ovde, ali kako stvari stoje poprilično je "mrtvosano"!! ;-)
Šteta, nekad mi je bio svakodnevnica, ali to ti je život; sve je prolazno.
Nego samo da napišem, nakon 15g. delitnuo windozu i vratio se staroj ljubavi, LINUX-u.
Prosto je neverovatno koliko je sve napredovalo, konkretno Mint distro. Sve prosto leti...
... a kad se samo setim nekadašnjih "kobasica" za sve i svašta... pa ludarije sa kernelom...
Ništa, veliki pozdrav svakom mohikancu koji ovde slučajno nabasa. |
[ djoka_l @ 14.09.2025. 16:45 ] @
Poslednjih 10 godina, kućni laptop mi je isključivo Linux.
I dalje moram na službenom da držim Win, ali više posla radim na kućnom.
[ vladared @ 15.09.2025. 06:14 ] @
Uhhh... Kod mene na mojim računarima (privatnim) je isključivo linux (Arch, Zorin i Opensuse), dok službeni je šta gazda kaže (konkretno Macos).
Što se tiče Linuxa, definitivno je postao privlačniji običnoj raji. Instalacija je uglavnom lagana i ako nemaš neku egzotiku (egzotiku za Linux) sve će raditi po instalaciji. Za ljubitelje kobasica i dalje ima distro-a, ali sada više skoro da nema distroa koji (uz nešto malo truda na početku) se ne može napraviti da bude klik-klik. Vizuelno je postao utegnutiji (pogotovu KDE okruženje, ali nije za baciti ni jedno drugo "novije") tako da ljudi koji hoće i koji nemaju baš neku specijlnu potrebu mogu sada i na njemu obične stvari da urade. Steam je mnogo doprineo zajednici tako da sada je tu i gaming (možda ne radi 100% igara, ali dobar deo klizi).
Copyright (C) 2001-2026 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.