[ kamicak @ 05.11.2025. 15:17 ] @
| Da li neko ima iskustva ili nekog znanja o štanc mašinama, presama koje se koriste u krojačkim i obućarskim radionicama? |
|
[ kamicak @ 05.11.2025. 15:17 ] @
[ branko tod @ 05.11.2025. 16:42 ] @
Koje je tačno pitanje,. imao sam štanc presu.
[ kamicak @ 05.11.2025. 16:47 ] @
Pa kako neko ko nikad nije radio sa štanc mašinom da kupi istu?
Šta da gledam, jel ima nekih više vrsta, podvrsta, koliko tona prese, monofazno, trofazno, ništa ne znam, a ne znam koga da pitam, nema ni servisa ni foruma gde se o tome raspravlja, treba mi za krojenje kože i veštačke kože, znači ništa veliko predpostavljam. [ branko tod @ 05.11.2025. 19:24 ] @
Šta ćeš sa njom da sečeš, koja radna površina ti treba,
kolika proizvodnos , ko će da ti radi štancne? Da li uzimaš mašinu sa hidro agregatom ili bez pumpe? To su neke polazne tačke ... ![]() [ kamicak @ 06.11.2025. 07:58 ] @
Krojiću veštačku kožu, tj. skaj i velur kožu, imam noževe uradjene, krojio bih sat-dva dnevno, znači ništa masovna proizvodnja.
Koji su potrošni materijali kod prese, na čega da obratim pažnju na istrošenost, spominje se neka aluminiska ploča, ne znam šta je to, predpostavljam radna površina? Što se tiče veličine radne površine, kontam što veća to bolja. Ona mašina sa prvog klipa Atom 999, bi trebalo da je to što meni treba, koliko sam do sada skontao. Ima takva u oglasima 1500 eur. [ branko tod @ 06.11.2025. 11:11 ] @
Ako imaš materijal i štancne, ponesi sve to sa sobom i odeš i tražiš da
odradiš 50 do 100 isecanja na celoj površini ploče i svugde mora da seče. Nađi metalni lenjir pa proveri ravnoću ploče. Proveri da li radi kako valja agregat, da li negde ne curi ulje. To je prosta mašina, lako je to probati. Cena od 150o evra je poviljna, a nađi dobar prevoz. [ kamicak @ 06.11.2025. 11:32 ] @
Znači aluminijska ploča je radna površina na koju se stavlja materijal i nož, i ona se oštećuje i troši?
Vidim da neki imaju na tim štanc mašinama neku plastiku, liči mi na onu plastiku od daske za sečenje, predpostavljam da je to zaštita za aluminijsku ploču, samo je pitanje da li su sjebali prvo ploču pa onda stavili tu plastiku ili od početka koriste zaštitu. Predpostavljam da je jeftine zamenuti tu plastiku nego al ploču. Da li to znači da onda aliminijska ploča i ne mora biti očuvana? [ branko tod @ 06.11.2025. 12:33 ] @
Ne, metalna ploča se ne troši. Na metalnoj ploči se nalazi plastična
tabla juvidura ili tako nešto. Štancna se pravi tako da nož nije mnogo višlji od od materijala koji se seče, a put gornje ploče može da se podešava. Time se sprečava preterano sečenje plastike i tupljenje štancne. Normalno, kada počinješ posao prekontroliši plastičnu tablu i ako treba zameni je. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|