[ MajorFatal @ 03.06.2026. 21:44 ] @
Za razliku od mnogih drugih foruma, na ES forumu ne možete postaviti sliku uz poruku, bar ne dok još pišete poruku.
Morate prvo ispisati, i poslati poruku, pa tek onda dodati sliku koja ilustruje nešto.

Obratite pažnju da u donjem desnom uglu ekrana, dok se još piše poruka, nama nikakvih dugmića, a biće ih kada se poruka, post, pošalje.

Da bi ste poslali poruku, post, morati kliknuti na dugme "pošalji poruku".
[ MajorFatal @ 03.06.2026. 21:52 ] @
Kada ste već poslali poruku, ispod vaše poruke, a dok ste još uvek ulogovani na forum, pojaviće se nekoliko dugmića, redom:
Upload uz poruku, Brza izmena, Izmena, i Odgovor na temu ... kliknite na "Upload uz poruku" ..
[ MajorFatal @ 03.06.2026. 21:54 ] @
Kada kliknete na dugme "Upload uz poruku" otvoriće vam se meni za upload, koji izgleda otprilike ovako:

Kliknite na dugme "Choose file" ...
[ MajorFatal @ 03.06.2026. 21:59 ] @
Kada kliknete na dugme Choose file, otvoriće vam se meni, da sa svog kompjutera izaberete sliku koju hoćete da uploadujete (postavite na forum), otprilike ovako nekako:

[ MajorFatal @ 03.06.2026. 22:04 ] @
Pošto ste kliknuli na dugme Choose file, i odabrali sa svoga kompjutera sliku koju želite da uploadujete, u polju iza dugmeta Choose file, pisaće ime vašeg fajla, tj slike koju želite da uploadujete, sledeće što bi trebalo da uradite je da kliknete na dugme "Upload" kao što je ilustrovano:

[ MajorFatal @ 03.06.2026. 22:13 ] @
Pošto ste kliknuli na dugme "Upload", i slika se uploadovala, ona se još uvek ne prikazuje uz vašu poruku, ono što morate da uradite je da kliknete na dugme koje se u međuvremenu pojavilo, a to je "Dodaj punu sliku u poruku" ... ovde treba malo veštine, da sliku pre upload sredite za internet, ja bih savetovao rezoluciju ne veću od 790 x 790 pixela, jer ako je slika veća od toga, prikazaće se, ali će gledaoci moraju da skroluju ekran gore dole, i levo desno da bi je celu videli ..

U svakom slučaju dugme je ovde:
[ MajorFatal @ 03.06.2026. 22:19 ] @
Po kliktanju na dugme "Dodaj punu sliku u poruku" vaša slika koju želite da uploadujete će se pojaviti cela ispod vaše poruke, ali posao još uvek nije gotov, još uvek ste u meniju za upload. Da bi ste se vratili na poruku, i forum, morali bi da kliknete na dugme "Povratak na poruku" .. koje se opet nalazi pored dugmeta "Upload" koje ste svojevremeno kliknuli ..

Kao na slici:

[ MajorFatal @ 03.06.2026. 22:25 ] @
I eto, posle samo 7 jednostavnih koraka, vaša slika koju ste toliko želeli je uploadovana na forum, kojom možete da ilustrujete nešto, neki koncept, zamisao, ili samo tehničko rešenje. Uzdravlje!

[ dasivi @ 03.06.2026. 23:27 ] @
Jel možeš meni da objasniš kako da uključim bojenje koda? Na primer

Code:

#include <stdio.h>

int main() {
    printf("Hello, World!\n");
    return 0;
}

Hoću da mi ključne reči prikaže drugom bojom.
[ X Files @ 04.06.2026. 05:57 ] @
Za C jezik, dodaj ":c" posle "code", pa sve u uglaste zagrade, kada otvaras blok. Pri zatvaranju, po starom. Za C++ dodajes ":cpp".
[ dasivi @ 04.06.2026. 09:22 ] @
Code (c):

#include <stdio.h>

int main() {
    printf("Hvala X Files!\n");
    return 0;
}

[ Living Light @ 04.06.2026. 13:38 ] @
Ako je Dobar i Pravi ucitelj, koji je još voljan i znanje da preda ( X Files) ✓✓✓

Rezultati i ocigledan napredak kod ucenika vide za tren Oka ( @dasivi ).

[ Bora_Radar @ 04.06.2026. 15:55 ] @
Majore,
Mnogo Vam hvala na velikom trudu,poslato proučavam,ne znam da li ću uspeti,mnogo je komplikovano.
Da li imate Fiziku koja opisuje učinak grejača zatvorenog-zalivenog u ciglu. Molim Vas za par rečenica o zatvoreno-zalivenom grejaču.
[ scoolptor @ 04.06.2026. 20:40 ] @
Citat:
MajorFatal:
Za razliku od mnogih drugih foruma, na ES forumu ne možete postaviti sliku uz poruku, bar ne dok još pišete poruku.
Morate prvo ispisati, i poslati poruku, pa tek onda dodati sliku koja ilustruje nešto.

Obratite pažnju da u donjem desnom uglu ekrana, dok se još piše poruka, nama nikakvih dugmića, a biće ih kada se poruka, post, pošalje.

Da bi ste poslali poruku, post, morati kliknuti na dugme "pošalji poruku".

Dok pises poruku, na zeljeno mesto ubacis [ att_img ]. Kada snimis poruku, uploaduj sliku u prilog poruke, i to je to.
[ MajorFatal @ 04.06.2026. 21:53 ] @
Najlepše hvala! Ali ja ne umem tako .. :)
[ zeoN_Rider @ 05.06.2026. 00:35 ] @
A da probate https://postimages.org

Prosto i jednostavno i to bez dugmića!
[ bachi @ 05.06.2026. 07:51 ] @
Problem sa eksternim servisima za hostovanje slika jeste u tome što nikad ne znaš kada će ta slika biti obrisana.

Zato više volim kada forum ima sopstveno rešenje za hostovanje slika.

E sad, način na koji je to realizovano na ovom forumu je buahahahha, mada ni SK forum nije ništa bolji.
[ zeoN_Rider @ 05.06.2026. 08:12 ] @
Kod nekih da a kod ovog ne, i posle dve godine slike su vidiljive.....
[ bakara @ 05.06.2026. 09:36 ] @
davno sam napisao ovo isto uputstvo
https://www.elitemadzone.org/t...je-slika-na-forum-step-by-step
[ zeoN_Rider @ 05.06.2026. 11:13 ] @
Ma dobro.....začetnik teme je hteo da pokaže da je pametan, nema potrebe zameriti mu!
[ bachi @ 05.06.2026. 15:44 ] @
Uputstvo je od pre 216 meseci (18 godina!), slike iz uputstva su i dalje tu, što potvrđuje moj argument zašto je bolje kačiti slike interno, nego na eksterne hostinge. :)
[ Living Light @ 05.06.2026. 16:24 ] @
Vladimire,

Kad zelim zakaciti neki PDF o podacima Tranzistora,
IC, Dioda, LED, Opto-Kaplera, ili DATA o nekom uređaju,

Tada prvo "svucem", Down Load tog podatka,
pa kada je sigurno kod mene u PC-u,

onda odande, sa D particje Up Load- ujem na ES-Forum.

Moze da prođe i 20 godina, podatak, DATA ili sta drugo

- ostaje U VLASNIŠTVU [es] Foruma. ✅✅✅
~~~~~

.com
[ Shadowed @ 05.06.2026. 19:12 ] @
Citat:
zeoN_Rider: A da probate https://postimages.org

Prosto i jednostavno i to bez dugmića!

Osim toga sto je nepouzdano koristiti eksterne servise kao sto ti je vec receno, uopste nije jednostavnije. Jednostavan je upload na taj sajt ali kada pises poruku ceo proces nije:
1. Pises poruku
2. Odes na taj sajt
3. Upload-ujes sliku
4. Kopiras link
5. Dodas u poruku
6. Posaljes poruku

naspram:

1. Pises poruku
2. Dodas [att_img]
3. Posaljes poruku
4. Kliknes upload uz poruku
5. Upload-ujes.
Opciono:
6. Klines da se vratis na poruku.

Citat:
zeoN_Rider: Kod nekih da a kod ovog ne, i posle dve godine slike su vidiljive.....

Dve godine su u odnosu na vek foruma ne-argument.
[ zeoN_Rider @ 05.06.2026. 19:33 ] @
Citat:
Shadowed: Dve godine su u odnosu na vek foruma ne-argument.

I duže od dve godine, dato kao primer!
[ MajorFatal @ 05.06.2026. 21:19 ] @
Citat:
bakara:
davno sam napisao ovo isto uputstvo
https://www.elitemadzone.org/t...je-slika-na-forum-step-by-step

Brt, moje uputstvo je deset puta bolje .. :)
[ Living Light @ 06.06.2026. 06:41 ] @
Milija,

Eee jesi ga odradio Majstore - Svaka Ti (dala) ČAST!

a sad,

- Počni da pišeš USER MANUAL, TUTORIJAL ili UPUTSTVO za Kompletno korištenje [es]-Foruma o to, od A---do---Z.

Ali, obrati pažnju,

- Nemoj da Uputstvo bude tanje od Romana: Crveno i Crno - Stendal

Inaće, đabe si Krečio ....