[ Miroslav Jeftić @ 05.09.2026. 21:45 ] @
Za sada imamo samo nezvaničnu najavu tako da sve to još uvek visi u vazduhu. Da li mislite da će biti raspisani, ako budu raspisani da li izlazite, šta očekujete?
[ test1234 @ 06.09.2026. 15:18 ] @
Mislim da će izbori biti raspisani pre godišnjice pada nadstrešnice ukoliko se nešto izrazito negativno ne desi po SNS.

Izlazim.

Očekujem da će SNS uzeti nešto više od 45% glasova, studentska lista oko 35%, SPS negde oko 5%, ostali mislim da neće preći cenzus. Onako ugrubo.
[ ademare @ 07.09.2026. 11:04 ] @
SPS ostaje ispod cenzusa ! Na lokalu po selima gde su isli sami nisu presli cenzus ! Gde ce da ga prodju ? U BG i NS ?

Na mom birackom mestu na periferiji Beograda tu je u skoli 5-6 birackih mesta AV nikada nije dobio vise od 30 % ?

Posle izbora Republickih RIK sajt objavljuje podatke za svako biracko mesto !

Gde on posle nadomesti pa "pobedi " u svim opstinama ? Kada u urbanim delovima BG opstine ne moze da prebaci sa svom Bulumentom 30 % ?

U selima i Beogradskim, o ostalim da se ne prica Nema mnogo glasaca !

Naravno izlaze fantomi iz Trafo stanica i sa groblja !

Godinama oni pobedjuju ?

Da ima 45 % a SPS 5% on bi raspisao izbore pre 2 godine !
[ Miroslav Jeftić @ 07.09.2026. 12:48 ] @
Citat:
ademare: Da ima 45 % a SPS 5% on bi raspisao izbore pre 2 godine !

Da, i meni se tako čini. Takođe se slažem za SPS, ako ne pređu cenzus mogu slobodno da stave katanac na bravu, odavno je bilo vreme uostalom
[ test1234 @ 07.09.2026. 16:37 ] @
A da bacite neku konkretnu prognozu? Koliko će ko po vašem mišljenju osvojiti procenata.
[ Miroslav Jeftić @ 07.09.2026. 20:41 ] @
Stavio bih, ali blage veze nemam šta da očekujem
[ svojnasvome @ 08.09.2026. 10:35 ] @
Citat:
test1234:

A da bacite neku konkretnu prognozu? Koliko će ko po vašem mišljenju osvojiti procenata.

Da će se fotelja dočepati domaći izdajnici koji su peške obilazili Brisel pljujući Srbiju i guzeći se baronima naci unije ne mogu ti obećati.

Mada, studiranje je i u bivšoj SFRJ bilo besplatno pa ne znam zašto ne vrate besplatan indeks kao "zlo" komunizma?

U stvari besplatno studiranje se u bivšoj SFRJ plaćalo radnim akcijama i služenjem vojnog roka.

Naravno, domaći izdajnici kao i Šiptara i Tzigana su i u bivšoj SFRJ eskivirali pa čak i bežali u inostranstvo, možda i u Brisel, da ne bi branili državu koja im je obezbedila mnogo toga besplatno.
Kasnije će ti isti Tzigani "zaboraviti" na "prigovor savesti", zgrabiti puške, Američke 105-millimeter howitzers i demokratski dići nos kao vodje OVK, doktori iz "žutih" kuća, koljači Srba itd.

Zato, nadam se da tvoji neće osvojiti značajan procenat.
[ test1234 @ 08.09.2026. 23:08 ] @
Od kako je Broz umro u Srbiji svi političari lopine kriminalci i bogami ubice. Možda Jedino Koštunica malo odskače. Tako da je veoma lako promašiti. Znači opet ćemo glasati za manje zlo.
[ Miroslav Jeftić @ 14.09.2026. 21:33 ] @
Ipak su raspisani, atmosfera referendumska, oktobar je taličan
[ mjanjic @ 15.09.2026. 18:23 ] @
25 oct = 31 dec ;)
[ lobera @ 09.10.2026. 13:15 ] @
Za koga ćete glasati? Ja glasam za Studentsku listu.
[ ademare @ 09.10.2026. 14:04 ] @
Vec sam napisao da ne glasam ni za koga.
Jesam razmisljao o Sl ali sam odustao.

Mene nisu ubedili. Lepa je prica o "vracanju" to nazalost nije istina jer Demokratija od 1945. nije postojala a pitanje je koliko je demokratije bilo i u Kraljevini ! Ipak nesto vise nego pod okupacijom i pod Komunistickom diktaturom .

"Demokratija" koju nam je uveo DOS i tadasnji DS posebno u svojoj Metastazi sa Tadicem kao Diktatorom u pokusaju mi se nikako ne svidja !
Napisacu ono sto mi N1 NIKADA ne bi dozvoli !

Tadic je samo bio blaza verzija AV ! Sve je on ovo isto pokusao ! Igrao je istu igricu ali nije mogao da ode dalje od prvog Nivoa ! AV je na 4 nivou iste igrice !
Cenzura za vreme Tadica nejpojmljiva za Demokratiju ! Lazni Fikus premijeri dok je on sa mesta predsednika upravljao sa svime ! Pokusaj preuzimanja svih medija preko tajkuna iz Sapca sto nije uspeo Av jeste !
Odbijanje Merkleve, sada on kaze jesam je odbio i zato me je bukvalno smenila i dovela AV na vlast !

Jeste odbio si je tada jer nisi znao da ce da te smeni ! I da ce da postavi SNS koga si i sam sa Mikijem Rakicem, CIA i fondom "Konrad Adenauer" stvarao !

Znaci to vracanje mi nije potrebno ! Na DOS DS sistem !
Ugledne nezavisne Institucije kao sto je "Izveštaj Freedom House" Vrhunac Slobode i Demokratije ne vezuju za Tadica i vreme njegove vlasti vec za 2014. godinu kada je vlast AV ??
Naravno Av danas dobija poena kao sto ej dobijao Milosevic 2000-te !

Mene nivo Demokratije Tadiceve Srbije ne zanima !!
Osim ideala Demokrataje treba od necega i da se zivi, a to ne cujemo !
Sta ce biti sa porezima i akcizama, i ostalim Haracima !
Sta ce biti sa cenama i vodjenjem normalne ekonomske politike ?

Meni prica o idealima nije dovoljna !
Jer pisac rece za ideale Ginu Budale !
[ vjova @ 09.10.2026. 15:09 ] @
Citat:

Tadic je samo bio blaza verzija AV ! Sve je on ovo isto pokusao ! Igrao je istu igricu ali nije mogao da ode dalje od prvog Nivoa ! AV je na 4 nivou iste igrice !
Cenzura za vreme Tadica nejpojmljiva za Demokratiju ! Lazni Fikus premijeri dok je on sa mesta predsednika upravljao sa svime ! Pokusaj preuzimanja svih medija preko tajkuna iz Sapca sto nije uspeo Av jeste !
Odbijanje Merkleve, sada on kaze jesam je odbio i zato me je bukvalno smenila i dovela AV na vlast !

Jeste odbio si je tada jer nisi znao da ce da te smeni ! I da ce da postavi SNS koga si i sam sa Mikijem Rakicem, CIA i fondom "Konrad Adenauer" stvarao !

Znaci to vracanje mi nije potrebno ! Na DOS DS sistem !

Ne znam kako si povezao DOS i Tadića sa SL. Nikakve veze.

Ali poenta je da ne postoji savršensto i ne očekuj da će se pojaviti neko ko ti savršeno odgovara.
Možeš da biraš od ponuđenog, šta ti je bliže onome što ti zamišljaš.

Ono što ljudi ne shvataju je da moraš da menjaš kad ne ide i da probaš drugačije da bi napredovao.
Nekad nešto bude bolje nekad lošije, to se dešava u svakom ljudskom izboru. Samo se uvek se gleda da ima više dobrog.

DS i Tadić su i trebali da budu smenjeni jer nisu dobro radili. Kao i Milošević pre toga.
Isto tako treba i SNS da bude smenjen jer ne radi dobro.

I ovi koji dođu preko SL treba da budu smenjeni već na sledećim izborima. Ali im treba dati tu šansu da nešto promene na bolje.

[ Miroslav Jeftić @ 09.10.2026. 15:26 ] @
Citat:
vjova: Ne znam kako si povezao DOS i Tadića sa SL. Nikakve veze.

Ali poenta je da ne postoji savršensto i ne očekuj da će se pojaviti neko ko ti savršeno odgovara.
Možeš da biraš od ponuđenog, šta ti je bliže onome što ti zamišljaš.

Ono što ljudi ne shvataju je da moraš da menjaš kad ne ide i da probaš drugačije da bi napredovao.
Nekad nešto bude bolje nekad lošije, to se dešava u svakom ljudskom izboru. Samo se uvek se gleda da ima više dobrog.

Tačno tako, smenjivost vlasti je nešto što se mora vratiti nazad u politiku. Minimum minimuma

[ ademare @ 09.10.2026. 15:36 ] @
Lepo je sto ima ljudi koji se zadovoljavaju sa minimumom demokratije.

Meni je to nedovoljno.

Po pitanju demokratije , samo bi me zanimalo SVE !

Nesto malo nije mnogo razlicito od nista.

U svakom slucaju sigurno da SL nece zavisiti od mog glasa ? Ako im taj jedan zafali preuzecu odgovornost
[ Miroslav Jeftić @ 09.10.2026. 15:42 ] @
Ne postoji zemlja na ovoj planeti koja ima "sve", a od nečeg se mora krenuti.
[ lobera @ 09.10.2026. 20:33 ] @
Nije glas za SL samo jedan glas. Ljudi utiču jedni na druge po principu lančane reakcije. Porodica, prijatelji, komšije, nepoznati ljudi koji čitaju forum... Mnogo je to više od samo jednog glasa.

ES okuplja uglavnom sredovečne ljude, odrasle u komunizmu. Hteli ne hteli, usvojili smo kulturu koja je bila dominanta u to vreme. Bilo je tu i dobrih i loših stvari. Traženje idola, briga o interesima stranih država i pasivno čenkanje da se nešto samo od sebe promeni su loše stvari proistekle iz te kulture. Jednako je teško antikomunisti da shvati na koji način je oblikovan od strane sredine, kao što je na primer teško ateisti da shvati da je jednim delom proizvod hrišćanske kulture, tako da nema potrebe za raspravom.

Studenti su uspeli da prevaziđu međusobne razlike i naprave nešto veličanstveno, nešto što nema pandana u svetu. Među studentima ima levih, desnih, hrišćana, muslimana... i uspeli su svoje razlike da ostave po strani jer im je jasno da put kojim idemo pod vođstvom mafije vodi ka uništenju Srbije. Ja ozbiljno mislim da će Srbija prestati da postoji još za našeg života ako se nešto ne promeni. Ko razume šta će se desiti i ne glasa je ništa drugo nego neprijatelj Srbije. Nije potrebna neka velika pamet da bi se shvatilo kuda nas vodi mafija.
[ svojnasvome @ 09.10.2026. 22:44 ] @
Neću napisati ništa novo ako podsetim šta je porodila demokratija i parlamentarni izbori:

- Hitlera i drugi svetski rat, 60 miliona mrtviuh,
- Upotrebu atomskih bombi,
- Korejski rat u kome su Amerikanci bacili ne znam koliko miliona tona bombi na Severno Koreance,
- Vijetnamski rat, 3 miliona nedužnih žrtava,
- Tzv. arapska proleća u kojima je demokratija masakrirala decu, civile, nedužne, milioni ubijenih,
- Pljačke: sirovina, rudnih bogatstava, prirodnih resursa, istorijskih spomenika, životinjskih i biljnih kultura (do istrebljenja),
- Sekundarno ubijanje putem radioaktivnih projektila, izazivanjem ekoloških katastrofa bombardovanjem izvora fosilnih goriva i rafinerija, upotreba pesticida i herbicida za ubijanje ljudi...

O onome šta ovih godina rade demokratije Trumpa, Netanyahu, naci unije ne treba nikoga podsećati na desetine hiljada ubijene dece i civila verovatno i više, teritorije sravnjene sa zemljom, masovno mučenje i izgladnjivanje stanovništva...

I dok se priglupom narodu magareće uši pune "demokratijom i ljudskim pravima" u stvarnosti imamo do nedavno nevidjene zločine te iste demokratije i ljudskih prava.

Svi ti zločini samo iz jednog razloga - bogaćenje šake zločinaca, ubica, gangstera i vucibatina.

Svaka demokratija se svodi na autokratiju Trumpa, Netanyahu, Hitlera, nacista, ...

Piš, pljuc!
[ Brazorf Ajeje @ 09.10.2026. 23:12 ] @
Rekao bih da ti više ne veruješ ni u deda mraza.
[ lobera @ 09.10.2026. 23:42 ] @
Tema je konkretna. Za raspravu o različitim društvenim uređenjima je najbolje da otvorite novu temu. Sviđalo se nekome to ili ne, parlamentarni izbori su u oktobru. Ko ne želi ne mora da glasa. Kao što je već neko rekao, neglasanje je takođe vid glasanja, dodao bih samo da je to glas protiv demokratije, u korist aktuelne mafijaške vlasti. Najavio je Vučić da posle ovih izbora sledi kraj, "nema fakulteti, škole, sudstva, tužilaštva".
[ Miroslav Jeftić @ 10.10.2026. 02:34 ] @
Tako je, tema su parlementarni izbori u Srbiji oktobru, a ne Tramp, Izrael, Hitler i zašto Mađarska nema more.
[ svojnasvome @ 10.10.2026. 09:34 ] @
Ne treba naci papagaj da me podseća šta je tema.
Politika na forumu nije dozvoljena zato o parlamentarnim izborima pišem ili u opštem smislu ili u istorijskom kontekstu što nije protivno samoj temi.

Ne bavim se promocijom svojih političkih simpatija kao što to rade naci papagaji a može se uočiti baš na ovoj temi.

Demokratija i parlamentarizam su se pokazali savršenim paravanom za vršenje masovnih zločina. Da se podsetimo Klintona i Veslija Klarka koji su vršili masovne zločine po Srbiji. Da li su ikad odgovarali za to? Ne, njih i njihove zločine štiti demokratija i parlamentarizam. Zato nikad neće biti sudjeni a sudenja su montirana nedužnim žrtvama njihovih zločina.
Takodje su i Jevrejski zločini u Palestini, Libanu, Iranu, ... zaštićeni demokratijom.

Još da opišem vest koja se pre dva dana slikala na dnevniku Naci Nove TV.
Naci papagaji se žale jer su se navodno u kampanju protiv njihovih kandidata uključile i kladionice!!!
Na koji način? Tako što montiraju kvote koje favorizuju njihove protivnike.

Jbt. u kakvoj zabludi ja živim kad mislim da kladionice montiraju kvote da bi presvukle naivčine.
Srećom, tu su naci papagaji da nam otkriju još jednu teoriju zavere.

Eto, to je u vezi parlamentarnih izbora u Srbiji, nadam se da nije obojeno.

PS: Ako se već kladite na rezultat izbora moja preporuka je da hvatate "prelaz" u narodu poznat kao "preletanje".
[ Miroslav Jeftić @ 10.10.2026. 09:58 ] @
O, došao ćaci da nam objasni da politika nije dozvoljena na forumu. Ma nije valjda
[ Turmen @ 10.10.2026. 23:34 ] @
U kakvoj li je Šizoje frci, kad moraju njegovi glasnogovornici da posećuju i forume koje dnevno poseti dvocifren broj ljudi
[ Brazorf Ajeje @ 10.10.2026. 23:50 ] @
Koji član foruma je njegov glasnogovornik?
[ Brazorf Ajeje @ 11.10.2026. 00:20 ] @
Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

Pošto je očigledno da nisam umro, ostaje jedino ovo drugo, da sam glup. E sad ouvaj, ne bih voleo da drugima bude teško zato što sam glup i očigledno ne shvatam neke stvari, pa bih te najljubaznije zamolio da nam kažeš, ko je to njegov glasnogovornik?

Mislim, optužba je prilično teška.

Primer. Da li si ti NATO glasnogovornik?