[ drbogi @ 24.06.2004. 21:20 ] @
Pula -- Transnacionalni sastanak hakera (Hackmeeting) biće održan od 25. do 27. juna u Puli.

Među učesnicima biće koderi, istraživači mreža, radikalni aktivisti, sajberfeministkinje, kriptoanarhisti i svi koji sebe smatraju "hakerima međunarodnog dometa". Transnacionalni sastanak hakera organizovan je kroz komunikaciju na internetu, putem više sajtova https://www.autistici.org/mailman/listinfo/thk i http://trans.hackmeeting.org.

Sastanak nema sponzora, niti plaćenih predavača, a cilj takvog okupljanja je širenje hakerskih pokreta, koji trenutno postoje u Italiji i Španiji.

Jedan od ciljeva transnacionalnog sastanka hakera trebalo bi i da obezbedi kontakte pripadnika hakerskih pokreta u Evropi, a jedan od ciljeva je i upoznavanje hakera iz istočnih zemalja, čija je grupacija često ignorisana, naveli su inicijatori skupa u Puli.

U isto vreme, malo istočnije...

Beograd -- Rumunija od prvog jula uvodi vize za državljane Srbije i Crne Gore.
Uvođenje viza za građane Srbije i Crne Gore najavila je i Bugarska, takođe kandidat za člana Evropske unije.

[ Ivan Dimkovic @ 24.06.2004. 21:36 ] @
Citat:

Među učesnicima biće koderi, istraživači mreža, radikalni aktivisti, sajberfeministkinje, kriptoanarhisti i svi koji sebe smatraju "hakerima međunarodnog dometa"

Ovaj.. hm... ali... kakve veze imaju sajberfeministkinje sa hakerima... sta hakuju one? ;-)

I radikalni aktivisti... cega? Za zastitu zivotinja? zivotne sredine? anti-globalisti?
[ Milos niks @ 24.06.2004. 22:51 ] @
Sajeberfeministkinja ---- primer ---- ona zena sto kuca dokumenta u sup-u na pisacoj masini staroj 30G :))
[ Reljam @ 25.06.2004. 00:32 ] @
Sajber sta?
[ matija-s @ 25.06.2004. 00:50 ] @
Hebo sajberfeministkinje, dosta mi ih je u real life.

Najjachi mi je jedan grafit u centru ZG koji je napisala neka feministkinja, a glasi ovako:

"Ne zelim provesti cijeli zivot peruchi tvoje gache!!!!"

Nasao se i netko pametan, pa je ispod nadopisao: "Onda ih skini i zaradi"

Vrisht
[ BobMarley @ 25.06.2004. 12:40 ] @
ma kakve su to gluposti di je taj meeting kako ja zivim ovdje a ne znam za to .....
to je neka patka a uostalom ne znam ko bi to ovdje mogao organizirati sve IT kulturno prosvjetiteljske spike u ovome gradu vodi jedan multimedijalni centar Luka sto je u biti skup nekih KVAZI-intelektualaca-umjetnika koji znaju KUR*C o IT i u nekoj staroj kasarni koja je sada okupljaliste ounkerije i metalaca postoji neka šupa sa nekom udrugom ...

[ BobMarley @ 25.06.2004. 13:05 ] @
dada....odrzava se u monteparadisu ... to je ta rupcaga
[ drbogi @ 25.06.2004. 13:26 ] @
Citat:
BobMarley: dada....odrzava se u monteparadisu ... to je ta rupcaga

A gde bi ti alternativce, u Arenu?
[ cbbj @ 25.06.2004. 17:20 ] @
Pa, dobro, neka odrze taj skup, pa cemo videti sta su rezultati istog.
[ strange deja vu @ 26.06.2004. 19:40 ] @
odrzat ce oni moj k****. ma o ce mu vi. prije ce metallica doci svirat u rvacki nego oni organizirat taj meeting . bwhahahaha
[ yoggie @ 27.06.2004. 01:28 ] @
monte paradiso, pa ne bih rekao da ce biti skup neki eminentih clanova, znajuci ekipu iz paradisa, stari trosni pankeri, poput caleta, masketa i ostalih
[ byTer @ 27.06.2004. 11:22 ] @
Ma nema se vize za Hrvatsku.
[ Floyd @ 29.06.2004. 17:11 ] @
Aj Bobe idi tamo i slikaj ih.
[ BobMarley @ 29.06.2004. 21:57 ] @
ma cale je legenda .. kakav trosni panker :)
cale i kombajn pice po cjelom gradu sa namjestajem ...

a ja zabrijao neki dan jer sam mislio da je to sada u 6. mjesecu i vec ih htjeo popljuvati jer sam ne nekom siteu vidio kao imate cjeli parking za satore i kampiranje a nije bilo nikoga ... ali ajde vidjet cemo za mjesec dana ....

di bi alternativce ? pa u Arenu :))
[ paradizovac @ 22.08.2004. 20:29 ] @
I? Kako komentirate nakon sto se odrzao? Zasto se i vi niste ukljucili? Bilo ekipe sa svih strana Europe, a iz ovih krajeva nitko... Valjda postoje neki drugi skupovi takve vrste ovdje...