|
[ Milos niks @ 11.07.2004. 23:50 ] @
| Kakva su vam iskustva ove godine sa letovanjima, gde ići?
Razmišljam nešto o Bugarskoj, ljudi koji su bili kažu da je o.k i da su troškovi tamo extra mali...
[Ovu poruku je menjao random dana 13.07.2004. u 04:38 GMT] |
[ bluesman @ 12.07.2004. 00:08 ] @
Ok je ako ti ne smeta more koje mirise na baru :-)
Znaci, sve je ok, manje vise ciganski vasar kao i Budva i sl... ali (ja bar) nisam imao osecaj da sam na moru, nema "onog" mirisa, a i voda je kao da se kupas u Dunavu.
Ako imas mali budzet - to ti je najbolji izbor jer za 10 evra (20 leva) moze da se najede cetvoroclana porodica, a u Grckoj je to samo za pice (jedna tura :-)) Znam klince iz kraja koji su letovali u Bugarskoj za 150 Eur (ne racunajuci cenu smestaja)
Ipak Grcka je Grcka, mada je po meni najlepse more u Hrvatskoj, ali mislim da BG tamo jos dugo nece biti dobrodosao. Mene smara ono - plivas 500 metara a voda ti do kolena. Ja volim neku stenu, pa malo skaces, pa malo plivas, pa u kafanu na pivo :-) Suncanje - samo kada moras (a kada imas decu - moras), mada u Grckoj moze lepo da se roni - ima sta da se vidi pod vodom :-)
[ reiser @ 12.07.2004. 00:54 ] @
Citat: ali mislim da BG tamo jos dugo nece biti dobrodosao
Moj komsa je isao u Gospic, kaze da na granici i tamo nije imao nikakvih problema...
[ bluesman @ 12.07.2004. 01:04 ] @
Da ne shvatite pogresno, ali tablice VR i BG izazivaju drugacije emocije medju hrvatima. :-)
Kao sto je bilo reci ranije, dovoljan je samo jedan kome se ne svidja to, ali necemo o tome.
[ Tisma @ 12.07.2004. 13:26 ] @
Prošle nedelje sam stigao iz Sunčanog Brega iz Bugarske.Bilo je super, nije u opšte šabanerija kao Crnoj Gori.Tamo dolazi dosta Nemaca i Šveđana da letuje.Veoma je i jeftino.Ja sam za 10 dana potrošio 115€ i ako sam mogao i manje!!!
[ DzoA @ 12.07.2004. 13:38 ] @
Zanimljivo je to da sam ovu temu postavio pre tebe i bila je obrisana...
Koliko sam ja do sad cuo tamo je mnogo bolje nego u Crnoj gori a uz to za male pare si tamo gospodin cevek! Interesuje me kakva je muzika provod sta se slusa...
[ bluesman @ 12.07.2004. 14:16 ] @
Koliko se ja secam prosle godine su trestali narodnjaci, nasi i bugarski, a Ceca je bila glavni hit. Zato kazem da je vasar kao i u Crnoj Gori. Mada, kada bih birao Crna Gora - Bugarska, i pored barustine od mora - izabrao bih Bugarsku, ne zbog para vec zbog ljudi. Crnogorci bi najvise voleli da im posaljes pare odavde i da se nikada i ne pojavis tamo. Stvarno mi je zao da sada jednostavno izbegavam da odem tamo jer sam u Baru bio u vojsci i znam celo crnogorsko primorje (+ neke planine :-)) kao svoj dzep, ali su definitivno preterali. Da ne spominjem sto se u Becicima izliva kanalizacija iz Budve direktno u more pa uvece gledas šugave ljude kako šetaju "džadom", a u City Records (Budvu) idu samo .... (da ne napišem)
Ako izuzmemo bugarske zandare koji cim vide SCG tablice zaustavljaju i kao "Daj 10 evra za kafu da ti ne pisem kaznu u pasos", kada pitas sta si uradio kaze (bar su meni dvojica tako rekli) "Sijalica koja ti osvetljava tablicu ne sija dovoljno jako". Prvom sam dao jer sam bio neiskusan, ali vec kada me je zaustavio drugi rekao sam "pisi u pasos" - tada obicno kaze "Dobro 'ajde idi". Samo na obilaznici oko Sofije (oko 30 km) su me zaustavili 4 puta. Da stvar bude insteresantnija - uopste ne zaustavljaju nemce i ostale - samo srbe, znaju da smo korumpirani kao i oni jer verovatno svaba nebi mogao da shvati "daj 10 eur za kafu".
Ali opet, posto sam imao kvar na kolima kada sam se vracao, zvao sam slep koji me je vukao do plovdiva (50 km) a posto je u to vreme bila utakmica CSKA - Galatasaray nismo mogli da nadjemo majstora. To se desilo oko 20h kada su sve radnje vec zatvorene, a ostali su samnom do 23:30h (mogli su da me ostave na ulazu u Plovdiv uz "snadji se sam") i zvali neke svoje ortake da otvore radnju sa delovima koji su zvali neke druge da otvore servis da bi mi sredili to. I to sve za 50 eur (ne racunajuci sto sam ih castio). Na kraju su me izveli iz Plovdiva sve do auto puta... Ne znam bas koliko bi srba pomoglo tako bugarinu na putu u Srbiji.
Kao kukao sam i na puteve (pojedine) kao "katastrofa" a onda sam se ove godine spustio do Grčke i jednostavno nisam mogao da se načudim kakav je put od Leskovca do Vranja. Da se ja pitam - pao bi ministar ako ne i cela vlada zbog takvog puta, ladno je godi i od starog novosadskog puta, a kroz grdeličku klisuru ne postoji ni linija na kolovozu pa ko tamo prolazi noću može lako da sleti sa puta jer su uslovi za vožnju jako loši - kolovoz je stalno mokar, nema crte a non stop je neka izmaglica, pa kada prolaziš noću pa još bez mesečine - samo ludak može tu da vozi brže od 80.
Ipak, ako ne putujes autom, nećeš imati ništa od ovih problema.
E sad, ja sam bio u Primorskom koji je dole kod Turske granice, i izabrali smo najbolji hotel koji smo nasli, koji spolja izgleda odlično (bazen sa barom, baštica, zatvoren parking, ...) ali je u sobama socijala sa plavim pločicama po svim zidovima i tetkicama koje istom krpom čiste klonju i lavabo (dao sam joj 10 leva prvi dan da više ne dolazi). Generalno, ako se neko ne slaže da je bolje onda mora da prizna da je bar isto kao u Crnoj Gori.
[ Misterio @ 12.07.2004. 18:59 ] @
Koji to primorski grad ne izbacuje kanalizaciju u more ?
Inace more i plaza u Becicima su poslednjih nekoliko godina veoma cisti pa nije u redu da se daju takve ocene ukoliko bas ove godine nisi bio dole pa mozes da potvrdis iz prve ruke. Da su Crnogorci neljubazni to stoji, ali moras da imas u vidu da masa ljudi koja tokom letnje sezone radi u Crnoj Gori nisu mestani vec su ili iz unutrasnjosti CG ili iz Srbije,(veliki broj kafica i diskoteka u Budvi drze Beogradjani i Podgoricani). Lokalci su kao i svi primorci daleko ljubazniji od njih.
Moje misljenje je da je Crna Gora ipak bolje resenje i od Bugarske i od Hrvatske. Turska je nesto bolja, ali put je dug (ako se ne ide avionom, a to su dodatni troskovi). Egipat je povoljan ove godine, ali to je destinacija za one koji bas zele da se odmore jer je tamosnji nocni zivot prilicno siromasan. Mada ko ima para moze za 1050 evra da ode na Majorku i da se nezaboravno provede :).
[ zi:: @ 12.07.2004. 20:26 ] @
Eto, ja sam bio u Crnoj Gori ove godine, pa mogu da podelim sveže utiske.
Moram priznati da sam se vrlo prijatno iznenadio! Poslednji put sam bio u Crnoj Gori pre 7 godina, i razlika je drastična. Naglašavam da sam bio u Boki Kotorskoj, koja je ipak drugačija nego ostatak primorja. Konkretno smo bili u Dobroti, blizu Kotora, no prošli smo kolima čitavu Boku, pa su kola preporučljiva. Plaža Plavi horizont kod Tivta je vrlo lepa, ima lepih plaža (i mladih lepota) u Herceg Novom, a ko voli hiljadugodišnje masline pored plaže, goto Žanjic ... Perast, drevni grad se lepo razvija, ali ipak zadržava ono drevno u sebi.
Usluga: više nego pristojna, poslednja prilika da jedete školjke prstace dok ih ne zabrane kao u Italiji ili Hrvatskoj. Više nego dobri restorani uz čitavu obalu. Jedan od takvih je i http://www.catovicamlini.com/
Cene: Iznenađujuće skupo, čak i u običnim kafićima. Kome je cena osnovni faktor, ne preporučujem.
Putevi: uz more dobro, u unutrašnjosti čisti disaster. Pripremite se na višesatno putovanje samo u Crnoj Gori, a do tamo treba i stići.
Ko voli amateur slike (ne mislim tu na ... onakve ... slike), može videti kako je bilo u Crnoj Gori na ovoj adresi: http://www.manufacture.co.yu/pic/summer2004/
[ Ivan Dimkovic @ 12.07.2004. 20:54 ] @
Citat:
Mada ko ima para moze za 1050 evra da ode na Majorku i da se nezaboravno provede :).
Sorry, ali Majorka svakako ne vredi te pare :) Jedino ako je nesto tipa 2 nedelje all-inclusive, mada opet zezanje nije bas bas ehtra (za te pare ima i zanimljivijih lokacija :)
Odavde (DE) je to mlogo jeftino...
Stuttgart 16.07.2004 14 Tage € 394,-
Mada treba se dokotrljati do Stuttgarta - racunajte JAT globu od ~300 eur ako imate omladinski popust :) Dakle oko 700 eur za 2 nedelje Majorke...
+ 20-30 eur za vizu :(
[ Tisma @ 12.07.2004. 21:03 ] @
Citat: bluesman: Ok je ako ti ne smeta more koje mirise na baru :-)
Znaci, sve je ok, manje vise ciganski vasar kao i Budva i sl... ali (ja bar) nisam imao osecaj da sam na moru, nema "onog" mirisa, a i voda je kao da se kupas u Dunavu.
Možda grešim, ali zar je toliko bitno samo more.Imaš toliko lepih bazena.A u principu se na more sa društvom ide zbog provoda a ne zbog kupanja u moru.A Bugarska je po meni najbolja za provod - prvenstveno zbog cene.(a i cene te ako si iz Srbije)
[ bluesman @ 12.07.2004. 23:28 ] @
Pa znas kako, neko ide na more da se kupa, neko da izlazi po kaficima, neko da se kupa u bazenu (licno znam coveka koji ode u Tursku 3 nedelje i ne pomera se od bazena, ne pokvasi ni noge u moru), neko da startuje bogate bakute, neko da trkeljise po dzepovima... ima raznih, mada osim ovog prvog sve mozes da radis i kod kuce i ne dajes pare za put, smestaj... Samo mi nemoj reci da je bolje zezanje u Bugarskoj nego u Beogradu, osim toga ako bas hoces takav provod ne ide se u Suncev breg, Zlatne pjaske, ... vec na neka malo jaca mesta. Bugarska je za one koji nemaju pare da idu na more, cudno ali istinito i nije sramota :-)
Citat: Koji to primorski grad ne izbacuje kanalizaciju u more ?
Nisi bas dobro obavesten, recimo u Grckoj je to strogo zabranjeno, a cak i da u Crnoj Gori "mora" da se izbacuje u more, ne mora da se izbacuje direktno na plazu.
Da li sam ja pogresno shvatio ili ti zelis da kazes da su crnogorci divni a sve pokvare ljudi koji dolaze tamo na odmor? Ne znam gde si to letovao u Crnoj Gori pa ti je povoljno, ali pogledaj malo po agencijama, cene aparatmana su u rangu Grcke i skuplji (apartman u H. Novom 10 dana - 650 eur, za te pare mozes u Grckoj da ostanes 20 dana u jako dobrom aparatmanu !?!?) a recimo danas sam citao u Novostima i cene na pijacama, recimo zelena salata je u Grckoj 1 eur, a u Crnoj Goru 1,5 eur. Ostale cene su bar 10% jace nego u Haniotiju, a FYI to je jedno od najskupljih letovalista u Grckoj.
[ BluesRocker @ 13.07.2004. 02:33 ] @
Mislim da ne biste trebali da vrsite toliku generalizaciju morskih obala, koja pocinje da prelazi u diskriminaciju (predrasude... ). U redu je da kazete tamo je skupo, ovde jeftino, ili meni licno je bilo tako i tako. Meni je bas bilo lepo u Crnoj Gori, a to je u to vreme sankcija bila ipak najpristupacnija destinacija (tada su u Grcku isli snobovi). Herceg Novi je super, ali treba ga dobro upoznati da bi uzivao u njemu. Vecina sveta dodje jednom i pravo iz autobusa u hotel ili odmaraliste i samo se krece na relaciji hotel - plaza - hotel - plaza - hotel i onda kuka kako je sve uzbrdo-nizbrdo, a uvece ide po prodavcima i kupuje deci dzidzabidze. Posle nekoliko dana pronadju prodavnicu koja je pored hotela i kupe jogurt za ljute rane jer se nisu dovoljno brzo okretali na lezaljci. Neki idu i do lekara da ustanove da imaju alergiju na sunce. Valjda jadnici nemaju dovoljno sunca kod kuce pa daju tolke pare da ga vide na moru. Ili je onaj malogradjanski sindrom da im ne kaze komsija kako to da su bili na moru a dosli beli, nisu nabacili boju. Da ne spominjem one koji se plase da udju u vodu, pa se samo suncaju. Kad su bili mali nosili su pojaseve, a sad ih je sramota pa poziraju na plazi. U Boki Kotorskoj ima tolko mirnijih manjih mesta, gde su cene povoljne, a covek moze stvarno da se odmori, more je na 20 metara, milina. Tu covek treba da obrati paznju na neke stvari kojih nema kod kuce, neke morske specijalitete, domaca vina, lozu. Slanina svakako ceka kad se vratis. Meni je glavna stvar plivanje, mada volim da uvece setam, i po 10-15 km.
[ whitie2004 @ 13.07.2004. 07:26 ] @
Utisci sa CG Jadrana, predsezona.
Od granice do Podgorice 4 puta uhvacen u "teskim" saobracajnim prekrsajima. Prica je: Dobar dan. Jeste li umorni. Sunce, da ... Dali cete imati problema u firmi zbog oduzimanja dozvole .... Razlozi: preticanje u brdovitom predelu ???, preticanje parkiranog buldozera i sl. Bela crta na putu je tezak luksuz, a znaci im sluze za predizborne aktivnosti - tamo negde pre 3 godine je neko nekog XXXX sledja, i to jos ne skidaju sa znakova. Kad vide da neces da platis, vrlo su korektni- ne traze licnu kartu i ne drame. U sezoni cete imati manje verovatnoce da vas zaustave.
Higijena, trenutno OK ali ce i to u sezoni da se promeni.
Lova, skuplje od prosle godine. To vise nije inflacia, vec nesto mnogo vece ..
[ Dragan Varagic @ 13.07.2004. 07:52 ] @
Oni koji još nisu shvatili da od ove godine more nikada nije bilo povoljnije, nisu se prošetali do nekog sajta ili fizičke kancelarije jedne od mnoštva turističkih agencija... Aranžmana ima na čekove (do šest rata, jer je oročeno njihovo korišćenje do decembra), na kredit, ili na kartice (ide na veći broj rata, u zavisnosti od banaka).
Što se tiče Crne Gore, bio sam poslovno poslednji put prošlog meseca (Podgorica), cena aviona je oko 100 EUR (teško da ćete naći još karata), prosečna cena jednog jela je u restoranima oko 5 EUR, a piće oko 2 EUR (ima i za manje para). Na moru je obično skuplje nego u Podgorici...
Radi poređenja, u pred-sezoni u Grčkoj cene su bile otprilike iste kao ove što sam spomenuo. U sezoni, u Turskoj su takođe veoma slične (pogledati sajtove restorana za željenu državu).
Što se tiče aranžmana, npr. u septembru ladno za 200 EUR po osobi može se naći 12 dana u Turskoj, hotel sa tri zvezdice (nije preporuka uzimati ispod ove kategorije). Prevoz je za celu sezonu avionom oko 10.000 din (Grčka, Turska, Tunis, Egipat je skuplji za možda 1.000-2.000 din), što meni praktično govori da samo neobavešteni (i oni koji ne mogu da se oslobode "slobode" vozila) ne odlaze na more avionom.
Drugim rečima, ne škodi malo raspitivanja :)
[ ventura @ 13.07.2004. 08:15 ] @
Evo ovako... Iz Budve sam se vratio sinoc...
Morao sam da idem autom jer nije bilo slobodnog mesta u avionu, put je ok, koliko sam primetio obustavili su radove na putevima i sad se prolazi bez ikakvog cekanja u kanjonu morace (pre mesec - dva su zaustavljali saobracaj na po par sati)... Putovao sam 10 sati okruglo, padala je neka kisa svo vreme pa kamioni, rupe, voda, nije ni moglo brze da se vozi...
U samoj Budvi ciganija standardno, uvece je bilo kao puno po kaficima, muzika prestaje u 1, mada neki idioti imaju tendencije da se napiju pa da na 50 metara od mene pevaju iz sveg glasa do 5 ujutro....
Smestaj ne znam kakav je jer ga ne koristim, ali koliko znam ovi hoteli koji su privatizovani, jedino 'renoviranje' je to sto su okrecili sobe i eventualno prefarbali stolariju u neku drecavu ljubicastu boju (hotel splendid u becicima npr)...
Cuo sam za hotel Blue Star, i koliko sam video po nekim brosurama to je jedino pristojno mesto, ali je problem u tome sto ga naplacuju kao da je od suvog zlata napravljen... a u sustini takav smestaj je neki prosek bilo gde drugo...
Hrana... To je vec druga prica... Nema dobrog restorana gde moze da se pojede nesto... A cene, kao da rucam u tokiju...
Ljudi, e preko dana po tom pitanju sam se bas iznenadio... u u subotu sam dosao na mogren 2 negde oko 10h ujutru, i ostao do 13h... nije bilo zive duse na mogrenu 2, a dok je mogren 1 bio tu i tamo popunjen.. mada se to verovatno cinilo zbog gusce nabijenih suncobrana... slovenska plaza u budvi ima mozda 20-30% kupaca kako zna da bude na njoj... jedino je przno bilo full, ali to i nije neki problem za tu plazu jer je tu i hotel, i dosta manjih mesta u okolini, a plaza minijaturna...
I to je to u globalu... Da nije onih sisatih riba, i svakojakih lepih devojcica, utisak bi bio los, a ovako je utisak nekako mlak...
[ hecky @ 13.07.2004. 10:10 ] @
Bio sam prosle godine u Nesebaru:
Good:
- vrlo pristupacne cene
- ljudi su ljubazni
- sirok izbor provoda (od prosecnog kafica do velikih klubova sa sve crnim S600 parkiranim ispred)
- plaza gde je preko 70% zenske populacije u toplesu (ima i onih koji ne bi trebali biti u toplesu ;))
- za one koji ne barataju stranim jezicima, ima dosta zenske populacije iz Nis i okoline
Bad:
- more lici na dunav (doduse ne smrdi, ali nema palmi)
- bugari su prevaranti kakvih svet nije video
- obratite paznju kad menjate eure za leve, jer se kursevi po menjacnicama mnogo razlikuju; od normalnih 1.93 leva za euro do lopovskih 1.093 leva za euro; jednom kad potpisete priznanicu gotovo je, tako da otvorite sirom oci i citajte fineprint
- meni je sluzbenica na BG granici trazila 5 eura (na kucici u kojoj se sedela pise 5 cm visokim slovima: NO PAYMENT HERE); na moje interesovanje za razlog, ona odgovara da njoj treba 5 euro i toplo preporucuje da usitnim 50 eura za policajce usput
Summary:
Idem u Nesebar u cetvrtak :)
[ bluesman @ 13.07.2004. 11:33 ] @
Kada vec pricamo o letovima, osim ako se nesto DRASTICNO nije promenilo u medjuvremenu, let beograd-tivat-beograd je samo za one koje zelis da kaznis. Na Tivatskom aerodromu su nas drzali u nekoj zastakljenoj prostoriji pred izlazak na pistu cela 2 sata i ne daju ni na pistu ni nazad u zgradu (u hlad). Unutra je bilo 50 stepeni a da ne spominjem kako je bilo sa decom. Ceo let (od dolaska na aerodrom do sletanja u Surcin) je trajao ukupno 5 sati, a generalno covek sa malo jacim "izbacajem" moze da pljune od Beograda do Tivta.
I Grcka ima svojih "bisera", i ponekada mi nije jasno kako su oni uopste u EU (razlog je ocigledno samo politicki) jer kada se jedno dete povredilo morali su da izvlace pijanog doktora iz kafane koji je za 3 kopce na nozi naplatio 140 eur (osiguranje porkiva cifre preko 50eur).
Offtopic: Sto se suncanja tice, 5. dan neki likovi kao "daj nemojte da mazete tu decu toliko - nista nisu pocrneli", ja kazem "bolje da budu beli nego res peceni pa da mi placu po celu noc",
- "ali, niko nece znati da ste bili na moru"
- "znam ja i znaju deca - njima je super, meni je cool"
- "ali nece znati komsije"
Naravno, deca su pocrnela ali ne prvi dan vec postepeno, ali sam ja ocigledno promasio poentu :-) Osim toga, da sam hteo da imam crnce, dao bih da ih pravi King Kong :-)
Good point hecky za menjanje evra: postoje u Bugarskoj menjacnice koje menjaju 1:1 i savrseno su legalne. Dok god stoji istaknuta tabla sa kursnom listom - ne mozes im nista. Ako si zamenio kod njih - sto nisi lepo gledao, oni posluju legalno i dovoljno im je da im nalete dvojica u toku dana - dovoljno su zaradili za taj dan :-) A prevaranata ima svuda, sto vise ljudi - vise prevaranata se okuplja.
[ Ivan Dimkovic @ 13.07.2004. 11:42 ] @
Citat:
Na Tivatskom aerodromu su nas drzali u nekoj zastakljenoj prostoriji pred izlazak na pistu cela 2 sata i ne daju ni na pistu ni nazad u zgradu
Zbog takvih idiotarija i ko zna cega jos je najbolje doci jedno 45-50 minuta pred let... taman 20 minta ode na check-in, i ostanes na 20-30 minuta za boarding, dakle max 10 minuta gubljenja vremena :-)
Ako nisi siguran da li ces stici - dodjes ranije, sednes u neki kafic (tamo valjda ima onaj jedan iza) i sacekas 40 min do leta, i onda checkiras stvari - ili cekas 20-25 minuta do leta za boarding. Boarding pocinje obicno 20 minuta pred let, nikad ranije.
(ovo naravno ne vazi za interkontinentalne letove :-)
U svakom slucaju, kada si checkiran - oni moraju da te zovu, tako da i ako zaglavis negde (recimo, Bgd - red za pasosku kontrolu ko za hleb 1993) moraces biti propusten ;)
[ DzoA @ 13.07.2004. 12:19 ] @
BluesRocker Koliko sam ja tebe skapirao ti si hteo da kazes da ljudi koji odu tamo ne znaju sta je skupo a sta jeftino, sta cisto a sta prljavo. Turiste si opisao kao zadnje debilcine. Ja sam se zgrozio! Opisao si ljude koji dodju na more kao zadnju stoku! Sta mislis da mi samo jedemo slaninu, dzema i leba a da samo na moru postoji kako ti kazes vino loza... da ne duzim vise ko procita tvoj post razumece me.
[ bluesman @ 13.07.2004. 12:22 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Zbog takvih idiotarija i ko zna cega jos je najbolje doci jedno 45-50 minuta pred let... taman 20 minta ode na check-in, i ostanes na 20-30 minuta za boarding, dakle max 10 minuta gubljenja vremena :-)
Problem i jeste sto je to bilo posle cekiranja, kada smo pozvani da udjemo u avion, zato nije ni moglo ni napred ni nazad.
[ BluesRocker @ 15.07.2004. 02:58 ] @
@DzoA
Ja sam samo pisao iz svog iskustva, a smisao je bio da treba kupovati ono sto je karakteristicno za neki kraj, a ne ono na sta si navikao pa ne mozes bez toga. Imamo i mi vino, ali svakako nije isto kao na moru, je ukus grozdja zavisi od intenziteta sunca, tako da su domaca vina drugacija sa Fruske gore i na moru. Takodje, nisu iste lignje koje ja kupim u trznici i na moru (bar su svezije), a i sigurno imas veci izbor od onog koji ja imam na kopnu. I nesto novo probas.
Nisam nista rekao za cisto i prljavo (imas find pa pogledaj). Bolje procitaj poruku do kraja pa onda izvodi zakljucak.
Ne znam zbog cega ovakva tvoja reakcija? Da se nisi prepoznao negde ?
Citat: ko procita tvoj post razumece me.
Ova recenica mi bas nije jasna .
[ sudyxor @ 15.07.2004. 09:17 ] @
BluesRocker je odlično prokomentarisao stereotipe domaćih turista... I Herceg Novi je zaista fantastično mesto za odmor, većina negativnih stvari koje se vezuju za Budvu i dr. (vašar, buka itd itd) se ne može odnositi i na HN... Cene su manje-više iste kao u BG.
Bojan Bašić: obrisan nepotreban citat
[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 15.07.2004. u 15:04 GMT]
[ DzoA @ 15.07.2004. 12:31 ] @
Ma OK ako je tako mozda sam te malo drugacije procenio jer sam osetio malo "gneva" prema nasim ljudima ali sad vidim da nisi mislio ono sto sam ja mislio dza bu seme i gedore :)
[ dinke @ 15.07.2004. 13:44 ] @
Ja se slažem o svemu gore napisanom o HN-u. Totalno drugačiji grad sa totalno drugačijim ljudima u poređenju sa Budvom recimo. Za koji dan ja palim tamo svojim autom pa ću pričati utiske kad se vratim.
Inače prošle godine sam bio u Rafailovićima (mesto odmah posle Bečića), totalno bezveze. More odvratno prljavo, hrana u hotelu i restoranima katastrofa a o ljubaznopsti bolje i da ne pričam. Boka je ipak nešto totalno drugačije.
[ Dragi Tata @ 15.07.2004. 14:05 ] @
Citat: zi::: Perast, drevni grad se lepo razvija, ali ipak zadržava ono drevno u sebi.
Perast je zakon. Letovao sam tamo svake godine u periodu 1980-1999 (osim par godina kad nisam ni išao na letovanje) i opet bih da mogu. Najlepše mesto na svetu...
[ Ivan Dimkovic @ 15.07.2004. 14:20 ] @
Checkirajte i Bigovo (izmedju Budve i Plavih Horizonata) ako volite mala ribarska mesta - mesto je predivno... ako ga jos nisu izvalili turisti :)
[ Nikola Denić @ 17.07.2004. 11:14 ] @
BTW:
Pozdrav iz Bugarske :)
ovde je ludilo ;)
over&out ,odo na plazu :P
[ netman @ 19.07.2004. 13:46 ] @
Da li moze neko od vas da mi preporuci agencije iz BGDa(samo proverene) koje
imaju povoljnije aranzmane u Bugarskoj. Zanimaju me mesta kao sto je Nessebar i smestaj u nekim privatnim pansionima, a cena da nije veca od 150 EUR.
P.S. Ljudi, hitno je, pa letovatnje je u pitanju ! Valjda ne trazim mnogo :-)
[ @ 19.07.2004. 15:39 ] @
Narode,vidim da se ovde mnogo polemise pa rekoh da i ja nesto kazem.Ja sam prosle godine sa deckom ,drugaricom i njenim dragim letovala u Suncevom bregu i verujte svi smo bili odusevljeni.Znaci ajde da se samo meni svidja ili ne nego svo cetvoro smo se extra proveli.Ali u drugim mestima nismo bili zato potpisujem da je Sunny beach strava mesto.ima svega,hoteli su savrseni,restorana,kafica,klubova,kazina ima mali milion.Ljudi su strava raspolozeni,opusteni za razliku od Crnogoraca koji su katastrofa neljubazni.Suncev breg je kompleks od preko 200 hotela(od 2 do 7*)i ne mozete da zamislite kakav je osecaj otici u mesto gde ne postoji ni jedna jedina kuca.Cene su extra pristupacne eto nas cetvoro smo za jednu veceru-pohovana bela riba sa pomfritom i raznim dodacima,4 salate i 4 sokica potrosili 1200dinara!!!!300 din po osobi a porcije su tolike da drug koji ima preko 100kg nije mogao sve da pojede a to je u C.G. NEMOGUCE>>>>jedina mana je ta sto more nema onaj miris....al ne moze sve za te .....mi ove godine idemo u marmaris jer nam se pruzila extra povoljna prilika avionom i to 15 dana i jednostavno zelimo da vidimo i tursku inace da nije tako definitivno bi i ove godine posetili suncev breg........
[ acebzan @ 19.07.2004. 19:55 ] @
Citat: netman: Da li moze neko od vas da mi preporuci agencije iz BGDa(samo proverene) koje
imaju povoljnije aranzmane u Bugarskoj. Zanimaju me mesta kao sto je Nessebar i smestaj u nekim privatnim pansionima, a cena da nije veca od 150 EUR.
Argus Tours,
www.argus.co.yu
NI Tours (Niš) probaj da vidiš na YUTA sajtu dal ih ima, inače su moji uplatili ovde, to mesto na N, apartman, 115Eur po osobi + 4000din put.
ja sam jutros stigao iz Paralije, pišem o tome kasnije.
poz,
[ MAD-MAX @ 19.07.2004. 22:28 ] @
Ja idem u Nesebar sutra u 3 ujutru (kolima) i kako sam cuo od drustva koje je vec tamo cene su sledece:
Ovo se odnosi na privatne pansione:
Cena po krevetu ide od 10 do 15 leva dok za malo ekskluzivnije treba izdvojiti oko 20 leva po lezaju.
Da ne bude zabune cene su za jednu noc :)
[ netman @ 20.07.2004. 01:16 ] @
@acebzan:
Za Argus sam znao i to sam vec proverio. Gledao sam na njihovom sajtu ali izgleda
da imaju samo neka manja mesta na jugu i neku skuplju hotelsku varijantu, mada moracu i telefonom da proverim. Hvala ti za ovu agenciju iz Nisa, znao sam da ima neka koja nije losa ali nisam znao kako se zove.
[ bluesman @ 20.07.2004. 02:22 ] @
Citat: marijana: porcije su tolike da drug koji ima preko 100kg nije mogao sve da pojede
Eh, bre, ni "drugovi koji imaju preko 100kg" nisu kao sto su nekada bili :-)
[ matija-s @ 20.07.2004. 16:54 ] @
A neki rade i ne idu nikam na moreno
Samo vi uzivajte....
Pozdrav,
[ acebzan @ 21.07.2004. 14:41 ] @
evo ovako:
za Paraliju krecemo u 18:15, sa parkinga interkontinentala.
dolaze 2 FUDEKS-ova autobusa, isli smo preko Perla Toursa.
Stali smo, kao i uvek, na OMV pumpi i kod motela DZEP negde posle Leskovca.
sto se tice OMV-a, sta da kazem, zaobici momentalno, jer je produzeni espreso 105 din, a dobijes ga u plasticnoj casici, a imas unutra kafe debljine prsta. Da ne pricam za njihove sendvice, koji kostaju boga-oca a nema nista da vidis na njima.
Motel DZEP, tamo je bilo ok.
Granicne prelaze smo veoma brzo prosli, mozda 15min max zadrzavanja, i u Paraliju stizemo oko 8, pola 9 po nasem, znaci po grckom +1h.
Bili smo smesteni u Vila Odyssia, 4-krevetni apartamn, koji moze da bude i 5-krevetni. Mi smo imali, za divno cudo, sopstevni ulaz, 2 velike terase (jedna kod ulaza, druga je gledala na setaliste, i malo se nazirala plaza, dok se more videlo).
Posto sam isao sa drugom, sestrom i njenom drugaricom, izabrali smo apartman koji je imao 2 sobe sa po 2 kreveta, odvojenu kuhinju, kupatilo.
Super marketi su kao i uvek u neposrednoj blizini, plaza na 20m od nas.
Ljudi iz Srbije koliko god pozelite. Kao da ste u CG otisli, dobro, klasika za Paraliju.
Pri dolasku, mogli smo primetiti da svaka vila, hotel (ne bas svaka, ali dobar deo) ima Grcku zastavu okacenu, od malih do extra velikih, pogadjate zbog cega?
Jos nesto u vezi aprtamana, koliko sam primetio, i jos sam to potvrdio u razgovoru sa gazdaricom, mi smo imali najbolju sobu pored soba vlasnika.
Da napomenem da je jedna cetvoroclana porodica iz Indjije dobila 2-krevetni apartman, a platili 4-krevetni.
Odavde smo nosili dosta hrane u rucnim friziderima, tako da smo nesto malo vratili kuci. A evo kako cene stoje:
paradajiz 0.6€/kg
jogurt 0.50-1€ u zavisnosti koliki je, koliko masnoce ima, i bla bla....
sokovi, sto znaci Coca~Cola, Fanta, Sprite, Pepsi, Ivi, su od 1.40-1.60€, pakovanja su sva od 1.5l.
Keks Rondo :) je 1.50€ pa do ne znam koliko.
sladoledi od 1€ do 4€, DELTA, sve zavisi koji.
Amstel 0.5l limenka 1€
Hajneken 0.5l limenka 1.10 ili 1.15€, kako gde
Pils Hellas 0.5l limenka 0.5€
bilo je jos nekih piva, ali ono, pili smo samo amstel i hajn. posto vinjak nemaju ;)
ono sto bih vam preporucio je da kupite rakiju Cipuro, mnogo bolja od Ouza, ali gledajte da ne uzimate rakiju u prodavnici, nego domacu, ima nekih vlasnika vila koji sami prave pa prodaju.
Sto se tice krpica, a ono, nesto je jeftinije, nesto kao i kod nas dok je nesto ekstra skupo. Recimo, zuta majica, na kojoj pise BRAZIL kosta 15€.
Nocni zivot:
diskoteka OMILOS, u blizini marine. ulaz je 4€ i imate besplatno pice do ponoci, devojke imaju besplatan ulaz i jedno pice, osim ako je subota. tada i one placaju ulaz.
diskoteka COCUS, nalazi se na drugom kraju paralije, brisan prostor, malo podalje od paralije, pogodno za sacekuse, siptarija, dosta nasih je tamo imalo problema, tako da je to bilo jedino mesto na koje sam zabranio sestri da izlazi, jer su prosle godine tamo imali problema, pa mislim kad nam vodic u busu kaze: "molimo vas da izbegavate diskoteku Cocus". Ne znam dal se placa ovde ulaz, nisam bio.
diskoteka EVENT, kada krenete ka Katerini, bukvalno se jos nalazite u Paraliji, znaci na izlazu ste, cekate na semaforu, zeleno svetlo, krecete, sa desne strane je ta diskotekica. Tamo nisam bio, ali sam cuo da je ogroman prostor, bilo takmicenje Miss Wet T-shirt, pa sestra se prijavila, i onda nisam hteo da idem, uzivao sam na drugi nacin ;) Inace, ulaz je 6€ ako se ne varam.
diskoteka Casa la Notte, predlozio bih vam da zaboravite na ove gore diskoteke, kao da ih i nisam opisao :) Casa la Notte, nalazi se pre EVENT-a, ali sa preke strane. Imaju ogroman parking, diskoteka je najbolja u ovom okrugu, i u okgrugu Soluna takodje. Sta da vam kazem kada tu budu ljudi koji dolaze iz Atine (registracije sa Y i Z predstavljaju Atinjane, K je Katerini a za ostale ne znam).
Stalan gost diskoteke je neki lik iz Dubaija, da, da, Dubai. Sa sve svojim sivim Ferarijem, koji je bio opisan u jednom od top speed izdanja. ono je bruka. Ne znam dal je bilo coveka koji se nije slikao pored njega. No, da se vratimo diskoteci.
Ulaz je 7€ i imate jedno pice na raspolaganju, diskoteka radi ponedeljak, petak i subota. Ponedeljak i petak su Ladys Night, sto znaci dzabe ulaz za devojcice, i imaju jedno pice. Prvi put sam tamo otisao u ponedeljak, ovo mesto mi je preporucio moj prijatelj Savas, koji radi u piceriji La Vita. Kad sam usao tamo, 15 minuta sam stao i blenuo u ono... Koja perverzija od diskoteke. Bilo je puno (prazno), rasveta je bila ekstra, muzika odlicna. Tura od 3 hajnekena (inace valjda jedino mesto od ovih diskoteka gde mozete da narucite hajneken, u ostalim samo amstel) i kisela voda, 22€. Posto je radni dan, diskoteka se zatvara u 4, sa sve murijom, koja 2 puta dodje da obidje mesto da vidi sta ima, u pola 4, i u 5 do 4.
Posto sam rekao da je bilo extra, Savas je rekao da to nije nista, da subotom tu bude oko 2000 ljudi. I otisao sam u subotu, pa ono je tolika guzva, da je to neverovatno. Jos je bila promocija cigara Silk of the town, odmah na ulazu, izaberete koju vrstu hocete, devojka vam stavlja cigaru u usta, zapali, dobijate kutiju cigara + upaljac. Kad hocete u toalet, krenete i pre nego sto vam se do tamo ide, i taman 20min do toaleta i to je to. U toaletima ogledala na sve strane, tako da mozete da gledate sebe dok vrsite nuzdu. Ako necete da djuskate imate jedan odvojen deo, koji se nalazi napolju, koji je osvetljen svecama raznih boja i velicina, imate lepe udobne stolice, pored vas neki bazencici (?) sa vodom. Mala perverzija. Eh da, koliko sam ja cuo, diskoteka bi trebalo da je treca u evropi, na flajeru imam i sajt njihov: www.klonosepe.com/casa , ali ne radi.
Znaci, ovu diskoteku nikako zaobilaziti, ono treba videti, da vam je ne opisujem sada u detalje.
Poslednji dan je stiglo nesto bruka rusa, na plazi vise nisi imao gde suncobran da zabodes (nasli da dolaze kad mi idemo)
Povratak je bio gadan, pre svega, taj poslednji dan nikako da prezivis, odjednom je tolika vrucinstina, i jos nam dodje predstavnik Sasa i kaze da sa koferima odemo na parking, mi prevucemo torbe preko cele paralije, kad prodje jedan perlin bus, vidimo mi ide i drugi, drugar zaustavi, i oni nam kazu da staju na sasvim drugom mestu, pa smo tamo vukli torbe. Da nismo videli bus, oni bi nas trazili po vili, po paraliji, a mi njih. Boze sacuvaj.
U 18:15 krecemo iz Paralije, za oko 1:30h smo bili na granicnom prelazu evzonis, tu prosli relativno brzo, ali kad smo trebali da udjemo u Makedoniju, ajme bruke, cekali smo minimum 1h, ko da su pravili pasose.
Free Shop, kao i uvek, ni F od Free tu nema.
U Beograd stizemo u pola 5, iako su sve ostale ture koje su krenule 5 i 10 dana pre nas, stizale oko pola 4, 4.
Eto, moje vidjenje paralije, mislim, tamo sam vec 10 put ako se ne varam, svaki put nesto novo, pa mi i ne dosadi. Ne znam samo kad je Casa napravljena, jer nisam bio u paraliji prosle godine.
Cena:
10 dana, 08-18.07. 492€ 4-krevetni apartman, 30% smo odmah platili, ostalo na rate do 15. novembra. Ispada da dajemo 17.5€ mesecno.
Viza je 10€, put 40€ i ima neko osiguranje koje je do 10€.
Nadam se da sam vas naterao da odete u Paraliju, a ?
[ Slobodan Miskovic @ 21.07.2004. 15:41 ] @
Odlican text, svaka cast!
[ acebzan @ 27.07.2004. 16:56 ] @
evo komsija se vratio iz bugarske, ono, lep provod, jeftino, ali...
... iako je trebalo da ostanu 10 nocenja tamo, devetog dana su ih
izbacili, tipa dosta je bilo, idite kuci :) bas cu malo vise da se
raspitam kad ga budem video.
i jos nesto, ko ide kolima, nikad nemoj stati ako te "uniformisano
lice" bude htelo zaustaviti. Imaju oni kola, stici ce te, lepo kazi da
ih nisi video i plati 10eur.
Ovako, znaju i njihovi zeleznicari da zaustavljaju (imaju uniformu, moze im se).
[ S_Kid @ 30.07.2004. 01:27 ] @
Ja u ponedeljak idem u Bugarsku 10 dana pa cu kad se vrnem da iznesem i svoje utiske :)
[ kristian! @ 24.06.2005. 19:34 ] @
JA se dvoumim izmedju Bugaeske i Crne Gore (Ulcinj), velika plaza u ulciju me je zainteresovala.... pesak i kilometrima dugacka plaza mi je zanimljiva. Za Ulcinj sam cuo ono stndardno Albanci(Šiptari) sta god to znacilo, i da je prljavo.....
a za bugarsku vec pomenuto da nemas utiska da si na moru ispred tebe more iza njiva.....
Nisam siguran?
[ Milos niks @ 24.06.2005. 23:50 ] @
Idi u bugarsku :) isla mi je sestra prosle godine i kaze da je sasvim o.k. i naravno nije joj mnogo para otislo . jedina joj zamerka na to crknuto more .
Vidim ima po oglasima za 120 evra 10 dana :) pa razmisli ..... inace ja bih isao u egipat (300evra) da imam para i vremena ...... u crnoj gori samo preko jedne stvari nemogu da predjem a to je bezobrazluk ljudi koji zive od turizma a ponasaju se u elementu.. ko vas j$## sto ste dosli ovde , jedino u nekim mestima sa EXTRA cenama je o.k ali vas tamo letovanje ispadne kao u Majamiju :) .
poz.
[ vlaisa @ 25.06.2005. 15:05 ] @
Ja idem po svaku cenu idem u NESEBAR,bio sam prošle godine i bilo je odlično,za onih deset dana nisam imao ni jednu neugodnost,to sto je bitno veoma su zainteresirani,jedina mana
što neosećaš mediteransku klimu,a ni more nije toliko slano,malo je čudno pokraj obale rastu topole i breze,a u svemu ok.
[ kristian! @ 26.06.2005. 10:16 ] @
MOj drug jebio prosle godine u bugarsku černomorac ili tako nešto, i kaže da je more jako hladno a nocu moras imati duks?
[ gox @ 12.07.2005. 01:08 ] @
Ja sam bio prosle godine u Neseb(a)ru, i bilo je veoma dobro... Ima svojih mana, kao sto su ljudi vec navodili, ali sve u svemu provod i ostalo je na visokom nivuo.
Interesuje me da li je tacno da su cene prilicno vise nego prosle godine, i ne znam da li da se usudim da i ove godine odem "na slepo" - kupim povratnu kartu, i tamo nadjem smestaj, znaci, ne preko agencije.
Prosle godine sam u Nesebar stigao par dana posle moje sestre (koja je uplatila preko agencije - 10 eura nocenje) i nasao sam smestaj za 6 eura bez problema, i to bukvalno u kuci pored nje.
Znaci, da li neko zna da li su cene smestaja i dalje povoljne i da li su povoljnije u odnosu na "agencijske aranzmane"... :)
pozdrav!!
[ dejan @ 12.07.2005. 09:04 ] @
Silom prilika bicu prindudjen da godisnji odmor ove godine trosim tek pocetkom oktobra :(
Sta mislite, gde uopste valja otici na more u to vreme (u obzir dolaze blize destinacije tipa Grcka, Malta, i sta ja znam...)?
[ pravo_u_raj @ 12.07.2005. 18:44 ] @
Citat: dejan: Silom prilika bicu prindudjen da godisnji odmor ove godine trosim tek pocetkom oktobra :(
Sta mislite, gde uopste valja otici na more u to vreme (u obzir dolaze blize destinacije tipa Grcka, Malta, i sta ja znam...)?
to ti je idealno vreme za tunis, egipat... tada je tamo taman kao shto treba :)
[ Slobodan Miskovic @ 12.07.2005. 18:48 ] @
I ja planiram da idem krajem septembra - pocetkom oktobra.... Verovatno u Tunis. Cujem da su tada cena povoljnije, jel to tacno?
[ NickS @ 13.07.2005. 00:35 ] @
Bio sam u Nesebru 2003 godine. Odusevio sam se kulturnim spomenicima u gradu, divnim plazama, ljubaznim ljudima. Mene cudi da vecinu ljudi ovde Crno more podseca na Dunav, mene je odusevilo jer ne volim so koja kristalise po kozi posle kupanja. mnogo je cistije i ima lepsu boju nego Jadransko (moje misljenje).
Jednom prilikom kada sam kupovao giros (djuner), zatrazio sam ga na srpskom a prodavac mi je naplatio 1 lev manje. Kaze - za Srbe, Bugare i Makedonce jedna cena a za Cehe i Nemce druga. ;-)
Sve u svemu, predivne uspomene odatle. Tople preporuke.
[ zveljko @ 15.04.2007. 23:05 ] @
Ovako...Ja sam prosle godine bio sa devojkom u Suncevom Bregu,isao sam preko agencije i sjajno sam se proveo.Ove godine opet idem i ici cu da drustvom i naravno opet Suncev Breg...Bio sam odusevljen,nocni zivot je extra,ima dosta diskoteka,luksuznih kafica...a cene..hm...dovoljno je reci smesno.Evo primera radi,Coca Cola i pivo na tocenje su vam od 1 leva do 1.5 leva,zavisi da li u restoranu,kaficu ili diskoteci.1LEV=0,5 EUR.Hrana u restoranima ODLICNA,veoma velike porcije sta god da uzmete...Ljudi ljubazni...A sada smestaj...Ja sam konkretno bio u Hotelu Safir(Saphire),i odusevljen sam,sve sobe su sa klimom,SAT TV-om,minibar-om,lepo sredjenim kupatilom...A smestaj sa nocenjem i doruckom me je kostao oko 11 eur dnevno,s'tim da sam isao u avgustu...Ali bez obzira sto je bio avgust,bilo je lepo vreme,bez kise a nocu je prijatno,nije prevelika vrucina tako da sam i klimu retko palio.Jedino sto mi je malo zasmetalo je njihovo plitko more,koje ne moze da se poredi sa Jadranom,tako da sam se ja vise kupao na velikom bazenu u sklopu hotela nego u moru.Bazen je inace gratis za goste hotela,a kupanje moze od 09-22h...sto je mene odusevilo.Znaci ne kazem da je more ocajno,ali jednostavno mi se nije svidelo sto je mnogo plitko...Za pusace:Cigarete nosite odavde,jer tamo nema veliki izbor,a i MNOGO su skupe...Ove sto su jeftine su neke domace "krlje",tako da...Ako nekog jos nesto interesuje,neka pita...
[ scrip @ 16.04.2007. 12:03 ] @
Bio sam pre 2 godine u Bugarskoj u Sozopolu. Ako hocete zezanj, idite tamo. Cene prilicno pristupacne, mozes da jedes i pijes za sitne pare. Sto se tice plivanja, na isto zaboravite, jer je 90% mog boravka tamo more bilo izuzetno nemirno, tipa pazi tal...bljup.bljup.bljup....as. Znaci samo skakanje na talase.
Ima dosta diskoteka, pusta se svasta, ima i mesta sa zivom muzikom, tako da je provod ok. Bice vam super, osim ako ste dosli na odmor da se odmorite, citaj naspavate. U tom slucaju izaberite neko mirnije mesto. Put do tamo, hm... Pa ajde da kazemo da je ok, ali je dug u p.m. Znaci, nikad kraja. Pogotovo kad se prodje Sofija ka moru. Nikad kraja. Mada u dobrom drustvu, ne bi trebalo da bude problema. I da, ako idete kolima, kao sto je vec receno, cuvajte se panduracije. Pun ih je *urac. Znaci, kada sam ja isao, bilo je neko doba 3 izjutra, nabili su se u neki donji *ickovac, gde je ogranicenje 40, nigde zive duse, 7 kuca, ali 40. I samo pecaju. Znaci postujte ogranicenja. Ostace vam vise para za pivo i cevape! Kad smo vec kod cevapa, obavezno probajte, ako vec niste, ali pazite koliko narucujete jer je jedan njihov cevap oko 100 grama. Mada kad se izmoris od plivanja i km,km, moze dosta da se pojede. I ima puno strankinja!
Vazna napomena: Ako idete preko agencije, otvorite cetvore oci u pogledu smestaja, jer su mene zeznuli kada sam isao, tako da nisam dobio ono sto sam platio, ali sam deo para prebio. Ali bolje da uopste ne dodjete u tu situaciju. Znaci oprez sa nashim shabanima!
U CG sam zadnji put bio pre 4 godin, u Boki. U Prcnju pored Kotora. Nije bilo loshe, ali je more tu i tamo bivalo puno nekih sapunica i sr***, i plaze bash nema, tj tu su samo ponte, ali je ok za uzivanciju, prilicno mirno. E jedino je put uzasan, barem meni bio, tada isao sa yugom 55, tako da zastavom nikako u Cg, ako hocete da se secate odmora, a ne toga kako ste skoro gurali vasu ljutu mashinu preko onih planincuga.
Grcka, zadnja, ali meni omiljena. Bio sam prosle godine, nauzivao sam se posteno. Bio sam u Leptokariji, otprilike za svakog ponesto. Jedino su cene kao u EU . Mislim, cene su im nabudzene na primorju, ali ne bas preterano. Svi uglavnom ljubazni, put do tamo da kazemo, po meni najbolji, iako je Grdelicka klisura prilicno ***ebana za voznju, ali kako je nekada bilo, sada je super. Jedino sto vam treba viza, ali treba i za Bugarsku. I naravno puno je ceha, zapravo cehinja!
Eto toliko!
[ dekinis @ 28.04.2009. 15:50 ] @
tnx
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|