[ urke @ 11.09.2004. 07:16 ] @
Poz. Već duže vreme pokušavam da u offline varijanti pronađem kasetu Ljube Moljca koju sam imao početkom devedesetih ali mi je neko capnuo, ne znam kad i ne znam gde. Na DC++ sam našao jednu verziju, ali to nije to. Ovo što sam ja imao je mnooogo bolje i duže. Od, mislim, preko 45 minuta provala, u sećanju mi je ostalo samo ovo: Ljuba započinje audio susret ovim rečima: Citat: Rođen sam u mešovitom braku - otac mi je muško a majka žensko. Onda ide neka priča, u sličnom, duhovitom fazonu. Između ostalog, tu se pojavljuju sledeći legendarni fazoni: Citat: Bio sam ja i u jednoj pravoj pravcatoj ludnici... kad iza mene ide jedna ženska i stalno ponavlja: "Jao što si ti lep, jao što si ti lep...". Ja reko - "Nećeš ti skoro odavde". ... Vinska karta i jelovnik Pasulj - pas u ulju Vešalice - to je želat. Veša lice - onaj koji veša neko lice. ... Tašta na kineskom je "čim-čim-dalje tim-tim-bolje". Jeste, "čim-čim-dalje tim-tim-bolje". Na (kubanskom?) je javni muškarac "kunfurac", a javna ženska "kunfuksa". ... Rešio sam da svoju taštu pošaljem na Iračko-Iransku granicu, da šeta žena po miljskim poljima, da bere bulke... pa sad, ako nagazi - nagazi, Bože moj. Kad su u onom ruskom filmu cigani mogli da lete u nebo, može i moja tašta. Da imam leteću taštu. Da imam taštu na mamlazni pogon. Onda ide još mnoogo dobrih gegova, da bi na kraju priču završio rečenicom koja zvuči nekako ovako: Citat: ...a na grobu će mi pisati, to sam ostavio u testamentu: Ovde leži Ljuba Čuburac, umro na vreme, boli ga ... briga. Ako neko ima negde ovu prašinjavu kasetu, ili je to digitalizovao, ili zna gde bih mogao da pronađem ovo i u originalu, molio bih ga da mi se javi preko ovog formulara ili na mom blogčetu u ovom zapisu. Hvala svima unapred na pomoći! |