[ mucky @ 05.11.2004. 19:48 ] @
Hteo sam da se prijavim za ovu lutriju na kojoj se moze dobiti americki Green Card...
Otisao ja lepo na http://www.dvlottery.state.gov i poceo da popunjavam upitnik.
Kada sam dosao do pitanja "Country of Birth", imam sta da vidim... U drop-down listi
ponudjenih zemalja nema Srbije ni u tragovima! Znaci tu su i Bosna i Hrvatska i
Slovenija i Makedonija ali Srbije i Crne Gore nigde?! Ladno... A kvalifikovani smo
da se prijavimo, lepo pise u uputstvu da gradjani Srbije i Crne Gore mogu da se
prijave... Gde ja to zivim BRE?!
[ mladenovicz @ 05.11.2004. 20:47 ] @
Citat:
mucky: Gde ja to zivim BRE?!

u zemlji koje nema ni u drop-downu
[ noviKorisnik @ 05.11.2004. 21:30 ] @
Šteta :(

I ja sam tio da si kupim jednu srećku, ali ovako... Sramota - još tu glasamo za njiove precednike, a oni te dočekaju "di si rođen - nigdi - nisi ni rođen... rodi se negdi - ondak dojdi..."
[ Balša @ 05.11.2004. 22:14 ] @
Misliš, na tvom sajtu će moći da se uradi isto što i na zvaničnom, ali po ceni od $10? ;)

Ako prijavljivanje ne prolazi na zvaničnom sajtu, neće proći nigde.

Kome je stalo, može da pošalje mejl US ambasadi ovde ili da pozove telefonom. (http:belgrade.usembassy.gov)

Siguran sam da će on-line formular lako dopuniti čim ih neko obavesti o grešci.
[ MorenoArdohain @ 05.11.2004. 22:39 ] @
Tako je, s tim sto mi vrsimo proveru da li su podaci i slika kandidata korektni.. Najveci razlog sto se prijave kandidata odbijaju (25% od svih prijava, ako ne i vise) su upravo nekorektni podaci..
Osim toga, primamo prijave (slike i podatke) i klasicnom postom, i putem email-a..

[ mucky @ 06.11.2004. 00:07 ] @
A kako cete me prijaviti ako ja sam ne mogu da se prijavim? Sta vi kao dobijete
drugu drop-down listu u kojoj postoji i Serbia & Montenegro?

Ma mars bre nazad u Nigeriju!
Ili ostanite u Srbiji, cini mi se da i nema neke velike razlike osim u koloritu.

--
Visit my photolog at http://www.fotolog.net/mucky
[ aleksandaraleksandar @ 06.11.2004. 00:11 ] @
a kako vrsite proveru podataka? i koliko ce to da kosta?
[ noviKorisnik @ 06.11.2004. 00:17 ] @
There's no charge to enter the green card lottery.
http://www.ftc.gov/bcp/conline/pubs/alerts/lottery.htm

i

http://travel.state.gov/visa/website_fraud_warning.html
[ Ni ten ichi ryu @ 06.11.2004. 03:42 ] @
samo ću reći da sam video zelenu kartu jednog poznanika iz srbije na kojoj piše:
country of birth - unknown.
[ Slobodan Miskovic @ 06.11.2004. 03:50 ] @
Pa nista cudno...samo su govorili istinu...i ovako su mnogi Amerikanci izjavljivali u anketama da je Srbija u Africi, dok su drugi bili malo blizi pa su rekli da je u Aziji...najblizi su bili oni sto su mislili da je to bivsa sovjetska republika...tuzno
[ aleksandaraleksandar @ 06.11.2004. 04:23 ] @
sta tu ima da bude tuzno? koliko ljudi zna gde je drzava vasington? e
pa isto toliko njih zna gde je srbija.
[ djk494 @ 06.11.2004. 06:37 ] @
Pogledaj malo bolje imas Serbia-Montenegro u Country of Birth.
[ MorenoArdohain @ 06.11.2004. 09:30 ] @
Na zvanicnom sajtu sada je ubaceno i Serbia and Montenegro.. Ko hoce free da se registruje, moze da proba tamo..
Ko hoce i proveru podataka, za to ce sluziti nas sajt..

Hvala
[ afwt @ 06.11.2004. 18:57 ] @
Pozdrav svim ucesnicima rasprave.
Dobro je da im je neko pisao da ubace SCG u listu, verovatno su tako uradili po navici... :-) Inace, prosle godine je sve bilo cakum-pakum (vakum?).

noviKorisnik je lepo naveo linkove, te predlazem svim zainteresovanima da odu i da pogledaju ne samo te sajtove, vec najvise www.state.gov (ili je travel.state.gov, nisam kuci, mrzi me da trazim). To je zvanicni sajt US Department of State, tako da se na tom sajtu nalaze SVE vazne informacije vezane za Diversity Visa Lottery. (hint:www->visas->permanent imigrant->DV)

Inace, tokom godine je sajt bio u rasulu, dosta 404 linkova, nadao sam se nekoj drasticnoj promeni, ali nista, bar je sadrzaj organizovan...

Dalje, sto se tice "agencija za popunjavanje obrazaca", reci cu samo ovo:
procedura je KOMPLETNO opisana, ameri imaju stvarno smesne fazone, jeste da su striktni, ali sve lepo pise. Za osobu koja zna engleski, popuniti obrazac je jednostavno koliko i otvoriti nalog na Yahoo!.
Tu postoji pitanje pripreme slike, ali to moze bilo koji "komsija haker" da odradi 4free. Tako da, potpuno je neosnovano da postoji takva agencija... Kao sto ranije napomenuh, procitati linkove koje je dao noviKorisnik.

Ako nekoga zanima procedura, neka pita, ucestvovao sam u DV2005, tako da imam sveze podatke.
[ aleksandaraleksandar @ 06.11.2004. 20:40 ] @
a kako vrsite proveru podataka? i kojih podataka? pol, srednje ime...?
[ noviKorisnik @ 07.11.2004. 17:55 ] @
I ja ću malo da se reklamiram, što da ne ;)

Smatram da je stupidno davati kintu za besplatne stvari, mada izgleda da je to izuzetno unosan poso.

Tekst na ovu temu: http://korisnik.blog.hr/arhiva-2004-11.html#64711
[ djk494 @ 07.11.2004. 18:20 ] @
Citat:
MorenoArdohain: Na zvanicnom sajtu sada je ubaceno i Serbia and Montenegro.. Ko hoce free da se registruje, moze da proba tamo..
Ko hoce i proveru podataka, za to ce sluziti nas sajt..

Hvala

Ja sam prosle godine aplicirao na tom siteu i bilo je Serbia-Montenegro zato sam odmah i otisao na site da proverim dal su nas izbacili, ne verujem da je ove godine 05.11 u 20:48 bila izbacena pa su je nabrzinu ubacili do 06.11 u 07:37 kad sam se ja konektovao, covek samo nije lepo pogledao.
[ mucky @ 07.11.2004. 18:27 ] @
E kad bi samo znao kako sam dobro gledao... Cak sam i HTML source procheshljao
da vidim da nas nisu slucajno stavili pod komentar :)

Anyway, I applied, did you? :)

--
[ Safet Beriša @ 07.11.2004. 18:29 ] @
@Djaki

Kad sam video temu i ja sam otišao da vidim i nije bilo ni Srbije, ni Srbije i Crne Gore, ni Jugoslavije, posle tvog prvog posta sam ponovo pogledao i Srbija i Crna Gora su bile tamo. Poenta? Nije nas bilo pa su nas ubacili, da li su nas zaboravili pa im neko javio ili je nešto drugo u pitanju ne znam, a u krajnjem slučaju nije ni bitno.
[ legend @ 07.11.2004. 18:34 ] @
e kako oko slike, imam trip da necu dobro sliku obraditi...na sta treba obratiti paznju...?

imam dig.aparat slikam se i onda ide obrada u photoshopu...bilo bi dobro da neko ko zna uradi neki tutorial... :)
[ djk494 @ 07.11.2004. 18:53 ] @
Izvinjavam se moja greska...

Citat:
mucky:
Anyway, I applied, did you? :)

Nisam ima jos vremena.

http://www.dvlottery.state.gov/application.aspx uputstvo za slicicu...
[ afwt @ 07.11.2004. 19:15 ] @
Što se tiče slika:
Mislim da se pravila nisu promenila od prošle godine. Tada je bilo da slika ne sme da bude vidljivo obrađivana. Znači, mogu samo sitnije korekcije, moraš se ipak slikati pred svetlom pozadinom (ne gradient, kao kod većine fotografa)... Naravno, preporučujem beli zid... Idealan background... :-)
Mene je drugar slikao dig.kamerom, samo malo popravio senku na zidu i tako sam je poslao. I prošla... :-)
[ noviKorisnik @ 07.11.2004. 19:21 ] @
Imaš li vremena da nam opišeš kako to izgleda kada te izvuku na lutriji ;)
[ afwt @ 07.11.2004. 19:24 ] @
Misliš na nastavak procedure? To će ljude zanimati tek od maja-juna, ali ako nekoga zanima, neka pita.
[ Mikky @ 14.11.2004. 23:53 ] @
Recimo da se prijavim na lutriju onako bezveze i dobijem zelenu kartu. Sta onda da radim ako recimo nemam para da tamo zapocnem zivot?
[ markom @ 15.11.2004. 00:35 ] @
Skupljaj pare ...
[ aleksandaraleksandar @ 15.11.2004. 01:13 ] @
@markom :)

@mikky i to pise, kao i sve ostalo, samo treba citati
[ afwt @ 24.11.2004. 16:11 ] @
Evo spiska troskova, hronoloski, ako nekoga zanima:
- prijava na www.dvlottery.state.gov BESPLATNO!
- stigne pismo postom sa formularima. poslati im sto pre nazad u skladu sa uputstvom. pogledati da li ti je broj ispod 20.000 (toliko otprilike daju Evropi), pa ako si preko tog broja, mozda ne dobijes (ako ih dovoljno ne odustane), jer izvlace u prvom krugu 100.000, a dele samo 50.000. Dakle, u drugom koraku izadje 300din za izradu fotografija koje saljes postom sa popunjenim obrascima, plus oko 150din postarine, stize za max 2 nedelje (kazu). Obavestavaju te da li si dobio u periodu april-jun.
- jave ti se posle septembra ako si prosao i sa formularima, i kazu ti kada da se javis u ambasadu. tu dobijas uputstvo za dalje. ajmo dalje po troskovima:
- moras obaviti standardni lekarski pregled i primiti vakcine. pregled je 70$, a vakcine su mene izasle 1300din, drugara 2400, zavisi koliko si ih vec primio, i da li imas papir da si ih stvarno primio
- moras prevesti dokumente na engleski jezik. u uputstvu kazu da ti treba do 11 dokumenata, a meni je trebalo samo 4. Trebali su mi: izvod iz maticne, diploma srednje, uverenje o nekaznjavanju iz SUPa, pozivno pismo (da neces pasti na socijalnu pomoc). Nisu mi trebali: izvod iz maticne knjige vencanih ('single' sam), dokaz da je neko umro (a aplicirao), itd, itd... Prevod po dokumentu je oko 700din.
- i na kraju, javis se u ambasadu na taj dan. dobijas vizu isti dan ako je sve ok, i ako si platio takse: 335$ klasicna taksa za izdavanje imigrantske vize (placas proceduru u ambasadi), plus 100$ taksta sto si ucestvovao u lutriji. znaci, odes lepo sa 435$ (i svim papirima: original+prevod+kopije svega) u ambasadu, i to je to.
- onda ti ostane jos da pljunes do 400$ za kartu (u jednom pravcu, jeli) sa sve aerodromskim taksama. Omladina do 26 ima jos neke popuste...
- od dana izdavanja vize, imas 6 meseci da udjes u USA.

E, sad moram da palim, pa nek' neko drugi izracuna suma sumarum, ja nemam taj podatak ovde. :-)

Puno srece svima s prijavom!
[ joejoe @ 25.11.2004. 12:54 ] @
PoZ!
1 - Se pise Zivkovic ili Živković?
2 - Kaze, glavudza da pokrije 50% fotke... Evo fina razrada na temu:
http://travel.state.gov/passport/pptphotos/index.html
Dakle ne razumem, na uspesnim primerima
http://travel.state.gov/passpo...tos/composition_checklist.html
lice sigurno nije zauzelo 50% povrsine...

Bice da ni njima nije najjasnije sta hoce. Mislim da je do skoro vazilo da bi fotka trebalo da bude polu-profil, sad anfas...
[ Fagot @ 25.11.2004. 16:06 ] @
Za afwt??

Sta pise kada te obavestavaju prvim pismom jer rade to i mailom ili telefonom(ako samo pismom sta ako se zagubi negde ili postar misli da su dolari pa otvori).
Pomenuo si drugi krug formulara sta se tu radi.
Kazes i tvoj drug dobio kako bas od par miliona ucesnika i to da se desi.
Napisi jos nesto sto mislis da je korisno(jebes troskove)
[ afwt @ 25.11.2004. 23:37 ] @
Prvo pismo, odnosno obavestenje da si izvucen, dobijas na kucnu adresu, tj. onu koju si naveo u prijavi. Pismo stize iz Kentakija, U.S. Department of State. NIODAKLE DRUGDE! (Isto pise na sajtu, kao sto ranije rekoh, procesljati CEO sajt i procitati detaljno!)
Ne obavestavaju telefonom, a postari ih izgleda otvaraju, posto sam ja moju dobio otvorenu. Posto su Ameri vrlo precizni, u prilozenim papirima u listi 'enclosed documents' sam video da nista ne fali. Cak je tu bila i nalepnica koju salju da zalepis na kovertu u kojoj im vracas formulare (3 lista po osobi+2 slike{anfas,3/4profil}). Eto, sta su postari. :-) Nije bilo nista zanimljivo, pa su ostavili kako je bilo. Ma i da su dostavili jedan papir, lako nadjes broj tamo u Kentakiju, nazoves ih i objasnis. :-)
Inace, u tom pismu dobijas svoj broj pod kojim si izvucen. Tebi bi bilo: 2006EU000x (jednostavno). To x znaci koji si po redu izvucen. Od njega zavisi da li si u prvih (valjda) 20.000 pa te zovu sigurno, ili si iza pa se nadas.

Drugog kruga formulara nema... :-)
Kada stigne prvo pismo, tu su 3 formulara koja popunis i vratis na adresu sa nalepnice... Simple, isn't it? ;-)
Onda oni to obrade tamo pa posalju formulare nasoj ambasadi (tj. ambasadi najblizoj adresi koju si naveo). Tebi onda (meni su slali iz Ciriha, ali pishe jasno da je US DofS) stize druga koverta u kojoj pise:
-kad ti je intervju u ambasadi
-koje papire (sa prevodima i kopijama) da poneses
-gde da obavis lekarske preglede
Pretpostavimo BG koji sam ja dobio. Pisu 3 adrese na koje mozes da se javis da odradis lekarski. Sve 3 u BGu. Ja sam isao u IOM (Internacionalna organizacija za migraciju) u Baje Sekulica 52. Znaci, taj scenario: njima pljunes 70$ da ti urade klasican fizicki pregled, da ti snime pluca (posalju te u Juzni Bulevar 27 za to) i urade HIV test. Ako nemas potvrdu o vakcinama, salju te u Centar za zastitu zdravlja u (bese) Vasingtonovoj 4b.
E, vidis: ja sam to obavljao sa poznanikom kog sam slucajno sreo u IOMu, koji ide kod majke koja ima US drzavljanstvo i zivi tamo, pa ide kao under21 sin. Znaci, ne preko lutrije. E, on je morao da primi jos neke vakcine. Ne pitaj me zasto.
Kada zavrsis u IOMu (za par dana rezultati), oni ti lepo daju zapecacenu kovertu sa nalazima koju moras tako da nosis u ambasadu sa svojim papirima.
Jel' dosta? :-)

P.S. Inace, u ambasadi smo nas 3 bili preko lutrije isti dan. Jos jedna devojka (isto singl) i jedan mlad par bez dece. Slucajno ni jedna veca familija? ;-)
[ Nemezis @ 26.11.2004. 18:44 ] @
Probaj

https://www.dvlottery.state.gov/application.aspx

Navijam !!!!!!!!!!!
[ lanselot @ 28.11.2004. 13:55 ] @
Pozdrav!!!

Ja sam zainteresovan za ovu igru ali mi nije jasno sta treba da upisem u sledece rubrike:
1)7a. In Care Of..................
2)7b. Address Line 1.............
37c. Address 2 ............

Ja imam samo jednu adresu. Gde da je upisem(pod 1,2ili3)?????????
Bio bih ti vrlo zahvalan da mi odgovoris ako znas!!!!

Vlada

[ lanselot @ 28.11.2004. 13:57 ] @
Pozdrav!!!

Ja sam zainteresovan za ovu igru ali mi nije jasno sta treba da upisem u sledece rubrike:

Vlada
Moj mail: [email protected]

[ Nidzolino @ 30.11.2004. 21:49 ] @
@afwt: koji si ti broj bio? [ja sam 18806]
[ vragec @ 01.12.2004. 10:57 ] @
afwt

Molim te, objasni stvari oko pozivnog pisma!
Ako sam te dobro shvatio, moras da imas nekog tamo ko ce da garantuje za tebe. Ako nemas nikoga ko ce da ti posalje pozivno pismo, moras da imas kintu da pokrijes socijalno. Ili da unapred nadjes posao...
[ mucky @ 01.12.2004. 11:07 ] @
Ni meni bas nije jasno zasto se mora otici u USA u roku od 6 meseci,
kao i da li kada odes, moras tamo i ostati? Kontam da kada bi me
izvukli na lutriji, ne bi sigurno odmah otisao tamo da zivim nego bi
zeleo da sacuvam green card dok ne nadjem posao...

--
[ afwt @ 02.12.2004. 02:29 ] @
@vragec: Tacno tako kako si rekao. Znaci, 'the combination of following circumstances'. Doduse, preko lutrije su mnogo popustljiviji nego u slucaju npr. turisticke vize. Ovde je dovoljno da (u slucaju da neko garantuje za tebe) ti taj neko posalje e-mail u kome te poziva (Bog zna kako), na to udaris Print i to im odneses. Mada, racunaj da ce oni to proveriti, jer im vec u ambasadi dajes adresu gde da ti posalju SSN (Soc.Sec.No.).

@mucky: Meni je potpuno jasno. Ne pada im na pamet da ti daju trajnu boravisnu vizu da bi se ti zajebavao jos 5 godina, pa tek onda poceo da je koristis. Zato, kada te izvuku, sve ti lepo pise (procitaj ranije sta sam napisao, posalju ti momacki puno papira postom, otelis se citajuci), kazu otprilike ovako: ako ste se prijavili iz zezanja, nemojte slati formulare da ne bi nekome drugom uskratili blablabla... a i boli te da puknes 600$ da bi na kraju ispalio...
Dalje, kazu da imas prava da 'apply for admission' u roku od 6 meseci, ali da kada udjes u USA, ne smes da boravis van nje duze od godinu dana, jer ti onda istice viza. Takodje, ako 'immigration officer' skonta da koristis vizu samo da bi je odrzavao dolazeci jednom godisnje (na godisnji odmor), ima pravo da ti je oduzme.

Sustina: oni ti daju retku sansu i lepo ti kazu: dajemo ti je ako hoces da je koristis kako treba. Ako neces, uzecemo ti je. A ti vidi sta ti se isplati.
Ako su te vec izvukli (medju 50.000 ljudi od ~12M), onda ne zajebavas, nego odlucis: ili se selis, ili bacas kovertu. It's as simple as that...
Iako nazalost nije bas tako jednostavno... :-(
[ afwt @ 02.12.2004. 02:34 ] @
i jos nesto:
Citat:
mucky: Kontam da kada bi me
izvukli na lutriji, ne bi sigurno odmah otisao tamo da zivim nego bi
zeleo da sacuvam green card dok ne nadjem posao...

Niko ti, nazalost, nece dati posao bez (barem) intervjua (osim ako si neka zesca internacionalna faca u svojoj oblasti), u to budi siguran... Posao trazis kad odes tamo... Odavde bar pred put mozes da pokusas da zakazes neki appointment... :-(

Inace, koliko sam ja cuo, posle 5 godina boravka se dobija drzavljanstvo (ili se tad ulazi u proceduru?). Onda kako hoces... Ali i tih 5god. treba izdrzati. :-)
[ Nemezis @ 03.12.2004. 10:49 ] @
Za lanselota

Sva upustva tj. instrukcije na sajtu http://travel.state.gov/visa/dv-06_bulletin.pdf

Nadam se da će pomoći.
[ Fagot @ 03.12.2004. 15:34 ] @
Citat:

Sta bi sa ovim jer se zna? Izgleda da se upisuje u 1 red 7a a ostali sluze u slucaju nuzde

Pozdrav
[ BytEfLUSh @ 03.12.2004. 15:44 ] @
Ama ljudi, Žarko vam je dao link ka detaljnim instrukcijama koje morate pročitati. Pročitajte to i saznaćete...
[ Nemezis @ 03.12.2004. 16:12 ] @
Prvo i jedino nisam Žarko.
Želim čoveku da pomognem, a ti ako nemožeš da pomogneš a ti ućuti.
To što gro Vas tripuje određene stvari o mom indentitetu ja nisam kriv.
Čim ne govoriš kao većina odmah pljuvačina e baš me zabole !!

Smatram da čovek može dobiti najbolja upustva iz instrukcija koji zvaničan vladin sajt donosi.
[ vindic8or @ 03.12.2004. 16:27 ] @
a shto se prijavljujete za to tako masovno... istina, znam par ljudi koji su dobili na toj lutriji, ali je ipak sansa extremno mala...
a posle kada vadis turisticku ili bilo koju vizu za USA, mnogo zajebanije je dobijes, jer im je u bazi zabelezeno da ti zelis da odes tamo da radis...

peace...
[ joejoe @ 03.12.2004. 16:28 ] @
Citat:
BytEfLUSh: Ama ljudi, Žarko vam je dao link ka detaljnim instrukcijama koje morate pročitati. Pročitajte to i saznaćete...

Još jednom, da li se piše Šišić ili Sisic? Nisam video gde to piše...
[ BytEfLUSh @ 03.12.2004. 17:20 ] @
Pošalji im E-Mail i pitaj ih. Ja sam uneo "Pintarić", mislim da tako i treba....

Citat:
Nemezis: Prvo i jedino nisam Žarko.
Želim čoveku da pomognem, a ti ako nemožeš da pomogneš a ti ućuti.
To što gro Vas tripuje određene stvari o mom indentitetu ja nisam kriv.
Čim ne govoriš kao većina odmah pljuvačina e baš me zabole !!

Smatram da čovek može dobiti najbolja upustva iz instrukcija koji zvaničan vladin sajt donosi.

Hmmmmmmm? A šta sam ja rekao drugačije? Rekao sam mu da pročita taj text pošto je tamo detaljno objašnjeno popunjavanje formulara (ako je to onaj isti text koji sam ja čitao, nisam proveravao link) a sem toga oni zahtevaju od svakoga da to pročita.

A da li si ti Žarko ili ne....... Pa, ako nisi, ona čisto da te obavestim da je Žarko koristio taj nick, ali to nema veze sa temom... Samo sam te oslovio sa imenom koje je vezano za taj nick, šta sam loše rekao?
[ mucky @ 03.12.2004. 17:45 ] @
Mislim da je moguce dobiti posao bez intervjua, jer sam imao ponudu da odem
napolje ali sam ipak resio da zavrsim fax.

Inace, naravno da nisam (inter)nacionalna faca u svojoj oblasti :)
[ noviKorisnik @ 03.12.2004. 20:16 ] @
Đ = D (a ne DJ), đ = d
[ BytEfLUSh @ 04.12.2004. 01:26 ] @
Citat:
BluesRocker: @BytEfLUSh:
Nemoj da zezaš Žarka. Ko to hoće, ima top temu pa neka na njoj piše svoje mišljenje o njemu. On ima puno pravo da diskutuje na ovom forumu kao i svako drugi. Ne bi bilo lepo da se naljuti pa da prestane da posećuje forum.

Nisam ga zezao, samo sam ga oslovio imenom :)

Citat:
Formular se popunjava slovima engleske abecede, ne zanimaju ih nikakve kukice.

E, jbg....... Jel to piše negde u onom PDF-u pa mi je promaklo, ili si to saznao na drugi način? Jel mi vredi prijavljivati se ponovo, sa ispravno unešenim imenom (pošto kažu da se ne sme 2 puta prijaviti)?
[ Mister Big Time @ 04.12.2004. 02:43 ] @
Nista cudno.... trebalo je 10 godina da nas svaki sajt uopste registruje kao drzavu (YU) a ovi nasli sada da menjaju drzavu pa ce proci jos 10 godina dok ne promene svi sajtovi na SCG. A eto neki sajtovi su cak odustali od listanja, jer nece da se smaraju kad opet sutra promenimo i ovaj naziv drzave. Blah. Placi voljena zemljo :)
[ ritam_vozi_vozi @ 09.12.2004. 22:23 ] @
Ljudi jedno bitno pitanje?
Da li na ovu lutriju mogu da se prijave vise clanova porodice(brat,sestra,ujna,stric...), znaci isto prezime ista adresa stanovanja...
pozdrav
[ BluesRocker @ 09.12.2004. 22:39 ] @
Mogu.
[ ritam_vozi_vozi @ 09.12.2004. 22:44 ] @
znaci mogu. ok
hvala na odgovoru
[ stolex @ 01.04.2005. 21:35 ] @
I?
Ima li nekog da se pohvali da je "izvucen"?
[ ritam_vozi_vozi @ 01.04.2005. 22:49 ] @
gde mogu da se vide rezultati izvlacenja, i kada su bili... Ima li info koliko se ove godine prijavilo ljudi...
[ jms_uk_2001 @ 02.04.2005. 00:56 ] @
ljudi koji su izvuceni ce biti kontaktirani od maja pa nadalje...
inace nema liste 'dobitnika' nego samo broj izvucenih po zemlji...
[ Milan_Ristic @ 16.09.2005. 10:13 ] @
Sve je to ok...samo da li je stvarno istina da tu nesto postoji...kasnije tesko recimo hoce da odobre turisticku vizu,studentsku i sl ??
Inace gledano u globalu ima tu poprlicno velikih troskova i opet sve zavisi kako ces se snaci.
Treba imati dosta srece..prvo da te izvuku a posle da se snadjes.
Zna li neko koliko se nasih prijavi ??

p.s ko recimo nadje posao u roku od godinu dana (jer posle istice gc) i snadje se, bice mu lepo...
[ DaChaS @ 16.09.2005. 15:49 ] @
Nemezis ne radi onaj link koji si dao barem ne meni iz firefoxa...ali nashao sam na sajtu taj pdf

[Ovu poruku je menjao DaChaS dana 16.09.2005. u 16:58 GMT+1]
[ Jagnjeca brigada @ 28.11.2005. 12:40 ] @
Do petog decembra su prijave, da li ste se prijavili za DV-2007? Ja jesam.
[ milan_S @ 29.11.2005. 19:39 ] @
Zasto netje da puste punoletne osobe sa NEzavrsenom srednjom skolom da ucestvuju u lutriji. Mi bi ima valjda i najvise koristili, zar ne ? Taman bih tamo zavrsio 4. godinu skole :(
Imam osobu koja bi mi napisala garantno pismo ...
[ Zikka @ 30.11.2005. 01:13 ] @
Sta ako moja slika zauzima 40 odsto povrsine? Da li to znaci da cu da budem odbijen? Jedan moj kolega je hteo prijatelju da pokaze kako se popunjava obrazac ali posto nisu imali odgovarajucu sliku poslali su sliku neku bezveze. I stigla mu je poruka da je uspesno popunjena aplikacija. sada njih dvojica se svadjaju cele veceri da je moj kolga svom kokmsiji upropastio mogucnost za konkurs ove godine. da li moze nesto da se uradi tim povodom? Ali mene interesuje i ovo za moju sliku?
[ spartak @ 30.11.2005. 15:40 ] @
Web aplikacija ne validira popunjenost ni sadrzaj fotografije, vec samo gabarit (dimenzije).

Koliko ja kapiram, taj ga je izduvao za prijavu ove godine.