[ chater @ 11.11.2004. 08:40 ] @
Kako moze da se stigne do legije stranaca, ako neko zna tacan proces, po mogustvu sto detaljnije, koji su uslovi, koje sanse za nas iz srbije itd. |
[ chater @ 11.11.2004. 08:40 ] @
[ markom @ 11.11.2004. 09:27 ] @
[ salec @ 11.11.2004. 10:27 ] @
Po onome što piše na sajtu knjige, ima sve loše strane naše vojske, a što se tiče dobrih... ne vidim zašto bi za njih bilo potrebno istrpeti one druge? OK, dokažeš fizičku spremnost, prime te, a onda, pošto si ispunio svoj cilj da se dokažeš kao dobar materijal, život počinje da izgleda ispunjen dosadnim dužnostima, patnjom, neprijatnim mirisima i insektima.
[ grepme84 @ 11.11.2004. 10:39 ] @
Ima gde slican sajt o nasoj vojsci? Recimo, za specijalce ili SAJ ili nesto slicno.
[ abishai @ 11.11.2004. 14:01 ] @
Citat: chater: Kako moze da se stigne do legije stranaca, ako neko zna tacan proces, po mogustvu sto detaljnije, koji su uslovi, koje sanse za nas iz srbije itd. FRANCUSKA, potrebni odlucni i sposobni muškarci od 18-38 god, Legija stranaca, samo licni razgovori. Grbic. 011/617-750 Zovi. p.s. dobro razmisli. [ Safet Beriša @ 11.11.2004. 14:11 ] @
Ako će već u Legiju bolje da ide zvaničnim kanalima... da ne završi u nekoj drugoj "Legiji stranaca"...
[ grepme84 @ 11.11.2004. 14:37 ] @
Evo jedan sajt na kog sam naleteo http://www.br-legion.com/ang/default.htm
[ Buum @ 12.11.2004. 01:37 ] @
Citat: abishai: FRANCUSKA, potrebni odlucni i sposobni muškarci od 18-38 god, Legija stranaca, samo licni razgovori. Grbic. 011/617-750 Zovi. p.s. dobro razmisli. Ma taj lik je neki prevarant! Legija stranaca nema svoje skaute niti bilo kakve druge tipove koji procenjuju da li si sposoban za tako nešto. Bio je jedan momak iz legije stranaca skoro na TV-u kod Vanje Bulića u emisiji i pričao je baš o tim zabludama i stereotipima koji kod nas vladaju o toj jedinici. Koristi samo zvanične kanale za informisanje i prijavljivanje (ovaj sajt što je daniel naveo). [ abishai @ 12.11.2004. 03:13 ] @
Moguce, nista nije iskljuceno.
[ Goran Aničić @ 12.11.2004. 06:54 ] @
Citat: chater: Kako moze da se stigne do legije stranaca, ako neko zna tacan proces, po mogustvu sto detaljnije, koji su uslovi, koje sanse za nas iz srbije itd. Za sva pitanja kontaktiraj francusku ambasadu u Beogradu, jer su sve njihove ambasade po svetu neka vrsta legionarskih "regrutnih centara". [ Horvat @ 13.11.2004. 21:02 ] @
odes u france ambasadu kao sto je ovaj prethodni rekao (nisam gledao koji je nick) i kazes "ja hteti u legija stranci" mozda razumeju.salim se
odes tamo i kazes im ili jos bolje odes u frencusku bez papira i na carini kazes da hoces drzavljanstvo i da ces sluziti u legiji stranaca a najbolje nemoj ni sluziti sam odluci [ Buum @ 13.11.2004. 23:29 ] @
Horvat, ne navlači čoveka bez veze...
Nikako nemoj na crno da odeš u Francusku - neće te primiti u legiju stranaca, već ćeš biti smesta deportovan iz Francuske. Upravo to se desilo ovom liku što je bio u emisiji kod Vanje Bulića. On je kasnije uspeo da na legalan način uđe u Francusku i da ga prime u legiju. [ Horvat @ 13.11.2004. 23:42 ] @
ipak ti je najbolje da odes u france ambasadu i tamo im kazes
mada mi nije jasno sto to zelis [ rokky @ 15.11.2004. 03:47 ] @
ko bi normalan htio da ode u legiju stranaca? zbog cega? ne svatam...
[ cvijic_ltd @ 15.11.2004. 10:41 ] @
Mozda je coveku dozlogrdio obican zivot u zemlji u kojoj zivi. Mozda hoce avanturu... Postoji gomila razloga.
Sam ulazak u legiju je dosta kompleksan. Prvo je potrebno prijaviti se u nekom od prijavnih centara, kojih ufrancuskoj mislim da ima sest. Glavni je u mestu Aubagne u blizini Marseja. Provodi se priblizno tri nedelje u medicinskim ispitivanjima, sigurnosnim proverama, ispitivanjima licnog stava i intervjuima. Nije dozvoljen kontakt sa spoljnim svetom dok ste u Aubange-u kao ni pisanje ni telefoniranje. Tzv "Gestapo" je sigurnosna sluzba koja intervjuise na maternjem jeziku i to se odnosi na sve aspekte vaseg zivota. Dani kada nikakva pitanja nisu postavljana su proslost. U zavisnosti od toga sta im kazete mogu da se odluce da vam promene ime. Testovi sposobnosti se rade na maternjem jeziku i oni u velokoj meri odlucuju o tome da li cete biti primljeni kao i kakva vas karijera kasnije ocekuje. Zavrsni intervju se sastoji i od pitanja zasto se hoce u legiju. Obuka se sprovodi u mestu Castelnaudary koji je 50km od Tuluza. Smesteni ste u sekciju sa oko 30 ljudi dok delite sobu sa 6 ili 8 regruta. Caporals (pretpostavljeni iliti vodnici, desetari) zive sa vama u sobama. Placeni ste svakog meseca dok ste u Castelu ali ne celu sumu, razlika se cuva na vasem racunu i isplacuje kasnije priliom prave sluzbe. Bice vam dodeljen i binome tj covek koji odlicno govori francuski i sa kojim se taj jezik usavrsava tj uci. Trening pocinje na farmi koja je u jednom selu. Svaka sekcija ide na razlicitu farmu. Neki od fizickih testova kroz koje se prolazi su: - trcanje 8km sa rancem teskim 12kg koje se mora izvesti za manje od sata - trcanje sto se vise moze za 12 min, sve preko 2800m je dobro - penjanje uz konopac bez koriscenja stopala, sto vise uspona bez prestanka to je bolje - trcanje 100m noseci dzak sa 40kg tereta koje mora biti za manje od 20s - test koji ukljucuje sklekove, zgobove i trbusnjake - plivacki test. Kompletira se nekoliko marseva u Castelu. Zavrsni je 160km Zatim se potpisuje prvi ugovor koji je na 5 (pet) godina!!!! Dobija se sluzba u nekoj od sledecih regimenti (u zavisnosti od sposobnosti, obrazovanja i sl.): * 1e Régiment Étranger locirana u Aubagne, France. * 1e Régiment Étranger de Cavalerie locirana u Orange, France. - * 1e Régiment Étranger de Génie locirana u Laudun, France. - inzenjerija * 2e Régiment Étranger de Génie lociranau regionu Marseja - inzenjerija * 2e Régiment Étranger d'Infanterie locirana u Nimes, France. - pesadija * 2e Régiment Étranger de Parachutistes locirana u Calvi na ostrvu Korzika. - padobranci * 3e Régiment Étranger d'Infanterie locirana u Kourou, French Guiana. - pesadija * 4e Régiment Étranger locirana u Castelnaudary, France. * 5e Régiment Étranger locirana u francuskoj polinezijiu juznom pacifiku. Regimenta je zvanicno raspustena 2000. * 13e Démi-Brigade de la Légion Étrangèrelocirana u Djibouti. * Détachement de la Légion Étrangère de Mayotte locirana u Dzaoudzi na ostrvu Mayotte. Pitace vas da kazete tri opcije tj u kojoj regimenti bi voleli da sluzite. Nema garancija da cete tamo i dobiti sluzbu. Tipican da u regimenti izgleda ovako: 5:00 Budjenj 5:30 Prozivka 5:30 - 7:00 Dorucak, ablutions, cleaning duties. 7:00 - 7:30 Corvée quartier (garbage sweep of company area). 7:30 Company assembly 7:30 - 9:00 Sportske aktivnosti 9:00 - 9:30 Tusiranje, obrok 9:30 - 12:00 Jutarnji trening, radne obaveze 12:00 - 13:30 Rucak, corvée duties. 13:30 - 14:00 Corvée quartier. 14:00 Rassemblement compagnie. 14:00 - 17:30 Popodnevni trening, radne obaveze 17:30 Rucak, kraj radnog dana 17:30 - 21:30 Slobodno vreme 17:30 - 5:30 Dozvoljen izlazak uz dozvolu pretpostavljenog 21:30 Corvée duties. 22:00 Prozivka 22:30 Lights out. Placeni ste jednom mesecno u kesu. Ne moze se imati bankovni racun van legije. Vas racun u legiji ne podleze nikakvim kamatama. Plate su sledece: Legionnaire 975.67 euros/month Corporal 1219.59 euros/month Chief Corporal 1372.04 euros/month Toliko. [ Davor Vlajkovic @ 15.11.2004. 12:58 ] @
Odlican odgovor. Ako nije problem da kazes ko/sta je izvor informacija?
Pozdrav. [ Goran Aničić @ 15.11.2004. 14:33 ] @
Dodatni izvor: Francuska legija stranaca
[ cvijic_ltd @ 15.11.2004. 18:40 ] @
Izvor je francuska ambasada u vasiingtonu. I iskazi bivsih legionara dostupni na netu.
[ jan zivalic @ 20.11.2004. 23:32 ] @
ako tko ima ozbiljnih pitanja
[email protected] za avanturu - donekle se isplati. pocetni ugovor je na 6 mjeseci nakon kojih mozes slobodno napustiti francusku sa putovnicom (da se i prije ako imas ista u glavi i muda) ulaz u samu legiju je prelagan ne sjecam se tocno, ali ima preko 15 sabirnih centara nama je najblizi onaj u nici (granica sa italijom) no to samo ako ste za avanturu ako zelis radit i imat para ide se u sjevernu irsku ne da mi se bas palamudit mozda opet naletim na ovaj forum al cisto sumnjam pozdrav! [ Maka @ 28.11.2004. 07:08 ] @
Ok! Vidim da ima dosta nepoznanica o Legiji stranaca. Buduci da dams se ja nesto vise interesovao o tome duze vremena zakljucio sam da je najbolje tamo ne ici.
Vjerujte mi da je tako. Ako mislis da ces tamo da zaradis velike pare onda zaboravi na to, a ako si napaljenko na komandose i te stvari onda je to pravo mjesto. Uglavnom bio je prije mjesec dana neki tip na BK TV koji se vratio skoro iz Legije i pricao o tome dosta realno i razbio sve tabue na tu temu. Prva i najvaznija, oko para, on rece da je plata 1500 eura, a da su cifre vece ako ides u misije, npr. Bosna, Kosovo itd. Doslovce tip kaze ovako: Bio sam u Dzibutiju i plata je bila dobra, ali je litar vode tamo 5 dolara. Sto se tice odlaska u Legiju: prva i najvaznija stvar, regrutacija u Legiju se vrsi iskljucivo u Francuskoj, a ovi tipovi koji navodno vrse regrutaciju po nasim zemljama bivse drzave su najobicniji prevaranti. Ono sto je jos vazno reci jeste i to da u Francusku moras da udjes legalno. Drugim rijecima, moras da imas pasos i vizu. Ovog tipa, sto je bio na BK, su vratili prvi put zato sto nije imao vizu. Dosao covjek da se prijavi, a oni pozvali policiju koja ga je deportovala. Odvezli ga do Francusko/talijanske granice. Ono sto on jos kaze jeste da je vazno da, kada tamo vec dodjes, nesmijes nista da lazes jer te odbiju ako te skontaju. Najvise se cijeni iskrenost. Dodju tipovi i lazu kako bjeze od policije, kako su ubili nekoga itd. Oni ih provale i odbiju. Kada dodjes tamo dovedu tipa koji govori tvoj materinji jezik i ispituju te. Sto se tice imena, daju ti imena iskljucivo tvog naroda, tj. ako si srbin dobijes srpsko ime. One gluposti o francuskim imenima nisu tacne. Za drzavljanstvo se nesjecam, bas najbolje, ali mi se cini da i to nije bas istina. Mislim da ide po standardnoj proceduri. Sto se tice napredovanja u Legiji, stranac moze najvise da dogura do cina majora i to je to. Visoki polozaji su rezervisani iskljucivo za francuze. Ono sto je vazno znati za nas Srbe jeste i to da je u Legiji stranaca sluzio i Kralj Petar Karadjordjevic. To malo ljudi zna. Ok! To je bilo to. Ovako na brzinu. Nadam se da sam vam pomogao. [ johnnie @ 05.02.2005. 01:15 ] @
Imas jedan lep post gore sa regimentama i radnim danom.Tacno. Sto se tice para, dodaj da racun mozes daimas kad potpises ugovor na 5 godina.One cifre su start, imas jos nekih dodataka na terene i slicno. Na netu ima tutorial na 120 strana, davno to bese, ne secam se adrese, ali ma i na engleskom je. DAkle da te ne laze niko, ima info iz prve ruke (dovoljno receno). Neko je gore rekao lepo o regrutaciji,kampovima i obuci. Dakle prica je sledeca, ovo su postulati: 1.Legionar moze postati bilo ko sem francuza. 2.Legija stranaca je regularna jedinica francuske vojske. 3.Ista ta jedinica ima veoma dobro razvijen inteligence service; dakle, crime does not pay, krimosi, ubice, fugitives-veoma tesko ili nikako ulaze tamo. 4.Ono sto postanes tamo je druga prica; uglavnom, ne vole problematicne tipove; ne vole da im neko pravi probleme;odma dobijes nogu u dupe. 5.glavno je da sve do ulaska u regrutni kamp finansiras i odlazis sam!!! Dakle, viza, put i sve ostalo do Marseja je samo tvoja rezija 6. Kad tamo stignes, dobijas novi identitet koji oni odredjuju(dakle ne biras) i mozes da se pozdravis sa svim sto je bilo pre do prvog izlaska u grad. Tad vec mozes da telefoniras kom hoces, ne brani ti niko. 7. Ne trebaju im ramboidi i sl. To su mostly normal guys sa malo vise avanturistickih sklonosti i puno puno strpljenja da bi prosli drill, koji je otprilike gori nego u SAS-u. 8. Kad prodjes lekarski pregled, koji je temeljan, dobijas kepi blank (belo kapce-gustersko) i pocinjes inicijalnu obuku koja traje sest meseci (to ti je predugovor, i tad jos imas fore svakog casa da se predomislis) 9. Nakon inicajlne obuke, potpisujes ugovor na pet godina. 10. Legionari se tada rasporedjuju na dalju obuku po procenjenim afinitetima. 11. U toku celokupnog ugovora fakticki radis za 'znacke'; jedna vestina-jedna znacka,npr. alpinizam, skijanje, veranje, sniper, komunikacije, itd.Normalno je da nakon 6 meseci inicijalne obuke te rasporede u neku regimentu u skladu sa tvojim sposobnostima (pesadija, inzinjerija, padobranci itd).Naravno,najbolji imaju pravo da biraju!!! Najaci je 2.padobranski puk u Kalviju,Korzika i tamo odlaze stvarno najbolji.(Obicno sebi jebu kevu sto su otisli bas tamo kad su mogli lepo da sede u kancelariji i odrzavaju neke radio veze i sl, ali to je druga prica). 12. Imaju cesto iznenadne uzbune, servise (straza), nenadane marseve (do 150 km!!!). Napori su stvarno ogromni i trebaju velika muda za takav korak,zapamti. Drugo , mogu uvek da te bace u neku zabit od svojih kolonija (Francuska Guajana, Dzibuti, Nova Gvineja itd, dakle Bogu iza ledja). 13. Bitno, kao legionar, zivis u kasarni, nemas pravo na odvojen zivot, privatan da ne pricam.Tek nakon 6 godina u Legiji mozes da pokrenes pitanje povratka identiteta (retkost je pre toga!), da ti vreate tvoje papire i da predas za francusko drzavljanstvo. 14. Plate su u ogromnim rasponima, zavisno odo jedinice, terenskih dodataka, nagrada, penala, itd. Uglavnom imas pravo svake godine na godisnji odmor gde hoces u Sengenu, pod uslovom da ti odobre odlazak bas tamo. Imaju svoje 'penzionerske domove' u kojima stari pezionisani legionari zive a mladi doalze da se odmore i to je naravno fraj. Ima jos toga, ako ti treba , dodji na PP ili mail. Btw. imaju ljude u Jugi (ali to je off the record), koji su uglavnom penzionisani legionari, koji mogu i hoce da zavrse odlazak tamo u smislu grancija, papira u mabasadi itd, samo ako procene da ti treba pomoci. Ito imas u jednom postu gore. Moraces da shvati jednu recenicu i da zivis s njom : Legio patria nostra! Da, Legija postaje tvoja drzava, otadzbina, porodica, prijatelj- jednom recju, sve sto imas dok si tamo. Sve je bazirano na individualnim kvalitetima ali samo u okviru timskog rada, postovanja svog kolege iznad svega itd. I da, tamo ti je, nesto kao vodnik kod nas, i mama i tata i Bog i batina i zena i porodica i sve, bukvalkno sve zavisi od njega, mora sve dazna i mora BEZPOGOVORNO DA SE SLUSA!. Btw2. Onaj moma, mislim da je srdjan, koji je bio kod vanj epre par meseci, kazu u legiji da mnog prica i pitaju se sta mu je trebalo da s*** takve gluposti. DAlje zakljuci sam. -still going strong, Johnnie Walker- [ Valerij Zajcev @ 03.05.2005. 12:33 ] @
dobro ja se nesto amlo vise zanimam za legiju u poslednje vreme svi ovde komentarisete da se u legiji trci 8km radi 100 sklekova
ali mene zanima kada dodjes da se prijavis koji su testovi da te prime? [ johnnie @ 03.05.2005. 12:38 ] @
Kao sto rekoh, prvo procitaj tutorial...
[ Valerij Zajcev @ 03.05.2005. 21:16 ] @
procitao tamo pise da je ulaz u legiju jednostavan nema nista sta se radi na fizickim testovima mislim da nije logicno da tamo moze da ode neko ko nema kondicije ni malo;)
[ abishai @ 03.05.2005. 23:25 ] @
Valerij
U legiju se uglavnom ide kada ili puknes ili STVARNO volis takve stvari, a ono tipa sada je to u modi (kod nas) itd... ne verujem da bi ti se svidelo tamo. Mnogi ali bas mnogi odu (napaljeni na to itd...) i posle dezertiraju, a neki se i koknu. Tako da to nije ono "e idem u legiju stranaca i ja sam sada faca ja sam rambo i kada se budem vratio ja cu biti glavna faca u gradu" i ostala s*anja. Tako da dobro razmisli o svemu. p.s. [email protected] evo ti mail od tipa sa prve strane mislim da je on i sluzio tamo. Kontaktiraj ga. [ johnnie @ 04.05.2005. 22:34 ] @
Pise i da mozes da odustanes, zar ne?
Troskove snosis sam, sve us vemu stvar tvoje cvrste volje? Zasto bi neko ko nema kondicije i kretao tamo: da je mozda stekne? Bolje da kupi psa i ide na trcanje... Znaci kondicija kao i za svaku drugu vojsku; ostalo dodje samo, vremenom. Bitno im je da si zdrav, dace ti oni kondiciju, narocito kroz marseve i drill... [ jan zivalic @ 05.05.2005. 22:34 ] @
joni
Neko je gore rekao lepo o regrutaciji,kampovima i obuci. Dakle prica je sledeca, ovo su postulati: 1.Legionar moze postati bilo ko sem francuza odmah taj prvi nije tocan ;) ostali mi se niti ne citaju abishai nisam skuzia za mejl od kad sam ostavia mejl javilo mi se dosta momaka. mozda se natjeram pa sastavim neki tekst da ne razbijate previse glavu. uglavnom prima se svakog, dezertira se uzasno puno. legija je s*****, ali ti da mogucnost da se upoznas sam sa sobom. [ johnnie @ 05.05.2005. 23:13 ] @
Citat: jan zivalic: joni Neko je gore rekao lepo o regrutaciji,kampovima i obuci. Dakle prica je sledeca, ovo su postulati: 1.Legionar moze postati bilo ko sem francuza odmah taj prvi nije tocan ;) ostali mi se niti ne citaju abishai nisam skuzia za mejl od kad sam ostavia mejl javilo mi se dosta momaka. mozda se natjeram pa sastavim neki tekst da ne razbijate previse glavu. uglavnom prima se svakog, dezertira se uzasno puno. legija je s*****, ali ti da mogucnost da se upoznas sam sa sobom. To sam rekao ja i odmah se izvinjavam svima na forumu, to nije tacno, rec je samo o tradiciji i nastanku legije;inace ima i francuza; uglavnom, ko moze da ospori procenat francuza u legiji, koji je mali, zar ne? Za ostalo si u pravu, ali pre nego sto tako ad hoc presudis necijem postu (kao necu dalje ni da citam), razmisli zasto mi svi ovde to pisemo, valjda sto smo dokoni? To je bilo malo off topic od mene, ali ... Ako neces da citas postove, procitaj tutorial i reci nam svoje komentare... [ abishai @ 06.05.2005. 10:06 ] @
Citat: nisam skuzia za mejl Po onome sto si napisao pretpostavio sam da si bio tamo, a i video sam da nije video tvoju poruku pa sam mu samo ovde prepisao tvoj mail ;). [ dusanboss @ 10.05.2016. 15:49 ] @
Auuu stara tema jako. Jel ima nekog da se uključi u diskusiju?
Koliko sam se informisao u regrutni centar možeš da odeš u bilo koje vreme (bolje u neko normalno, radno vreme) tamo podnosiš zahtev ili šta već i onda kreću ta testiranja i ostalo gore navedeno. Jel ima nekog da mi malo pojasni kako šta ide? Kad nas sad ima i onaj zakon o ratovanju za strane vojske. Šta sa tim? [ SlobaBgd @ 10.05.2016. 17:26 ] @
Ne primaju programere, jbg.
Moraš da se odlučiš, hoćeš li da zarađuješ kao programer ili kao legionar. Ne može i jare i pare. [ pajapop @ 10.05.2016. 19:14 ] @
[ Lavlja_Jazbina @ 10.05.2016. 22:23 ] @
Citat: SlobaBgd: Ne primaju programere, jbg. Moraš da se odlučiš, hoćeš li da zarađuješ kao programer ili kao legionar. Ne može i jare i pare. Ma dodje mu slicno.Kao programer ima da ga mlate,a u legiji cee..ga skrate za programersku glavu. [ dusanboss @ 10.05.2016. 23:23 ] @
U svakom slučaju naebo sam . Sve je bolje nego da čitam kometare nekih likova sa ovog foruma. I kako ste se vas dva starih legionara odmah javila ? Vi ste strčnjaci za svaku moguću i nemogući oblast.
[ Lavlja_Jazbina @ 11.05.2016. 06:18 ] @
Citat: Vi ste strčnjaci za svaku moguću i nemogući oblast. Posebno u oblasti trolova. [ Shadowed @ 11.05.2016. 09:38 ] @
Citat: SlobaBgd: Ne primaju programere, jbg. I da primaju, isto mu dodje. [ branko tod @ 11.05.2016. 11:22 ] @
Citat: dusanboss: Koliko sam se informisao u regrutni centar možeš da odeš u bilo koje vreme (bolje u neko normalno, radno vreme) tamo podnosiš zahtev ili šta već i onda kreću ta testiranja i ostalo gore navedeno. Kad nas sad ima i onaj zakon o ratovanju za strane vojske. Šta sa tim? Imam ja konekšn za legiju, bivšeg oficira legije. Za aps nema šta da brineš, jer se dobija francusko državljanstvo ako pretekneš. Jedino što mi se čini da tebe jehbu malo godine, si prestareo malko, kolko mogu da zaklučim. A šteta, što gluplji to ga lakše primaju. [ Java Beograd @ 11.05.2016. 11:32 ] @
Jer, što gluplji - to lakše gura glavu u torbu. Pametan prvo razmisli.
[ dusanboss @ 11.05.2016. 22:16 ] @
Nisam prestar. Primaju do 39,5 g ja imam 32. Sad zao ovo "što gluplji to bolje" ne mislima da je baš tako. Naravno da im trebaju ljudi koji su spremni da odu negde i ubiju ili poginu bez mnogo razmišljanja. Nekada se takav stav izjednačava sa glupošću, ali ne mora uvek biti slučaj. Neki ljudi jednostavno ne mogu da vode normalan život.
A za aps ne brinem, ne juri me niko. [ Lavlja_Jazbina @ 12.05.2016. 05:45 ] @
.
[ ASDIO @ 12.05.2016. 06:58 ] @
Nekada se u Legiju stranaca odlazilo zbog problema sa zakonom ili zbog ljubavnih problema. Danas je samo potrebno da krenete da učite programiranje.
[ dusanboss @ 12.05.2016. 14:58 ] @
Nisam nigde napiso da želim da idem.
[ ASDIO @ 13.05.2016. 12:58 ] @
Ko je rekao da jesi?
[ branko tod @ 13.05.2016. 23:41 ] @
Citat: dusanboss: Nisam nigde napiso da želim da idem. Jesi! Citat: dusanboss: Nisam prestar. Primaju do 39,5 g ja imam 32. [ dusanboss @ 14.05.2016. 00:51 ] @
Tu piše samo da nisam prestar ako bih želeo da idem. Ne biše ni da želim, ni da ne želim.
A šta i da hoću da idem? U našu vojsku (ili policiju) neće da te prime ako nemaš vezu koja ima vezu. Tvoja sposobnost je najmanje bitna. Ne znam koliko je časno ići u legiju stranaca, ali sam siguran da nećeš da prodješ ako nisi za tamo i da te neće odbiti ako si dobar. [ ASDIO @ 14.05.2016. 06:54 ] @
Čuo sam da za Legiju stranaca prvo traže brute force, pa ako to prođeš onda traže quick ili insertation (algoritme za sortiranje).
[ Lavlja_Jazbina @ 14.05.2016. 07:11 ] @
Citat: A šta i da hoću da idem? Ovim si priznao da jesi. Nego,da li si razmisljao da nekako kodirano stignes do legije,onako kroz neki hakovani mejl,u opisu tvoje spreme stavis recimo,UBOJITI TROL.. [ dusanboss @ 14.05.2016. 13:59 ] @
Zašto me uporno povezejete sa trolovanjem? U čemu se to ogleda? Volim ponekad da se našalim, ovo ostalo su moji stavovi i neka pitanja koja me iteresuju. Kako je to trolovanje.
[ vladd @ 14.05.2016. 16:33 ] @
Prva tacka tutorijala je da osoba sebe mora da formira kao ozbiljnog psihopatu. A dalje su sva vrata pakla otvorena...
[ pajapop @ 14.05.2016. 17:22 ] @
Citat: dusanboss: Ne znam koliko je časno ići u legiju stranaca, ali sam siguran da nećeš da prodješ ako nisi za tamo i da te neće odbiti ako si dobar. Evo kako ja na to gledam: Ne vidim nikakvu cast u tome da neko ode u legiju stranaca...Velika je razlika izmedju regularne vojske, bilo koje zemlje i legije stranaca....Iako ona pripada, na papiru, regularnoj vojsci Francuske, sama cinjenica kako je prvobitno formirana i cinjenica cemu i sada sluzi, ukazuje da tu nema nikakve casti...Ona je formirana da bi ti vojnici obavljali "prljave" poslove u interesu Francuske...U pocetku, zbog manjka ljudstva i brzine popune jedinica, primali su se kriminalci i najveci ljudski sljam kome nije bilo tesko da ubije i da cini ostala nedela...Sada su se vremena malo promenila i prilike u drustvu, pa se i tu sada vrsi odabir i provera pri prijemu, pre svega da bi oficirski kadar imamo manje problema, ali sustina se nije promenila...moras da budes spreman da ubijes cuveka, koji tebe ni po cemu ne ugrozava..niti ti je direktni neprijatelj ni tebi, ni tvojoj drzavi ni tvojoj porodici...samo je neprijatelj interesima Francuske. Znaci, neko ko stupi u legiju stranaca, prvo ima veliki problem "sam sa sobom"...ili je psihopata, ili je duboko odbacen od svog drustva, ili ima ogromnih problema pa na taj nacin bezi od njih ili ce kroz neku materijalnu korist na taj nacin probati da ih resi...u svakom slucaju, nista normalno...Kad se prodje kroz vrata regrutnoc centra u Marseju, ako se prodje prvi intervju, svako je primljen...Zatim sledi eliminacija koja traje, mislim, bar 3 meseca, gde na sve nacine pokusavaju da te slome i fizicki i psihicki samo da pridjes zvonu da zazvonis...I jos te oni mole, da to ucinis...Bilo je pre nekoliko godina..jedan dokumentarni film o legiji...usiljeni marsevi, krvava stopala, sklekovi po kazni i sl..i vecernje postrojavanje i pojedinci se "mole" da zazvonu na brodsko zvono u cilju odustajanja...Tada covek ne mora da bude toliko fizicki jak, koliko treba da bude mentalno jak, da izdrzi torturu narednika koji mu se unosi u lice i na najpogrdniji nacin ga moli da zazvoni...Kad se izdrze ta tri meseca, onda se ide na specijalisticke obuke i raspodelu po jedinicama, a ona bela kapica i duga brada (koja tad moze da se pusta) pripada tek starim i iskusnim vojnicima..."Gusteri" ne nose bele kapice... [ dusanboss @ 14.05.2016. 17:53 ] @
Ne znam šta podrazmevate pod tim "psihopata" ? Pa ideš da budeš profesijalni vojnik. Vrlo moguće je da ćeš morati nekoga nekad da ubiješ. Ne znači da voliš to da radiš ili da ne daj bože mučiš ljude. To su po meni psihopate. Ako ubiješ drugog naoružanog čoveka to je posao kao i svaki drugi (možda nekome nije shvatljiv i pomalo čudan posao ali to je tako)
Ova priča oko razlike izmedju regularne vojske i legije ne pije više vodu. Kolikoi ljudi danas ti možeš da pošalješ da ratuju za svoju zemlju, a da su pritom ubedjeni da rade pravu stvar. Pogotovo ako se ratuje van granica svoje zemlje. Ameri tu prednjače, ali i mi smo radili sličnu stvar. Tako da danas "smrt fašizmu, sloboda narodu" jako teško prolazi. Za legiju mislim da je časna zato što je na prvom mestu zakletva legiji, tek onda Francuskoj. Zatim ne može da prodje neko ko nije sposoban.Itd Malo je i glupo da pričamo o tome mi koji nismo bili tamo. To što se smatraju plaćeničkom vojskom ne znači da nemaju čast. Teško je danas (a biće sve teže) neći ljude koji će ratovati samo za ideale. [ branko tod @ 14.05.2016. 17:54 ] @
Pajapop, jel to iz prve ruke?
Dusane, gde smo to mi ratovali van svoje zemlje? [ dusanboss @ 14.05.2016. 18:14 ] @
Pa u Bosni i Hrvatskoj. To što smo nosili oznake JNA (mnogi i nisu) i što smo možda i branili srpsko stavnovništvo, teško da neko sa strane gleda na taj način.
[ Sceka @ 14.05.2016. 18:35 ] @
Citat: Pa u Bosni i Hrvatskoj. To što smo nosili oznake JNA (mnogi i nisu) i što smo možda i branili srpsko stavnovništvo, teško da neko sa strane gleda na taj način. Frapantno je koliko ti nemas pojma ni o cemu. (nije podlozno komentarisanju, odnosno - nece se odgovarati na komentar) Pozdrav! [ pajapop @ 14.05.2016. 19:51 ] @
Citat: dusanboss: ... To što smo nosili oznake JNA (mnogi i nisu) i što smo možda i branili srpsko stavnovništvo, teško da neko sa strane gleda na taj način. Nije bitno sta to drugi vide sa strane, vec je vazno sta ti osecas...Ne mogu se te dve stvari porediti. Jedno je ratovati zbog ideala, odbrane drzave, odbrane rodjaka, majke, oca, dece, a nesto sasvim drugo zarad tamo nekih rudnika ili naftnih polja, a u interesu stranih vlada...Ovako kako razmisljas, pljunuo si sve dobrovoljce od prvog Srpskog ustanka do danas...Pripadnici ostalih elitnih jedinica u svetu, od Foka preko Rendzera i Sas-a, bar pripadaju maticnim drzavama i bore se za svoju drzavu i veruju u ono u sta ih njihova vlada ubedi...ali legija je svesno odlazenje i pripadanje nekom zarad tudjih interesa...Pa onaj kome je legija otadzbina i legionar najbolji drug, je stvarno dno dna od coveka... [ SlobaBgd @ 14.05.2016. 20:33 ] @
Citat: dusanboss: Primaju do 39,5 g ja imam 32. Hajde sad ozbiljno, koliko godina stvarno imaš? Mislim, ako si mlađi maloletnik, što se naslućuje iz nekih tvojih odgovora, da pazimo kako sa tobom razgovaramo. Da ne psujemo i da ne odgovaramo na tvoje poruke napisane posle 22h, kad bi trebalo da si u krevetu. Mislim, ako si mlađi maloletnik. Ako nisi, onda ne znam šta da ti kažem, a da se ne naljutiš. [ 3way @ 14.05.2016. 21:19 ] @
Citat: dusanboss:Tako da danas "smrt fašizmu, sloboda narodu" jako teško prolazi. Grdno gresis. Upravo Amerikanci, koje si spomenuo, ratuju zbog ideala i zbog "odbrane" sopstvene drzave, za slobodu svoje dece, slobodu sveta, q rac, palac.... Znaci, ne bi verovao sta je u glavama tih ljudi koji se prijavljuju u njihovu vojsku. [ dusanboss @ 15.05.2016. 00:09 ] @
Očigledno nema mnogo toga u glavam Amera koji misle da idu u rat da bi branili svoju zemlju.
pajapop. Ne pljujem ja i ne omalovažavam nikoga od dobrovoljaca iz nekih predhodnih sukoba. Ipak ako bi danas maldi čovek dobrovoljno otišao da ratuje za svoju zemlju dobro treba da se zapita za koga i za šta ratuje. Nekada je to bilo jednostavnije. Danas se situacija poprilični zakomplikovala. A ovi junaci od gore naka idu sami ili neka šalju svoju decu u ratove od kojih će neko da profitira, a oni neće ni za hleb da imaju. Ja nemam nemeru to da radim. Ako mislite da su ratvi 90ih na ovim prostorima bili odbranbeni (ma koja od tri strane) ili da ljudi koji su ratovali i ginuli nisu izdati onda sam ja jako mali za diskusiju i trebao bih već da sam u krevetu. [ 3way @ 15.05.2016. 00:33 ] @
Citat: dusanboss: Nekada je to bilo jednostavnije. Nije. I nekada i sad je potpuno isto. Uopste te price "nekad je bilo drugacije" su tek potpora ljudima koji nisu sigurni u to sta misle i zasto misle tako, pa se hvataju za neku osnovu - tj. kako je "nekad bilo".... [ dusanboss @ 15.05.2016. 01:14 ] @
Ali ipak jeste. Mom ćeletu je mnogo lakše bilo da veruje u neke stvari dok je služio JNA nego što bi bilo meni sad ili pre 10g. To je samo 25 g razlike.
[ branko tod @ 15.05.2016. 07:14 ] @
Citat: dusanboss: Pa u Bosni i Hrvatskoj. To što smo nosili oznake JNA (mnogi i nisu) i što smo možda i branili srpsko stavnovništvo, teško da neko sa strane gleda na taj način. Lupetaš zastrašujuće, odličan si za legiju. [ Flo33 @ 15.05.2016. 07:30 ] @
Bah, kakva je razlika biti legionar ili američki kontraktor na bliskom istoku. Osim što sa belom kapicom možeš da se určiš, sa blackwater značkom 'security' i ne. Doduše možda zabodeš bolju platu sa amerima, a veliko manje šljakaš.
A ako ćemo realno, i Australija i Amerika su naseljene robijašima, klošarima, izgladnelima, pustolovima, isto kao i Legija, tako da nije neki moralni sunovrat. Dušane, ja ti preporučujem da se maneš Legije, 'leb sa sedam kora je to. Nego ti lepo internet u ruke, i traži one što obezbeđuju tankere i trgovačke brodove u Indijkom okeanu. Mož' ti biti dobro, ali ne mora da znači. [ Shadowed @ 15.05.2016. 09:51 ] @
Ja sam vise za to da ide u Legiju stranaca a da se mane Interneta.
[ dejanet @ 15.05.2016. 09:53 ] @
Covek intuitivno shvata koliko je lose sto su ukinuli sluzenje Vojske.
[ anon70939 @ 15.05.2016. 10:15 ] @
Sto se tice legije stranaca.... Danas ne mogu da shvatim ljude koji razmisljaju o tome.
Odnosno, kad sam imao 18 godina tada sam kapirao da je jedini razlog zbog kojeg su moji vrsnjaci hteli u legiju, samo da bi bili "kul", kao onaj Legija sto je roknuo djindjica... A ukoliko neko sa preko 30 godina razmislja o tome, onda je taj verovatno mentalno zaglavljen u osamnaestim godinama... Drugi razlog koji bih mogao da shvatim jeste finansijski. Dakle ako bih to zlostavljanje trpio za mesecnu platu od 15000€... Ali procitah ovde u temi da je plata 1000€???? Bolje programirati :), ili radiri u Mc zs te pare... [ anon142305 @ 15.05.2016. 10:35 ] @
Citat: - Mnogi klišei kruže o ovom mestu. Ono što je istina jeste najstroža disciplina. I rad. Težak rad. Znoj. I još znoja. Znoj na obuci sprečava krv na terenu – priča Miloš koji je prošle godine odlučio da napusti Novi Sad i obre se u elitnoj regimenti. EKSKLUZIVNA ISPOVEST ZA "BLIC" Srbin u rovu Legije stranaca [ bananaphone @ 15.05.2016. 10:38 ] @
Citat: CoyoteKG: Sto se tice legije stranaca.... Danas ne mogu da shvatim ljude koji razmisljaju o tome. Odnosno, kad sam imao 18 godina tada sam kapirao da je jedini razlog zbog kojeg su moji vrsnjaci hteli u legiju, samo da bi bili "kul", kao onaj Legija sto je roknuo djindjica... A ukoliko neko sa preko 30 godina razmislja o tome, onda je taj verovatno mentalno zaglavljen u osamnaestim godinama... Drugi razlog koji bih mogao da shvatim jeste finansijski. Dakle ako bih to zlostavljanje trpio za mesecnu platu od 15000€... Ali procitah ovde u temi da je plata 1000€???? Bolje programirati :), ili radiri u Mc zs te pare... Dobro - vidi vojska je uvek bila mesto gde je mlad covek skromnog porekla i obrazovanja, potencijalno mogao da se izdigne iznad svog porekla i napravi nesto od sebe. Radeci u Mc ili gradjevini, radices u pocetku za iste pare kao u legiji ali su velike sanse da ako to krenes sa 18, i sa 58 ima da kopas kanale ili da pitas 1000-tu musteriju toga dana, da li zeli kecap uz krompirice, naravno ako imas uslove (podrsku familije, sistema, vijuge, sponzor itd...) da budes programer arhitekta, pravnik, doktor - bolje je to nego legija, ali sumnjam da ces naci mnogo visokoobrazovanih sa izgradjenim pozicijama u zivotu kako se prijavljuju u legiju... [ Flo33 @ 15.05.2016. 10:50 ] @
Kojih bre 15k $?
Ja mu preporučio tankere, jer imaju još i najbolje plate od tih plaćenika. bananaphone, bilo je i prestolonaslednika, lordova, bogataša u legiji. Nisu svi tamo zbog novca. Uostalom, jako mali broj ide zbog novca. Jer je mizeran. [ bananaphone @ 15.05.2016. 11:14 ] @
Citat: Flo33:bananaphone, bilo je i prestolonaslednika, lordova, bogataša u legiji. Nisu svi tamo zbog novca. Uostalom, jako mali broj ide zbog novca. Jer je mizeran. Uvek - velike vodje i princevi su vrlo cesto sluzili u vojsci - da bi stekli osecaj kako vojska, kao bitan deo svake drzave, funkcionise i naravno da bi pokupili kontakte i stekli reputaciju, ali njihove pozicije su uvek bile neuporedivo bolje u svakoj vojsci pa i u specijalnim jedinicama, nego nekog jakog momka sa margina Srpskog drustva, koji je sve svoje spakovao u jednu torbu i zakucao na vrata legije. Plata je mozda u pocetku mizerna, ali u misijama ona nije uopste mala + maltene cela plata ti ostaje kao ustedjevina, penzija je vrlo solidna - pominje se nesto kao 3+ k eura, kao i ostale beneficije koje ti sleduju celog zivota. Posle toga mnogi su napravili jako dobro vojnicke karijere od centara za obuku do regularne vojske. Naravno uslov je da prezivis 15 ili 20g u surovim vojnickim uslovima... A ovo se preslikava maltene u svaku vojsku, pogledaj po Beogradu koliko vojnih penzionera zivi solidno (relativno na ostatak populacije), imaju povelike stanove na ok pozicijama, pristojne (relatino na ostatak penzionera) penzije itd, a vecina ih je jako skromnog porekla, i kad uporedis sta bi bilo sa njima da su ostali recimo na selu i radili zemlju, ili radili u nekoj fabrici, jasno ti je da su napravili kvantni skok... [ 3way @ 15.05.2016. 11:31 ] @
Citat: dusanboss: Ali ipak jeste. Mom ćeletu je mnogo lakše bilo da veruje u neke stvari dok je služio JNA nego što bi bilo meni sad ili pre 10g. To je samo 25 g razlike. U konkretnom slucaju - da. Ja sam mislio uopsteno. Komplikacija se nadje ocas posla :) A ako cemo u sitna crevca, krajem 80-ih je vec pocelo rovarenje, crtanje slova U na tablama i slicno... [ Flo33 @ 15.05.2016. 11:32 ] @
Apsolutno.
Mizerna je u odnosu na druge plaćeničke vojske/paravojske. [ dusanboss @ 15.05.2016. 14:24 ] @
Citat: CoyoteKG: Sto se tice legije stranaca.... Danas ne mogu da shvatim ljude koji razmisljaju o tome. Odnosno, kad sam imao 18 godina tada sam kapirao da je jedini razlog zbog kojeg su moji vrsnjaci hteli u legiju, samo da bi bili "kul", kao onaj Legija sto je roknuo djindjica... A ukoliko neko sa preko 30 godina razmislja o tome, onda je taj verovatno mentalno zaglavljen u osamnaestim godinama... Drugi razlog koji bih mogao da shvatim jeste finansijski. Dakle ako bih to zlostavljanje trpio za mesecnu platu od 15000€... Ali procitah ovde u temi da je plata 1000€???? Bolje programirati :), ili radiri u Mc zs te pare... Naravno da moji razlozi što razmatram ovu opciju nisu zato što se palim na specijane snage, Ulemeka i te zezancije. Nisam tako razmišljao ni sa 18. Tu je i finansiski deo, mogućnost za dobijanje Francuskog državljanstva, a najviše to što sebe ne vidim u obavljanju nekog "normalnog posla". Ovo vidim kao priliku da radim neke stvari koje inače ne bih mogao (možda ili bi mi trabalo mnogo keša). Jednostavno nismo svi isti. Nekome pomisao da će biti 3 dana u džungli bez hrane deluje odvratno, meni deluje uzbudljivo i zanimljivo. Volim izazove, volim uzbudjenje u životu. Ovako se bre osećam polu mrtav. Ljudi koji vole ekstremne sportove će razumeti šta pričam. Moraš sebi da doveneš u opasnost da bi se osetio živim. Neki ljudi su takvi drugi nisu. [ Sceka @ 15.05.2016. 14:53 ] @
Citat: Shadowed: Ja sam vise za to da ide u Legiju stranaca a da se mane Interneta. +1 Citat: dusanboss: Naravno da moji razlozi što razmatram ovu opciju nisu zato što se palim na specijane snage, Ulemeka i te zezancije. Nisam tako razmišljao ni sa 18. Znaci ipak razmatras. ! Citat: Tu je i finansiski deo, mogućnost za dobijanje Francuskog državljanstva, a najviše to što sebe ne vidim u obavljanju nekog "normalnog posla". Ovo vidim kao priliku da radim neke stvari koje inače ne bih mogao (možda ili bi mi trabalo mnogo keša). Jednostavno nismo svi isti. Nekome pomisao da će biti 3 dana u džungli bez hrane deluje odvratno, meni deluje uzbudljivo i zanimljivo. Kakav finansijski deo? Sta bi radio sa francuskim drzavljanstvom a da to ne mozes sada? Koje to stvari bi radio koje ne mozes sada a ulaskom u Legiju stranaca bi mogao - konkretno? 3 dana u dzungli bez hrane tebi i moze da deluje uzbudljivo i zanimljivo jer nemas pojma koliko to nema veze sa "uzbudljivo i zanimljivo" tako kako ti to sebi predstavljas. Citat: Volim izazove, volim uzbudjenje u životu. Ovako se bre osećam polu mrtav. Ljudi koji vole ekstremne sportove će razumeti šta pričam. Moraš sebi da doveneš u opasnost da bi se osetio živim. Neki ljudi su takvi drugi nisu. Problem je sto ljudi koji vole (i time se bave) extremne sportove ne bi razumeli tebe ni u kom smislu (mada mislim da neces razumeti sta sam napisao). Da li si ikada u zivotu bio u opasnosti po zivot, situaciji opasnoj po zivot (toj zivot)? Znas li ti uopste sta to znaci? (mislim da nemas pojma nego ti lepo, uzbudljivo i zanimljivo zvuci...) Pozdrav! [ 3way @ 15.05.2016. 15:00 ] @
Citat: Sceka: Koje to stvari bi radio koje ne mozes sada a ulaskom u Legiju stranaca bi mogao - konkretno? Da puca iz bonbe. [ 3way @ 15.05.2016. 15:03 ] @
Citat: dusanboss: Volim izazove, volim uzbudjenje u životu. Ovako se bre osećam polu mrtav. Ljudi koji vole ekstremne sportove će razumeti šta pričam. Moraš sebi da doveneš u opasnost da bi se osetio živim. Neki ljudi su takvi drugi nisu. Pa sto se ne bavis ekstremnim sportovima? Sta si probao od njih? Jel si nekad skakao padobranom, vozio 50kmh biciklom niz sumsku stazu, vozio trkacki auto ( da ne kazem karting ), leteo jedrilicu, ronio? Sta si od toga radio, pa ti je bilo dosadno i zasto? [ Boris Tadić @ 15.05.2016. 15:16 ] @
Idi probaj, sta te kosta, bus BG - Marseille = 90e u jednom smeru, ali vidi da je iza tebe pola sveta wannabe commando-specnaz radnicka klasa sa jednom torbom/propalom drzavom/posao van struke/los brak/otac komunista/majka domacica/suljpa triput nedeljno/...../..../...../.....
Konkretno: Ako si ikada koristio WC solju, cucavac, video prekidac za svetlo, semafor, ekran u boji, telefon, automobil... Ama zgadice ti se tudja glupost i prostota. Pozeleces Srbiju za metar dana. Njima treba topovsko meso, a svu onu navodnu spremnost i mentalitet ama svaki srpski amater u sopstvenoj reziji postigne za 6 meseci umerenog-srednjeg treninga uz iole discipline. Ako i samo ako si "prikriveni" alkos, tabletoman ili depresivac poslednji, onda brate JESI za taj njihov francuski kalup i opstaces tamo 30 godina i u penziji ces imati staracki dom i sve babe ce padati na tebe. A dotle ga valjda bacaj na zid, videces i sam kako je kada danima ne vidis nista osim muskaraca, ma naskocio bi na onu tarabu iz vica sav srecan. Drugo, kako ti da ne pijes, a njih 50 odvaljenih zadnji evro vadi za limenku...? Ispadne ujutru da si ih odzepario. Vojska ko vojska, nikad viska potkazivaca, cinkarosa i doglavnika. To je u stvari jedno te isto. Pozdrav. [ branko tod @ 15.05.2016. 15:21 ] @
Citat: 3way: Pa sto se ne bavis ekstremnim sportovima? Sta si probao od njih? Jel si nekad skakao padobranom, vozio 50kmh biciklom niz sumsku stazu, vozio trkacki auto ( da ne kazem karting ), leteo jedrilicu, ronio? Sta si od toga radio, pa ti je bilo dosadno i zasto? Bi on. Ali nema aerodroma kod njega u mestu. Nema ni brda da se spušta biciklom. Neće niko da mu pozajmi lovu da kupi kola, a da se roni u bari je mnogo mutno. Ni prašume za preživljavanje. A u komšiskim kuruzima može nešto da šušne. Zato je lepo u ležati krevetu i vikati: ćale, daj neku kintu za cigare. [ dusanboss @ 15.05.2016. 16:35 ] @
Haha dobar si Branko. I ne pišem ovo sarakstično. Smešno mi je stvarno. Umem ja da prihvatim šalu na svoj račun. A i dosta toga je istina. Samo što ne pušim
Vozio sam mountain bike ranije. Hteo sam padobran da probam, sad mi krivo što nisam, tad je bilo jeftino. Sad je skuplje dosta. Zadnji put kad sam pitao ove naše lokalne paragajiste Tražili mi nešto oko 300 € za dvojac. I to čak nije skok iz aviona već paraglajding običan [ Lacika.1991 @ 15.05.2016. 17:17 ] @
uu koliko informacija tačno ne mogu da se odlučim dal da idem il ne :D
[ pajapop @ 15.05.2016. 18:22 ] @
Ma ljudi, bez sekiracije...Nema od tog posla nista...Ne moze Dule bez ovog foruma [ Lavlja_Jazbina @ 15.05.2016. 19:55 ] @
Citat: Haha dobar si Branko. I ne pišem ovo sarakstično. Smešno mi je stvarno. Umem ja da prihvatim šalu na svoj račun. A i dosta toga je istina. Samo što ne pušim Ne boj se.Ima i da propusis,a i stosta da primis.Mada mogao bi da poneses koje kilo trave,da se nadje za dzeparac. Ti si ionako veliki zagovornik trave,mislim legalizacije.A probaj i malo da zabusavas,predlozi im novo mesto u legiji,Legija luda. [ dusanboss @ 15.05.2016. 20:40 ] @
Citat: Ma ljudi, bez sekiracije...Nema od tog posla nista...Ne moze Dule bez ovog foruma Pa imacu ja pristup internetu i ako završim tamo. Prvih 4 meseca si odsečen od sveta. Posle verovatno i ne želiš da imaš veze sa spoljnim svetom [ pajapop @ 15.05.2016. 21:15 ] @
U tom slucaju pocni odmah da vezbas: "Oui, mon caporal chef!!!"... "Oui, mon sergent major!!!"..."Oui, mon capitaine!!!" [ Lavlja_Jazbina @ 15.05.2016. 21:20 ] @
Citat: Pa imacu ja pristup internetu i ako završim tamo Ma to obavezno ide u ranac sve zajedno sa satorom. [ pajapop @ 15.05.2016. 22:12 ] @
Eee, jednog dana ce mo mi da gledamo Duleta u nekom od ovih filmica:https://www.youtube.com/watch?v=cK7Vum13rcU
Eee, sad bas gledam neke od ovih filmica...Bolje i da nisam gledao, imao sam drukcije misljenje...Pa to neke *ickice...Izgleda da ni legija nije kao sto je bila...Zato Dule hoce da ide... [Ovu poruku je menjao pajapop dana 15.05.2016. u 23:30 GMT+1] [Ovu poruku je menjao pajapop dana 15.05.2016. u 23:31 GMT+1] [ dusanboss @ 15.05.2016. 22:41 ] @
Citat: Lavlja_Jazbina: Citat: Pa imacu ja pristup internetu i ako završim tamo Ma to obavezno ide u ranac sve zajedno sa satorom. "Oui, mon capitaine lion grotte !" Pa naravno da nemaš pristup internetu i lap-top sve vreme, ali ako se desi da kojim slučajem odem i da me kojim slučajem prime. Moćiću da se javim s vreme na vreme posle tih 4 meseca. Čisto da znate da sam živ, da ne brinete . Evo ja se zabrino za onog našeg 2012. Ni traga ni glasa od njega? pajapop gledao sam te filmove. U pravu si, neki tamo stvarno deluju kao što ti kažeš. Mada ne treba suditi o čoveku na osnovu izgleda. Edit: Izgleda da si u pravu lave Gledaj 49:30. [Ovu poruku je menjao dusanboss dana 16.05.2016. u 02:51 GMT+1] [ pajapop @ 15.05.2016. 22:58 ] @
Citat: dusanboss: "Oui, mon capitaine lion grotte !" Bolje na vreme upisi neki ubrzani kurs Francuskog jezika..Tacnije je: "Oui mon capitaine, l`antre du lion !!!"... [ gilopile @ 15.05.2016. 23:02 ] @
Lacika, ma idi, loodilo je tamo. Idem i ja, pa mozemo svi troje.
https://www.youtube.com/watch?v=Vm2xNJOPw28 Ovaj lik je bio samo mesec dana, a vidi kakvog su vojnika napravili. Kazu, nema gde nije ratovao...Respekt. [ deedee6 @ 15.05.2016. 23:03 ] @
[ pajapop @ 15.05.2016. 23:08 ] @
Citat: dusanboss: Ma ajde, svako malo pa crveno slovo. Taman se naoštrem nešto da šljakam kad ono ili nedelja il crvno slovo. "Mon capitaine, menu est aujourd`hui lettre ruoge...!!! [ pajapop @ 15.05.2016. 23:14 ] @
Citat: gilopile: Ovaj lik je bio samo mesec dana, a vidi kakvog su vojnika napravili. Kazu, nema gde nije ratovao...Respekt. I na kraju ne videsmo da je ista pogodio...Samo poza i vrdanje... [ anon70939 @ 15.05.2016. 23:17 ] @
Citat: dusanboss: Naravno da moji razlozi što razmatram ovu opciju nisu zato što se palim na specijane snage, Ulemeka i te zezancije. Nisam tako razmišljao ni sa 18. Tu je i finansiski deo, mogućnost za dobijanje Francuskog državljanstva, a najviše to što sebe ne vidim u obavljanju nekog "normalnog posla". Ovo vidim kao priliku da radim neke stvari koje inače ne bih mogao (možda ili bi mi trabalo mnogo keša). Jednostavno nismo svi isti. Nekome pomisao da će biti 3 dana u džungli bez hrane deluje odvratno, meni deluje uzbudljivo i zanimljivo. Volim izazove, volim uzbudjenje u životu. Ovako se bre osećam polu mrtav. Ljudi koji vole ekstremne sportove će razumeti šta pričam. Moraš sebi da doveneš u opasnost da bi se osetio živim. Neki ljudi su takvi drugi nisu. Nisam mislio svojim postom na tebe :), osim malo sale na programerski racun... Koliko dugo si bez posla? Jesi li bez posla zato sto si nesposoban da ga nadjes, ili ne zelis da radis? ili je takva sredina u kojoj si? Mislim da sam nekad davno procitao da zivis u nekom selu, tamo okolina paracina? Ako je tako, onda tvoj razlog moze biti kao sto je receno. Citat: bananaphone: Dobro - vidi vojska je uvek bila mesto gde je mlad covek skromnog porekla i obrazovanja, potencijalno mogao da se izdigne iznad svog porekla i napravi nesto od sebe. Da sam na tvom mestu, i ako se lozim na te extremne stvari, ja bih probao i otisao. A sudeci po tvom "boss" koje si sebi nadenuo u nicku, verovatno nisi mamina maza, i neki si zajeban lik.... tako da se verovatno i uklopis, posto se ovde medju ovim streberima na forumu nisi bas najbolje uklopio :P Nista ne mozes da izgubis osim eto 200E da imas za kartu i za put do tamo... I kao sto sam rekao, da bih voleo da cujem za 2 godine da u programerskoj temi napises da si nasao dobar posao i da si poceo da radis, isto bih tako voleo da cujem ovde za godinu dana tvoje utiske ;) Samo sto bi ti mozda promenili i nick, pored imena :P. A ko zna sta moze da se desi... mozda otkriju tvoj talenat, pa te ubace u neki IT i da im isprogramiras nesto :D. [ anon70939 @ 15.05.2016. 23:18 ] @
Citat: pajapop: Citat: gilopile: Ovaj lik je bio samo mesec dana, a vidi kakvog su vojnika napravili. Kazu, nema gde nije ratovao...Respekt. I na kraju ne videsmo da je ista pogodio...Samo poza i vrdanje...:) Mislim da sam negde pre par meseci procitao da ga je neko ubio edit, i jeste :) http://www.kurir.rs/crna-hroni...-krajiski-rambo-clanak-1553757 [ gilopile @ 15.05.2016. 23:19 ] @
@pajapop
Ma isekli ovi na YT. Itekako je pogadjao. Jedino sto mu nije poslo za rukom je onaj momenat kad je zaronio sa lukom i strelom. Kazu da se jedva izvukao, umalo se nije udavio. Jbg, desava se i najboljima. @CoyoteKG, nazalost, istina je. Valjda su ga ubili u Siriji u nekoj akciji. [ dusanboss @ 16.05.2016. 01:32 ] @
Ma ubili ovog Rambo lika, mutio nešto sa krimosima. A ovo na snimku je žešće poziranje. Kakav je stvarno bio, ebem li ga.
pajapop moram francuski malo bar da naučim. Krećem ovih dana. Znam 10 reči, plus ove što su slične kao naše ili engleske CoyoteKG živim u selu oko Vršca nisam nikada imao stalan posao. Nije mi se isplatilo da radim za 30 000 i plaćam stan ili put. Sa ćaletom se bavim ratarstvom tu zaradim možda i više a ne radim mnogo. Nemam nameru da to radim do kraja života plus da ostanem ceo život u ovoj mrtvoj selendri. Da me ne shvate ljudi pogrešno nemam loše mišljenje o ljudima iz sela (ostalom dobar deo BG i NS čine upravo ljudi koji su došli sa sela ili su im roditelji došli). Osetio bih se promašeno ako bih ceo život proveo ovde. Lepo je ovde da se čovek vrati pod stara dane. Toliki svet, a ja zaglavljen ovde. Citat: A sudeci po tvom "boss" Boss nema veze sa šefovanjem. Kada sam prvi put u životu birao nik bilo je ono standardno ime i deo prezimena. Pošto je dusanbos bio zauzut dodao sam s zbog lakšeg pamćenja. Tako da koristim taj nik već godinam. Ne bih sebe dao nik boss ispalo slučajno jbg. Ni sam mamina maza sigurno, ali nisam ni "zajeban" lik. Mada je to relativan pojam. Svi ti "zajebani" koje sam znao, ili su u zatvoru ili mrtvi. Toliko zajeban ne želim da budem. Imao sam i ja svoje momente, malo frke sa policijom, malo akcije, ništa ozbiljno. Nisam nikad bio u zatvoru i drago mi je zbog toga. Treniro sam kickbox jedno vreme, imao par mečeva. Ne znam koliko se to računa. Moguće je da sam dobar "matreijal" za legiju kako neki kažu. I stvarno, šta me košta da probam. Odem malo na more u Francusku provedem se par dana posle se prijavim pa šta bude. Ma odbićeme . Kako voli jedan drug da mi kaže kad hoće da me zeza "Preslab za kik boks, prejak za Rock N roll". U suštin to znači nisi ni za k... A možda i neće da me odbiju. Slušao sam neke stručnjake koji predvidjaju oružane sukobe većih razmera. Plus rastuća pretnja od radikalnog islama. U tom slučaju spustiće kriterijume sigurno. Gledajući ove filmove čini mi se da baš to rade. A krenuli su i da se reklamiraju. To ranije koliko znam nisu radili. [Ovu poruku je menjao dusanboss dana 16.05.2016. u 03:00 GMT+1] [ Lavlja_Jazbina @ 16.05.2016. 06:25 ] @
Citat: pajapop moram francuski malo bar da naučim. Krećem ovih dana. Pa jes,poceo si i onih dana programiranje pa kako se zavrsilo,sa legijom stranaca.Ovo sa legijom ima da se zavrsi pogubno so sve nas. Ce iscackas neko crveno dugme,i boooom.Zato.. [ mrle011 @ 16.05.2016. 08:19 ] @
A bio je cool lik i onda je počeo da se bavi programiranjem. Đavolja je to rabota...
[ jovajovic100 @ 16.05.2016. 10:18 ] @
Vidlo se to od pocetka
[ dusanboss @ 16.05.2016. 12:50 ] @
Citat: Ovo sa legijom ima da se zavrsi pogubno so sve nas. Ce iscackas neko crveno dugme,i boooom.Zato.. Hahhah Citat: A bio je cool lik Još uvek sam kul. [ Lavlja_Jazbina @ 16.05.2016. 20:33 ] @
.
[ dusanboss @ 28.05.2016. 01:16 ] @
Izgleda. ako odem biće to samo turistički oblazak regrutnog centra. Koliko vidim primaju ljude u ranim dvadesetim i ponekog malo starijeg obično sa vojnim iskustvom.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|