[ nino1987 @ 23.11.2004. 17:56 ] @
sta mislite o Bijelom Dugmetu?
[ su27killer @ 23.11.2004. 18:03 ] @
Pa odrasta sam s njima, najbolja muzika.

Bregovica prati fama da je plagijator ali who carez kad su te pjesme bolje od originala...
[ Tisma @ 23.11.2004. 21:17 ] @
Rock 'n' Roll Narodnjaci
[ MAD-MAX @ 26.11.2004. 22:49 ] @
Nekoliko stvarno dobrih pesama i dosta glupih (Hop-cup poskocicu drugu curu poljubicu ... itd :))
[ introitus @ 26.11.2004. 23:39 ] @
Citat:
Tisma: Rock 'n' Roll Narodnjaci :)
:-) LOL

Meni su prva tri albuma ok, sve ostalo je uglavnom bezveze (da ne ne pisem nesto gore). Mada su i ta tri albuma plagijati...
[ Zikka @ 27.11.2004. 00:05 ] @
Odrastao sam uz njih .
[ MMX @ 27.11.2004. 07:24 ] @
I ja sam odrastao uz njih, ima par pesama koje još uvek volim da slušam. Mada, mislim da je u to vreme bilo dosta kvalitetnijih grupa i izvođača (npr. Prljavo Kazalište, Parni Valjak, Josipa Lisac, Azra...).
[ @ 04.01.2005. 18:06 ] @
ma, oni su zakon. nema boljeg benda na prostorima ex-Yu rock scene... oni su mi definitivno u krvi. kao mala sam obozavla pjemsu bila mama kukunka.. a i sada ih stalno slusam... sve sto je vezano za njih ja imam...
[ iskicm @ 04.01.2005. 20:29 ] @
Dobri su, samo im City Records izdade sabrana dela.
[ tritondoo @ 21.02.2005. 14:54 ] @
Goran Bregovic Breeegaa, je jedno zlo koje je odavno uzelo maha, i to je to.
Mi sad krivimo Pink, Palmu, i ostale kretene za Ace Lukase, Mire Skoric i ostale hevy metal narodnjake, techno narodnjake, rap narodnjake i ostala g**** a Breeegaaa je pre 30 godina to isto radio samo sto je to tada bilo cool za kratkovide seljake. Zar mislite da je Ivan Gavrilovic ili doktor Iggi dovoljno pametan da smisli tako nesto sam, nego covek provalio foru od starog "majstora" plagijatora, skrnatora, komercijalnog goveda, potrosaca ljudi, jednog Sarajevskog izbljuvka, istog kao i Plavi orkestar, Valentino, Vatreni poljubac, Merlin, i ostala sranja koja sto je najgore mi sad kupujemo kao dobri stari ex YU rock.

Najgore od svega je sto nas takva beda od coveka i muzicara predstavlja po svetu i mi smo na to ponosni

NAJBOLJI LIK IZ BJELOG DUGMETA IKAD JE TIFA
[ Burgos @ 21.02.2005. 15:17 ] @
Čekaj čoveče nemoj sada da se vređamo...

Ako diraš Bregu diraš i mene, a nazivati me "kratkovidim seljakom" i upoređivati Dugme sa Acom Lukasom i Mirom Škorić... nemam reči...
[ leprosy @ 21.02.2005. 15:36 ] @
U potpunosti se slazem sa gospodinom tritondoo! Mislim da su Bjelo Dugme,Plavi Orkestar,Azra i jos po neki,krivi za pojavu turbo folka u nasoj zemlji. "Rock" sa harmonikama u pozadini? Ja volim muzicare koji eksperimentisu ali harmonika i rock muzika ne mogu zajedno definitivno. Najgora kombinacija!
[ Ivan Dimkovic @ 21.02.2005. 15:39 ] @
Nemojte zaboraviti i Borisa Bizetica i slicne rokere u ekipi ;-)

No, muzicari sviraju sto raja iste - i o ukusima ne treba raspravljati :)
[ leprosy @ 21.02.2005. 15:47 ] @
Mrzim ljude koji se prodaju.Ako si se odlucio za bavljenje jednom vrste muzike, kako mozes preci na nesto potpuno deseto? Nikad mi nece biti jasno zasto su se Osvajaci prodali. Imali su puno extra pesama (Maska,Kad ljubav izneveri...),a sad pevaju Vino crveno! Bendovi koji sviraju po kaficima i klubovima cesto obradjuju njihove pesme jer su dobre i masa ih voli!
[ Burgos @ 21.02.2005. 16:02 ] @
De gustibus non est disputandum.
[ Dragi Tata @ 21.02.2005. 17:09 ] @
Citat:
leprosy: Nikad mi nece biti jasno zasto su se Osvajaci prodali. Imali su puno extra pesama (Maska,Kad ljubav izneveri...),a sad pevaju Vino crveno!

Originalni "Osvajači" (iz Kragujevca) ne pevaju "Vino Crveno", samo je njihov pevač Čipi otišao u Beograd i uzurpirao ime grupe.
[ leprosy @ 21.02.2005. 17:14 ] @
Aha,sorry!Nisam znao.Hvala na informaciji
[ Orchid @ 21.02.2005. 19:58 ] @

Ako diraš Bregu diraš i mene, a nazivati me "kratkovidim seljakom" i upoređivati Dugme sa Acom Lukasom i Mirom Škorić... nemam reči...[/quote]

Bijelo Dugme OBOZAVAM,i sve pesme-ma plagijati ili ne-Bregovica ne cenim zbog mnostva
stvari,a posebno zbog nepravdi prema Ipetu Ivandicu,ali to ne znaci Burgos da time tebe vredjam : )
[ Milos Dedijer @ 21.02.2005. 20:23 ] @
Ladno sad mi se menja pesma na uspavanku za Radmilu M. i otvaram Mad Zone i vidim ovu temu po prvi put.

E sta reci... Moze ko hoce da ih pljuje koliko hoce ali oni su carevi....
[ JOJO847 @ 21.02.2005. 20:53 ] @
MA da je sreeceeee biiiiiloooo oniii biii josss pjeevaaliiiii :))
[ dalibord5 @ 21.02.2005. 21:08 ] @
Jednom sam na casu srpskog imao priliku da slusam profesorku jezika kako pljuje Ivu Andrica.Kako je nikakav pisac koji je samo eksploatisao istorijske teme bla-bla...
Uvek ima pljuvaca koji misle da su pametniji od ostalog "prostog" sveta.
Bijelo Dugme je svojevrstan fenomen ovih prostora.Mislim da su im pesme lepe i volim da ih slusam.Nisam kriticar i ne delim vreme Dugmeta na ono Tifino ili Zeljkovo...samo slusam ono sto mi prija.

To je jedna od najjacih grupa SFRJ i onog vremena.Pesme su prosle ispit vremena koji je ,valjda ,najmerodavniji.
Goran Bregovic ima prepoznatljivo ime u Evropi.I to je to.
Uvek ima pljuvaca.Srbi su po tome poznati.
Nadam se da necu nikog uvrediti ovim.Nije mi bila namera...
[ Mikky @ 21.02.2005. 21:21 ] @
Zna li neko nesto o koncertima u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu koje sam cuo da Bijelo Dugme treba da odrzi posle toliko godina?
[ jopjap @ 21.02.2005. 21:28 ] @
Bas me interesuje sta su slusali "ovi" sto pljuju po Dugmetu, Azri.....
I jos jedna stvar. Kada kazu za nekoga da je plagijator neka kazu konkretno- plagijat cega_

[Ovu poruku je menjao jopjap dana 22.02.2005. u 17:56 GMT+1]
[ jopjap @ 21.02.2005. 21:34 ] @
Mikky, trebali su da se skupe svi i da odrze seriju koncerata. Problem je oko obaveza Alena i Bregovica, ne mogu da usklade svoje obaveze. Bregovic je rekao da je ideja strava i da ce najverovatnije biti ostvarena.
[ Shatterhand @ 21.02.2005. 22:35 ] @
Citat:
dalibord5: Jednom sam na casu srpskog imao priliku da slusam profesorku jezika kako pljuje Ivu Andrica.Kako je nikakav pisac koji je samo eksploatisao istorijske teme bla-bla...
.

Kada tvojoj profesorci dodele Nobelovu nagradu za knjizevnost nek onda prica neshto ;p
Sto se tice Bijelog Dugmeta, plagijati ili ne, vazno je da se narodu svidza ;)
[ kv66 @ 22.02.2005. 00:12 ] @
nista!
[ tritondoo @ 22.02.2005. 14:37 ] @
Bravo za kv66, ja sam malo bio iskren a ovi se zaneli
[ kv66 @ 22.02.2005. 18:56 ] @
Ma Bebek je vec zaboravio tekstove pesama,a vi se i dalje lozite?sic!!
[ Orchid @ 22.02.2005. 19:05 ] @
nije tu u pitanju samo bebek ili bilo koji clan zasebno.bijelo dugme kao celina koja ce uvek ziveti u onima koji su oduvek i voleli tu grupu...mada moram priznati da sam do pre par godina ja pljuvala na njih najzesce sto sam mogla,ali kad sam otkrila tu muziku i textove...sve to je proslost.
[ mist @ 22.02.2005. 19:15 ] @
Dok su bili Bebek i Tifa bilo je ok.
Bregović je ... ne smem da kažem šta je, oće da me banuju. Kao i njegov drugar Kusturica.
Bregović je nedavno rekao da mu je rock'n'roll bio veliko breme i da je jedva čekao da počne da se bavi etno muzikom.
Međutim, Bregović je plagiranje uzdigao u nove visine! To je jedini čovek koji je uspeo da napravi plagijat sebe samog. Znači to je čovek koji je sa 10 pesama napravio 50 albuma!!! Magnituda njegovih zlodela je teško uporediva sa bilo čime u muzičkom svetu.

Ta eksploatacija etno zvukova Balkana je neviđena, viđena je samo kod Kusturice koji eksploatiše Rome (budimo politički korektni). Pa on one nesrećnice iz Bugarske koje mu pevaju bekap vokale i one nesrećne Rome koji mu sviraju - malo malo pa im nešto plati.

No dosta o Bregi...

Dugme ima jednu strašno interesantnu tekovinu iza sebe: napravili su prvu IKADA rock pesmu na Albanskom jeziku :).

[ jopjap @ 22.02.2005. 19:52 ] @
Alo ljudi preko milion (1 000 000 ) ljudi na koncertu, e to je za postovanje, ma kolioko voleli ili mrzeli Bregu, Tifu, Alena....... TO JE KONCERT

P. S. 1 000 000 MILION
[ vindic8or @ 22.02.2005. 20:00 ] @
jea, nikada nisu imali milion ljudi na koncertu... ok...

inace, ne gotivim ih uopste....