[ kv66 @ 29.11.2004. 16:37 ] @
Cista ezoterija:sta radije konzumirate-hamburger(npr.big mack) ili cvarke(npr.od dedinog krmka)
Pritom i jedno i drugo je puno holesterola??
[ Zikka @ 29.11.2004. 16:44 ] @
Cvarke naravno.
[ UroS @ 29.11.2004. 17:00 ] @
Čvarke, što je i normalno.
[ Milos Stojanovic @ 29.11.2004. 17:05 ] @
hehehe, volim ovakve teme :)
Ja ne mogu da ti dam direktan odgovor. Retko ko ume da napravi dobre čvarke, a sa druge strane, Big Mac je uvek isti (plastičan :). Tako da ako su dobri čvarci, onda to bez razmišljanja, ali ako su neki kafanski, suvi, onda ipak Big Mac.

Ali da se bira samo između čvaraka i hamburgera, nije fer :(
[ pctel @ 29.11.2004. 18:48 ] @
Ako se bira izmedju hamburgera i cvaraka, onda cvarci, ali ako se u konkurenciju ukljuci i malo leskovackog rostilja, onda se izbor totalno menja...
[ mrkidivx @ 29.11.2004. 18:53 ] @
Pa sad što se ishrane tiče, uvek dajem prednost domaćem.
Dakle čvarci.
[ BytEfLUSh @ 29.11.2004. 19:08 ] @
Hamburger, definitivno.
[ ivanho @ 29.11.2004. 19:21 ] @
glupo je da se poredi big mack i domaci cvarci.... u stvari glupo je da se poredi big mack sa bilo cim... potrebno je da covek bude stvaaaarno gladan pa da i pomisli da jede tako nesto...
medjutim ako se u izbor ukljuci pljeska kod mare....hmmmm....
moj izbor: pljeska kod mare
[ sadux @ 29.11.2004. 19:26 ] @
pa mogu ti reci i jedno i drugo..Nisam protivnik big meka zato sto mi se prosto dopada,ali evo pre jedno 5 dana sam jeo domace cvarke i cini mi se,nikad nisu bolje ispali majke mi.. Ma dobro je i jedno i drugo,bar meni.. :)
[ BytEfLUSh @ 29.11.2004. 19:46 ] @
Eto, ja baš volim da uzmem Big Mac ili Cheeseburger.... A čvarke nikad ne jedem.
Svakom svoje...
[ kv66 @ 29.11.2004. 20:18 ] @
Citat:
trooper: hehehe, volim ovakve teme :)
Ja ne mogu da ti dam direktan odgovor. Retko ko ume da napravi dobre čvarke, a sa druge strane, Big Mac je uvek isti (plastičan :). Tako da ako su dobri čvarci, onda to bez razmišljanja, ali ako su neki kafanski, suvi, onda ipak Big Mac.

Ali da se bira samo između čvaraka i hamburgera, nije fer :(

U pravu si 100%Da bi cvarci bili dobri,najbolje je uzeti zensko nazime od 90 kg.,obavezno nevino,zaklano u cik zore, acvarci da se tope u tucanom kazanu
sta ti je recept,a??
[ m4rk0 @ 29.11.2004. 20:30 ] @
Ja mozda nisam mnogo krupan, ali zato jedem kao ala...Hamburger iz Mc-a je za moje halapljive potrebe zanemarljiv, tj 5-6 takvih su zanemarljivi. Ali zato kad se nabobas svezih cvaraka e onda je ladovina i vuci siti (vuci - prozdrljive zveri kao sto sam ja) i ovce na broju (..jer jedem samo prasece cvarke :))
[ Slobodan Milivojevic @ 29.11.2004. 20:36 ] @
Jem čvarci TM

Big mac mi je nekako čudan, možda zato što nisam navikao na to...

Kad neko spomenu leskovački roštilj, ništa bolje nema ...
[ fanfon @ 29.11.2004. 21:51 ] @
Cvarci ali sto mesnatiji..Mmmmmmmmmmmmmmmm....
[ misko2004 @ 29.11.2004. 22:49 ] @

Mmmmmm,cvarci i jogurt.......
E sad sam ogladneo,ali nemam cvaraka!
[ djordje @ 30.11.2004. 00:09 ] @
Hamburger
[ commissar @ 30.11.2004. 01:35 ] @
Cvarci :)
[ vragec @ 30.11.2004. 10:12 ] @
Cvarci sa tursijom... Bez jogurta !!! I spaliti McD...
[ Atos @ 30.11.2004. 14:02 ] @
Da ne verujes, bas sada jedem cvarke, opasno su ispali. Definitivno cesce jedem hamburgere, ali sta ces... CVARCI SU CVARCI.
[ BytEfLUSh @ 30.11.2004. 15:08 ] @
Citat:
vragec: I spaliti McD...

Pazi ga! On bi da pali! Šta ti je to McD, nešto za proizvodnju čvaraka? Što bi palio "MCD"?
:)
[ markom @ 30.11.2004. 15:11 ] @
I ja isto mislim da treba potpaliti McD. Ko je bre lud da jede tamo pored živog & zdravog BK?

Marko.
[ Vaxter @ 30.11.2004. 15:29 ] @
Sva je to lepo, ali sarma.... mmmmmmmmmmm..........
Mada leskovachki roshtilj.
Ne znam.
Nisam pametan.
[ BytEfLUSh @ 30.11.2004. 15:44 ] @
@markom:
U BK je zdravija hrana nego u McD? Ne znam, meni se to sve čini kao da je na isti kalup - a taj kalup je --- ODLIČAN :)
[ markom @ 30.11.2004. 15:54 ] @
Pa vidi ovako, ako se upoređuju hamburger i čvarci, priča o zdravoj hrani pada u vodu, pre nego i počne :-). Dakle, možemo da pričamo samo o ukusu. Kako su čvarci relativno odvratni po mom skromnom mišljenju (ako ih izuzmemo u proji/projari, gde su nezaobilazan sastojak, opet IMHO), onda ostaje samo da se utvrdi najbolji hamburger. Kako nisam neki ljubitelj pečenih kučića, mačića, pacova ili šta se već prodaje kojekude, ostaje McD. Kako McD proizvodi odvratne hamburgere, jedina smislena alternativa je BK... koji je za tri-četiri dužine ispred Mc-a. Dakle, BurgerKing forever! ;-)

Marko.
[ BytEfLUSh @ 30.11.2004. 16:10 ] @
Naravno, isto i ja mislim - nikad nisam rekao da je Mac zdraviji, ali me nervira kad neko kaže da je to sve "đubre" što se prodaje u Mac-u. Ni ja ne podnosim čvarke, a u BK nikad nisam bio pa je po tome Mac po mom mišljenju najbolje mesto za ishranu...
Meni lično hamburgeri u Mac-u nisu odvratni - možda su malko siromašni, ali mi se ukus jako sviđa.
[ mrkidivx @ 30.11.2004. 16:48 ] @
Mac je đubre...
[ markom @ 30.11.2004. 16:55 ] @
Mac je znatno manje đubre u kvalitetu namirnica od, recimo, bureka. Problem sa Mac-om je u onome što je upravo i njegova prednost, a to je ujednačen KVALITET proizvoda (ne kažem dobar, samo ujednačen), gde god da si u svetu... Tačno znaš šta dobijaš kad ga kupiš. Nekad je to od veoma velikog značaja...

Marko.
[ mrkidivx @ 30.11.2004. 17:11 ] @
Ili što bi se reklo bez duše-taman po ukusu anglosaksonaca.
Nema ništa bez našeg juga, pljeskavice prste da poližeš.
[ BytEfLUSh @ 30.11.2004. 17:32 ] @
Ma čvarci su đubre u poređenju sa Mac-om. Eto, rekao sam.
E sad ako ti voliš pljeskavice sa dušom... Hmm... No comment.
[ mrkidivx @ 30.11.2004. 18:01 ] @
Ma ne možeš ti to da ukapiraš...
[ Ivan Dimkovic @ 30.11.2004. 18:57 ] @
Ozbiljno, kakva se to "dusa" nalazi u 150-200 grama samlevene krmetine? :)
[ Divjak @ 30.11.2004. 19:05 ] @
i ja bas volim pleskavice zbog njihove duse, lepo se ispricas sa njima...
pleskavice s' dusom...

Mac vlada!
-brzina usluge
-profesionalnost
-lep enterijer
-ukus bas po mojoj volji

naravno sve je ovo diskutabilno, medjutim za mene su ovi kvaliteti po volji...

BK mi se ne svidja... jednom sam ih posetio u Madjarskoj... nisam mogao da pojedem hamburger, a WC im je bio uzasan :) ali imali su kompove sa pristupom netu pa sam im oprostio...

A cvarke necu ni da komentarisem... probao sam jednom, od onda propustam...
[ mrkidivx @ 30.11.2004. 19:14 ] @
Citat:
Ozbiljno, kakva se to "dusa" nalazi u 150-200 grama samlevene krmetine?

Al' ste bre bukvalisti, gušt, šmek, poseban ukus.
Jel' treba da crtam? ;)
[ markom @ 30.11.2004. 19:27 ] @
Pa da... "poseban ukus" = kučetina... :-)

Marko.
[ mrkidivx @ 30.11.2004. 19:31 ] @
Bolje kučetina nego lude krave :)
[ m4rk0 @ 30.11.2004. 20:12 ] @
Ajde markom ukapirali smo da si na dijeti, pa ne jedes cvarke :0)....Jer bi to jedini pravi argument bio...
A evo i da odgovorim zasto su cvarci bolji.
Kad zakoljes krme u svom ili domacinstvu svoga rodjaka i prijatelja... cvarci svezi....
krme normalno...nije pokazivalo znake ludila i ostalih psihickih bolesti.Tebi se nece nista desiti. Jedi do mile volje...
Uzmes haburger iz Mc-a, nemas nikakvu garanciju da se neces istog casa stropostati na zemlju jer su uvezli meso iz Tunguzije, a tamo krave ili svinje pasle marihuanu i jele prezrele makove..
U mesu se nalazi 98% vise uzrocnika bolesti nego u masti (cvarcima).
Jel treba jos argumenata ?...
[ Ivan Dimkovic @ 30.11.2004. 20:16 ] @
Momci, a vi znate nekog ko se otrovao u MCD-u?

Ja ne jedem ni MCD niti BK (mada mislim da je BK bolji) - ali opet su mi vasi argumenti smesni, pa taj MC ima jacu kontrolu kvaliteta od vecine restorana - bas se njima isplati da se neko otruje tamo.

[ Slobodan Milivojevic @ 30.11.2004. 21:18 ] @
Ma sve je to uredu oko McD-a, ali prosto nisam navikao na to, recimo kad sam zadnji put jeo u McD-u, celo popodne sam imao osecaj da mi je nesto tesko u stomaku, a pojeo sam dva big mac-a....

Ali, nema nista bolje nego kad se zakolje svinja, pa se skuvaju cvarci, pa onako pravo iz prese, malo usoljeni i sa dosta hleba, ali ne pekarskog, nego domaceg.... Nema nista bolje
[ Atos @ 30.11.2004. 21:26 ] @
Citat:
Slobodan Milivojevic: Ali, nema nista bolje nego kad se zakolje svinja, pa se skuvaju cvarci, pa onako pravo iz prese, malo usoljeni i sa dosta hleba, ali ne pekarskog, nego domaceg.... Nema nista bolje

Znaci, prvi put u zivotu mi je posla voda na usta, onako kao u crtacima, kada sam gledao kako se vade cvarci iz prese
[ m4rk0 @ 30.11.2004. 21:33 ] @
@Ivan Dimkovic
Ovo sam se zezao oko hamburgera (ba boga mu gde postoji Tunguzija i jos svinje u njosj koje pasu mari.)
Ali ajde opovrgni ovu tvdrdnju:
Citat:
U mesu se nalazi 98% vise uzrocnika bolesti nego u masti (cvarcima).

I ovo nije smesan argument kao sto ti kazes...ovo je (za neke surova) istina. Ako mi ne verujes mogu ti objasniti i sa medicinske strane.
[ Ivan Dimkovic @ 30.11.2004. 21:34 ] @
Takodje, i od unosenja takve masti postoji dobra sansa da umres sa 35 godina od infarkta ili sloga :-)

Naravno, ne kazem da cvarci ne valjaju ;)
[ m4rk0 @ 30.11.2004. 21:51 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Takodje, i od unosenja takve masti postoji dobra sansa da umres sa 35 godina od infarkta ili sloga :-)

Kad vec rece o losim osobinama evo i nekoliko primera:

Od preterane konzumacije cvaraka moze doci do sledecih bolesti:
Gojaznost, ateroskleroza, povisen krvni pritisak, zatvor..(ako se ovo nazvati bolescu)
Prilikom koriscenja mesa i mesnih proizvoda mogu se javiti sledeca oboljenja:
Sve vrste bakterija (nekoliko miliona, najcesce digestivni oblik antraksa u endemskim podrucjima kao i trihineloza), alimentarnih toksoinfekcija i intoksikacija (ima preko 1500 sojeva bakterija i bakterijskih grupa u okviru nji) i kao najgori oblici: kancer digestivnih i crevnih puteva..

Na vama je izbor....
[ Divjak @ 30.11.2004. 22:35 ] @
Samo da sumiram:
- Zdravlje:
Ni jedno ni drugo nije zdravo

- Sigurnost:
mislim da je uvde Mac mnogo ispred ali ajde valjda pazite sta koljete kad koljete :)

- Atmosfera:
Mac: sve lepo cisto sterilno... (kolju i oni, al bar ne gledas...)
Cvarci: neki matorac u cizmama sa sajkacom na glavi kolje svinjce koje skici pritom iziazivajuci trajne traume kod male komsijske dece... krv i smrad na sve strane... a mogu da mislim kakva se muzika slusa na tim manifestacijama... ja ne znam nikad nisam prisustvovao...

- Ukus: potpuno subjektivno, prema tome dalja diskusija je besmislena.
[ kv66 @ 30.11.2004. 23:01 ] @
kako ti mozes da zavrsis diskusiju,kad je nisi ni pokrenuo?
[ m4rk0 @ 30.11.2004. 23:06 ] @
Citat:
- Zdravlje:
Ni jedno ni drugo nije zdravo

Netacno. Zdravo je i jedno i drugo, ali u umerenim kolicinama...

Citat:
- Sigurnost:
mislim da je uvde Mac mnogo ispred ...

On i mora da bude ispred jer ne odgovara za zdravlje samo jedne porodice i nekoliko komsija.

Citat:
Cvarci: neki matorac u cizmama sa sajkacom na glavi kolje svinjce koje skici pritom iziazivajuci trajne traume kod male komsijske dece... krv i smrad na sve strane... a mogu da mislim kakva se muzika slusa na tim manifestacijama... ja ne znam nikad nisam prisustvovao...

Pa kako onda znas za tog cicu butcher-a sa shajkacom na head-u kad nisi prisustvovao...
Citat:
Ukus: potpuno subjektivno, prema tome dalja diskusija je besmislena.

Jeste subjektivno, ali diskusija uz upotrebu pravih argumenata nije besmislena, ali jeste besmislena bez njihove (mislim na argumente) upotrebe...
Pozdrav iz Majura...

[ Divjak @ 30.11.2004. 23:07 ] @
@kv66
pretpostavljam da si ti pristalica 'cvarak' tabora...

Pa gde sam ja rekao da je diskusija zakljucena... ja sam samo izrazio svoje misljenje koje glasi:
"dalja diskusija je besmislena"

@m4rk0
Citat:
m4rko: Pa kako onda znas za tog cicu butcher-a sa shajkacom na head-u kad nisi prisustvovao...

pa sistemom eliminacije... hehe
zato sto znam par ljudi koji kolju svinje...

[Ovu poruku je menjao Divjak dana 01.12.2004. u 00:18 GMT+1]
[ mrkidivx @ 30.11.2004. 23:13 ] @
I tako čvarci uđoše u legendu...
Daj bre ljudi kad smo već uvezli sve i svašta sa strane ne moramo i kalorije.
Nikakav mac ne može da prismrdi našim mesnatim kaloričnim zajebancijama.
Tu ih bar šijemo.
[ m4rk0 @ 30.11.2004. 23:20 ] @
Cvarci su bre svetski, a nasi.
Mc Donalds-ovi proizvodi su svetski, a tako i neka ostanu.
Tudje necemo, svoje ne damo
Citat:
@kv66
pretpostavljam da si ti pristalica 'cvarak' tabora...

Ahahahaha....cvarak tabor,hahaha, umrecu
[ Divjak @ 30.11.2004. 23:27 ] @
@mrkidivx:
aaaaaa pa sad ja vidim o cemu se radi...
Znaci da se McD zove "Mek Donalds" i da mu je vlasnik Bogoljub Karic onda bi tvoje misljenje bilo drugacije?
I btw, ne postojimo mi i ne sijemo mi nikog ni u cemu...
a cak i da postojimo mi nisam siguran da bi cvarci bili nasi nego Turski verovatno

Nacija je iluzija! (sjajan grafit koji sam video na jednom bilbordu u NS-u)
[ mrkidivx @ 30.11.2004. 23:45 ] @
E to smo ti Mi.Od glorifikacije sopstvene nacije (prošlost), pa do nihilizma iste (sadašnjost).Izgleda nema sredina.

Daj bre oladi malo, vidiš da se zezamo.
Samo opušteno. :)
[ Divjak @ 01.12.2004. 00:15 ] @
Pa bilo bi bolje kad bi nihilizam imao vise pristalica kod 'nas'...
mozda 'mi' onda ne bismo bili ovde gde smo...
a zezamo se? don't be afraid to use a smily...
[ djordje @ 01.12.2004. 00:26 ] @
Zar ovo nije tema za Ankete?
[ mrkidivx @ 01.12.2004. 00:39 ] @
E odosmo sa čvaraka u politiku.Mislim da će da padne uređivanje. :)

PS: Ne pada mi na pamet da budem nihilista
[ BytEfLUSh @ 01.12.2004. 00:59 ] @
Ne pada mi na pamet da glorifikujem ograničeno parče zemlje unutar kog živim.

Znao sam još od početka da će da se skrene na politiku......
[ Divjak @ 01.12.2004. 01:05 ] @
@mrkidivx
Zasto bi donosio sopstvene odluke i imao sopstvene ukuse kad je sve to vec moze da se preuzme iz obicaja 'naseg' naroda... jel tako?
[ mrkidivx @ 01.12.2004. 01:24 ] @
Ja SAM donosim svoje odluke i imam SVOJ ukus.
I u čemu je tu problem?
[ Divjak @ 01.12.2004. 01:53 ] @
A glorifikacija 'naseg' naroda, ljubav prema cvarcima i mrnzja prema stranom su tvoji supstveni ukusi koji nisu nastali pod uticajem 'srpskih uverenja' nego se sa istima slucajno podudaraju?

U tom slucaju, izvini...
[ mrkidivx @ 01.12.2004. 02:04 ] @
Prvo da li sam ja glorifikovao "naš" narod?
Ne
Drugo ljubav prema čvarcima-stvar ukusa.Po tebi ispade progresivni su samo oni koji vole mac.

Treće mržnja prema stranom.
Gde sam ja to rekao.

[ BytEfLUSh @ 01.12.2004. 02:53 ] @
OK OK već suviše zalazimo u političke teme - ne zaboravite, MadZone trenutno nema moderatora... Ipak, dobro je da smo ovo razjasnili - stvar ukusa. Ima onih koji bi rekli "čvarci" čisto radi glorifikacije naroda, to jeste istina, ali bi bilo glupavo slagati kod ovakvog pitanja čisto radi neke ideologije... Ja čvarke ne podnosim, već sam rekao, dok hamburgere, pogotovo iz Mac-a obožavam... Kod nekog drugog je možda obrnuta situacija ali bi se sve, u principu, trebalo svoditi isključivo na ukus a ne na nacionalnost ili političku pripadnost.
[ mrkidivx @ 01.12.2004. 03:01 ] @
Upravo tako.

Samo ne volim što su ovde iznesene neke vrlo ozbiljne tvrdnje na moj račun koje zahtevaju pojašnjenje.Nadam se da ću dobiti odgovor.

Nažalost više ne mogu da čekam, sutra imam i druge obaveze.
[ Divjak @ 01.12.2004. 09:54 ] @
Pa na glorifikaciju naseg naroda i mrznju prema stranom mi mirise ono
Citat:

Ili što bi se reklo bez duše-taman po ukusu anglosaksonaca.
Nema ništa bez našeg juga, pljeskavice prste da poližeš.

i
Citat:

Daj bre ljudi kad smo već uvezli sve i svašta sa strane ne moramo i kalorije.
Nikakav mac ne može da prismrdi našim mesnatim kaloričnim zajebancijama.
Tu ih bar šijemo.

a posto su mi ove dve izjave dovoljan argument da si neki srbista, zakljucio sam da je tvoja ljubav prema cvarcima posledeci tvojih ideoloskih uvrenja...
Da se radi samo o ukusu cvaraka, nebi bilo toliko anti-zapadnjackog u tvojim postovima...

[ popeye @ 01.12.2004. 17:43 ] @
Ne kvarite temu. Da je pitanje bilo čvarci ili pljeska ne bi bilo svađe. Ovako se odma' postojavate.

Čvarci. Ne mo'š bre porediti dobre čvarke i neku smešu mesa, soje i hleba. Inače, BK služi veće i ukusnije pljeske od McD.
[ mrkidivx @ 01.12.2004. 17:48 ] @
Tvoj sistem optužbi me podseća na staljinistički, savršeno iskonstruisan.

Citat:
a posto su mi ove dve izjave dovoljan argument da si neki srbista, zakljucio sam da je tvoja ljubav prema cvarcima posledeci tvojih ideoloskih uvrenja...

Fascinantno!

I tako ja preko čvaraka postadoh nacionalista!?

Čoveče ti stvarno imaš problem.Znači ako kažem da volim sarme, podvarak i kiseli kupus da sam još i serijski ubica?

Da sam toliki protivnik zapada i svega što je sa zapada, da li bih uopšte kucao ovaj post na računaru-i on je sa zapada, zar ga ne bih bojkotovao?

@popeye

U pravu si, ali nisam ja prvi počeo.
[ Ivan Dimkovic @ 01.12.2004. 18:11 ] @
Ok, tema postaje ono sto ne treba da bude, a i bez toga je besmislena.

Lock.
[ N N @ 12.12.2006. 04:25 ] @
Citat:
Znači ako kažem da volim sarme, podvarak i kiseli kupus da sam još i serijski ubica?
Ne, ratni zločinac...
[ BigHakuna @ 12.12.2006. 07:28 ] @
Pork rinds, in bags 99g from the central United States:

"When he was in the White House, U.S. President George H. W. Bush said that pork rinds were his favorite snack..."

http://en.wikipedia.org/wiki/Pork_scratchings

Daklem, čvarci su globalni issue ;)
[ vujo032 @ 12.12.2006. 13:51 ] @
Big Bull čvarci:Big Mek plastika
1 : 0