[ Radovan__III @ 06.12.2004. 20:35 ] @
Pili ste alkohol , kako izbeci da ujutru nema glavobolje?

Cuo sam neku pricu da posto unostite alkohol smanjuje se kolicina vode, i samim tim kapilari se suzavaju sto dovodi do bolova u glavi. Da li je to tacno i sta vi koristite da smanjite jutarnju glavobolju.
[ cicika @ 06.12.2004. 21:11 ] @
Jeste, to je tačno. Zar nisi primetio da uz glavobolju obavezno ide i neverovatna žeđ iako si, recimo, sinoć popio reku piva?

Zgodno je nalivati se kiselom vodom celo veče paralelno sa oim što se pije. Medjutim, malo je idiotski piti pivo i kiselu. U toj kombinaciji bi mogla i lubenica da se doda a onda pa-pa zdravom stomaku na dan-dva.

Elem, ako pijete neki jači alkohol - viski, tekilu, votku, neku rakiju - uz njih obavezno kisela. Prihvatljiva razmera je, npr. 3dl kisele na svako piće (personaly tested) i ujutru je malo mutno ali nema glavobolje. E, sad, to je potreban ali ne i dovoljan uslov - malo prirodne izdržljivosti nije na odmet.
[ dalibord5 @ 06.12.2004. 21:20 ] @
Bravo Cicika!!!Imas iskustva u ispijanju alkohola...Ja uvek pijem dosta vode uz bilo koji alkohol,narocito kad se provod zavrsi,pred spavanje.Tada zderem tecnost klao kamila.Ujutru,ma koliko bio zedan pijem malo i obazrivo.Primetio sam da veliki unos tecnosti u toku mamurluka samo pogorsava stvar.Tada se radije opredelim za neko socno voce.Glavobolje nema samo ako se obazrivo i "pametno" pije.Ako se ne preteruje u kolicini i ne mesaju pica do glavobolje ne moze ni doci.Odo na vops...
Pozdrav...
[ fanfon @ 06.12.2004. 21:29 ] @
Cicika, od tekile nema mamurluka i glavobolje. Bar jos nisam imao te simptome niti sam cuo od nekog ko pije a znam ih par koji je redovno tamane u povelikim dozama.

@ Radovan__III
Pivski kvasac ti je prava stvar za mamurluk i glavobolju. Nadjes u prodavnici zdrave hrane onaj u prahu ili granulama a bilo je i u apotekama u obliku tableta. Popijes ujutru ili jos i pre nego sto zaspes(ako si u stanju) i glavobolja prolazi neverovatno brzo(par sati). Licno sam isprobavao odredjen vremenski period. Najbolji je bio Belvit-S al cuo sam da ga vide ne proizvode. Inace, ima odvratan ukus za vecinu koja ga je konzumirala ali navikne se covek:) Tu B-kompleks igra veliku ulogu tako da mozes koristiti i njega.
[ kv66 @ 06.12.2004. 21:35 ] @
Ovaj svet ce stvarno propasti ,kad i cure daju savete kako se resiti mamurluka !
Totalni amaterizam izvire iz njenog odgovora:Kisela voda NE !
Ugljen-dioksid iz kisele vode(jeste li culi gluplji izraz za nesto,jer to je ipak samo gazirana miner.voda)pospesuje prelazak alkohola iz zeludca u krv,a samim tim i koncentraciju istog u krvi,pa sve to dovodi do jos vece opijenosti.Najbolja je cista voda+meze
[ cicika @ 06.12.2004. 21:36 ] @
Amaterizam? Hahahahaha!!! Baš si me nasmejao!

Definitivo je da svi koji su u životu naučili da treba da se dobro provedu kad izadju, a ne da tri dana budu bolesni, imaju razradjene šeme ponašanja i konzumiranja alkohola.
[ drdrksa @ 06.12.2004. 22:19 ] @
Cetiri sumece tablete vitamina C razmucene u casi vode super mogu da pomognu, iz iskustva

[Ovu poruku je menjao drdrksa dana 06.12.2004. u 23:55 GMT+1]
[ EArthquake @ 06.12.2004. 22:38 ] @
moja dosadasnja iskustva su da ako se pije pivo onda samo pivo
najbolje da budem budan dok se ne otreznim jer pored velike kolicine piva popijene od pijenja vode nema nista
ako se pije rakija onda mora i nesto da se mezi
a ako se pije vino onda mora dobro da se jede (pogotovu komina ako je )
sve u svemu hrana spasava
[ blejim @ 06.12.2004. 22:40 ] @
slazem se da kisela voda nije dobra, voda da ali ne kisela, upravo iz razloga koji je covek naveo. Btw lek koji primenjujem godinama, kad se vratis iz grada (naravno pio si) uzmes i eksiras jedno pola litre jogurta, napravis malu pauzu 3-4 min i zatim eksiras sto vise vode (obicne vode) minimum pola litre, onda odes isoras se ko covek i na spavanje. Ujutru ko nov :)

Jos jedna mnogo jaka stvar je sok od paradajza, al ne uvece nego ujutru kad ustanes, al to je samo protiv mucnine ne i protiv glavobolje.

Isto dve jake fore su (al meni su gadne pa ne praktikujem) ono sto ti je covek rekao za kvasac, a ima jos i rasol (ona voda iz kiselog kupusa) e samo to je gadno al je veoma delotvorno. Takodje je dobro da ujutru popijes pola deci-deci zejtina al i to je gadno pa ne praktikujem.

Ma zakljucak je jednostava, jogurt je keva :P

[ henrik @ 06.12.2004. 22:47 ] @
1. Obična voda u velikim količinama uz žest.

2. Što manje pljuga uz alkohol (na žalost, teško izvodljivo)

3. Ako je već došlo dotle, 2 Alka Seltzera ujutru ili neki Upsarini itd.

4. Ceo dan kunt (ah, ta nedelja. Samo kad mi deca ne bi skakala po glavi)
[ Carlito Brigante @ 06.12.2004. 22:51 ] @
EFIKASNOG LEKA PROTIV MAMURLUKA NEMA! Mogu se jedino ublaziti simptomi!

Moj recept : Ako sam se vec negde osurio, pre spavanja popijem 1 l soka od jabuke, a 1 l soka od borovnice ili visnje stavim u stek pored kreveta i ispijem na eks cim se probudim.
Najbolja preventiva: jedem dok pijem (prsut, sir i ostalu jacu i masnija hranu)
[ Radovan__III @ 06.12.2004. 22:53 ] @
Citat:
blejim: ..... lek koji primenjujem godinama, kad se vratis iz grada (naravno pio si) uzmes i eksiras jedno pola litre jogurta, napravis malu pauzu 3-4 min i zatim eksiras sto vise vode (obicne vode) minimum pola litre, onda odes isoras se ko covek i na spavanje......
Ma zakljucak je jednostava, jogurt je keva :P

Nisam siguran bas za ovaj recept posto bi ja sve to leo povratio cim bi presao u horizontalnu pozu.
[ MilošV @ 06.12.2004. 22:54 ] @
Nemam pojma je li ovo djelotvorno ili meni licno dodje kao neki placebo, ali evo, sublimacija momackih recepata:
Pred spavanje dosta vode i jedan brufen, ujutru vitamin C od 1000mg i... to je to, glavobolje nema :)
Uglavnom, ne znam za brufen i vitamin ali znam da je dobro piti vodu tj. izbjeci dehidriranje i situaciju "Ko vecera rakiju, doruckuje vodu" :)
[ superbaka @ 06.12.2004. 23:06 ] @
najbolji lek protiv alkohola je fruktoza a nje nema fabricki upakovane pa se mora uzimati kroz voce... ovo vazi dok je alkohol u organizmu... kada se izmetabolise, onda treba uzeti kompleks vitamina B koji se komercijalno plasira sa cinkom i jos nekim elementima u zaboraviosamkakosezove sumecim tabletama... voda samo sprecava dehidraciju nervnih celija (od cega nastaje glavobolja) sto moze da pomogne ali i ne mora...
[ MAD-MAX @ 06.12.2004. 23:10 ] @
Ujutru 0,5l ili 1l jogurta i mnogo je bolje. Bar je tako kod mene. Inace ja retko kad imam glavobolju ali je mucnina cesca!
[ rajco @ 06.12.2004. 23:21 ] @
Citat:
Isto dve jake fore su (al meni su gadne pa ne praktikujem) ono sto ti je covek rekao za kvasac, a ima jos i rasol (ona voda iz kiselog kupusa) e samo to je gadno al je veoma delotvorno. Takodje je dobro da ujutru popijes pola deci-deci zejtina al i to je gadno pa ne praktikujem.

Za kvasac se slazem ali rasol(glavobolja) nije uopste gadan a uz jogurt(za mucninu) i vitamine(glavobollja) C i B je jedan od najboljih sredstava za "lecenje" mamurluka, naravno samo nikako rasol i jogurt zajedno.

Citat:
Btw lek koji primenjujem godinama, kad se vratis iz grada (naravno pio si) uzmes i eksiras jedno pola litre jogurta, napravis malu pauzu 3-4 min i zatim eksiras sto vise vode (obicne vode) minimum pola litre, onda odes isoras se ko covek i na spavanje. Ujutru ko nov :)

Ja mislim da posle ovoga umires od povracanja, goru kombinaciju nisam cuo.
[ m4rk0 @ 06.12.2004. 23:25 ] @
El neko stvarno moze da potvrdi da mu je raso izlecio mamurluk. Ne, stvarno, ja jos to nisam probao a i ne gadi mi se toliko, pa vredi pokusati. Takodje me zanima ono u vezi sa jakom kafom (kako ona deluje). Za mene je provereno najbolja kisela voda. Ona mi je zivot spasila - njojzi 'fala :).
[ fanfon @ 06.12.2004. 23:36 ] @
Citat:
superbaka: najbolji lek protiv alkohola je fruktoza a nje nema fabricki upakovane pa se mora uzimati kroz voce...

Dekstroza, to ti je to. U prahu je. Imas je u pakovanjima od 300g i 1kg. Ide direktno u krv posle par minuta. A nabaviti se moze u bio butiku(kako li ga vec zovu) tj. prodavnici zdrave hrane.
[ Nikola_BGD @ 07.12.2004. 00:04 ] @
ok meni kisela smeta sutradan jer povracam ko blesav posle 15min-30 min.
Al dok je exiras super je gasi zedj itd al posle joj..

Dok pijes alkohol nije bas pametna kombinacija zbog co2 ko sto je neko gore vec postavio.

Najbitnije je da se ne pije na prazan stomak i po mogusctvu sto masniju klopu sabiti u stomak dok pijes.

Za jogurt pre spavanja mislim da bi dusu ispeglao kad bi to popio al ako nekom deluje, dobro jest' .

Niko nije pomenuo(bar dok sam poceo ovo da kuckam posto poruke stizu jako brzo koliko vidim), al profesionalci znaju za 'aktivni ugljen' kupuje se u apotekama i sluzi da vezuje iz zeludca toksicne materije pije se kad pokvaris stomak i slicno. Super stvar pije se pre spavanja dosta meni pomogne. Nije groznog ukusa tablete su odvratno izgledaju al mogu da se zgutaju nije nikakav cim.

Rasol ne mogu ni na filmu da vidim a kamo li u podrumu//terasi ili ne daj boze kuci nikad odvratniju stvar nisam video. Ipak gde ima dima ima i vatre a o rasolu se prica vec godinama tj generacijama i matorci ga spominju tako da moguce da je dobar ko moze da ga pije.

Za mlecne proizvode mislim da nisu dobri pre spavanja a ujutro mozda mogu da smanje mucninu mada mislim da treba sto vise rasteretiti zeludac nekako mi je nelogicno da se piju mlecni proizvodi.(setite se kad pokvarite stomak jedete kuvan krompir, tost i sl, a mleko spada u zabranjenu robu).

poz

n

[ Nikola_BGD @ 07.12.2004. 00:08 ] @
Opet ja :)

malo off topic :

kad legnete pijani jel vam se vrti soba meni skoro uvek i to cim zatvorim oci.
Interesantno vise mi se vrti kad legnem na desni bok nego na levi.
I kad pocne da mi se vrti tako ili
1. odem do wc i ispeglam sve
2. ustanem i upalim tv bilo sta samo ne nazad u krevet jer u protivnom: GOTO 1

poz

n
[ henrik @ 07.12.2004. 00:19 ] @
Citat:
Najbitnije je da se ne pije na prazan stomak i po mogusctvu sto masniju klopu sabiti u stomak dok pijes

...da bi peglao što masnije i gore, da bude glatko i ne zapinje u ždrelu...preporučujem kubik integralne slanine i svinjske masti.
[ m4rk0 @ 07.12.2004. 00:21 ] @
Citat:
kad legnete pijani jel vam se vrti soba meni skoro uvek i to cim zatvorim oci

I meni se vrti. I kad legnem a i kad se probudim ;p
[ maj1991 @ 07.12.2004. 00:29 ] @
Ma u sushtini samo treba izbegavati puno cigareta uz alkohol i to je to.

Ps: Voleo bih da mogu da se setim svog saveta posle par litara shpricera
[ Nikola_BGD @ 07.12.2004. 00:45 ] @
Citat:
...da bi peglao što masnije i gore, da bude glatko i ne zapinje u ždrelu...preporučujem kubik integralne slanine i svinjske masti.

ok znaci matorci koji savetuju da uz obilno pice savrseno lezu bubreg u loju i da je to super vaijanta kad treba dosta da se pije ocigledno nemaju pojma i imaju silnih problema kasnije sa povracanjem.
Gde ima dima ima i vatre a o ovome gore se prica vec duugo tako da ne vidim veliku sansu da se tu gresi nesto.

uostalom probaj i sam videces da sam u pravu uz masno pecenje ako bas onako dobro jedes mozes da popijes jaaako puno i da to ne osetis

n
[ SBSL @ 07.12.2004. 00:53 ] @
Citat:
kad legnete pijani jel vam se vrti soba meni skoro uvek

Znas li kako ja resavam ovo..?! Legnem normalno u krevet i stavim ruku na zid (posto mi je krevet kod zida).. Prodje 10-ak minuta i zaspim ko' beba..

Citat:
Re: Pili ste alkohol , kako izbeci da ujutru nema glavobolje?

A sto se tice ovog pitanja.. Ja bogami idem ono KLIN SE KLINOM IZBIJA!, cim se probudim ja 'porokam' jos 2-3 piva i to je to..

PoZdRAV
[ bukovski @ 07.12.2004. 01:37 ] @
he he jos dva tri piva kiln se klinom izbija ali ostraje VUPA u glavi i to velika. Nego moj recept polako piti znci poceti kuci kod druga onda nastaviti u gradu. Znaci neka pauza od pola sata a izmedju cepnes next 100 posto ili slicno nikako vodu opna samo prodje kroz tebe. A ujutru u tim bio buticima ima iili apotekama ima sumece tablete protiv mamurluka. Kupis njih i razmutis i sa 5-6 kasika multivite /cedevite i 4 kasike zutog secera i to popijes . ako ne povratis za 10 minuta bolje veruj mi. E sad ako si preterao ima u apotekama nesto slicno infuziji samo sto se unosi preko usta meni dali jednom posle glukoze da to pijem. Ima odvratan ukus slano bljutkavo a ako zelite mogu saznati kako se znase zewlena kesica onako prah unutra ali to je za bas kad se pretera znaci dva piva iz druge gajbe.
p.s. Moj poklojni deda mi otkrio tajnu koju je on primenjivo a kod neme nije dala bas rezultata popijes kilo mleka ili jogurta pre spavanja (ako nisi povraco poslemleka oces) a a ko povratis opet to popijes i to je to. ujutru ko nov.
p.,s.s. a ako vozis kola ima tablete anti policaj na svakoj trafici koknes dve i na balonu zeleno. KOD NAS DOZVOLJENE !!! samo cuti pssssssssss
evo i sad pijem pivo
[ SBSL @ 07.12.2004. 01:43 ] @
Citat:
evo i sad pijem pivo

Ozbiljno ??!! ili se zezas..

Ja 'rokam' weifert od 2L ! uuuu, kako volim pred spavanje..
[ bukovski @ 07.12.2004. 01:47 ] @
ozbiljno posle grada apatinac 2 litra nema boljeg :) a ozbiljno za ono sto sam piso
[ tarantin011 @ 07.12.2004. 02:48 ] @
Ko ne voli alkohol, taj ne voli ni ljude!
[ random @ 07.12.2004. 04:58 ] @
E da, aktivni ugalj je odlična fora, treba ga imati u kući. Ako je ideja u startu da se popije dosta bez većih posledica, dosta masti/ulja zaista pomaže. Posle obilne cirke znaju da budu spas one male tvrde slane perece iz pekare (ili kevine). A naravno, pre spavanja obavezno što veća količina vode, i flaša ili krigla vode pored kreveta. Najobičnija, čista H2O, da se spreči dehidracija.

Ako se čovek već za*ebao pa se probudi sa mučninom i glavoboljom, najbolje je ispovraćati se što temeljnije (prst u grlo), eventualno neki vitamini i tečnost (opet voda), i neka lakša fizička aktivnost (recimo šetnjica po kraju, pola sata-sat), ublažiće sigurno simptome za znatno kraće vreme nego što bi se postiglo ležanjem u krevetu. Sve ovo pod uslovom da možete da ustanete.

I da, nemojte da se nikad ustežete da bacite peglu (čak i pre spavanja, tim bolje), to je
najbolje što možete da uradite za svoj želudac posle teškog opijanja.

Rasol nisam probao, ali zanimljivo je da sledeći dan, kad se želudac malo smirio (ali je ostala glavobolja i mamurluk), jedno pivo zaista ume da podigne čoveka.
[ fanfon @ 07.12.2004. 08:00 ] @
Citat:
kad legnete pijani jel vam se vrti soba meni skoro uvek i to cim zatvorim oci.
Interesantno vise mi se vrti kad legnem na desni bok nego na levi.

Meni se nekad desi da se stvarno uplasim da li cu citav stici kuci. Narocito kad idem sam. Odjednom, sa svih stana kuce i drvece pokusavaju da skoce na mene. Uglavnom uspem da ih izbegnem ali desavalo se da i ne uspem. A kad nekako dodjem pred kucu onda ide najveci problem. Posto imam 10-tak stepenika do vrata a dzukac se uvek muva tu negde redovno zapnem za njega i malo oderem dlanove na stepenice. Propast...
[ ventura @ 07.12.2004. 08:24 ] @
Samo voda...

Ja uz dupli viski popijem casu vode obicne akvavive, i nikada do sada nisam povracao, a pogotovo ujutru nisam bio mamuran... A popijem za noc 10-tak duplih viskija bez problema...

Samo sto moras na pisanje cesto :)
[ m4rk0 @ 07.12.2004. 09:19 ] @
Moje misljenje:
Masno je najbolja preventiva.
Voda - cista mineralna je najbolja neposredno posle lesenja i jutro/podne posle
Sto vise peglanja (neprijatno jeste, ali tako u velikoj meri spsavate zeludac)
[ Atos @ 07.12.2004. 09:35 ] @
Ovo za klin-se-klinom izbija je ziva istina.
Desilo mi se da sam vec onako pijano-mamuran-i sve sto ide uz to, otisao na neko slavlje, gde me je posle druge-trece casice zestine prestala glava, mamurluk se jednostavno izgubio i opet sam terao celu noc .

Samo sto je malo gadno ujutru ponovo piti nesto od sinoc, slazete se?

Inace, rasol sigurno pomaze, a probajte i onu tecnost iz tegle sa maslinama(to sam slucajno provalio u trenucima ocaja ) ako vam nije gadno

Pozdrav
[ mizob @ 07.12.2004. 10:59 ] @
Pa jel mi verujete da mene jos nikad nije bolela glava?
Jednostavno uvek se na;ijem vode kad dodjem kuci,i to je to...Malo stomakzna boleti,ali glava NIKADA...
:)
Jel jos neko kao ja da ga ne boli?
[ zaraza @ 07.12.2004. 11:10 ] @
Vala i ja popijem 1-2 litara vode i onda na spavanje, samo ovo ima manu kada preteram, pa posle 20 min povratim svu tu vodu...pa ja opet...pa je opet povratim...a onda sudradan em me boli glava, em mi muka...Tako da je ipak najbolji recept stati u nekom trenutku :))
Nego, jel vam se desavalo da sudradan povracate i da boli glava do jedno 5-6 popodne? :)
[ MileG @ 07.12.2004. 11:32 ] @
Mislim da sve zavisi od (vrste i kvaliteta) pića koje se pije. Ja recimo pijem Ballantine's + 1dl kisele sve sa jako puno leda. Nikad me nije bolila glava a znao sam jako puno toga da popijem i sutra ne bude nikakvih posledica čak ni ako odspavam manje od 5-8h. Jedino šta me uništi dok pijem jeste ako uzmem cigaru (inače ne pušim), ili ne daj Bože 2 što sam jednom uradio pa su me donijeli kući. Ponekad dok pijem znam da presiječem sa jednom tekilom svako sat vremena a ređe i sa Red Bullom -2 -3 komada...
Uuu kako ovo gadno zvuči 'ebo teee! (nisam alkos)
[ maj1991 @ 07.12.2004. 11:50 ] @
Citat:
fanfon: Meni se nekad desi da se stvarno uplasim da li cu citav stici kuci. Narocito kad idem sam. Odjednom, sa svih stana kuce i drvece pokusavaju da skoce na mene. Uglavnom uspem da ih izbegnem ali desavalo se da i ne uspem. A kad nekako dodjem pred kucu onda ide najveci problem. Posto imam 10-tak stepenika do vrata a dzukac se uvek muva tu negde redovno zapnem za njega i malo oderem dlanove na stepenice. Propast...

Ma ti bre pijes neku drogu
[ fanfon @ 07.12.2004. 12:30 ] @
He,he...Droga...Pa svaki alkohol je droga ako ga cesto koristis. Mozda mi se to desavalo zato sto pomesam neke neuobicajene kombinacije(vino+pivo+rakija;belo+pelindzer). Ali to se vise ne konzumira. Sad samo jednu vrstu
[ blejim @ 07.12.2004. 14:06 ] @
Citat:

Citat:
Btw lek koji primenjujem godinama, kad se vratis iz grada (naravno pio si) uzmes i eksiras jedno pola litre jogurta, napravis malu pauzu 3-4 min i zatim eksiras sto vise vode (obicne vode) minimum pola litre, onda odes isoras se ko covek i na spavanje. Ujutru ko nov :)

Ja mislim da posle ovoga umires od povracanja, goru kombinaciju nisam cuo.

to sam i ja mislio al sam onda poceo to da praktikujem i ekstra je, a najbolje je ako jos ujutru kad se probudis ponovo krnes jedno pola lije jogurta na eks. ko ne veruje nek proba pa nek se sam uveri da je dobro :)
[ SBSL @ 07.12.2004. 18:10 ] @
Citat:
Ovo za klin-se-klinom izbija je ziva istina.
Desilo mi se da sam vec onako pijano-mamuran-i sve sto ide uz to, otisao na neko slavlje, gde me je posle druge-trece casice zestine prestala glava, mamurluk se jednostavno izgubio i opet sam terao celu noc.

Pa kazem ja lepo.. ozbiljan sam, ne zezam se...

Citat:
Samo sto je malo gadno ujutru ponovo piti nesto od sinoc, slazete se?

Uuuuu, pricaj mi o tome..
[ dalibord5 @ 07.12.2004. 20:20 ] @
Mada ima nesto cudno...Kada odem sa ortacima na jezero gde se spremamo za desetodnevno opijanje nikoga nikada ne boli glava.Mozak ostavim kuci kada podjem i zderi!!!I nista...ni mamurluk ni glavobolja ni mycnina.Samo sa picem se ne prekida.Ko vecera vino,doruckuje pivo,pa rostilj...uf,uf.
[ Nikola_BGD @ 08.12.2004. 00:05 ] @
PNP - pivo and pelinkovac

TCP/IP - tri crna piva i pelinkovac

DNS - daj nam sauvignona

DHCP - dva hladna crna piva

ASP - ajmo svi piti

ARP - ajmo radije piti

WINS - vina ima, natoči svima

SLIP - sad litru i pelinkovac

DVD - daj vodu drugima

ISA - idu stari alkosi

GPS - gorki pelinkovac svima

ODBC - odnesi dva ballantine-a cugerima

ADO - alkohol dolazi odmah
[ Atos @ 08.12.2004. 08:46 ] @
Citat:
 DVD - daj vodu drugima

xaxaxax
[ tarek @ 08.12.2004. 10:35 ] @
A da probate da pijete kvalitetna pica? Nece glava da boli ujutru sigurno... Neko je vec rekao... Duvan je 90% jutarnjeg mamurluka.
[ Atos @ 08.12.2004. 10:47 ] @
Citat:
A da probate da pijete kvalitetna pica?

Popio sam jednom pola flase konjaka "Kurvazie" (ne znam kako se pise) i ni traga glavobolji i mamurluku.

Zaista bi bilo lepo kada bi smo pili samo kvalitetna pica, ali ko da odoli nekoj domacoj rakiji (brljusi) od koje ces sigurno umirati sutra-dan.

Primetio sam da i od dobro napravljenih domacih vina ne boli glava. Ne znam kakva su vasa iskustva.
[ networknagual1980 @ 08.12.2004. 13:39 ] @
WEB-Wiski ovamo budalo!

Html-Hocu taj mali liker!

ftp-Furni tri piva!

smtp-Saspi malo tuborg pivo!

Slazem se da je duvan 90% mamur-looka..Inace, ja shibam zestu i 2 dl cesmovace po turi, pa ti vidi...Zato mogu da shibam dok me nespavanje ne obori...Litrica gorkog lista ko dobar dan...
[ DzoA @ 08.12.2004. 19:09 ] @
Citat:
fanfon: Meni se nekad desi da se stvarno uplasim da li cu citav stici kuci. Narocito kad idem sam. Odjednom, sa svih stana kuce i drvece pokusavaju da skoce na mene. Uglavnom uspem da ih izbegnem ali desavalo se da i ne uspem. A kad nekako dodjem pred kucu onda ide najveci problem. Posto imam 10-tak stepenika do vrata a dzukac se uvek muva tu negde redovno zapnem za njega i malo oderem dlanove na stepenice. Propast...

Pa to je zato sto si iz Apatina :)
Citat:
A da probate da pijete kvalitetna pica?

Daj mi sinko para za to planinarenje pa cu ja lako da se svaki dan opijam kvalitetno!

A ko je ovo rekao "Ko ne voli alkohol, taj ne voli ni ljude!" Skidam kapu!
[ fanfon @ 08.12.2004. 21:12 ] @
Citat:
networknagual1980: Litrica gorkog lista ko dobar dan...

Probaj da ga pijes bez leda i limuna onako mlakog. Nece bas ici ko dobar dan:)
[ BytEfLUSh @ 08.12.2004. 21:29 ] @
Ma zapališ jedan džoint i nema više mamurluka, 100% zagarantovano :)

Ko ne voli marihuanu, ne voli život :p
[ BluesRocker @ 08.12.2004. 21:52 ] @
Moj savet ti je: pre spavanja najmasniji burek i pola litre jogurta. Kad ustanes, jos pola litre jogurta. Posle moze koka kola, nikako kisela voda. Najvaznije je spavati sto duze, ne dozvoli da te probudi osecaj grize savesti zbog ozderavanja. Ako te i probudi glavobolja, nastoj da nastavis sa spavanjem, veruj mi uspeva lako. Posle od mamurluka nista.
[ Carlito Brigante @ 09.12.2004. 00:57 ] @
ZA LJUDE KOJIMA SE VRTI U GLAVI KAD "OKICENI" LEGNU U KREVET:

Lek je jednostavan i neverovatan - potrebne je da samo jednu nogu spustite na pod pored kreveta! Ne znam kako, ali ovo sam primenio dosad nebrojeno puta i bilo je 100 % uspesno! Zivo me interesuje na koji nacin se ovo postize?
[ m4rk0 @ 09.12.2004. 13:16 ] @
I kad se probudis noga k'o da nije tvoja. To je potpuno nelogicno jer je cilj otreznjavanja laicki receno "povratak mozga u normalno stanje", a noga koja visi sa kreveta bas i nem neke veze sa oporavkom mozga. Ali ko zna mozda tvoja teza ipak prebija sve zakone logicnosti :)
[ Atos @ 09.12.2004. 13:51 ] @
Citat:
a noga koja visi sa kreveta bas i nem neke veze sa oporavkom mozga

Ali ima veze sa centrom za ravnotezu.
[ m4rk0 @ 09.12.2004. 14:58 ] @
@Atos
Centar za ravnotezu se nalazi u srednjem uhu - kakve noga onda ima veze s tim.
[ Dark Icarus @ 09.12.2004. 17:41 ] @
Daleko bilo da ja pokušavam da protivrečim mudrostima našeg naroda u pogledu mamurluka, ali samo bih voleo da ispravim par zabluda.

Citat:
Radovan__III:Cuo sam neku pricu da posto unostite alkohol smanjuje se kolicina vode, i samim tim kapilari se suzavaju sto dovodi do bolova u glavi. Da li je to tacno i sta vi koristite da smanjite jutarnju glavobolju.

Ne, nije tačno. Kao prvo, količina vode se ne smanjuje sama od sebe, već pošto alkolhol deluje kao diuretik (iliti na srpskom: tera te da piškiš) dolazi do češćeg pražnjenja bešike. Dalje, čak i da izbaciš 3 litra mokraće (a 3 litra je mnogo, mnogo, mnooooooooogo), to ne predstavlja mnogo u odnosu na 40l vode u tvom telu. Ta 3 litra sigurno ne idu direktno iz krvi :).

Paradoksalno, ako vas baš interesuje tematika, mamurluk predstavlja generalizovani edem mozga, što je upravo suprotno od nedostatka vode u istom. Pritisak u mozgu je, ako ništa drugo, blago povećan tokom faze mamurluka, a to što su nama suva usta kad se napijemo i što ločemo vodu kao ludi to je druga stvar, to je samo reakcija na OH grupu koja deluje diuretski.

Odvratan osećaj tokom mamurluka je pre posledica vitaminskog i elektrolitnog disbalansa koji nastaje zato što alkohol naglo oštećuje neke druge organe (pluća, jetra, bubreg), pa im treba malo vremena da se "vrate na kolosek". Tako da, terapija sa rasolom, vitaminom C, multivitaminima itd. i te kako ima smisla!

Samo pazite da ne preterate sa kiselim supstancama jer je 2 tablete vitamina C najviše što može da koristi organizmu (sve više od toga uzeto u toku jednog dana ide odmah u bešiku), a želudac je takođe bolan i što bi narod rekao "smekšan" pa mu i njegova sopstvena kiselina smeta a kamoli ako vi dodate nešto koncentrovanije.

I imajte na umu da nije preporučljivo uzeti više od 2 doze multivitamina dnevno; za razliku od vitamina C neki ostali vitamini mogu i te kako izazvati metabolička oštećenja ako se akumuliraju duže vreme.

Citat:
kv66:Ugljen-dioksid iz kisele vode(jeste li culi gluplji izraz za nesto,jer to je ipak samo gazirana miner.voda)pospesuje prelazak alkohola iz zeludca u krv,a samim tim i koncentraciju istog u krvi,pa sve to dovodi do jos vece opijenosti.
Ugljen dioksid ne da nema veze sa prelaskom alkohola iz želuca u krv, nego si sada lupio samo tako... CO2 u krvi ionako odmah biva eliminisan preko pluća ili prebačen u bikarbonate, čiji će višak u krvi bubrezi odmah efektno eliminisati. Plus, 90% svog popijenog alkohola prolazi kroz jetru, pio ti kiselu vodu ili ne (preostalih 10% ide kroz pluća i bubrege).

Još par zanimljivih i podjednako beskorisnih činjenica o pijančenju:
- jetra poseduje tri različita načina razgradnje alkohola, ali najbitniji od ta tri sistema proizvodi stvari daleko štetnije od alkohola (npr. slobodni radikali)
- da bi se razvila hronična bolest jetre (ono što ljudi često pogrešno zovu cirozom jetre), po patolozima, trebalo bi da pijete 160g alkohola (cca. 16 piva) dnevno 10-20 godina, a čak i tada imate dobru šansu da ne obolite.

Što se tiče dobre stare metode bureka, ne igrajte se glavom! Pa osnovna stvar kojom alkohol šteti organizmu jeste masna promena jetre! A vi još dolivate mast na jetru! Ja lično nisam primetio da mi masna hrana pomaže prilikom mamurluka, a čak i ako pomaže trenutno, šteti jetri.

Centar za ravnotežu se nalazi u unutrašnjem uhu, ne srednjem. A to sa nogom, ako radi za Carlita, onda je on medicinski fenomen :).

Za aktivni ugalj: on ne može da škodi, ali u fazi mamurluka i nema više šta da počisti iz želuca; ako ga uzmete isto veče kada pijete e onda već teoretski može da pomogne. Mada ne smem da tvrdim, nisam probao lično.

Znači zaključak, a ovo vam govorim i kao medicinar i kao čovek sa slabim stomakom: vodu pijte kolko god da vas tera, može i kiselu bez problema, nikako jesti masno (treba napuniti želudac ali ne jakom hranom), nikako zejtin, jogurt odličan i za mučninu i za mamurluk, vitamini obavezno (znači povrće može), možda nešto slano bez obzira što ste žedni, ne prežderavajte se jakom hranom dan posle pijančenja ali ne ostavljajte želudac praznim, ni slučajno lekovi (posebno klometoli, ranisani, ne dao bog aspirini!), i eto to je to. Kratko (sic!) i jasno.
[ Radovan__III @ 09.12.2004. 21:31 ] @
odgovor na mes:)
[ popay_vp @ 09.12.2004. 21:42 ] @
Svaka čast, da li neko može nešto više da mi kaže o Žilbertovoj bolesti tzv. hyperbiliruminemia ? Kada sam bio na regrutaciji otkrili su da imam povećane bilirubine (60-80 norm 20), više od pola godine se trtim po 5-6h u Kliničkom centru da dođem na red, nikako da dobijem pravi odgovor, a koliko vidim ovde ima par stručnjaka koji bi mogli da mi pomognu...

hvala
[ kv66 @ 09.12.2004. 22:27 ] @
ikaruse a gde si ti to zavrsio medicinu?Popricaj malo sa nekim gastroenterologom o
uticaju kisele na prolazak alkohola u krv.Prvo procitaj sta sam rekao :ko je pominjao co2 u krvi?ko je pominjao da alkohol ne dolazi na razlaganje u jetru?kakve veze ima kisela sa jetrom?A ono o 16 piva tokom 20 godina ?Nista gluplje o alkoholizmu ne videh u zivotu....ah,da koliko to ima alkohola u pivu ako u16 flasa ima 160g.alkohola???
[ Nikola_BGD @ 10.12.2004. 00:07 ] @
Ok stvarno nesporazum.

ja sam rekao da je korisno pojesti masniji obrok PRE nego sto pocnes da pijes sto bi matorci rekli, da napravis podlogu. ne znam medicinu i hemiju tako da ne znam kako se ponasaju alkohol i masnoca u istom zeludcu.

Aktivni ugalj takodje- pre nego sto pocnes da pijes i provereno radi ne cini cuda doduse al dobar je.

a sto se tice vrtoglavice, svako se ponasa drugacije.. meni se vrti 10x vise kad zatvorim oci npr kad ih ne zatvorim gotovo da nemam vrtoglavicu.

A kislea kao sto rekoh mene sutra ujutro kad je popijem posle pola sata obavezno povracam, al bas mi prija dok je pijem. E sad, ako ste bas prepili onda vam to povracanje jos i dobro dodje da izbacite alkohol iz zeludca ako ga jos ima eventualno(tako bar ja kapiram)

poz

n

[ Carlito Brigante @ 10.12.2004. 00:49 ] @
Citat:
I kad se probudis noga k'o da nije tvoja. To je potpuno nelogicno jer je cilj otreznjavanja laicki receno "povratak mozga u normalno stanje", a noga koja visi sa kreveta bas i nem neke veze sa oporavkom mozga. Ali ko zna mozda tvoja teza ipak prebija sve zakone logicnosti :)

Ocigledno da nisi shvatio - nisam rekao da to TREZNI, vec da pomaze kod vrtoglavice u krevetu. Druga stvar, ne kaze se prebija, vec pobija sve zakone logicnosti. Kad sledeci put budes hteo da cepidlacis, onda se potrudi da se i izrazis pravilno!
[ Atos @ 10.12.2004. 09:52 ] @
Citat:
m4rk0: @Atos
Centar za ravnotezu se nalazi u srednjem uhu - kakve noga onda ima veze s tim.

Mozak dobija kakvu-takvu informaciju o osloncu i prestaje da ti se vrti u glavi. Jel si pokusao nekada da se vrtis, naprimer, na stolici i posle kada ustanes "vrti" se i cela prostorija, a ako pronadjes neki oslonac, za koji ces se cvrsto uhvatiti "vrtoglavica" prestaje.
Pozdrav

[ Radovan__III @ 10.12.2004. 10:16 ] @
Naglasio bi da se ovde ne govori o tome nego da se govori o vrtoglavici pod uticajem alkohola , a vrtoglavica se javlja ( bar u mom slucaju ) kad legnem i zatvorim oci.
[ Atos @ 10.12.2004. 11:44 ] @
Pa gledaj na to kao na neku "vestacki" izazvanu vrtoglavicu.
[ electrobuka @ 10.12.2004. 12:29 ] @
Ja na primer imam jedan lek .
Kad ustanem onako mamuran iz kreveta sednem za sto i pojedem koliko moze da stane u mene, zatim se jos malo vratim u krevet i to je to.
Smatram da svaki covek ima za sebe neki lek samo treba da provali sta je to a naravno sve to zavisi i od pica koje je konzumirao.
[ Dark Icarus @ 10.12.2004. 18:20 ] @
Citat:
kv66:ikaruse a gde si ti to zavrsio medicinu?
Nigde, još studiram.
Citat:
kv66:Popricaj malo sa nekim gastroenterologom o uticaju kisele na prolazak alkohola u krv. Prvo procitaj sta sam rekao :ko je pominjao co2 u krvi?
Onda te molim da mi objasniš na koji to način misliš da CO2 utiče na prelazak alkohola u krv. Bio bih ti vrlo zahvalan (možda ispadne i naučni rad od toga, ko zna? :) ). Bilo bi lepo kada bi pomenuo detaljno kojim biohemijskim mehanizmima i preko kojih receptora alkohol deluje.
Citat:
kv66:ko je pominjao da alkohol ne dolazi na razlaganje u jetru?kakve veze ima kisela sa jetrom?
To je bilo samo da ilustrujem da će sav alkohol iz želuca preći u krv, što znači da ti kisela voda ne može ama baš nikako pogoršati situaciju jer ne može da poveća količinu alkohola koji ti ulazi u krv.
Citat:
kv66:A ono o 16 piva tokom 20 godina ?Nista gluplje o alkoholizmu ne videh u zivotu....
E ne mogu da verujem da si me naterao da otvorim udžbenik i da ti iskucam. Ali pošto sam ionako dokon ove nedelje: Udžbenik za studente Medicinskog fakulteta u Beogradu, "Patologija" 2003., 1. izdanje, "Libri Medicorum", Prof. Dr. Mirjana Atanacković et al. , poglavlje 15 (Jetra i bilijarni trakt), strana 489, pasus u vrhu, podnaslov "Patogeneza alkoholne bolesti jetre". "Ako se u jednom dužem periodu, npr. 10 do 20 godina, svakodnevno unosi 160 ili više grama alkohola, može da se razvije teže oštećenje jetre. Međutim, činjenica je da samo 10 do 15% hroničnih alkoholičara zadobija alkoholnu cirozu (...)"

Dobro, jasno je da više znaš ti nego 20 (bukvalno dvadeset ih je pisalo udžbenik!) profesora medicine. Reći ću im da postoji nova teorija koja podriva njihovih kumulativnih 500 godina radnog staža. Samo, šta da im kažem, koji to eminentni doktor, profesor, magistar, tvrdi suprotno i na osnovu koliko stručnih obdukcija?
Citat:
kv66:ah,da koliko to ima alkohola u pivu ako u16 flasa ima 160g.alkohola???
rofl... ako ti ne umeš da izračunaš, ajmo na prste. Ako u 16 flaša ima 160g CH3CH2OH, onda koliko CH3CH2OH ima u 1 flaši?

I da bih odmah sprečio nepotreban post (koji već vidim): "ekstrakt" nije isto što i etil alkohol. 8% ekstrakta ne čini 8% alkohola.
[ kv66 @ 10.12.2004. 20:06 ] @
Ikaruse magare!
reci koliko ima alkohola u pivu?Mani se ekstrakta,opet menjas teze!
Mislim na prosecno domace pivo i mislim na%.Kod tebe je to 160g. u cca 16 flasa!!!!!
BTW sajt ti zesci??!!Kako ne bih da smaram druge,necu se vise dati izprovocirati tvojim (?)odgovorima...
[ Dark Icarus @ 11.12.2004. 00:35 ] @
Citat:
kv66: Ikaruse magare!
reci koliko ima alkohola u pivu?Mani se ekstrakta,opet menjas teze!
Mislim na prosecno domace pivo i mislim na%.Kod tebe je to 160g. u cca 16 flasa!!!!!
BTW sajt ti zesci??!!Kako ne bih da smaram druge,necu se vise dati izprovocirati tvojim (?)odgovorima...
Tvoju divnu leksičku veštinu, interpunkcijske egzibicije i životinjske nadimke po strani, ipak ću ti odgovoriti.
http://www.zip.co.yu/pivo_dragocenost.asp (a sve što je trebalo uraditi bilo je izgooglovati "procenat alkohola pivo"). Btw, sajt je za internu upotrebu da mogu da kačim neke fajlove, a uostalom ništa mu ne fali, radi tačno ono čemu služi, ni promil manje, ni promil više.
Citat:
popay_vp: Svaka čast, da li neko može nešto više da mi kaže o Žilbertovoj bolesti tzv. hyperbiliruminemia ? Kada sam bio na regrutaciji otkrili su da imam povećane bilirubine (60-80 norm 20), više od pola godine se trtim po 5-6h u Kliničkom centru da dođem na red, nikako da dobijem pravi odgovor, a koliko vidim ovde ima par stručnjaka koji bi mogli da mi pomognu...
Iskreno se nadam da pod stručnjacima nisi mislio na mene. :) Igrom slučaja moj najbolji prijatelj ima upravo Žilberov sindrom i nije to ni znao do nedavno. To je blag poremećaj jetre, koji ne zahteva lečenje i ni na koji način ne utiče na kvalitet života. Kod većine ljudi ne pravi nikakve probleme, mada (posebno kod ljudi sa slabijom konstitucijom) je bilo slučajeva da izaziva bolove u stomaku ili zamor. Eventualno zbog viška bilirubina kože može povremeno da ti naginje na žućkastu boju, što nije uopšte opasno. I nemoj da se uplašiš ako ti neki doktor onda kaže da imaš "žuticu", jer žutica znači bilo kakva žuta prebojenost kože, a ljudi često mešaju žuticu sa hepatitisom.

A to što te vuku 6 meseci po boničkim ustanovama je blago rečeno kriminal. Nije ti ništa. Možda sumnjaju na nešto drugo u jetri (u stvari, po zakonu su obavezni da isključe druge poremećaje jetre), ali da je bilo šta drugo već bi se manifestovalo za tih 6 meseci, a i ta dijagnostika može da se završi za jedan dan, cap-cap, ultrazvuk i gotovo.

@Atos
Nisam baš siguran da to sa osloncem radi tako, ali hej, ako ti noga na podu pomaže samo izvoli! Evo sledeći put ću i ja da probam, u ime medicinske nauke! :)
[ Ilic Igor @ 11.12.2004. 10:25 ] @
Pozdrav svima,
moj lek je da kad se "ušikaš" dodjes kuci i popijes jednu šumecu tabletu FITform (hemofarm) ona je baš protiv mamurluka bilo bi dobro da se nešto "čalabrcne" pre spavanja. Što se tiče ringišpila ono sa nogom i može da prođe, moj lek je da kad legneš, legneš na leđa znači čelo u plafon da gleda i ringišpil bi trebao da se smiri. Ujutru radi nešto nemoj da se stacioniraš izađi na vazduh bar pola sata.
Ako nećeš glava da te boli onda sevaj domaću ili vino, ali bez šećera.
Kad bi našao rakiju koju prave sa medom, to je prava stvar. Nema da brineš popio sam sa drugom po pola litre, jedino što mi je glava utrnula ali nije bolela :).
[ Nikola-15 @ 11.12.2004. 19:09 ] @
Pre sljkokanja roknes jednu casicu ulja (po mogucstvu maslinovog), a ako to vec nisi uradio, onda se napijes ko stoka. Probas da dodjes do kuce, stignes do vrata i jedno pola sata pokusavas da udenes kljuc u bravu ne bi li otkljucao stan, A kada ga stavis u bravu uvidis da si ga stavio u pogresan stan, tj. da si otisao na sprat iznad. Ali dosta sada o licnim iskustvima. Nego ti lepo pojedes tri, cetiri kasike meda, po mogucstvu pojedes nesto (pecenje najbolje resava stvar) i ujutru si kao nov.
:)
[ m4rk0 @ 11.12.2004. 20:50 ] @
Citat:
Carlito Brigante:Druga stvar, ne kaze se prebija, vec pobija sve zakone logicnosti. Kad sledeci put budes hteo da cepidlacis, onda se potrudi da se i izrazis pravilno!

Alo, TIŠINA bre ! Namerno sam rekao "prebija" zbog koincidencije sa prebijanjem od alkohola. Ali vidim da ti to ne shvataš.
[ Dark Icarus @ 11.12.2004. 21:44 ] @
Br'te, nabodi ga, e br'te!!! E br'te ćuo sam ga kako prića neke priće o tebi, br'te! :) (ko velim da pokrenem malo kavgu, ova tema izgleda idealna za to a i mnogo se utišala)

[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 11.12.2004. u 23:02 GMT+1]
[ Goran Mijailovic @ 11.12.2004. 22:01 ] @
@Carlito
Citat:
Lek je jednostavan i neverovatan - potrebne je da samo jednu nogu spustite na pod pored kreveta! Ne znam kako, ali ovo sam primenio dosad nebrojeno puta i bilo je 100 % uspesno!

Jes pomaze al ne mnogo

Citat:
Zivo me interesuje na koji nacin se ovo postize?

Pa kocis nogom sobu
[ Bojan Basic @ 11.12.2004. 22:03 ] @
Citat:
Dark Icarus:
ko velim da pokrenem malo kavgu

Neka bude kako ti kažeš - zna se.
[ Srdjan Marinkov @ 27.12.2007. 20:23 ] @
Čitam sad ovu temu... i mislim da čovek koji ju je pokrenuo nije dobio ni jedan pravi odgovor, jer su svi saveti bili u smeru izbegavanja glavobolje, a on je pitao "...kako izbeci da ujutru nema glavobolje?" što bi imalo isto značenje kao i "kako postići da ujutru ima glavobolje?" (izbeći da nema = postići da ima). Stoga, evo par saveta koji će doprineti jutarnjim glavoboljama: piti alkohol isključivo na prazan stomak, mešati piće, ako pijete žestoko piće "gasiti" pivom ili vinom, izbegavati svež vazduh... GLAVOBOLjA ZAGARANTOVANA... ;)
[ kelja @ 27.12.2007. 22:24 ] @
He, he, da. I naravno, sto losija i jeftinija pica...
A za brzo i obilato povracanje - vinjak + pivo. To je opasna kombinacija. :)
[ pivce @ 27.12.2007. 23:22 ] @
dodas na sve to i gomilu pljuga... ;)
[ fanfon @ 28.12.2007. 00:10 ] @
Pa ako mnogo pijes, glavobolja ti ne gine kako okrenes. Retki su oni koji se posle velike kolicine alkohola ne bude sa glavoboljom. Prvi i najvazniji razlog te glavobolje je dehidracija. Onaj ko pije alkoholna pica nema uopste predstavu koliko vode gubi iz organizma. Da ima-pio bi posle case pica-casu vode. Posto to niko ne praktikuje, resenje je da popije vodu kad se vrati kuci pod uslovom da nije mortus pijan. Dakle, pre spavanja popijte bar litru vode i necete imati veliku glavobolju ujutru. Takodje sledeci dan za dorucak jedite nekog citrusnog voca, a za rucak obavezno prvo supu i nemojte se prezderavati mesa. Ako ovkao budete cinili, vece necete docekati s*ebani...
[ Floyd @ 28.12.2007. 12:45 ] @
Protiv mamurluka koristim istu metodu vec par godina i savrsheno funkcionishe. Primetio sam i da kad ne koristim ovu metodu imam probleme ujutru s glavoboljom.
Pre nego sto legnem da spavam, pijem jaaaaaaaako puno vode. Znachi na silu kolko god mogu. Legnem da spavam. Kad se probudim pojedem dosta meda, chokolade (ako ima, grozdjani shecer) sve sto ima shecera. Posle toga popijem 2 sholjice kafe i to je to. Radi ko shvajcarski sat.
Naravno, ako je bio sinoc bash over, onda se mamurluk samo smanji, ali i to je ok posto bi bilo 10 puta gore da nisam sve to uradio.
[ Milan M. Radovic @ 28.12.2007. 16:52 ] @
Resenje je - Ne piti.
Ili gledati sta piti.. od vina je najgora glavobolja.. napio se ili ne :D
[ kasaad @ 28.12.2007. 17:01 ] @
Zar niko nije probao puno vode + kafetin pred spavanje :) savrseno radi osim pri najgorim zakucavanjima ..tada nista ne pomaze.
[ SqlByte @ 29.12.2007. 01:18 ] @
A shta je sa Shvepsom ? On ima kinin u sebi, mozhda je samo placebo efekat ali meni pomazhe.
[ SerbianRenegade @ 29.12.2007. 04:50 ] @
Definitivno isprobana tehnika je VODA ujutru u velikim kolicinama i desetak maslinki.
ja probao i verujte mi masline stvarno pomazu :D