[ S_Kid @ 17.02.2005. 02:01 ] @
Posto je postala moda da ljudi objavljuju novinske clanke koji ih iznerviraju onda mogu i ja malo :)
Posto link ka Glasu nije stalan evo celog teksta, a ja i dalje nisam siguran KO JE U STANJU da napise ovako nesto...

Tražio fiskalnu kasu,
osvojio put u Meksiko

Sedamnaestogodišnji Nikola Erić iz Prokuplja pre nekoliko dana imao je sreću da neočekivano postane dobitnik nesvakidašnje nagrade. Ispostavilo se da je baš on registrovan kao jubilarni 50-milioniti posetilac Interneta, na dan kada je mreža slavila 12. rođendan.

- Te večeri, devetog februara, komšija me je zamolio da na Internetu pokušamo da pronađemo polovnu fiskalnu kasu za njegovu buduću radnju. Čim sam se konektovao na Internet, na monitoru se pojavio prozor sa čestitkom za osvojeno nagradno putovanje i vaučer od 2.100 dolara.

Pomislio sam da mi je opet virus uleteo u kompjuter. Međutim, pojavio se još jedan manji prozor na kojem je bilo obaveštenje o broju telefona na koji treba da se javim i potvrdim svoju identifikaciju. Shvatio sam da se nešto ipak dešava - priča Nikola, učenik prokupačke Gimnazije.

Zbunjenost i neverica sprečile su ga, međutim, da do kraja ispoštuje pravila igre i u roku od četiri minuta pozove odgovarajući broj u Americi pa je izgubio trodnevno krstarenje Bahamskim ostrvima za četiri osobe.

- Iste večeri dvaput sam pozvao broj u Orlandu na Floridi i oba puta mi je, uz čestitke, potvrđeno da sam dobio nagradu. Raspitivali su se odakle sam i bilo im je neobično što je neko iz daleke im Srbije dobio nagradu - kaže Nikola, koji je na insistiranje oca Branka sutradan ponovo zvao da sve proveri još jednom.

- Nema sumnje, zaista sam bio 50-milioniti posetilac Interneta. Novac koji sam dobio, prema pravilima, treba da potrošim na putovanje i šoping negde u Americi. Dobio sam i pet dana boravka u Meksiku gratis, ali ću sve to moći da realizujem kad postanem punoletan i budem imao sopstvenu kreditnu karticu na koju će mi, nadam se, novac biti uplaćen - kaže Nikola sa osmehom, objašnjavajući da su mu iz Amerike poručili da njegova nagrada ne zastareva i da pripada samo njemu.

J. G.
[ Noe @ 17.02.2005. 02:16 ] @
poseti krstaricu pa ces na svakih 5 min biti 50. milioniti dobitnik vrednog putovanja, mozes tako ceo grad da povedes na krstarenje sa sobom. Samo svi treba da ostave broj svoje kartice da im se uplati novac od nagrade :)) stvarno posle ovakvih tekstova covek dobije zelju ne da ne cita novine, nego da u sirokom luku zaobilazi i kioske gde se prodaju.
[ BytEfLUSh @ 17.02.2005. 02:23 ] @
E stvarno... Nemam reči...

Ajde da neko tako nešto napiše, to je još donekle razumljivo - ko zna kakvi su sve "novinari" tamo zaposleni, ali urednik da to odobri... Strašno. Dodajem Glas Javnosti u listu novina koje bojkotujem...
[ CimBac @ 17.02.2005. 03:22 ] @
jujuju ovo stvarno ... zalosno... Interneta hahahaha hakeri de ste, rusite o'ma' sajt... hahahahahha
[ Nikola Denić @ 17.02.2005. 03:41 ] @
mala reč , šala komika ... u roku 4 minuta ... LOL
[ superbaka @ 17.02.2005. 06:59 ] @
Citat:
Međutim, pojavio se još jedan manji prozor na kojem je bilo obaveštenje o broju telefona

a sta ja da radim kad mi je ukljucena popup blokada? za mene nema nagrade? :)
[ techtris @ 17.02.2005. 07:35 ] @
I posle se čudimo što Ž.R. mlati velike pare u Srbiji....
[ bojan_p @ 17.02.2005. 09:32 ] @
a meni se na nekakvom tripod sajtu pojavilo da sam preko pedesetomilioniti posetilac tog sajta, i onda sam upucao zabu koja vozi biciklu (koja se pojavila u pop-upU), i onda je iskocio cek na 1804e, i onda sam ga ja odstampao i samo da ovaj sneg malo stane, odoh da ga unovcim u deltu.... ;)

OMG!!!
[ Noe @ 17.02.2005. 09:50 ] @
Mada .. prosle godine negde bas u ovo vreme zove me covek ( ajd da kazemo da se donekle bavi racunarima) i pita me za isto ovo, postao 50 milioniti itd... Jedva sam uspeo da ga ubedim da ne pocne da pakuje stvari za put.
[ srki @ 17.02.2005. 09:58 ] @
Citat:
superbaka: a sta ja da radim kad mi je ukljucena popup blokada? za mene nema nagrade? :)

Eeee, ti si vec dobio nagradu. Ne prikazuju ti se debilni popup-ovi sto je, priznaces, dovoljno utesna nagrada :)
[ superbaka @ 17.02.2005. 15:14 ] @
jeste vala :)
[ Corey @ 17.02.2005. 20:29 ] @
Citat:
Noe: Mada .. prosle godine negde bas u ovo vreme zove me covek ( ajd da kazemo da se donekle bavi racunarima) i pita me za isto ovo, postao 50 milioniti itd... Jedva sam uspeo da ga ubedim da ne pocne da pakuje stvari za put.
Taj je onda neki žestoki debil.
[ berserk @ 17.06.2005. 01:46 ] @
OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Da li su ovi iz Glasa stvarno tehki Timmy-ji!!!!!!
I dalje mi nije jasno zashto pishu tako debilne chlanke!!!!!
Jooooooooooooooooooooj,qq lele onima koji chitaju i upijaju ovakve glooposti!

P.S. Shta li na ovo kazu oni iz Zone sumraka? :)
[ neca @ 17.06.2005. 06:28 ] @
Ma meni nije jasno gde si ti uopste iskopao ovu temu...:)
[ Miroslav Jeftić @ 17.06.2005. 08:38 ] @
Citat:
...kaže Nikola sa osmehom...

Ovaj deo mi je najbolji, kao iz pismenog zadatka nekog osnovca.
Nego, kako će reagovati ljudi koji to pročitaju u novinama (naravno oni koji ne znaju o čemu se radi)? Ima sad da klikću iz sve snage na banere, ako ikad budu koristili internet (kad je dobio Nikola, 'oću i ja!). Čisto širenje dezinformacija. Još samo da počnu da pišu o piramidalnim bankama kao pametnom načinu da uložite svoj novac ;)
[ korisnicko_ime @ 17.06.2005. 15:52 ] @
Citat:
...kaže Nikola sa osmehom...

Videcemo kakav ce mu biti osmeh kad mu stigne racun za fiksni...Posto je gimnazijalac roditelji ima da ga traze po bermudskom trouglu.

Nije strasno sto se jedan 17-to godisnjak upecao, strasno je sto je na ovo naseo novinar Glasa Javnosti...
[ Andrej Čvoro @ 17.06.2005. 16:16 ] @
Posto je ova tema stara 5 meseci,jel zna neko sta je bilo sa nikolom i njegovom nagradom ? :)
[ r3ct0r @ 21.06.2005. 19:30 ] @
pa vratio se sa puta
kaze da se FENOMENALNO proveo
[ JimRainor @ 22.06.2005. 05:13 ] @
Da definitivno bi trebalo tom liku uci u trag. A sto se organizatora tice ptam se koliko on namlati para na naivcinama? I zar to sve nije malkice ilegalno?