[ SandraNS_85 @ 21.02.2005. 18:53 ] @
| Sta mislite da li ce i ove godine Schumi biti prvak? Montoya i Raikkonen u Mclaren-u ja mislim da je to fantastican tandem,i jako se radujem novoj sezoni mislim da pocinje 6 marta . Uopsteno da li pratite,da li ste nekada pratili neku trku uzivo i za koga navijate? |
[ wasspp @ 21.02.2005. 21:11 ] @
1 shumaher
2 baton
3 alonso
[ Fuzz @ 21.02.2005. 21:34 ] @
Pa ne znam,ali ako ih Schumaher opet otkine,ostatak mase bi mogao bataliti taj sport. I vozaci i konstruktori.Ustvari,kad smo vec kod toga,sta mislite,koliko procentualno Schumaherovu pobedu cini bolid,a koliko voznja?
[ bags @ 21.02.2005. 23:15 ] @
Mislim da ce Sumaher biti opet prvi ,ali da nece onako lako kao prosle.Videcemo kako ce se snaci Montoja u novoj sredini.
Sumaher je ubedljivo najbolji vozac (iako nije nimalo fer vozac).Bolid utice dosta ali mislim da bi Sumi bio prvi u bilo kojoj od ovih prvih 4-5 ekipa.
[ su27killer @ 21.02.2005. 23:24 ] @
Bi moj q bio u ostalim ekipama. Iza njega stoji ekipa i covjek koji je bio u proslom timu i koji je najzasluzniji za razvoj Ferrarijevih bolida zadnjih godina. Jeste vozac bolji od prosjeka, ali daleeeeeko od najboljeg.
[ bukovski @ 21.02.2005. 23:31 ] @
Damon HILL :)
e to je bio vozac a simi je tada gutao prasinu posle njega nista nije isto
mada i da losije vozi ferari ima tolko para da mora da bude prvi tim pa bilo ko da vozi u njemu !!!
mada baton ce pokazati svoje a i mi na kladionicama :)
[ bags @ 21.02.2005. 23:36 ] @
Citat: su27killer: Bi moj q bio u ostalim ekipama. Iza njega stoji ekipa i covjek koji je bio u proslom timu i koji je najzasluzniji za razvoj Ferrarijevih bolida zadnjih godina. Jeste vozac bolji od prosjeka, ali daleeeeeko od najboljeg.
A ko je po tvom misljenju od ovih trenutno najbolji ?
[ MileG @ 21.02.2005. 23:39 ] @
Schumacher & Ferrari
[ su27killer @ 22.02.2005. 00:37 ] @
Slusaj to "najbolji" je toliko relativno da je glupo raspravljati o tome. Na kraju krajeva F1 moze da vozi svako ( u teoriji, u stvarnosti samo onaj ko ima sponzore i jake ljude iza sebe, kao Schumi). Da vidim Schumija kako bi po ovoj nasoj zimi upalio 123 200D sa slabim akumulatorom :)))
[ Nabukodonosor @ 22.02.2005. 01:02 ] @
Da i ja dam svoje misljenje jer obozavam F1. I Sumija. Mislim da je bez ikakve konkurencije najbolji vozac. Ne samo sada, vec ikada. Te price da je zbog bolida prvi su u najmanju ruku smesne. Pa on je bio i prvak kada je BMW imao za celih 50 konja jacu masinu. Pa prosle sezone su barem 3 tima imala jaci bolid od Ferrari-a. Covek vozi na granici izdrzljivosti bolida. Secam se da sam jednom gledao kada mu nije upalio bolid pa je krenuo sa zadnje pozicije. Stigao je ladno do druge pozicije i tada mu je motor eksplodirao jer ga je preforsirao, a bio bi 100% prvi.
A to sto neko pominje neke 123-ke...Pa prosle godine je Sumi vozio nekoliko probnih krugova u Alfi 156-ci u Italiji. Vozac te Alfe (koja se takmici u nacionalnom prvenstvu) mu je u par minuta objasnio kako sta i gde ide i Sumi je odvezao jedan krug i u drugom je falilo nekoliko delica sekunde da obori rekord te staze!! Toliko i o tome.
A verovatno ste gledali i kada je testirao onog Fiat Punta. hehe. I sta je ostalo od njega...
Samo da dodam i ovo. U vezi izjave su27-a. Pa on je bio i u Reno-u sampion. Ili je taj covek i tada bio sa njim?!?!
Mozete da ga volite ili mrzite koliko god to hocete, ali cinjenica da je bez konkurencije najbolji i dalje stoji. Vozio Ferrari-a ili Peglicu nije toliko bitno. Toliko od mene. Over and out.
[ su27killer @ 22.02.2005. 01:16 ] @
Mislim da jeste bio sa njim.
Sto se tice Alfe imas li neki izvor?!?
http://canali.libero.it/auto/clickarnews_14-07-03.phtml
Ako je ovo u pitanju odvozio je 20ak a ne 2 kruga i nije bio bas tako blizu rekorda.
[ teddy @ 22.02.2005. 01:16 ] @
2 Nabukodonosor:
To si lepo sročio. Jeste da ga ne volim (jer se đubre pokvareno služi svim sredstvima), ali mu se mora priznati da je po svoj prilici najbolji vozač u istoriji Formule 1, a sigurno najbolji među sadašnjim članovima cirkusa.
Ipak, za mene najveći i dalje ostaje legenda - Ayrton Senna.
2 bukovski:
Hehe, i ja sam navijao za Dejmona, čak sam bio prisutan kad je bio u Beogradu (i odbio da digne ruku sa ispružena tri prsta :P), ali je Dejmon na moju žalost bio i ostao mnogo slabiji vozač od Šumija.
[ yolja624 @ 22.02.2005. 01:23 ] @
A ja sumahera ne mogu da smislim. Dok mi Ferari i nije tako los. Cak sta vise, mislim da je ekipa Ferarija najbolja u F1 zbog samog pristupa takmicenju. Njihova promisljenost i izuzetno dobar odabir strategije za trku ih cini nepobjedivim. Ne mihael. Da skratim, ni malo mi ne smeta kad Barikelo uzme neku trku, a kad uzme mihael, dzigerica mi se uvrne!
Smucio mi se nakon one trke gdje je Barikelo dobio "savjet" iz box-a da u zadnjih 50 metara pusti da sumaher pobjedi. Ma odvratno!
Druga stvar zbog cega mi se zgadio je to sto je na dan sahrane svoje majke vozio trku... bolesno! Kakav je to covjek? Nemoj da mi ko pomene profesionalizam...
BTW, mihaela bi volio da vidim u nekom drugom timu, samo da vidim da li bi isto tako uzimao titule kao u Ferariju. Sumnjam! Ili jos bolje, volio bih da mihael ode u penziju, da mi vise ne kvari uzitak gledanja F1!
Yolja
[ bags @ 22.02.2005. 01:34 ] @
yolja624 a i ostali koji ga mrzite ,budite srecni sto ste rodjeni u ovo vrijeme , pa mozete da gledate mastera . :> I ja sam da Shumi napusti formulu 1 ,ali tek kad mu karijera krene silaznom putanjom i kad pocne da se slepa na stare zasluge , a ovako navijam da obori sto vise rekorda.
[ tdjokic @ 22.02.2005. 02:25 ] @
Naslov teme je pogresan. Treba da glasi: Ko ce biti drugi ove sezone. Prvi ce biti Shumi, izuzev ako se ne desi nesto posebno.
Prema Shumiju sam neutralan, nije bas da mi se svidja sve sto uradi, ali sam ubedjen da i drugi rade svasta, samo se na njih manje obraca paznja, valjda, tako da bi to bilo to.
[ Mihael Kirić @ 22.02.2005. 15:15 ] @
1. Jennson Buton
2.Alonso@Michael(realno bi bilo za oćekivati i Ralf samo da još vozi u BMW-u)
3.N.Heidfeld@Montoya
4.Mark Weber@Takuma sato
Što se bolida tiće BAR HONDA i BMW Williams su najaći
no realno:
1.BAR@BMW
2.RENAULT@FERRARI@MeCLAREN
3.------
4.Toyota
[ Zikka @ 22.02.2005. 16:59 ] @
Pobedice Sumaher. Jeste trenutno najbolji ali ga nikada nisam voleo.Moji omiljeni vozaci su bili Dzems Hant, Pok. Roni Peterson, Niki Lauda, Nelson Pike,pok. Airton Sena .
[ markolazarevic @ 22.02.2005. 18:34 ] @
SUMAHER je najbolji !!!
[ Dark_Runger @ 22.02.2005. 20:20 ] @
Mclaren Rulez
[ SandraNS_85 @ 22.02.2005. 23:35 ] @
Ma ja sam u potpunosti za McLaren,tacnije obozavam Kimija Raikkonena pa tek onda njegov tim.A i kotam da ce da ostvari sjajan rezultat ove sezone. Sumi mi je vec vise dosadan non stop on i samo on to nikome nije interesantno i ne mogu da shvatim ljude koji i dalje navijaju za njega
[ Mix5 @ 24.02.2005. 01:03 ] @
Schumaher
[ lancia @ 25.02.2005. 11:18 ] @
Schumaher je vozac nema sta,ali ima najbolji bolid , i nacin na koji ga tim podrzava rubens bi odavno bio sampion,ma ta smradina mi se nije svidela od pocetka jos kada je vozio sena, pa pariranje hill-u ......................pratio sam taj sport,isao na trke..............a sada nemam ni zelju da gledam...............kada Rubens pusti smrada da ga pobedi .....................pa koji je to sport koja je to trka.....??
[ SandraNS_85 @ 10.05.2005. 15:32 ] @
He he konacno Kimi prvi!!!!!!!! Jeste videli kako se vozi,25 sec. ispred Alonsa,on nije vozio nego leteo.Savrsen je,obozavam ga!
[ dobio_7 @ 10.05.2005. 15:40 ] @
- Kimi Majstore- Kimi Majstore- Kimi Majstore- Kimi Majstore- Kimi Majstore- Kimi Majstore- Kimi Majstore- Kimi Majstore- Kimi Majstore- Kimi Majstore- Kimi Majstore- Kimi Majstore- Kimi Majstore- Kimi Majstore- Kimi Majstore- Kimi Majstore- Kimi Majstore- Kimi Majstore
Sedista se tresu u Kimijevom Mercedesu !!!
Citat: 25SEC. posle ove trke, 25+ bodova na kraju sampionata
Kimi Srbine, Kimi uzmi nas pasos!!!
|\_--^-_ _
- 0 ---- 0^\ <= Meclaren-Mercedes
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Pozdrav svim navijacima Kimija !!!
http://i-pod.50webs.com
[ Nabukodonosor @ 10.05.2005. 16:27 ] @
Shumi, naravno.
[ copyworld @ 10.05.2005. 18:30 ] @
shumaher je treabao da se povuce prosle godine i da ostane sampion jer ce mu tu titulu ove godine odneti alonso!!!
[ Picsel @ 10.05.2005. 18:53 ] @
Mislim da je Ferrari pukao ove godine bas zbog Bridgestone guma! Ali ovo sad sto su uradili u poslednje dve trke, ona taktika kroz boks stvarno pokazuje da je taj tim najorganizovaniji i najbolji u F1 (ne racunam u to bolid jer mislim da ove godine ima bolida koji su bolji). Shumaher je stvarno dobar vozac, navija za njega, ali mi se cini da ce ove godine da pobedi Alonso. :( Pa nadam se da ce biti drugacije kada i Ferrari predje na Michelin gume... A i nije tacno da je Shumi samo prvak zbog formule koju vozi (iako i njegov bolid ima velike zasluge za prvo mesto). Pa shumaher je bio prvak kad je vozio u Benetonu, a taj tim uopste nije bio medju najboljima u to vreme kad je shumaher dosao u F1. Tada je (koliko se secam) vladao Vilijams, a tu su ih jos pratili McLaren i Ferrari... Mislim da je tako bilo, vishe se ni ne secam... Ipak je to bilo pre 10 godina...
Ali ipak kazem, Bridgestone je najveci krivac za neuspehe ferarija...
[ Nemanja007 @ 12.05.2005. 01:20 ] @
Ma Shumacher zakon,ali bio je i red da pobedi i Kimi jednu , pa majku mu bre skoro svaku trku gori ko "veshtica" ili se parkira pored staze, nije u redu.
Mislim da ce na kraju ipak SHUMI da pobedi.
[ Zikka @ 12.05.2005. 01:28 ] @
Mislim da ce ove godine da pobedi Alonso mada se meni bas dopada kako vozi Raikonen. U svakom sluaju stigla je nova generacija vozaca.
[ Downforce @ 12.05.2005. 02:13 ] @
Pobedjuje onaj ko ima najbolji(najpouzdaniji a brz) bolid a ove sezone to je Renault tj. Alonso.
@Picsel
U to vreme Beneton je koristio Renault-ove motore i imao najbolju aerodinamiku,dakle bio je najbolji bolid(sto ne umanjuje Schumacher-ove vozacke sposobnosti).Tim je takodje bio najbolje organizovan.
Ferrari ove sezone ne moze da ima najbolji bolid jer su ih zeznuli pravilima.Imali su najsavrseniju aerodinamiku cija je efikasnost uz pomoc novih pravila smanjena za 36%.U tom slucaju je lakse poceti od nule nego modifikovati stari bolid(sto su nazalost uradili).
Inace navijam za Ferrari(tim-vozaci me ne interesuju).Mada bih sa velikim zadovoljstvom zeleo da vidim KIMI RAIKONENA u Ferrari-ju.KIMI je materijal za sampiona u to sam siguran.
P.S.Nije Ferrari-ju kriv Bridgestone.Voleo bih da je problem tako jednostavan.Na ovom Ferrari-ju se sve kvari.
[ SandraNS_85 @ 12.05.2005. 12:13 ] @
Kimi Raikkonen u ferariju!? Ma samo u tvojim snovima,Kimi je McLarenovo dete i dobro mu je tu!!!
[ dobio_7 @ 12.05.2005. 12:30 ] @
Citat: Kimi Srbine, Kimi uzmi nas pasos!!!
|\_--^-_ _
- 0 ---- 0^\ <= Meclaren-Mercedes
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Pozdrav svim navijacima Kimija !!!
Sledece sezone, klupski kolega Kimiju ce biti nas Milos Pavlovic jer ce Montoja da leti!
= If you want to find something else than you, you must search more than you = ,rekoh i proslavi pobedu Kimijevu pobeduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[ Downforce @ 12.05.2005. 15:55 ] @
Citat: SandraNS_85: Kimi Raikkonen u ferariju!? Ma samo u tvojim snovima,Kimi je McLarenovo dete i dobro mu je tu!!!
On je dete svojih roditelja(kao i svi ostali).Trenutno radi u McLaren-u.Ko da vise para imace ga za vozaca.Ako proceni da ima vece sanse u Ferrari-ju,preci ce kod njih.
Ima Kimi i svojih mana.Mnogo "trosi" bolide.Posledica njegovih godina i zelje za pobedama.Onog trenutka kada se u Formula1 sampionatu predje na V8 motore Ferrari ce biti u ogromnoj prednosti u odnosu na ostale(sem eventualno BMW).
[ SandraNS_85 @ 12.05.2005. 22:40 ] @
Mrzim Ferari a Raikkonena obozavam! Ne bih podnela da vozi za ferari
[ Loogyc @ 15.05.2005. 14:10 ] @
Pa ja kao navijam za Montoyu, ali psoto izgleda od njega nema nista navijam za Kmija... Kakav Sumaher.. NJemu proslih sezona nabudzili kola pa on kao najbolji.. sto se ne pokaze sad kad mu verovatno formula nije najbolja u F1..
[ Picsel @ 15.05.2005. 14:19 ] @
Sto ne volim tako te koji navijaju za one koji su najbolji... Ako navijas za Montoju, onda navijas za njega... A ne da svaki cas menjas za koga ces da navijas... Ja navijam za Shumahera otkad znam za sebe i formulu (a za formulu znam otkad je shumaher poceo da vozi u formuli 1) i navijacu za njega i da bude poslednji u formuli...
[ Downforce @ 15.05.2005. 14:44 ] @
@Picsel
Isti slucaj je sa mnom u vezi Ferrari-ja.
[ Loogyc @ 15.05.2005. 15:00 ] @
Pa ja i navijam za Montoyu, samo kazem da posto on nije u konkurenciji za titulu PORED NJEGA navijam i za Kimija, sto znaci da kad vec titulu ne moze da osvoji Montoya voleo bih da to ucini Kimi.. A ne Shumaher ili Alonso
[ tamburix @ 16.05.2005. 00:22 ] @
Ja bih jako voleo da ove sezone Alonso osvoji titulu, mada mi uopste ne bi smetalo da to bude i Raikonen
[ SandraNS_85 @ 22.05.2005. 10:18 ] @
aaaaaaaaaaaaaaa Kimi prvi nakon dva treninga sto znaci pol pozicija!!! Ma i ovu trku ima da pobedi jedva cekam!
[ rebalza @ 22.05.2005. 11:29 ] @
@Picsel
e mnogo mi se svidja tvoj stav, jedino sto ti je velika greska za schumachera da navijas :))
e sad ne znam ko je pominjao beneton kao losu formulu jer to je totalna neistina. Tada je za njih vozio i Johnny Herbert za koga sam najvise u zivotu navijao i koji je mnogo bolji vozac od "nabildovanog" Schumi-a. Ali naravno u toj sezoni je dobio samo dve trke jer zna se ko je prvi vozac....... Schumi je uvek isao na kvarno, uvek na snagu, uvek isterivao svoje da bi bio pobednik. Velicina je biti pobednik i na drugi nacin.
A ono sto mi je posebno zao, to je sto mnogi mozda i talentovaniji vozaci nisu uspeli da se dokazu samo zato sto nisu imali iza sebe dobre formule, odnosno tim.... i sto nije sve zavisilo samo do njih.
[ Picsel @ 22.05.2005. 15:19 ] @
Da, Schumaher je bas vozio tako kao sto si opisao... Ali to se vremenom promenilo, mislim da poslednjih godina vozi prilicno fer i "normalno"...
Kad je Montoja ushao u F1 mnogo me je podsecao na shumahera...
I evo zavrsila se trka... Alonso je imao dosta problema, da je trka trajala jos 5-10 krugova verovatno bi zavrsio na 8 poziciji... M. Shumaher je kasnio samo 10 stotinki za Ralfom, steta sto cilj nije bio malkice kasnije... :) Raikonen je stvarno dobro odvozio, svaka mu cast...
Alonso mi je ispao glupav, tri puta je "popushio" istu foru (ono obilazenje Heidfelda i Webbera)...
[ Downforce @ 22.05.2005. 16:18 ] @
Alonso je usporio zbog istrosenih zadnjih pneumatika-na jednom krupnom kadru se lepo videlo(2-3 kruga pre nego sto je poceo da usporava)koliko su istroseni.Naravno nasi genijalni komentatori to nisu zapazili...
"...lider trke Alonso koji je na cetvrtoj poziciji..."-ovo su zapazili :)
McLaren i Kimi deluju mocno,nadam se da ce tako i nastaviti inace ce ovo ponovo biti dosadna sezona...
Danasnja trka je bila strasno zanimljiva,skoro u Monte Karlu nije bilo toliko preticanja.Minardiji su bili opasnost za ostale vozace(sto taj tim postoji nikako mi nije jasno?).
[ SandraNS_85 @ 22.05.2005. 16:22 ] @
he he he Kimi najmocniji!!!! E jeste videli kako se vozi! E vise niko ne moze da se me ubedi da ce schumi biti prvak..... Hvala williamsu sto su povecali razliku izmedju alonsa i raikkonena! Ima bre Raikkonen da bude prvi na kraju samo gledajte!
[ Picsel @ 22.05.2005. 20:08 ] @
Citat: Downforce: Alonso je usporio zbog istrosenih zadnjih pneumatika-na jednom krupnom kadru se lepo videlo(2-3 kruga pre nego sto je poceo da usporava)koliko su istroseni.Naravno nasi genijalni komentatori to nisu zapazili...
Naravno, zapazio sam to... A i nase komentatore ni ne volim, gledao sam juce kvalifikacije i danas trku... Pa sve sto su rekli na kvalifikacijama (vesti, novosti i sl. iz automoto sveta) su i danas ponovili... Od reci do reci...
Zato uvek gledam trku na nekom hrvatskom kanalu...
[ Downforce @ 22.05.2005. 20:18 ] @
Ja nisam te srece.Moram da nabavim satelitsku da bih eliminisao prenose na RTS-u sa sve komentatorima,kao i da bih bio u mogucnosti da pratim ostale grane motosporta.
Ovo sto su uveli da nema izmene pneumatika je takva glupost...
[ Picsel @ 23.05.2005. 09:45 ] @
Pa da, sad se sve svelo na to ko ima izdrzljivije i bolje gume... Pa boks je i sluzio da se mehanicari trude da sto pre zamene gume... Sad sam stave gorivo i to je to... Glupost...
[ rebalza @ 23.05.2005. 10:08 ] @
"Da, Schumaher je bas vozio tako kao sto si opisao... Ali to se vremenom promenilo, mislim da poslednjih godina vozi prilicno fer i "normalno"...
Kad je Montoja ushao u F1 mnogo me je podsecao na shumahera..."
Ja mislim da se Schumi nije nista promenio, nego da je jednostavno ferrari toliko usavrsio formulu da vise nije bilo potreba bilo koga isterivati sa staze i toliko snazno se boriti za pobedu.
A to sto je Montoja isto tako usao u F1, to uopste nije plus za njega, naravno ljudima se to svidelo jer su u njemu videli ozbiljnog konkurenta Michaelu ali..... ipak nije to to....
A ovi nasi sa Rts-a, lepo je neko zapazio, sve citaju iz novina, onda jos to ponove i na treningu i u trci, al ajde to su jos i neke interesantne stvari.... ali sto ne vide kada je hajdfild u boksu pretekao vebera, i kada to konstantuju sa pola sata zakasnjenja, pa to sve ponove jos 300 puta u toku trke, sve se iznenadjujuci.... pa to vise nije normalno. A o prepoznavanju vozaca i da ne govorim, gotovo redovno pomesaju vozace istih timova..... Meni je strasno zao sto nemam hrt2, jer svaku trku ovi upropaste !!!! A da ne pricam kad pocnu da svrsavaju na Schumi-a !!
[ Downforce @ 23.05.2005. 14:08 ] @
Pa da trku komentarisu iz novina njihove informacije bi bile svezije :)
Najjaci su kada vodeci vozac ide u boks sa 30 i jace sekundi a oni se naprze:"Da vidimo na koju ce se poziciju vratiti..." Uzas.
Citat: Picsel: Pa da, sad se sve svelo na to ko ima izdrzljivije i bolje gume...
Pa boks je i sluzio da se mehanicari trude da sto pre zamene gume... Sad sam stave gorivo i to je to... Glupost...
+je postojala mogucnost i da nesto pogrese,pa da naprave trku zanimljivijom a i vozaci su vise forsirali bolide.Sada se preticanje u sustini ne isplati,jer dok obidjes onog ispred tebe istrosis pneumatike taman toliko da kasnije moras da usporis da bi ih sacuvao.Bez veze...
[ Miroslav Jeftić @ 23.05.2005. 14:26 ] @
Mislim da je zanemarljivo koliko su puta u prošlih recimo sedam sezona mehaničari pogrešili kod zamene guma. Skoro uvek su te greške imale neke veze sa dolivanjem goriva.
Komentatori kako-tako, kad nema Čede Brkića i njegovog "Fa-ntastično" (komentara za svaku priliku) još i nekako; Veljko je sasvim ok po meni, svaki put kaže po nešto zanimljivo, dok je Peđa bolji za neke druge sportove.
[Ovu poruku je menjao Bryan Fury dana 23.05.2005. u 15:34 GMT+1]
[ Downforce @ 23.05.2005. 14:30 ] @
Dobro i tu si u pravu,ali ipak voznja je bila agresivnija sa izmenom guma.Slazes li se?
[ Miroslav Jeftić @ 23.05.2005. 14:37 ] @
Pa ne slažem se. Uporedite vremena po krugu pa ćete videti da li se vozi sporije (ili manje agresivno) u odnosu na prošlu sezonu. Recimo, (ako se ne varam) ovo je prvi Monte Karlo posle ne znam koliko sezona da je neko nekog obišao na stazi a ne u boksu.
[ Downforce @ 23.05.2005. 14:51 ] @
Jedna od retkih trka u Monte Karlu a da je bilo obilazenja na stazi je upravo posledica istrosenih pneumatika.Vreme po krugu nije reper jer ne zavisi samo od guma(iako formule jesu brze ove godine).Kada bi obisli Alonsa da mu se nisu istrosile gume?Ne bi ga obisli jer bi bio isto brz kao i oni.Sumaher ne bi obisao Barikela jos sto godina da ga isti nije propustio(hoce li biti kazne za ovo?).Ovako je moguce da iako je formula dobro podesena i brza vozac ne moze da je iskoristi do kraja jer je ogranicen gumama.To je bez veze.Formule bi bile brze bar sekund po krugu da vozaci ne moraju da brinu o gumama.
[ Challenger @ 23.05.2005. 14:57 ] @
Ovu sezonu (naravno) osvaja Schumi. Mozda uz malo vise truda, ali ipak. Ni ja ga ne volim nesto preterano, ali stvarno covek zna da vozi! Ko je video, eto, npr. preticanje Button-a u Imoli (da ne idemo dalje u proslost), bice mu jasno. E sad, druga je prica sto FERRARI ima ove godine problema vise nego ikad, od guma, pa nedovoljnih testiranja novog bolida (sto mi nikad nece biti jasno, posto su oni uvek ,ali uvek, prvi (ili medju prva 2-3 tima) predstavljali nove bolide, poboljsanja, itd.). Ja cu, naprimer, uvek navijati za FERRARI, pa bio tu Schumi ili Barrichello ili bilo ko drugi, sem Raikkonen-a i Montoya-e. E sad, zasto bas njih dvojice, kad mnogi misle da su Dream Team: pa Raikkonen-a ne podnosim, ne znam zasto, nije zbog voznje, trudi se on decko, al' ja mislim da kad bi se sreli da bi se tako potukli, nista ne bi ostalo! A sto se tice Montoya-e, pa covek nije normalan, jeste vi gledali bre kako on vozi, to je totalno nenormalno, pa samo u prethodne 2 sezone je jedno 2-3 puta preletao preko drugih vozaca, o sudarima da i ne govorimo, vozi covek jednostavno na sve ili nista (znaci: il' ce proci nekog il' ce se zalepiti u njega pa ce obojica ispasti!). Strasno! To moze da bude dobro mozda u nekih 1-2% situacija ali u ostalim... I nece se ni smiriti dok ne ubije il' sebe il' nekog drugog. Osim ako pre toga ne izleti iz F1. Jedini mozda ko sad moze da ugrozi Schumacher-a je Alonso. Iza njega stoji najbolji tim ove sezone -> Renault, a vodi ga Flavio Briatore (sef Benetton-a u vreme kad je Schumi bio tamo => najbolje zna Schumi-ja jer je tad Schumi, u stvari, i postao Schumi). A Mercedes je prvi i zadnji put valjao u vreme J.M.Fangio-a, ovo sad imaju srece pa im sve radi evo vec drugu trku, kad krenu motori da eksplodiraju i menjaci da se lome, odose oni. Steta za sasije (McLaren), to retko ko tako dobro pravi. Ako dosad neko nije zaspao citajuci, 'ebiga zbog duzine, al' morao sam i ja da olaksam dusu.
P.S. A sto se tice RTS-a i komentatora: NO COMMENT!!!!!!!
[ Miroslav Jeftić @ 23.05.2005. 17:41 ] @
To sve može i a i ne mora. Evo iz drugog ugla, da se gume mogu menjati, verovatno bi svi oni bili i još brži, ali bi možda istovremeno lakše 'preforsirali' svoj bolid, pa bi neko onda odustao zbog kvara na motoru ili na menjaču? Nije baš teško zamisliti, pogotovu su se McLaren-u takve situacije dešavale nebrojeno puta u zadnje dve-tri sezone. Sve u svemu, ako je to pravilo pomoglo da timovi budu konkurentniji, onda podržavam.
@challenger
Podsetio si me kako je Mika Hakinen svojevremeno izjavljivao (u svojoj poslednjoj sezoni čini mi se) kako ne odustaje od borbe za titulu dok god ima matematičku šansu da osvoji šampionat. Ako Šumaher nastavi ovako, ode i matematička šansa ;) Takođe, ako je iko poznat kao neko ko vozi na sve ili ništa onda je to baš Šumaher. Kako je vozio i šta je sve radio u sezonama pre 2000-te, to je za priču. Inače, verujem da uspesi McLaren-a nemaju nikakve veze sa srećom. Sreća je bila kad je Johnny Herbert pobedio pre par godina u Stjuartu ili kad je Panis to uradio u Monte Karlu devedesetih. Ovo sad je samo logična posledica rada i ulaganja.
[ su27killeryu @ 23.05.2005. 17:49 ] @
Ne volim Mercedes ali milo mi je zbog Sandre sto Rajko dobi :)))
A kakvi su Finci svi rumeni kad sam bio na Hungaroringu 98e prepadao sam se od njih :)
[ Miroslav Jeftić @ 23.05.2005. 17:56 ] @
Malo i off topic (neka se moderatori ne ljute), nemam ja inače ništa protiv Ferarija-snimljeno u Novom Sadu, pre tri sata ;))
[ su27killeryu @ 23.05.2005. 18:08 ] @
Eh neko se rodi da zivi a neko da umre...
[ Downforce @ 23.05.2005. 19:02 ] @
@Bryan Fury
Mehanika se lako sredi sto se izdrzljivosti tice.Sta da radim kada mrzim "usporavanje" bolida i "povecanje bezbednosti"...Izrezes pneumatike(smanjis prianjanje),podignes prednji i ogranicis zadnji spojler(opet smanjis prianjanje) a sve u cilju povecanja "konkurentnosti" i "bezbednosti".Sve je to cool i kapiram ljude koji gledaju F1 zbog toga sto navijaju za neki tim ili vozaca ali ja F1 prvenstveno gledam zbog novih tehnologija,mehanickih i aerodinamickih resenja,inventivnosti i inovativnosti i sva ta ogranicenja me uzasno nerviraju(a opravdanja za ista izludjuju).Ne trazim da me podrzis u tome ali pokusaj bar da me razumes...
Pozdrav covece,i nastavi da uzivas u F1.
[ Miroslav Jeftić @ 23.05.2005. 19:46 ] @
Citat: Downforce: Mehanika se lako sredi sto se izdrzljivosti tice.
Pa, u najmanju ruku mislim da se gomila mehaničara ne bi složila sa tobom, kad pogledam koliko je bilo odustajanja zbog mehaničkih kvarova u zadnjim sezonama ;)
Nemam ja ništa protiv toga i slažem se sa tobom što se tiče novih tehnologija; mada mislim da i ograničenja često mogu da nateraju inženjere da budu kreativniji nego što bi inače bili da imaju odrešene ruke što se tiče snage motora i aerodinamike (da bi doskočili ograničenjima). Takođe i da sam na mestu vozača, verovatno bih voleo malo ograničenja, ipak su njihovi životu u pitanju kad kod sednu u bolid~nisu džabe zabranjeni turbo motori i neke slične stvari. Vidi recimo formulu kart (mada nije preterano poredivo), tamo je to sve slobodnije i što se tiče snage i aerodinamike i slik pneumatika, pa je ipak F1 broj 1 ;) Pozdrav~
[ Challenger @ 23.05.2005. 20:36 ] @
Citat: Downforce: ... ali ja F1 prvenstveno gledam zbog novih tehnologija,mehanickih i aerodinamickih resenja,inventivnosti i inovativnosti i sva ta ogranicenja me uzasno nerviraju(a opravdanja za ista izludjuju).
Potpuno se slazem, ali potpuno! A sto se tice bezbednosti formule (tacnije bolida), oni su sposobni da izdrze mnogo vece brzine i ostecenja nastala npr. prilikom sudara od ovih koja su sad postavljena propisima, tako da ogranicenje zbog bezbednosti vozaca, jednostavno, pada u vodu! Setite se samo, npr. proslogodisnjeg susreta R. Schumacher-a (to tek' ne volem!) sa zidom na trci u Indianapolisu (nije se ni ogrebao)! A ova nova ogranicenja koja su uvedena (sto se tice aerodinamike, itd.) su imala za direktan cilj da sj.bu Schumacher-a licno i FERRARI (sto su i uspeli, naravno na kratko, jer je FERRARI poznat po prilagodjavanju novim propisima, a sto se tice ogranicenja u pogledu zamene pneumatika, to je uvedeno prvenstveno da se malim timovima (citaj: s malim budzetom) omoguci bar neko olaksanje sto se tice troskova.
@Bryan Fury: Sto se tice Formule Cart, to uopste nije tacno, ona je mnooogoo popularnija, gledanija, i uopste zanimljivija od F1, a kod nas i uopste u Evropi je F1 popularniji samo i samo zahvaljujuci marketingu (doduse i zbog vecine proizvodjaca koji su iz EU). Sacekaj da se pojavi A1, pa ce da oduva i Cart i F1.
btw. prelep F430. Ipak je FERRARI jedan.
[ Miroslav Jeftić @ 24.05.2005. 07:24 ] @
Nisi u pravu. Formula kart je veoma popularna u Americi, ali van Amerike nije ni blizu F1. A ne bih da ulazim koliko je zanimljivo gledati X krugova na ovalnoj stazi (sve su mi iste) ;))) Takođe i bezbednost vozača nikako i nikad ne može da padne u vodu-to što se Ralf nije povredio je i dokaz da koncept bezbednosti funkcioniše; valjda je i cilj je da se pri sudaru niko ne povredi, a ne da pogine kao što se to nekad dešavalo. Mislim, lako je sedeti ispred televizora i zalagati se za što veće brzine i što veću agresivnost i rizikovanje, verujem da na stazi to ipak izgleda malo drugačije ;)
Takođe, potpuno mi je nelogično da svi timovi (i oni koji su dosta manji od Ferarija i sa skromnijim budžetom) mogu da se prilagode novim propisima, samo najveći tim (koji je još usto poznat po prilagođavanjima kao što si rekao) nije u stanju?! Po meni, to jednino može da znači da Ferari ima još nekih problema, a ne samo oko novih propisa.
[ Downforce @ 24.05.2005. 13:23 ] @
Cim predje 100km/h pri udaru u zid vozac rizikuje zivot.Bolid ce izdrzati sudar,ali ono sto ubije vozaca je zaustavna sila(sto je veca brzina pre udara veca je i zaustavna sila).Tu je vazno milion stvari:ugao udara u zid,polozaj vozaceve glave(zato je uveden okovratnik) i jos milion sitnih sitnica...
Kada umesto slik uvedes narezane pneumatike povecas bezbednost.Glupost.
Kada podignes prednji spojler smanjio si prianjanje(upravljivost).Kako je onda bezbednost povecana?Zabranili su i aktivno ogibljenje koje znacajno povecava bezbednost(ponajvise zbog cene istog sistema ali bezbednost je bitna zar ne?).Kapiram da je cilj F1 da bude sto zanimljivija,gledanija i da je u njoj prisutno sto vise sponzora ali ne pokusavajte da me ubedjujete da se neka pravila menjaju zbog povecanja bezbednosti(neka su zaista i povecala istu da ne gresim dusu).To jednostavno nije istina.
Sto se tice mehanike motor i menjac bi dobili malo na tezini i ceni ali bi i dobili na pouzdanosti.Cena motora i menjaca je problem koji je mnogo veci nego sto je bezbednost vozaca.Mozda zvuci surovo ali je tako.Jos kada padne gledanost...nista ne brinite zrtvovace oni vozaca ako treba samo da ista poraste...
Agresivnost je jedno i ona se vrsi u okviru mogucnosti vozila(ako je vozac normalan),rizik je kada se prekorace mogucnosti vozila(a sa ovakvim pravilima te mogucnosti su rapidno smanjene).
Sto se tice Ferrari-ja dosta je vladao(iako navijam za isti).Gledanost je opala,manji je priliv kesa i nesto mora da se menja.Kao sto vidite promene su postigle cilj.F1 je opet interesantan za gledaoce tj. nas.
[ Challenger @ 24.05.2005. 15:18 ] @
@Bryan Fury: To sto je Ralf udario u zid brzinom~300kp/h i to bocnom i zadnjom stranom bas dokazuje da su formule u zadnjih par godina mnoogoo napredovale sto se tice bezbednosti, i da mogu da izdrze i mnogo vece brzine od sadasnjih dozvoljenih (btw. cini mi se da i sam okovratnik ima atest na nekih 440kp/h, o pojasevima da ne govorim), a vozacu ne moze biti nista ako je formula dovoljno bezbedna, 'ebiga, pa ne moze ispasti pa se povrediti! LOL! Pa nije to motor! Nisam ni ja lud pa sad ocekujem da voze 650 na sat, mislim...
Citat: Downforce:....Gledanost je opala,manji je priliv kesa i nesto mora da se menja.Kao sto vidite promene su postigle cilj.F1 je opet interesantan za gledaoce tj. nas.
Nije FIA-i i cika Eccleston-u bio toliko cilj da bas unisti FERRARI zato sto je to FERRARI, nego zbog onih silnih trka, ako se secate, gde je Schumacher vozio sam, ali potpuno, znaci dobije poll poziciju, ili odmah (u prvih par krugova) dodje na 1. mesto i on vozi svoje a ostali se guraju (daleko) iza. Uspeli su oni u tome, ali pitanje je dokle ce im trajati, posto:
1) Schumacher se polako vraca
2) Dobili su isto to sto su pokusali da ukinu, samo su sad drugi igraci: Kimi vec 2 trke vozi sam. Ne verujem da ce on tako nastaviti, ali tu je Alonso, pa ce da se sad vrate Honda-e, a i oni s plavo-belim propelerima nisu naivni (izgleda da su se tek sad "probudili").
[ blablablaxyz @ 24.05.2005. 17:18 ] @
[ blablablaxyz @ 24.05.2005. 17:25 ] @
[Ovu poruku je menjao blablablaxyz dana 26.05.2005. u 21:42 GMT+1]
[ Challenger @ 24.05.2005. 20:33 ] @
OK, on sigurno nece biti prvak F1 ove sezone , al' ko zna, jednog dana.....
'El to onaj nas, kako bese, Milos Pavlovic, nisam siguran?
P.S. Bratee, pa sto stavi dve iste slike?!
[ Downforce @ 24.05.2005. 21:21 ] @
Mozda ce biti ali pod uslovom da nabavi "...kes,kolica..." i bice "..smekerica...".
[ Azizam @ 25.05.2005. 00:14 ] @
Citat: Challenger: OK, on sigurno nece biti prvak F1 ove sezone :), al' ko zna, jednog dana.....
'El to onaj nas, kako bese, Milos Pavlovic, nisam siguran?
Jeste Miloš Pavlović.
[ Mihael Kirić @ 26.05.2005. 17:17 ] @
Kako stvari stoje ćini se:
Da je RENAULT u formi no preslabi motor govori svoje(gotovo još 1sec sporiji od McLarena)-oćekovano 2. u poredku na kraju sezone.
Da je BMW Williams trenutno brži od renaulta(i znatno jači od McLarena te se samo čeka dvostruka pobjeda za momčad.)
Da je TOYOTA iznenađenje,no bilo je i za očekivati.Neočekivano je Ralf lošiji od Trulli-a.također čemo ih vidjeti na najvišem postolju.(motor im je trenutno najjači(930-950PS),ili 2. najjači u F1,aerodinamika odlična no čini se kako još nije sve ispeglano)
Da je FERRARI iza ove trojce i problemi se nadovezuju,no čini se da je najmanji problem u gumama.
Da je BAR HONDA u problemima do grla. i teško je očekivati i bar pokoje 3. mjesto da kraja sezone.
Da je McLAREN u top formi.(motori su im dosta snažniji od prošle godine(oko 920PS),a aerodinamika govori svoje)
Da je RED BULL između ovih 6 :odlična šasija-preslab motor
Moje procjene na kraju sezone:
KONSTRUKTORI:
1.McLAREN vs. RENAULT
2.
3.TOYOTA vs.BMW Willliams
4.
5.FERRARI
6.RED BULL vs. BAR HONDA
7.SAUBER
VOZAĆI:
1.Alonso
2.Trulli
3.Raikkonen
4.M.Schumacher ili Ralf
[ Downforce @ 29.05.2005. 17:16 ] @
Da li i dalje ostajete pri tome da ne treba da postoji promena pneumatika posle ovog danasnjeg bezveznog raspleta?
[ Picsel @ 29.05.2005. 17:21 ] @
Ma ja sam za vracanje onih starih pravila pre 5 godina... I da se kvalifikacije vrate na staro, pa nek voze 12 krugova pa ko bude najbrzi :)
Ali evo pokazalo se da ni po veoma toplom vremenu i visokoj temperaturi staze Michelin nema veliku prednost ispred Bridgestone-a... Bridgestone se, koliko vidim, popravio... Ovo je bila najbolja trka u ovoj sezoni za Ferrari... Da nije bilo onog na startu, verujem da bi bili i bolji...
[ Downforce @ 29.05.2005. 17:27 ] @
Sto se starta tice,svaka cast onima koji navijaju za Montoju ali ako on misli da ikada bude sampion neka se malo kontrolise.Stalno je u nekom incidentu.
Pravila su bez veze.Nema ovde trkanja ljudi.Trka je dok se ne istrose gume.Nakon toga je mucenje i za vozace i za navijace.Crnjak...
@picsel
Slazem se oko vracanja starih pravila.Ovako ce neko da izgine.
[ van t hoff @ 29.05.2005. 18:52 ] @
Ja ne mislim da su sigurnosna ogranicenja bezveze, ako vi tako mislite onda lijepo sjedite u formulu sa 1500 KS sa flat gumama sa Su27 aerodinamikom i zapicite preko 380kmh... OK ima nekih stavri koje su glupe, ali generalno sve sto ide u cilju cuvanja zivota gledalaca, stafa i vozaca ima puno puno puno smisla.
Nije problem napraviti bolid sa max performasama ali onda nek se lijepo obezbijedi staza na kojoj bi mogao da iskaze iste i publika stavi u bunker i to je to.
Izvinite sto vam kvarim finu temu ali ne mogu da se ne osvrnem na komentatore trke F1 danas na rts-u. Odavno nisam gledao F1 pa sam danas bio zaprepascen, na pojedine trenutke sam mislio da im je crko tv u studiju pa na slijepo komentarisu... onakvo neznanje, tromost, obamrlost, nepaznju skoro nisam cuo, hvala bogu za strane kanale ...
[ Picsel @ 29.05.2005. 19:13 ] @
Ja mislim da vozaci mogu i sami da paze na svoju sigurnost, samo da voze normalno... Pa u F1 ni nema vishe tako teshkih udesa kao pre, same staze su vec dosta doradjene na bezbednosti...
P.S. Srecom da sam danas gledao formulu na HRT2... :)
[ tdjokic @ 29.05.2005. 20:48 ] @
Mozda gresim, ali zivim u ubedjenju da je ranije moglo da se gume menjaju po volji. Sada nista. Ovo sada je stvarno glupo - voze kontra najobicnijeg tehnickog propisa, koji vazi za raju - sa izlizanim = de facto neispravnim gumama!.
OK - neka kazu: Gume se biraju pred trku i u toku trke mogu samo da se stave iste takve, nove, pa neka ekipa kalkulise da li se isplati da svrati u box na zamenu ili da gura do kraja. Mozda zvuci utopisticki, ali je takodje mozda tehnoloski moguce - neka elektronska kontrola guma u toku voznje, pa kad dostigne neku kriticnu vrednost - alarm i obavezno na zamenu. Tako da bi agresivniji vozaci morali ranije na zamenu itd.
[ Downforce @ 29.05.2005. 20:54 ] @
Kako zabrana promene pneumatika povecava bezbednost?Kako pravila zbog kojih je aerodinamika pogorsana povecavaju bezbednost?Kako narezani pneumatici povecavaju bezbednost?Kako zabrana aktivnog oslanjanja povecava bezbednost?
To nisu "sigurnosna" ogranicenja i ja sam protiv takvih ogranicenja.LJUDI PA ONI SA OVIM NAKARADNIM PROMENAMA VOZE BRZE NEGO RANIJE KADA SU TA PRAVILA BILA RAZUMNA.Ko je tu bezbedan?
@van t hoff
1500 ks je nemoguce bez turbo kompresora.Ta zabrana(turbo kompresora) ima smisla.Sve i da izlete bolid ce izdrzati.Vozace ubija zaustavna sila.Zaustavna sila je ogromna vec pri 200km/h.Da li to znaci da treba da ogranicimo formulama brzinu na tu vrednost?
[ Challenger @ 30.05.2005. 14:02 ] @
Hehehe, joj sto volim sto je Kimi zavrsio pre cilja, to je neverovatno !!! Cekao sam ga od nekog 18-19 kruga s onim njegovim desnim tockom, vec sam se isek'o da ce uspeti da zavrsi (kako je tek njemu bilo)! Ne znam da li ste vi videli, ali njemu uopste guma nije bila neki veci problem, nego tocak posle onog izletanja u 29-om krugu pre kraja, kad je desnom stranom isao po onom sljunku a levom po stazi. Jos dva-tri ostra kocenja posle toga i to je to, njemu je tocak izgubio centar oscilovanja i malo po malo, od brzine i proklizavanja se to povecavalo. Pa nekih 8-9 krugova pre kraja je vec skakao levo-desno, gore-dole, sou pravio! A sto se tice ogranicenja, tu su stvarno preterali, al' moze im se. Jedino mi se svidjaju one ojacane sajle koje drze tocak da ne odleti, pre je znao cak i u publici da zavrsi, to je jedino dobro sto je uvedeno (ako je to sad uvedeno, nisam siguran). Sad jos samo FERRARI da krene kako treba, pa da vide ovi sto kazu da ne valja Bridgestone!!!
@van t hoff: Sto se tice RTS-a i komentatora, to je tako odavno, a najgore mozda u zadnje 2-3 godine. Nije toliko neznanje koliko nepaznja i nezainteresovanost.
P.S. O Montoya-i ne vredi ni raspravljati, covek je looood!
[ Challenger @ 12.06.2005. 11:54 ] @
Jel' zna neko uopste hoce li biti prenos trke danas ili samo snimak?
[ Picsel @ 12.06.2005. 12:12 ] @
Na RTS2 nece biti prenosa, samo snimak u 00:00.
Ali bice prenos na HRT2, pa ako imas ovaj kanal mozes tu da gledas... Trka pocinje u 19:00.
A ako nemas drugih opcija, mozes i da gledas live tekstualni prenos trke na www.formula1.com
Usput, nadam se da ce M. Schumacher napokon da zavrsi ovu trku malo bolje ili cak i pobedi. Start iz prvog reda je veliki uspeh nakon svih losih kvalifikacija ove sezone.
Samo se pretpostavlja da ima manje goriva, pa da ce tri puta ici u boks... Dok se za Raikonena pretpostavlja da ce ici jednom manje...
[ Challenger @ 12.06.2005. 16:03 ] @
OK, to sam i mislio. Nemam HRT-ove, al' imam DSF! Mada sam hteo i da se malo smejem komentatorima s RTS-a , al' nema veze.
[ Picsel @ 12.06.2005. 20:00 ] @
Trka je u prvom delu bila veoma dosadna, ali zato drugi deo... Ferrari je imao srece, ali i pokazao i da se mirnom voznjom moze stici do dobrog mesta... Sve su bolji, valjda ce i nastaviti da se poboljsavaju...
Problemi za Renault, u poslednje vreme sve su losiji (naspram pocetka sezone).
Dosta odustajanja, prilicno neuobicajeno za ovu sezonu (ali ne i za Kanadu).
Montoja je pokazao ono sto smo i komentarisali, veoma mnogo podseca na starog M. Sumahera. Po meni je zasluzeno i dobio crnu zastavu.
Barikelo je stvarno dobro odvozio, startovati iz boksa i zavrsiti na trecem mestu uopste nije lako.
Button nije imao srece, ali ipak, da njega nije bilo, Ferrari ne bi bio na postolju. Safety car je mnogo pomogao nekima.
Alonso polako gubi prednost, videcemo sta ce da bude... Ima jos dosta do kraja sezone, ipak se vozi 19 trka...
Pa sad mozemo samo da cekamo sledecu trku koja se vozi u Indianapolisu (i da se nadamo da ce Ferrari da se jos vise popravi do tad :P)
[ Downforce @ 12.06.2005. 20:18 ] @
Prvi deo trke posle starta sam prespavao(toliko o zanimljivosti istog),drugi deo,jednom recju-HAVARIJA.Kimi vs. Alonso okrsaj je i dalje na razlici od 22 boda(ko da ove dve trke nisu ni vozene).Najgore je sto ce Alonso na kraju osvojiti titulu na ovu foru.Montoja je nevidjeni lik.Nevidjeno je zasvinjio 8 bodova za svoj tim.On jednostavno nije timski igrac.
Komentator se ponovo nalupetao iz dubine duse.
Ferrari u sustini nije nista ni uradio sem sto je zavrsio trku(tuzna istina).
[ Challenger @ 12.06.2005. 21:11 ] @
Pa dobro, bio je prvi deo dosadan, ali su ga bar pratili "odlicni" komentari (morao sam da gledam na RTS-u, ovakvih komentatora nema nigde, majke mi!). Drugi deo je bio zanimljiv, a da FERRARI nije nista uradio, to bas i nije istina, nisu se pretrgli, al' im ide sve bolje, hteli to da priznate ili ne. Pa Schumacher bi stigao Kimi-ja samo da mu nije zasmetao onaj Minardi. A o Montoya-i ne vredi pricati, ne da nije timski, vec on bre nije nikakav igrac (kladim se , da ga nisu kaznili, on bi se zakucao u nekog (nesto)do kraja, 100%).
[ Downforce @ 12.06.2005. 21:33 ] @
Kimija nije stigao jer bi mu vrisnuli zadnji pneumatici pri pokusaju stizanja ili bi se sudarili tokom pokusaja obilaska jer je i Kimi imao isti problem.Jednostavno Sumi nije hteo da rizikuje sto se pokazalo kao pametna odluka.Ja navijam za Ferrari,ali ova dva mesta na podijumu su cist poklon od Renault-a i genijalca Montoje.Pohvalno je sto su pametnom voznjom dosli do bodova ali tesko da ce i sledeci put to moci da prodje.
Slazem se za komentare iz prvog dela trke...najjaca fora danas je bila kada je odvalio: "...iza bolida se stvara BEZVAZDUSNI prostor..."
Ne znam sta se desava sa Veljkom Petrovicem.Ne pamtim da je ranije ovako lupetao(trke pratim od 93)...
[ Stole_sto_ljubi_zene_gole @ 12.06.2005. 21:49 ] @
Meni nije jasno uopste sto formulu pratite na rts-u sa nepismenim komentatorima koji pola trke smaraju sa nebitnim informacijama i tracevima.. Gledajte lepo HRT sa komentatorima koji su na licu mesta i sa kojima je formulu uzivanje pratiti.. a i slika na HRT-u je mnogo bolja :-) Pozz
[ Challenger @ 12.06.2005. 22:30 ] @
Citat: Downforce: ...iza bolida se stvara BEZVAZDUSNI prostor...
Hehehehehe, tome se jos smejem! Pa ja i gledam na RTS-u bas da bih se smejao malo u dosadnijim trenucima trke, inace gledam na DSF-u. Na svim drugim televizijama komentatori ozbiljni, samo ovi loodi 100%.
[ Nabukodonosor @ 13.06.2005. 02:18 ] @
Ma samo mi u zivotu jos fali nemac da mi laprda dok gledam formulu. Ako cemo bas tako, najvise volim da gledam formulu na Premieru ili nekom slicnom kanalu (kanalima) gde mogu da iskljucim komentatora i da slusam samo zvuke sa staze, a da pri tome mogu da biram kameru koju hocu. Ali ovih dana mi je dovoljno da gledam i na RTS-u.
[ eddy_yu @ 13.06.2005. 10:24 ] @
Ma kakav bezvazdusni prostor to je nista . Jel ste ga culi kada je slipstream preveo kao "SPAVAJUCA VEZA"
Trebalo bi neko da mu posalje snimak svega sto je izlupetao , bruka za "drzavnu" televiziju !!
[ Trajkovic @ 13.06.2005. 12:44 ] @
Citat: Trebalo bi neko da mu posalje snimak svega sto je izlupetao , bruka za "drzavnu" televiziju !!
Jel zna neko njegovu adresu, imam snimak, pa da mu posaljem
P.S. Ako nekog zanima imam snimke svih trka u 2005-oj. Naravno, nije prodaja, samo troskovi.
[ Challenger @ 13.06.2005. 13:36 ] @
Citat: Nabukodonosor: Ma samo mi u zivotu jos fali nemac da mi laprda dok gledam formulu.... Sto, bas je fora, em je bolja slika, em je zabavno kad Schumacher nesto napravi, pa se one Svabe naloze i pocnu tamo da urlaju, sou! Ni ja ih ne razumem nista, al' nisu losi ovako. Nemaju svi Premiere.
@ Trajkovic: Snimaj ti brate i dalje, mene zanima, al' tek kad FERRARI pocne da pobedjuje.
[ Downforce @ 13.06.2005. 16:08 ] @
Citat: eddy_yu: Ma kakav bezvazdusni prostor to je nista . Jel ste ga culi kada je slipstream preveo kao "SPAVAJUCA VEZA" :(
Trebalo bi neko da mu posalje snimak svega sto je izlupetao , bruka za "drzavnu" televiziju !!
U pravu si care.To je kako bi on rekao "bukvalno prevedeno". :)
Na jucerasnjoj trci je bio 1 bolid viska,definitivno.
P.S.Nemam kablovsku,satelit i ne hvatam HRT.Zato moram da gledam trke na RTS.
[ rebalza @ 15.06.2005. 11:40 ] @
a kada je na prosloj trci rekao "evo Alonso opet izlece na istom mestu" a u pitanju je lepo ponovljeni snimak :))) ma oni su kreteni, stalno mesaju vozace, situacije. Tek posle pola trke primete da je doslo do promene u plasmanu. Svrsavaju na Schumachera gore nego sami Nemci......
[ Challenger @ 18.06.2005. 21:11 ] @
E pa stvarno, ovi s RTS-a nisu normalni, majke mi! Jel' se oni to drogiraju ili sta? 'Ladno covek izvali da neciji volan (Sato-ov valjda) lici na MINI PULT DJ-a!!!! Nije proslo ni pet minuta, pa odvali da je Heidfeld u ovoj sezoni malo bolji od timskog kolege Montoya-e, posto ovaj nije ucestvovao na 3 trke zbog nekih povreda!!! Stvarno ljudi, ovo vise nije smesno, postaje zabrinjavajuce.
[ Downforce @ 18.06.2005. 21:21 ] @
Uzas.Pijano,ludo,nezainteresovano...uzas!!!Ko da i ne gleda stazu.Sta li cemo jos sutra slusati?Kakve ce to komentatorske umotvorine biti?
[ Picsel @ 18.06.2005. 21:25 ] @
Ovde se vise prica o komentatorima nego o formulama :)
Ali evo, napokon i da Michelin ima problema...
[ Downforce @ 18.06.2005. 21:32 ] @
Sto Michelin ima probleme?
[ Picsel @ 18.06.2005. 21:37 ] @
Pa na danasnjem (ili jucerasnjem) treningu dosta vozaca je imalo problema sa michelin gumama, a i ako sam dobro razumeo, Michelin preko noci hoce da donese nove gume... Ali posto to nije dozvoljeno, ceka se odgovor od nadleznih... A mozda neki timovi ne budu vozili sutra zbog guma i zbog, kao, sigurnosti...
[ Downforce @ 18.06.2005. 21:55 ] @
U pravu si.Nisam to danas registrovao.Pa dobro,za sada je trening prosao.Videcemo sta ce biti na trci...
Jos jednom ponavljam da je pravilo o ne menjanju guma idiotsko.Vec sam pisao da ce se ovakve gluposti desavati sve vise.
[ SandraNS_85 @ 18.06.2005. 23:14 ] @
Joj ziva sam se pojela kad se Kimiju desilo ono u poslednjem krugu,bas je baksuz....
Ali dobro odmah u Kanadi je pokazao kako stoje stvari i ko je trenutno number one!!! Mislim Kimi je definitivno trenutno najbolji vozac u f1 samo mu malo srece fali do titule! A danas na treningu drugo mesto,mada kontam da na sutrasnjoj trci nece biti problema i da ce Kimica stici do svoje seste pobede u karijeri!
[ mitar1982 @ 19.06.2005. 11:54 ] @
Kimi je baksuz koliko i Alonso u Kanadi, obojica su ispala zbog sopstvene greške...
A Montoja je još jednom pokazao da je pogrešio profesiju....
[ copyworld @ 19.06.2005. 19:01 ] @
Jel ce biti negde prenos na nekom od satelitskih kanala da ne cekam snimak tek od 22.45
[ Picsel @ 19.06.2005. 19:13 ] @
Koja glupost od trke, pa ja bi Michelinu zabranio da ikad vise nastupi u formuli 1... Svi timovi na michelinu posle kruga za zagrevanje otisli u boks i odustali i sad samo 6 vozaca vozi (Ferari, Dzordan i Minardi).... Ovo je strasno...
[ Downforce @ 19.06.2005. 19:17 ] @
Strasno.Ne mogu da verujem da se to desava.Ovde kazne moraju da rade...po usima i to dobro...
Jer sam vec pisao o ne menjanju guma i bezbednosti?Jer sam pisao da ce biti sve gore?Napravili su kompletan cirkus od ovog sporta.
[ blue max @ 19.06.2005. 19:24 ] @
...evo i flase na pisti...
[ milos308 @ 19.06.2005. 19:41 ] @
Kakav je ovo smor.
[ Vole Domu @ 19.06.2005. 19:55 ] @
Jer gledao neko trku kad je shcumi izgurao Damon Hill-a sa staze i OTEO mu titulu. Pizda bre. Ne moze da podnese poraz. Schumi vodi za dva boda i onda namerno razbije i sebe i njega da bi osvojio titulu posle se damon povukao..... samo toliko
[ Downforce @ 19.06.2005. 20:03 ] @
Zamolio bih vas da krivce potrazite na pravoj strani.Ne bih voleo da na kraju Ferrari bude kriv za ove gluposti.
P.S.Trka ce verovatno biti ponistena.
...Trka se ponistava!!!...sto bi rekli u Nacionalnoj klasi :)
[ Picsel @ 19.06.2005. 20:14 ] @
Ne verujem da ce se trka ponistiti, sve je "regularno", timovi na michelin gumama su se pojavili na startu, ispunili su svoju obavezu... Ako poniste trku, samo ce napraviti jos vise problema... Ovako ce se sve zaboraviti za 2 nedelje (iako se ovo nikad nece zaboraviti) i u Francuskoj ce svi lepo da voze i da se trkaju...
Nova pravila se planiraju tek za 2008... Videcemo...
[ Downforce @ 19.06.2005. 20:16 ] @
Steta bre narode.Ocekivao sam dobru trku.Bas steta...
[ Challenger @ 19.06.2005. 21:38 ] @
'Bem ti Michelin i njihovih 100 godina tradicije, kazem ja lepo da su FERRARI i Bridgestone dobitna kombinacija. E neka im bas, nije mi uopste zao (steta samo zbog dosadne trke), pa pola sezone vec pljuju po Bridgestone-u, e sad ce malo i po Micheline-u!
[ SandraNS_85 @ 19.06.2005. 21:40 ] @
i ju sta je ovo bilo? skandal pravi,kakva katastrofa ! ovo najvise skodi Kimiju i jako sam skenjana! a schumi ko jos moze za tog odvratnog lika da navija!?
[ Picsel @ 19.06.2005. 21:53 ] @
Meni je u ovoj trci najdraze bilo trece mesto Monteira... Svi nesretni, a on se jedini raduje... Kad su zavrsili trku i kad je sluzbenik rekao da nece biti podijuma i svecane dodele, Monteiro odgovara: "Nece biti? Ali ja zelim da bude" (ili tako nesto u tom smislu)... Stvarno je bio srecan... Pa eto, makar nekog da ova trka usreci... Samo mnogo bi bolje bilo da su ga Shumi i Barikelo ispolivali sampanjcem, pa da i to oseti... Barem jednom u zivotu... Ali sta ces... :(
A koliko vidim, Coulthard stvarno ceni formulu i stvarno voli svoj "posao", rechi na team radiu u krugu za zagrevanje su mu bile da zeli da vozi trku...
Dobro, sad cekamo Magny Cours...
[ SandraNS_85 @ 19.06.2005. 22:23 ] @
he coltard je bas lik,ladno je hteo da vozi cula sam to
[ Nabukodonosor @ 19.06.2005. 23:57 ] @
Hoce li meni neko da preprica sta se to desilo? Gledao sam samo zadnjih par minuta i nisam uspeo da povatam sta se izdesavalo. Kapiram da je nesto zbog pneumatika ali ne znam sta.
[ hakinen @ 20.06.2005. 00:13 ] @
Pa bre vrati se na predhodnu stranu imas nekoliko opisa sta se izdesavalu, ukratko miselin je napravio propust sa gumama, napravili su neku losu seriju guma ( pneumatika ) i poslali ekipama ( ali nisu znali kod koga su bile lose gume jer nisu sve gume iz te serije bile lose vec samo jedan deo njih ) pa su onda predlozili da zamene sve gume, a onda ovi iz fie su se pobunili i nisu dozvolili da se zamene gume, i onda su svi vozaci bojkotovali trku!!!
Inace meni trka nije bila toliko nezanimljiva, jer su ovi komentatori sa hrt-a dobri i malo su se zezali tako da sve u svemu nije bilo toliko lose!!! Bilo bi recimo mnogo bolje da je bar jos jedna jaca ekipa ucestvola recimo reno, pa da je bilo nekog klanja, a ovako su se samo ferafijevi vozaci nadmetali!!! I jos su pederi ovi iza ferarija namerno nisu dozvolili baricelu da stisne malo sumija, al dobro, ipak se zna ko je bio sampion i ko je idalje glavni vozac tima.....
[ Nabukodonosor @ 20.06.2005. 00:16 ] @
Pa procitao sam sve, ali nigde opisa. Samo da je nesto bilo sa gumama. Hvala na info-u.
[ Slobodan Miskovic @ 20.06.2005. 02:40 ] @
Evo kompletno sta se desilo.
Miselin je dostavio timovima koji koriste njihove gume 2 seta, od kojih nijedan nije odgovarao uslovima na stazi jer bi gume morale da se menjaju na svakih 10 krugova.
Onda su predlozili da se ispravi jedna krivina jer u njoj dolazi do velikog trosenja guma, FIA je to odbila jer je to, logicno, direktno favorizovanje jednog dela timova koji se takmice. Posto je guma sastavni deo bolida svaka izmena je zabranjena tako da FIA nije prihvatila da se dostave nove gume.
Rezime, takmicilo se samo 6 takmicara i to iz timova koji su koristili Bridgestone-gume, Sumaher prvi, Barikelo drugi a Tijaga Montera treci, podijuma nije bilo.
Za sve je kriv Miselin koji nije obezbedio odgovarajuce gume, mada ako se malo dublje pogleda i razmisli moze se doci do zakljucka da je za ovaj cirkus odgovoran svaki tim koji je odbio da se takmici (mogli su da voze ali da menjaju gume svakih 10 krugova), za najvecu i najgoru osudu je to sto su ostali timovi uradili pokusavajuci da svu krivicu prebace na Ferari i ostale timove koji koriste druge gume jer je glavna krivica do njih samih.
[ rajco @ 20.06.2005. 08:31 ] @
Samo da dopunim Stellanova , na jednom od treninga R. Schumaher je opet imao tezak udes(mada ne kao prosle godine) i naknadno je utvrdjeno da su uzrok bile gume. Vazna stvar je da se i Ferari solidarisao sa ekipama koje koriste Miselin pneumatike ali zbog odluke Jordana da vozi minardi je morao da startuje jer su oni njima jedini konkurent , a znamo sta nosi poslenje mesto , pa je i ferari bio prinudjen da odveze trku.
[ Picsel @ 20.06.2005. 10:43 ] @
I evo posle 9 trka jedino BAR nema bodove... Bas neocekivano
[ Challenger @ 20.06.2005. 14:53 ] @
Polako, osvojice i BAR bodove, pa nisu ni oni od juce. Probali su da muvaju s rezervoarom, nije im proslo, pa sad malo placaju ceh, inace dobri su oni. A i meni je zao sto Barrichello-a nisu pustili da pobedi, bas se bio uziveo na pocetku... Mozda racunaju da ce i stici do titule, a?
[ bags @ 20.06.2005. 18:16 ] @
Ovo je formula 1 i zasluzila.A bome i dosta timova sa Michelin gumama (oni koji su najveci konkurenti Sumaheru), zato jer su svi radili na tome da se Ferrari srusi na bilo koji nacin.Pa cak i morbidnim izmenama pravila.Racunali su da Ferarri ima losije gume i da ce teze izdrzati novo pravilu o izmjeni guma ,ali su se malo zeznuli.Em nisu srusili Sumija em su sami sebe jos vise ukopali em je formula dosta izgubila na drazi.
Ne rusi se najbolji ,glupavim izmjenama pravila vec radom i trudom.
Da se ja pitam svim ovim ekipama bih skinuo bodove upola od onog sto imaju.
[ StORM48 @ 20.06.2005. 18:40 ] @
Iza cele priče stoji idiotsko, imbecilno pravilo o jednom setu guma.
Svako ko iole prati formulu 1, ili je uživo video kako slick gume izgledaju, zna koliko je opasno glupirati se s tim. To je čisto stavljanje glava vozača u torbu.
Po meni, to zaslužuje mnogo veću proveru od puke "komisije, koja će da ispita stvar". Isto tako, namanje što može da se desi je milionski gubitak.
Da se ja pitam, gospodin Berni i saradnici mu, sada bi imali piknik u policijskom pritvoru, sve dok se ne utvrdi ko je odgovoran za svesno ugrožavanje života na stazi.
Pozdrav
[ rajco @ 20.06.2005. 20:52 ] @
Kao sto je rekao bags celnici i ostali timovi su sami krivi za ovo sto se desilo. To je posledica rusenja ferarija na sve moguce nacine.
[ Challenger @ 20.06.2005. 21:02 ] @
Tacno tako. Zato sam i rekao da mi ih uopste nije zao. Sad ce oni verovatno i da se bune sto su samo ova 3 tima vozila trku, a kad su FERRARI-ju pucali pneumatici pocetkom sezone, nikog nije bilo briga, jedva su to docekali. Ne volim nesto Schumacher-a, al' zato volim i navijam za FERRARI i bas bih voleo da opet osvoje titulu, i pored svih smicalica drugih timova a i FIA-e!
[ Ave @ 20.06.2005. 21:24 ] @
Ma to je bila farsa, 3 tima su vozila trku, SRAMOTA. Jedino je tako Sumaher i mogao
da pobedi na trci ove godine.Samo sto nije razbio Baricela pri izlazu iz boksa. Taj covek je lud, pa on svog rodjenog brata juri po stazi da ga izbaci. Setite se samo dok je Sena bio ziv, zar se par puta nije skucao u njega.
Ferariju svaka cast, najprofesionalnija ekipa u celome cirkusu.
Prvak - bilo ko samo ne smrda Sumaher.
[ darko @ 20.06.2005. 21:49 ] @
Kakve sad veze ima Sumaher sa ovim? Za sve ovo su krivi Michelin i timovi koji voze njihove gume. Sta sad treba da se radi, da menjamo pravila pred svaku trku, da se neki tim ne bi bunio? Gluposti. Niko se nije bunio na pocetku sezone kada su pucale Bridgestone gume...
[ Slobodan Miskovic @ 20.06.2005. 22:20 ] @
20/06/2005 | Izvor: Beta
Izvinjenje Mišlena fanovima Formule
Ekipe koje voze sa gumama "Mišlen" u Formuli jedan izvinile su se zbog bojkota na Velikoj nagradi SAD, zbog kojeg je trku vozilo samo šest bolida. Timovi su naveli da je bezbednost bila na prvom mestu.
"Timovi sa 'Mišlen' gumama duboko žale zbog situacije u koju su stavljeni danas i izvinjavaju se svim gledaocima, ljubiteljima Formule jedan i sponzorima što nisu mogli da učestvuju u trci", navele su ekipe u zajedničkom saopštenju.
Ovih sedam timova nije želelo da učestvuje zbog brige o bezbednosti vozača posle udesa na treninzima. Trka je tako spala na šampionski Ferari, Džordan i Minardi, koji voze sa "Bridžston" gumama.
"Svi timovi imaju poverenja u 'Mišlen' i veruju njihovim savetima, jer znamo da su kompetentni i odgovorni i prihvatili smo njihov pisani savet da se ne trkamo ako se ne promeni staza."
Timovi su istakli da poslednji proračuni kompanije jasno stavljaju do znanja da vozači ne mogu biti bezbedni. Zbog toga je čak devet od 10 timova tražilo da se ugradi dodatna šikana, a samo je Ferari bio protiv.
"Na žalost, FIA (vladajuće telo Formule jedan) je odbila sve naše predloge. Bezbednost je uvek prva briga timova i FIA. Ekipe su morale da isprate 'Mišlenove' zahteve da se ne vozi. Potpuno smo svesni da su SAD važno tržište za Formulu jedan. Žalosno je što nismo mogli da prikažemo Formulu u svetlu u kojem smo želeli", navodi se u saopštenju.
[ Picsel @ 21.06.2005. 10:15 ] @
Ma nije to do sigurnosti, performanse su u pitanju... A ta prica oko sigurnosti je samo izgovor...
[ Ave @ 21.06.2005. 12:30 ] @
Koliko para je Ferari platio jadnom Minardiju da se pojavi na trci
da na kraju ne bi vozili samo oni i Dzordan. Najsmesnije je bilo
objasnjenje Minardija, da hoce da se trkaju da bi videli gde su u
odnosu na Dzordana, pa brate oni su samo dno dna zar to
jos nisu shvatili.
Ovde je trebala da proradi solidarnost svih timova zbog sigurnosti
svih ucesnika u trci.
[ Java Beograd @ 21.06.2005. 12:42 ] @
Citat: Ovde je trebala da proradi solidarnost svih timova zbog sigurnosti
svih ucesnika u trci. Kad si video solidarnost u krupnom biznisu ? Kome su gume bile OK - taj je vozio, kome nisu - taj nije startovao. Prosto.
Ferari: Pazi, stotine i stotine ljudi je u sportskom timu Ferarija. Osim Šumahera, i još par "zvezda" 99% ostalih su ljudi koji rade za platu. Plate se isplaćuju od sponzorisanja. Sponzori plaćaju po trci. I sad ? Da Ferari ostavi svoje zaposlene, ljude koji su vredno radili i priremali se za trku bez plate zato što je Mishlen svojim kupcima poslao loše gume ? Ni na kraj pameti.
Minardi: Jedva spaja kraj sa krajem, uvek prazna kesa. Odlična prilika da se novinari pozabave ovim timom, da se njihovi bolidi vide, da budu u centru pažnje. Jer sve to znači - neka kinta više !
[ Picsel @ 21.06.2005. 12:55 ] @
A i sad Minardi ima 7 bodova... A za tih 7 bodova na kraju sezone ce da dobiju nekoliko miliona...
[ Java Beograd @ 21.06.2005. 13:13 ] @
Citat: Picsel: A i sad Minardi ima 7 bodova... A za tih 7 bodova na kraju sezone ce da dobiju nekoliko miliona...
Malo li je na ovu skupoću ? I da to propadne zbog mishlena ?
[ Challenger @ 21.06.2005. 16:03 ] @
Ma fala bogu, kakva solidarnost, ko se solidarisao s FERRARI-jem kad je bilo problema!? A ako bas nisu hteli da razocaraju gledaoce, timovi s Michelin pneumaticima su mogli lepo da voze, pa posle svakih 9-10 krugova u box, bar bi nesto dobili, ovako su ostali bez ijednog boda.
[ Slobodan Miskovic @ 21.06.2005. 17:19 ] @
Tužba FIA protiv sedam timova F1
Svetska automobilska federacija (FIA) tužila je sedam timova koji su odbili da učestvuju u nedeljnoj trci Formule jedan za Veliku nagradu SAD u Indijanapolisu, ocenjujući da su ti timovi ugrozili interese takmičenja i moto-sporta uopšte.
Sedam timova Formule jedan, me đ u kojima i francuski Reno, vodeći u generalnom plasmanu ove sezone, odbili su da se takmiče u Indijanapolisu, podržavajući tako proizvođača "Mišlen", čije gume koriste u trkama. "Mišlen" je tražio da timovi koriste nove gume, kako bi bezbednost takmičara bila na najvišem nivou, ali je taj zahtev odbila Svetska automobilska federacija (FIA).
Uz Reno, u trci nisu učestvovali ni Meklaren, Vilijams, Zauber, Tojota, Red Bul i BAR-Honda.
Tako se dogodio neviđeni presedan u istoriji Formule jedan da se takmičilo samo tri tima (Ferari, Džordan i Minardi), koji voze sa gumama "Bridžston". Pobedio je vozač Ferarija Mihael Šumaher.
U saopštenju FIA ističe se da su timovi koji su bojkotovali trku u Indijanapolisu napravili propust, jer nisu obezbedili odgovarajuće gume za trku i odbili su predlog da smanje brzinu na krivinama.
Svaki od sedam timova optužen je za "narušavanje imidža Formule 1", a posebno zbog toga što su odluku o bojkotu doneli neposredno pred start trke.
Za 29. jun zakazano je saslušanje predstavnika timova koji su odbili da učestvuju u trci u Indijanapolisu.
[ Downforce @ 21.06.2005. 17:29 ] @
Sada FIA pokusava da skine odgovornost sa sebe zbog idiotskih pravila koje su doneli.Ocekivano.
Edit by cicika: obrisan apsolutno nepotreban citat!
[ voka_gsw @ 21.06.2005. 18:54 ] @
Ja ne vidim kako je FIA kriva jer su debili iz Michelina doneli neodgovarajuće gume. Mogli su da voze s tim što su imali, niko njih ne tera da drže pun gas u onoj poslednjoj krivini..
[ JimRainor @ 21.06.2005. 19:33 ] @
E jesu se izbrukali svaka im cast. Ja se, srecom vise i ne palim na formulu, od kada su poceli da zabranjuju tehnologije koje previse pomazu vozacu i sve ostalo. Sa jedne strane ako stavis previse tehnologije onda vozac skoro i ne vozi, a ako nema tehnologije onda to vise nije F1. Tako je stvar sve bliza apsurdu a i nije previse uzbudljivo, nema mnogo promena polozaja itd. A i Sumi je isuvise damn good u suvise dobrom timu.... boring. Treba gledati kvalitetne auto-trke i, usput, smisljati nesto novo i originalno.
[ Slobodan Miskovic @ 29.06.2005. 20:58 ] @
F1: Timovi krivi, kazna na jesen
Svetska automobilska federacija FIA proglasila je u Parizu sedam timova koji su odustali od nastupa na Velikoj nagradi Amerike krivim za fijasko Formule jedan u Indijanapolisu.
Rukovodstvo Formule jedan proglasilo je timove krivim zbog neposedovanja odgovarajućih guma za trku u Indijanapolisu i zato što su odbili da svojim vozačima dozvole da krenu sa starta.
BMW-Vilijams, Mercedes-Meklaren, BAR-Honda, Tojota, Zauber, Red Bul i Reno odbili su 19. juna da dozvole svojim vozačima da krenu u trku za Veliku nagradu Amerike zato što je proizvodjač guma, kompanija "Mišlen", saopštila da njihovi pneumatici nisu bezbedni za stazu u Inidijanapolisu.
Trku za Veliku nagradu Amerike vozili su samo Ferari, Minardi i Džordan, koji koriste gume "Bridžston". FIA će kazne saopštiti 14. septembra, a timovi bi mogli da dobiju ili samo strogi ukor, ili dozivotnu zabranu učestvovanja u "najbržem cirkusu sveta".
Šest timova, uključujući i vodeći u konkurenciji konstruktora Reno, najavilo je žalbe na odluke FIA. Red Bul je jedini okrivljeni tim koji još nije saopštio sledeće korake. "Mišlen" je ponudio da navijačima koji su došli na stazu u Indijanapolisu vrati pare date za kupovinu karata. Kompanija je ponudila i 20.000 besplatnih ulaznica za trku sledeće sezone.
Incident u Indijanapolisu je samo još jedan u nizu koji bi mogao da rezultira prekidom takmičenja. Devet timova ranije je najavilo osnivanje konkurentnog takmičenja Formuli jedan za 2008. godinu. Aktuelni šampion, tim Ferarija, jedini je koji ne zastupa takvu ideju.
[ SandraNS_85 @ 03.07.2005. 22:46 ] @
oooooooooo Kimi sa 13 starnte pozicije danas 2! Genije
[ Downforce @ 04.07.2005. 13:00 ] @
Genije,ali titulu osvaja Alonso :(
On je inace celu trku bio na prvom mestu.Od pocetka do kraja:(
[ Ave @ 04.07.2005. 14:39 ] @
Bice tu frka izmedju Kimija i Alonsa do kraja prvenstva.
[ Downforce @ 04.07.2005. 14:55 ] @
Nece biti neke ekstra frke.Mozda malo cisto zbog gledanosti.
[ BaronKG @ 04.07.2005. 16:02 ] @
Raikonen AKO DA BOG!!!!!
UA Alonso!!!!!!
UA Renault!!!!!
[ Challenger @ 04.07.2005. 16:09 ] @
Pa izgleda da ovi iz FERRARI-ja bas nece titulu. Svasta. Ajd' onda, od dva zla bolje je izabrati manje, nek' uzme Alonso titulu, samo da onaj Kimi i Mercedes(UA!) ne uzmu, mamu li im ...
[ sale018 @ 04.07.2005. 22:27 ] @
Renault.Ja navijam za timove .Jeb... vozace
[ Downforce @ 04.07.2005. 22:31 ] @
Moj covek.Bravo.Doduse ja navijam za Ferrari.
[Ovu poruku je menjao Downforce dana 04.07.2005. u 23:32 GMT+1]
[ rebalza @ 11.07.2005. 12:47 ] @
sta bi, gde su price za silverston? opet sjajno izdanje raikonena, doduse ovaj put napokon i montojino.... Alonso standardno dobar i ako tako nastavi tesko da moze da izgubi titulu. Schumi bez jakog bolida ipak ne moze da napravi znacajnije rezultate. Inace pozdravicu misljenje jednog od ljudi sa foruma, da je ovo prava sezona da se Schumi stvarno iskaze koliko je dobar vozac. I mislim da je to uspeo da pokaze u par navrata. Ali se opet videlo da je vise puta gresio i da ako mu bolid nije na vrhuncu ni on ne moze da izvuce iz njega nezamislivo. Nazalost ne mozemo proceniti koliko je koji vozac dobar ili los kada dosta utice tim za koji voze. Inace ocajno izdanje, vec trece po redu za Vilijams, ne znam sta im se desava, bore se sa red bulovima i zauberom.....
A niko ni da iskomentarise mogucnost da Baton zameni Barikela sledece sezone.... Da li to njegovo premisljanje govori o slabosti Vilijamsa, i njegovoj zelji da bude u boljem timu?
[ Downforce @ 11.07.2005. 14:05 ] @
Citat: rebalza:A niko ni da iskomentarise mogucnost da Baton zameni Barikela sledece sezone.... Da li to njegovo premisljanje govori o slabosti Vilijamsa, i njegovoj zelji da bude u boljem timu?
To i ako je istina pokazuje da Ferrari-ju treba dobar vozac koji ce zameniti Barikela.
Sta bih dao da Kimi predje u Ferrari...eh,pusti snovi...
Lepu si retrospektivu napisao.Ne slazem se oko onoga sa Sumaherom.Dobar vozac bez dobrog bolida nista ne znaci.Srce mi se cepa zbog toga,ali Ferrari-jev bolid ove sezone je krs u odnosu na Renault i McLaren.
P.S.U sampionatu konstruktora ce biti cupavo...
[ gargamel_bosna @ 11.07.2005. 15:01 ] @
alonso naravno.ferrari je dosadio njihovo je proslo
[ Picsel @ 11.07.2005. 15:15 ] @
Cak je bolje da Raikonnen bude prvi nego Alonso... A sto se tice pretprosle trke kad je Kimi sa 13. na 2., to nije nista... Shumaher je sa poslednjeg na prvo :)
[ Challenger @ 11.07.2005. 15:50 ] @
Nema komentara, trka bila dosadna, ubi boze. Ona budala Montoya pobedio, sta dalje da se prica. E, a samo fali Kimi u FERRARI-ju pa da idem da se ubijem! Izgleda ce ipak Alonso s Rešo-om uzeti titulu.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 12.07.2005. 00:55 ] @
Zašto Montoja budala??? Pa čovek je najzad pokazao svoj pravi kvalitet,konačno se navikao na Meklarenov bolid.Setite se kako je do skora pričao kako mu je teško da upravlja i stabilno drži bolid na stazi,valjda je to bilo njegovo opravdanje za loše rezultate do sada.Očekujte da posle ove pobede,Montoja bude mnogo konkurentniji,mislim čak da će do kraja sezone zabečežiti još 1-2 pobede.
Što se tiče Šumahera(ja ga zovem imenom "gad"),hvala ti bože na nebesima što konačno više ne pobeđuje.Mislim,bolesno je da čovek tolike godine samo on pobeđuje i osvaja titule.Pa pobodu ljudi,sada je došao red na mlađe da se pokažu,a Šumaher,da je čovek(a nije),na kraju sezone bi podvio rep i povukao se iz Formule 1.
[ Downforce @ 12.07.2005. 12:39 ] @
Citat: Kosta ******um Rex Persia:Očekujte da posle ove pobede,Montoja bude mnogo konkurentniji,mislim čak da će do kraja sezone zabečežiti još 1-2 pobede.
Jedino sto od njega ocekujem je da upropasti Kimiju titulu u sampionatu vozaca ili da eventualno zezne svoj tim u sampionatu konstruktora.
[ SandraNS_85 @ 12.07.2005. 15:01 ] @
Janad moj Kimi bas je baksuz,mislim opet deset mesta na startu nazad zbog skrnavog motora,ali on je opet na postolju! E na sledecoj ima da bude na onom najvisljem!
[ Kosta ******um Rex Persia @ 13.07.2005. 00:21 ] @
Ma šta vredi Kimiju da pobeđuje i 6 puta uzastopno,ako Alonso stalno bude drugi.Realnost je da će verovatno Alonso postati šampion formule 1.
[ SandraNS_85 @ 26.07.2005. 13:48 ] @
Vise nemam zivaca,Kimi je definitivno baksuz godine! Jadan
[ Kosta ******um Rex Persia @ 31.07.2005. 23:49 ] @
Da,ali je juče maestralno odvozio i pobedio u Mađarskoj.Za mene je ogromno i neprijatno iznenađenje to što je Šumaher osvojio pol poziciju,čudo jedno,s obzirom koliko je Ferari slab ove godine.
To je verovatno stoga što mu više odgovara ta staza od ostalih vozača.
Uostalom,da se Ferari ne može nositi sa Meklarenom,videlo se kasnije u trci.Jeste Šumaher poveo,ali je Raikonen imao bolju taktiku i dosta brži bolid.
Šteta što je Montoja odustao zbog kvara,nakon dve fantastične trke ponovo je imao peh.
Samo još ovo.Reno me je zaista neprijatno iznenadio.Nikad ove sezone nisu bili toliko očajni kao danas,kao da im uopšte ne prija ova staza iz nekog razloga.Slično kao Tojota na prošloj trci u Nemačkoj.
[ Challenger @ 01.08.2005. 11:46 ] @
He,he, pa nije FERRARI jos za bacanje, i pored svih problema. A za RENAULT sam se i ja iznenadio, mislim, voze ljudi veci deo trke tamo s nekim Minardi-jima itd, a sto se tice Kimi-ja, pa ako je vec morao Mercedes da pobedi, bolje da je to bio loodi Montoya nego ovaj, jednostavno ne podnosim coveka, to je strasno! Nego jeste vi videli kako su Kimi-ja ispalili M. i R. Schumacher, kad su otvarali sampanjac, otisli da polivaju one njihove mehanicare, etc. a Kimi ostao sam, hehehe!
[ Kosta ******um Rex Persia @ 01.08.2005. 14:16 ] @
Ne,nisu ga ispalili,već su u Meklarenu odlučili da Kimi ne slavi na pobedničkom postolju,zbog iznenadne pogibije glavnog kuvara tima Maklaren.
Ako niste čuli,taj kuvar(imao je 29 godina) pao je sa terase elitnog hotela Meriot u Budimpešti još u sredu i na mestu poginuo.Tako da je to razlog,a ne taj koji ti misliš.
[ SandraNS_85 @ 13.08.2005. 13:12 ] @
Kimi svaka cast za Budimpestu,zao mi je sto nisam pratila uzivo ali mi se bas poklopilo sa periodom kad sam na moru! Sad Istambul i Alonso opet bez bodova,ajde zasluzujes ti tu titulu posto si stvarno number one
[ Challenger @ 21.08.2005. 14:55 ] @
Eto, opet smor Kimi pobedio. Al' dobro, valjda nece uzeti titulu. Montoya me bas iznenadio kako je bio miran (citaj: normalan) celu trku, al' se zeznuo na kraju, hehehe
FERRARI opet popucao, BMW im se pridruzuje polako, strasno... Bar staza nije lose ispala, ako nista drugo.
[ hakinen @ 21.08.2005. 15:07 ] @
Bas fina trka, i dopada mi se staza, dizajn i sve ostalo, samo izgleda nije stigla trava lepo da poraste oko staze za ovu godinu, ali bice bolje sledece sezone!!!
A inace KIMI-ju svaka cast, i nadam se da ce da uzme titulu ove sezone!!!
[ Deda_Mraz @ 21.08.2005. 15:25 ] @
***ote juče kada sam blejao sa ortakom i gledamo mi trening i borbu za pol poziciju.
Svi extra vozili a šumi dobro odvozi dve kontrolne krivine i ima najbolje vreme i onda se sjebe i prokliza u zadnjoj krivini i sjebe svoje mesto.
Veliki sam fan šumahera ali moram i ja da priznam da je malo smorio sa pobedama :)
Ovako je malo zanimljivije kada se u boru za prvo mesto, uključe min 8 vozača.
Dobro je vozio Alonso danas.
[ Mihael Kirić @ 21.08.2005. 17:47 ] @
Sasvim solidno za Alonsa.
Možda istupam iz teme,ali zanimalo bi me koliko novaca bi trebalo uplatiti da bi se nastupilo u f1.
Vozaći koji voze za minardi plaćaju svoja mjesta,koliko?
[ Deda_Mraz @ 21.08.2005. 17:58 ] @
To sve ide preko sponzora, Najveći i presudni uticaj u F1 imaju sponzori.
naravno da niko ne zna (niti se to objavljuje) koliko timovi plaćaju da bi učestvovali u F1 ali daću ti samo par podataka za reklamiranje na bolidima.
Reklama na zadnjem stabilizatoru na Šumaherovoj formuli košta ravno 32.000.000$ godišnje odnosno po sezoni.
Reklama na kacigi na prednjoj strani košta i do 55.000.000 $ po sezoni.
Sve te reklame na "slabijim" timovima tipa minardi, reno, honda koštaju skromnih 18.000.000 $
Za ostale reklame na bolidima ne znam, ali za ovo je pre par meseci pričao jedan komentator tako da znam. Pa ti sada prosudi koliko košta njihovo učešće na trkama....
MNOGO KUME MNOGO
[ Mihael Kirić @ 04.09.2005. 17:51 ] @
Čini se nakon ovog danas da Kimi spada u posebnu skupinu s McLarenom,najbrži u kvalifikacijama s punim spremnikom goriva!?
Da nije morao mjenjati gumu bila bi to 1. pozicija za njega.BAR je potpuno razočaranje.
Što se tiče konstruktora mrtva trka je za 3. poziciju i mislim da nebi trebala doći u pitanje -Toyota(izgledi 99%) & BMW(izgledi 45%),Ferrari(izgledi 44%)?
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|