[ Valerij Zajcev @ 22.02.2005. 14:47 ] @
ako se od pamtiveka prica da duhovi postoje niko nije mogao da ih izmisli sigurno ih je neko video a ako ih je video onda zivot posle smrti sigurno postoji sto bi se onda neko plasio da umre?

e sad jel ima neko da je bio kod onih abrakadabra baba da prizove svoju mrtvu tetku i video je, i ako je dokazano da je to prevara kako neki ljudi to sve vide?

ps.

i kako se prizivaju duhovi ocu i ja da ih vidim ;)?
[ apex @ 22.02.2005. 14:54 ] @
imam ja par slika gde se vide "DUHOVI" tvrde da je istina ako ti treba daj mail poslacu ti ih
[ Shadowed @ 22.02.2005. 15:29 ] @
Odakle ti ove relacije???
Od pamtiveka se prica da duhovi postoje => niko nije mogao da ih izmisli
Ako ih je video => zivot posle smrti sigurno postoji

Sta god se pricalo i od kad god to bilo ne mora znaciti da je to tacno.
Problem je sto ljudi previse veruju u ono sto vide (ili "vide", objasnjenje sledi).
Ono sto covek vidi ne mora obavezno biti isto sto i zaista postoji. Oci "hvataju" svetlost i beleze je ali mozak je taj koji tumaci podatke a on ne mora to da uradi precizno (i ne radi). Dodatno, stvari koje se desavaju u drugim delovima mozga odredjuju na koji nacin on tumaci ono sto oci beleze. Pojednostavljeno receno mozak ima mogucnost da presretne signal od trenutka kada stigne kroz ocni nerv pa do trenutka kada mi postanemo svesni slike (moze uticati, pre, u toku i posle obrade signala - zapravo radi sva tri). Tako, covek moze videti bilo sta bez obzira da li to oci beleze ili ne (ako zamisljas nesto dok zmuris to manje ili vise kvalitetno i vidis). Ima to i svojih prednosti kao sto je filtriranje podataka i koriscenje samo onih koji su u tom trenutku bitni (i drugih).
Citat:
Valerij Zajcev: e sad jel ima neko da je bio kod onih abrakadabra baba da prizove svoju mrtvu tetku i video je, i ako je dokazano da je to prevara kako neki ljudi to sve vide?

Cak i da je dokazano, stvar je u tome sto ljudima cesto odgovara da vide nesto i onda to i vide (vezano sa objasnjenejm iznad). Zbog velike zelje a potpomognut uveravanjem "abrakadabra babe" i onih koji su ranije "videli" mozak uspe da izgenerise sliku. Neka vrsta budnog polusanjanja.

Zaista bi bilo dobro da neko opise kako to obicno prizivaju duhove. Nisam imao prilike da vidim to a bas me interesuje.
[ pctel @ 22.02.2005. 15:59 ] @
Pa, mislim da duh po definiciji nije stvorenje materijalne prirode, vec nesto liseno svakog oblika materije, pa se kao takvo ne moze ni videti. Duh bi, naucno gledano, trebalo da bude pojava talasne prirode, cista energija bez materije. E, sad, ne znam, da li bi mogao da se sastoji od fotona, tj. mogu li fotoni da miruju ili obavezno jure brzinom 300.000 km/s?
[ Shadowed @ 22.02.2005. 16:08 ] @
Obavezno jure. Uostalom to bi bila besmislica jer ako se foton (hipoteticki) nalazi na tom mestu gde je duh ti to ne bi video jer nesto vidis kada se foton od toga odbije i dospe u tvoje oko.
[ pctel @ 22.02.2005. 17:54 ] @
Dobro, znaci definitivno je nevidljiv, tako da, dok sad vi sedite i kucate oko vas su mozda hiljade duhova
BUUUUUUUU........
[ shadowgirl @ 22.02.2005. 20:16 ] @
ma ja ih vidjam svaki dan... ne znam samo da li oni mene vide...:)
[ Lazar-I @ 22.02.2005. 20:31 ] @
Citat:
Obavezno jure. Uostalom to bi bila besmislica jer ako se foton (hipoteticki) nalazi na tom mestu gde je duh ti to ne bi video jer nesto vidis kada se foton od toga odbije i dospe u tvoje oko.

Nisi uzeo u obzir da drugi foton može da udari u duha i skrene svoju putanju tako da bi ipak mogao da ga vidiš (nešto kao sablasna interferencija). Ovo se verovatno dešava veoma retko, jer se duhovi ne viđaju baš svaki dan :-)
[ superbaka @ 22.02.2005. 20:38 ] @
letos smo pitali jednu babu koja zivi tik uz groblje u maltene napustenom selu, da li ju je strah... odgovorila je:"A jeste li vi culi da je vampir ili duh naudio nekom"?
mislim, mnogi *eru kako su ih videli, a u svakom slucaju, niko nema fizickih posledica od tog susreta... s toga, ne znam zasto se ljudi uopste tangiraju oko toga...
[ Duck_ @ 22.02.2005. 22:07 ] @
Citat:
Valerij Zajcev: ako ih je video onda zivot posle smrti sigurno postoji sto bi se onda neko plasio da umre?

Prema indijskoj filozofiji čak iako postoji život posle smrti ipak imaš razlog da se plašiš umiranja.
Evo ukratko ću objasniti neke koncepte indijske filozofije:

- postoji sedam nivoa (dimenzija) postojanja ili sedam nivoa svesti:

- prvi nivo je telo. najkraće traje. traje samo koliko traje "ovozemaljski život" (tj. ono što mi zovome život).

- koliko se sećam drugi nivo je eterski.

- drugi nivo je astralni. otprilike nivo želja i osećanja.

- drugi nivo je mentalni. otprilike, nivo misli.

- peti, šesti i sedmi snivo su nirvanički nivoi koji se dostižu nakon mnogo reinkarnacija.
ova tri nivoa su međusobno prožeta. to je isto ono što hrišćani zovu "sveto trojstvo".
Opažate li sličnost:
"tri nivoa uma koja su međusobno prožeta" kod indijaca i
"tri boga koja su u stvari jedan bog" kod hrišćana.

- ono što preživljava kroz sve ove nivoe nazivaju "atman".

- indijci veruju da atman prolazi kroz mnoge cikluse inkarnacije

- u svakom ciklusu inkarnacije atman postaje "sve potpuniji" prikupljanjem tela(slojeve) sledećim redosledom: najpre mentalno pa zatim astralno pa etersko pa fizičko. trenutak formiranja fizičkog tela je začeće deteta.

-nakon smrti fizičkog tela (ono što mi zovemo "smrt") atman ostaje bez fizičkog tela pa jedno vreme živi u eterskom svetu. dalje ostaje bez eterskog tela pa nastavlja da živi u astralnom svetu što traje još duže. zatim ostavlja i astralno telo da nastavlja da živi u mentalnoj dimenziji (jož duže).

-nakon "smrti" sva četiri tela, atman započinje novi ciklus reinkarnacije i tako iznova iznova i iznova sve dok ne dostigne nirvanu (satori) tj. dok se ne sjedini sa gornja tri nirvanička nivoa.

- sve ovo od jedne fizičke smrti pa do ponovnog rađanja traje jako dugo. indijci veruju da atman prolazi kroz sve ovo kako bi se jednog trenutka oslobodio iluzija o ovdašnjem životu (i uopšte postojanju nečega) i dostigao nirvanu (ili satori) tj. postao deo ništavila.

- taj put razbijanja te iluzije je prema indijcima jako mučan. najpre se treba osloboditi svih materijalnih želja koji naš um vezuju za ovaj materijalni svet. veruju da nakon smrti fizičkog tela naše telo nastavlja da živi u astralnom gde i dalje ima sve želje i strahove ali nema telo kojim bi moglo da ih zadovolji. oni zato veruju da je život u astralnoj dimenziji veoma mučan. otprilike to je slično kao kada bi bio jako gladan a da je oko tebe mnogo hrane a ti da nemaš ruke kojima bi tu hranu uzeo i da nemaš usta u koju bi tu hranu stavio. drugim rečima pravi pakao.
Eto to je jedna varijanta zašto bi život nakon smrti bio dovoljno užasan da imaš razloga da se plašiš umiranja.

Citat:
pctel: Pa, mislim da duh po definiciji nije stvorenje materijalne prirode, vec nesto liseno svakog oblika materije, pa se kao takvo ne moze ni videti. Duh bi, naucno gledano, trebalo da bude pojava talasne prirode, cista energija bez materije. E, sad, ne znam, da li bi mogao da se sastoji od fotona, tj. mogu li fotoni da miruju ili obavezno jure brzinom 300.000 km/s?

Evo tumačenja (prema indijskoj filozofiji) šta je to što vide ljudi koji kažu da su videli duha:
prema indijskoj filozofiji, do fizička smrti dolazi kada etersko telo odluči da napusti fizičko. znači fizičko telo polako vene i stari a u samm trenutku smrti etersko telo ga napušta i fizičko telo ostaje obična beživotna masa. dalje etersko telo nastavlja neko vreme da živi u eterskoj dimenziji itd....
u svemu ovome je nemoguće videti etersko telo osim ako ne dođe do nekih anomalija.
Na primer, u slučaju nasilne smrti (pogibije) kada etersko telo nije bilo spremno da napusti fizičko dešava se da eterski omotač (koji je nešto na prelazu između fizičkog i eterskog tela) ostane neko vreme u fizičkoj dimenziji.

Taj eterski omotač nazivaju "eterski dvojnik" i to je šablon za fizičko telo.. A samu pojavu kada se eterski dvojnik nađe u fizičkom svetu bez fizičkog tela nazivaju "eterski fantom".
Prema indijskoj filozofiji ljudi koji kažu da su videli duha su videli "eterskog fantoma".

Po njihovom verovanju eterski fantom izgleda isto kao naše fizičko telo samo što emituje neku jako slabu (sivu) svetlost, tako da po danu ili u osvetljanoj prostoriji i ne možeš da ga vidiš.
Znači eterskog fantoma (tj. duha) možeš da vidiš samo u mraku.

Oni veruju da je eterski fantom izuzetno retka anomalija i da se zadržava vrlo kratko. Na primer, ako neko pogine danas postoji mogućnost da njegovog eterskog fantoma vidite u roku od svega dan ili dva.

Za ostale paranormalne pojave (slične duhovima) kao što su vukodlaci, vampiri, prikaze sl. indijska filozofija takođe ima tumačenje koje se uklapa u sve ovo ali o tome neću sada jer sam se umorio od pisanja.

p. s.
Ako ima zainteresovanih mogu napisati svoje mišljenje o indijskoj filozofiji i religijama koje su bazirani na istoj (hinduizam, budizam a verovatno i hrišćanstvo)
[ Srđan Krstić @ 22.02.2005. 22:23 ] @
Citat:
- postoji sedam nivoa (dimenzija) postojanja ili sedam nivoa svesti:

- prvi nivo je telo. najkraće traje. traje samo koliko traje "ovozemaljski život" (tj. ono što mi zovome život).

- koliko se sećam drugi nivo je eterski.

- drugi nivo je astralni. otprilike nivo želja i osećanja.

- drugi nivo je mentalni. otprilike, nivo misli.

- peti, šesti i sedmi snivo su nirvanički nivoi koji se dostižu nakon mnogo reinkarnacija.

Hmmmmm, ko je pomenuo ISO/OSI layer-e ? :):):)
[ stargatenow @ 23.02.2005. 08:24 ] @
Citat:
Hmmmmm, ko je pomenuo ISO/OSI layer-e ?

[ sojba @ 19.10.2005. 22:06 ] @
a kako oni izgledaju !
[ Holocen @ 20.10.2005. 16:41 ] @
Holivudski duhovi prolaze kroz zidove i nestaju po svojoj volji. Dakle, oni prolaze kroz materiju.Kad bi stvarno postojali gravitacija bi ih sabila u Zemljin centar, jako visokih temperatura gde sve sagoreva.
[ pctel @ 20.10.2005. 17:43 ] @
Gravitacija bi ih privukla samo ako imaju masu.
[ abishai @ 20.10.2005. 18:32 ] @
@Duck_ - interesantno

ja bih pisao jos nesto, ali me mrzi :).
[ Holocen @ 20.10.2005. 19:02 ] @
Pa sta ako nemaju masu? Kako onda lebde?Ipak ovo spada u domen psihologije...
[ Acika @ 20.10.2005. 21:00 ] @
E svaka cast za temu!!!

Ako neko ima neku knjigu ili tekst o tome neka javi, mene mnogo intresuje ta tema, i mnogo se plasim od toga. Ali sta cu, cudna je ta radoznalost!!!

Jedan pop mi je pricao da ako verujes da duhovi postoje, sigurno ce ti se pruziti prilika da imas bliski susret sa njim (ja se nadam da necu)!!!

Poz
[ anon28907 @ 20.10.2005. 21:58 ] @
Citat:
Acika: Jedan pop mi je pricao da ako verujes da duhovi postoje, sigurno ce ti se pruziti prilika da imas bliski susret sa njim (ja se nadam da necu)!!!

ja sam onda siguran da necu
[ markolazarevic @ 20.10.2005. 22:22 ] @
dajte ljudi kakvi duhovi?!
[ berserk @ 21.10.2005. 01:53 ] @
Evo jedan filmic o duhovima!

http://www.jkcinema.com/runfla...mp;height=300&quality=high

pozz
[ stex @ 21.10.2005. 06:58 ] @
A kako to da ljudi koji su navodno videli duhove uglavnom vide ljude duhove, a ne zivotinje duhove? Pa i oni su ziva bica kao i mi.
[ Mitrović Srđan @ 21.10.2005. 07:46 ] @
Citat:
letos smo pitali jednu babu koja zivi tik uz groblje u maltene napustenom selu, da li ju je strah... odgovorila je:"A jeste li vi culi da je vampir ili duh naudio nekom"?
mislim, mnogi *eru kako su ih videli, a u svakom slucaju, niko nema fizickih posledica od tog susreta... s toga, ne znam zasto se ljudi uopste tangiraju oko toga...

Sem ako ne crknes od srcke ;0

Ovako ja verujem u te sve price jel sam jako sujeveran. Sta vise naslusao sam se toga tokom zivota ufffff.....ne znam ni sam.
Ali sam svedok da moja drugarica oz oblizenjeg sela pri cinu dozivanja duhova na jednoj zurci na kojoj smo bili ...(ja sam pobego napolje :) ) ...ostala obelezena za ceo zivot. Naime svi su bili prisutni tu tj oni koji su hteli da ucestvuju i videli su da je devojka ostala isecena po celom licu.Naime svi su bili poredjani u krug i bla bla sta su radili i devojci je odjednom postalo lice iseceno i u ranama i tako joj stoji i dan dans mislim oziljci.
Takodje keva mi je pricala kada su dozivali duhove pre...da su stvarno uspeli da ih dozovu sa starim forama casama koji se pomeraju itd. Evo pitao sam opet kevu i dan danas tvrdi da je tako bilo ;0
[ pctel @ 21.10.2005. 10:34 ] @
Citat:
aleksandrin: Sem ako ne crknes od srcke ;0

Evo, ja sam poznavao coveka koji je tvrdio tako nesto. Od tog dana pa do kraja zivota je ostao da muca i teze govori, do tada kazu da je normalno pricao. Ne bih da navodim sve detalje jer mi je to ispricao pre 10 godina, a pre toga je proslo mozda 15 od kad mu se to dogodilo, pa ne bih bio siguran u svoje pamcenje (a mozda i njegovo). Sve u svemu, isao je nocu putem pored kog nema nikakvih kuca i kad je prolazio pored mesta gde ljudi donose i bacaju licne stvari i odecu koju su pokojnici koristili pre smrti, primetio je nekakve pojave koje su odmah doletele i pocele da se vrzmaju oko njega. Od straha je pao u mestu, ali se ubrzo pridigao i poceo da bezi, u pocetku je jedva 'upravljao' sopstvenim nogama a kad je malo odmakao trcao je brze nego na olimpijadi. Pretrcao je kiometar do najblize kuce, kosa mu je bila kao da ga je udarila struja, dugo nije mogao da isprica sta mu se dogodilo a do smrti je mucao i nerado i uplaseno pricao o tome i to u sred dana a nocu nikako. Umro je ne docekavsi 50-u. Sad, naravno, kao sto neko rece, nisu oci one koje vide, vec mozak, ako je mozak bas 'resio' da vidi nesto on ce i videti, bez obzira da li je to stvarno tamo.

Istim putem su godinama pre i posle njega ljudi prolazili i prolaze i niko drugi nikada nista slicno nije video.

[Ovu poruku je menjao pctel dana 21.10.2005. u 11:36 GMT+1]
[ Deda_Mraz @ 21.10.2005. 10:45 ] @
Citat:
berserk: Evo jedan filmic o duhovima!

http://www.jkcinema.com/runfla...=legends3ghosts&name=Urban Legends Series: Ghosts&width=350&height=300&quality=high

pozz

Dobar je film.... samo ne mogu da skontam tj nisam brzo čitao jel ono sve montirano ili ne? Onda kada su objašnjavali sa kamerama i TV-eom, brzo su slova nestala sa ekrana pa nisam mogao da pročitam?

BTW ja verujem u takve stvari, isto kao što verujem u Boga tako verujem i u casper-e
Malo se zentujem od toga, ali šta da radim

P.S. Ako ima još neko svoje lične primere neka napiše.
[ Force @ 21.10.2005. 11:22 ] @
Verujem isto u duhove.Ima ih po zabacenim selima u planinama :) Deda mi je pricao za neke dogadjaje iz njegovog sela dok je bio mladji..o vilama u stalama...e kerovima na groblju koji te prate pa kad se okrenes da ih oteras nestanu.I ne verujem da bi mi deda tako nesto izmislio,posto to nije bila tipicna "prica za decu" kako bi sad neko naveo,bio sam dovoljno odrostao kad mi je pricao 16-17 god..a i nema potrebu da izmislja.. Znate onu "pricu" kad duh stopira i kaze vozacu da vozi tu i tu i kad ga odvezete on nestane.. i posle saznate,kad odeta na ta vrata,da je taj umro pre nekoliko godina i da niste prvi kojeg je to zadesilo?E to je mog caleta zadesilo..

[Ovu poruku je menjao Force dana 21.10.2005. u 12:23 GMT+1]
[ berserk @ 21.10.2005. 11:29 ] @
@Deda_Mraz

Slike i cam-ovi su pravi(kako oni kazu ),a one njihove zezancije(koje ne bi uplashile ni malu decu) su montirane!

Citat:
stex: A kako to da ljudi koji su navodno videli duhove uglavnom vide ljude duhove, a ne zivotinje duhove? Pa i oni su ziva bica kao i mi.

Pogledaj film sve ce ti se kas'ti!
[ Deda_Mraz @ 21.10.2005. 11:36 ] @
Citat:
berserk: a one njihove zezancije(koje ne bi uplashile ni malu decu) su montirane!

Da to sam izvalio... nego nisam stigao da pročitam, ono sa kamerom.

Citat:
Force: Znate onu "pricu" kad duh stopira i kaze vozacu da vozi tu i tu i kad ga odvezete on nestane.. i posle saznate,kad odeta na ta vrata,da je taj umro pre nekoliko godina i da niste prvi kojeg je to zadesilo?E to je mog caleta zadesilo..

Kad budem položio, znaš kada ću nekom stati ako bude stopirao....nikada.... beži bre.. se ja posle tripujem celog života....
[ Mitrović Srđan @ 21.10.2005. 12:49 ] @
imam ja tih prica na stotine evo otvoricu temu gde mozemo da pricamo te price ako moderatori dozvole :)
[ AleksandarNS @ 21.10.2005. 13:13 ] @
Citat:
aleksandrin: Sem ako ne crknes od srcke ;0

Ovako ja verujem u te sve price jel sam jako sujeveran. Sta vise naslusao sam se toga tokom zivota ufffff.....ne znam ni sam.
Ali sam svedok da moja drugarica oz oblizenjeg sela pri cinu dozivanja duhova na jednoj zurci na kojoj smo bili ...(ja sam pobego napolje :) ) ...ostala obelezena za ceo zivot. Naime svi su bili prisutni tu tj oni koji su hteli da ucestvuju i videli su da je devojka ostala isecena po celom licu.Naime svi su bili poredjani u krug i bla bla sta su radili i devojci je odjednom postalo lice iseceno i u ranama i tako joj stoji i dan dans mislim oziljci.
Takodje keva mi je pricala kada su dozivali duhove pre...da su stvarno uspeli da ih dozovu sa starim forama casama koji se pomeraju itd. Evo pitao sam opet kevu i dan danas tvrdi da je tako bilo ;0

ti si pobegao sa te "zurke"? i danas kada je vidish ona ima te oziljke na licu? a pre te zurke ih nije imala?

nemojte da pomislite da verujem u duhove ili sl, nego me samo zanima da li je ovo pricha iza koje ti stojish "svojim ochima" ili je neshto tipa "drug od mog druga, pa njegove devojke sestra od ujne...bla bla bla je bila i svojim ochima videla" i slichne gluposti. naravno,ovo je garantovano josh jedan od urbanih mitova...mozda mythbusters treba da naprave epizodu o prizivanju duhova ;)
[ sasa022 @ 21.10.2005. 13:38 ] @
:) :) :) :) :)

Poklanjam prastare monitore !!!
Poklanjam prastare monitore !!!

Garancija:
Slika ima duhove

:) :) :) :) :)
[ Mitrović Srđan @ 21.10.2005. 13:54 ] @
da to je prica iza koje stojim sto posto
ja sam bio p**** pa nisam ostao u sobi vec sam sa par drugarica izleteo napolje
devojka je pre bila normalna sasvim
i sada ih ima naravno ne toliko ali strasano je svejedno,
[ berserk @ 21.10.2005. 14:02 ] @
Ima,ima moj drugar ih vidja svaki drugi dan,kada posisa slichicu!
Shalu na stranu.
Mozda ih i ima,ali ja tokom svog zivota(1837-1912 ) nisam video ni jednog,tako da bi se moglo reci da- ne verujem u njih(ali i dalje lutam,urlichem i trazim ih po napushtenim kucama.........MuHAHAHhahaHA)!

pozz

[Ovu poruku je menjao berserk dana 21.10.2005. u 15:08 GMT+1]
[ AleksandarNS @ 21.10.2005. 14:05 ] @
ne bih da zvuchim kao neko ko osudjuje bilo chije verovanje u bilo shta, ali treba da shvatite da su ratovi vodjeni zbog praznoverja, "veshtice" spaljivane, ljudi spaljivani (nauchnici) i sl.

shta su doktori rekli za te "oziljke"? mozda je devojka alergichna na neshto (mozda su koristili neke hemijske supstance za "prizivanje duhova")?

a vidim i onu temu za tri zene u crnom koje su tvojoj babi rekle da se vile i veshtice kupaju u toj reci. mislim, jel tvojoj babi nije palo na pamet da su u pitanju 3 zene koje su pobegle iz ludare? :)

ljudi, nemojte biti sujeverni. imajte otvoren um, ali nemojte verovati u bilo shta :)
[ Bojan Basic @ 21.10.2005. 14:40 ] @
Citat:
aleksandrin:
ja sam bio p**** pa nisam ostao u sobi vec sam sa par drugarica izleteo napolje
devojka je pre bila normalna sasvim

Jednostavnije: da li si ti sedeo unutra kada je devojci odjednom postalo krvavo lice pa si posle toga pobegao, ili si prvo pobegao pa si posle video krvavu devojku? Ukoliko je ovo prvo onda pojasni malo kako se ta krv pojavila (gledao si joj u lice koje je samo odjednom počelo da krvari ili šta?), a ako je ovo drugo u pitanju onda je vrlo lako moguće da je devojka pala na neko staklo, ili nešto sa hemikalijama što AleksandarNS reče, ili bilo šta slično, pa su tebi posle servirali priču (ili možda i sami poverovali u nju).
[ Deda_Mraz @ 21.10.2005. 14:48 ] @
Jao bre ljudi zašto odmah krećete u ofanzivu, e nije duh nego staklo, nije ovo nego neke hemikalije, nije ovo već ovo....
Zašto ne možete da se pomirite sa tim, da se takve paranormalne stvari zaista dogadjaju? Ako su drugi sujeverni a vi niste onda nemoj te odmah da gradite priču, po svojoj logičnosti, jer u ovakvim situacijama logika je na zadnjem mestu, misli i razum na prvom. Zapamtite to!

P.S. Koprefild je vanzemaljac.....
[ Bojan Basic @ 21.10.2005. 15:05 ] @
Citat:
Deda_Mraz:
jer u ovakvim situacijama logika je na zadnjem mestu, misli i razum na prvom. Zapamtite to!

Ja uvek prvo pomislim ono što je najlogičnije, ne znam zašto je kod tebe drugačije.

[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 21.10.2005. u 16:09 GMT+1]
[ Mitrović Srđan @ 21.10.2005. 15:36 ] @
bojane da prvo samizasao i cuo vriske i sl kada je izletela iz kuce.
I ja sam pomislio da nas par loze sigurno ali to ej bilo ihahaj sine i ta prica danas jos opstaje i svi se kunu u sve svoje da je tako bilo.
[ Deda_Mraz @ 21.10.2005. 15:40 ] @
Citat:
Bojan Basic: Ja uvek prvo pomislim ono što je najlogičnije, ne znam zašto je kod tebe drugačije.

Nije kod mene drugačije nego kod svih koji su sujeverni. A ti pošto nisi ti se služiš prvo logikom naravno. Ali kao što sam ti već napisao u takvim situacijama logika najmanje pomaže....zato je stavljamo na zadnje mesto.
[ AleksandarNS @ 21.10.2005. 15:41 ] @
@aleksandrin
Citat:
AleksandarNS:shta su doktori rekli za te "oziljke"?

[Ovu poruku je menjao AleksandarNS dana 21.10.2005. u 16:42 GMT+1]
[ Mitrović Srđan @ 21.10.2005. 15:51 ] @
eee da doktori bar u sapcu nisu mogli da identifikuju o kakvoj je posekotni rec jel nije bila zaprljana niti sl. Nosila je zavoj dugo
sumnjali su da je rec o samopovredjivanju ali nisu zakljucili st ai kako
naravno prici nisu verovalo

[Ovu poruku je menjao aleksandrin dana 21.10.2005. u 16:52 GMT+1]
[ berserk @ 21.10.2005. 15:59 ] @
Da nisu oziljci nastali strujanjem EKTOPLAZME?

Mis'im...
[ Acika @ 21.10.2005. 16:25 ] @
Sto se tice mene, ja verujem da postoji nesto (ili duhovi), i sujeveran sam, a takodje verujem da postoje i vanzemaljci, NLO, mada nikad nisam imao (i ne bih zeleo) neki bliski suret, interesuje me svasta oko toga, znaci volim da slusam takve price, jel zna neko neki dobar horor film gde ima bas tih duhova i tome slicno?

Ja sam jednom bio kod neke babe da mi kao isece strah jer nisam smeo (bio sam mali nekih 10 11 god) sam da odem ni u WC, niti u drugu sobu u stanu, znaci mnogo sam se plasio, e sad od tada mi je strah malo prestao dok nisam napunio nekih 18 god, kada sam redovno poceo da imam nocne more i sanjao sam duhove kako me maltretiraju, opet otiso na neki sveti kamen (kamen u obliku slova P cirilicno) i tu sam proso tri puta upalio svecu i od tada mi se retko desi da bilo sta sanjam, a kamoli nocne more!!!

Znaci to sam osetio na svojoj kozi!!!

Poz
[ Marko_L @ 21.10.2005. 18:10 ] @
Citat:
a takodje verujem da postoje i vanzemaljci, NLO, mada nikad nisam imao (i ne bih zeleo) neki bliski suret

Nikako ne treba mešati NLO sa nečim mističnim (iako ih ljudi obično vezuju za vanzemaljce).NLO je jednostavna skraćenica od Neidentifikovani Leteći Objekat, što u prevodu znači da NLO može biti i recimo najobičnije zgužvano parče papira koje je neko bacio kroz prozor, a ti nisi siguran da je to papir.
[ Deda_Mraz @ 21.10.2005. 18:59 ] @
Aj sad ga i ti banalizovao do zla boga....
[ anablin @ 21.10.2005. 19:01 ] @
Ma dajte, ljudi, ko jos veruje u te price?

To sa tom devojkom koju je navodno duh iskasapio je sigurno cista izmisljotina ili zezancija.

Ja ne verujem u duhove, inace sam slusala razne price i sve su mi delovale nebulozne. Cisto sumnjam da cu ikada imati bliski susret sa njima. Mislim da je to prevazidjeno, to je nastalo u primitivnim zajednicama da coveka ubedilo da postoji neko iznad njega i nad cim on nema kontrolu. Ne kazem ja da je covek najsavrseniji ali mislim da smo se dovoljno udaljili od tih vremena kada je covek morao da veruje u to.

A sto se tice vanzemaljaca i NLO, vec je bolje. E sad, da li su vanzemaljci stvarno onakvi kakvim ih mi sebi prikazujemo, to je vec pitanje. Meni deluje sasvim normalno da negde u svemiru postoji jos neki oblik zivota.
[ anon28907 @ 21.10.2005. 19:30 ] @
Citat:
anablin: A sto se tice vanzemaljaca i NLO, vec je bolje. E sad, da li su vanzemaljci stvarno onakvi kakvim ih mi sebi prikazujemo, to je vec pitanje. Meni deluje sasvim normalno da negde u svemiru postoji jos neki oblik zivota.

Jaa mislim (to je samo moje misljenje) da u svemiru postoje neki mikroorganizmi, a NLO-i, mali zeleni itd. postoje samo u filmu... takodje mislim da su takve stvari izmislili da bi manipulisali ljudima..

[Ovu poruku je menjao igor@44 dana 21.10.2005. u 20:30 GMT+1]
[ Mikky @ 21.10.2005. 21:36 ] @
Evo ja se dobrovoljno prijavljujem da mi to tvoje drustvo priredi bliski kontakt sa duhom koji ce da mi iskasapi lice.
[ Force @ 21.10.2005. 23:31 ] @
Pa pazi ti mozes slobodno da odes na takav neki skup..i sta?Nece ti se nista dogoditi.. i dokazaces da ne postoje duhovi i te gluposti.. a zamisli posle nekog vremena pocnu da te vataju neki tripovi,da imas neke bolesne kosmare,da cujes zvukove i ostala sranja?Pocnes da traumiras,gubis razum,postanes depresivan,tripujes kojekakve nebuloze...Batalite to.. nemoj ni da pokusavate nista sto se toga tice,bez obzira verovali ili ne..jednostavno nemoj da se primate "ja sam ovakav..onakav.. ne plasim se duhova.." i ostale fore.
[ notover @ 21.10.2005. 23:55 ] @
Citat:
pctel:  Od straha je pao u mestu, ali se ubrzo pridigao i poceo da bezi, u pocetku je jedva 'upravljao' sopstvenim nogama a kad je malo odmakao trcao je brze nego na olimpijadi.

A kako je trcao olimpijadi? Mislim, jel imao neki zapazeni rezultat?
[ abishai @ 22.10.2005. 00:20 ] @
Citat:
Force: Pa pazi ti mozes slobodno da odes na takav neki skup..i sta?Nece ti se nista dogoditi.. i dokazaces da ne postoje duhovi i te gluposti.. a zamisli posle nekog vremena pocnu da te vataju neki tripovi,da imas neke bolesne kosmare,da cujes zvukove i ostala sranja?Pocnes da traumiras,gubis razum,postanes depresivan,tripujes kojekakve nebuloze...Batalite to.. nemoj ni da pokusavate nista sto se toga tice,bez obzira verovali ili ne..jednostavno nemoj da se primate "ja sam ovakav..onakav.. ne plasim se duhova.." i ostale fore.
[ Mitrović Srđan @ 22.10.2005. 07:24 ] @
ne znam sta se ljudi koji imaju takve kao [irony] komentare mesaju u temu?
Zar stvarno misle da je zanimljivo citati. Ko neveruje nemora da veruje svasta
niko nije primoran da veruje u neke stvari. Svaka tema bez obzira o cemu je se puni
glupim offtopicima ljudi koji pokusavaju da ispadnu smesni ili sta vec da impresioniraju nenzam koga.

Ova prica uopste nije smesna jel sam bio svedok tog dogadjaja. i ja sam mislio da nas tripuju i zezaju ali....sam uvideo da nije tako :)
[ Shadowed @ 22.10.2005. 07:35 ] @
Vidi, ne bih da ti kvarim, ali ti nisi bio svedok tog dogadjaja - izasao si pre nego sto se dogodilo.
[ Mitrović Srđan @ 23.10.2005. 12:54 ] @
da ali sam bio u neposrednoj blizini a svedoci su bili drugovi ocete njih da dovedem da vam ispricaju ;)
[ anon28907 @ 23.10.2005. 13:05 ] @
Citat:
aleksandrin: da ali sam bio u neposrednoj blizini a svedoci su bili drugovi ocete njih da dovedem da vam ispricaju ;)

dovedi 'zrtvu'
[ Mitrović Srđan @ 23.10.2005. 13:13 ] @
jos sam u kontaktu snjom naravno ne druzimo se kao pre ali...mozda bih mogoa i da se cujem snjom :) cisto da vidim kakavo joj je secanje po tom pitanju.
[ janus @ 23.10.2005. 14:58 ] @
Evo ja imam licno iskustvo .Napominjem da nisam ni ludak ni budala,a i obrazovan sam.Zivim sam vec 7-8 godina i mogu vam reci da sam se ispocetka tripovao na svei svasta.Naravno sada je to sve drugacije,ali mi se prije nekoliko godina dogodilo nesto meni neobjasnjivo.Bila je zima ,neko bezveze vrijeme ,bilo je neko kasno popodne 7-8 ,bolje reci vecer.Lezao sam na kaucu i citao neku knjigu.Imao sam zenku dobermana koja ne ni u kuci nije micala od mene.Uglavnom lezim na krevetu citam,ona lezi pored kauca glavom okranuta prema meni.Savko se malo culo pucketanje parketa ,ali to je normalno kada se stan grije.Pretpostavljam da znate o cemu pricam.Medutim dobermanka se na svako pucketanje trzala i gledala u pravcu iza mene .Ja tada naravno nisam obracao paznju na sve to.U jednom trenutku parket je zaskripao malo jace ,da sam se i ja obratio paznju ,ali me je zacudio izgled moje dobermanke.Stajala je na nogama ,naculjenih usiju i zategnutog tjela kao da se sprema da skoci.Napominjem da je inace jako agresivna.Sekunud poslje toga cuo sam sustanje palme ,koja je iza mojih leda,kao da neko prollazi pored nje pa se cese od nju.
Glupo mi je sada reci ali nisam se pomakao sigurno 2 sata,u...rao sam se od straha.
Kada sam se napokon okrenuo.palma je bila potpuno zuta.Sutra dan sam je bacio jer je potpuno uvenula i osusila se.A bila je potpuno zelena i zdrava.
[ stil @ 23.10.2005. 15:22 ] @
U jee ,uvek me prođu žmarci kada čujem ili pročitam ovako nešto.Bilo istinito ili ne :)

Skoro sam na nekoj radio stanici ,nemam pojma kojoj jer sam slučajno nabasao na nju vrteći tjuner, slušao priče nekog zemljoradnika koje su sve na ovu temu.Reporter koji je to snimao reče da čovek te priče pripoveda svojem unuku za laku noć :).

[Ovu poruku je menjao stil dana 23.10.2005. u 16:23 GMT+1]
[ HerQl @ 23.10.2005. 21:02 ] @
wow. Cool price,mozete neku zbirku da izdate,ja recimo obozavam Stephena Kinga!
[ zlatibor82 @ 23.10.2005. 22:49 ] @
Koliko puta vam se desavalo da u dnu oka vidite nekog da prodje, e meni se par puta to u zivotu desilo i na to ne obracam paznju, ali najvise sto me cudi je da dvoje ljudi (ja i moj drugar) vidimo istovremeno da je kao neko protrcao iz kupatila u hodnik. posle toga jedno minut nismo pricali i gledali tamo...

E sada veruj te ili ne vase je.....
[ Andrej Čvoro @ 23.10.2005. 23:04 ] @
:D

[att_img]