[ sstanimi @ 22.02.2005. 21:03 ] @
hm.... u cem je problem: jaka brada, a koza ko decija guza, pa kad se brijem, uglavnom se isecem zesce!!! Izmenjah Gillette, Nivea, Palmolive i jos po neke pene, ali nijedna nema osobinu da omeksa bradu da se lakse moze obrijati, pa me zanima dal ima neko slicnih problema i kako ih resava. Moze i predlog....
[ bukovski @ 22.02.2005. 21:13 ] @
brijaj se posle kupanja kad se malo opusti ! ili se inhaliraj kamilicom pa se poslke brijaj
[ kv66 @ 22.02.2005. 21:17 ] @
nemoj da se brijes:)
[ NikolaVeber @ 22.02.2005. 21:21 ] @
Istorija je uciteljica zivota: cini mi se da su Huni problem brade resavali usijanim gvozdjem. :)

Probaj da ostavis penu malo duze na licu pre nego sto pocnes sa brijanjem, cini mi se da ona "omeksa" dlake.
[ sstanimi @ 22.02.2005. 21:43 ] @
Pa ovo posle kupanja je tacno, omeksa se brada, sto toplija voda to bolje, ali samo ako se ne brijem jedno 4 dana pa kad je brada malo duza. Kad je kratka (dan,dva,tri) ni to ne pomaze. Probacu sa kamilicom.

Probao sam da ostavljam penu duze, ali se samo osusi i stvrdne tako da bude jos gore.
[ bukovski @ 22.02.2005. 21:44 ] @
ne penu gel koristi jaoooo
[ Zikka @ 22.02.2005. 21:48 ] @
Probaj MACH-3.
[ fanfon @ 22.02.2005. 22:06 ] @
Ostavi penu ili gel(bolje gel) bar 4-5 minuta a pre toga se umij toplom vodom i bice mnogo lakse...
[ Marko_L @ 22.02.2005. 22:19 ] @
Koliko god smešno zvučalo, stari dobri sapun za brijanje je majka za te stvari (naravno uzme se neki kvalitetniji).Fino se utrlja četkom, a onda bradu možeš i kašikom da skineš (ne bukvalno :D).Ja sam recimo imao sličan problem, mada nemam previše jaku bradu, teško sam uspevao da se fino izbrijem, pa sam tako jednom prilikom otišao na brijanje u frizerski salon (tamo rade sa tim sapunom) i iznenadio se kako lagano ide, pa sam odlučio da ga isprobam i kući i prezadovoljan sam kako lako ide.Doduše treba dosta vremena jer sapun mora da se dobro utrlja, tako da kad sam baš u škripcu sa vremenom, onda koristim pene za brijanje, a kad imam dovoljno vremena, obavezno sapun.
[ Nabukodonosor @ 23.02.2005. 00:57 ] @
Da nije bilo do brijaca?
[ aleksandaraleksandar @ 23.02.2005. 07:54 ] @
masinica sa gelom
cena joj je const. oko 6500 dinara.
[ Java Beograd @ 23.02.2005. 07:57 ] @
Poenta j u četki. Utrljavanjam sapunice četkom za brijanje brada znatno omekša.
[ Pirossi @ 23.02.2005. 10:51 ] @
A da probaš neku hidratantnu kremu (bela Niviea, recimo) pre nanošenja pene. Koža omekša, dlake omekšaju, sve leti... jedino se malo teže čisti brijač od one kreme.
[ Fuzz @ 23.02.2005. 11:49 ] @
vosak! :)
[ superbaka @ 23.02.2005. 12:15 ] @
pored ovih stvari koje su ti rekli, primeni i sledece: brijaj se ili svakog dana ili na svaka 3-4 dana... brijaj se odmah kad se probudis ujutru, i stavljaj sto vise puta kremu na lice, bez obzira sto koristis after shave... ovo poslednje je verovatno kljucna stvar da ti ne izadju sitne bubuljice...
[ sstanimi @ 23.02.2005. 13:02 ] @
OK.... sad cu da krenem redom da isprobavam predloge, pa cu da vidim sta mi najbolje odgovara. Thanks!!!
[ vragec @ 23.02.2005. 14:03 ] @
Imao sam isti problem kao ti, uglavnom sam krvavio nakon izbrijavanja, nisu to bile ni ogrebotine, ne znam...
Ovako sam resio problem - nakon duzeg vremena isprobavanja, koristim Wilkinson zelenu penu. Umijem se toplijom vodom, dobro promuckam penu i nanesem na lice, malo protrljam da bi koza malo upila penu. Za brijanje koristim Sensor Excel (2 nozica).
Prvi potez ziletom je odozgo na dole, pa otresem visak pene.
E, sada sledi "otkrice" - BEZ ISPIRANJA zileta vodom, sa svom onom preostalom penom na njemu idem u izbrijavanje (odozdo prema gore). Tek onda isperem kompletno zilet od pene i dlacica. Onda sledeci potez, nadole, nagore, ispiranje.... Nakon brijanja ide balzam ili after shave, kako mi vise prija u tom trenutku.

Moje je misljenje da masinica ne moze da pomogne kod jace brade. A postavlja se i pitanje efikasnog ciscenja masinice. Zilet upotrebis i bacis.
[ zYx @ 25.02.2005. 11:46 ] @
Brij se za vreme ili posle kupanja. A pre nanosenja pene, obavezno nanesi sampon za kosu (po mogucstvu sa regeneratorom) i ostavi ga par minuta, jer on omeksa dlake. Probaj, meni to pomaze.
[ TheMomchilo @ 25.02.2005. 11:59 ] @
moj predlog:
koristi pre brijanja piling za lice, time istrljas lice, stavi akcenat na delove gde ti je jaca brada, pa posle lepo isperes lice toplom vodom, naneses penu ili jos bolje gel, i obrijas se, i bices zadovoljan! +piling je odlican za negu koze lica!
[ zveckoo @ 04.09.2005. 16:27 ] @
Najbolje je definitivno brijati se posle kupanja.
I ja sam primetio da se zesce iskasapim kada got probam naprimer da se obrijem ujutru , a ostavim penu na licu jedno 5 minuta (ne pomaze i dalje je tvrda brada).
Ovako kada se kupas, peres kosu itd... to ipak potraje 10-15 minuta i tek tada brada idealno odmekne.

Inace od brijaca sam probao maltane sve zivo. I dosada mi se najbolje pokazao Sensor Excel (2 nozica) , sa tri ostrice jos nisam probao posto mi je ovaj savrsen. Uopste nema deranja kada se brijes posle kupanja. Sve ide glatko.

A najgori su definitivno oni brijaci za jednokratnu upotrebu bilo kog prizvodjaca. Sa tim se samo kasapis i deres.

[Ovu poruku je menjao zveckoo dana 04.09.2005. u 17:28 GMT+1]
[ vladoj @ 04.09.2005. 20:14 ] @
Dobar je onaj stari dvostrani Gillete model sto se drska uvrce da bi se ucvrstio zilet. Koristi se obicni zilet za njega. Sensor excel i slicni su ok za one koji nisu vicni brijanju. Ali najace je znat se obrijat sa britvom, e to je umjetnost, moj djed je znao po sat vremena polako sa njom da se izbrijava, ali da se neko tako obrije nisam vidio. Ja problem brijanja guste i jake brade resavam philips trimerom i skoro je kao obrijano, plus sto nema petljanja sa pjenom i sl. niti iritacije koze. Ovo je dobro za one kojima je dusa da se briju, poput mene.
[ Lalemajstormoler @ 06.09.2005. 12:06 ] @
Jesi li probao sa onim aparatom na struju?
[ Deda_Mraz @ 06.09.2005. 20:26 ] @
Citat:
bobicbranislav2000: Jesi li probao sa onim aparatom na struju?

AAAAAA ne spominji mi to molim teeeee
jednom za malo da umrem jer sam sebi grlo rerezo tim gov*etom. Nije mi sekao dlake nego čupao :( auuuu pihhh Nikako to.
[ Black_eyed @ 07.09.2005. 10:51 ] @
Heh, vidim da imam jos sapatnika...

Ja koristim MACH3 i Niveinu penu za jaku bradu (tamno plava boca).

Najbolje je krenuti sa toplom vodom i umivati se jedno 5 min. (ne mislim da stalno zapljuskujes lice sa vodom, vec se u tom periodu povremeno umijes). Topla voda ce da odradi stvar. Posle toga pena....

Doduse kada bih morao da se izbrijavam svaki dan sa ovakvom bradom....brrr..
[ bobiska @ 07.09.2005. 11:52 ] @
Citat:
Deda_Mraz: AAAAAA ne spominji mi to molim teeeee
jednom za malo da umrem jer sam sebi grlo rerezo tim gov*etom. Nije mi sekao dlake nego čupao :( auuuu pihhh Nikako to.

Probao si sa losim aparatom. Ja sam bio u agoniji sa brijanjem dok nisam pljunuo 100 jevreja za Braun. Progledao sam i nisam se vise nikada posekao. Ako bas moram da se obrijem 2mm ispod koze zbog neke extra prigode, onda odmorim facu 2-3 dana i noz u ruke, tj neki gillete.
[ hakinen @ 07.09.2005. 23:51 ] @
Probaj isto sa PEER pastom za brijanje!!! Mislim da je stvarno extra, samo me nervira to sto nemogu nigde da nadjem neku kvalitetniju cetku za razmazivanje paste, jer cetka odmah pocinje da se linja, pa onda koristim penu!!!
[ NickS @ 08.09.2005. 00:14 ] @
Citat:
Black_eyed: Heh, vidim da imam jos sapatnika...

Ja koristim MACH3 i Niveinu penu za jaku bradu (tamno plava boca).

Najbolje je krenuti sa toplom vodom i umivati se jedno 5 min. (ne mislim da stalno zapljuskujes lice sa vodom, vec se u tom periodu povremeno umijes). Topla voda ce da odradi stvar. Posle toga pena....

Doduse kada bih morao da se izbrijavam svaki dan sa ovakvom bradom....brrr..

Istu metodu koju je Black_eyed opisao primenjujem i ja, i mogu da kazem da sam se posle duzeg vremena otarasio posekotina. Takodje, bitna stavka je i da lice sto manje dodirujes preko dana, bez obzira koliko su ti ciste ruke.
[ duck@ @ 08.09.2005. 15:03 ] @

[Ovu poruku je menjao duck@ dana 08.09.2005. u 16:10 GMT+1]