[ Burgos @ 09.04.2005. 11:04 ] @
| Otišla mi je osovina (tj. iskrivila se), pa sam je izvadio.
Kupio sam novu osovinu, pa ne znam kako da je ubacim:
Imam sledece delove:
Šipku sa navojima
Maticu
Platnu
Neku maticu koja lici na zarubljenu kupu
neku bušnu cev (kratku), kao da je matica bez navoja
opet platnu
maticu
i kuglice
Interesuje me kojim redom idu, i između kojih delova idu kuglice
Još jedno pitanje. Biciklo mi je u nekim bojama koje mi se nikako ne sviđaju (nešto kao turbofolk plava i crvena (sa sve onim sijajućim tačkama ) i želeo bih da ga ofarbam.
Hoću da ofarbam ram, prednje vile, korman, zadnje vile, bandaše (felne)
Želeo bih neke nijanse sive, ali ja nisam umetnik, pa ne znam kako da uklopim boje (možda će mi cicika pomoći ).
I koju farbu da upotrebim? |
[ Goran Mijailovic @ 09.04.2005. 11:18 ] @
Osovinu od tocka prednjeg, zadnjeg...?
[ Burgos @ 09.04.2005. 13:31 ] @
Zadnjeg. Brzinac (7 zubcanika)
[ cicika @ 09.04.2005. 13:43 ] @
Pa čoveče, kako si ga rastavio a sad ne znaš ponovo da ga sastaviš???
[ Burgos @ 10.04.2005. 14:37 ] @
Hvala, ali ipak nisam nista uradio...
Problem je bio u tome sto je glava bila zestoko sjebana, pa kuglice nisu imale gde da legnu. Kupio sam novu glavu i odneo na zamenu i sada biciklo šljaka ko lude :)
Problem sa farbom još nisam rešio...
[ Orchid @ 10.04.2005. 16:32 ] @
Učini ga...žutim!!!!
[ Lesli Eldridz @ 03.06.2012. 07:42 ] @
Ovo je stara tema, ali da ne pokrecem novu jer je slicno. Od skoro je poceo lanac da mi cima prema napred kad se ide u praznom hodu tj kad se ne okrecu pedale. Ne ukoci se trajno pa da se uvek pedale vrte zajedno sa zadnjim tockom kad se bicikl gura ili se ide nizbrdo, ali cesto cima. Da li ovo znaci da treba da se promeni celo ono sa 6 zupcanika na zadnjem tocku, ne znam strucni naziv, ili moze da bude i samo neki lager ili tako nesto?
[ bakara @ 03.06.2012. 08:31 ] @
Sta u opste znaci "cima prema napred"?
Ako preskace treba da se promeni i lanac, i kaseta (lancanik) pozadi, problem neces resiti ako promenis samo jedno od ta dva.
[ Lesli Eldridz @ 03.06.2012. 10:08 ] @
Ne preskace kad okreces pedale, nego kad recimo ides nizbrdo, umesto da pedale, lanac i zadnji menjac mirno stoje i da se okrece samo zadnji tocak, povremeno se lanac mrda i onako povuce zadnji menjac par centimetara prema prednjem tocku, kao kad se donja strana lanca rukom povuce prema napred, pa se onda menjac oslobodi i opruga ga vrati nazad, i tako se to ponavlja. Ne sve vreme, ali sve češće.
Znaci to treba da se promeni ceo onaj lancanik nazad na osovini i lanac, jel tako?
[ gilopile @ 03.06.2012. 11:41 ] @
Skini zadnje zupcanike, ocisti, promeni kuglice/venac/lager ili sta je vec unutra, podmazi i sastavi. Proveriti i casicu gde nalezu kuglice, mozda je i ona ostecena/istrosena...Inace, ako je neka kuglica pukla ili su jako istrosene, ume da bude jako opasno i moze da zablokira tj. da se pedale okrecu kao i tocak i lako se mozes strmoglaviti negde...Zato bolje resi to sto pre.
Ne mogu se tacno setiti kakvi su lezajevi tu u pitanju (davno sam rastavljao), ali kad skines zapcanik, videces sta i kako.
[Ovu poruku je menjao gilopile dana 03.06.2012. u 12:55 GMT+1]
[ Lesli Eldridz @ 03.06.2012. 12:56 ] @
OK, hvala.
Pozdrav
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.