[ Vuk Nikolić @ 28.04.2005. 20:54 ] @
pozdrav svima,

vec dve godine sam hostovan kod verata, u principu sve je ok radilo.
video sam da loopia nudi neogranicen broj poddomena i email adresa. ovo drugo bi meni vrlo koristilo, pa me interesuje, koja je procedura prilikom promene hosta (u konkretnom primeru verat->loopia)?
[ Ni ten ichi ryu @ 28.04.2005. 22:53 ] @
uradiš backup na veratu, sve što ti treba.
otvoriš nalog kod loopia-e i prebaciš ceo bekap. Eventualno promeniš promenljive koje su bile nameštene specifično za verat.
Updatuješ nameservere kod svog registrara.

to je to.
[ crews_adder @ 28.04.2005. 22:59 ] @
U ovom slucaju, ako je u pitanju *.yu domen, podneses zahtev Loopia ili nic.yu (bolje Loopia, mislim da bi krace trajalo) za promenu DNS-ova i to bi bilo to.
[ Mister Big Time @ 29.04.2005. 00:55 ] @
Samo kod tog backup-a vodi racuna da se baza ne moze bekapovati preko FTP-a kao ostali fajlovi.. mozda je glupo sto ovo napominjem, ali imao sam par slucajeva kada su ljudi radili "full backup" preko ftp-a... i posle se cudili zasto im forumi nemaju podatke :D

Potencijalne probleme oko domena mozes da imas... jer nic.yu zna da zezne nesto pa onda cas se vidi cas se ne vidi domen na novom hostingu.. (slucaj puskice.co.yu)
[ Mister Big Time @ 29.04.2005. 00:58 ] @
upravo videh da izgleda trazis za taj domen iz profila... on je na veratu.. a posto je .org nema da brines :) Samo update-uj DNS-ove. :)
[ LaMpiR @ 29.04.2005. 09:01 ] @
Ali moraces sam uraditi prenos podataka posto ti loopia to nece htjeti uraditi...
[ Vuk Nikolić @ 29.04.2005. 13:06 ] @
a da, nisam rekao u pitanju je daska.org domen.

hteo sam da pitam, jel treba da cekam da mi istekne registracija kod verata pa da idem kod loopie ili ne?

vezano za dns-ove. ja nemam pojma ni kako se menja, ni gde se to vidi, ja samo znam da sam dao pare veratu, a oni su odradili sve sto treba :)
[ Mister Big Time @ 29.04.2005. 15:26 ] @
Pa kontaktiraj verat onda oko domena.
Naravno da ne moras da cekas da istekne hosting.. tvoja stvar kad ces da odes. :)