Sto se tice problema sa grejacima, njih ne bi trebalo da bude - ja imam u staroj kuci bojler koji vec 50 godina sluzi bez zamene grejaca. Na novom bojleru sam i ja imao problema sa grejacem koji crkne svakih godinu ili dve. Problem je bio sto je to grejac od 3kW, kada sam stavio grejac od 1kW vec 6 godina radi bez problema. Poslednji put sam pri kupovini malo protestovao kod prodavca kakvo to djubre od grejaca prodaje kad moram menjati svake godine a na njegovo ubedjivanje da je to normalno pomenuo sam bojler star 50 godina i on mi je tada doneo iz magacina ovaj grejac od 1kW sa kojim vise kuc, kuc
nema nikakvih problema... Ono sto takodje moze biti zanimljivo da je taj grejac koji je dobar bio sivo-crne boje dok su svi prethodni bili one bakarno-crvene boje.
Takodje, vec sam na jednoj temi pomenuo pa ko nije citao - bojler duze traje ako se voda zagreva na manju temperaturu, znaci ako je za tusiranje normalno recimo 50 stepeni, onda vodu treba grejati do 55-60 a ne do 90 kako mnogi cine.
Ne znam da li je prohron i rosfrei ista legura ali za prohronski svako zna da je najbolji.
Mod: obrisan nepotreban citat.