Hvala svima na odgovorima
Citat:
bakara: Pa bojler ce definitivno grejati vodu bez dotoka vode (a sto i ne bi) cak ce se i gasiti kada dostigne temp. jedini prtoblem je sto neces moci da koristis toplu vodu bez dotoka sveze, jer se u bojleru stvara vakum i nece hteti da izadje topla voda...
Da,znam logicno je da ne radi.Mene je interesovalo pre svega da li ce bojler normalno da greje,posto znam da grejac mora da bude u vodi inace moze da ode,kao i neka resenja koja mi je magnat vec ponudio
Citat:
magnat: Postoji resenje ali se morju izvrsiti neke prepravke.
* Posto si rekao da bi koristio bojler znaci da ima struje.
Resavanje ide u dva pravca.
1. Potrebno je uraditi neku vrstu rezervoara na tavanu kuce ili na krovu povezti to sa instalacijom unutar vikendice i nekom laganom pumpom(ona sto se kaci na busilicu) dopunjavati rezervoar, treba imati i neku vrstu dojave ili senzora koji ce ukazivati na nivo vode.
2. Postoji i mogucnost da postavis rezervoar od plastike negde oko 2-3 kubika u zemlju i da putem hidropaka (hidrofora) odrzavas pritisak unutar vikendice. Mozda je skuplje ali je mnogo konfornije cak je voda i uvek hladna a i nece se zalediti tokom zime.
Ince ako budes stalno ispustao vodu iz bojlera brzo ce istruliti jer pri ulasku vazduha odvija se poznata oksidacija.
Pozdrav
O necemu slicnom sam razmisljao.Koliko bi me optrilike kostalo to u oba slucaja?