[ Astral Projection @ 17.06.2005. 23:31 ] @
Cuo sam price da je Hitler vjerovao u okultno i da su Nacisti 'jade' :) radili prije i za vrijeme II svjetskog rata. Albert Einstein je, iako je bio jevrej radio za Hitlera, i zajedno su radili neke 3pove tipa Philadelphia Experiment, Montauk.... Ima li neko sajt gdje ima nesto o ovakvim projektima koji su radili Nacisti\Hitler?
[ zaraza @ 17.06.2005. 23:37 ] @
da, ovim stvarima se bavila Ahnenerbe SS (http://www.russianbooks.org/montsegur/ahnenerbe.htm). Istrazivali su poreklo nemacke rase, trazili pretke na Tibetu, trazili atlantidu i slicno. Izmedju ostalog ispitivali su i teoriju da je zemlja u stvari suplja i da mi nismo na nego u Zemlji (http://www.v-j-enterprises.com/holearth.html). Naravno, ovo sve nije bilo primarno, ali to je ono sto pitas :)
[ Astral Projection @ 18.06.2005. 00:07 ] @
Super su linkovi... Ako neko ima jos necega na ovu temu neka postuje...
Moze li mi neko reci ko je bio Heinrich Himmler? Svuda se spominje njegovo ime..

Evo sajta o Philadelphia Experimentu:
http://www.borja.org/philex.html
[ mrkidivx @ 18.06.2005. 01:38 ] @
Citat:
Moze li mi neko reci ko je bio Heinrich Himmler?

Šef gestapo-a.
[ Astral Projection @ 18.06.2005. 01:51 ] @
I on je osnovao Ahnenerbe? Citam da su Ahnenerbe bili najtajnija organizacija za vrijeme Treceg Rajha. Oni su bili iznad Gestapo-a?
[ Safet Beriša @ 18.06.2005. 01:54 ] @
Citat:
mrkidivx: Šef gestapo-a.

Šef Schutzstaffela (SS) da budemo precizni, kojeg je Gestapo bio deo.
[ zaraza @ 18.06.2005. 02:12 ] @
Citat:
Astral Projection: I on je osnovao Ahnenerbe? Citam da su Ahnenerbe bili najtajnija organizacija za vrijeme Treceg Rajha. Oni su bili iznad Gestapo-a?

Himler je gurao prste gde god je mogao...inace, ne bih mogao da kazem da je anenerbe bio iznad gestapoa posto su to bile 2 razlicite stvari...Da kazemo da je Gestapo bio policija na okupiranim podrucjima, dok je Ahnenerbe gledao svoja posla....ima jos dosta linkova koji prilicno govore o zlocinima Ahnenerbbe, u cilju utvrdjivanja porekla arijevske rase i tako dalje...
[ milanche @ 18.06.2005. 06:19 ] @
Imas odlicnu knjigu na tu temu, zove se "Okultni Reich" od James Herbert Brenan-a,
u izdanju IP "Plavi Krug" (nasa izdavacka kuca, verovatno se negde po knjizarama
moze naci primerak knjige).

Tu je dat verovatno najbolji pregled svega sta su moroni radili i zasto ih je snaslo
sve sto ih je snaslo.

Knjigu preporucujem da procitas.

Edit By FlyLord: uklonjen deo koji moze da izazove ne zeljenu raspravu na pogresnom forumu
[ mrkidivx @ 18.06.2005. 13:09 ] @
Citat:
Šef Schutzstaffela (SS) da budemo precizni, kojeg je Gestapo bio deo.

Tako je, faktički bio je drugi čovek rajha odmah iza hitlera.
[ Astral Projection @ 18.06.2005. 14:49 ] @
Citat:
milanche: Imas odlicnu knjigu na tu temu, zove se "Okultni Reich" od James Herbert Brenan-a

OK, pokusacu da je nadjem...
Ima li jos neko neki koristan sajt (dok ne kupim ovu knjigu)? :))
[ milanche @ 18.06.2005. 18:44 ] @
Knjiga je neverovatno zanimljiva i zbog toga sto ukazuje koliko je nacizam bio povezan,
vodjen i inspirisan crnomagijskim krugovima, koliko su i nacisti i Englezi osim rata u tzv.
vidljivom svetu vodili rat i u tzv. nevidljivim sferama.

Za nas obicne smrtnike, pretezno tehnicke zdravorazumske inteligencije, otvara se
prilicno veliki broj pitanja, koja (kako je to lepo primetio FlyLord), ne staju u okvire ove
teme.
[ Astral Projection @ 18.06.2005. 19:42 ] @
Ima li mozda negdje e-knjiga na engleskom ili srpskom?
[ Goran Aničić @ 18.06.2005. 22:51 ] @
Tema je zanimljiva i opširna, a ja bih u sve to upleo i IT.

Malo je poznato da je veliki američki IBM imao, da tako kažemo, "strateško partnerstvo" sa Trećim rajhom, te da su na neki način potpomogli (automatizovali) i uvećali efikasnost Hitlerove destruktivne mašine.

How IBM helped the Nazis
IBM and the Holocaust
THE GHOSTS IN THE MACHINE
Final Solutions / How IBM Helped Automate the Nazi Death Machine in Poland
[ Palma @ 19.06.2005. 01:20 ] @
Koga intereseuje, ovde ima brdo knjiga za download, vrlo interesantno štivo:

http://www.fpp.co.uk/books/index.html

[ abishai @ 19.06.2005. 01:31 ] @
Probajte da nabavite

Der Untergang (Fall Down) - odlican film
Rise Of Evil - veoma dobar

i imate serije
Bonhoffer
itd....

Ako volite te stvari (vezane za WWII i Hitlera).

Poz
[ Astral Projection @ 19.06.2005. 01:35 ] @
Ja sam gledao Hitler: The Rise of Evil. To je ustvari serija (4-5 epizoda) od kojih je uzet materijal za ovaj film koji traje 3 sata. Mnogo je dobar film...

BtW. Ovo za IBM nisam znao.
[ Astral Projection @ 22.06.2005. 22:08 ] @
Citat:
mrkidivx: Tako je, faktički bio je drugi čovek rajha odmah iza hitlera.

U filmu Der Undergang (Pad) govori se da je na kraju Heinrich Himmler izdao Hitlera. Istina?
Malo smo promasili temu, ali se nadam da se moderatori nece ljutit' :).
[ flylord @ 22.06.2005. 22:26 ] @
necu se ljutim