[ Hefestionlove @ 11.10.2005. 19:47 ] @
12 dana mi nije radio fiksni telefon,od 30.septembra do 11.oktobra. Neko od radnika "Telekoma",ili "Energo montaze" mi je onemogucio da koristim fiksni telefon 12 dana pod izgovorom da nas prebacuju na novu centralu. Da vam ne pricam koje sam muke imao odsecen od civilizacije.... Prvo nisam mogao da koristim ADSL vec sam morao da idem u najblizi internet kafic. U tom internet kaficu sam bio prinudjen da slusam retardirane magarce kako njacu igrajuci igrice iako su momci za zenidbu. Skoro nisam video vecu koncentraciju idiota na jednom mestu!!! Sokirao sam se sto je u internet sali dozvoljeno pusenje??? Ugusio sam se od smrada i nikotina. Tastature su bile prljave,a onda sam se prisetio podatka da na takvim tastaturama ima vise bakterija nego u javnom WC-u na zeleznickoj stanici pa mi se zivot smucio!
Posto su clanovi moje uze porodice americki drzavljani zabrinuli su se za moje zdravlje jer njima je neshvatljivo da coveku mogu tek tako da onemoguce telefonsku vezu sa civilizovanim svetom. Ali sta da se radi kad zivimo u Srbiji u kojoj "Telekom" ima diskreciono pravo da po svom cefu maltretira neduzne gradjane. Moze mu se jer ima monopol.
Jebo te,skratili su mi zivot svojim divljackim postupcima! Sada razmisljam da li da tuzim tu nesposobnu bagru i da zahtevam obestecenje?
[ fade @ 11.10.2005. 20:04 ] @
kao i uvek ,dobro me nasmeje ,cudi me da Vi niste koristili mobilni telefon ,jer mislim da burzoazija poput Vas ima novca za to ,i mislim ADSL ,pa dvosmerni satelitski net je prava stvar za Vas ,,,,,ne znam koj mi je...
[ abishai @ 11.10.2005. 20:12 ] @
12 dana bez telefona.... huh... i ja bih voleo ali ne mogu zbog posla da ga iskljucim... kako bih se odmorio...
[ Goran Mijailovic @ 11.10.2005. 20:12 ] @
Citat:
Posto su clanovi moje uze porodice americki drzavljani zabrinuli su se za moje zdravlje jer njima je neshvatljivo da coveku mogu tek tako da onemoguce telefonsku vezu sa civilizovanim svetom.

Sto ih nisi zvao iz poste ili oni tebe na mobitel??
[ nnn @ 11.10.2005. 20:21 ] @
Kupi halo karticu
[ Hefestionlove @ 11.10.2005. 20:26 ] @
Mislio sam da ce ti nesposobnjakovici osposobiti telefon u roku od dan/dva. Ni u snu nisam sanjao da ce me maltretirati 12 dana. Na kraju sam morao sa mobilnog da zovem Ameriku jer sam izgubio svaku nadu. Najbolji stos je bio kada mi je radnik "Telekoma" rekao:"A zasto ste vi ostali u Srbiji kada je vasa porodica u Americi?". To me je dotuklo!!!!
[ voja_pfc @ 11.10.2005. 20:27 ] @
Sva sreca da su ti clanovi uze porodice drzavljani SAD (pretpostavljam, jer mogu biti i Meksikanci, Peruanci...) pa su ti skrenuli paznju na nemar koji ovde postoji i sto je jos vaznije na posledice. Mogu samo zamisliti sta bi se desilo da zive npr. u Tadzikistanu, tada ne bi znali da te posavetuju.
Sto bi nas narod rekao sve je dobro sto se dobro svrsi. Hvala Bogu da se do sada nisu manifestovali neki zdravstveni problemi, znaci prvi talas si prosao. Ovo kazem jer imam prijatelje ciji su prijatelji drzavljani Vijetnama. Dosta su bogati ljudi, i hrane se iskljucivo po ekskluzivnim restoranima, ali na zalost jedan od njih je zaboravio novcanik i mobilni pa je bio prinudjen da svrati u jedan internet kafe (tamo je haos, cak i zivina se seta po tim jeftinim budzacima), i na zalost zaradio je pticiji grip. Opet hvala Bogu, zahvaljujuci bogatstvu svoje familije i prijatelja je imao najbolji moguci tretman i preziveo je.
Naravno takav drastican primer se ovde ne moze jos uvek desiti, ali bi trebalo skrenuti paznju na takve stvari, i zato imas moju moralnu podrsku da ih tuzis.
I u pravu si da na tastaruri ima vise bakterija nego u onom smrdljivom wc-u na stanici. Ali to je zato sto tamo koriste Bref ili sl. a za tastaturu jos nista takvo.
Samo se plasim da tuzba nece uroditi plodom, jer i sam znas kakvo je preduzece Telekom.
Posto svi znamo kako su nasa drzavna preduzeca cesto jako neodgovorna, sledeci put (ne daj Boze da se ponovo tako nesto desi) iskoristi malo sredstava sa mobilnog telefona. Mozes na net i preko gprs-a. Ovo kazem jer ako sam dobro razumeo nisu ti problem pare, a koliko god da je skupo, ipak zdravlje nema cenu. Pogotovo sto se i ovde blizi pticiji grip.
Puno zdravlja ti zelim i da vise nemas probleme i da zabrinjavas svoju familiju i prijatelje.
Sve najbolje.
[ Hefestionlove @ 11.10.2005. 20:40 ] @
Poenta ovog topica je:"Zasto smo ostali u Srbiji?". Svi moji prijatelji zive i rade u Sloveniji,Parizu,U.S.A. Ne znam nikoga iz moje generacije a da je ostao u Srbiji?
[ nnn @ 11.10.2005. 20:49 ] @
Sto nisi otisao ako ti je toliko lose ovde, a hoces da odes negde drugde?
[ positive0 @ 11.10.2005. 20:53 ] @
Nazalost, na Balkanu su ljude od malena ucili na ono: Vidi kako djeca u Bangladesu zive...treba da budes zahvalan sto imas struje i vode!

Nece ljudi da uce sad nesto novo, pa to ti je....(bez obzira sto im drzava od poreza na sve to uzima lopatom...)

poz

[Ovu poruku je menjao positive0 dana 11.10.2005. u 21:56 GMT+1]
[ Hefestionlove @ 11.10.2005. 21:04 ] @
Meni je ovde odlicno jer su nasi momci i devojke najlepsi na celom svetu! Takodje dovoljno je da posmatrate panoramu Zemuna,N.Beograda,i usca dveju reka sa terase kafica "Kalemegdanska terasa" i da shvatite da je Beograd najbolje mesto za zivot.
Bojim se da su se nasi ljudi pomirili sa moralnom i materijalnom bedom u kojoj zive i da su postali apaticni. Ovde je uobicajeno da cujes pomirljiv ton:"Sta ces,tako je kad zivimo u Srbiji!". Znaci posto zivimo u Srbiji treba da se pomirimo sa neradom,korupcijom,bedom...?!

[Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 11.10.2005. u 22:05 GMT+1]
[ dejan, @ 11.10.2005. 21:10 ] @
Kada sam se preselio nisam mogao da dobijem telefon 3 godine.Dobio sam ga u decembru prošle godine.Šta bi ti radio na mom mestu?

[Ovu poruku je menjao dejan, dana 11.10.2005. u 22:12 GMT+1]
[ Hefestionlove @ 11.10.2005. 21:16 ] @
Iskreno da ti kazem ja sam danas bio na ivici nervnog sloma. Teze mi je palo ovih 12 dana bez fiksnog telefona nego vise mesecno bombardovanje.
[ Mitrović Srđan @ 11.10.2005. 21:22 ] @
xaxa ja nemam fix vec 12 meseci ;0 zbog onog portala kako s zove sto dery kozu :)
[ Hefestionlove @ 11.10.2005. 21:22 ] @
Najvazniji posao Vlade je da hitno obezbedi fiksni telefon svakom gradjaninu Srbije. Ako "Telekom" to nije tehnicki u stanju da obavi treba dovesti strane kompanije.
[ superbaka @ 11.10.2005. 22:03 ] @
konacno da i ovi iz telekoma bar jednom urade pravu stvar!
[ mida5 @ 11.10.2005. 22:17 ] @
Pitam se.....pitam se....da nisi mozda imao na umu neku kada si postavio ovu temu?:))
[ Srdjan_ts @ 11.10.2005. 23:33 ] @
Pa Telekom je do skoro i bio delom strana (grcko/italijanska) kompanija. Mada, slazem se, aljkavi su, neodgovorni, nemotivisani itd itd
[ pajaja @ 11.10.2005. 23:39 ] @
Ja sam bio mesec dana bez telefona, i to sam primetio tek 14ti dan kad mi je istekao flat paket kod sbb-a pa sam pokusao da se konektujem preko dailup-a...

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 12.10.2005. u 00:39 GMT+1]
[ SmilieBG @ 12.10.2005. 00:23 ] @
Ne koristim fixni... imam, ali se ne secam kada sam poslednji put drzao slusalicu u ruci... Mob + Skype + VoIP for me :)

Poz,
Sale
[ Nabukodonosor @ 12.10.2005. 01:04 ] @
Citat:
Posto su clanovi moje uze porodice americki drzavljani zabrinuli su se za moje zdravlje

Znaci samo se amerikanci brinu za zdravlje svoje dece?! uuu...dobro da pratim tvoje postove, inace ovo ne bih znao.

Citat:
Ja sam bio mesec dana bez telefona, i to sam primetio tek 14ti dan kad mi je istekao flat paket kod sbb-a pa sam pokusao da se konektujem preko dailup-a...

Toliko o drustvenom zivotu. Jedini kontakt sa stvarnoscu mu je net...jel zove tebe neko? Ili ti nekog? uff...svasta ces ovde da vidis.

edit: bez vredjanja

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 12.10.2005. u 03:07 GMT+1]
[ Hefestionlove @ 12.10.2005. 01:21 ] @
Ako vam ne radi fiksni telefon vi ste drustveno mrtvi. Kao da ne postojite! Ja sam danas morao da posaljem mnogo SMS poruka prijateljima da bi ih obavestio da mi fiksni telefon radi. Na zapadu je nemoguce da vam bez prethodnog upozorenja i obavestenja iskljuce fiksni telefon. Zato se moja majka i potresla jer to je necuveno. To nema nigde na svetu.
Na zapadu ce vam pokloniti mobilni telefon,a ovde morate da ga kupite sto je zaista skandalozno! Kao da neko sistematski radi na tome da onemoguci normalnu ljudsku i poslovnu komunikaciju izmedju gradjana SCG i sa spoljnim svetom? Nisam paranoican ali u Srbiji vlada autenticna kafkijanska atmosfera slicna onoj iz perioda Slobine strahovlade!
[ pajaja @ 12.10.2005. 02:10 ] @
Citat:
Nabukodonosor: Toliko o drustvenom zivotu. Jedini kontakt sa stvarnoscu mu je net...jel zove tebe neko? Ili ti nekog? uff...svasta ces ovde da vidis.

Dal me zove? - da
Dal ja nekog zovem? - da
ali to obicno obavljam preko mobilnog telefona, nadam se da te to ne smeta.
[ Hefestionlove @ 12.10.2005. 02:34 ] @
Ja sam pripadnik one generacije koja jos uvek koristi fiksni telefon i pisacu masinu. Zato mi je sve ovo tako tesko palo! Nocas sam se cuo sa maminom druzbenicom koja mi je rekla da mama drhti,brine se,i ne moze da zaspi nocu jer nije mogla da me dobije na fiksni. Raspitacu se ko sve sedi u Upravnom odboru "Telekoma" .
[ berserk @ 12.10.2005. 02:48 ] @
Citat:
Hefestionlove: Na zapadu je nemoguce da vam bez prethodnog upozorenja i obavestenja iskljuce fiksni telefon. Zato se moja majka i potresla jer to je necuveno. To nema nigde na svetu.

Pa idi na zapad!

alternativa:
Probaj jedan stari vid komunikacije koji je potekao sa zapada(poshto ti neshto ne ide sa fixnim telefonom)-probaj......................DIMNE SIGNALE!

EDIT: formatiranje texta

[Ovu poruku je menjao berserk dana 12.10.2005. u 03:50 GMT+1]
[ Mitrović Srđan @ 12.10.2005. 06:57 ] @
Kako je ovo bolesno ;0
Kao mrtav si ako nemas fix koji ce mi?
Imam mob za takve stvari
[ Nabukodonosor @ 12.10.2005. 07:00 ] @
Citat:
ali to obicno obavljam preko mobilnog telefona

Ma da...i jel tad mrmot zavio cokoladu ili posle toga?

Citat:
Kao mrtav si ako nemas fix koji ce mi?
Imam mob za takve stvari

Ajde objasni mi ovo MOLIM TE. Iz kojeg razloga kada zoves prvog komsiju koristis mobilni ako sedis pored fiksnog?! Iz kojeg razloga placas 50 dinara ako mozes 2 dinara?! Jesi li ti neki truli bogatas mozda? Cak i da jesi, postojanje zdravog razuma nije na odmet. Pogledajte sta je Vuk u svom recniku napisao pod recju "kurčenje".

[Ovu poruku je menjao Nabukodonosor dana 12.10.2005. u 08:06 GMT+1]
[ Mitrović Srđan @ 12.10.2005. 10:30 ] @
Ako mi treba komsija vikacu ga preko plota.
Zaradjujem dovoljno u svojim godinama da bih mogao da kupim sebi kredit npr svaka 3 dana dopunicu sto mislim da je normalan trosak da potrosis 300 din za 3 dana.
Ne nisam truli bogatas ali ne sedim dzabe kuci kao ti npr i pametujem.Nevolim da razglavam telfonom tako da mi je svejedno dal cu zvati sa fix ili mobilnog cak sta vise mob mi je uvek pri ruci pa mi je lakse i zvati.
[ Hefestionlove @ 12.10.2005. 10:43 ] @
Moj najbolji prijatelj programer koji ima bruto platu 1.500 evra ni jednom me nije pozvao sa svog mobilnog u poslednjih 12 dana,vec sam ja njega zvao od komsije.(NIJE mi poslao ni jednu jedinu SMS poruku? ). Znaci bilo mu je skupo da me pozove sa mobilnog? Ako vam ne radi fiksni vi ste izolovani kao neki od Kafkinih junaka. Sada su mi mnogo jasniji Kafkini romani,posebno "Zamak",i "Proces".
[ MyWay @ 12.10.2005. 10:59 ] @
Citat:
Hefestionlove: Takodje dovoljno je da posmatrate panoramu Zemuna,N.Beograda,i usca dveju reka sa terase kafica "Kalemegdanska terasa" i da shvatite da je Beograd najbolje mesto za zivot.

Osim kad vonja odozdo od zoo vrta :)))))
[ Wega @ 12.10.2005. 11:39 ] @
Citat:
mislim da je normalan trosak da potrosis 300 din za 3 dana.

nije.

na kraju, sto ne predjes na postpaid? Vise price, poruka; manja cifra.
[ Hefestionlove @ 12.10.2005. 11:40 ] @
Ja sam uvek zavideo jednom mom prijatelju koji zivi u Montrealu za koga kazu da je grad svetlosti,to jest Pariz severne Amerike. Kada je on dosao u Beograd satima smo sedeli na terasi kafica "Kalemegdanska terasa" a on mi je doslovno rekao:"Sedi ti ovde! Beograd je lepsi od Montreala!". Poslusao sam ga.
Kada oni nas zovu iz Canade i U.S.A. telefonom njima je to cetiri puta jeftinije nego kada mi njih zovemo. Ja mislim da mi placamo astronomske racune za telefon sto je neshvatljivo s obzirom da primamo mizerne plate?
Ali sada nam se sveti "mudar" i "drzavnicki" potez S.Milosevica koji je poklonio "Telekom" strancima da bi produzio svoju vladavinu i kupio sebi vreme, pa nam sada ti isti stranci gule kozu s ledja!
[ vindic8or @ 12.10.2005. 15:13 ] @
nisi rekao zasto su ti iskljucili telefon? neplaceni racuni ili ?

u svakom slucaju, pogledaj http://www.skype.com/ - mozes prilicno da smanjis racun.

ja isto obavljam sve pozive s mobilnog vec godinama. i ovako vecina poziva koje pravim je na mobilne, ne na fixne.
[ Hefestionlove @ 12.10.2005. 15:44 ] @
Vrse neko prebacivanje na novu centralu pa nikako da zavrse taj posao. Inace "Telekom " mi redovno ispostavlja astronomske racune za telefon. Ali obavezno im napisem zahtev da mi omoguce da platim racun u II mesecne rate. Lakse je platiti racun kada ga podele u 2 mesecne rate. Ja sam se toliko istraumirao zbog ovog fiksnog telefona da cu morati da smislim neke alternativne nacine telefoniranja kako ne bih senuo zbog njihovog maltretiranja. Ubili su me u pojam!!!
[ SmilieBG @ 12.10.2005. 16:15 ] @
Ma pazi, gotovo svuda je u svedu je cena mob manja od cene fixnog telefona... Mislim da je italija prva u tome bila, bash se jedno vreme pricalo, kako drze mobilni u kuci i ne nose sa sobom, vec samo za po kuci :)

NL - SCG, 1 minut razgovora izmedju 1 i 5 centi, kako kad...

Inace, mob imam od firme i za po NL ne placam nista, tako da fixni... Skuplja prasinu :)

Poz,
Sale
[ Nabukodonosor @ 12.10.2005. 16:45 ] @
Citat:
Nevolim da razglavam telfonom

Jel ovde neko nekoga laze?! Ovo je hipoteticko pitanje, ne moras da odgovoris...vec znam odgovor. Ako ne razglabas telefon, vec imas kratke i precizne razgovore kako potrosis 300 dinara kredita za 3 dana!?!?! Ajde bre...bolje potrazi onu rec sto sam ti rekao.

Citat:
na kraju, sto ne predjes na postpaid? Vise price, poruka; manja cifra.

Ma daj brate....nisi ga valjda ozbiljno shvatio?!
[ Pici man @ 12.10.2005. 17:11 ] @
Ne mogu da verujem da se vi ovde ljudi "palite" na takve nebuloze koje napisa @Pandora ili ti Hefestionlove, i jos oformiste dobru raspravu.
Ili vas covek sve od prvog do poslednjeg zeza ili stvarno treba da zatrazi profesionalnu pomoc. Ako je ovo drugo onda ovde "jebe lud zbunjenog" po staroj srpskoj poslovici, tj. ne zna se ko je ludji. Mada cisto sumnjam da mu nesto fali, covek je prvoklasan prevarant, i manipulator, radi valjda svoje licne satisfakcije i zadovoljstva zbog datih izjava koje svi uzimaju zdravo za gotovo. Evo dve:

@Hefestionlov reče:
Citat:
Ako vam ne radi fiksni telefon vi ste drustveno mrtvi. Kao da ne postojite!
i
Citat:
Na zapadu ce vam pokloniti mobilni telefon,a ovde morate da ga kupite sto je zaista skandalozno!

Pa dobro bre koga ti @Hefestionlove zezas i ovde bukvalno vuces za nos ovakvim izjavama. Ne poklanjaju nigde na svetu telefone vec ih na tom zapadu daju na kredit tj. kao 18-to mesecnu otplatu, sto mu se svodi na skuplji tamo nego ovde jedino sto se manje primecuje, tj. "zamazane oci" kako veli nas narod.

Ovo "drustveno mrtav" bez telefona bi moglo da se "okrene" pa ispadne "drustveno mrtav sa telefonom", jer pre pojave telefona u recimo zabitima od sela sirom lepe nase domovine drustvena svest i medjusobna komunikacija ljudi je bila na visokom nivou. Sa pojavom telefona ljudi postaju sebicniji i nedruzeljubiviji. Ovaj primer sela napominjem u okviru jedne ozbiljne studije koja je uradjena bas o uticaju telefona na drustvenu svest ljudi.

[ Mitrović Srđan @ 12.10.2005. 17:20 ] @
Nabuko potrosim zato sto mi je takav posao i moram da budem u kontaktu sa ljudima oa je normalno da trosim toliko pa i vise ponekad.
Ovako sams vugde i uvek dostupan. ko bre tebi brani da pricas sa fixnim?
Ja sam izneo svoje misljenje licno i svoje iskustvo koji si ti faktor da pricas tako?
Nevolim da razglabam telefonom sa rodibinom i sl na sta je pandora i mislio ako citas postove od pocetka. Neko ovde i radi i nije mu cilj skupljanje postova po ES.
Mislim da bi trebalo ozbiljno da porazmislis o tom svom nagonu da vredjas druge i da pametujes. Strucna pomoc bi bila dobro dosla u tvom slucaju.
Sve najbolje
[ fanfon @ 12.10.2005. 17:21 ] @
Toliko je tema postavio pod oba nicka, a vi se jos uvek palite na svaku. Pre je direktno izazivao temama a sad to radi malo sofisticiranije. Te njegove nebuloze tipa: iznervirali su me do bola, istraumirao sam se, ubili su me u pojam i one tipa: moji prijatelji iz Kanade i slicno su odavno provaljene. Batalite ga...
[ Nabukodonosor @ 12.10.2005. 17:31 ] @
Citat:
Mislim da bi trebalo ozbiljno da porazmislis o tom svom nagonu da vredjas druge i da pametujes. Strucna pomoc bi bila dobro dosla u tvom slucaju.

Ja tebe ni u jednom trenutku nisam vredjao. Koliko vidim ti vredjas mene. Ja samo kazem da bi i mentalno retardirana osoba primetila kontradiktornosti u tvojim izjavama. Ako je tebi TO vredjanje, a NIJE vredjanje "Strucna pomoc bi bila dobro dosla u tvom slucaju" onda stvarno ne znam. Zasto ljudi kada vise nemaju nijedan argument odmah pocinju da se vredjaju?!? Ako vec hoces da se razbacujes izjavama tipa "trosim 3000 dinara dnevno na mobilni jel ima ko jaci od mene?" onda pripazi da u sledecem postu ne kazes "ne volim da razglabam na telefonu". It's common sense.
[ pajaja @ 12.10.2005. 18:21 ] @
Molim korisnike da prestanu sa flejmom.
[ Mister Big Time @ 12.10.2005. 21:05 ] @
Cuti jos si dobro prosao. A to za net cafe, pa sto nisi isao u neki drugi?
I ne kapiram kako su ti menjali centralu kada vec imas digitalnu cim imas adsl?
[ Hefestionlove @ 12.10.2005. 21:14 ] @
Meni su slozili neku sumanutu pricu kako me prebacuju na novu centralu i kako radnici "Energo montaze" nisu zavrsili do kraja posao koji su zapoceli na Crvenom Krstu/Vracar? Posto ja pojma nemam o tim tehnickim pojedinostima mogli su da me vozaju 12 dana. Na kraju sam poslao tehnickoj sluzbi "Telekoma" pismenu zalbu i dopis u kome zahtevam da me informisu kako je moglo da se desi da budem odsecen od sveta 12 dana? Znate, sa tim nesposobnjakovicima morate ostro da se obracunate ,preko advokata,inace ce vas bukvalno zive "sahraniti"! Meni su mozak pomerili!
Danas su sjebali mene,a sutra ce se okomiti na nekog od vas tako da covek mora unapred psiholoski da se pripremi na siroki repertoar njihovih smicalica!
[ markolazarevic @ 12.10.2005. 22:45 ] @
Daj pandora, neki uopste nemaju telefon ni fixni ni mob pa "prezivljavaju".
[ despotbg @ 12.10.2005. 23:10 ] @
znamo da telekom bedaci ali pola srbije i nema telefon
Ja sam ga dobio prosle godine znaci odrastao sam bez njega. Pola mojih drugova ih nema.
E najbolje bi bilo da i ti odes u Kanadu.
edit: sredjivanje teme

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 13.10.2005. u 12:46 GMT+1]
[ zoran @ 13.10.2005. 01:18 ] @
Ja mislim da ti je to neko sa ES namontirao , malko smo mi odmarali tih 12-tak dana
[ Mitrović Srđan @ 13.10.2005. 07:22 ] @
@nabukodonosor
vredjas me samim tvojim izjavama koje su bez ikakvog smisla pateticne.
Sta tebe interesuje da li ja razgovaram sa mob ili sa fiksnim. Kada bi radio mozda
bi i shvatio potrebu za mobilnim telefonom.U proslom postu sam objasniona sta se moja izjava odnosila. Tako da molim te da mi ne izvlacis recenice iz konteksta i da quotujes delove koji se tebi svide.
Pozdrav

edit: sredjivanje teme

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 13.10.2005. u 12:47 GMT+1]
[ Hefestionlove @ 13.10.2005. 10:52 ] @
Nije toliko bitan moj privatan rat sa "Telekomom", koliko cinjenica da je Srbija i dalje zaostala i primitivna drzava u kojoj pola gradjana nema telefonske veze sa svetom. Ako nista drugo to je moglo da se sredi u poslednjih nekoliko godina i da se svim gradjanima omoguci da dobiju telefon. Telefon vam je neophodan i na selu. Imam vikend kucu u jednom selu kod Arandjelovca i verujte da mi je sunce sinulo kada su mi uveli telefon. Moderan covek danas nigde ne moze da mrdne bez telefona. Ovih dana ozbiljno razmisljam da li se isplati kupovina satelitskog telefona jer necu vise da tolerisem ovim nesposobnjakovicima iz "Telekoma" da mi zagorcavaju zivot!
[Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 13.10.2005. u 12:09 GMT+1]
edit: izbacen offtopic

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 13.10.2005. u 12:49 GMT+1]
[ Mitrović Srđan @ 13.10.2005. 11:28 ] @
mffff
oce neko procitati da sam mislio na razgovore tipa koje pandora pretendira a ne na poslovne razgovore?
[ Pici man @ 13.10.2005. 13:37 ] @
Citat:
Ovih dana ozbiljno razmisljam da li se isplati kupovina satelitskog telefona jer necu vise da tolerisem ovim nesposobnjakovicima iz "Telekoma" da mi zagorcavaju zivot!

Zbog ovakvih nebuloznih izjava zaista zalim sto se period slobodana nije jos malo "zadrzao"! Sta bi se desilo da kojim slucajem nemas struju tipa "na svakih šest sati"? Kako bi samo onda nikla jedna tema tipa - "kako preziveti 6 sati bez mikrotalasne pecnice"?
Ono sto je jos zanimljivije neko bi ti i pritekao u pomoc temom koja se razvija na par strana. @Hefestionlove ova tema je tvoj trijumf i trenutak slave na ES-u, i sva sreca sto cak i moderatori ne shvataju tvoju pisaniju na nacin na koji bi zaista i trebalo. Zamajavaj i njih i korisnike dok mozes!
[ Hefestionlove @ 13.10.2005. 14:31 ] @
Svi moji prijatelji su "biseri rasuti" po celom svetu:od Kalifornije do Australije. Oni mene zovu telefonom tako da mi je zaista neophodna veza sa civilizacijom. Mislim da nije lose nabaviti satelitski telefon jer ste tako nezavisni od hirova "Telekoma". Poenta ovog topica je kako slobodno komunicirati sa civilizovanim svetom bez posrednika kao sto je "Telekom"?

P.S. Poslanici bi mogli da povedu raspravu u Skupstini kako najbrze omoguciti svim gradjanima Srbije da dobiju telefon,jer polovina gradjana zivi u srednjem veku bez telefona. Treba pozvati strane kompanije i dati im "domaci zadatak" da svim gradjanima koji jos uvek nemaju telefon omoguce vezu sa civilizacijom. To je drzavno pitanje No.1

[Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 13.10.2005. u 15:36 GMT+1]
[ Lappy @ 13.10.2005. 14:49 ] @
pa znas li ti koliko kostaju razgovori satelitskim telefonom i cemu to sluzi ?
Za pustinju gde nema GSM mreze, za ratne teritorije gde nestaje struja itd. ..
U civilizaciji mobilni telefon sluzi da budes "nezavisan" .

Znam da to tebi nema svrhe objasnjavati, ali da neko ne pomisli da bi mu satelitski telefon koristio necemu
[ Hefestionlove @ 13.10.2005. 15:06 ] @
Najvaznije je da svi mi ovde iznesemo sto vise alternativnih nacina telefoniranja,povezivanja i komunikacije sa civilizovanim svetom. (Sto se mene tice Srbija je Sahara!).
[ draganbg82 @ 21.11.2007. 15:21 ] @
Hefestionlove say:

Citat:
Najvazniji posao Vlade je da hitno obezbedi fiksni telefon svakom gradjaninu Srbije.

Citat:
Raspitacu se ko sve sedi u Upravnom odboru "Telekoma" .

Citat:
Znate, sa tim nesposobnjakovicima morate ostro da se obracunate ,preko advokata,inace ce vas bukvalno zive "sahraniti"! Meni su mozak pomerili!
Danas su sjebali mene,a sutra ce se okomiti na nekog od vas tako da covek mora unapred psiholoski da se pripremi na siroki repertoar njihovih smicalica!

Citat:
(Sto se mene tice Srbija je Sahara!).

Iskreno preporucio bih ti selidbu u neko od zemalja savremenog sveta, tamo ces imati normalan telefon, normalan internet, normalnu platu, nece te zezati neki tamo Telekom, prijatelji ce ti blizi (daleko od ociju daleko od srca) i sta god jos pozelis, sta je to naspram jednog pogleda na usce dveju reka uz miris zivotinjske "kake". Mislim da vredi zrtvovati.

Period "Slobizma" ne bih vracao, ali ponekada na kratko, bar na jedan sekund pomislim kako je Hitler imao i neke dobre ideje, pored bolesnih i vec poznatih.
[ Nabukodonosor @ 21.11.2007. 15:34 ] @
Brate mili on se mozda i odselio negde jer je tema stara preko 2 godine. Neke stvari stvarno ne mogu da shvatim.
[ draganbg82 @ 21.11.2007. 17:41 ] @
U brate koji trip zbog datuma. Ali svejedno prica ista :)
[ Nemanja Avramović @ 21.11.2007. 19:44 ] @
Pravo pitanje je: Kako si ti došao do ove teme?
[ Horvat @ 21.11.2007. 20:32 ] @
vama bas dosadno,a? :D