[ ultraKeen @ 09.11.2005. 08:55 ] @
Ideja je meriti sulu kojom noga bicikliste pritiska pedale (dakle 2 nezavisna merenja), i izmereno nekako, nekim instrumentom sa 2 skale/skazaljke, predociti biciklisti.

Da li je neko cuo za nesto slicno ili mozda ima neku ideju kako bi se to izvelo?

Znam samo da u gradjevini postoji nesto sto se zove "merna tarka" i sto je u stanju da meri silu pritiska...

*

...a to je samo jedan od parametara koji bi se mogli meriti pored nagiba puta, ceonog vetra, pulsa bicikliste i kadence (brzine obrtanja pedala).
[ momsab @ 26.06.2007. 14:58 ] @
zanimljvia tema
jeste od pre 2 godine ali je veoma zanimljiva
ako niko nema nikavu ideju obrisacemo je :(
[ ultraKeen @ 27.06.2007. 03:35 ] @
steta sto mora da se brise... :(
[ tox master @ 27.06.2007. 21:02 ] @
evo sta je meni prvo palo na pamet kad sam ovo procitao...

lepo kupis dve digitalne vage (obicne za vaganje osoba),rasturis je i onaj senzor stavis na pedale i na displeju ti pokazuje koliki je pritisak na pedali to jest tezina.
malo iskusniji elektronicar to isto moze da napravi vrlo jednostavno (pretpostavljam da moze kod nas da se nadje tih senzora,sve ostalo od elektronike nije problem).

ovo je osnovna ideja,naravno ima tu malo jos detalja o kojima bi trebalo razmisliti kako ih odraditi.

pozdrav
[ ultraKeen @ 28.06.2007. 05:11 ] @
Dobra ideja za te senzore od vaga, ali bi bilo malo teze pratiti stalna skakutanja cifara na displeju, tj. trebalo bi prikazivati prosecna merenja za neki vremenski period unazad koji bi birao saam biciklista: sto kraci period to brojke "zivahnije"... i imati naravno tzv. peak-ove

Takodje bi bilo interesantno pratiti razliku pritisaka izmedju leve i desne noge...
[ tox master @ 28.06.2007. 07:53 ] @
ma sve to moze da se odradi ,posebno danas u doba elektronike i racunara.
taj senzor bi mogao da se odradi preko nekog mikrokontrolera pa ako hoces da ti pokazuje i koliko si puta okrenuo pedalu za sat vremena a da ne govorimo o drugim merenjima!
bas sam skoro na jednom forumu procitao kako je covek pravio u kucnoj radinosti vage za prodavnice (naravno digitalne) i izgledaju perfektno a cak imaju nekih funkcija vise nego fabricke.
a funkcionalnost odredjuje program koji je ucitan u kontroler i na osnovu kojeg radi odredjene funkcije.

pozdrav