[ dragan_gajic @ 25.12.2005. 20:19 ] @
Interesuje me sta hakeri moraju da znaju da bi radili to sto rade:neki programski jezik,enkripciju,ili nesto drugo? |
[ dragan_gajic @ 25.12.2005. 20:19 ] @
[ mulaz @ 25.12.2005. 21:01 ] @
hm.. recimo ako hoces da hakujes recimo stranice sa nekim CMS-evima.. trebas sigurno da znas php, osnove SQL-a, i trebas da imas puno srece.. i onda da napises automatiziranu skriptu.. trebaceti i perl
ako hoces da hakujes u kompjuter, ne samo sajt.. onda sigurno osnove interneta (porti,...) koji software stoji na svakom od tih portova, i naravno poznavanje C-a, za pronalazenje rupa u sistemu.. a mozde ce da ti zatreba i neki asm, python, C#.. drugim recima.. treba puno da zna.. a onaj koji zna toliko.. vec radi na takvom mestu gde treba da radi na sprecivanju provala u sisteme.. i ces da radis na zakrpvanju tog softwarea, a ne na provaljivanju a jos uvek.. mozes da si script kiddy, i nadjes neki vec izradjen exploit i trazsis glupog admina koji ne updejtuje svoj software.. ili ko nema passworda za 'root' :) [ pisac @ 25.12.2005. 21:03 ] @
Pa:
Hakeri ne postavljaju smešna pitanja, posvećuju se opsesivno svojoj tehničkoj strasti, i sami nalaze (svoj) put do (svog) cilja. Pretpostavljam da pod "hakerima" podrazumevaš one negativce koji provaljuju sisteme i prave haos? Haker je u pricipu kompjuterski (ili neki drugi tehnički) zaludjenik, koji (sve) svoje slobodno vreme (opsesivno) posvećuje tehnologiji. Inače, prvi takozvani haker je bio tip koji je šezdesetih godina obavljao besplatne telefonske razgovore po celom svetu (iz čistog zadovoljstva je zvao sam sebe preko celog sveta) tako što je utvrdio da sa zviždaljkom iz nekog keksa koji se tad prodavao u americi može da neutrališe signalizaciju na telefonskoj mreži koja je trebalo da startuje naplatu razgovora. Eto, taj tip nije znao ni programski jezik ni enkripciju, ali je smatran hakerom. :-) [ anrxc @ 25.12.2005. 23:08 ] @
kung-phu :^)
[ p_sasko @ 26.12.2005. 08:04 ] @
Pa ovo ti se zove "HAKER-Srecnik".
To je mogo da radi i neko ko je razumeo malo sitem kako funkcionise. Drugim recima: Da se nameraci na to. Ovaj je samo bio srecnik koji je to slucajno provalio i bez zelje, mada iskreno i ja bih to voleo da sam bio. :-))) [ pisac @ 26.12.2005. 10:00 ] @
Pa lepo kažem da je smatran takozvanim hakerom. To ne znači da je zaista i bio haker (mada nisam poznavao čoveka pa ne znam, možda se stvarno izuzetno razumeo u telefoniju pa ovo i nije bilo slučajno).
I sada ima dosta brkanja oko toga da je neki amater koji slučajno provali u neki sistem, "haker". U svakom slučaju, haker je mnogo širi pojam od ovih što provaljuju u web prezentacije, i generalno uopšte ne mora imati veze sa kompjuterima (nego recimo sa elektronikom). [ random @ 26.12.2005. 16:58 ] @
Čovek se zvao John Draper, alias Captain Crunch, i stvarno se razumeo u telefoniju. Draper je bio phreaker — posebna sorta hakera koji se bavi proučavanjem i eksploatacijom telefona, telefonskih sistema i mreža.
[ @zrael @ 10.01.2006. 00:34 ] @
jako je korisno poznaznavati napredno građu računala.
potrebno je jako razvijeno apstraktno razm,išljanje, snalažljivost, matematički dar. [ fearless @ 19.01.2006. 17:38 ] @
OS stuff:
- Linux (distributions, ring0 stuff, hardening, internals, ELF, LKM..) - Windows (ring0 stuff, hardening, internals, PE, TIB\TEB, SEH..) - SGI IRIX (setup, maintain, hardening) - SCO Unixware (setup, maintain, hardening) - *BSD (hardening, internals, maintain) - SunOS (hardening, maintaining..) Programiranje: - C/C++, asm (na vise arch)... - Perl, Shell scripting, Tcl - Sistemsko programiranje- - Kernel Moduli i VxD device-vi - Shellcode writing (encoding, optimize..) Mreze: - socket programiranje - layeri, struktura i funkcioniranje TCP/IP familije protokola (adresiranje, subnetiranje..) - propusti u TCP/IP familiji protokola - SMTP, FTP, DNS, HTTP, POP, IMAP etc...protokoli, rad i sigurnost - routeri, switchevi, hubovi (rad i sigurnost, CISCO IOS hardening, exploitacija..) - Poznavanje 802.3 i 802.11 standarda kao najrasirenijih (rad i sigurnost) - DoS napadi (ping of death, smurf, land, teardrop..;ddos..service d/dos) - Wireless (security, exploiting... WEP,WPA,MAC sniff/spoof...,wifi ISP security..) - Clustering/GRID (Load-balancing, Failover..) - Network backuping (prosti backup, Networker, Veritas, jukebox's..) Ranjivosti i exploiti: - buffer overflow - format string - heap overflow - race condition napadi - symlink napadi - .dtors exploitacija - file descriptor leak - specijalne tehnike kao ret-into-libc, integer overflow, etc... - zastita - Owl, Pax, libsafe etc. - lokalna sigurnost (BIOS, bootable hacking, part remount..) WEB: - SGML (XHTML, CSS) - CGI, PHP, ASP, JSP etc. (programiranje i sigurnost) - PHP (php include, php upload, sql injections, XSS, cookies...) - HTTP, JavaScript... - Sigurnost browsera Cryptology: - Simetricni, asimetricni sistemi (RSA..) - Transpozicija (anagrami..) - Substitucija (monoalfabetna, poligrafska, poliaflabetska, kodovi..) - Kompozitni sistemi (DES, IDEA(PGP), SkipJack, CAST, Blowfish) VX coding: - Worms/Viruses (linux/win platforme) - Polimorfni engini - Obfuskatori - EPO techniques Mobilna i fixna telefonija: - Mobilni GSM operateri (rad i sigurnost.., GPRS/EDGE/WAP-WML..) - Symbian microkernel (rad i sigurnost, exploitacija..) - PBX centrale (rad i sigurnost.. remote kontrola, CLI..) Nije na odmet i rasklapanje i ponovno sklapanje vesh masine (ko zna zasto je to dobro) ;p i josh jako puuuuuno toga :) [Ovu poruku je menjao fearless dana 19.01.2006. u 18:56 GMT+1] [ kurijak @ 21.02.2006. 11:38 ] @
Citiram:
fearless ''OS stuff: - Linux (distributions, ring0 stuff, hardening, internals, ELF, LKM..) - Windows (ring0 stuff, hardening, internals, PE, TIB\TEB, SEH..) - SGI IRIX (setup, maintain, hardening) - SCO Unixware (setup, maintain, hardening) - *BSD (hardening, internals, maintain) - SunOS (hardening, maintaining..) Programiranje: - C/C++, asm (na vise arch)... - Perl, Shell scripting, Tcl - Sistemsko programiranje- - Kernel Moduli i VxD device-vi - Shellcode writing (encoding, optimize..) Mreze: - socket programiranje - layeri, struktura i funkcioniranje TCP/IP familije protokola (adresiranje, subnetiranje..) - propusti u TCP/IP familiji protokola - SMTP, FTP, DNS, HTTP, POP, IMAP etc...protokoli, rad i sigurnost - routeri, switchevi, hubovi (rad i sigurnost, CISCO IOS hardening, exploitacija..) - Poznavanje 802.3 i 802.11 standarda kao najrasirenijih (rad i sigurnost) - DoS napadi (ping of death, smurf, land, teardrop..;ddos..service d/dos) - Wireless (security, exploiting... WEP,WPA,MAC sniff/spoof...,wifi ISP security..) - Clustering/GRID (Load-balancing, Failover..) - Network backuping (prosti backup, Networker, Veritas, jukebox's..) Ranjivosti i exploiti: - buffer overflow - format string - heap overflow - race condition napadi - symlink napadi - .dtors exploitacija - file descriptor leak - specijalne tehnike kao ret-into-libc, integer overflow, etc... - zastita - Owl, Pax, libsafe etc. - lokalna sigurnost (BIOS, bootable hacking, part remount..) WEB: - SGML (XHTML, CSS) - CGI, PHP, ASP, JSP etc. (programiranje i sigurnost) - PHP (php include, php upload, sql injections, XSS, cookies...) - HTTP, JavaScript... - Sigurnost browsera Cryptology: - Simetricni, asimetricni sistemi (RSA..) - Transpozicija (anagrami..) - Substitucija (monoalfabetna, poligrafska, poliaflabetska, kodovi..) - Kompozitni sistemi (DES, IDEA(PGP), SkipJack, CAST, Blowfish) VX coding: - Worms/Viruses (linux/win platforme) - Polimorfni engini - Obfuskatori - EPO techniques Mobilna i fixna telefonija: - Mobilni GSM operateri (rad i sigurnost.., GPRS/EDGE/WAP-WML..) - Symbian microkernel (rad i sigurnost, exploitacija..) - PBX centrale (rad i sigurnost.. remote kontrola, CLI..) Nije na odmet i rasklapanje i ponovno sklapanje vesh masine (ko zna zasto je to dobro)'' E ja znam samo ovo zadnje tako da ja nikad u zivotu necu moci da budem Haker [Ovu poruku je menjao kurijak dana 21.02.2006. u 13:05 GMT+1] [ fearless @ 21.02.2006. 12:12 ] @
Pa dobro, od necega mora da se pocne :D
I stavi to pod quote tag [Ovu poruku je menjao fearless dana 21.02.2006. u 13:13 GMT+1] [ galaz @ 22.02.2006. 21:09 ] @
ma daj, smeshan si... :)
[ EArthquake @ 24.02.2006. 16:59 ] @
smesan ?
ne bas idi vidi sta kaze za sebe Michal Zalewski na lcamtuf.coredump.cx cika kaze da je hacker wannabe a siguran sam da bi mu ostao vrlo mali broj ne chekiranih stavki sa te liste kada bi gledao po sebi a i po mom misljenju decko je jedan od nekolicine ljudi u svetu za koje bi bez sunje mogao reci da su hakeri u pravom smislu te reci , on i solar designer npr naranvo , oni su sam vrh , ima jos gomila ljudi koje bi nazvao hakerima , ali ova dvojica su geniji , a opet vidite sta oni kazu za sebe nadam se da ste shvatili sta sam hteo da kazem dodao bih jos na listu i poznavanje arhitektuer racunara , turingovu masinu , jos dosta elektronike i jos puno puno toga , [Ovu poruku je menjao EArthquake dana 24.02.2006. u 18:10 GMT+1] [ fearless @ 25.02.2006. 15:50 ] @
Citat: ma daj, smeshan si... :) Smesan? Bolje sto nisi video originalni spisak ;p Just face it. [ gstupar @ 03.03.2006. 16:52 ] @
[ fearless @ 04.03.2006. 12:56 ] @
Jesi se ti zezao, bio pijan, drogiran il si ozbiljno mislio? Ako je ovo zadnje sam si sebe pokopao ;)
[ U.L.T.R.A. @ 12.03.2006. 01:40 ] @
Citat: Hahaha ... Ajd sad ja ... Hoces da budes haker ? Poseti link Code: h4cky0u.org [ anon28907 @ 12.03.2006. 10:13 ] @
Citat: tako što je utvrdio da sa zviždaljkom iz nekog keksa koji se tad prodavao u americi može da neutrališe signalizaciju na telefonskoj mreži koja je trebalo da startuje naplatu razgovora. Idem da kupim keks ... [ ganjaman @ 05.12.2006. 09:12 ] @
Ljudi preplasiste coveka !!!!
Prvo, sve gore navedeno stoji ALI nije bas sve tako opsirno tj. moze prostije.Drugo, u zavisnosti sta hoces biras sta ces da radis tj. klasican napad da bi nekom pobrisao dokumenta i pravljenje zombia nije isto. Sto se tice ovog drugog komplikovano je i treba mi dosta vremena a ovo drugo evo zamisli scenario: Skines s neta ILOWE sourece code (proguglaj malo) Antivirusi ga prepoznaju na osnovu samokopirajuce (Me.Copy) rutine koju treba promeniti i zadnjih pedesetak redova za generisanje HTML strane za ponovo generisanje virusa koje mislim da nije problem ostaviti ali u krajnjem slučaju pobrisi ih i ETO. Ovaj metod se zasniva na ljudskoj gluposti da otvara fajlove pre nego ih npr. edituje u notepad i ovde nije u pitanju "glupi admin" sto neko rece. Sve u svemu ovo je jedini nacin koji ja odobravam a zasto sam vec pisao na http://www.elitemadzone.org/t210043-3#1350390 zadnji odgovor [ 0pavlov @ 02.01.2007. 00:46 ] @
nije to tako velika materija za ucenje ako pocnes pravim redosledom da je savladjujes sa 9 godina...postaces haker sa 30-40.
ps: i ako samo jedes, visis nad kompom i spavas i nista drugo osim toga. ps2: nije to problem uopste samo je malo zeznuto kad se desi promena (kao nedavna IPv4 na IPv6) :P [ fearless @ 03.01.2007. 22:39 ] @
I dalje stojim iza one moje liste gore. Btw, ganjaman, ne pricaj gluposti :)
Zamolio bih nekoga od modova da lockaju ovo, kao sto je Shadowed lockao slicnu. [ Mitrović Srđan @ 03.01.2007. 22:53 ] @
I LOVE U too ;-)
Dobro bar je tema na odgovarajucem mestu. [ ganjaman @ 05.01.2007. 09:19 ] @
Citat: fearless: I dalje stojim iza one moje liste gore. Btw, ganjaman, ne pricaj gluposti 1. To što stojiš iza liste ne znaci da si u pravi a svi ostali lupaju gluposti. Mada nemas pojma s kim se igras;) 2. To sto si gore naveo je od prilike ekipa od jedno minimum 3-5 ljudi. 3. A kao sto "verovatno" znas ILOVE worm je kreirao srednjoškolac bar kako je objašnjemo u novinama (po meni nema šanse). 4. Sva sreca da postoje takvi kao ti pa pocetnicima iz prve opali u jedno trista reda nekih desetak tehnologija i kaze to ti je to ako hoces. Pa se ovaj cudi i krsti koji su ovo mozgovi da ovo nauce i kolko hiljada godina oni to vec rade )))))))))))))))). E pa fora je bar kako se meni cini da tim pocetnicima (da se razumemo ovde sam ja pocetnik) olaksas pocetak pa i po cenu da ih lazes da nema mnogo a ne tako sebično ajde paljba nema sanse mali si. Sto se tice zakljucavanja UNDERGROUND GONA LIVE FOR EVER. [ Shadowed @ 05.01.2007. 09:40 ] @
3. Naravno da je moguce, zasto ne bi bilo sanse...
[ Mitrović Srđan @ 05.01.2007. 10:10 ] @
Citat: 1. To što stojiš iza liste ne znaci da si u pravi a svi ostali lupaju gluposti. Mada nemas pojma s kim se igras;) 2. To sto si gore naveo je od prilike ekipa od jedno minimum 3-5 ljudi. 3. A kao sto "verovatno" znas ILOVE worm je kreirao srednjoškolac bar kako je objašnjemo u novinama (po meni nema šanse). 4. Sva sreca da postoje takvi kao ti pa pocetnicima iz prve opali u jedno trista reda nekih desetak tehnologija i kaze to ti je to ako hoces. Pa se ovaj cudi i krsti koji su ovo mozgovi da ovo nauce i kolko hiljada godina oni to vec rade )))))))))))))))). E pa fora je bar kako se meni cini da tim pocetnicima (da se razumemo ovde sam ja pocetnik) olaksas pocetak pa i po cenu da ih lazes da nema mnogo a ne tako sebično ajde paljba nema sanse mali si. Sto se tice zakljucavanja UNDERGROUND GONA LIVE FOR EVER. Odavno me nije neko nasmejao ovako. Eh kako mi nedostaje Defaced. Citat: A kao sto "verovatno" znas ILOVE worm je kreirao srednjoškolac bar kako je objašnjemo u novinama (po meni nema šanse). U kakvim ti zabludama zivis. Sto nema sanse? Citat: UNDERGROUND GONA LIVE FOR EVER. Molim te da ostanes u tom undergroundu al prvo da naucis engleski ;-) Nemas ti pojma o zivotu... [ ZaMpA @ 05.01.2007. 14:00 ] @
da budesh haker? jako lako:
1. pogledaj onaj film "Hakeri". Ne samo da je veoma poucan, nego i Andjelina Dzoli glumi u njemu! Lepo&Korisno! 2. Ne daj da ljudi slucajno pomisle da si ti neshto drugo osim hakera! Zato svima govori da si HAKER! Pogotovo na forumima i chatovima! Najbolje je da u potpis stavish "JA SAM HAKER! I HACK YOU!" (bash ovako, velikim slovima!). Tako niko nece imati sumnju u to shta si ti (HAKER, naravno!) 3. Zamoli tatu da ti vrati tvoj SonyPlaystation 2 i naravno, obecaj mu da vishe nikad necesh hakovati USA-CIA-top secret mrezu! Vidish da je lako! Postani haker josh danas! [ sezam @ 05.01.2007. 15:12 ] @
Fora je u tome sto je rec 'haker' dosta razvucena i nema precizno znacenje. Recimo ja sam do prosle godine radio u prodavnici kompjuterske opreme koja se nalazila u jednom pasazu gde su bili jos neki butici, jedan obucar, krojac, agencija za nekretnine i ostalo, i svi su me tamo zvali haker, iz prostog razloga sto je moje znanje o racunarima njima izgledalo nedostizno. Ja bih sebe mogao nazvati poweruser-om, naravno ni govora o nekakvom hakeru. Tako i doticni Zalewski kad kaze da je hacker wannabe verovatno ima na umu nekog coveka cije znanje i umece zeli da dostigne, ali oseca da mu nije ni za prismrdit.
[ Mitrović Srđan @ 05.01.2007. 15:14 ] @
oh my godz lwlz u f00
dont f0rg37 2 sp34ak with 1337 or j00 r not uber h4x0r. woo hoo [ Lalemajstormoler @ 05.01.2007. 21:29 ] @
Interesuje me sta hakeri moraju da znaju da bi radili to sto rade:neki programski jezik,enkripciju,ili nesto drugo?
Kako ste se ispalili.Lepo ste se nakucali, a klinac postavio temu i pobegao. [ fearless @ 06.01.2007. 00:06 ] @
Citat: 1. To što stojiš iza liste ne znaci da si u pravi a svi ostali lupaju gluposti. Mada nemas pojma s kim se igras;) Barem poznajem materiju vise od tebe i upoznat sam sa svetskom security scenom. Citat: 3. A kao sto "verovatno" znas ILOVE worm je kreirao srednjoškolac Hajmo da vidimo za taj ILOVE: - Pisan u VBS, i njega danas svako smatra decijim wormom, i btw ako ces da hvalis vbs wormove hvali Cookieve ;) - Sa obzirom da je on prvi worm tog tipa, naravno da je imao toliku uspesnost - To nije autospreading worm, vec zahteva korisnicku interakciju, suprotno od blastera recimo, koji se vec moze nazvati ozbiljnim wormom - Jos mnogo toga Citat: 4. Sva sreca da postoje takvi kao ti pa pocetnicima iz prve opali u jedno trista reda nekih desetak tehnologija i kaze to ti je to ako hoces. Pa se ovaj cudi i krsti koji su ovo mozgovi da ovo nauce i kolko hiljada godina oni to vec rade Poznajem ljude koji znaju pola od toga. I nije im mnogo trebalo. To sto se tebi cini nedostizno, to je do tebe jer vidimo: Citat: kako je objašnjemo u novinama (po meni nema šanse). Zaboga, danas takve stvari pisu i osnovci. I to jos bolje. Citat: Sva sreca da postoje takvi kao ti Ja barem iza sebe imam nesto (check out phearless eZine, www.phearless.org), za razliku od tebe. P.S. blood, jebiga, nikako da pokrenem onu sekciju bisera u zine-u, sto smo nekad pricali :) Vidim da nam je materijal pred nosem, ne moramo da ga trazimo. Gde je Earthquake sada da me odgovori od raspravljanja sa decurlijom (stvar uma, ne godina)... [Ovu poruku je menjao fearless dana 06.01.2007. u 01:18 GMT+1] [ Shadowed @ 06.01.2007. 00:30 ] @
Citat: fearless: P.S. blood, jebiga, nikako da pokrenem onu sekciju bisera u zine-u, sto smo nekad pricali :) Vidim da nam je materijal pred nosem, ne moramo da ga trazimo. Eto, a ovamo "Shadowed, brisi". Vidis da je zanimljivije ovako :). [ fearless @ 06.01.2007. 00:32 ] @
Ajde lockaj molim te, znas da ne mogu da odolim da ne upadam u ovako nesto :) A gubim vreme tako,
imam pun k**** seminarskih do ponedeljka da zavrsim ;) [ Mitrović Srđan @ 06.01.2007. 00:38 ] @
wuz ? o krap;-)
Pa ja sam lepo govorio , a vi necete da slusate. Sto da locka pa ovo je madzone moramo i mi ex-defaceri da se izduvamo ;-)) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|